Černý pes - volba granulí

Mops
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2019 23:13
Delli

XXX.XXX.211.180

Dobrý den, píši vám o radu ohledně výběru vhodných granulí pro roční fenku mopse černé barvy.
Fenka byla doposud krmena granulemi proplan losos a rýže. Ale začalo se objevovat v srsti reznuti (hnědé odstíny místo černé). Chtěla bych vás poprosit o doporučení vhodných granulí pro černe psy. Především pro ty kteří už mají s krmením granulí zkušenosti u černých pejsků.
Děkuji za odpověď.

21.3.2019 07:46
aneleh

XXX.XXX.128.43

reznutí černé srsti ovlivňuje spousta faktorů.... zásadní je genetika a výživa, v případě fen i hormonální nerovnováha nebo změna (hodně fen začne reznout např.po kastraci, po odchovu štěňat, atd).
Pokud dokážete eliminovat všechny faktory, nejjednodušší je změnit stravu na takovou, aby v ní bylo max 10 000IU - 12 000IU vit A (betakarotenu). Stejně je otázka minimálně jedné celé kompletní výměny srsti, než se barva srsti upraví, což může být i víc než šest měsíců....

21.3.2019 10:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nejlíp nějaké černé... Dělám si srandu, ale rozhodně ne proplan Kvalitní granule. Nechci, aby to vypadalo jako reklama, protože zrovna co se reznutí týče, zkušenosti nemám - mám bílého psa. Ale za mne Wolfsblut. A jinak - maso. Po tom jistě nezrezne a zeleninu k němu můžete volit bílou

21.3.2019 22:48
assil

XXX.XXX.120.3

No ono záleží i na jiných faktorech, třeba větší příjem železa. My máme železitou vodu a reznou mi všichni psi a to granule žerou různý. Ale pravda je, že například po Acaně to bylo naprostý přebarvení psa. :D Jinak černý pes taky rezne před línáním, protože rezne odumřelá srst a po línání je pes zase černej. Chce to ozkoušet u konkrétního psa a postupně vychytat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík