Mohu mít štěně při velkém časovém zatížení?

Zlatý retrívr
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.2.2019 20:34
EnthusiasticDogOwner

XXX.XXX.132.89

Dobrý den,

chystám se domů pořídit psa, zlatého retrievra, ale nejsem si jist, zda-li budu schopen poskytnou 7-8 týdennímu štěněti dostatečnou péči, jelikož jsem poměrně časově zatížený, minimálně z hlediska starání se o štěně. Z domu odcházím v 8 hodin a zpět se vracím kolem 16 hodiny, při čemž jsem schopen po čtyřech hodinách, tedy kolem 12 hodiny, zajít na chvíli domů. Napadlo mne, že bych štěně unavil ráno, nechal ho "vyprázdnit" se, poté by snad spalo, kolem 12 hodiny bych si s ním zase pohrál, snad by se opět "vyprázdnilo" a v 16 hodin bych dorazil domů a plně se mu věnoval. Nepřetržitě bych se mu mohl věnovat maximálně o víkendu. Co myslíte? Není tenhle scénář přetažený za vlasy? Co byste mi poradili? Předem Vám všem děkuji za odpovědi.

S pozdravem a přáním hezkého večera

(snad) Budoucí pejskař

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2019 20:59

EnthusiasticDogOwner napsal(a):
Dobrý den,

chystám se domů pořídit psa, zlatého retrievra, ale nejsem si jist, zda-li budu schopen poskytnou 7-8 týdennímu štěněti dostatečnou péči, jelikož jsem poměrně časově zatížený, minimálně z hlediska starání se o štěně. Z domu odcházím v 8 hodin a zpět se vracím kolem 16 hodiny, při čemž jsem schopen po čtyřech hodinách, tedy kolem 12 hodiny, zajít na chvíli domů. Napadlo mne, že bych štěně unavil ráno, nechal ho "vyprázdnit" se, poté by snad spalo, kolem 12 hodiny bych si s ním zase pohrál, snad by se opět "vyprázdnilo" a v 16 hodin bych dorazil domů a plně se mu věnoval. Nepřetržitě bych se mu mohl věnovat maximálně o víkendu. Co myslíte? Není tenhle scénář přetažený za vlasy? Co byste mi poradili? Předem Vám všem děkuji za odpovědi.

S pozdravem a přáním hezkého večera

(snad) Budoucí pejskař

Mě to nepřijde zas taková hrůza...některá štěňata jsou doma celou pracovní dobu majitelů...to ty 4 hoďky jsou naprosto v pohodě - dle mého.

24.2.2019 21:03
EnthusiasticDogOwner

XXX.XXX.132.89

Mně jde hlavně o to, abych u toho štěněte v těch prvních týdnech nic nezanedbal. Tedy abych nezanedbal třeba seznámení s domem, rodinou a abych svojí nepřítomností to štěně nepoznamenal.

24.2.2019 21:14

Mně jde hlavně o to, abych u toho štěněte v těch prvních týdnech nic nezanedbal. Tedy abych nezanedbal třeba seznámení s domem, rodinou a abych svojí nepřítomností to štěně nepoznamenal.

No nejlepší je vzít si dovolenou....pokud to jde, tak klidně 14 dní.

24.2.2019 21:20
EnthusiasticDogOwner

XXX.XXX.132.89

Chápu. Bohužel jsem schopen si vzít volno jen na max 5 pracovních dní.

24.2.2019 21:43

Chápu. Bohužel jsem schopen si vzít volno jen na max 5 pracovních dní.

Alespoň něco

24.2.2019 21:48

Myslím, že stačí 2 týdny nebo když to jinak nejde, tak ten týden a v to poledne zajet domů zkontrolovat a vyvenčit. Ale nesmí se vyskytnout nějaké komplikace. Moje štěně zlaťáka mělo po těch 2 týdnech průjem, tak se nám ten společný pobyt doma poněkud protáhl. Je to vlastně jako s dítětem, když onemocní, taky ho nenecháte samotné doma. Dnes je výhoda, že si člověk může vzít tzv. homeoffice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík