Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2019 13:39
marcelaamax

XXX.XXX.152.79

Zdravím, zakládám nové tema o Baylim, ať to nezahrnuji tam. Tak uz jsme byli na procházce a teď s mojí cubinou lítají po zahradě. Je to fakt ukňouranec, i když si hrají tak pořád kňourá 😁

A co me zaujalo - venku vůbec necuchal, a neznackoval. Ale možná to bylo tím, ze tam měl cubinku.

15.3.2019 13:48
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Zdravím, zakládám nové tema o Baylim, ať to nezahrnuji tam. Tak uz jsme byli na procházce a teď s mojí cubinou lítají po zahradě. Je to fakt ukňouranec, i když si hrají tak pořád kňourá 😁

A co me zaujalo - venku vůbec necuchal, a neznackoval. Ale možná to bylo tím, ze tam měl cubinku.

super jsou krásní !díky za fotky. a to kňourání ho asi přejde časem, přece jen je to jeho první den a seznamování se vším kolem. neznám nikoho kdo by měl toto plemeno, v mládí jsme mívali velšteriérky ale to je podobný jen název plemene Tak ať se Bailymu daří a líbí a táta je spokojený !!!

15.3.2019 13:51
marcelaamax

XXX.XXX.152.79

GAELLE napsal(a):
super jsou krásní !díky za fotky. a to kňourání ho asi přejde časem, přece jen je to jeho první den a seznamování se vším kolem. neznám nikoho kdo by měl toto plemeno, v mládí jsme mívali velšteriérky ale to je podobný jen název plemene Tak ať se Bailymu daří a líbí a táta je spokojený !!!

Ja myslim, ze to neni steskem, talhle kňoural i u nich, takový prostě asi bude. Ale to není žádný závažný problém :-)

15.3.2019 14:01
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Ja myslim, ze to neni steskem, talhle kňoural i u nich, takový prostě asi bude. Ale to není žádný závažný problém :-)

vždyť je to ještě mladý pes, zvykne si. a když ne tak se nic neděje vždyť bude stejně venku. Vypadá moc pěkně a hezky si s Ejbi (Aby?) hrají. Jsem zvědavá jak dopadne setkání s Cooprem

15.3.2019 16:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Ta poslední fotka je super S holčičkou si určo vyhraje, alespoň mu bude veselo, když bude mít kámošku. S pejskem...no nevím, hádám, že váš pes si to i u rodičů už nárokuje, tam by to mohlo být horší. Stejného měli naši příbuzní...přejelo jim ho auto, i proto, že nebyl nijak vychovaný. Teda...na jméno trochu slyšel, ale když vyběhl z vrat, tak lítal, jak ho napadlo. Než jednou doběhnul až na hlavní

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.3.2019 19:49

marcelaamax napsal(a):

15.3.2019 20:05
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
Ta poslední fotka je super S holčičkou si určo vyhraje, alespoň mu bude veselo, když bude mít kámošku. S pejskem...no nevím, hádám, že váš pes si to i u rodičů už nárokuje, tam by to mohlo být horší. Stejného měli naši příbuzní...přejelo jim ho auto, i proto, že nebyl nijak vychovaný. Teda...na jméno trochu slyšel, ale když vyběhl z vrat, tak lítal, jak ho napadlo. Než jednou doběhnul až na hlavní

Jo vyhrají si, ale pak už jí taky štval. S Cooprem by si vydržela hrát celý den, ale s cizím psem ne a navíc Baily je hrozně dotěrný . Pak už se chodila schovávat ke mě a taky mu dávala značně najevo, že už se jí to nelíbí, ale on byl pořád jak ocásek :-) . Venku se od ní taky neodlepil a celou procházku kňoural. Ale zatím to vypadá, že nestopuje a fakt neloví - byl pro jistotu na šňůře, zajímala ho jen Ejbí, ale na zavolání přiběhnul. To se pak musejí sehrát hlavně s tátou :-).

Seznámení s Cooprem bude rozhodně horší . On ignoruje cizí psy, ale pokud oni ignorují jeho. Pokud ho bude mít takhle pořád za zadkem tak to se mu fakt líbit nebude. A nechat je spolu třeba běhat po zahradě to rozhodně nepůjde, ale s tím jsme ani nepočítali a není to nijak důležitý. Jde hlavně o ty procházky, aby tam byli v pohodě.

A jinak ještě k Bailymu - když jsme k rodičům přijeli s přítelem, tak na něho vrčel. Ale po chvíli dobrý,pak už byli kámoši. A když mu šel pak dát táta nažrat, tak kolem něho vesele poskakoval, táta položil misku, on se na něho prý tak divně podíval a zavrčel. Ale pak zase od té misky i odbíhal za tátou a byl v pohodě, a to už bylo šero. A já jsem si tak vzpoměla, že když si hráli s čubinou, tak dvakrát narazil do takové zíďky. Venku pak jednou jakoby přehlédl příkop. A tak mě napadlo, jestli nemůže nějak špatně vidět. Zkoušela jsem mu pak házet balonek a občas se taky stane, že doběhne na to místo a tak zmateně běhá a hledá a vyčmuchá ho. Zkoušela jsem mu pak i mávat rukou před očima a nevím no. Má ty oči i trochu zarudlé, ale nevím jestli to není normální, některá plemena to tak mají. Každopádně v týdnu pojedou k našemu vetovi a na ty oči se zeptají.

Jinak samozřejmě je u táty chvilku, v cizím prostředí, s cizími lidmi, rozkoukává se. T

15.3.2019 20:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tady jsou ty oči vidět, fakt je ma červený.

15.3.2019 20:31
Terven

XXX.XXX.110.147

K tomu nečuchání a neznačkování - vzpomněla jsem si, jak to bylo, když jsme přinesly domů bývalou fenu, byla nalezenec.
První dny u nás na vycházkách vůbec nečuchala, neznačkovala, jen běžela vpřed jakoby za nějakým cílem, vypadalo to, že běží někam...něco hledá.
Po čase začala čenichat a značkovat jako normální pes

15.3.2019 20:39
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Tady jsou ty oči vidět, fakt je ma červený.

zkuste zatím oční kapky než se dostanete k veterináři

15.3.2019 23:09
davidka

XXX.XXX.14.251

Někteří psi kňourají při každém rozrušení, ani si to vlastně neuvědomují.

Moc pěkný pes, určitě vám bude dělat jen radost.

15.3.2019 23:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

davidka napsal(a):
Někteří psi kňourají při každém rozrušení, ani si to vlastně neuvědomují.

Moc pěkný pes, určitě vám bude dělat jen radost.

Jo jo, někteří prostě jsou takoví ukecaní. Teď hlavně doufáme, že bude mít ty oči v pořádku.

17.3.2019 00:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak jsem se dneska byla za mrknout na Bayliho. Je pořád dobře naladěn, akorát ty prvotní setkání s ním jsou takové všelijaké. Jak si příbuzní a známí ve vesnici odvykli, že tam rodiče nemají psa, tak automaticky chodí dovnitř. Nejdřív to byl strejda - ten teda úplně v pohodě. Pak brácha, na toho Baily chvíli vrčel, ale pak už byl kámoš a nosil mu balonek. Pak sestřenka - na tu taky vrčel (u ní je teda pravda, že ta se bála ještě než tam šla) - ale pak vyšla babička a pes přestal vrčet a začal vrtět ocasem. No já jsem dneska přijela, už u vrat jsem na něho mluvila a on nikde, tak jsem šla dál, seděl u dveří a na mě teda nezavrčel, ale chvilku na mě tak jako divně koukal - přišlo mi jako kdyby koukal do blba, tak nějak nepřítomně. Pak jakoby zlom a hned začal vítat.

A jinak na tátu zavrčí pokaždé, když mu dá misku se žrádlem. On mu tu misku nese, Baily kolem něho nadšeně poskakuje, pak si sedne a v tu chvíli co táta položí misku na zem, tak se na něho Baily podívá a zavrčí. Ale pak zase když žere, tak si klidně od žrádla odběhne za tátou se nechat pohladit, pokud kolem něho projde tak taky dobrý. Jde jen o to, když tu misku položí na zem.

Dneska jsme mu s tátou ostříhali "dredy" za ušima - to bylo v pohodě - nechá s sebou krásně manipulovat, žádné doteky mu nevadí, nůžky mu nevadí. A táta je fakt hrozně nadšený, jak poslouchá a jak je chytrý. Povely vážně ovládá super a za ty dva dny se naučil téměř spolehlivě jít na místo - do kotce - už ho tam tedy nezavírá, ale chodí ho tam krmit. Táta se bál králíkárny - a on si ji vůbec ani nevšimne, králíci jsou mu ukradení, hlavně, že má balonek . Babička z něho má taky radost - protože ho porovnává s těma mýma telatama, který by byli schopni to do ní v plné rychlosti napálit (neúmyslně) , tak říká, jak je Baily takový "opatrný". Jakmile člověk vyjde ven z baráku tak ho má hned u sebe, připraveného na hru nebo procházku, dobře naladěného. Ale když jde člověk zase dovnitř, tak si jen kňukne, pak si lehne a je v klidu. No uvidíme jak se to bude vyvíjet dál :-)

17.3.2019 00:28
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Tak jsem se dneska byla za mrknout na Bayliho. Je pořád dobře naladěn, akorát ty prvotní setkání s ním jsou takové všelijaké. Jak si příbuzní a známí ve vesnici odvykli, že tam rodiče nemají psa, tak automaticky chodí dovnitř. Nejdřív to byl strejda - ten teda úplně v pohodě. Pak brácha, na toho Baily chvíli vrčel, ale pak už byl kámoš a nosil mu balonek. Pak sestřenka - na tu taky vrčel (u ní je teda pravda, že ta se bála ještě než tam šla) - ale pak vyšla babička a pes přestal vrčet a začal vrtět ocasem. No já jsem dneska přijela, už u vrat jsem na něho mluvila a on nikde, tak jsem šla dál, seděl u dveří a na mě teda nezavrčel, ale chvilku na mě tak jako divně koukal - přišlo mi jako kdyby koukal do blba, tak nějak nepřítomně. Pak jakoby zlom a hned začal vítat.

A jinak na tátu zavrčí pokaždé, když mu dá misku se žrádlem. On mu tu misku nese, Baily kolem něho nadšeně poskakuje, pak si sedne a v tu chvíli co táta položí misku na zem, tak se na něho Baily podívá a zavrčí. Ale pak zase když žere, tak si klidně od žrádla odběhne za tátou se nechat pohladit, pokud kolem něho projde tak taky dobrý. Jde jen o to, když tu misku položí na zem.

Dneska jsme mu s tátou ostříhali "dredy" za ušima - to bylo v pohodě - nechá s sebou krásně manipulovat, žádné doteky mu nevadí, nůžky mu nevadí. A táta je fakt hrozně nadšený, jak poslouchá a jak je chytrý. Povely vážně ovládá super a za ty dva dny se naučil téměř spolehlivě jít na místo - do kotce - už ho tam tedy nezavírá, ale chodí ho tam krmit. Táta se bál králíkárny - a on si ji vůbec ani nevšimne, králíci jsou mu ukradení, hlavně, že má balonek . Babička z něho má taky radost - protože ho porovnává s těma mýma telatama, který by byli schopni to do ní v plné rychlosti napálit (neúmyslně) , tak říká, jak je Baily takový "opatrný". Jakmile člověk vyjde ven z baráku tak ho má hned u sebe, připraveného na hru nebo procházku, dobře naladěného. Ale když jde člověk zase dovnitř, tak si jen kňukne, pak si lehne a je v klidu. No uvidíme jak se to bude vyvíjet dál :-)

co oči? zatím to tedy vypadá víc než dobře s ním. Tak snad to tak i zůstane, hlavně že je táta spokojený

17.3.2019 00:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
co oči? zatím to tedy vypadá víc než dobře s ním. Tak snad to tak i zůstane, hlavně že je táta spokojený

No právě, že si nejsme jisti, jestli fakt špatně nevidí. V pondělí jedou na veterinu, tak pak dám vědět :-)

Joo a ještě - táta se mnou jede v pondělí na cvičák. To jsem byla docela překvapená .

17.3.2019 18:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak mám další novinky ze života Bailyho . Táta se bývalých majitelů ptal, jestli plave - protože rád chodí k rybníku a když si s sebou brával Maxe, tak ten plaval rád. No majitelé říkali, že nevědí, že to nikdy nezkoušeli, ale že vody doma a bazénu se bojí, takže asi ne. No a táta s ním byl dneska u rybníka a ejhle - stačí hodit klacek a plave jak o život, aportuje :-) .

17.3.2019 18:17
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Tak mám další novinky ze života Bailyho . Táta se bývalých majitelů ptal, jestli plave - protože rád chodí k rybníku a když si s sebou brával Maxe, tak ten plaval rád. No majitelé říkali, že nevědí, že to nikdy nezkoušeli, ale že vody doma a bazénu se bojí, takže asi ne. No a táta s ním byl dneska u rybníka a ejhle - stačí hodit klacek a plave jak o život, aportuje :-) .

no super. Snad většina psů plave. Akorát u jezera když byla argent. doga tak té se do vody fakt nechtělo. Ale jestli je na míček tak za ním půjde. Náš pes skákal ze břehu několikametrové šipky, na vodu se doslova třásl. A to jeho první koupel byla v rozvodněném Labi kde se málem utopil (už jako dospělý). Vodu naprosto miloval a my taky takže jsme si léto fakt užívali. Z toho Bailyho bude super pes

17.3.2019 18:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
no super. Snad většina psů plave. Akorát u jezera když byla argent. doga tak té se do vody fakt nechtělo. Ale jestli je na míček tak za ním půjde. Náš pes skákal ze břehu několikametrové šipky, na vodu se doslova třásl. A to jeho první koupel byla v rozvodněném Labi kde se málem utopil (už jako dospělý). Vodu naprosto miloval a my taky takže jsme si léto fakt užívali. Z toho Bailyho bude super pes

No já znám právě dost psů, co vodu vůbec nemusí. Můj pes taky vodu miluje, pes předtím taky - ale ten tím stylem, že tam opatrně vlezl a plaval, nebo aportoval. Ale žádné velké skoky se nekonali. Cooper skáče jak blázen a když se třeba vytáhne doma hadice, tak to je něco pro něj.

Ale jinak fakt znám hodně psů, co nejdou do vody vůbec a nebo jen po břicho.

17.3.2019 18:23
saola

XXX.XXX.151.21

Pro marcelu:
Zkuste Bailymu dávat krmení z ruky - tj. místo misky na zem si ho posadit k sobě a krmit ho po malých kouskách, volně, podávat mi jednotlivá sousta tak rychle, aby pohodlně svým tempem žral, prostě tak, aby neměl důvod mít o žrádlo obavy.

17.3.2019 18:25
GAELLE

XXX.XXX.55.67

jsem zvědavá jak si povede na cvičáku

17.3.2019 18:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

saola napsal(a):
Pro marcelu:
Zkuste Bailymu dávat krmení z ruky - tj. místo misky na zem si ho posadit k sobě a krmit ho po malých kouskách, volně, podávat mi jednotlivá sousta tak rychle, aby pohodlně svým tempem žral, prostě tak, aby neměl důvod mít o žrádlo obavy.

Já ho nekrmím - ale přesně tohle jsem tátovi říkala. Pak jsem mu taky říkala ať mu dá třeba do misky granule a z ruky mu tam přihazuje něco lepšího :-) .

Jinak při krmení z ruky problém nemá - od kohokoli si vezme. Problém je jen s tou miskou - a to tak, že zavrčí když ji táta položí. Ale pak sežere třeba tři granule, zbytek tam nechá a běží k tátovi se mazlit. Pak si zase dá část granulí a klidně jde zase k němu. A ani mu nevadí, když se k němu táta přiblíží. Takže mi to nepřipadá vyloženě, jako že by měl o žrádlo obavy. Ale tím krmením z ruky táta nic nezkazí, to bylo první, co mě napadlo.

17.3.2019 18:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
jsem zvědavá jak si povede na cvičáku

Uvidíme, asi to pro něho, co by milovníka feneček a psů celkově, bude těžký , ale třeba překvapí. Půjde s námi asi do štěňátek, odchodí si 10 lekcí a pak uvidíme, jestli to tátu bude bavit a bude chtít jezdit i dál.

17.3.2019 18:32
saola

XXX.XXX.151.21

marcelaamax napsal(a):
Já ho nekrmím - ale přesně tohle jsem tátovi říkala. Pak jsem mu taky říkala ať mu dá třeba do misky granule a z ruky mu tam přihazuje něco lepšího :-) .

Jinak při krmení z ruky problém nemá - od kohokoli si vezme. Problém je jen s tou miskou - a to tak, že zavrčí když ji táta položí. Ale pak sežere třeba tři granule, zbytek tam nechá a běží k tátovi se mazlit. Pak si zase dá část granulí a klidně jde zase k němu. A ani mu nevadí, když se k němu táta přiblíží. Takže mi to nepřipadá vyloženě, jako že by měl o žrádlo obavy. Ale tím krmením z ruky táta nic nezkazí, to bylo první, co mě napadlo.

Ano, pes jen preventivně varuje. Nebo - přesněji řečeno - je nejistý. Je zbytečné to nechat dál gradovat. Může se to zlepšit samo, ale nemusí.

17.3.2019 18:33
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Uvidíme, asi to pro něho, co by milovníka feneček a psů celkově, bude těžký , ale třeba překvapí. Půjde s námi asi do štěňátek, odchodí si 10 lekcí a pak uvidíme, jestli to tátu bude bavit a bude chtít jezdit i dál.

já tipuji že příjemně překvapí a táta se do toho dá

17.3.2019 18:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

saola napsal(a):
Ano, pes jen preventivně varuje. Nebo - přesněji řečeno - je nejistý. Je zbytečné to nechat dál gradovat. Může se to zlepšit samo, ale nemusí.

Jo to souhlasím. Jen vzhledem k tomu, že není nějak extra žravý, tak se táta bojí, aby potom z té misky normálně žral. Je taky dost hubený, potřebuje trochu nabrat.

17.3.2019 18:37

marcelaamax napsal(a):
Jo to souhlasím. Jen vzhledem k tomu, že není nějak extra žravý, tak se táta bojí, aby potom z té misky normálně žral. Je taky dost hubený, potřebuje trochu nabrat.

Třeba říká : Dík, ale mohlo to být lepší. :-)

17.3.2019 18:40
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):

čím ho krmíte? a čím ho krmili oni?

17.3.2019 18:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Třeba říká : Dík, ale mohlo to být lepší. :-)

No já jsem se ho ptala, jestli je to fakt zavrčení jako ve zlém, jestli to nemůže být v rámci radosti - protože třeba můj pes to tak dělá - takový vrčení, bručení radosti, blahem. Ale říkal že ne, že je to ve zlém.

17.3.2019 18:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
čím ho krmíte? a čím ho krmili oni?

Krmíme úplně stejnými granulemi jako oni - Husse.

Myslím, že teď na něho bylo dost změn, tak alespoň žrádlo nechají zatím stejně, pak můžou zkusit jiné granule, třeba. Ale třeba ani pak nenabere,jak je pořád v pohybu. Někteří psi to tak mají.

17.3.2019 18:48
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Krmíme úplně stejnými granulemi jako oni - Husse.

Myslím, že teď na něho bylo dost změn, tak alespoň žrádlo nechají zatím stejně, pak můžou zkusit jiné granule, třeba. Ale třeba ani pak nenabere,jak je pořád v pohybu. Někteří psi to tak mají.

to vůbec neznám ani jsem nikdy neslyšela. Tak lepší pes štíhlý než obézní to rozhodně

17.3.2019 18:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
to vůbec neznám ani jsem nikdy neslyšela. Tak lepší pes štíhlý než obézní to rozhodně

Tak to určitě, ale on je fakt hubený až moc bych řekla. Ono to pod chlupama není vidět, ale na dotek má vylezlá žebra hodně.

18.3.2019 20:07
marcel1972

XXX.XXX.73.249

jen jsem se chtel zeptat,ma PP a pokud ano z, ktere chovatelske stanice pochazi?

18.3.2019 21:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

marcel1972 napsal(a):
jen jsem se chtel zeptat,ma PP a pokud ano z, ktere chovatelske stanice pochazi?

Nema pp.

18.3.2019 22:52
lupus4

XXX.XXX.205.61

marcelaamax napsal(a):
Tak to určitě, ale on je fakt hubený až moc bych řekla. Ono to pod chlupama není vidět, ale na dotek má vylezlá žebra hodně.

https://www.husse.cz/prima-plus

Pouze 11 % tuku
Obsahuje hydrolyzované kuřecí bílkoviny, které zaručují skvělou chuť.

- tak nejasný popis složení jsem už dlouho neviděl
jako VENKOVNÍ a AKTIVNÍ pes, potřebuje daleko vydatnější stravu
na tomhle určitě nepřibere

za ty prachy bych šel v poho do syrového
pokuste se to otci vysvětlit

18.3.2019 22:58
saola

XXX.XXX.140.71

To je šílený, tímhle krmit venkovního psa v zimě.

19.3.2019 08:08
sisi58

XXX.XXX.191.1

marcelaamax napsal(a):

No tak mu k těm granulím,jako svačinku, přidejte maso. Masem nic nepokazíte. Nejen svalovinu,ale i vnitřnosti. Váš pes vypadá, že zmlsaný není, mohl by to žrát.Třeba je z těch štíhlých psů, co netloustnou, takže proč mu nepřilepšit?

19.3.2019 08:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):
https://www.husse.cz/prima-plus

Pouze 11 % tuku
Obsahuje hydrolyzované kuřecí bílkoviny, které zaručují skvělou chuť.

- tak nejasný popis složení jsem už dlouho neviděl
jako VENKOVNÍ a AKTIVNÍ pes, potřebuje daleko vydatnější stravu
na tomhle určitě nepřibere

za ty prachy bych šel v poho do syrového
pokuste se to otci vysvětlit

To bohužel nevysvětlím. Jiné granule klidně zkusí, ale na syrové ho fakt neukecám - nemá na to místo v mrazáku, nebude dělat balíčky - ne, tady si jsem fakt jistá, že to by neklaplo . Jsem ráda, že vůbec kupuje alespoň "kvalitnější" granule, protože dříve to byly Chappi a já mu za boha nemohla vysvětlit, že to chce něco lepšího. Takže si myslím, že i tohle je celkem pokrok . Ale jinak občas mu maso bude dávat - ale asi spíš vařené. Můžu mu zkusit říct, ať mu dává občas syrové, to jo. Ale jako úplně na maso ho fakt nepřesvědčím.

Jinak jsme byli na veterině - takže podle veta vidí normálně - jen je prostě janek a tak naráží , ale na ty červené oči kapky dostal. Očkování jakž takž zvládl - jen se zavrčením na sestřičku když ho "štípla" .Nejhorší bylo čekání v čekárně. Nejdřív tam byla paní s gordonsetrem a to se mohl zbláznit - jako sice seděl, ale jak řval - chtěl si hrát. Jsme si s paní povídali a pak už jsme neslyšely vlastního slova, musela jsem s ním jít chvíli ven. A vážili jsme ho a má 22 kg - což mi zase nepřijde málo, typovala jsem mnohem míň. Ale tím se zas tak řídit nedá, ty žebra má prostě na dotek hodně venku...

19.3.2019 08:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

sisi58 napsal(a):
No tak mu k těm granulím,jako svačinku, přidejte maso. Masem nic nepokazíte. Nejen svalovinu,ale i vnitřnosti. Váš pes vypadá, že zmlsaný není, mohl by to žrát.Třeba je z těch štíhlých psů, co netloustnou, takže proč mu nepřilepšit?

Právě, že si mylsím, že bude z těch, co nepřiberou. Jo táta mu maso občas bude dávat - pokud ho teda bude chtít. Protože on právě vypadá, že zmlsaný je, není nějak extra žravý. Minule jsem mu zkoušela dávat salám od britu a to si nevzal. Ale tak uvidíme.

19.3.2019 08:32
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
To bohužel nevysvětlím. Jiné granule klidně zkusí, ale na syrové ho fakt neukecám - nemá na to místo v mrazáku, nebude dělat balíčky - ne, tady si jsem fakt jistá, že to by neklaplo . Jsem ráda, že vůbec kupuje alespoň "kvalitnější" granule, protože dříve to byly Chappi a já mu za boha nemohla vysvětlit, že to chce něco lepšího. Takže si myslím, že i tohle je celkem pokrok . Ale jinak občas mu maso bude dávat - ale asi spíš vařené. Můžu mu zkusit říct, ať mu dává občas syrové, to jo. Ale jako úplně na maso ho fakt nepřesvědčím.

Jinak jsme byli na veterině - takže podle veta vidí normálně - jen je prostě janek a tak naráží , ale na ty červené oči kapky dostal. Očkování jakž takž zvládl - jen se zavrčením na sestřičku když ho "štípla" .Nejhorší bylo čekání v čekárně. Nejdřív tam byla paní s gordonsetrem a to se mohl zbláznit - jako sice seděl, ale jak řval - chtěl si hrát. Jsme si s paní povídali a pak už jsme neslyšely vlastního slova, musela jsem s ním jít chvíli ven. A vážili jsme ho a má 22 kg - což mi zase nepřijde málo, typovala jsem mnohem míň. Ale tím se zas tak řídit nedá, ty žebra má prostě na dotek hodně venku...

tak aspoň lepší granule a občas mu přidat to maso. Nebo rýži či těstoviny s masem a zeleninou také jsme to tak psovi ke granulím přidávali. A vážil furt stejně, nikdy nejedl "přes moc" i když měl žrádlo k dispozici.A 22 kg na mladého psa není špatné..............kolik měří v kohoutku?

19.3.2019 08:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
tak aspoň lepší granule a občas mu přidat to maso. Nebo rýži či těstoviny s masem a zeleninou také jsme to tak psovi ke granulím přidávali. A vážil furt stejně, nikdy nejedl "přes moc" i když měl žrádlo k dispozici.A 22 kg na mladého psa není špatné..............kolik měří v kohoutku?

No jo "lepší" granule - upřímně v granulích se nevyznám ani já, natož táta - ten se akorát zeptal ve zverimexu na ty, kterými oni krmili, pán mu řekl, že jsou dobré, no tak je vzal. No a teď mu budu zase já vysvětlovat, že dobré nejsou

Kohoutkovou výšku nevím, neměřili jsme ho.

19.3.2019 09:05
lupus4

XXX.XXX.205.61

táta - ten se akorát zeptal ve zverimexu na ty, kterými oni krmili, pán mu řekl, že jsou dobré, no tak je vzal. No a teď mu budu zase já vysvětlovat, že dobré nejsou

nejde přece o tátu, ale o psa

PS. vy ho popisujete skoro jako dementa, co mu nelze nic vysvětlit,
nebo blbě vysvětlujete

19.3.2019 09:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):
táta - ten se akorát zeptal ve zverimexu na ty, kterými oni krmili, pán mu řekl, že jsou dobré, no tak je vzal. No a teď mu budu zase já vysvětlovat, že dobré nejsou

nejde přece o tátu, ale o psa

PS. vy ho popisujete skoro jako dementa, co mu nelze nic vysvětlit,
nebo blbě vysvětlujete

Tak v tom případě je u nás asi dementní celá vesnice...

Edit.: u nás prostě lidi žrádlo pro psa tolik neřeší, nebudou zkoumat složení atd... A opravdu jim to nevysvětlíte. Oni si budou stát zatím, že psa krmili vždycky tak jak krmili a nikdy neměl problém, tak proč by teď najednou měli kupovat syrové maso a dělat nějaké balíčky.

Neřekla bych, že je táta d*ment. Ale když jsem měla prvního psa jako dítě tak jsem se ho snažila několik let přesvědčit, že ten pes potřebuje kvalitnější stravu, než granule z marketu. Nepovedlo se mi to, nikdy.

Jenže mě se zdá, že podle vás je demen* každý, kdo není ochotný krmit psa masem

Takže teď beru jako velký úspěch to, že si alespoň nechal říct a koupí v rámci možností kvalitní granule.

A takových lidí znám většinu - teda těch, co kupují granule z penny a pes je v pohodě, takže proč by kupovali něco jiného. Máme takové i v rodině - někteří si mi vyloženě vysmívají, že dám za žrádlo pro jednoho psa třeba přes 1000 kč - pro ně je to naprosto nepochopitelné. Protože oni koupí granule za 200, k tomu přidají vařené kosti a to je celé..

19.3.2019 10:16
GAELLE

XXX.XXX.55.67

a tak aspoň ten B...t care, ten je snad lepší než Penny.Kupujem ho do útulku. A jinak našeho psa krmili předchozí majitelé 9 let chappi a podobné barevné s*ačky, kosti žádné, maso žádné, zelenina ovoce žádné a dožil se 13. ať mu zkusí přidávat aspoň něco, nemusí být jen na mase, náš příští pes taky nebude jen na mase ale budem mu to střídat jako to měl minulý.

19.3.2019 10:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

rapotacka11 napsal(a):
Trapně to opakuji.
Viděla jste ?
https://www.stream.cz/adost/10030066-psi-zradlo-co-je-odpad-za-velke-penize-a-cim-zvire-rozhodne-nekrmit?rss&dop-ab-variant=9&seq-no=3

Ano, viděla :-).

Psala jsem to tady v jiných tématech několikrát, tak to napíšu i sem - snažím se vybrat ty kvalitnější granule, většinou podle rad tady nebo na jiných diskuzích. A pokud mi na nich pes prospívá, má tuhé bobky, krásnou lesklou srst - tak to dál neřeším. Opravdu nebudu řešit jednotlivě každou složku krmení granulí, neřeším takhle ani mojí stravu, natož stravu psů. Občas jim dám maso, občas zeleninu, ovoce, pamlsky - někdy asi i ty ne úplně vhodné, vylízat kelímky od jogurtů - možná občas dostanou něco, co psi nesmí... Takhle to prostě mám a měnit to nebudu.

Nemyslím si, že bych kvůli tomu měla být demen*, nebo bych kvůli tomu neměla mít své psy ráda... Jsou to moji miláčci, myslím, že se mají parádně - ale jsou to psi... Mě by zajímalo, jestli ti, co tak moc řeší stravu u psa, jestli to tak taky řeší u sebe a u svých dětí?

19.3.2019 10:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
a tak aspoň ten B...t care, ten je snad lepší než Penny.Kupujem ho do útulku. A jinak našeho psa krmili předchozí majitelé 9 let chappi a podobné barevné s*ačky, kosti žádné, maso žádné, zelenina ovoce žádné a dožil se 13. ať mu zkusí přidávat aspoň něco, nemusí být jen na mase, náš příští pes taky nebude jen na mase ale budem mu to střídat jako to měl minulý.

Ale on nekrmí Chappi, to bylo dřív. Krmí těmi, co jsem sem dávala a ty jsou snad lepší než marketovky...

19.3.2019 10:22
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Ale on nekrmí Chappi, to bylo dřív. Krmí těmi, co jsem sem dávala a ty jsou snad lepší než marketovky...

já vím, dala jsem to jen jako příklad, taky pořádně nevím jak se jmenovaly ale byly strašný a ještě k tomu barevný

19.3.2019 12:37

marcelaamax napsal(a):

jen v ramci nejake objektivity - jakymi Husse se ten pes opravdu krmi?
lupus4 dal odkaz na light verzi, ale ja jsem nikde v diskuzi nenasla, ze krmite prave tu.

v nabidce maji grancle i pro aktivni psy s jinym obsahem tuku samo.

19.3.2019 12:56
saola

XXX.XXX.250.214

Marcelo, pomáhala jste toho psa tátovi vybrat? Pomáhala. Tak prostě máte zodpovědnost.
To, že pes váží 22 kg, o ničem nevypovídá. To je jen číslo.
Má výrazná a znatelná žebra? Je venku v zimě?
Tak ho sakra nakrmte (váš táta). Pokud už musíte krmit granulemi, volte nějakou zátěžovku, tj. granule pro psy ve výkonu, bílkoviny okolo 30%, tuky alespoň 20 %. Dávku volte tak, aby se dosyta v klidu nažral. Vždyť je zima, proboha, ten pes má velké metabolické nároky.
Zkuste to, jak táta přemýšlí o krmení psa, změnit. Nemělo by vás přece vůbec zajímat, že na vesnici to tak dělají všichni. To vám toho psa není líto? Je to přece vaše rodina, nemělo by vám být lhostejné, jak se starají o zvířata, zvlášť když víte, že je to špatně a ten pes na to, že je to špatně, bohužel i vypadá.
Můžete ho pak odnaučovat vrčení u misky jak chcete, ale pokud je prostě nedožraný (a u vás zcela jistě je, pokud ho krmíte tím, na co sem dal odkaz lupus4), tak je to k ničemu - napřed ho prostě nakrmte.

Přesně kvůli takovým troubům jako je váš otec (klidně mu to dejte přečíst nebo mne citujte) jsou granule tak skvělý podnikatelský záměr - je to ideál pro líné a pohodlné lidi, kteří nechtějí nic řešit, ničím se zabývat, nedejbože přemýšlet a nad nějakým crcáním ohledně přípravy krmiva pro zvíře, které si dobrovolně vzali do péče, ztrácet čas.
Psa hodí do kotce (protože dovnitř přece nesmí, že jo), jednou nebo dvakrát denně mu nasypou granule no name, protože takhle krmili i toho minulého, který to vydržel, a když má pes štěstí, tak mu i dvakrát denně vymění vodu.
Fajn psí život. Já bych do takových podmínek psa teda nedala, vy ty své "vořechy" jo? Osobně o tom u vás taky dost pochybuji.

19.3.2019 13:23
lupus4

XXX.XXX.205.61

"záhadné složení a suroviny" mají u všeho
https://www.husse.cz/optimal

kuřecí maso, pšenice, rýže, živočišný tuk ( škvarky), řepná dužina, hydrolyzované živočišné bílkoviny, ryby, lněná semínka, lososový olej,kvasnice, sůl, frukto-oligosacharydy (0,3%), celá vejce, chlorid draselný, lecitin, aksamitník, mořské řasy.

bílkoviny 26% ( 71 % živočišných bílkovin z celkového množství bílkovin)
obsah tuku 16%,

po přepočtu tam maso není prakticky žádný

19.3.2019 13:59
marcelaamax

XXX.XXX.165.140

jen v ramci nejake objektivity - jakymi Husse se ten pes opravdu krmi?
lupus4 dal odkaz na light verzi, ale ja jsem nikde v diskuzi nenasla, ze krmite prave tu.

v nabidce maji grancle i pro aktivni psy s jinym obsahem tuku samo.

Obsah tuku mají 18% prý, ale nevím ktere přesně to jsou. Az budu u rodičů, tak se podívám.

19.3.2019 14:08
marcelaamax

XXX.XXX.165.140

saola napsal(a):
Marcelo, pomáhala jste toho psa tátovi vybrat? Pomáhala. Tak prostě máte zodpovědnost.
To, že pes váží 22 kg, o ničem nevypovídá. To je jen číslo.
Má výrazná a znatelná žebra? Je venku v zimě?
Tak ho sakra nakrmte (váš táta). Pokud už musíte krmit granulemi, volte nějakou zátěžovku, tj. granule pro psy ve výkonu, bílkoviny okolo 30%, tuky alespoň 20 %. Dávku volte tak, aby se dosyta v klidu nažral. Vždyť je zima, proboha, ten pes má velké metabolické nároky.
Zkuste to, jak táta přemýšlí o krmení psa, změnit. Nemělo by vás přece vůbec zajímat, že na vesnici to tak dělají všichni. To vám toho psa není líto? Je to přece vaše rodina, nemělo by vám být lhostejné, jak se starají o zvířata, zvlášť když víte, že je to špatně a ten pes na to, že je to špatně, bohužel i vypadá.
Můžete ho pak odnaučovat vrčení u misky jak chcete, ale pokud je prostě nedožraný (a u vás zcela jistě je, pokud ho krmíte tím, na co sem dal odkaz lupus4), tak je to k ničemu - napřed ho prostě nakrmte.

Přesně kvůli takovým troubům jako je váš otec (klidně mu to dejte přečíst nebo mne citujte) jsou granule tak skvělý podnikatelský záměr - je to ideál pro líné a pohodlné lidi, kteří nechtějí nic řešit, ničím se zabývat, nedejbože přemýšlet a nad nějakým crcáním ohledně přípravy krmiva pro zvíře, které si dobrovolně vzali do péče, ztrácet čas.
Psa hodí do kotce (protože dovnitř přece nesmí, že jo), jednou nebo dvakrát denně mu nasypou granule no name, protože takhle krmili i toho minulého, který to vydržel, a když má pes štěstí, tak mu i dvakrát denně vymění vodu.
Fajn psí život. Já bych do takových podmínek psa teda nedala, vy ty své "vořechy" jo? Osobně o tom u vás taky dost pochybuji.

Mam myslím, ze to neni zas tak špatné, jak to tady děláte. Pes není vyloženě vychrtly na kost a pak taky psa nemají doma ani týden.

Nevím, kde jste vycetla, ze ma pes u otce takový režim, ale takový režim rozhodně nemá. Tak abych to popsala přesně - tata ráno nez jede do práce je se psem minimálně pul hodiny venku, pak odjede, kolem 8 jde krmit babička a je venku tak do 10 podle počasí. Hazi mu i micek, dava nějaké povely. Třeba ve 12 za nim jde zase. Někdy se stavím ja a vezmu ho na procházku. Kolem 3 hodiny tata prijede a zase se mu věnuje nebo jdou na procházku. Navečer je zase venku babička. Do toho občas přijde vnuk, nekdy strejda. V kotci pes není, je volně na zahradě. Akorát se ve zverimexu zeptal na granule, kterými krmili oni a prodavač mu řekl, ze jsou dobré tak je vzal. Opravdu myslíte, ze pes se ma špatně a táta je takový trouba?

Edit. : a dle veterináře pes hubený není.

19.3.2019 14:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tyhle granule zkrmí a pak mu řeknu, ať zkusí nějaké pro psy v zátěži. Doporučíte tedy jaké?

Jak jsem psala, nebude problém přejít na jiné granule, ale jen masem krmit prostě nebude.

19.3.2019 14:35
lupus4

XXX.XXX.205.61

dle vás ale jo, my si to tu nevymysleli

To je takovej problém abyste mu koupila něco pořádného vy sama?
Říct tátovi, o granule se postarám, nech to na mě - prachy mi dáš ( nedáš ) potom ?
A když tam chodíte skoro denně, vrazit mu třeba 1 - 2 celé skelety na přilepšenou a je to ?

19.3.2019 14:41

Marcelo, nemusíte se obhajovat. Fanatikovi stejně nevysvětlíte. Krmení kvalitními granulemi není nic špatného.

19.3.2019 14:42
marcelaamax

XXX.XXX.165.140

lupus4 napsal(a):

dle vás ale jo, my si to tu nevymysleli

To je takovej problém abyste mu koupila něco pořádného vy sama?
Říct tátovi, o granule se postarám, nech to na mě - prachy mi dáš ( nedáš ) potom ?
A když tam chodíte skoro denně, vrazit mu třeba 1 - 2 celé skelety na přilepšenou a je to ?

Bozeee - já jsem psala, ze nemá problém s tím mu koupit jiné granule, jen prostě nevěděl, ze tyhle jsou špatné, ja taky ne. A taky jsem psala, ze obcas mu da maso.

Ted tyhle granule zkrmi a pak koupi jiné, je to takový problém? A kdyz uz jsme u toho - poradíte tedy jaké granule?

Jinak me se pes hubený zdál, ale vet říkal, ze je to tím, ze jsem zvyklá na úplně jiné psy, ze tihle psi jsou prostě štíhlejší a mají úplně jinou drobnou postavu.

19.3.2019 15:10
lupus4

XXX.XXX.205.61

Marcelo, nemusíte se obhajovat. Fanatikovi stejně nevysvětlíte. Krmení kvalitními granulemi není nic špatného.

Jestli je fanatik ten, co chce krmit psa pořádně, tak jsem fanatik...
Pak ale nevím, jak nazvat vás..."fanatické granuláře" (respektive bych i věděl, ale snad raději nezveřejním )
Místo keců byste konstruktivně měla poradit ty "kvalitní amarouny"....a ještě v cenové relaci pro taťku únosné
To, že za půlku peněz by nakrmil kvalitněji je pro vás asi nepředstavitelná práce, jak fyzická, tak i duševní ...

To, o čem tu zatím byla řeč, nemá s "kvalitou" nic společného...
to je tak pro slepice...
hueský den a své svědomí si konejšete jak je ctěná libost..
dále se vyjadřovat netřeba

19.3.2019 15:49
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lupus4 napsal(a):
Pak ale nevím, jak nazvat vás..."fanatické granuláře" (respektive bych i věděl, ale snad raději nezveřejním )
Místo keců byste konstruktivně měla poradit ty "kvalitní amarouny"....a ještě v cenové relaci pro taťku únosné
To, že za půlku peněz by nakrmil kvalitněji je pro vás asi nepředstavitelná práce, jak fyzická, tak i duševní ...

to je tak pro slepice...

tak já si neumím představit že krmím psa masem a vyjde mne to polovinu co granule. (psa jsme krmili masem syrovým i vařeným, těstovinami, rýži, granulema kombinovaně - nežral nám žádné ovoce ani zeleninu). měla bych strach když budu krmit jen maso kosti vnitřnosti že pes nebude mít dostatek vitamínů. Koukala jsem na to jak krmivo skládat a zas tak jednoduché jak to prezentujete mi to tedy nepřišlo. Takže příštího psa budem zas krmit kombinovaně, navíc hodně cestujem a berem ho všude sebou. Bude to zas větší plemeno 30-40 kg. A ty granule pro Bailyho bych klidně dala "šrot" pro psy v zátěži nebo Yoggies Petkult. To by taťku zruinovat nemuselo. Náš pes sežral dva kelímky za den a vážil 35 kg.

19.3.2019 15:56
marcelaamax

XXX.XXX.165.140

GAELLE napsal(a):
tak já si neumím představit že krmím psa masem a vyjde mne to polovinu co granule. (psa jsme krmili masem syrovým i vařeným, těstovinami, rýži, granulema kombinovaně - nežral nám žádné ovoce ani zeleninu). měla bych strach když budu krmit jen maso kosti vnitřnosti že pes nebude mít dostatek vitamínů. Koukala jsem na to jak krmivo skládat a zas tak jednoduché jak to prezentujete mi to tedy nepřišlo. Takže příštího psa budem zas krmit kombinovaně, navíc hodně cestujem a berem ho všude sebou. Bude to zas větší plemeno 30-40 kg. A ty granule pro Bailyho bych klidně dala "šrot" pro psy v zátěži nebo Yoggies Petkult. To by taťku zruinovat nemuselo. Náš pes sežral dva kelímky za den a vážil 35 kg.

Petkultem taky krmim a cenově to vyjde si myslím dost podobně jako ty, co ma Bayli teď.. Petkult tu byl dost doporučováný, tak řeknu tátovi at zkusí příště to.

O peníze zas tak nejde, ze by hledal otec úplně to nejlevnější, to vůbec. Spis nějakou zlatou střední cestu. Spíš vůbec nevěděl, ze jsou ty granule Husse tak špatné. Ja je jednou vyhrála na závodech a taky jsme je zkrmili.

19.3.2019 16:09
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Petkultem taky krmim a cenově to vyjde si myslím dost podobně jako ty, co ma Bayli teď.. Petkult tu byl dost doporučováný, tak řeknu tátovi at zkusí příště to.

O peníze zas tak nejde, ze by hledal otec úplně to nejlevnější, to vůbec. Spis nějakou zlatou střední cestu. Spíš vůbec nevěděl, ze jsou ty granule Husse tak špatné. Ja je jednou vyhrála na závodech a taky jsme je zkrmili.

já právě tento název slyšela od vás poprvé. Tak a´t začne pomalu přimíchávat ty jiné postupně přidávat až pes přejde na ty nové. I když my je měnili taky všelijak a nikdy žádný problém neměl. A hlavně se musí trochu zabydlet a zvyknout si na všechny kolem. Je to pro něj hodně změn a zatím to snáší dobře.

19.3.2019 19:48

lupus4 napsal(a):

to je tak pro slepice...

Asi vás to vykolejí, ale já nejsem fanatik. Ani granulový, ani masový, ani jiný. Kvalitně krmit se dá jak masem, tak kvalitnimi granulemi. A je na každém, co vyhodnotí jako nejoptimálnější. Vaše radikální reakce mne zaskočila. Skoro jako potrefená husa...

19.3.2019 20:21
Terven

XXX.XXX.110.147

marcelaamax napsal(a):

Zkuste ukázat tátovi třeba nabídku eshopu Do psí misky. Ceny jsou opravdu lidové, často mívají akční zboží za pár šupů a zavážejí všude po republice. Nevěřím, že by to vyšlo dráž než granule Husse.
Celkem chápu, že všechny granule přijdou tátovi na jedno brdo a neřeší kvalitu, ale myslím si, že coby stará škola by na maso slyšet mohl. A není nutno se granulí vzdávat, vůbec není problém je s masem střídat. A až bude mít srovnání, třeba změní názor, ono na lidi se musí pomalu, to je známá věc
Chtete-li někoho přimět ke změně, nejhorší co můžete udělat, je chtít to udělat naráz. Jdete-li na to od lesa a po malých krůčcích, dotyčný si ani nevšimne a za čas ho máte tam, kde jste ho chtěla mít
Nevím, o jakých píšete balíčcích...mám maso v mrazáku, vždycky ho během dne vyndám a večer hodím do misky + něco k tomu.

19.3.2019 20:38
saola

XXX.XXX.58.68

Pro inspiraci dávám odkaz na ceny "lidského" masa v pražském obchodě:
http://www.drubez-palmovka.cz/maloobchod

Moc se mi nechce věřit tomu, že by se většina psích masových eshopů dostala s cenami krmného masa níže, a to samozřejmě u "psího" masa nemohou deklarovat kvalitu pro lidi.

Z tohoto obchodu jsme před rokem před vánocemi objednávali deset krůt, chlazených, oškubaných, sami jsme si je rozbourali a nabalíčkovali, bylo to perfektní maso a zužitkovalo se opravdu vše včetně kostí a kůží.

Krmit psa masem plus něco k tomu se levně a kvalitně bez problémů dá.

19.3.2019 21:57

Saolo ale ceny jsou ale bez DPH.......

Já na mražení kašlu- občas tam pro psa něco strčím ale nemám psí šuplík, prostě u nás v kaufu-lidlu nebo u řezníka koupím maso -vnitřnosti (vepřový-hovězí ořez, kuřecí žaludky, srdce , krky, skelety, stehna, celé kuře, hovězí vepřové srdce, ledvinu, zlevněné masona , zkrátka cenově okolo 50-70kč/kg),tak na dva dny, stejně chodím okolo nebo nakupovat pro nás, tak není problém, psina je denně zvyklá i na granule a když prostě po denní se mi nechce jít nakoupit nebo už nemám, dá to na granulích i starej rohlík ke granulím jí potěší. Příloha k masu někdy je někdy ne.Granule Purizon. Masa má tak okolo 300-500g denně, podle toho kolik toho sežere přes den. Ale nevážím, už mám tak nějak oko. Zelenina- ovoce cokoliv během dne. Má 27 kg, všici tvrdí že je tlustá, já odpovím, že bulík nemá váhový standart a že je naprosto dokonalá....... krmit masem není těžké.

19.3.2019 22:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Terven napsal(a):
Zkuste ukázat tátovi třeba nabídku eshopu Do psí misky. Ceny jsou opravdu lidové, často mívají akční zboží za pár šupů a zavážejí všude po republice. Nevěřím, že by to vyšlo dráž než granule Husse.
Celkem chápu, že všechny granule přijdou tátovi na jedno brdo a neřeší kvalitu, ale myslím si, že coby stará škola by na maso slyšet mohl. A není nutno se granulí vzdávat, vůbec není problém je s masem střídat. A až bude mít srovnání, třeba změní názor, ono na lidi se musí pomalu, to je známá věc
Chtete-li někoho přimět ke změně, nejhorší co můžete udělat, je chtít to udělat naráz. Jdete-li na to od lesa a po malých krůčcích, dotyčný si ani nevšimne a za čas ho máte tam, kde jste ho chtěla mít
Nevím, o jakých píšete balíčcích...mám maso v mrazáku, vždycky ho během dne vyndám a večer hodím do misky + něco k tomu.

Psala jsem to uz výše, nejde o peníze, ale prostě masem krmit nebude. A já ho fakt nutit nebudu 😉. Sama tim nekrmim..

Edit. : a jak uz jsem psala také výše, on mu občas maso da, ale není to denně a určitě neprejde jen na maso.

20.3.2019 07:51

Terven napsal(a):

Chtete-li někoho přimět ke změně, nejhorší co můžete udělat, je chtít to udělat naráz.

jj. jen skoda, ze se i tady toho nekteri nedrzi

a ano, pisu o tech utocnych prispevcich pokazde, když se objevi nekde slovo "granule" - ze každý musí krmit masem jen

20.3.2019 08:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jako co se psů týče, tak táta na mě dá. Ale na to maso nemá ani mrazák, neví o tom vůbec nic. A v první řadě se mě bude ptát, když je to tak dobré - tak proč tím taky nekrmím?

Ne fakt ho nebudu přesvědčovat - a to hlavně z toho důvodu, že nevidím problém v tom, když někdo krmí kvalitními granulemi a pes do toho to maso dostane občas. Proč bych měla někoho přesvědčovat k tomu, že krmení masem je jediná správná cesta, když sama si to nemyslím. Něco jiného by bylo kdyby pes měl pořád průjmy a evidentně mu to neprospívalo. Ale průjem nemá, že mě se zdá hubenější to sice jo - ale taky nevíme, kolik mu toho v minulé rodině dávali, třeba mu toho dávali málo. Otec ho má doma 5 dní, potom se zatím fakt nedá nic moc soudit.

20.3.2019 11:57
Terven

XXX.XXX.103.178

Chtete-li někoho přimět ke změně, nejhorší co můžete udělat, je chtít to udělat naráz.

jj. jen skoda, ze se i tady toho nekteri nedrzi

a ano, pisu o tech utocnych prispevcich pokazde, když se objevi nekde slovo "granule" - ze každý musí krmit masem jen

Souhlas, ale to neni na me, ne? Ja granule normalne krmim a netajim se tim 🙂. Akorat, ze maso taky, no.

20.3.2019 11:57

Terven napsal(a):
Souhlas, ale to neni na me, ne? Ja granule normalne krmim a netajim se tim 🙂. Akorat, ze maso taky, no.

ne, nebylo

14.11.2019 17:48
Karrrrrrrrrrrrrlos

XXX.XXX.168.130

My krmíme Husse tedy již dlouhou dobu. Naši psi prospívají parádně a mám skvělou zkušenost - proto jsem nevydržel a přiládám pozitivní názor na tuto značku. Negativní vůči nim jsou lidé, kteří s touto značkou zkušenosti nemají žádné - i to tu někdo přiznal, že o značce nikdy neslyšel. Na trhu jsou přes 30 let a sbírají jedno ocenění za druhým. A opravdu se zajímám, čím své psy krmím a vystřídali jsme toho již hodně.

Jen ty Prima Plus jsou s nížším podílem tuku, spíše udržovací. Většina je s vyšším obsahem energie. Koukněte od Husse třeba na Digest, Ocean Care nebo řadu Opus. Tyhle tedy jedeme my. Nenechte se zradit místními diskutujícími křiklouny, kteří si myslí, že jen jejich názor je ok.

A ti ubožáci, co se dokážou navážet do Vašeho otce???? Je mi zle...

Držte se

14.11.2019 18:02
sisi58

XXX.XXX.191.1

Karrrrrrrrrrrrrlos napsal(a):
My krmíme Husse tedy již dlouhou dobu. Naši psi prospívají parádně a mám skvělou zkušenost - proto jsem nevydržel a přiládám pozitivní názor na tuto značku. Negativní vůči nim jsou lidé, kteří s touto značkou zkušenosti nemají žádné - i to tu někdo přiznal, že o značce nikdy neslyšel. Na trhu jsou přes 30 let a sbírají jedno ocenění za druhým. A opravdu se zajímám, čím své psy krmím a vystřídali jsme toho již hodně.

Jen ty Prima Plus jsou s nížším podílem tuku, spíše udržovací. Většina je s vyšším obsahem energie. Koukněte od Husse třeba na Digest, Ocean Care nebo řadu Opus. Tyhle tedy jedeme my. Nenechte se zradit místními diskutujícími křiklouny, kteří si myslí, že jen jejich názor je ok.

A ti ubožáci, co se dokážou navážet do Vašeho otce???? Je mi zle...

Držte se

Granule které stojí kilogram 60 korun. To musí být echt kvalitka.

15.11.2019 20:48

sisi58 napsal(a):

Já teď koupila Purizon za 70 kč/kg a myslím si, že jsou kvalita(jsou v akci, zajímala by mě skutečná výrobní cena, když můžou být takto akční).....nejde o cenu, ale složení.....
Fena je má jako pamlsky do míčku, pamlsky ven nebo jako snídani, pokud nestihnu koupit maso, nemám rozmraženo, je zvyklá právě i na granule tak i na maso, konzervu, rohlík..... a krmení je pestré...

17.11.2019 22:53
Karrrrrrrrrrrrrlos

XXX.XXX.168.23

sisi58 napsal(a):

Kéž by :)

Kdybyste raději věnovala minutu na rozmyšlení nebo prověření, než zveřejníte takový úsměvný nesmysl. 60 Kč za kilo nestojí ani Ontario, natož Husse. Ale bylo by to pěkné :)

18.11.2019 08:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

Kéž by :)

Kdybyste raději věnovala minutu na rozmyšlení nebo prověření, než zveřejníte takový úsměvný nesmysl. 60 Kč za kilo nestojí ani Ontario, natož Husse. Ale bylo by to pěkné :)

https://www.husse.cz/pro-selekt
20 kg za 1299,-
1299 děleno 20 rovná se 65.

18.11.2019 10:39
Karrrrrrrrrrrrrlos

XXX.XXX.168.130

sisi58 napsal(a):
https://www.husse.cz/pro-selekt
20 kg za 1299,-
1299 děleno 20 rovná se 65.

Proboha :) tak alespoň jste hledala, to se cení..i ten výpočet je na pochvalu. Jen o této chovatelské řadě krmiv zde řeč nebyla. Tak např. zde https://www.husse.cz/opus-ocean .

18.11.2019 10:45
sisi58

XXX.XXX.191.1

Proboha :) tak alespoň jste hledala, to se cení..i ten výpočet je na pochvalu. Jen o této chovatelské řadě krmiv zde řeč nebyla. Tak např. zde https://www.husse.cz/opus-ocean .

Jupí, pochvala, jdu si napsat do deníčku!

19.11.2019 09:27
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Já teď koupila Purizon za 70 kč/kg a myslím si, že jsou kvalita(jsou v akci, zajímala by mě skutečná výrobní cena, když můžou být takto akční).....nejde o cenu, ale složení.....
Fena je má jako pamlsky do míčku, pamlsky ven nebo jako snídani, pokud nestihnu koupit maso, nemám rozmraženo, je zvyklá právě i na granule tak i na maso, konzervu, rohlík..... a krmení je pestré...

Jéé, a kde? Já krmím kočky vším - tj. maso, kapsičky, i granule. A z granulí právě Purizonem a toto je bomba cena! Také je považuji za dost kvalitní!

19.11.2019 12:38

fikovnice napsal(a):
Jéé, a kde? Já krmím kočky vším - tj. maso, kapsičky, i granule. A z granulí právě Purizonem a toto je bomba cena! Také je považuji za dost kvalitní!

Zoohit https://www.zoohit.cz/shop/kocky/granule/purizon

Přidejte reakci

Přidat smajlík