Štěňátka německého ovčáka k rezervaci

Prodám Německého ovčáka - Již nyní je možno v naší chovatelské stanici zare...
25000 Kč
Ahoj, chtěla bych se zeptat na zkušenosti. Mám doma dva své psy, irské segry, které mám od štěněte a teď mě zaujal v nabídce útulku NO, je to 7 létá fenka.
Prý je hodná, ale těžko říct, nakolik se tomu dá věřit.
Psy mám doma (nový pes by tam byl taky), v domě se zahradou, ale máme dvě malé děti a nerada bych si přidelala problémy. Na druhou stranu ráda bych si fenku vzala, u nás by měla skvělé podmínky.
Jaký máte na to názor nebo zkušenosti. Předem děkuji.
Tak prvotní info musíte čerpat od zaměstnanců onoho útulku,proč a jak se tam pes dostal..jak reaguje na ostatní zvířata - snese se s jinýma fenkama ,jak reaguje na děti..jak na personál útulku..Zdá se jim,že byla týraná nebo zanedbaná výchova -nechtěné dědictví či úmrtí majitele...Toto by Vám,alespon z části měli zodpovědět..a Vám napovědět..
Psa z útulku k dětem a psům o kterém bych dostala pouze info,že je hodný bych si nevzala.
Ale každý to máme jinak.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Urcite! Plus nejedna navsteva.
Nejdriv sama, pak s pejsky (spolecne venceni, klidne vicekrat), pokud by to vypadalo stale nadejne, tak zkusit i co fenecka na deti...
Iris12
napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se zeptat na zkušenosti. Mám doma dva své psy, irské segry, které mám od štěněte a teď mě zaujal v nabídce útulku NO, je to 7 létá fenka.
Prý je hodná, ale těžko říct, nakolik se tomu dá věřit.
Psy mám doma (nový pes by tam byl taky), v domě se zahradou, ale máme dvě malé děti a nerada bych si přidelala problémy. Na druhou stranu ráda bych si fenku vzala, u nás by měla skvělé podmínky.
Jaký máte na to názor nebo zkušenosti. Předem děkuji.
Pálí vás dobré bydlo a nevíte co roupama. Buďte ráda, že vám to doma klape a nepřidělávejte si problémy. Všechny psy světa stejně nespasíte.
Já se připojím k ORIONKA. Sice mám jedno dítě, které chodí už na 5 hodin do školky. Mám dva psy ve výcviku, mám jenom byt a stejně nestíhám. A to se zatím se rodičovsky dovolenkuji. Dvě děti, barák, zahrada, dva aktivní psy .... neříkejte mi, že to stíháte s přehledem. Do toho ještě starší útulkář se kterým bude mraky práce - hlavně ze začátku. Navíc NO v 7 letech ..... kdy se asi začnou projevovat první zdravotní problémy? A jestli je v 7 letech ještě hodně vitální - bude s ní potřeba pracovat - máte na to čas? Jestli už moc vitální není, tak jí zase budete otravovat aktivními psy a dětmi. To že bude běhat nebo se válet na zahradě zrovna za skvělé podmínky nepovažuju. Pro aktivní málo, pro neaktivní žádnej klid (děti, psi). Jako nezlobte se, ale podle vámi uvedených informací bych se jako rozumná ženská rozhodla spíš nechat fenu jinému zájemci. Jestli bude bezproblémová (relativně), tak určitě v kotci dlouho nezůstane.
Já po x-letech práce se psy útulkovými (ať už vlastními, kamarádů nebo v rámci vedení kurzů) jsem přesvědčená, že to jak se pes chová v útulku nebo co jsou schopní pracovníci útulku vypozorovat vůbec ve většině případů neodpovídá následnému chování doma cca po měsíci, kdy se pes aklimatizuje. Každý útulkář chce čas, hodně času a stejně se vám může stát, že na nějaké "vadné" chování narazíte až po měsících soužití, protože do té doby nenastala spouštěcí situace. O něco lépe, co se týče vypozorovaného chování, jsou na tom dočasky, kdy zvíře žije s dočaskovou rodinou. Ale to také není záruka. Pes není idiot a brzo vypozoruje jak se má k různým členům domácnosti chovat. Když bude dočaskář zkušený a důsledný, pes může úplně jinak fungovat, než když si ho pak přivedete domů a on zjistí, že u vás to bude poněkud víc free style. A taky se mi několikrát stalo, že i když jsme volili zvíře klidné (dle chování v útulku, na procházce atd.) tak po přivedení do nového prostředí jsme zjistili, že zvíře je nemocné (čímž neobviňuji pracovníky útulku, on ten venkovní odchov a nemožnost sledovat každého psa permanentně řadu nemocí a jejich průběh potlačí či neodhalí) a po přeléčení se najednou stal psem hyperaktivním s řadou nevhodných projevů.
Takže za mne prostě je to dost náročné a chce to hodně rozmýšlet. Velkou roli také hraje velikost zvířete (v případě řešení nevhodného chování) a věk zvířete (aby ještě k výchově nepřibyla náročnost ohledně péče o zdraví).
Ruzena_Ruzova
napsal(a):
Já se připojím k ORIONKA. Sice mám jedno dítě, které chodí už na 5 hodin do školky. Mám dva psy ve výcviku, mám jenom byt a stejně nestíhám. A to se zatím se rodičovsky dovolenkuji. Dvě děti, barák, zahrada, dva aktivní psy .... neříkejte mi, že to stíháte s přehledem. Do toho ještě starší útulkář se kterým bude mraky práce - hlavně ze začátku. Navíc NO v 7 letech ..... kdy se asi začnou projevovat první zdravotní problémy? A jestli je v 7 letech ještě hodně vitální - bude s ní potřeba pracovat - máte na to čas? Jestli už moc vitální není, tak jí zase budete otravovat aktivními psy a dětmi. To že bude běhat nebo se válet na zahradě zrovna za skvělé podmínky nepovažuju. Pro aktivní málo, pro neaktivní žádnej klid (děti, psi). Jako nezlobte se, ale podle vámi uvedených informací bych se jako rozumná ženská rozhodla spíš nechat fenu jinému zájemci. Jestli bude bezproblémová (relativně), tak určitě v kotci dlouho nezůstane.
Děkuji za oba dlouhé názory. Ptala jsem tady, protože nechci přecenit své síly a udělat nějakou blbost, které budu litovat. Mám opravdu bezproblémovou domácnost, své psy od malička a poslušné a zvyklé na děti a poslední, co bych chtěla je, si přidělat nějaký vážný problém.
Na druhou stranu, pracuji z domu, děti chodí do školy a času mám celkem dost. Uznávám ale, že s NO nemám zkušenosti, měla jsem setry, fouska a kokra, samé lovecké plemena. Jen mi bylo fenky líto a myslím, že mám podmínky na to, aby se tu měl další pes, který neměl tolik štěstí jako ti moji, opravdu dobře. Píšete, že nepovažujete podmínky za dobré, já jsem si říkala, že pes, který žil ve špatných podmínkách (pravděpodobně někde na řetězu, jestli jsem to dobře pochopila), by považoval pobyt doma s milující rodinou a každodenní procházky za celkem fajn život
Ale dám na Vaše rady a zatím se na to vykašlu a dobrý skutek udělám, až budou děti větší.
Iris12
napsal(a):
Děkuji za oba dlouhé názory. Ptala jsem tady, protože nechci přecenit své síly a udělat nějakou blbost, které budu litovat. Mám opravdu bezproblémovou domácnost, své psy od malička a poslušné a zvyklé na děti a poslední, co bych chtěla je, si přidělat nějaký vážný problém.
Na druhou stranu, pracuji z domu, děti chodí do školy a času mám celkem dost. Uznávám ale, že s NO nemám zkušenosti, měla jsem setry, fouska a kokra, samé lovecké plemena. Jen mi bylo fenky líto a myslím, že mám podmínky na to, aby se tu měl další pes, který neměl tolik štěstí jako ti moji, opravdu dobře. Píšete, že nepovažujete podmínky za dobré, já jsem si říkala, že pes, který žil ve špatných podmínkách (pravděpodobně někde na řetězu, jestli jsem to dobře pochopila), by považoval pobyt doma s milující rodinou a každodenní procházky za celkem fajn život
Ale dám na Vaše rady a zatím se na to vykašlu a dobrý skutek udělám, až budou děti větší.
Já bych to neviděla zase tak černě, jak tu všichni píší.
Kamarádka si domu před pár měsíci přivezla 35kg křížence NO. Sama v životě psa neměla, NO se dokonce bála, má kočku, jedno čtyřleté a jedno dvanáctileté dítě a domek se zahradou. A nemůže si vynachválit, jak dobře udělala :)
Jo, pes má své mouchy (reaguje na psy a občas na auta), ale věřím, že až začnou chodit na cvičák, že se dá vše do pořádku :)
Sama jsem si chtěla vzít NO z útulku, ale nakonec to vypadá, že nám přeci jen vyjde štěndo.
Myslím, že nejdůležitější bude si sama promyslet, co vše to z Vaší strany bude obnášet. Upřímně řečeno mi (člověku bez dětí a studujícímu) už i jeden pes občas přijde až moc, natož tři. To už může být slušný záhul :)
PumaCZ
napsal(a):
Já bych to neviděla zase tak černě, jak tu všichni píší.
Kamarádka si domu před pár měsíci přivezla 35kg křížence NO. Sama v životě psa neměla, NO se dokonce bála, má kočku, jedno čtyřleté a jedno dvanáctileté dítě a domek se zahradou. A nemůže si vynachválit, jak dobře udělala :)
Jo, pes má své mouchy (reaguje na psy a občas na auta), ale věřím, že až začnou chodit na cvičák, že se dá vše do pořádku :)
Sama jsem si chtěla vzít NO z útulku, ale nakonec to vypadá, že nám přeci jen vyjde štěndo.
Myslím, že nejdůležitější bude si sama promyslet, co vše to z Vaší strany bude obnášet. Upřímně řečeno mi (člověku bez dětí a studujícímu) už i jeden pes občas přijde až moc, natož tři. To už může být slušný záhul :)
Vždycky je lepší se připravit na nejhorší a podle toho se rozhodovat. Já dělám kurzy pro majitele psů, tam se útulkáři většinou objeví když odrostou štěněcímu věku a nastupuje puberta, nebo právě když se začnou projevovat negativa chovaní a majitelé už nevědí co se psem, ale nechtějí to vzdát. A vlastně poslouchám stále dokola stejný příběh. Osobní zkušenost mám s tím taky ..... můj první útulkový pes. Neříkám, že psa z útulku nevzít, ale opravdu hodně přemýšlet, jestli na to mám podmínky - čas, trpělivost, poměry v rodině atd. Ono opravdu většinou nestačí jenom procházky a milující prostředí.
tak já nevim....nikdo nevíme jaká ta útulková fena je....třeba je to moc hodná starší dáma, které umřel majitel......já osobně když bych si myslela, že jsem schopná dát domov ještě jednomu psu, tak bych se zkusila jít na fenu podívat...vzít jí ven, pak eventuelně další návštěva se psy...s dětmi...a pokud by to vypadalo ok, tak bych zkusila domluvit nějaký "zkušební" pobyt (nevím jestli je to tedy možné).........
Prostě mi přijde blbý ausgerechnet říct "neberte jí"....samozřejmě je potřeba si to rozmyslet, jestli při dvou malých dětech budu mít čas se třeba feně více věnovat, než jsem doposud zvyklá, jsou moji pesani ochotní sdílet domácnost s dalším psem - u nás bych si rovnou odpověděla, že s fenou určo ne.... atd atd., ale přeci jen tak od počítače nemůžeme říct, že to nejde, že to bude problém. ..Nezkusíš-nevíš.