Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Micispan

2.3.2019 18:44
Micispan

XXX.XXX.39.200

Dobrý den,prosím o radu.mam menší hospodářství a potřebují poradit které plemeno zvolit do následujících podminek.celerocne venku,ve výběhu s drůbeží cca 5000m mírný k dětem.prisny k liškám kunám.a schopnost zvládat dva měsíce v zimě bez intensivní lidské spolecnosti.v zimě je někdo na statku dva dny v týdnu,plus víkend.ve dnech nepřítomnosti samozřejmě krmení zajištěno sousedy.radsi střední plemeno.nejvoc jde o to zvladnout prostě třeba tri dny jen být nakrmen.a přežít bez intensivní lidské spolecnosti.dekuji

2.3.2019 18:53
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

2.3.2019 19:00
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Micispan napsal(a):
Dobrý den,prosím o radu.mam menší hospodářství a potřebují poradit které plemeno zvolit do následujících podminek.celerocne venku,ve výběhu s drůbeží cca 5000m mírný k dětem.prisny k liškám kunám.a schopnost zvládat dva měsíce v zimě bez intensivní lidské spolecnosti.v zimě je někdo na statku dva dny v týdnu,plus víkend.ve dnech nepřítomnosti samozřejmě krmení zajištěno sousedy.radsi střední plemeno.nejvoc jde o to zvladnout prostě třeba tri dny jen být nakrmen.a přežít bez intensivní lidské spolecnosti.dekuji

Psi s vrozenou ostrostí na škodnou vám pobijou i tu drůbež - a bez cílevědomé výchovy si můžete být 100% jistý, že nahánění a vraždění drůbeže si pes pobere jako skvělou náplň jinak nudného dne. Stejně tak vztah k dětem - pokud bude pes růst jako dříví v lese na farmě, tak pro něj budou děti jen "cizí, otravní haranti", který nemá důvod zbožňovat.

Asi to nebude to, co chcete slyšet, ale do těchto podmínek se nehodí ŽÁDNÝ pes.

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.3.2019 19:01

Ten pes má vlastně jen sloužit, vy mu nenabídnete v podstatě nic že?

A až nebude moct hlídat, tak do popelnice s ním?

Micispan

2.3.2019 19:08
Micispan

XXX.XXX.39.200

Ne 😂 pošlu vám ho asi poštou a důkladně zabaleného 😁bozeeeeee.nechci psa do žádné klece,který bude někde trpět či tak mám malinacku,dokonale vychovanou k dětem ,chodí se mnou do práce,prostě všude.zkuste si to přečíst znova a nedělat ze sebe zbytečně hlupáka.jasne jsem napsal specifikaci,nikde nepíšu o hození někam za plot a dělej si co chceš,pes budeme mít normální výcvik i intensivní péči jako každé moje zvíře.akorat v zimě se mu prostě nebude moci takto intensivně věnovat nikdo.je mi jasný že vy se svým psem travite v minus deseti celý den venku a vymyslíte pro něj super zábavu 😂teď jsem se opravdu pobavil na vás ucet.

2.3.2019 19:13

SUPi ponechaní na dobře oploceném pozemku zvládnout žít sami bez lidského kontaktu, ale nepočítejte s tím, že by měli rádi děti a možná to nedopadne s tou drůbeží.

2.3.2019 19:17

Hlupáka děláte akorát sám ze sebe. Pokud si myslíte, že psovi nebude vadit že má 10 měsíců v roce "intensivní péči" (otázkou je co to podle vašeho úsudku obnáší?) a pak mu najednou nebude vadit že 2 měsíce v roce bude v podstatě úplně sám... tak velmi pochybuji o vaší empatii ke zvířatům.
Bohužel já se na rozdíl od vás nebavím, už ted je mi toho psa líto.

2.3.2019 19:18

No já se tedy nebavím.

Nenabízíte nic, akorát máte požadavky. Psi, kteří si - pozor! až v dospělosti - vystačí sami se sebou a vydrží ten zimní režim, který nabízíte, jsou pastevci - KAO, SAO,... Ale u nich plná psychická dospělost přichází až kolem třetího roku. Do té doby se pes formuje a potřebuje výchovu a hlavně denní přítomnost a pozornost svého člověka.
Ale vy chcete střední plemeno, což pastevce vylučuje (a já jsem ráda za to vyloučení). Ze středních plemen mě nenapadá žádné, které bych vám chtěla doporučit, protože si nemyslím, že u vás v nastíněném režimu bude jakýkoliv pes štastný.

2.3.2019 19:22
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Micispan napsal(a):
Ne 😂 pošlu vám ho asi poštou a důkladně zabaleného 😁bozeeeeee.nechci psa do žádné klece,který bude někde trpět či tak mám malinacku,dokonale vychovanou k dětem ,chodí se mnou do práce,prostě všude.zkuste si to přečíst znova a nedělat ze sebe zbytečně hlupáka.jasne jsem napsal specifikaci,nikde nepíšu o hození někam za plot a dělej si co chceš,pes budeme mít normální výcvik i intensivní péči jako každé moje zvíře.akorat v zimě se mu prostě nebude moci takto intensivně věnovat nikdo.je mi jasný že vy se svým psem travite v minus deseti celý den venku a vymyslíte pro něj super zábavu 😂teď jsem se opravdu pobavil na vás ucet.

Nezlobte se, ale žádný pes vám nevydrží 2 měsíce na prostoru cca 70 x 70 m s drůbeží - buď ji z nudy zlikviduje, nebo se naučí zdrhat, popř. zkombinuje obojí. A pokud byste i narazili na takovou flegmu, že jí nebude vadit čumět 2 měsíce do blba, tak ta se vám zase vykašle na nějaký lovení škodné ...

Micispan

2.3.2019 19:23
Micispan

XXX.XXX.39.200

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hlupáka děláte akorát sám ze sebe. Pokud si myslíte, že psovi nebude vadit že má 10 měsíců v roce "intensivní péči" (otázkou je co to podle vašeho úsudku obnáší?) a pak mu najednou nebude vadit že 2 měsíce v roce bude v podstatě úplně sám... tak velmi pochybuji o vaší empatii ke zvířatům.
Bohužel já se na rozdíl od vás nebavím, už ted je mi toho psa líto.

Ano bude v podstatě středa čtvrtek dva měsíce v roce pouze krmen sousedy a pobíhat mezi nimi než nakrmí zvěř,a ano pak si představte půjdou domu a nebudou si s ním hrát.cekam radu a ne trapně keci.pomalu jak o týrání bože můj.proberte se trosku.a intensivní z směna že celý den mezi rodinnými příslušníky kteří jsou od rozednění do setmění venku a dřou.nebude s námi holt koukat v paneláku na tv a chodit třikrát denně na procházku na vodítku do parku.uz to chápete?nebo máte ještě nějakou otázku?přestaňte rýpat a když nedokážete poradit neotravujte děkuji.na tohle jsem háklivý,jedna otázka a vy máte scénář ke katastrofickemu filmu 😂😂

2.3.2019 19:25

Micispan napsal(a):
Ano bude v podstatě středa čtvrtek dva měsíce v roce pouze krmen sousedy a pobíhat mezi nimi než nakrmí zvěř,a ano pak si představte půjdou domu a nebudou si s ním hrát.cekam radu a ne trapně keci.pomalu jak o týrání bože můj.proberte se trosku.a intensivní z směna že celý den mezi rodinnými příslušníky kteří jsou od rozednění do setmění venku a dřou.nebude s námi holt koukat v paneláku na tv a chodit třikrát denně na procházku na vodítku do parku.uz to chápete?nebo máte ještě nějakou otázku?přestaňte rýpat a když nedokážete poradit neotravujte děkuji.na tohle jsem háklivý,jedna otázka a vy máte scénář ke katastrofickemu filmu 😂😂

Tak když jste takový chytrák a nevěříte, že vámi nabízené podmínky nejsou vhodné pro žádného psa, tak si jistě poradíte sám.

2.3.2019 19:26

Ale když to máte tak vymyšlený, tak si tam pořiďte co chcete, ne?

Ale nebude to fungovat a pak nebrečte.

2.3.2019 19:32

Micispan napsal(a):

Tak jinak, zkusím to hyperkorektně...

V úvodní příspěvku jste psal že po dva měsíce na statku "je někdo" jen 2 dny v týdnu plus víkend, zbytek (tedy vylučovací metodou 3 dny v týdnu) budou krmit v sousedi. V příspěvku o něco později už sousedé krmí jen "středa čtvrtek".
Už se ten scénář trochu kymácí ne?

A co tomu psovi dokážete nabídnout vy? Kromě žrádla?

Poradit nedokážu, protože tohle radu nemá.

Řeči o mínus 10 si klidně nechte, protože takových dní tu máme jen nekolik dní v roce, rozhodně ne dva měsíce v kuse.

A pokud jste založil téma, je holt nutné počítat s tím že lidé můžou reagovat.

Micispan

2.3.2019 19:44
Micispan

XXX.XXX.39.200

Tak jinak, zkusím to hyperkorektně...

V úvodní příspěvku jste psal že po dva měsíce na statku "je někdo" jen 2 dny v týdnu plus víkend, zbytek (tedy vylučovací metodou 3 dny v týdnu) budou krmit v sousedi. V příspěvku o něco později už sousedé krmí jen "středa čtvrtek".
Už se ten scénář trochu kymácí ne?

Poradit nedokážu, protože tohle radu nemá.

Řeči o mínus 10 si klidně nechte, protože takových dní tu máme jen nekolik dní v roce, rozhodně ne dva měsíce v kuse.

A pokud jste založil téma, je holt nutné počítat s tím že lidé můžou reagovat.

Ano,zbytek dní tam bude celá rodina či někdo kdo se v nepřítomnosti stará o chod statku.a pouze středa ctvrtek by se musel.obejit pouze s cca hodinovou společnosti sousedů.nedelejte drama z toho.samozrejme mu žádnou smlouvu nenabidnu.pouze domov,společnost a vděčnost za službu.nikde nepíšu že bude někde zavírány či tak.normalnebude fungovat ve společnosti celé rodiny včetně deti,okrom toho že leden unor cca je holt pár takových dni.nechci žádného vlčáka celerocne v kotci ale psací může právě fungovat mezi rodinnými příslušníky ale pak vydržel těch pár dní i bez nich.nevim co tady z toho dělají všichni za kovbojku.sice ho budeme s dětmi všichni mít rádi,ale nebude to klasický mazlíček co bude ležet s námi na gauci.to je jako nějaké týrání?pro mě tedy týrání je třeba psi v panelaku.co to je za život?

2.3.2019 19:50
Čajda

XXX.XXX.44.117

Svěří mu k hlídání svůj pozemek, lidi a zvířata na něm. To je zábava na 24 hodin denně. K tomu psi po tisíciletí sloužili - chránili pána a hlídali jeho majetek.

2.3.2019 19:59

Čajda napsal(a):

Svěří mu k hlídání svůj pozemek, lidi a zvířata na něm. To je zábava na 24 hodin denně. K tomu psi po tisíciletí sloužili - chránili pána a hlídali jeho majetek.

Jo, ale zároveň po takových psech nikdo nechtěl, aby když si pán náhodou vzpomene, sloužili jako bezproblémová hračka pro děti...

2.3.2019 20:03

Micispan napsal(a):
Ano,zbytek dní tam bude celá rodina či někdo kdo se v nepřítomnosti stará o chod statku.a pouze středa ctvrtek by se musel.obejit pouze s cca hodinovou společnosti sousedů.nedelejte drama z toho.samozrejme mu žádnou smlouvu nenabidnu.pouze domov,společnost a vděčnost za službu.nikde nepíšu že bude někde zavírány či tak.normalnebude fungovat ve společnosti celé rodiny včetně deti,okrom toho že leden unor cca je holt pár takových dni.nechci žádného vlčáka celerocne v kotci ale psací může právě fungovat mezi rodinnými příslušníky ale pak vydržel těch pár dní i bez nich.nevim co tady z toho dělají všichni za kovbojku.sice ho budeme s dětmi všichni mít rádi,ale nebude to klasický mazlíček co bude ležet s námi na gauci.to je jako nějaké týrání?pro mě tedy týrání je třeba psi v panelaku.co to je za život?

Pes je smečkové zvíře. Psi v paneláku mají svojí "smečku".

Vy mu sice ani v ty "lepší" měsíce nezajistíte žádnou "intensivní péči" jak píšete, tedy nebude se mu nikdo věnovat, ale bude mít aspoň společnost.

Po takovém období, kdy bude mít společnost, budou pro něj dva měsíce o samotce (a ano, i sousedi co ho přijdou nakrmit jsou pořád samotka oproti tomu na co byl zvyklý) v podstatě opravdu týrání.

Vaše vděčnost, a to že ho budete mít s dětmi ze svého domova na dálku rádi mu v té osamělosti a nepochopení proč tam najednou nikdo není, nepomůže.

2.3.2019 20:05

Čajda napsal(a):

Dříve to hlídání asi bylo o něčem jiném.

Na ohraničeném pozemku o 5000m to jistě bude vzrůšo a celodenní zábava že?

Micispan

2.3.2019 20:09
Micispan

XXX.XXX.39.200

Jo, ale zároveň po takových psech nikdo nechtěl, aby když si pán náhodou vzpomene, sloužili jako bezproblémová hračka pro děti...

Co jste půlka z vás za lidi?co to prekrucujete?jaka hračka a takové kýble keců?nepíšu že mu budou děti dloubat oči!bych jim zlámal ruce,zvířatům se neubližuje.potrebuji hlídače,který nemusí nic vrazdit ale odstraší škodnou a nezabije co nemá,a dokáže cca16 dní z roku mít společnost pouze na chvíli,zbytek roku úplně normální režim.chovam od slepic přes ovce po prasata x druhů zvířat a o ty se musí taky starat!!!!bože můj vy jste snad negramotný.spolehal jsem že mi někdo doporučí pejska co tohle zvládne,a vy tady z toho děláte ani nevím jak to pojmenovat.by jste si přál být mim zvířetem,i prasata pouštím past,se proberte.nechapu kde se tohle v lidech bere.mel jsem vyhlidleho cuvace a špice a čekal jsem řadu zkušených chovatelů a ne drbání o tom kolikrát s ním mám jít na záchod a jestli stačí dvakrát ročně trvalá tvl.

2.3.2019 20:19

Tak nejdřív jste psal že pes bude na samotce dva měsíce, najednou je to jen 16 dní...

Chtěl jste doporučit psa co tohle zvládne, a to že vám tu zatím každý napsal že tohle není pro žádného psa pro vás není odpověď... negramot je tu jen jeden, hádejte kdo.

Jak asi chcete tomu psovi odlišit že "nezabije co nemá" když se bude nudit?

A proč pokračovat v téhle diskuzi, vy si toho psa stejně pořídíte, nezbývá než popřát tomu chudákovi hodně štěstí.

Micispan

2.3.2019 20:27
Micispan

XXX.XXX.39.200

Tak nejdřív jste psal že pes bude na samotce dva měsíce, najednou je to jen 16 dní...

Chtěl jste doporučit psa co tohle zvládne, a to že vám tu zatím každý napsal že tohle není pro žádného psa pro vás není odpověď... negramot je tu jen jeden, hádejte kdo.

Jak asi chcete tomu psovi odlišit že "nezabije co nemá" když se bude nudit?

A proč pokračovat v téhle diskuzi, vy si toho psa stejně pořídíte, nezbývá než popřát tomu chudákovi hodně štěstí.

Přečtěte si to celé ještě jednou ju.dva měsíce z roka tam 16 dninebude nikdo o krom krmicu zvere.podle vašich názorů tedy týrání všichni psi na vesnicích a akorát lidí u paneláku jsou ti správní co mu dají vše co potřebuje.boze můj vy jste fakt na Chocholouška,co to prevracite?co z toho máte?tady na vesnici má každý psa na pozemku se zvířaty.vsichni jsou tedy svině podle vás?jsou čivavy,a pak jsou i služební psy.jinak normálně bude fungovat s rodinou,proto se ptám i na děti.chapete to aspoň trošku?kamarád má čtyři psy,dva jsou venkovní a hlídají,a dva bere domu.je to tyran? nechodí s nimi nikam na vodítku proste

2.3.2019 20:41

Micispan napsal(a):
Přečtěte si to celé ještě jednou ju.dva měsíce z roka tam 16 dninebude nikdo o krom krmicu zvere.podle vašich názorů tedy týrání všichni psi na vesnicích a akorát lidí u paneláku jsou ti správní co mu dají vše co potřebuje.boze můj vy jste fakt na Chocholouška,co to prevracite?co z toho máte?tady na vesnici má každý psa na pozemku se zvířaty.vsichni jsou tedy svině podle vás?jsou čivavy,a pak jsou i služební psy.jinak normálně bude fungovat s rodinou,proto se ptám i na děti.chapete to aspoň trošku?kamarád má čtyři psy,dva jsou venkovní a hlídají,a dva bere domu.je to tyran? nechodí s nimi nikam na vodítku proste

Ne, ne všichni psi na vesnici jsou týraní.

Jen ti co se k nim majitelé chovají jako k věci aniž by zohlednili i jiné potřeby zvířete než mít co žrát.

Micispan

2.3.2019 20:49
Micispan

XXX.XXX.39.200

Ne, ne všichni psi na vesnici jsou týraní.

Jen ti co se k nim majitelé chovají jako k věci aniž by zohlednili i jiné potřeby zvířete než mít co žrát.

Aha,tak to jo.a já jsem nic nezohlednil proti ostatním.ty jsou lepší,že ho máj na dvoře a dají mu nažrat.a já ne protože mu dám rodinu,ale 16dni z roku mu dá nažrat někdo jiný .už tomu rozumím.jeste že jste mě tak krásně poučili tady.tak já se jdu stydět do rohu někam ju.

2.3.2019 22:23
Phyllobatesvittatus12

XXX.XXX.56.145

Micispan napsal(a):

Trapné kecy tady píšete Vy, za hlupáka jste tady Vy . To se na mě teda nezlobte, ale do takových podmínek pes nepatří...

5000 m pozemku. Předpokládám, že by tam jen znuděně ležel a proháněl drůbež... Žádné vzrůšo, když to tam bude mít celé okoukané...

Ten pes by chudák strádal. Každý pes je naprosto závislý na svém páníčkovi.

K dětem? O psu si nechte zdát... Přeji hezké sny .

A prosím neberte mojí reakci jako urážku.

2.3.2019 22:23
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jako já bych to nijak nedramatizovala, pes tam smečku bude mít, budou to ta zvířata, co bude hlídat. To jen lidi si myslí, že pro psa jsou ti jediní důležití. Já si to nemyslím. Ale: ten pes bude asi taky štěně? Pokud chcete, aby to byl opravdu i rodinný pes, který by vaši rodinu, vaše děti bral za své, nebude tam jako štěně moct růst jako dříví v lese. Tomu psu musí někdo vysvětlit(naučit ho ) co se má a jak se to má.
Ještě doplním k tomu nade mnou: Ten pes by chudák strádal. Každý pes je naprosto závislý na svém páníčkovi. - tohle ale není pravda, to se týká pracovních plemen, skoro vůbec ne přírodních a pasteveckých.

Neregistrovaný uživatel

2.3.2019 22:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.216

lesnížínka napsal(a):
Jako já bych to nijak nedramatizovala, pes tam smečku bude mít, budou to ta zvířata, co bude hlídat. To jen lidi si myslí, že pro psa jsou ti jediní důležití. Já si to nemyslím. Ale: ten pes bude asi taky štěně? Pokud chcete, aby to byl opravdu i rodinný pes, který by vaši rodinu, vaše děti bral za své, nebude tam jako štěně moct růst jako dříví v lese. Tomu psu musí někdo vysvětlit(naučit ho ) co se má a jak se to má.
Ještě doplním k tomu nade mnou: Ten pes by chudák strádal. Každý pes je naprosto závislý na svém páníčkovi. - tohle ale není pravda, to se týká pracovních plemen, skoro vůbec ne přírodních a pasteveckých.

Jenze ta co by to psychicky zvladala v cajku jsou na zadavatele moc velka. A zrovna pastevce bych k malejm deckum noc nedoporucovala ale kazdy sveho stesti strůjcem.

2.3.2019 23:06

když ono zadavatelovi požadavky se prostě navzájem vylučují. pes s ostrostí na škodnou totiž obvykle zamorduje i drůbež, kterou má hlídat. špic možná slepice žrát nebude, ale na lišku bude maximálně blafat.

pro nudícího se psa může být ta drůbež taky příliš velkým lákadlem

a samostatný hlídací pes nebývá vhodný k dětem

tihle hlídači fungují tak, že jsou přes den ve cvingru nebo přivázaný, děcka k nimc nelezou a pes se pustí v noci, když je drůbež zavřená.

2.3.2019 23:46
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ano, ten špic mne napadl jako první, ale co jsme ho měli u tchánů(bílého i vlčího) byla jim nějaká kuna a liška ukradená. Nevím...plemeno...spíš nějaký vořech Už jsem psala několikrát, k hospodářství jsme měli vždycky něco teriéroidního + jednu kříženku NO. Všichni byli bezproblémoví do hospodářství, jen teriéři nedali kočky

3.3.2019 07:20

lesnížínka napsal(a):
Ano, ten špic mne napadl jako první, ale co jsme ho měli u tchánů(bílého i vlčího) byla jim nějaká kuna a liška ukradená. Nevím...plemeno...spíš nějaký vořech Už jsem psala několikrát, k hospodářství jsme měli vždycky něco teriéroidního + jednu kříženku NO. Všichni byli bezproblémoví do hospodářství, jen teriéři nedali kočky

Když se nehodí žádné plemeno, nebo vy nevíte jaké byste doporučila, tak doporučíte vořecha, kde se nedá povaha předvídat vůbec?

3.3.2019 07:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Když se nehodí žádné plemeno, nebo vy nevíte jaké byste doporučila, tak doporučíte vořecha, kde se nedá povaha předvídat vůbec?

Protože z mé zkušenosti, tam byli vořechové nejlepší. No a teriéři, kupodivu, i když tyto psy vůbec nemusím. Možná borderteiér, když chcete mermomocí slyšet to plemeno. To jen pro vás. Nemám s ním zkušenosti osobní, mají ho jedni ve vesnici, ale nemluvila jsem s nima o něm, takže bych si ho nedovolila doporučit. Jo, s kočkou tam je, s těma je v pohodě.

3.3.2019 08:00

lesnížínka napsal(a):
Protože z mé zkušenosti, tam byli vořechové nejlepší. No a teriéři, kupodivu, i když tyto psy vůbec nemusím. Možná borderteiér, když chcete mermomocí slyšet to plemeno. To jen pro vás. Nemám s ním zkušenosti osobní, mají ho jedni ve vesnici, ale nemluvila jsem s nima o něm, takže bych si ho nedovolila doporučit. Jo, s kočkou tam je, s těma je v pohodě.

Borderteriér je určitě vynikající lovecký pes, ještě nezkažený módní vlnou. Ale nedokážu si ho představit ve výběhu s drůbeží, má-li drůbež přežít.

Vořeši, voříšci, kříženci buhví čeho, nejsou automaticky naprogramovaní do zadavatelem definovaných podmínek. Snášenlivost dalších zvířat se nedá odhadnout u jedince čistokrevného plemene, protože to je individuální, natož u vořecha, a u něj se nedá odhadnout ani povaha.

3.3.2019 08:15
GAELLE

XXX.XXX.101.141

gumového či plyšového. Je mi toho chudáka už předem líto . sorry jako to je můj názor

3.3.2019 08:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já bych tohle hlavně jaksi "osobně" nedala. Jsem v tomhle jiná a nedala bych ani mít vyloženě venkovního psa, přesto, že celé dětství to tak bylo. Nebo právě proto? Doteď si pamatuji, jak jsem jako dítě kolikrát večer v posteli před usnutím přemýšlela nad psem venku, když byla bouřka, nebo tak hnusně sychravo tak jsem se na něj šla před spaním ještě podívat, a bylo mi ho tak nějak líto. I když vím, že psi jsou venku v pohodě, tak uvnitř mě to je nějak jinak. Nedokážu si představit, že bych se večer válela na gauči u televize a psi byli venku, trpěla bych tím především já, nevydržela bych to..

Ale to prosím neberte tak, že bych něco měla proti psům venkovním, to vůbec ne. Za mě nezáleží vůbec na tom zda je pes doma nebo venku, ale na tom jak se mu majitel věnuje. Jsou plemena, kteří jsou domů vyloženě nevhodná. Ale tohle je prostě nějaký můj osobní postoj a já bych čistě venkovního psa nechtěla.

3.3.2019 08:31
GAELLE

XXX.XXX.101.141

marcelaamax napsal(a):
Já bych tohle hlavně jaksi "osobně" nedala. Jsem v tomhle jiná a nedala bych ani mít vyloženě venkovního psa, přesto, že celé dětství to tak bylo. Nebo právě proto? Doteď si pamatuji, jak jsem jako dítě kolikrát večer v posteli před usnutím přemýšlela nad psem venku, když byla bouřka, nebo tak hnusně sychravo tak jsem se na něj šla před spaním ještě podívat, a bylo mi ho tak nějak líto. I když vím, že psi jsou venku v pohodě, tak uvnitř mě to je nějak jinak. Nedokážu si představit, že bych se večer válela na gauči u televize a psi byli venku, trpěla bych tím především já, nevydržela bych to..

Ale to prosím neberte tak, že bych něco měla proti psům venkovním, to vůbec ne. Za mě nezáleží vůbec na tom zda je pes doma nebo venku, ale na tom jak se mu majitel věnuje. Jsou plemena, kteří jsou domů vyloženě nevhodná. Ale tohle je prostě nějaký můj osobní postoj a já bych čistě venkovního psa nechtěla.

3.3.2019 08:35

marcelaamax napsal(a):

.....když jsem neměla podmínky na to mít psa, byla jediná šance mít ho v kotci na cvičáku - to raději nic......prostě jsem si nedokázala představit, že by se mnou pes nebyl doma......a jenom za ním mohla jenom chodit, že bych ho vyvenčila, pohrála si a pak bez něj šla domů.....to mohu venčit psa sousedům.......

3.3.2019 08:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo sice ta údržba je doma náročnější, ty chlupy jsou všude. Ale z nejhoršího mi pomůže Adolf (robotický vysavač) . A pak prostě vytřu častěji no, utřu prach, protože chlupy jsou kolikrát i na vyvýšených poličkách a skříních. Každý týden převléknu povlečení, někdy i častěji. Na gauči neustále deky - taky jednou týdně vyprat, psí deky co mají různě po baráku to samé. Tady oceňuji dalšího pomocníka sušičku, která dokonale odstraní chlupy. Ale stojí mi to za to, když si pak večer všichni lehneme na gauč, to je pro mě takový pocit absolutní pohody, no ti kdo to mají stejně, tak mi asi rozumí .

3.3.2019 09:15
GAELLE

XXX.XXX.101.141

marcelaamax napsal(a):
Jo sice ta údržba je doma náročnější, ty chlupy jsou všude. Ale z nejhoršího mi pomůže Adolf (robotický vysavač) . A pak prostě vytřu častěji no, utřu prach, protože chlupy jsou kolikrát i na vyvýšených poličkách a skříních. Každý týden převléknu povlečení, někdy i častěji. Na gauči neustále deky - taky jednou týdně vyprat, psí deky co mají různě po baráku to samé. Tady oceňuji dalšího pomocníka sušičku, která dokonale odstraní chlupy. Ale stojí mi to za to, když si pak večer všichni lehneme na gauč, to je pro mě takový pocit absolutní pohody, no ti kdo to mají stejně, tak mi asi rozumí .

náš na gauč ani do postele nechtěl ačkoliv jsme ho lákali.Prach stejně utírám pes ne pes a převlékám taky po týdnu. V posteli byl jednou a po pár minutách sám odešel. Ale spal mi u postele na zemi v pelíšku. Ale na druhou stranu nikdy nebyl přes noc venku, nikdy nebyl sám. Stále jsme se mu věnovali a vše podnikali s ním včetně dovolených. Pokud zadavatel opravdu pořídí psa do režimu který popisuje nebude to šťastný pes ani nebude psychicky vyrovnaný. Toť jen můj názor.

Micispan

3.3.2019 09:25
Micispan

XXX.XXX.39.200

Děkuji za názory,jen nerozumím tě snaze ve všem vidět to nejhorší.to mě hlava nebere.u mě se mají zvířata královský,jezdí se sem dívat i zákazníci z Prahy jak se to dělá trošku jinak,s dětmi,celé rodiny prostě.a tady dám jasné zadání,poprosím o info který že pes by byl nejvhodnější k tomu,aby přežil těch pár dní z těch dvou zimních měsíců jen za asistence lidí co chodí krmit zvěř,a tady z toho je kovbojky jak týrání že bude někde zavřený či tak?kde jsem něco takového zmínil?bude v normalnim kontaktu,dostane můj výcvik,bude normální člen domacnosti,proto aby byl i k dětem,bože můj,normálně jsme celé dny venku,rodina o třech dětech,chodí návštěvy,pes bude normálně s námi jako ten druhý,ale bude mít i práci prostě!!!!!!!představte si že i ovečky mám venku,není jim třeba zima?co třeba prasátka když je vypustíme v zimě do sněhu?ty jo to jsou všecko chudinky teda.jinak po zvážení a přečtení x článku.jsem se rozhodl že asi slovenský cuvac,hodí se k dětem hlídá přirozeně teritorium a je to pes přímo VEN

3.3.2019 09:43
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Micispan napsal(a):
Děkuji za názory,jen nerozumím tě snaze ve všem vidět to nejhorší.to mě hlava nebere.u mě se mají zvířata královský,jezdí se sem dívat i zákazníci z Prahy jak se to dělá trošku jinak,s dětmi,celé rodiny prostě.a tady dám jasné zadání,poprosím o info který že pes by byl nejvhodnější k tomu,aby přežil těch pár dní z těch dvou zimních měsíců jen za asistence lidí co chodí krmit zvěř,a tady z toho je kovbojky jak týrání že bude někde zavřený či tak?kde jsem něco takového zmínil?bude v normalnim kontaktu,dostane můj výcvik,bude normální člen domacnosti,proto aby byl i k dětem,bože můj,normálně jsme celé dny venku,rodina o třech dětech,chodí návštěvy,pes bude normálně s námi jako ten druhý,ale bude mít i práci prostě!!!!!!!představte si že i ovečky mám venku,není jim třeba zima?co třeba prasátka když je vypustíme v zimě do sněhu?ty jo to jsou všecko chudinky teda.jinak po zvážení a přečtení x článku.jsem se rozhodl že asi slovenský cuvac,hodí se k dětem hlídá přirozeně teritorium a je to pes přímo VEN

Nemám nic proti hlídacímu psovi ven. Jen mi prostě nějak nejde dohromady pes, který by měl lovit škodnou a zároveň v době vaší nepřítomnosti neublížit drůbeži. Pes, který bude v zimě sám na pozemku hlídat a jindy má být jako rodinný pes k dětem. Neříkám, že ten pes bude týraný - jen mi přijde, že to všechno,co chcete, nějak nejde skloubit dohromady. Ale třeba se pletu a takový pes je.

Ale takhle samostatně fungující pes může být třeba v dospělosti, ale ne jako štěně. Pokud štěně nebude mít tu intenzivní péči, tak z něj dle mého vyroste nesocializované zvíře, které nebude jako bezproblémové rodinné zvíře k dětem.

Mám kamarádku, co má tři čuvače. Přesto, že jsou především jako hlídači a psi samostatně fungující, tak ale vyžadují i tu péči člověka, jsou na závislí na přítomnosti člověka - i když jinak než třeba ostatní plemena. A u štěněte si vůbec nedokážu představit, že by bylo dva dny samotné na pozemku a jen ho chodil někdo krmit.

Čistě teoreticky - co když ten pes bude z nudy lovit vaší drůbež? Co budete potom dělat? Zavřete ho někam a bude zavřený? Neberte to jako rýpání, jen mě to zajímá.

Micispan

3.3.2019 09:51
Micispan

XXX.XXX.39.200

lesnížínka napsal(a):

Děkuji za rozumný názor,ano pes bude mít smečku v těch ovčích a a v nás,není nikde napsáno že ho hodím přes plot a makej 🙂nejsem včerejší,psa mám,dokonale vycvičeného,tak jako výcvik dostane i tento.a vím jak to tu moje čuba miluje,je na ní vidět jaké to je utrpení když se jede zpět do civilizace,i když je se mnou v práci,na obědě,prostě všude.ale jak se blíží čas odjezdu,je k neudržení.sam vím že by radši byla tady na pozemku,nemůžu ji dostat do baráku ani.proto mi přijde strašně zcestne co tu lidi píšou.ze pes se narodil k tomu aby ležel pod nohama u gauče,to si nemyslím že je život.to si myslím že mu dám daleko lepší život na statku,volnost,příroda,a zaměstnání.nebude odřízli od ničeho a nikoho.jen bude venkovní hlídač.dyt takhle to je odpradávna přeci!hlídali zvířata a stavení!a dnes je to týrání?,dnes je ten správný model.mit to v zaplivanem bytě a jít s ním na super procházku?lidí nepracují?mají ho sebou v práci jako ja?všichni?mají rodinu,ale přesto přijdou z prace a ať je jaro či zima tak jsou se psem venku od té doby co přijdou?pes je šťastný když jde třeba na hodinu ven po práci? Nemyslím si.proste to tady pár lidí prekroutilo úplně do nesmyslů.kdyz vidím jak tu má každý psa venku,jak se chovají k nim.a pak ctu tyhle názory?to píšou snad jedině lidí z paneláku co nemají o přírodě a šťastném životu ani páru jako 🙂 ano ten pes bude celkem všeho všudy cca 16dni z roku vydržet sám jen se sousedy v zádech.treba o těch cuvacich jsem četl že bylo úplně běžné že stáda pálí sami a sami se dokázali rozhodnout jak budou reagovat.nepotrebovali k tomu gauč 😁

3.3.2019 09:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Micispan napsal(a):
Děkuji za rozumný názor,ano pes bude mít smečku v těch ovčích a a v nás,není nikde napsáno že ho hodím přes plot a makej 🙂nejsem včerejší,psa mám,dokonale vycvičeného,tak jako výcvik dostane i tento.a vím jak to tu moje čuba miluje,je na ní vidět jaké to je utrpení když se jede zpět do civilizace,i když je se mnou v práci,na obědě,prostě všude.ale jak se blíží čas odjezdu,je k neudržení.sam vím že by radši byla tady na pozemku,nemůžu ji dostat do baráku ani.proto mi přijde strašně zcestne co tu lidi píšou.ze pes se narodil k tomu aby ležel pod nohama u gauče,to si nemyslím že je život.to si myslím že mu dám daleko lepší život na statku,volnost,příroda,a zaměstnání.nebude odřízli od ničeho a nikoho.jen bude venkovní hlídač.dyt takhle to je odpradávna přeci!hlídali zvířata a stavení!a dnes je to týrání?,dnes je ten správný model.mit to v zaplivanem bytě a jít s ním na super procházku?lidí nepracují?mají ho sebou v práci jako ja?všichni?mají rodinu,ale přesto přijdou z prace a ať je jaro či zima tak jsou se psem venku od té doby co přijdou?pes je šťastný když jde třeba na hodinu ven po práci? Nemyslím si.proste to tady pár lidí prekroutilo úplně do nesmyslů.kdyz vidím jak tu má každý psa venku,jak se chovají k nim.a pak ctu tyhle názory?to píšou snad jedině lidí z paneláku co nemají o přírodě a šťastném životu ani páru jako 🙂 ano ten pes bude celkem všeho všudy cca 16dni z roku vydržet sám jen se sousedy v zádech.treba o těch cuvacich jsem četl že bylo úplně běžné že stáda pálí sami a sami se dokázali rozhodnout jak budou reagovat.nepotrebovali k tomu gauč 😁

Tak tady rozhodně nikdo nepsal, že by měl pes ležet pod nohama na gauči a nic jiného nedělat, to jste si trošku špatně vyložil. Já se psy taky pracuji, ale mám je prostě doma, respektive jsou se mnou tam, kde jsem já. A když popisujete, jak váš pes nechce zpátky do civilizace a jak se mu tam líbí - tak není možnost tak nechat současného psa a nepořizovat si dalšího?

3.3.2019 10:04

Hele já mám psa venku. A psa hlídacího plemene, člověk by řekl vhodného do vašich podmínek.

A stejně s vašim plánem mám problém, protože není potíž v tom, že pes je venku nebo že samostatně hlídá, to on bude dělat rád. Problém je v tom, když tam bude dlouhodobě sám. Ono totiž jen hlídání není fuška na celej den a kdybyste takhle někam foukl Noru, tak vám ty slepice prostě rozšlape. Taky miluje kopání nor. A když není den dva venku na prochajdě, tak má tendenci dělat si je sama. Pořád ok?

Plus když bude pes naučený s vámi, tak bude asi ok na děti, pokud na ně teda přes zimu nezapomene a pak nebude ok, ale myslel jste třeba na to, že nemusí nutně na ten pozemek pustit ty krmící sousedy?

Micispan

3.3.2019 10:07
Micispan

XXX.XXX.39.200

Samozřejmě že jako štěně ne,je nás tady na to dost,takže že začátku je posvěcen plán že se postaví i bouda u sousedů protože pozemky máme propojené a pes kontakt mít bude.asi si s ním ale nebudou moc hrát,akorát tak ty děti ze s ním zablbnou,ale v zimě taky těžko.ale přeci žádný z těch venkovních hlídačů tady na vesnici nemá nikoho za zadkem úplně nonstop,proto přeci tam ten pes je.ze tam není majitel a nemůže dohlížet.druha věc nepsal jsem že škodnou musí zabít,stačí svou přítomností ji odstrašit aspoň.a samotné,samotné myslím beze mě a rodiny a pracovníků z našeho kruhu,ale sám nebude nikdy!!!bude krmen a pobíhat při krmení ostatnich členů farmy,ale se sousedy co se o to v nepřítomnosti starají.tak to je,ne že bude dva dny z týdnu lítat ve výběhu bez nikoho.i v zimě se zvířata krmí přeci a sem tam je i práce venku.ne stávající pes nemůže zůstat,už jsem si ji moc rozmazlil,navíc je to malinacka a i před to jak ji mám dokonale zvládnutou vím že tady by doslova ,,zvlcela,, potlačil jsem v ní tu ostrost,ale vím že tam je,a cvičil jsem s ní dost,a cvičím furt tak vím že když jdu do krámu a nevezmu ji sebou tak ať mám plot jakkoliv vysoký ona si ho prostě přeskočí jak nic.taky jsem o tom přemýšlel že by tu zůstala ale nejde to,hlavně z toho důvodu že jsem si ji naučil na sebe.ja jsem její svět,nikdo jiný ji nevenci,nic,jen já jde se mnou do.prace z prace na ryby prostě všude.nepotrebuje vodítko protože jak se vzdalim na třicet metrů tak leti.

3.3.2019 10:11
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Micispan napsal(a):
Samozřejmě že jako štěně ne,je nás tady na to dost,takže že začátku je posvěcen plán že se postaví i bouda u sousedů protože pozemky máme propojené a pes kontakt mít bude.asi si s ním ale nebudou moc hrát,akorát tak ty děti ze s ním zablbnou,ale v zimě taky těžko.ale přeci žádný z těch venkovních hlídačů tady na vesnici nemá nikoho za zadkem úplně nonstop,proto přeci tam ten pes je.ze tam není majitel a nemůže dohlížet.druha věc nepsal jsem že škodnou musí zabít,stačí svou přítomností ji odstrašit aspoň.a samotné,samotné myslím beze mě a rodiny a pracovníků z našeho kruhu,ale sám nebude nikdy!!!bude krmen a pobíhat při krmení ostatnich členů farmy,ale se sousedy co se o to v nepřítomnosti starají.tak to je,ne že bude dva dny z týdnu lítat ve výběhu bez nikoho.i v zimě se zvířata krmí přeci a sem tam je i práce venku.ne stávající pes nemůže zůstat,už jsem si ji moc rozmazlil,navíc je to malinacka a i před to jak ji mám dokonale zvládnutou vím že tady by doslova ,,zvlcela,, potlačil jsem v ní tu ostrost,ale vím že tam je,a cvičil jsem s ní dost,a cvičím furt tak vím že když jdu do krámu a nevezmu ji sebou tak ať mám plot jakkoliv vysoký ona si ho prostě přeskočí jak nic.taky jsem o tom přemýšlel že by tu zůstala ale nejde to,hlavně z toho důvodu že jsem si ji naučil na sebe.ja jsem její svět,nikdo jiný ji nevenci,nic,jen já jde se mnou do.prace z prace na ryby prostě všude.nepotrebuje vodítko protože jak se vzdalim na třicet metrů tak leti.

No jo, ale kdo vám zaručí, že pes bude v pohodě na všechny ty lidi, co tam budou chodit krmit?

Edit.: Kdyžtak mě někdo opravte jestli je to blbost- ale řekla bych, že zrovna ten čuvač je tak nějak pes jednoho pána, nebo spíš se nejvíc upne na jednoho pána, a podle mě v tomto režimu bude mít v hlavě obrovský zmatek, kdo je vlastně ten pán.

3.3.2019 10:15

Jen mi prostě nějak nejde dohromady pes, který by měl lovit škodnou a zároveň v době vaší nepřítomnosti neublížit drůbeži.
pastevec chrání svoje proti cizímu
ale určitě se může naučit lovit nudící se štěně, temperamentní štěně, a pokud není člověkem naučeno, tak z něj lovec může být

Pes, který bude v zimě sám na pozemku hlídat a jindy má být jako rodinný pes k dětem.
opět pastevec, ke svým dětem, samozřejmě pokud mu je umožněno se včlenit do společné smečky

psa mám,dokonale vycvičeného,tak jako výcvik dostane i tento.
jenom technická poznámka, pastevec není ovčák, tam mohou být i "ovčákoidní" zkušenosti kontraproduktivní

o těch cuvacich jsem četl že bylo úplně běžné že stáda pálí sami a sami se dokázali rozhodnout jak budou reagovat.
ano, ale to rozhodnutí nemusí být v souladu s představami člověka, to je třeba si uvědomit
třeba krmení sousedy - za přítomnosti domácích je mohou akceptovat, bez už ne

3.3.2019 10:17
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Jen trochu k tomu čuvači. Přiznám se, že o tomto plemeni si moc dobrého nemyslím, ale je to léta, co jsem ty psy znala, možná se jejich šlechtění posunulo jinam. Za mého dětství to byli opravdu zlí psi, kteří neměli problém pokousat kohokoliv v rodině. Trochu bych se bála, mít tohoto psa tam, kam chodí i cizí lidé, natož s dětma. A co se týče škodné, je má zkušenost taková, že po té jdou psi tak maximálně do výšky střeďáka(pominuli vyloženě lovecká plemena) větší psy nějací potkani, kuny a lišky nezajímali.

3.3.2019 10:18

Ať přemýšlím jak přemýšlím, nesetkala jsem se nikdy s hlídacím psem v takovém režimu. Buď je na statku kotec a psi se pouští v noci, nebo jsou na statku psi někde přivázaní a pouští se v noci. Teda pokud se pouští. Nebo je pes na dvorku a drůbež na zahradě, nebo pes a drůbež oddělení plotem. V různým provozech, kde se pohybují zaměstnanci jsou psi vždycky v kotci a pouští se v noci a tu manipulaci se psem dělá jen pár lidí, ne všichni. Jen k malému počtu těch psů se pouští děti.

Znám jednu jedinou fenu, co je na statku s drůbeží na volno a ke které můžou i děcka, ale té zase odnáší liška slepice pod nosem.

Micispan

3.3.2019 10:23
Micispan

XXX.XXX.39.200

A opravdu je dva dny v týdnu ve dvou zimních měsících ,,dlouhodobě,,?sousedy pustí protože sousedí jsou členy smečky,scházíme se často u nás u nich,a pozemky jsou propojené,bude strážit oba.

3.3.2019 10:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Neznám tak dobře povahy jednotlivých plemen, ale třeba sousedovic pyrenejka přes to, že jsem pro ni jen hodná teta, co ji občas pomuchlá, když se potkáme(a to je klidně jednou za čtvrt roku) mě klidně pustí na pozemek ji nakrmit a jde se se mnou(a mým psem, kterého miluje) projít a vyvenčit, když jsou sousedé třeba na dovolené. A nejsou to sousedé vedle, jsou jen tady v naší ulici. Někdy jsem si říkala, že kdoví, jak by se chovala, kdyby tam můj pes se mnou nebyl? Tak jsem to zkusila i bez něj a v pohodě. Tím chci říct, že pokud bude na sousedy od mala zvyklý, zahrne je normálně do smečky.

3.3.2019 10:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Neznám tak dobře povahy jednotlivých plemen, ale třeba sousedovic pyrenejka přes to, že jsem pro ni jen hodná teta, co ji občas pomuchlá, když se potkáme(a to je klidně jednou za čtvrt roku) mě klidně pustí na pozemek ji nakrmit a jde se se mnou(a mým psem, kterého miluje) projít a vyvenčit, když jsou sousedé třeba na dovolené. A nejsou to sousedé vedle, jsou jen tady v naší ulici. Někdy jsem si říkala, že kdoví, jak by se chovala, kdyby tam můj pes se mnou nebyl? Tak jsem to zkusila i bez něj a v pohodě. Tím chci říct, že pokud bude na sousedy od mala zvyklý, zahrne je normálně do smečky.

No tak to asi hodně záleží na jedinci. Kamarádka co má ty tři čuvače - mají dobré vztahy se sousedy, často k nim chodí, v létě grilují a jsou tam třeba celé odpoledne. V přítomnosti majitelů jsou psi v pohodě, ale dokud nevyjdou páníčci z baráku, tak psi sousedy na dvůr nepustí.

3.3.2019 10:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ať přemýšlím jak přemýšlím, nesetkala jsem se nikdy s hlídacím psem v takovém režimu. Buď je na statku kotec a psi se pouští v noci, nebo jsou na statku psi někde přivázaní a pouští se v noci. Teda pokud se pouští. Nebo je pes na dvorku a drůbež na zahradě, nebo pes a drůbež oddělení plotem. V různým provozech, kde se pohybují zaměstnanci jsou psi vždycky v kotci a pouští se v noci a tu manipulaci se psem dělá jen pár lidí, ne všichni. Jen k malému počtu těch psů se pouští děti.

Znám jednu jedinou fenu, co je na statku s drůbeží na volno a ke které můžou i děcka, ale té zase odnáší liška slepice pod nosem.

Na vesnici to ale bylo odjakživa naprosto běžné. Pes byl na dvorku s veškerým zvířectvem, bez dozoru dny i noci a ráno jsme vyšli ven a dřevo v kůlně svalené, protože tam pes honil kunu(kuna ležela vítězoslavně u branky) Kříženka NO neublížila ani králíkům, kteří buďto vypadli z králíkárny, nebo je děda vypustil do humna, když byli nafouklí (ty už by náš kříženec špice tedy zlikvidoval)

3.3.2019 10:43
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
No tak to asi hodně záleží na jedinci. Kamarádka co má ty tři čuvače - mají dobré vztahy se sousedy, často k nim chodí, v létě grilují a jsou tam třeba celé odpoledne. V přítomnosti majitelů jsou psi v pohodě, ale dokud nevyjdou páníčci z baráku, tak psi sousedy na dvůr nepustí.

Mě by právě zajímalo, jestli to tak vážně je, nebo je to jen o tom, že si to myslí jak majitelé, tak sousedé? Když mne poprvé sousedé o hlídání požádali řekli mi: prosím tě, mohla by jsi nám krmit pejsanu? Víš, švagr by jí třeba přes plot to žrádlo hodil, ale je to 10dní, potřebuje i společnost a on se jí bojí. Říkám: ale já u vás nikdy nebyla, teď tam vlezu zadem, tak mne sežere. Ona? Néé, ona tě má ráda. No jasně, jeví se tak, venku, ale je to pastevec Tak jsem tam šla taky s pěkně staženou pr.elí a říkala si, že sranda ještě bude, když mne tam pustí, ale nenechá mne odejít a oni v Řecku... Takže jsem si vzala psa a snažila jsem se chovat naprosto stejně jako vždycky, mlet na ni vesele páté přes deváté, zahrnout ji kokinkama, pustit tam psa, ať se zabaví, ukázat jí, že jí jdu dávat to jídlo a vzít ji ven...to není až tak časté ani, když jsou páníci doma. Byly to nervy, ale vyšlo to a teď už tam chodím v klidu, i když je to třeba jednou za rok, co potřebují.

Micispan

3.3.2019 10:44
Micispan

XXX.XXX.39.200

My nemáme problém se škodnou v noci,ale přes den,to je ten problém proc potřebujeme psa.na noc mám vše zaligrovane,v noci se mi nikdy nic neztratilo.vse přes den,prostě pod nosem.a ostatní lidi co tu jsou tak jsou s námi v blízkém kontaktu.vsechny bude znát od malička okrom navstev.tohohle se opravdu nebojím,to jak mám zvladnutou malinacku nikdo nechápe.doslova přepínací.v životě neviděla vodítko.jde mi o to aby ten pes ustal venek a chvilkové osamocení.jinak je nonstop v kontaktu samozřejmě,tvl štěňátko,jako kdo by mohl si ho nevsimnout.ale stále nevím jaké plemeno,ten cuvace se mi líbí,ale je velky no.

3.3.2019 10:46

lesnížínka napsal(a):
Na vesnici to ale bylo odjakživa naprosto běžné. Pes byl na dvorku s veškerým zvířectvem, bez dozoru dny i noci a ráno jsme vyšli ven a dřevo v kůlně svalené, protože tam pes honil kunu(kuna ležela vítězoslavně u branky) Kříženka NO neublížila ani králíkům, kteří buďto vypadli z králíkárny, nebo je děda vypustil do humna, když byli nafouklí (ty už by náš kříženec špice tedy zlikvidoval)

možná bylo odjakživa, ale kde? a je pořád? mluvím o tom, co vidím v současných středočeských vesnicích. konfigurace vlčák na dvoře a slepice v zahradě jsou asi nejčastější. ten vlčák je kolikrát naprosto bzíklý maliňák se sbírkou stereotypního chování a slepice by rychle zlikvidoval.

ale na volno s drůbeží je opravdu jen ta jedna fena. občas teda lišku zažene, ale slepice prostě občas mizí.

3.3.2019 10:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Mě by právě zajímalo, jestli to tak vážně je, nebo je to jen o tom, že si to myslí jak majitelé, tak sousedé? Když mne poprvé sousedé o hlídání požádali řekli mi: prosím tě, mohla by jsi nám krmit pejsanu? Víš, švagr by jí třeba přes plot to žrádlo hodil, ale je to 10dní, potřebuje i společnost a on se jí bojí. Říkám: ale já u vás nikdy nebyla, teď tam vlezu zadem, tak mne sežere. Ona? Néé, ona tě má ráda. No jasně, jeví se tak, venku, ale je to pastevec Tak jsem tam šla taky s pěkně staženou pr.elí a říkala si, že sranda ještě bude, když mne tam pustí, ale nenechá mne odejít a oni v Řecku... Takže jsem si vzala psa a snažila jsem se chovat naprosto stejně jako vždycky, mlet na ni vesele páté přes deváté, zahrnout ji kokinkama, pustit tam psa, ať se zabaví, ukázat jí, že jí jdu dávat to jídlo a vzít ji ven...to není až tak časté ani, když jsou páníci doma. Byly to nervy, ale vyšlo to a teď už tam chodím v klidu, i když je to třeba jednou za rok, co potřebují.

No nevím. Neříkám, že jsou takový všichni. Ale my jsem třeba u našeho retrívra věděli, že ten by opravdu krom té nejbližší rodiny nikoho domu nepustil. Jednou mi visel kamarád přes plot a retrívra zakouslého na zadku - zazvonil a šel dovnitř, nepočkal na mě. Táty známý pak skončil s pokousanou rukou když tam vlezl a psa se snažil rukou nějak uklidnit. Tam jsme fakt věděli, že by nepustil. Nebylo to jen blafání a vyvádění za plotem. Když jsme my vyšli ven tak už to bylo dobrý a mohl vejít kdokoli. Ještě předtím jsme měli baseta, který sice blafal, ale jakmile člověk vešel tak šel vítat, u toho jsem ani být nemuseli.

A myslím teda, že u těch pastevců to ve většině případů není jen o tom, že by si to majitelé nebo sousedi mysleli.

3.3.2019 11:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No jasně, mění se všechno, rasy psů, chování lidí i chování psů, chování lidí ke psům...Na vesnicích Jižní Moravy. Tehdy bylo prostě samozřejmostí, že pes byl na tom dvorku na hlídání. A tedy i samozřejmostí, že nesměl zvířectvu ublížit. Vím, že kříženka NO začala chodit dědovi na vajíčka. Dostala výprask nad vejcem a bylo jí to hned jasné. Je to hnusné? Je, ale účinné. Pravděpodobně se tak vychovávali i ti psi, co nesměli servat slepice, kachny. Já to psa učila 9 let. Po dobrém. Nanejvíš jsem mu jednu třepla po hubě či zadku, no a vztekle řvala nadávky. Pak stačilo ho nad slepicí seřezat větví a od té doby se k nim ani nepřiblíží. Jasně, bez dozoru bych si to nelajzla, protože vím, jakový má lovecký pud.

3.3.2019 11:22
TyVed

XXX.XXX.50.22

lesnížínka napsal(a):

Toho koho tam pes pustí nebo nepustí bych se nebál, pokud se od prvních dnů tam ti lidé budou ochomýtat a budou ho od mala i krmit. Poslouchat je asi nebude, to je opravdu omezené, ale třeba naši psi mají prostě dva lidi, když jsme tam oba tak mají každý paradoxně toho svého a poslouchají primárně jeho, ale pokud tam zbyde ten druhý sám, poslouchají ho oba. Z užší rodiny pustí dovnitř i ven každého koho od malička znají a vědí, že je oprávněn chodit dovnitř a ven.

Spíš bych měl obavy, pokud máte maliňáka a podle vašich slov perfektně vycvičeného, že ten čuvač bude v tomhle uplně jiný a je třeba akceptovat, že strojovou poslušnost a opakování povelů z něj nedostanete a s největší pravděpodobností ho to bude otravovat.

A zvykání na zvířata u malého štěněte by mělo být jen pod dozorem, minimálně než budete vědět, že nebude mít tendenci s nimi hrát. Malý prcek se to hlavně nesmí naučit a u samostatně chovaného psa to může být problém, jelikož za optimálních podmínek se to štěně má u těch zvířat narodit a vzorce chování přebírá od mámy a smečky, kdežto takhle je to na člověku a ty první měsíce můžou být šichta. Jelikož pokud sem pochopil, tak ta služební plemena jsou v roce v zásadě hotový pes, kdežto roční pastevec, který má rozum je celkem přírodní úkaz. Chtělo by to, aby Vám zkušený chovatel vybral co nejlepší štěně, které bude hodně klidné a tím opravdu vhodné pro tu práci a počítat s tím, že zrovna drůbež je extrémně těžká i pro ty pastevce. Ovšem pokud si vezmete štěně teď a bude do zimy u drůbeže pod dozorem, tak nějaká šance, že už bude na podzim schopné to tam nepobít asi je. Ovšem musí se pozitivně vychovat a nejdřív seznámit se zvířaty na vodítku nebo přes plot, až pro něj přestanou být zajímavá. Toť tedy praví teorie a všechny zdroje, které sem k tomu kdy nastudoval, jelikož u nás na tu práci s domácími zvířaty taky asi dojde.

3.3.2019 11:24
TyVed

XXX.XXX.50.22

Jé, hlavně že sem na začátku místo odpovědi citoval nějaký příspěvek, to je samozřejmě míněno tazateli a ne Lesnížínce.

3.3.2019 11:56
Anatolka

XXX.XXX.76.234

Micispan napsal(a):

Nedávno jsem nahlédla na stránky civakure. Mají tam spoustu velkých psů ve vybezich s různými zvířaty. Možná by nebylo od věci se s nimi spojit a získat nějaké info 😃

3.3.2019 12:19

A zvykání na zvířata u malého štěněte by mělo být jen pod dozorem, minimálně než budete vědět, že nebude mít tendenci s nimi hrát. Malý prcek se to hlavně nesmí naučit a u samostatně chovaného psa to může být problém, jelikož za optimálních podmínek se to štěně má u těch zvířat narodit a vzorce chování přebírá od mámy a smečky, kdežto takhle je to na člověku a ty první měsíce můžou být šichta.

no, tak zas na dlouhodobou šichtu bych to až tak neviděla, štěně si tu zvěř doslova "nasaje" a přijme za svou velice rychle, ono úplně nejlepší by bylo štěně odchované na takové nějaké farmě
ale to jsou samozřejmě předpoklady pro plemeno/a, jedinci fakt můžou být někde jinde, zvlášť když se nijak neřeší povahy......

Micispan

3.3.2019 14:41
Micispan

XXX.XXX.39.200

TyVed napsal(a):
Toho koho tam pes pustí nebo nepustí bych se nebál, pokud se od prvních dnů tam ti lidé budou ochomýtat a budou ho od mala i krmit. Poslouchat je asi nebude, to je opravdu omezené, ale třeba naši psi mají prostě dva lidi, když jsme tam oba tak mají každý paradoxně toho svého a poslouchají primárně jeho, ale pokud tam zbyde ten druhý sám, poslouchají ho oba. Z užší rodiny pustí dovnitř i ven každého koho od malička znají a vědí, že je oprávněn chodit dovnitř a ven.

Spíš bych měl obavy, pokud máte maliňáka a podle vašich slov perfektně vycvičeného, že ten čuvač bude v tomhle uplně jiný a je třeba akceptovat, že strojovou poslušnost a opakování povelů z něj nedostanete a s největší pravděpodobností ho to bude otravovat.

A zvykání na zvířata u malého štěněte by mělo být jen pod dozorem, minimálně než budete vědět, že nebude mít tendenci s nimi hrát. Malý prcek se to hlavně nesmí naučit a u samostatně chovaného psa to může být problém, jelikož za optimálních podmínek se to štěně má u těch zvířat narodit a vzorce chování přebírá od mámy a smečky, kdežto takhle je to na člověku a ty první měsíce můžou být šichta. Jelikož pokud sem pochopil, tak ta služební plemena jsou v roce v zásadě hotový pes, kdežto roční pastevec, který má rozum je celkem přírodní úkaz. Chtělo by to, aby Vám zkušený chovatel vybral co nejlepší štěně, které bude hodně klidné a tím opravdu vhodné pro tu práci a počítat s tím, že zrovna drůbež je extrémně těžká i pro ty pastevce. Ovšem pokud si vezmete štěně teď a bude do zimy u drůbeže pod dozorem, tak nějaká šance, že už bude na podzim schopné to tam nepobít asi je. Ovšem musí se pozitivně vychovat a nejdřív seznámit se zvířaty na vodítku nebo přes plot, až pro něj přestanou být zajímavá. Toť tedy praví teorie a všechny zdroje, které sem k tomu kdy nastudoval, jelikož u nás na tu práci s domácími zvířaty taky asi dojde.

Děkuji za rozumný názor k věci.stene bude samozřejmě pod dozorem nonstop,nebude hned vrženo do výběhu,bude vždy pod dozorem,přeci jen zkušenosti mám s malinackou,a vím že kór štěně má tendenci si hrát,takže když honička slípky,tak jsem ji okamžitě zabavoval jinak a když nepomohlo pozitivně,tak jsem ji placnul,asi 4 chudinka dobila ale pak když jsem ji k tomu pritahnul,vyklepal za kožich a dnes si nechá od slípky vzít kost.i když není pod dohledem.nebojim se že to nenaučim i zvíře které má menší lovecká pudy než ta moje čuba.nevim kdo tady z toho udělal bůhvíjaký režim😁možná jsem měl psát víc do detailu v kolik a kolik žrádla mu dám a já nevím co vsechno.tady se čistě jedná o těch pár dní kdy nebude pod dohledem celý den,ale uvidí lidí pouze ráno při krmení dobytka a večer trochu déle.zadne že bude dva měsíce někde lítat bez dozoru.na ovce taky musime dohlížet přeci.prijde mi že se tady ozvali nejdřív jen panelakovy vyznavači toho správného chovu psů.pritom to je boom poslední doby,nevím co je na tom spravnejsiho než na chovu v přirozeném prostředí kde psi fungují po staleti.at se na mě nikdo nezlobí ale to co jsem si tu pocetl od ostatních,nemohli myslet ani vážně 😂 ať přijedou to sem z těch paneláku vysvětlit všem farmářům v okolí co chovají psy v téměř totožných režimech 😂😂😂 pes je venku a hlídá.a to přesně chci,okrom toho že nemusí nikoho zabíjet,dávit,ale stačí mi ta přítomnost k odstrašení lišky,ostatní predátoři mě neohrozuji chov.tak proto aby to bylo vhodné i k dětem,ne miminum,ale k dětem co se s
I druhým psem budou celé dny honit po zahradě.

3.3.2019 16:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Micispan napsal(a):
Děkuji za rozumný názor k věci.stene bude samozřejmě pod dozorem nonstop,nebude hned vrženo do výběhu,bude vždy pod dozorem,přeci jen zkušenosti mám s malinackou,a vím že kór štěně má tendenci si hrát,takže když honička slípky,tak jsem ji okamžitě zabavoval jinak a když nepomohlo pozitivně,tak jsem ji placnul,asi 4 chudinka dobila ale pak když jsem ji k tomu pritahnul,vyklepal za kožich a dnes si nechá od slípky vzít kost.i když není pod dohledem.nebojim se že to nenaučim i zvíře které má menší lovecká pudy než ta moje čuba.nevim kdo tady z toho udělal bůhvíjaký režim😁možná jsem měl psát víc do detailu v kolik a kolik žrádla mu dám a já nevím co vsechno.tady se čistě jedná o těch pár dní kdy nebude pod dohledem celý den,ale uvidí lidí pouze ráno při krmení dobytka a večer trochu déle.zadne že bude dva měsíce někde lítat bez dozoru.na ovce taky musime dohlížet přeci.prijde mi že se tady ozvali nejdřív jen panelakovy vyznavači toho správného chovu psů.pritom to je boom poslední doby,nevím co je na tom spravnejsiho než na chovu v přirozeném prostředí kde psi fungují po staleti.at se na mě nikdo nezlobí ale to co jsem si tu pocetl od ostatních,nemohli myslet ani vážně 😂 ať přijedou to sem z těch paneláku vysvětlit všem farmářům v okolí co chovají psy v téměř totožných režimech 😂😂😂 pes je venku a hlídá.a to přesně chci,okrom toho že nemusí nikoho zabíjet,dávit,ale stačí mi ta přítomnost k odstrašení lišky,ostatní predátoři mě neohrozuji chov.tak proto aby to bylo vhodné i k dětem,ne miminum,ale k dětem co se s
I druhým psem budou celé dny honit po zahradě.

Nezlobte se na mě, ale vy tady teď z toho zase děláte, jakoby všichni psi byli nejšťastnější na vašem statku a všichni psi z bytů chudáci. Ale o tom to přeci není. To, do jaké míry je pes šťastný záleží vždy na člověku a zejména pak taky na výběru plemene a jedince. Některé plemeno nebude úplně šťastné v bytě a jiné plemeno bude nešťastné v tom vašem režimu na statku. To přece nejde takhle obecně říct.

Přidejte reakci

Přidat smajlík