Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

KamilaKKK

4.3.2019 09:23
KamilaKKK

XXX.XXX.199.110

Jak mám seznámit kočku se psem? Pes je na kočky zvyklý a vždy jej olíže, ale co dělat když má kočka panickou hrůzu ze psa? Jak jí seznámit? Kočka prská, škrábe a nesleze ze skříně, dokud je pes v místnosti.

4.3.2019 09:35
TyVed

XXX.XXX.7.249

KamilaKKK napsal(a):
Jak mám seznámit kočku se psem? Pes je na kočky zvyklý a vždy jej olíže, ale co dělat když má kočka panickou hrůzu ze psa? Jak jí seznámit? Kočka prská, škrábe a nesleze ze skříně, dokud je pes v místnosti.

Kočku nenuťte, než sleze ze skříně v přítomnosti psa, může to trvat týden i dva. U nás jednou trvalo. Pak trvalo mnoho měsíců ostentativní ignorování a vyhýbání se kontaktu se psem a za ještě mnohem delší dobu kolem sebe normálně chodili. Hlavně zabraňte, aby pes kočku honil a seznamoval se s ní proti její vůli, špatnou zkušenost u kočky už neodbouráte, nebo jen velmi obtížně.

4.3.2019 18:14
manitschka

XXX.XXX.214.27

Přesně tak, nenuťte ji, a hlavně ať se má kde cítit bezpečně. U nás byla kočka zvyklá na psy od mala a v bytě byl i druhý pes, taky velký, se kterým se milovali, ale než přestala pohrdavě ignorovat hyperdorostence ovčákoida, trvalo to tak rok. Měla jsem nábytek rozestavěný tak, že se mohla všude pohybovat "horem" a pes jí nic nedělal, ale myslím, že se jí prostě nelíbilo, jak je hrr. Od psových zhruba dvou let už spolu i spinkají, ale pořád ho spíš prudí, honí se, kočka si sedne nad něj a láká ho na ocásek, pak mu nafackuje, a podobně. Druhá kočka má se psem daleko mazlivější vztah, ale jsou si rozhodně povahově podobnější, ta starší je moc madam na nějaké velké mazlení s ním, když už ho přece před skoro devíti lety vyhodnotila jako šaška a magora. :-) Vyrostla od kotěte s teriérem a pak se nesmírně přátelila s kamarádčiným husky X NO, ale to byly rezervovanější psiska.

4.3.2019 19:49
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

KamilaKKK napsal(a):

Takhle nějak.
Předejít šarvátkám !

https://www.youtube.com/watch?v=LCwR7sP05To

Přidejte reakci

Přidat smajlík