Mops s PP

Prodám Mopse - Prodáme černé holčičky plemene Mops s PP FCI, po špičkových...
35000 KčDobrý den, mám březí fenku mopse s PP dnes 32 den březosti. Sono včera odhadem cca 5 prcku. Už týden nechce moc žrát vždy do všeho jen dobne nebo sní jednou a po druhé už nechce. Dnes jsem ji uvařila křečí žaludky, hovězí mleté, petržel, mrkev a rýží.Po tom se mohla utlouct. A můj dotaz zní co nejlépe kombinovat aby měla vše potřebné nebo mam přidávat ještě nějaké vitamíny? Moc děkuji
Dobrý den, výživa březí feny (opisuji z knihy Chov psů)
V první polovině březosti není nutné zvyšovat hodnotu krmné dávky.Některé feny je vhodné naopak omezovat , neboť se u nich záhy po zabřeznutí projeví zvýšená žravost.Nejsou však vzácností ani feny, které ve 2. až 3. týdnu březosti přestanou přijímat krmiva a březost se u nich projevuje nechutenstvím.Podle tohoto jevu je možné u některých fen usuzovat na zabřeznutí již v tomto raném stadiu.Koncem první poloviny březosti je vhodné zvýšit podíl lépe stravitelných krmiv v krmné dávce, obsah energie by se měl zvýšit asi o polovinu.
teprve období poloviny březosti znamená výrazný zvrat v potřebě živin a energie, kterou je třeba v krmné dávce zvýšit dvojnásobně. V tomto obdobíje pro fenu zvlášť nutný přísun základních stavebních látek, tj.bílkovin a kostitvorných složek diety (minerálií a vitamínů).Poslední týden březosti je obdobím snížení spotřeby živin a energie zhruba o polovinu základní dávky. Snížit je nutné zejména dávky vápníku a fosforu: vysoké dávky těchto prvků několik dní před porodem mohou mít za následek komplikace jejich metabolismu těsně po porodu a vnik poporodních ochrnutí fen. Zvlášť důležité je snížit těžko stravitelné součásti krmné dávky vysokobřezí feny.Krmnou dávku je vhodné rozdělit na dvě části (ranní a večerní) vzhledem k tomu, že břišní dutina je z velké části vyplněna dělohou s plody. V souvislosti s výživou vysokobřezí feny je nutné upozornit na potřebu pravidelných vycházek s dostatečným pohybem. Má to význam pro fyzickou kondici feny, pro zdárný vývoj plodů i pro dobrou činnost trávicího ústrojí, podmiňující trávení i pravidelné vyprazdňování.
Ubrat vápník? Sice nemám fenu, ale já bych jí naopak ubrala všeho ostatního, tedy nedávala třeba vůbec přílohy, jen nějakou zeleninu s masem a tím nemyslím masem, ale masokostmi, ideálně např: kuřecí křídla, krky, skelety, králičí hřbety. Ovšem tady jde o to, jestli fena do té doby vůbec nějaké kosti žrala, podle toho, co píšete. Já dávám bez problémů kosti vařené, ale to vám radit nechci, takže pokud bude žrát syrové tím líp, pokud to syrové nechce, hoďte to na pár minut jen ovařit. Aby se to zatáhnulo, zavonělo.
slavicek14
napsal(a):
Effinka na kosti není zvyklá , maximálně chrupavky a chrupavcite klouby z vareneho kuřete. Jinak nemá problém se syrový masem ani zeleninou
A čím tedy krmíte, granulema? Když není zvyklá, tak teď ji na to zvykat nemůžete. V tom případě bych dala nanejvíš to masko s chrupavkama - k tomu, co jinak běžně jí. Určitě nepřecpávat. U mopsů je i tak velké riziko, že to skončí císařem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
slavicek14
napsal(a):
Právě granule momentálně nechce vůbec, proto jsem začala vařit, ale třeba se jí ta chuť zase změní. Zkusím ji je postupně primichavat do toho vareneho jestli to zabere. A jestli ne, tak mám přidávat nějaké vitamíny do toho vareneho zradla?
Já mám psa na mase a občas dávám Roboran, ale jen jako takovou pojistku, vápník/fosfor (kosti/maso) má vyváženě ve stravě. Radši nezkoušejte a zkuste do ní nějak nacpat granule. Zkuste hodně koncentrovaný vývar třeba. Nebo kupte vepřové nožičky a udělejte sulc. Podle toho, co píšete, nemá vůbec přísun vápníku apod., což teď potřebuje nejvíc.
lesnížínko ubrat vápník týden před porodem..knihu napsal..pan Procházka Zdeněk, doc. MVDr. DrSc.
Lektoři MVDr. Antonín Černošek, prof. MVDr. Jaroslav Kábrt ( emeritní profesor Vysoké školy veterinární v Brně)
slavíček14 tak ji teď do toho vařeného míchejte bílý jogurt Holandia našim to tak chutná a zkuste delší procházky ona se vyprázdní a bude ji i šmakovat.
Nejsem zkušený chovatel, mám za sebou jen jeden vrh a spoustu nactenych příruček Nicméně příručky uvádějí, a u mé feny to tak přesně bylo, že kolem poloviny březosti feny občas trpí nechutenstvím. Po týdnu jí to přešlo. Já osobně bych s nějakým ubiranim (ale ani pridavanim!!) vápníku neexperimentovala, pouze v druhé polovině březosti přešla na steneci granule. Fena ten větší příjem granulí potřebuje až po porodu a to byl u nás tedy docela mazec. Kilo a půl granulí denně minimálně (normálně cca 400 gramů).
Přidávat vápník nebudu, dle veta a i toho co jsem kde přečetla stačí hned po porodu podat calcium citrat. Nechce právě ani steneci granule, tak jsem ji dnes zase uvařila. Žaludky, hovězí maso, mrkev, hrášek špenát a čočku. Do toho jsem ji dala pár granulí které jsem roztukala palickou aby je nemohla vybírat 😊 naštěstí to snědla. Odpo dostane zase tvaroh se zloutkem a večer druhou porci papání. Jinak všem moc děkuji za rady 😊
Pokud by i nadále nechtěla žrát granule a vařila jsi jí,tak kup nějaký komplexní doplněk pro domácky připravovanou stravu, existuje jich spousta. Tím dostane vše,co potřebuje. Jako náhrada vápníku a dotace kalciem se používají i zvápeňatelé mořské řasy. A jinak se opravdu doporučuje v posledním týdnu před porodem vysadit dotaci vápníkem a po porodu zase začít jako prevence eklampsie
slavicek14
napsal(a):
Super to jsem potřebovala vědět. Snad je to dočasně a zase se rozežere, je to jinak pažravka, která vyčistí misky i kočkám když to nestihnu uklidit 😊
Já teď dávám nakryté čubě Balancer od Dromy. A kyselinu listovou a jednou za pár dní pivovarské kvasnice. Ty by mohly pomoct i na rozežrání čuby, podporují chuť k jídlu. Ale jinak si spíš myslím,že jí to za čas zas přejde. Já nemám zkušenost s nechutenstvím v březosti, za to po porodu a je to fakt legrace, když čuba nežere nic jinýho než zadní hovězí, kozí jogurt a vánočku
Měli jsme podobný problém s fenou malého plemene. Přestala brát granule. Koupili jsme APPLAWS dog PUPPY S/M breed chicken - 7,5kg. Baští je s chutí a složení se mi taky dost zamlouvalo.
Mně fenka, která normálně BARFuje, po nakrytí asi 14 dní žrala strašně moc a cokoliv, pak 14 dní skoro vůbec, a v druhé polovině březosti žrala vpodstatě jenom kuřecí křídla. Aby neměla zácpu, dávala jsem jí k tomu máslo. Fakt kvalitní vyvážený jídelníček, ale byla jsem ráda, že vůbec něco žere. Nabízené luxusní masíčko, vemínko, její oblíbené šlachy a další lahůdky, které jsem pro ni měla připravené, totálně odmítala. Ale asi věděla, co dělá.
Pes od Krychtalove umí mluvit, když si o Šrot sám řekl?
40 % čerstvého masa je cca 13 % sušeného, tj. podíl v granulích, pecka. To je reklama! Tupounka ani neví, co píše. Nebo je záškodník.