Auss.15

XXX.XXX.190.14
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda tu někdo ma zkušenost s AUO a dětmi?
Mám doma 3 měsíční fenku a k dětem se moc nemá, je odtažitá a štěká na ně. Známá má dvouletou dceru, setkáváme se s ní často a moje fenka dělá to, že u ní stojí nebo si k ní lehne a štěká na ní.
Někde jsem četla, že u ausíci právě “pasou děti” nebo i jiné psy, dělá to samé našemu staršímu psovi.
Předem děkuji za názory
Mám dva ausíky.
Co se týká cizích dětí, jeden je k nim velmi tolerantní a miluje je. Na to, jak je venku akční, tak i na hodně malé děti je opatrný. Druhý je pouze toleruje, ale snaží se jim vyhnout. Je vidět, že je rád nemá. Vadí mu ty jejich rychlé nekoordinované pohyby, neví, co od nich čekat. Určitě ale ani jeden z nich děti ani psy nepase.
Moje dítě oba milují, ale také by je ani nenapadlo ho "pást". Ale když jsem si AUO pořizovala, už jsem měla doma puberťáka.
pokud máte dítě, zásadní při výběru štěněte mělo být to, abyste si vzala štěně od chovatele s dětmi. Nicméně to teď už není podstatné. Pro vás je teď podstatné to, abyste tříměsíční štěně a dvouleté dítě nenechával u sebe, protože dřív nebo později bude problém. Dvouleté dítě nemá rozum a tříměsíčně štěně už vůbec ne. Štěně je potřeba zvykat nejdříve na starší, rozumné děti, které se ke psům umějí chovat a až pak následně jej brát k malým dětem, které ty reakce prostě ještě nemají správné. Vaše fena je v přítomnosti dítěte silně nejistá, neví, co s ním má dělat a kam ho zařadit. Doporučuju fenku ke kontaktu vůbec nenutit, vyhledávat společnost starších dětí, aby měla možnost mít pozitivní vazbu na děti a postupně teprve učit tu malou slečnu, jak podat štěněti pamlsek a nalákat ho k sobě po dobrém. Rozhodně to ale není otázka několika dnů, v lepším případě spíš týdnů....
Auss.15

XXX.XXX.134.7
Dekuji :) Ano, sice mame stene od chovatelky, ktera mela take male dite, ale uz od zacatku, co jsme si ji privezli domu, tak se detem vyhejba
Urcite ji nutit nebudu, nedelala jsem to do ted, samozdrejme ze to bude nejakou dobu trvat a budeme to potom zkouset s tim pamlskem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, sice mame stene od chovatelky, ktera mela take male dite, ale uz od zacatku, co jsme si ji privezli domu, tak se detem vyhejba
ono i to může být příčina
mohla tam být špatná zkušenost