Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Karolina0000

7.3.2019 17:32
Karolina0000

XXX.XXX.172.222

Dobrý den,
ráda bys se zeptala, jak je to s prevozem konkrétně modrého německého ovčáka z Polska do ČR. Je k tomu něco zvlášť potřeba, nebo něco zařídit? Další věc je, že modrý NO je u nás opravdu vzácný a myslím, že u nás není ani ve standartu. Je s tím nějaký problém?
Moc děkuji

7.3.2019 17:39
LájošM

XXX.XXX.14.251

Na standartě u nás určitě není :-)
Ani ve standardu. To ale zjistíte jedním kliknutím na netu.

Převoz z Polska je jednoduchý, veterinární podmínky najdete zde www.svscr.cz

7.3.2019 18:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Karolina0000 napsal(a):
Dobrý den,
ráda bys se zeptala, jak je to s prevozem konkrétně modrého německého ovčáka z Polska do ČR. Je k tomu něco zvlášť potřeba, nebo něco zařídit? Další věc je, že modrý NO je u nás opravdu vzácný a myslím, že u nás není ani ve standartu. Je s tím nějaký problém?
Moc děkuji

Všechno, co vykazuje nějakou vylučující vadu není třeba nazývat vzácností

7.3.2019 20:46
sisi58

XXX.XXX.191.1

Nerozumím, proč chce mít někdo doma psa mrzáka. Tedy modrého.Navíc to ani modrá barva není. Podle mě je to anomálie,která se na zvířeti někde podepíše.
Nejhezčí NO je ten klasicky zbarvený.

7.3.2019 22:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

sisi58 napsal(a):
Nerozumím, proč chce mít někdo doma psa mrzáka. Tedy modrého.Navíc to ani modrá barva není. Podle mě je to anomálie,která se na zvířeti někde podepíše.

No jo, když klasicky zbarveného NO tady má kde kdo, to je moc obyčejný

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2019 07:31

No já si myslím, že to je jen vlaštovka....vlastně se divím, že modří NO ještě nejsou.

8.3.2019 07:54
impact

XXX.XXX.195.92

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No já si myslím, že to je jen vlaštovka....vlastně se divím, že modří NO ještě nejsou.

Já mám v adopci modrou čubu. Vypadá jak moc hezkej NO a já ji chuderu vydávala za asi křížence se stafordem, protože jsem nechápala, kde se tam ta modrá vzala. No a pak jsem zjistila, že jsou občas aj modří.

8.3.2019 09:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

impact napsal(a):
Já mám v adopci modrou čubu. Vypadá jak moc hezkej NO a já ji chuderu vydávala za asi křížence se stafordem, protože jsem nechápala, kde se tam ta modrá vzala. No a pak jsem zjistila, že jsou občas aj modří.

Tak se jí zadavatelka může ujmout - bude mít raritu, a ještě udělá dobrý skutek👍.

Jinak do chovu BOM se modrá dostala opravdu přikříženim pitbula.

8.3.2019 09:47

Netušila jsem, že to existuje, ale přijde mi to strašný, nelíbí se mi to. Snad nejsou i růžoví ?

8.3.2019 10:46
impact

XXX.XXX.195.92

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Tak se jí zadavatelka může ujmout - bude mít raritu, a ještě udělá dobrý skutek👍.

Jinak do chovu BOM se modrá dostala opravdu přikříženim pitbula.

Mám V adopci, ne K adopci. Čuba už je několik let šťastně adoptovaná.

Díky za info. Já právě myslela, že nějakým "ředěním" černé či co? Ale přiznám se, že tohle je naprosto mimo moje vědomosti, takže fakt nevím.

8.3.2019 10:48
impact

XXX.XXX.195.92

sisi58 napsal(a):

Nic proti, ale pořád si myslím, že ten modrej je o dost menší mrzák jak to, co s NO udělaly "výstavní linie"...

8.3.2019 10:49

impact napsal(a):
Mám V adopci, ne K adopci. Čuba už je několik let šťastně adoptovaná.

Díky za info. Já právě myslela, že nějakým "ředěním" černé či co? Ale přiznám se, že tohle je naprosto mimo moje vědomosti, takže fakt nevím.

u NO je to redenim cerne

8.3.2019 11:02

Jinak pro zadavatelku -ten pes nebude mit FCI papiry.
V Polsku operuje dost non-FCI organizaci, které vydavaji jakesi PP temto nestandardum.

8.3.2019 12:05
Dasvo

XXX.XXX.101.12

Jinak pro zadavatelku -ten pes nebude mit FCI papiry.
V Polsku operuje dost non-FCI organizaci, které vydavaji jakesi PP temto nestandardum.

Ten pes klidně FCI papíry mít může. I v PP chovu se tohle zbarvení občas vyskytne. Jasně, je to poměrně vzácné a běžně ho nepotkáte, ale neznamená to, že nejsou.
Znám osobně jednu modrou ovčandu. Je krásná (má normální úhlení a hřbet) a dobře maká. Netuším, jestli zředěná barva s sebou nese nějaké vady, ale tohle konkrétní zvíře je nemá.

8.3.2019 12:08
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

u NO je to redenim cerne

Modrá je vždycky ředěním černé, nebo ne?

8.3.2019 12:34

jj. napsla jsme to zmatene oboji :-)

ano, i modry muze mit FCI papiry, ale bude nechovny.
reagovala jsem prvne spis na vetu v prvnim prispevku:
"a myslím, že u nás není ani ve standartu"

nikde na svete neni modry NO FCI standard -a pokud nekde nabizi vyjimku -pak to neni PP FCI.
to mela byt hlavni myslenka

a s tou barvou -podobny paskvil je ten prispevek.
ano -modra je redenim cerne.
Jen u NO se nemuselo primichavat jiné plemeno, aby se to občas objevilo na rozdil od malinaku

8.3.2019 20:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):
Nic proti, ale pořád si myslím, že ten modrej je o dost menší mrzák jak to, co s NO udělaly "výstavní linie"...

Souhlas. Myslela jsem klasický NO nejen barvou, ale i stavbou. NO s kapřím hřbetem je zmrzačený chudák. K první fotce prý mám uvést autora.Tohle tam bylo:Autor: gomagoti – DSC 0346 (10096362833), CC BY-SA 2.5,

9.3.2019 07:05

sisi58 napsal(a):
Souhlas. Myslela jsem klasický NO nejen barvou, ale i stavbou. NO s kapřím hřbetem je zmrzačený chudák. K první fotce prý mám uvést autora.Tohle tam bylo:Autor: gomagoti – DSC 0346 (10096362833), CC BY-SA 2.5,

me se teda nelibi ani jeden z tech psu

9.3.2019 08:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

me se teda nelibi ani jeden z tech psu

Není na světě člověk(pes) ten, který by se zalíbil lidem všem!
Hledáte hnidy, jsou to ilustrační fotky. Pokud máte nejkrásnějšího NO na světě, sem s fotkou.

9.3.2019 08:11

sisi58 napsal(a):
Hledáte hnidy, jsou to ilustrační fotky. Pokud máte nejkrásnějšího NO na světě, sem s fotkou.

To chce klid.

9.3.2019 08:19

sisi58 napsal(a):

ne, nehledam hnidy.
jestli jde o prezentaci plemene -tak se mi nelibi ani jeden predstavitel.
tot vse.
a to jinak povazuju NO za jedno z nejelegantnejsich plemen.

9.3.2019 08:23
bobina65

XXX.XXX.124.148

Já samozřejmě měla nejkrásnějšího NO na světě. ( všichni moji psi jsou nejkrásnější) foto..Arco Mit- Gard *4.11.1964

9.3.2019 08:26
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

sisi58 napsal(a):

To nejsou hnidy - ten první pes má pro změnu strmé úhlení zadních, vytočené přední, je v těle mohutny, dlouhý, ale na slabé kostře, takže ty špejličky i dlouhý hřbet dostávají nepřiměřeně zabrat. Na fotkách jsou prostě dva typy psů s vadami, které jsou při výkonu dost limitující, a v případě zátěže se musí negativně projevit na jejich zdraví a výkonnosti.

9.3.2019 09:01

Inspektor Pišišvor napsal(a):
To nejsou hnidy - ten první pes má pro změnu strmé úhlení zadních, vytočené přední, je v těle mohutny, dlouhý, ale na slabé kostře, takže ty špejličky i dlouhý hřbet dostávají nepřiměřeně zabrat. Na fotkách jsou prostě dva typy psů s vadami, které jsou při výkonu dost limitující, a v případě zátěže se musí negativně projevit na jejich zdraví a výkonnosti.

tak nejak :-)

nemusim preci hledat fotku nejkrasnejsiho psa na svete, abych mohla napsat, ze se mi pes nelibi ?
ze to neni pocitove, ale pro hrube exterierove, do oci bijici vady - uz me nenapadlo na tomhle foru psat konkretne :-D

Přidejte reakci

Přidat smajlík