Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2019 17:50
novotnygroup

XXX.XXX.161.81

Zdravím, před čtyřmi dny jsme si domu přivezli štěňátko staffbullika, jsme mlady par s je to náš první pejsek.
Plemeno jsme vybírali dlouho a pečlivě, mam za sebou výchovu rotvajlera u rodičů a musím říci, ze docela vydarenou. Zpět k dotazu, první den si na nás Jessie zvykala, ale zároveň už byla dost otrkaná, hned od prvního venceni trenujeme povel “ke mě”, hygienu zvladame skvěle, doma zatim byla jen jedna louzicka, což je super! Alw povel “ke mě” jakobychom zapomněli.
Druhy, třetí den k nám na povel přišla jessinka pokaždé, zatímco dnes, 4.den jakoby ta slova nikdy neslysela, venku si dela co chce, nepřijde, neslyší, nereaguje...
Je tedy to, ze k nám chodila pouze “náhoda” nebo například strach z prostředí a raději se držela u jednoho z nás (ačkoli u toho kdo na ni zrovna volal) nebo je tohle normální, malá se proste otrkala a teprve se vše bude učit?
Vím, ze je na všechno dost času, jen mě přijde zvláštní, ze to vnimala, vykonávala a najednou nic.

25.2.2019 17:57
Slon Indický

XXX.XXX.33.166

Štěně přirozeně hledá nějakou jistotu, zvlášť, pokud je v novém prostředí. Přirozeně se drží a přijdou např jen pokud si člověk sedne na bobek. Naopak zafixovat přivolání je na delší dobu a více opakování. Jak je štěně staré? Přijde mi z fotky jako by ani nemělo 8 týdnů, tam ještě dlouho nebude o přivolání ani řeč.

25.2.2019 18:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

novotnygroup napsal(a):
Zdravím, před čtyřmi dny jsme si domu přivezli štěňátko staffbullika, jsme mlady par s je to náš první pejsek.
Plemeno jsme vybírali dlouho a pečlivě, mam za sebou výchovu rotvajlera u rodičů a musím říci, ze docela vydarenou. Zpět k dotazu, první den si na nás Jessie zvykala, ale zároveň už byla dost otrkaná, hned od prvního venceni trenujeme povel “ke mě”, hygienu zvladame skvěle, doma zatim byla jen jedna louzicka, což je super! Alw povel “ke mě” jakobychom zapomněli.
Druhy, třetí den k nám na povel přišla jessinka pokaždé, zatímco dnes, 4.den jakoby ta slova nikdy neslysela, venku si dela co chce, nepřijde, neslyší, nereaguje...
Je tedy to, ze k nám chodila pouze “náhoda” nebo například strach z prostředí a raději se držela u jednoho z nás (ačkoli u toho kdo na ni zrovna volal) nebo je tohle normální, malá se proste otrkala a teprve se vše bude učit?
Vím, ze je na všechno dost času, jen mě přijde zvláštní, ze to vnimala, vykonávala a najednou nic.

Alw povel “ke mě” jakobychom zapomněli.

Máte štěně doma ČTYŘI dny. Za čtyři dny se přivolání nenaučí žádný pes. Je to ještě miminko, potřebuje si hrát a hlavně si k vám najít cestu, vybudovat si vztah - o to jsou pak všechny povely jednodušší. Nepsala jste - jak to "ke mě" trénujete? Já to u štěněte dělám tak, že to vyslovím pouze pokud vím, že stoprocentně přijde. Takže když už třeba vidíte, že běží k vám - tak radostným hlasem volat a pak obrovská pochvala, odměna. Ale teda nejdřív bych štěněti dala trochu času se seznámit s novým prostředím. Asi bych úplně nějak vyloženě netrénovala. Spíš si s ním hodně hrála, mazlila. O to víc k vám štěně pak bude chtít chodit - protože bude vědět, že je s vámi zábava, že je to prima.

Mám taky stafbulku - 5ti měsíční - a přesto,že přivolání trénujeme, tak u pěti měsíčního prcka nemůžu říct, že už to umí.

Já nevím, mě tam nějak nesedí to, že přišla na povel - u tak malého štěněte by to měla být spíš opravdu hra, než nějaké povelování. Samozřejmě, že přivolání je hodně důležité, ale pokud to po ní budete chtít pořád taky ji to můžete pěkně zprotivit. A k tomu - že nepřijde, neslyší nereaguje- to je u takhle malého štěněte fakt divné, připadá mi, jako byste pro ni vůbec nebyla zajímavá a tak proč by k vám chodila. Takhle malé štěně se většinou člověka drží samo od sebe a když si člověk sedne na bobek tak ho má hned na klíně. Pokud vidíte, že si někde čmuchá nebo tak, a víte, že nepřijde - tak ji ani nevolejte - akorát ji utvrzujete v tom, že nemusí přijít hned. Takže se ji snažte nejdřív něčím zaujmout. A pokud to ani tak nepůjde, tak ji dejte šňůru a pomozte si šňůrou. Ale myslím ,že u takhle malého štěněte by šňůra neměla být potřeba.

Omlouvám se, jestli to tak není. Ale na mě vůbec ten přístup působí tak, jakoby jste čekala, že máte dokonalé vycvičené štěně. Viz třeba to, že to "vykonávala". Já teda o dvouměsíčním štěněti netvrdím, že vykonává nějaký povel. Se štěnětem si prostě hraju, buduji si s ním vztah.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2019 18:33

nic nezapomněla, prostě to zatím vůbec neumí.

asi tak stejně jako když dáte dítě do školy, taky neumí hned číst a psát.

25.2.2019 19:03

Dospělýmu psovi řeknete "ke mně" a jde (pokud to má naučený), pak třeba následuje odměna, pochvala...........u štěňátka to "ke mně" musí být podstatně zajímavější...klidně si sednu na bobek a infantilně povzbuzuju "no honééém ty můj špuntíku"...přehrávám, usmívám se, klidně tleskám, lákám na hračku....případně se můžu rozeběhnout opačným směrem a volat na štěndo, aby běželo za mnou....když už přijde, tak obrovská pochvala, pomazleníčko, odměna...protože to je přece nejšikovnější štěňátečko na světě. Pokud vidím, že nemá smysl na štěně volat, tak si pro něj raději dojdu..........
Ono to hezky nacvičíte, už si dokonce budete myslet, jak máte úžasného psa, jak je poslušný a přijde puberta a pes nejenže "ohluchne", ale může vám připadat, že žádný povel ani nikdy neslyšel, popřípadě, pokud bude mít smysl pro humor, tak si z vás bude ještě dělat dobrý den a zkoušet vaší trpělivost - nemusí to tak být ale může......

25.2.2019 19:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dospělýmu psovi řeknete "ke mně" a jde (pokud to má naučený), pak třeba následuje odměna, pochvala...........u štěňátka to "ke mně" musí být podstatně zajímavější...klidně si sednu na bobek a infantilně povzbuzuju "no honééém ty můj špuntíku"...přehrávám, usmívám se, klidně tleskám, lákám na hračku....případně se můžu rozeběhnout opačným směrem a volat na štěndo, aby běželo za mnou....když už přijde, tak obrovská pochvala, pomazleníčko, odměna...protože to je přece nejšikovnější štěňátečko na světě. Pokud vidím, že nemá smysl na štěně volat, tak si pro něj raději dojdu..........
Ono to hezky nacvičíte, už si dokonce budete myslet, jak máte úžasného psa, jak je poslušný a přijde puberta a pes nejenže "ohluchne", ale může vám připadat, že žádný povel ani nikdy neslyšel, popřípadě, pokud bude mít smysl pro humor, tak si z vás bude ještě dělat dobrý den a zkoušet vaší trpělivost - nemusí to tak být ale může......

Jo my máme na procházce takový začarovaný místo (no ono zase tak začarovaný není - je to na louce už kousek za zahradou - rovně se jde domů a do leva se jde do vesnice). A pokud štěně nezaměstnám dřív, než na to místo dojdeme - jako že se cestou taháme o hračku, dáváme mlsky atd. tak se mi na tom místě prostě sekne (asi se ji nechce domů) - sedne si a čumí na mě jak jdu směrem domu. V tu chvíli vím, že nepřiběhne ani kdybych se já stavěla na hlavu, ani když pro ni pošlu psa, madam si tam prostě bude sedět a ona domů nepůjde . Už jsem zkoušela i jít na zahradu a schovat se tam - nezájem, pořád sedí a čeká na stejném místě. Takže pro ni dojdu, připnu ji vodítko a jdem, to už jde v pohodě. Teď se snažím hlavně ji vždycky zabavit, aby to místo nějak nevnímala a nebo ji kousek před tím prostě připnu na vodítko. Ale je zajímavý, že je to jen tohle konkrétní místo - pokud jdeme z druhé strany tak normálně doběhne až domů. A to je právě ještě v tom věku, kdy na na každé zavolání radostně bez váhání letí, krom tohodle místa no . A udělala to snad už jako úplný mimino když jsme tam šli poprvé - což pro mě bylo něco nového, protože pes byl jako štěně hroznej ocásek a takhle někde sám sedět by nezůstal

25.2.2019 19:24

marcelaamax napsal(a):
Jo my máme na procházce takový začarovaný místo (no ono zase tak začarovaný není - je to na louce už kousek za zahradou - rovně se jde domů a do leva se jde do vesnice). A pokud štěně nezaměstnám dřív, než na to místo dojdeme - jako že se cestou taháme o hračku, dáváme mlsky atd. tak se mi na tom místě prostě sekne (asi se ji nechce domů) - sedne si a čumí na mě jak jdu směrem domu. V tu chvíli vím, že nepřiběhne ani kdybych se já stavěla na hlavu, ani když pro ni pošlu psa, madam si tam prostě bude sedět a ona domů nepůjde . Už jsem zkoušela i jít na zahradu a schovat se tam - nezájem, pořád sedí a čeká na stejném místě. Takže pro ni dojdu, připnu ji vodítko a jdem, to už jde v pohodě. Teď se snažím hlavně ji vždycky zabavit, aby to místo nějak nevnímala a nebo ji kousek před tím prostě připnu na vodítko. Ale je zajímavý, že je to jen tohle konkrétní místo - pokud jdeme z druhé strany tak normálně doběhne až domů. A to je právě ještě v tom věku, kdy na na každé zavolání radostně bez váhání letí, krom tohodle místa no . A udělala to snad už jako úplný mimino když jsme tam šli poprvé - což pro mě bylo něco nového, protože pes byl jako štěně hroznej ocásek a takhle někde sám sedět by nezůstal

No těm hafanům prostě člověk do hlavy občas nevidí.......

25.2.2019 19:27
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

marcelaamax napsal(a):

Typickej autista! Tohle znám - akorát že u dětí.

25.2.2019 19:57
novotnygroup

XXX.XXX.39.15

Je mozny, ze jsem se spatne vyjádřila, pochopitelne venku delam psi kusy abych pro ni byla zajímavá, doma se s ni mazlim, snažím se aby se cítila co nejlip, zase nejsem idiot :-) proste vím, ze pro pejska jsme cizi, neví co očekávat. Jen jsem nevěděla, jestli by bylo Louny aby to uměla a nebo to byla náhoda ze zrovna přišla protože jsme ke mě volali, když měla 100% pozornosti k nám. Dneska jsme byli vencit jinde než obvykle, zase je mi jasný, ze je pro ni venku miliony veci okolo, co ji baví víc než ta ženská, co se s ni doma mazli....
Ale možná byste mě mohli poradit, jak nejlíp navyknout na obojecek a vodítko. Obojek jsem davala malý, ale pořad mě k ji neseděl, dneska jsem zkusila koupit pro kocicky (je lehčí v podstatě jen stužka), ale i ten vadí uplne stejně jako ten psi-masivnejsi. Dávám vždy na chvilku, potom sundavam..

25.2.2019 20:10
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

novotnygroup napsal(a):
Je mozny, ze jsem se spatne vyjádřila, pochopitelne venku delam psi kusy abych pro ni byla zajímavá, doma se s ni mazlim, snažím se aby se cítila co nejlip, zase nejsem idiot :-) proste vím, ze pro pejska jsme cizi, neví co očekávat. Jen jsem nevěděla, jestli by bylo Louny aby to uměla a nebo to byla náhoda ze zrovna přišla protože jsme ke mě volali, když měla 100% pozornosti k nám. Dneska jsme byli vencit jinde než obvykle, zase je mi jasný, ze je pro ni venku miliony veci okolo, co ji baví víc než ta ženská, co se s ni doma mazli....
Ale možná byste mě mohli poradit, jak nejlíp navyknout na obojecek a vodítko. Obojek jsem davala malý, ale pořad mě k ji neseděl, dneska jsem zkusila koupit pro kocicky (je lehčí v podstatě jen stužka), ale i ten vadí uplne stejně jako ten psi-masivnejsi. Dávám vždy na chvilku, potom sundavam..

No my měli fenku už zvyklou na obojek od chovatelky. Ale dávala bych ho i doma - a pak si s ní normálně hrála, krmila. Nechala ji ho chvíli, pak sundala. Prostě s ní zkusit blbnout, aby neřešila, že má něco na krku. Jakmile se jde ven tak dát obojek - prostě takový rituál - dostanu u dveří obojek, půjde na super procházku. Nedělat drama z toho, že má něco na krku. No a s vodítkem to má taky každý pes jinak - některý bude cupitat hned a vodítko řešit nebude, jinému se s vodítkem moc chtít nebude. U nás když nechtěl pes jako štěně jít tak mi zabralo vodítko pustit na zem a jít normálně dál pak zase vodítko zvednout atd. - věděla jsem, že mě bude následovat, ale to taky nezabere u každého psa. Nebo prostě když se zasekne tak zase dělat blázna, lákat na délku vodítka ke mě - pak nějakou mlsku, hru.Pokud má venku problém s vodítkem tak jí ho klidně zkoušejte dávat i doma.Každopádně bych i to vodítko začala učit hned, ať si zvyká.

Jen jsem nevěděla, jestli by bylo Louny aby to uměla a nebo to byla náhoda ze zrovna přišla protože jsme ke mě volali, když měla 100% pozornosti k nám.

přivolání v tomhle věku opravdu neumí. Nebyla to ani tak náhoda, ale byli jste pro ni prostě zajímaví, tak se k vám rozeběhla.

25.2.2019 20:25
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Přivolání nějakého stylu se u takhle malé štěněte podpořit dá, ale jde spíš o to jak dlouho to vydrží. Já na 9 týdenní volám podobně jako chovatelka (nějaké to "kucikuci" s velmi radostnou intonací) a průběžně prokládám jeho jménem. Přiběhne - odměním pidiodměnou a pomuckám se s ním. Zatím to funguje. Dá se odvolat od domácích psů, okukovaných lidí, dokonce i upustí fujtabl, co má zrovna v tlamě. Vlastně na něj stejně volám a odměnu obměňuji. Jednou mňamka, podruhé uzlíček a přetahování nebo jiná hračka, potřetí pořádně pomazlení. Volám na něj stejně když mu dávám krmnou dávku. Štěněti - jinak je to ona - už to nebudu opravovat.

25.2.2019 20:55
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

Sice tam není začátek, kdy sledovala domácího psa, který se šel pověsit na větev do lesa, ale po tom "kucikuci" se prostě otočí a peláší .... zatím.

25.2.2019 21:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No tak já měla čubinu od chovatelky už naučenou i na jméno, takže jsem to mělo o to jednodušší . Samozřejmě to nebylo úplně stoprocentní, ale bylo to znát.

A teď přemýšlím jak jsem vůbec na takový prcky volala a i když je to chvilka tak já vůbec nevím . Taky jsem nevolala hned "ke mě", ale spíš jméno na upoutání pozornosti a pak "no poběž, honem,honem honem holčičko atd

26.2.2019 08:37
novotnygroup

XXX.XXX.49.16

Taky volám jménem, tleskam, skotačily, jen ten povel “ke mě” k tomu přidávám, prece jen když to uslyší poprvé v peti měsících, nebude tušit co se po ni vubec chce. Ovšem na kufr fuj musim říci reaguje velmi velmi dobře, například sebere kamínek, utíká s nim, řeknu přísně fuj, debža běží dal ale přitom ho vyplivne 😀

26.2.2019 09:16
Ruzena_Ruzova

XXX.XXX.13.98

novotnygroup napsal(a):
Taky volám jménem, tleskam, skotačily, jen ten povel “ke mě” k tomu přidávám, prece jen když to uslyší poprvé v peti měsících, nebude tušit co se po ni vubec chce. Ovšem na kufr fuj musim říci reaguje velmi velmi dobře, například sebere kamínek, utíká s nim, řeknu přísně fuj, debža běží dal ale přitom ho vyplivne 😀

prece jen když to uslyší poprvé v peti měsících, nebude tušit co se po ni vubec chce

To není žádný problém ..... je to jenom slovo ..... když budete na štěně nejdřív volat "pocééém píďalko" a pak k tomu průběžně přidávat "pocéééém píďalko ke mně" ..... tak pak zase můžete ubírát na "pocééém ke mně" až vám z toho výjde jenom to "ke mně". Ono stejně u těhle prcků jde o intonaci. Já třeba než jsem začala dělat s velkým psem sportovní kynologii (cca od 11 měsíců), tak jsem povelovala podle toho co jsem si pamatovala + povely z agility/hoopers. Třeba obíhání barelu uměl do obou směrů a používala jsem "kolkol" (po směru hodinových ručiček), "tamtam" (proti směru). No a když jsem učila psa obíhat makety (zástěna kde se schovává figurant na obranách) musela jsem používat povel "revír". Obíhat pes uměl - ale na "kolkol" .... no tak ho vyšlu s "kolkol" - oběhne maketu .... příště už přidávám "kolkol revír" .... no a cca po 14 dnech intenzivnějšího tréninku už poveluji jenom "revír" a pes chápe. A to do roku a půl znal jenom "kolkol".

Přidejte reakci

Přidat smajlík