Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.2.2019 16:22
Radvajs

XXX.XXX.98.185

Prosím o doporučení přípravku na srst. Co používáte na namáhanou srst po častém namáčení ve vodě a následném foukání. Pes s dlouhou srstí, od jara do podzimu na vodním výcviku....máte něco osvědčeného jako bezoplachový kondicionér, který se po vysušení popř. dle potřeby nanese na suchou srst cca 1-2x týdně? Nebo podle potřeby. Používala jsem kondic. od Panagenics, ale asi jsem očekávala více.
Děkuji za názory :-)

20.2.2019 16:47
verun

XXX.XXX.220.12

Pes na vodním výcviku asi bude k tomu určený a srst je tomu přizpůsobená sama o sobě, nebo ne? Kamarádka měla flatku a nikdy se nezmiňovala, že by jí srst něčím očetřovala a to jsme se o typech srsti bavily skoro každou procházku- moje hrubosrstá kudrnatá erdela nosila domu bordel hluboko v kožichu(když nebyla upravená) a flatka se mohla 3x za procházku obalit blátem a domu šla čistá , suchá a bez zápachu......myslím, že použití kondicioneru by srst ztratila svojí schopnost rychle schnout, být částečně voděodolná a čistá. Třeba je někdo opačného názoru a má více zkušeností. Spíš je dobré pro psa mít po výcviku ručník a deku, někdy pes dost prochladne...

20.2.2019 20:34
Radvajs

XXX.XXX.10.30

verun napsal(a):
Pes na vodním výcviku asi bude k tomu určený a srst je tomu přizpůsobená sama o sobě, nebo ne? Kamarádka měla flatku a nikdy se nezmiňovala, že by jí srst něčím očetřovala a to jsme se o typech srsti bavily skoro každou procházku- moje hrubosrstá kudrnatá erdela nosila domu bordel hluboko v kožichu(když nebyla upravená) a flatka se mohla 3x za procházku obalit blátem a domu šla čistá , suchá a bez zápachu......myslím, že použití kondicioneru by srst ztratila svojí schopnost rychle schnout, být částečně voděodolná a čistá. Třeba je někdo opačného názoru a má více zkušeností. Spíš je dobré pro psa mít po výcviku ručník a deku, někdy pes dost prochladne...

Určitě je srst psů, kteří jsou “vodní” přizpůsobena. Ale vzhledem k tomu, že po každém větším a delším pobytu ve vodě je nutné psa vyfoukat a určitě tím srst i trochu trpí, chtěla jsem trošku přispět ke zlepšení kvality srsti. Stejné asi jako u lidí 😏.

20.2.2019 21:26
verun

XXX.XXX.220.12

Jako u lidí .... já si taky foukám denně a nepoužívám kondicionér, plihly by mi vlasy a nemám ani jeden šedivý vlas, což uvádí mladší kolegyně do zoufalství , asi bych to u psa neřešila, švagrová používala na psa norkový olej- ale na rozčesávání, beardetka.

20.2.2019 21:31
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

verun napsal(a):
Jako u lidí .... já si taky foukám denně a nepoužívám kondicionér, plihly by mi vlasy a nemám ani jeden šedivý vlas, což uvádí mladší kolegyně do zoufalství , asi bych to u psa neřešila, švagrová používala na psa norkový olej- ale na rozčesávání, beardetka.

Šedivění vlasů je dáno geneticky, na to nemá kosmetika a procedury vliv Já jsem, si vlasy v životě foukala snad dvakrát a šedivá už jsem dost. Pochybuju, že by to foukání mělo na šedivění pozitivní vliv. I když tchánovi je skoro 75, fouká se minimálně dvakrát týdně a je šedivý míň než já...asi na tom fakt něco bude

20.2.2019 22:38
rájka999

XXX.XXX.33.214

Radvajs napsal(a):
Prosím o doporučení přípravku na srst. Co používáte na namáhanou srst po častém namáčení ve vodě a následném foukání. Pes s dlouhou srstí, od jara do podzimu na vodním výcviku....máte něco osvědčeného jako bezoplachový kondicionér, který se po vysušení popř. dle potřeby nanese na suchou srst cca 1-2x týdně? Nebo podle potřeby. Používala jsem kondic. od Panagenics, ale asi jsem očekávala více.
Děkuji za názory :-)

Musíte srst vyživit zevnitř, pak nebudete potřebovat žádné kondicionéry.

20.2.2019 23:52
Radvajs

XXX.XXX.10.30

rájka999 napsal(a):
Musíte srst vyživit zevnitř, pak nebudete potřebovat žádné kondicionéry.

Máme lněný olej a biotin.... ale jde mi opravdu o nejaký osvědčený přípravek, jestli někdo používá😉

21.2.2019 07:45
saola

XXX.XXX.44.97

Pokud nechodíte na výstavy, co psa ostříhat?
Byla by to úleva pro něj i pro vás - ne do hladka oholit, ale zkrátit srst třeba na 3 cm, pak byste nemusela fénovat, pes by uschnul sám.
Pokud žije venku, nemyslím stříhat teď v únoru, ale na konci března už klidně, v létě třeba ještě jednou zkrátit a na zimu zas nechat obrůst.
Briarda jsem taky tak stříhala, protože přesně - jak viděl vodu, byl v ní klidně denně, ale byl to bytový pes.

Na kosmetiku nespoléhejte, tohle vám žádný kondicionér či jiné patlání nevyřeší.

21.2.2019 08:14
Lexaurin

XXX.XXX.130.132

Ano,ja. Moji psi mají víc kosmetiky než ja.:-)A mohu doporučit pro psa,který je Macek,jako nej ochrana srsti před vodou jediné lanolin.Nevim,co mate za plemeno. Lanolin se jednak priidava do Proteinoveho kondise od 1All systems , a pak se muže kdykoliv vytírat do srsti. I lanolin je od stejne značky. Oboje i s návody najdete na www.profikosmetika.cz.
Můžete projít i poradnu a zadat si lanolin do vyhledávače.

21.2.2019 08:14
Lexaurin

XXX.XXX.130.132

Ne který je Macek, ale máčen🤣🤣🤣

21.2.2019 08:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Teda to docela koukám, že mají psi problémy se srstí kvůli častému koupání. Já mám hladkosrstého psa, který je taky od jara do podzimu téměř denně ve vodě, dost dlouho a nikdy problém neměl, ale tak hladkosrstý pes je něco jiného. Předtím jsme měli zlatého retrívra, který také trávil ve vodě spoustu času a žádnou kosmetiku jsme nepotřebovali. Máme plný cvičák retrívrů a labradorů v loveckém výcviku, taky se čachtají ve vodě, ale nikdo z nich kosmetiku nepoužívá.

I když u vás to chápu spíš tak, že to není vyloženě kvůli vodě, ale kvůli fénování. Proč se musí pes po koupání ve vodě foukat? A nezlobte se, že neporadím, s kosmetikou nemám zkušenosti, jen mě to zaujalo.

21.2.2019 08:24
saola

XXX.XXX.44.97

Nejsem zadavatelka, ale pravděpodobně proto, že má delší hustou srst, bydlí venku a nechtějí, aby se zapařoval.
Ale nevím taky, no....osobně bych spíš zkrátila srst nebo zavedla takový režim, aby pes měl čas po pobytu ve vodě v následném pohybu dostatečně proschnout než na psa patlat kosmetiku.

21.2.2019 08:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

saola napsal(a):
Nejsem zadavatelka, ale pravděpodobně proto, že má delší hustou srst, bydlí venku a nechtějí, aby se zapařoval.
Ale nevím taky, no....osobně bych spíš zkrátila srst nebo zavedla takový režim, aby pes měl čas po pobytu ve vodě v následném pohybu dostatečně proschnout než na psa patlat kosmetiku.

Možná jo no. My měli taky retrívra venkovního, ale vždycky uschnul už cestou domů, jak běhal. Ale třeba když jsou velká horka, tak teď chodím se psem trénovat až navečer a to k rybníku jezdím třeba i autem, takže už taky neuschne. Tak možná to bude ten problém, že ty tréninky probíhají třeba k večeru, když už nesvítí sluníčko a pes tak rychle neschne. To bych ho po tréninku radši vzala doschnout domů, nedokážu si představit, že bych měla psa každý den fénovat. Ale tak jestli to někomu vyhovuje, tak nic proti :-)

21.2.2019 08:36
GAELLE

XXX.XXX.101.141

Náš pes byl ve vodě jako doma od jara do podzimu plavání v jezeru vždy stačilo vysušit dobře ručníkem. Na léto jsme srst zkracovali. Fénovala jsem jen v zimě po koupeli ve vaně kdy měl srst dlouhou aby nepromáčel pelíšek. Používali jsme běžný psí šampon na černou srst nic jiného. Srst měl krásně lesklou a zdravou.

21.2.2019 10:28
Radvajs

XXX.XXX.98.185

marcelaamax napsal(a):
Teda to docela koukám, že mají psi problémy se srstí kvůli častému koupání. Já mám hladkosrstého psa, který je taky od jara do podzimu téměř denně ve vodě, dost dlouho a nikdy problém neměl, ale tak hladkosrstý pes je něco jiného. Předtím jsme měli zlatého retrívra, který také trávil ve vodě spoustu času a žádnou kosmetiku jsme nepotřebovali. Máme plný cvičák retrívrů a labradorů v loveckém výcviku, taky se čachtají ve vodě, ale nikdo z nich kosmetiku nepoužívá.

I když u vás to chápu spíš tak, že to není vyloženě kvůli vodě, ale kvůli fénování. Proč se musí pes po koupání ve vodě foukat? A nezlobte se, že neporadím, s kosmetikou nemám zkušenosti, jen mě to zaujalo.

Nejde o vylozene problem se srsti, ale spise o zkvalitneni srsti a o vylepseni kondice srsti po castejsim koupani a foukani fukarem. Jde o novofundlanda, ma velmi hustou srst a abnormalne hustou podsadu. Je i “vystavni”, tedy ostrihani nepripada v uvahu. Jak jiz nekdo zminil, fouka se hlavne z praktickeho duvodu, protoze ten nas kvuli te hustote srsti opravdu neuschne a hrozi hlavne v lete zapareni a vznik hot-spotu. Bohuzel.... ale nema to tak kazdy jedinec. Nekteri maji trosku mene hustou srst a kratsi a lepe schnou. I nektere jine plemena jinak schnou. Napr.nas dalsi pes landseer uschne za chvili....

21.2.2019 10:31
Radvajs

XXX.XXX.98.185

marcelaamax napsal(a):
Možná jo no. My měli taky retrívra venkovního, ale vždycky uschnul už cestou domů, jak běhal. Ale třeba když jsou velká horka, tak teď chodím se psem trénovat až navečer a to k rybníku jezdím třeba i autem, takže už taky neuschne. Tak možná to bude ten problém, že ty tréninky probíhají třeba k večeru, když už nesvítí sluníčko a pes tak rychle neschne. To bych ho po tréninku radši vzala doschnout domů, nedokážu si představit, že bych měla psa každý den fénovat. Ale tak jestli to někomu vyhovuje, tak nic proti :-)

Ano, treninky probihaji i k veceru a to opravdu vubec neni sance, ze by uschnul a doma by se kvuli huste podsade zaparil-bohuzel mame odzkouseno. Ale to jsem tady resit nechtela....

21.2.2019 10:33
Radvajs

XXX.XXX.98.185

Lexaurin napsal(a):
Ano,ja. Moji psi mají víc kosmetiky než ja.:-)A mohu doporučit pro psa,který je Macek,jako nej ochrana srsti před vodou jediné lanolin.Nevim,co mate za plemeno. Lanolin se jednak priidava do Proteinoveho kondise od 1All systems , a pak se muže kdykoliv vytírat do srsti. I lanolin je od stejne značky. Oboje i s návody najdete na www.profikosmetika.cz.
Můžete projít i poradnu a zadat si lanolin do vyhledávače.

Moc dekuji, to je super odpoved o kterou mne slo. Urcite kouknu. 1All systems znam. Moc diky

21.2.2019 10:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Radvajs napsal(a):
Nejde o vylozene problem se srsti, ale spise o zkvalitneni srsti a o vylepseni kondice srsti po castejsim koupani a foukani fukarem. Jde o novofundlanda, ma velmi hustou srst a abnormalne hustou podsadu. Je i “vystavni”, tedy ostrihani nepripada v uvahu. Jak jiz nekdo zminil, fouka se hlavne z praktickeho duvodu, protoze ten nas kvuli te hustote srsti opravdu neuschne a hrozi hlavne v lete zapareni a vznik hot-spotu. Bohuzel.... ale nema to tak kazdy jedinec. Nekteri maji trosku mene hustou srst a kratsi a lepe schnou. I nektere jine plemena jinak schnou. Napr.nas dalsi pes landseer uschne za chvili....

No to jsou krasavci, oba . Jo, omlouvám se za OT, jen jsem byla zvědavá . A jinak jak už tu někdo psal, osobně bych řekla, že by bylo lepší tu srst podpořit něčím zevnitř, protože když bude denně ve vodě, tak ten kondicionér nebo něco stejně hned smeje, ne?

21.2.2019 10:35
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Radvajs napsal(a):

Naprosto vás chápu, samojed když se náhodou namočí(spíš když vykoupem, dobrovolně celý do vody nejde) schne i v největších vedrech dva až tři dny(hlavně proto, že na to slunce si právě nelehne, je zalezlý ve stínu, kde neschne vůbec) Snažíme se pořád pročesávat, aby mu to vysychalo, prvotní drhnutí ručníkem je také samozřejmostí. My fén ani doma nemáme doteď jsme ho nepotřebovali, já ho nepoužívám, takže ho vysušit nermůžu, ani kdybych chtěla. Naštěstí na hotspoty netrpí.

21.2.2019 10:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Naprosto vás chápu, samojed když se náhodou namočí(spíš když vykoupem, dobrovolně celý do vody nejde) schne i v největších vedrech dva až tři dny(hlavně proto, že na to slunce si právě nelehne, je zalezlý ve stínu, kde neschne vůbec) Snažíme se pořád pročesávat, aby mu to vysychalo, prvotní drhnutí ručníkem je také samozřejmostí. My fén ani doma nemáme doteď jsme ho nepotřebovali, já ho nepoužívám, takže ho vysušit nermůžu, ani kdybych chtěla. Naštěstí na hotspoty netrpí.

Tři dny schne v létě? Tak to můžete být vlastně ráda, že venku do vody dobrovolně nejde .Mě retrívr vždycky proschnul právě pohybem, ani nepotřeboval být vyloženě na sluníčku, ale tím jak běhal tak uschnul než jsme došli domů. Ale určitě neměl tak hustý kožich jako váš samík

21.2.2019 10:58
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
Tři dny schne v létě? Tak to můžete být vlastně ráda, že venku do vody dobrovolně nejde .Mě retrívr vždycky proschnul právě pohybem, ani nepotřeboval být vyloženě na sluníčku, ale tím jak běhal tak uschnul než jsme došli domů. Ale určitě neměl tak hustý kožich jako váš samík

Jo v létě. Pokud nehlásí několik dní po sobě teplo, tak ho nekoupu. Retrívrova srst se s tím nedá srovnat, to berňucha měl takovou. Je sice dlouhá a relativně hustá, ale za pár hodin byl suchý. Samík suchý vypadá shora, než vjedete prsty na podsadu, tu měl i za dva dny pořád mokrou. A to jsme vždycky po koupání naplánovali výlet, aby šlapal(a lítal) alespoň těch 10km. Teď, když už tolik nechodí, se ho snažíme udržet co nejdýl na sluníčku, třeba tak, že si tam s ním hrajem, děláme blbiny, jenže on to nevydrží, uteče se schovat do stínu za barák. Ono si to těžko představit, ale teď v zimní srsti se mu na kůži vůbec nepodíváte, to nejde rozhrnout, jak je to husté.
No ano, jsem ráda, že do vody jde max po břicho
Léta jsme používali lanolinový šampon(a kondicioner) ale on moc vábně nevoní a rodina si pak stěžovala, že smrdí když je vykoupaný

21.2.2019 11:19
Radvajs

XXX.XXX.98.185

marcelaamax napsal(a):

No kdybych našeho NF nevyfoukala- i v létě - tak neproschne ani pohybem. prostě v podsadě se mu vlhko drží....To naopak landseer proschne opravdu většinou sám, což je super.

21.2.2019 11:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Radvajs napsal(a):
No kdybych našeho NF nevyfoukala- i v létě - tak neproschne ani pohybem. prostě v podsadě se mu vlhko drží....To naopak landseer proschne opravdu většinou sám, což je super.

Tak to vám nezávidím .

21.2.2019 11:37
Radvajs

XXX.XXX.98.185

marcelaamax napsal(a):
No to jsou krasavci, oba . Jo, omlouvám se za OT, jen jsem byla zvědavá . A jinak jak už tu někdo psal, osobně bych řekla, že by bylo lepší tu srst podpořit něčím zevnitř, protože když bude denně ve vodě, tak ten kondicionér nebo něco stejně hned smeje, ne?

Dávám biotin a lněný olej...… jinak existuje spoustu různých preparátu jako bezoplachová péče a výživa na srst, jako u lidí , ale nějak se v tom ztrácím, tak jsem jen chtěla osvědčené tipy.

21.2.2019 11:39
Radvajs

XXX.XXX.98.185

marcelaamax napsal(a):
Tak to vám nezávidím .

Nemá to tak každý jedinec, ale náš ano a je to asi daň za tu zděděnou hustou srst.....

21.2.2019 12:00
saola

XXX.XXX.44.97

Odpovídá taková srst standardu?
Neberte to jako rýpání, pes může být sám o sobě na vodní práce šikovný, ale taková srst je spíš u vodního pracovního psa negativum, ne?

21.2.2019 12:48
Radvajs

XXX.XXX.10.30

saola napsal(a):
Odpovídá taková srst standardu?
Neberte to jako rýpání, pes může být sám o sobě na vodní práce šikovný, ale taková srst je spíš u vodního pracovního psa negativum, ne?

???. Nerozumim?!

21.2.2019 13:11
saola

XXX.XXX.44.97

Myslela jsem to tak, zda takhle extrémně hustá podsada u pracovního vodního psa je vyžadována i standardem plemene či zda se jedná spíš o nežádoucí odchylku typu srsti?
Mohla bych si vygůglit standard novofundláka, ale ptám se raději přímo vás.
Prostě mi přijde kontraproduktivní u vodního pracovního psa, u kterého se častý pobyt ve vodě přímo předpokládá, akceptovat takový typ srsti, který není schopen bez fénu a bežného pohybového režimu psa proschnout sám. Sama píšete, že to není běžné, že jiní psi stejného plemene mají srst z tohoto pohledu více samoúdržbovou.
Vždyť ho to přece musí omezovat i běžném životě. Nebo ho pokaždé,když třeba více promokne, musíte taky fénovat?

21.2.2019 13:34
Radvajs

XXX.XXX.98.185

saola napsal(a):
Myslela jsem to tak, zda takhle extrémně hustá podsada u pracovního vodního psa je vyžadována i standardem plemene či zda se jedná spíš o nežádoucí odchylku typu srsti?
Mohla bych si vygůglit standard novofundláka, ale ptám se raději přímo vás.
Prostě mi přijde kontraproduktivní u vodního pracovního psa, u kterého se častý pobyt ve vodě přímo předpokládá, akceptovat takový typ srsti, který není schopen bez fénu a bežného pohybového režimu psa proschnout sám. Sama píšete, že to není běžné, že jiní psi stejného plemene mají srst z tohoto pohledu více samoúdržbovou.
Vždyť ho to přece musí omezovat i běžném životě. Nebo ho pokaždé,když třeba více promokne, musíte taky fénovat?

Aha.... Srst fundlák má mít s hustou podsadou a delší. To vše je v pořádku, to máme, máme srsti až nad hlavu :-)….. Ale je to jak u jiných plemen, postupným šlechtěním a možná bych řekla i přešlechťováním se pomalu podle mě upouští od typické povahy a využití novofundlandského psa a psi jsou spíše využívání u nás k výstavním účelům...… bohužel. My máme štěstí na kvalitní a výbornou srst, ale také se snažíme trošku rozvíjet a podporovat tu úžasnou povahu a pracovat s ním ve vodě, ale občas ho i ukázat :-) a jít na výstavu...… Je to jako u lidí, někdo zdědí husté vlasy, vlnité po rodičích, někdo tvrdé, řídké hřebíky atd. Fundláci mají samoúdržbovou srst, ale někteří jedinci mohou mít prostě problém s tvorbou zapařenin, jako jiní třeba s opakovanými záněty uší apod. Proto když vím, že mi pes hůře schne, tak profoukám a jelikož je ve vodě častěji než ostatní jedinci, kteří jsou jen výstavní a častěji foukám, tak jsem jen chtěla poradit jestli někdo má něco odzkoušeného. Pokud psa vidí cizí lidé, chválí jeho srst, to ano, ale kolikrát ve srovnání pouze s výstavníma psem v kruhu na výstavě my vidíme ten rozdíl...…. ale pak už je na vkusu rozhodčího. Ta hustá srst je opravdu někdy u psa, kterého chcete jak na vodu, tak na výstavy překážkou, ale to je naše věc a daň za to, že chceme mít psa i na vodu :-)…. Viděla jsem, že v zahraničí mají NF, kteří jsou určeni na vodní výcvik z tzv. pracovních linií a tam ta srst opravdu není tak hustá....jako např. u australáku jsem viděla velké rozdíly mezi jedinci, co vyhrávají na výstavách a pracovními jedinci - myslím v srsti. Ale to je opravdu jiná debata.

No jak řekl jeden zkušený francouzský FCI rozhodčí a trenér "vodních " psů: mít výstavního TOP šampióna a skvělého vodního záchranáře je velmi složité a člověk si musí ujasnit, co je pro něj prioritní

21.2.2019 13:48
saola

XXX.XXX.44.97

Děkuji za vysvětlení.
No jo,no, preference chovu na exteriér je pro každé původně pracovní plemeno cestou do pekel.
Osobně bych na takovém psovi nechovala, protože tento typ srsti neumožňuje bezproblémové využití NF jako pracovního psa, ať je daný jedinec sebekrásnější.
Ale každého věc.

21.2.2019 14:11
Radvajs

XXX.XXX.98.185

saola napsal(a):
Děkuji za vysvětlení.
No jo,no, preference chovu na exteriér je pro každé původně pracovní plemeno cestou do pekel.
Osobně bych na takovém psovi nechovala, protože tento typ srsti neumožňuje bezproblémové využití NF jako pracovního psa, ať je daný jedinec sebekrásnější.
Ale každého věc.

Tak to by u nás fundláci asi vymřeli :-)…… Většina jich je pouze výstavních :-). Náš pes - na vysvětlenou - je naprosto v pořádku. Jen má hustější srst než třeba dalších 5 ze stejného vrhu. To že ho častěji foukám je jen a jen naše oběť a věc. Někteří to neřeší...… nebo naopak většina psa tak často do vody nepouští, aby byla jeho srst naprosto dokonala a dokonce ve Španělsku někteří nedávají psa na slunce, schovávají ho, aby srst neztrácela temnou černou barvu - prý . Lidé u nás upřednostňují právě jedince s hustou srstí ( výstavní ) a na tu vodu jich moc nejezdí tak často...… jen občas na klubové akce.

My měli už párkrát hot-spot, možná ze zapaření, možná z nějaké jiné příčiny - to teď opravdu nechci řešit, to jsem již řešila dříve dotazem :-). A protože mám chuť, čas, fukar ( který je u 90% majitelů NF ve standartní výbavě!!) a baví mě to, tak raději psa profoukám.
A pokud budete mít třeba abnormálně kudrnatou dcerku nebo syna, tak mu snad nezakážete, aby měl v budoucnu potomky, neboť se jim třeba podaří ty nádherné vlasy zdědit, ale budou se hůře česat atd. .

JInak děkuji za reakci...snad se ozve někdo s tipem, kvůli čemu jsem původně dala dotaz

21.2.2019 14:22
bodlinka

XXX.XXX.237.163

No, a vám to nepřipadá smutný?

Že to, co vyhrává výstavy, se neslučuje s původním využitím plemene?

21.2.2019 14:24
saola

XXX.XXX.44.97

Pro Radvajs:
Kudrnaté vlasy žádnému dítěti nebrání v tom, aby se v budoucnu stalo jaderným inženýrem, básníkem, potápěčem nebo jedním z největších specialistů na pitnou vodu v ČR.
http://www.ovodarenstvi.cz/clanky/f-kozisek-s-vodou-jsem-stale-spokojeny

Jinými slovy, kudrnatost vlasů člověku nijak nesnižuje jeho užitnou hodnotu.

U pracovních psů vaše přirovnání neplatí.

Nic, kosmetiku pro psa vám já nijak neporadím, takže ať přispívají ti praví zkušení zkrášlovači.

21.2.2019 14:33
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Radvajs napsal(a):
Tak to by u nás fundláci asi vymřeli :-)…… Většina jich je pouze výstavních :-). Náš pes - na vysvětlenou - je naprosto v pořádku. Jen má hustější srst než třeba dalších 5 ze stejného vrhu. To že ho častěji foukám je jen a jen naše oběť a věc. Někteří to neřeší...… nebo naopak většina psa tak často do vody nepouští, aby byla jeho srst naprosto dokonala a dokonce ve Španělsku někteří nedávají psa na slunce, schovávají ho, aby srst neztrácela temnou černou barvu - prý . Lidé u nás upřednostňují právě jedince s hustou srstí ( výstavní ) a na tu vodu jich moc nejezdí tak často...… jen občas na klubové akce.

My měli už párkrát hot-spot, možná ze zapaření, možná z nějaké jiné příčiny - to teď opravdu nechci řešit, to jsem již řešila dříve dotazem :-). A protože mám chuť, čas, fukar ( který je u 90% majitelů NF ve standartní výbavě!!) a baví mě to, tak raději psa profoukám.
A pokud budete mít třeba abnormálně kudrnatou dcerku nebo syna, tak mu snad nezakážete, aby měl v budoucnu potomky, neboť se jim třeba podaří ty nádherné vlasy zdědit, ale budou se hůře česat atd. .

JInak děkuji za reakci...snad se ozve někdo s tipem, kvůli čemu jsem původně dala dotaz

Teď jste to teda schytala
Člověk by čekal, že sklidíte obdiv za to, že se jako jedna z mála snažíte používat psa k původnímu pracovnímu účelu, a div Vás tu demonstrativně neoběsí na náměstí ,,,

Já jsem na dlouhosrsté psy (barzoj) používala norkový olej a kosmetiku od KW, ale na takového medvěda to bude při častějším použití asi ekonomická sebevražda

Ještě mě napadá kondicionér na koně - udělá na chlupu ochranný film, ale nemastí, odpuzuje nečistoty, a cenově to není takový harakiri

21.2.2019 14:40
Radvajs

XXX.XXX.98.185

saola napsal(a):
Pro Radvajs:
Kudrnaté vlasy žádnému dítěti nebrání v tom, aby se v budoucnu stalo jaderným inženýrem, básníkem, potápěčem nebo jedním z největších specialistů na pitnou vodu v ČR.
http://www.ovodarenstvi.cz/clanky/f-kozisek-s-vodou-jsem-stale-spokojeny

Jinými slovy, kudrnatost vlasů člověku nijak nesnižuje jeho užitnou hodnotu.

U pracovních psů vaše přirovnání neplatí.

Nic, kosmetiku pro psa vám já nijak neporadím, takže ať přispívají ti praví zkušení zkrášlovači.

Souhlasím, ale vyřadit jedince z chovu jen pro hustější srst mi příjde opravdu kruté a nesmyslné,protože spoustu lidí by chtělo naopak takového psa a nechtěji s ním dělat vodní práce ani na amatérské úrovni jako my.
A to že jej častěji foukám je jen naše věc a pokud jiní to neřeší, tak je to taky jejich věc.
Jsem asi více opatrnější a možná i přehnaně pečlivá.
A i ta jaderná inženýrka nebo potapěč použijí po namočení své mohutné kštice občas kvalitní vlasovou kosmetiku a možná tap potapěčka častěji než její kamarádka, která je třeba ošetřovatelka koní. To záleží, jak to má kdo nastaveno

21.2.2019 14:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

bodlinka napsal(a):

No, ale oni ani pracovní NO třeba moc nevyhrávají výstavy ne (spíš to vyhrávají ti s "lepším" vzhledem, ale povahou na nic)? Nebo třeba labradoři - většina těch, se kterýma se dělá myslivost, jsou takový atletičtější typy, kdežto na výstavách dá rozhodčí přednost spíše těm "válečkům". Nebo teď co jsme byli my o víkendu na výstavě - tam jsem si taky všimla, že se celkově víc líbí "tlustí" psi, SBT má být takový "zavalitý", ale něco se mi zdálo už fakt moc. Pokud někdo s tím psem třeba běhá coursing a dělá bull sporty - tak je ten pes v kondici, je nasvalený, ale není to takový ten typícký "váleček" - a myslím si, že na výstavách se líp umístí právě ten váleček. Viděla jsem tam jednoho "sporťáka" - pro mě fakt krásný pes, bylo vidět, že maká - vedle mě stála paní a začala tam kamarádce říkat, že tohle ani snad není SBT, že je hubený, ostatní co byli okolo se hned přidali. Prostě je to pro ně už tak nějak zarytý, že SBT má být "tlustý". Nebo mě napadá, co třeba husky? Ti co je mají vyloženě jako tažné psy a objíždí závody - jezdí i na výstavy? Jak by dopadli psi tam?

Vím, že to není úplně to samé - jen tím chci říct, že u většiny plemen je rozdíl ve "výstavních a pracovních" jedincích. A naopak si myslím, že je fajn, když se někdo s tím výstavním psem snaží i pracovat. Otázka je, za jakou cenu no. Já bych teda nebyla nadšená z každodenního foukání psa po tréninku, nicméně, kdyby ta vodní práce psa fakt bavila a jinak by to nešlo, tak bych na to přistoupila asi taky. Neříkám, že je to rozdělování na pracovní a výstavní dobře, ale prostě to tak je. A pokud už má zadavatelka psa úspěšného na výstavách a baví ho vodní práce - tak proč se nevěnovat i tomu?

No, ale když se ještě tak zamyslím, kdyby takovýhle problém měl mít třeba lovecký pes - že po tom, co vleze do vody se musí foukat (třeba při dohledávání), jinak bude mít hot spoty - tak takového psa si opravdu nedokážu přestavit jako aktivně používaného v myslivosti.

Zadavatelce se omlouvám za OT. Za mě - já vám fandím, líbí se mi to, že se psem pracujete. .

21.2.2019 15:17
Radvajs

XXX.XXX.98.185

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Člověk by čekal, že sklidíte obdiv za to, že se jako jedna z mála snažíte používat psa k původnímu pracovnímu účelu, a div Vás tu demonstrativně neoběsí na náměstí ,,,

Já jsem na dlouhosrsté psy (barzoj) používala norkový olej a kosmetiku od KW, ale na takového medvěda to bude při častějším použití asi ekonomická sebevražda

Ještě mě napadá kondicionér na koně - udělá na chlupu ochranný film, ale nemastí, odpuzuje nečistoty, a cenově to není takový harakiri

Jeeee, děkuji za věcnou odpověď. Zjišťuji, že je lepší si poradit sama a ne se ptát veřejně, protože se najde spousta lidí, kteří se do diskuze vloží bez věcné připomínky či názoru na dotaz.
A ještě navrhnou na takovém jedinci nechovat aniž by si zjistili situaci jaká u nás panuje.
Mimo téma, které jsem původně založila, bych chtěla říct, že vím o tom, že náš pes má handicap ve vodě s tou hustou srstí, nebude tak rychlý a hbitý jako jiní jedinci, kteří mají jinak stavěné tělo, jinou kvalitu srsti. Je to náš první fundlák a neřešili jsme zda je z nějaké linie, ze které by mohl zdědit i prac. vlohy nebo z výstavní linie. Teď to víme, jak to je asi bychom volili a rozhodovali se jinak ale i tak s ním chceme něco podnikat a zaměstnat ho, aby nebyl celý den jen na zahradě, v domě a ve výstavním kruhu......chceme trošku lidem dokázat, že i dnešní fundlák může být obratný ve vodě a jinde - podle svého tempa :-).

Ale zároveň mu chceme dopřát i nějaký komfort po této aktivitě. To by mě mohli mít někteří za zlé, že chodíme i jako prevenci a na Dornovu metodu, tak jak sportovci chodí na masáže a k fyzioterapeutovi :-).

A myslím si, že po bahenní lázni jako na HDR si tu péči a zkrášlení zaslouží ( i náš landseer ) . viz.foto, když mají další týden např.výstavu

21.2.2019 15:28
Radvajs

XXX.XXX.98.185

marcelaamax napsal(a):
No, ale oni ani pracovní NO třeba moc nevyhrávají výstavy ne (spíš to vyhrávají ti s "lepším" vzhledem, ale povahou na nic)? Nebo třeba labradoři - většina těch, se kterýma se dělá myslivost, jsou takový atletičtější typy, kdežto na výstavách dá rozhodčí přednost spíše těm "válečkům". Nebo teď co jsme byli my o víkendu na výstavě - tam jsem si taky všimla, že se celkově víc líbí "tlustí" psi, SBT má být takový "zavalitý", ale něco se mi zdálo už fakt moc. Pokud někdo s tím psem třeba běhá coursing a dělá bull sporty - tak je ten pes v kondici, je nasvalený, ale není to takový ten typícký "váleček" - a myslím si, že na výstavách se líp umístí právě ten váleček. Viděla jsem tam jednoho "sporťáka" - pro mě fakt krásný pes, bylo vidět, že maká - vedle mě stála paní a začala tam kamarádce říkat, že tohle ani snad není SBT, že je hubený, ostatní co byli okolo se hned přidali. Prostě je to pro ně už tak nějak zarytý, že SBT má být "tlustý". Nebo mě napadá, co třeba husky? Ti co je mají vyloženě jako tažné psy a objíždí závody - jezdí i na výstavy? Jak by dopadli psi tam?

Vím, že to není úplně to samé - jen tím chci říct, že u většiny plemen je rozdíl ve "výstavních a pracovních" jedincích. A naopak si myslím, že je fajn, když se někdo s tím výstavním psem snaží i pracovat. Otázka je, za jakou cenu no. Já bych teda nebyla nadšená z každodenního foukání psa po tréninku, nicméně, kdyby ta vodní práce psa fakt bavila a jinak by to nešlo, tak bych na to přistoupila asi taky. Neříkám, že je to rozdělování na pracovní a výstavní dobře, ale prostě to tak je. A pokud už má zadavatelka psa úspěšného na výstavách a baví ho vodní práce - tak proč se nevěnovat i tomu?

No, ale když se ještě tak zamyslím, kdyby takovýhle problém měl mít třeba lovecký pes - že po tom, co vleze do vody se musí foukat (třeba při dohledávání), jinak bude mít hot spoty - tak takového psa si opravdu nedokážu přestavit jako aktivně používaného v myslivosti.

Zadavatelce se omlouvám za OT. Za mě - já vám fandím, líbí se mi to, že se psem pracujete. .

Není se za co omlouvat, souhlasím. A proto je u fundláku i pracovní třída - výstavní, kde by teoreticky měl rozhodčí slevit z nároků na vzhled psa. Ale zatím nemáme potřebné zkoušky na zařazení psa do této třídy.
Vodu děláme jako koníčka a snažíme se podpořit a rozvinou jeho lásku k vodě nejen házením klacku do vody , ale trošku cíleným výcvikem. a budu se opakovat, to že tak častěji foukám je naše rozhodnutí a věc. Někdo prostě sbalí psa od vody čeká až uschne...možná ještě ten den, možná až další den...… nebo ho doma taky vyfouká, ale nedá veřejně dotaz do ifauny, ale přečte si třeba ten můj a usoudí, že nemá cenu se ptát .

Hot-spoty mívají i výstavní TOP jedinci, ale kdo Vám to přizná?? Nikdo, ztratili by zájemce o krytí a štěňata. To raději zamaskují, srst s nedokonalostmi přibarví, natuží a jdou do toho jako super psi bez problémů a vy o nich a ni nebudete vědět.

21.2.2019 15:31
Radvajs

XXX.XXX.98.185

bodlinka napsal(a):

smutné to je, ale to by byla jiná diskuze a asi veeeelmi obsáhlá

21.2.2019 18:02
Lexaurin

XXX.XXX.172.63

Ona KW obsahuje silikony, je to dost chemka a srst jde po ni do haje. Mozna dříve byla kvalitni, ale teď šla kvalita fakt dolu. Je spoustu kvalitnější kosmetiky 😉

21.2.2019 18:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Lexaurin napsal(a):
Ona KW obsahuje silikony, je to dost chemka a srst jde po ni do haje. Mozna dříve byla kvalitni, ale teď šla kvalita fakt dolu. Je spoustu kvalitnější kosmetiky 😉

Já už 7 let barzoje nemám, tak to neumím posoudit - tenkrát nám to vyhovovalo, a používala ji i naše chovatelka, která vystavuje a vyhrává 40 let, takže to asi úplný šunt být nemohl😉

22.2.2019 14:16
saola

XXX.XXX.30.93

tichustka, je už docela těžké vymyslet, kam tu reklamu na nízkokvalitní amarouny nejmenované vámi přitrouble propagované značky ještě nacpat, co?

22.2.2019 15:21
lupus4

XXX.XXX.205.61

on/ona už je tak zblblej/á z toho lhaní , že ani neví kdo vlastně je

tichustka Dnes 14:12...Ahoj, začal bych

tichustka 12.1.2019 20:22... já jsem si koupila

a mnoho dalších lží ve snaze o nenápadnost...

teď čekám "veledidakta" aby se ho/jí zastal , ale ten řeší hovadiny s křepelkama, tak nevím

22.2.2019 15:23
Radvajs

XXX.XXX.98.185

prosila jsem o přípravek na srst......krmení opravdu řešit nechci a nebudu...máme v tom jasno :-)

22.2.2019 15:26
bodlinka

XXX.XXX.237.163

lupus4 napsal(a):
on/ona už je tak zblblej/á z toho lhaní , že ani neví kdo vlastně je

tichustka Dnes 14:12...Ahoj, začal bych

tichustka 12.1.2019 20:22... já jsem si koupila

a mnoho dalších lží ve snaze o nenápadnost...

teď čekám "veledidakta" aby se ho/jí zastal , ale ten řeší hovadiny s křepelkama, tak nevím

mezi kvalitním příspěvkem a citovat je tlačítko nahlásit.

jako důvod píšu spam, případně reklama a hlásím to stejně jako příspěvky psané azbukou nebo nabídky půjček.

22.2.2019 15:56
saola

XXX.XXX.30.93

....tichustka Dnes 14:12...Ahoj, začal bych....

....tichustka 12.1.2019 20:22... já jsem si koupila....

tomu se dnes říká zatím nevyhraněné třetí pohlaví

22.2.2019 19:38
rájka999

XXX.XXX.33.214

Radvajs napsal(a):
Máme lněný olej a biotin.... ale jde mi opravdu o nejaký osvědčený přípravek, jestli někdo používá😉

To je opravdu žalostně málo, tedy pokud nemàte na mysli tento biotin https://www.vase-krmivo.cz/dromy-biotin jinak, na těch fotkách má dost znědlé srsti, to neznačí zrovna kvalitu.

22.2.2019 21:22
Radvajs

XXX.XXX.98.185

rájka999 napsal(a):
To je opravdu žalostně málo, tedy pokud nemàte na mysli tento biotin https://www.vase-krmivo.cz/dromy-biotin jinak, na těch fotkách má dost znědlé srsti, to neznačí zrovna kvalitu.

Žalostně málo?? Nechápu...….srst má spíše trochu narezlou, ale tomu jsme se snažili zabránit nízkým obsahem vit.A v granulích a vynecháním losos.oleje……

Chtěla jsem jen poradit něco, co je např.u lidí při více namáhaných vlasech, nějakou péči a ne probírat krmivo a jiné doplňky...ale děkuji za názor.
Opravdu je lepší nezadávat dotazy, stejně málo lidí odpoví k věci.

22.2.2019 21:31
saola

XXX.XXX.30.93

Je těžké napsat něco k věci, protože chcete konkrétní zkušenost, kterou moc pejskařů nemá.
Ti, co mají pracovní plemena v zátěži, fénování a pěstění srsti příliš přehnaně neřeší, a ti, co mají plemena společenská, jejich srst nedevastují zátěží takovými suspenzními srágorami, jako na té fotce v písku/bahně. Při výcviku v takovém terénu dostává (dle mne) srst psa více zabrat než nějakým fénováním.
Rezavý nádech srsti je na fotce psa, stojícího ve vodě, zřejmý, přímo vitamín A bych moc neřešila, spíše jeho prekurzor betakaroten. U černého psa se jeho vyšší příjem reznutím srsti projevuje, s tím mám osobní zkušenost, i když jsem granulemi nekrmila. Ale o tomhle diskutovat nechcete, tak pardon.

22.2.2019 21:37
Terven

XXX.XXX.110.147

Koukněte na přípravky od Aromafauny, s jejich mycím olejem mám dobrou zkušenost, i když je fakt, že pro velké psy se asi prodraží.
https://www.aromafauna.eu/nase-produkty/pro-psy/pro-psy-doporucujeme/felleol

22.2.2019 21:46
Radvajs

XXX.XXX.98.185

saola napsal(a):
Je těžké napsat něco k věci, protože chcete konkrétní zkušenost, kterou moc pejskařů nemá.
Ti, co mají pracovní plemena v zátěži, fénování a pěstění srsti příliš přehnaně neřeší, a ti, co mají plemena společenská, jejich srst nedevastují zátěží takovými suspenzními srágorami, jako na té fotce v písku/bahně. Při výcviku v takovém terénu dostává (dle mne) srst psa více zabrat než nějakým fénováním.
Rezavý nádech srsti je na fotce psa, stojícího ve vodě, zřejmý, přímo vitamín A bych moc neřešila, spíše jeho prekurzor betakaroten. U černého psa se jeho vyšší příjem reznutím srsti projevuje, s tím mám osobní zkušenost, i když jsem granulemi nekrmila. Ale o tomhle diskutovat nechcete, tak pardon.

Ach jo, pokud nekdo bere jednodenni ucast na HDR jako devastovani psi srsti, tak mne ukamenujte.... ano byl nas dlouhosrsty pes, ktery se ucastni vystav v bahne, jeden den, ano byva casto ve vode a ano ma narezlou srst.... ne neni to vylozene pracovni pes, delame s nim jen amatersky a mame to jako konicka. Chtela jsem jen pro nej trosku te pece na srst navic. Jinak je zdravy! Ma pravidelnou stolici! Chut ke zradlu!
O strave klidne diskutovat muzeme, to nejsem proti, ale bylo by to jine tema. Ja jen chtela monentalne poradit neco jineho
Dekuji za odpovedi vsem

22.2.2019 21:57
Radvajs

XXX.XXX.98.185

Terven napsal(a):
Koukněte na přípravky od Aromafauny, s jejich mycím olejem mám dobrou zkušenost, i když je fakt, že pro velké psy se asi prodraží.

Dekuji, urcite kouknu..... 👍

22.2.2019 22:00
Radvajs

XXX.XXX.98.185

Terven napsal(a):

Je.... pani Maškovou znám. Má ladseera jako my. Moc děkuji za tip. Budu ji přímo kontaktovat. Super

22.2.2019 23:06
Lexaurin

XXX.XXX.172.63

Vydrzte pockat na odpoved z profikosmetiky. Uvidite, ze vam ten lanolin doporuci😉 Ja ted pridavam do kondise kokosove mleko a srst je pevna, krasne se udrzuje, ale nemacim psa jako vy, pro vasi potrebu to bude lanolin. Chemie je chemie, ten Panagenics je taky se silikonem a mohl se podepsat na kvalite srsti. Aby srst odpuzovala vodu a byla od ni chranena, musi byt uzavrena a mastna.

22.2.2019 23:36
rájka999

XXX.XXX.33.214

Radvajs napsal(a):
Žalostně málo?? Nechápu...….srst má spíše trochu narezlou, ale tomu jsme se snažili zabránit nízkým obsahem vit.A v granulích a vynecháním losos.oleje……

Chtěla jsem jen poradit něco, co je např.u lidí při více namáhaných vlasech, nějakou péči a ne probírat krmivo a jiné doplňky...ale děkuji za názor.
Opravdu je lepší nezadávat dotazy, stejně málo lidí odpoví k věci.

Neurážejte se, jen Vám říkám, že přidávání pouze lněného oleje a vit biotinu prostě k perfektní srsti, která by odolávala všemu tomu, co jste zde vypsala, nestačí a pes nikdy nebude v, opravdu, výstavní kondici. Jelikož správně vyživená srst snese cokoliv.

23.2.2019 00:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Lexaurin napsal(a):
Vydrzte pockat na odpoved z profikosmetiky. Uvidite, ze vam ten lanolin doporuci😉 Ja ted pridavam do kondise kokosove mleko a srst je pevna, krasne se udrzuje, ale nemacim psa jako vy, pro vasi potrebu to bude lanolin. Chemie je chemie, ten Panagenics je taky se silikonem a mohl se podepsat na kvalite srsti. Aby srst odpuzovala vodu a byla od ni chranena, musi byt uzavrena a mastna.

Otázkou je, jestli se právě nebude kůže pod mastnou srstí s hustou podsadou zapařovat?

23.2.2019 05:09
Radvajs

XXX.XXX.10.30

Lexaurin napsal(a):

Děkuji😉👍

23.2.2019 10:14
Lexaurin

XXX.XXX.172.63

Otázkou je, jestli se právě nebude kůže pod mastnou srstí s hustou podsadou zapařovat?

Musí se nadavkovat tak, aby srst nebyla nacucana, ale aby jednotlivý chlup lanolin obalil. Lanolin jako živočišný tuk se jedinny vstřebá po urcite době do kůže i srsti beze zbytku a nezlukne jako třeba tuky živočišné. Já na svoji tibetacku dávala 2 pól lžíce na 2 pól. lžíce proteinu vzdy, když jsme je-li do Chorvatska a v pohode. Na běžnou údržbu stačí i třeba kávová. V srsti to je poznat jen tak, ze je hydratovana, nikoli mastná na omak.

23.2.2019 10:14
Lexaurin

XXX.XXX.172.63

Musí se nadavkovat tak, aby srst nebyla nacucana, ale aby jednotlivý chlup lanolin obalil. Lanolin jako živočišný tuk se jedinny vstřebá po urcite době do kůže i srsti beze zbytku a nezlukne jako třeba tuky živočišné. Já na svoji tibetacku dávala 2 pól lžíce na 2 pól. lžíce proteinu vzdy, když jsme je-li do Chorvatska a v pohode. Na běžnou údržbu stačí i třeba kávová. V srsti to je poznat jen tak, ze je hydratovana, nikoli mastná na omak.

1.3.2019 13:37
Lexaurin

XXX.XXX.83.127

Tak jsem mrkla na odpověď a mate to tam Radvajs😉

Přidejte reakci

Přidat smajlík