Petrasko

XXX.XXX.215.77
Dobrý den,
Prosím o radu s naším 10 měsíčním Brabantíkem. Pes je venčený ráno 2x, jednou se nejdřív proběhne na zahradě, poté před naším odchodem ještě 15-20 min. procházka - kadí vždy. Poté cca 7:30 až 17:00 je doma sám. Po našem návratu je asi poslední 2 měsíce vždy nakakáno - v patře na plovoucí podlaze. Večer cca v 18 hod jídlo a opět prochazka 20 minut - opět kadí, další venčení na zahradě, jak chce. Predtim býval v koupelně přes den - prostorná, s oknem, bez problému. Tu poslední dobu je v obýváku spojeném s kuchyni, má tedy mnohem větší prostor, vidí na zahradu, atd. (Nemůže ho to rozptylovat?) + přístup do patra.
Prosím o radu, co bychom mohli dělat špatně. Venku kadění chválím, nevím už jak mu víc pomoci, aby to přes den vydržel.
Moc děkuji,
Petra
Tak skoro 10 hod je dost, jestli krmíte i ráno - nemůžete se divit, pokud jen večer, tak krmte dřív, aby se ráno stihl vyprázdnit důkladně, ale chce to pořádně rozhejbat střeva...
Já třeba krmím kol 19té, venčení (pokud si neřeknou) kol 24, ráno mezi 8 - 9
rozhejbu ho aportama, kadí vždy 2x pořádně a velmi vyjímečně (tak 1x za týden) při odpolední vycházce..."dokakek" jinak si to vždy odbyde ráno...
Je to 3 letý ACD, 15 ti letý důchodce (X jozefčíka) kadí každé venčení...
lupus4
napsal(a):
Tak skoro 10 hod je dost, jestli krmíte i ráno - nemůžete se divit, pokud jen večer, tak krmte dřív, aby se ráno stihl vyprázdnit důkladně, ale chce to pořádně rozhejbat střeva...
Já třeba krmím kol 19té, venčení (pokud si neřeknou) kol 24, ráno mezi 8 - 9
rozhejbu ho aportama, kadí vždy 2x pořádně a velmi vyjímečně (tak 1x za týden) při odpolední vycházce..."dokakek" jinak si to vždy odbyde ráno...
Je to 3 letý ACD, 15 ti letý důchodce (X jozefčíka) kadí každé venčení...
Jednak je 10 hodin pro psa bez venčení dost, a taky záleží na tom, čím je krmený - jestli nějakým shitem plným obilí, tak je i 2x málo, zatímco na mase stačí psovi udělat hromádku 1x denně.
Petrasko

XXX.XXX.215.77
Děkuji, krmíme jednou večer kolem šesté. Zkusím dřív a delší procházky. Krmime dle gramáže na obale granuli (N&D), nevím jestli nemůže být dávka moc velká? Obecně mě nenapadá, i dle jiných diskuzi, co bychom mohli dělat blbě...
Deset hodin je dost i pro dospělého psa, natož pro štěně. Moje fena je tříletá a z deseti hodin samoty bych byla dost nervózní i pokud by to bylo výjimečně, natož denně. Nejenom kvůli vyprazdňování, ale i kvůli tomu, že má ráda společnost a zaměstnání a pokud by denně měla být deset hodin sama, měla bych pocit, že není šťastná.
Nevím, jestli jsem to dobře pochopila, ale má-li váš pejsek dvě dvacetiminutové procházky denně, je to strašně málo. Málo pohybu a zaměstnání.
Moje fena je cca osmikilový kříženec, venčená je 4x denně, případně 3x, ale v tom případě to jedno venčení rovná se celé odpoledne venku.
A obvykle kadí při každém tom venčení. U štěněte bych se spíš divila, kdyby se během takové doby doma nepokadilo.
Nejde domluvit se s někým, aby ho bral ven v době vaší nepřítomnosti?
Uživatel s deaktivovaným účtem

10 hodin je moc moc
pohybu-venčení velmi málo
a osobně bych krmila spíš 2x denně, menší dávky, lépe se mu to bude trávit
a je i otázka, jak jeho metabolismu sedí tyto granule
Petrasko

XXX.XXX.215.77
Zkusím nejdřív víc venčit, ty bobky jsou uschlé, podle mě to udělá klidně ještě dopoledne/brzy odpo. Máme na něj kameru a vypadá jinak, že chrní, hraje si, chrní a je v pohodě. Pokud by ale venčení nepomohlo, budu se muset zařídit a dobu o samotě zkrátit, je to prostě naše starost. Děkuji moc za podněty a rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
10 hodin je moc moc
pohybu-venčení velmi málo
a osobně bych krmila spíš 2x denně, menší dávky, lépe se mu to bude trávit
a je i otázka, jak jeho metabolismu sedí tyto granule
To krmení jsem přehlídla - desetiměsíční štěně malého plemene krmit 1 x denně- to je úplně blbě
Krmila bych 2x nebo klidně i 3x.
Já 2x krmím pořád, myslím, že u malých psů to není od věci.
Petrasko

XXX.XXX.48.117
Díky, krmení rozložíme do více dávek a razíme na další procházku :)
mám grifonky takže to samé plemeno , 1x denně mne přijde málo. To asi i proto má potřebu víc kadit. 10h je fakt dlouho, to nevydrží I starší krmím 2x denně, mladší bude mít za 14 denní rok a dostává 3-4x denně. Ale ted se rádlem stávkuje, teda pamlsky ty si vezme kdykoliv . Ale rozhodně by nevydržela od rána do večera bez vyvenčení
Krmím jezevčíky 2x denně ráno kolem 10. a cca v 16.OO,chodím s snimi 4x denně ven, bobek dělají 2x denně - ráno a odpoledne.
Jak tady píší děvčata, toho venčení má opravdu málo, střeva potřebují fakt dobře rozhýbat.
V těch 18 po jídle to je poslední procházka? Možná i tam je problém - my máme poslední procházku zhruba ve 21,30, někdy i déle.