Ihned k odběru American Bully standard s PP ABKC

Prodám American Bully - Dobrý den pejskaři, • Naše chovatelská stanice AK...
39000 KčCas
XXX.XXX.125.146
Dobrý den, mám doma 3 měsíční štěně. Přivezl jsem si ho v 8. Týdnu domů. První dva dny jsem náznaky nezpozoroval, ale od třetího dne se chtělo štěně kojit na mé ruce, kdy se přisál k ruce a začal předními packami mačkat a přitom sát pusou. Bohužel jsem mu to dovolil a dělá to dodnes. Štěňátko ma větší sílu v stisku a dost to občas bolí. Nejčastěji to dělá po krmení a nebo večer před spaním. Snažil jsem se ho od toho odtrhnout hračkou, ovšem tu žužlá par vteřin a chce zase se přisát. Ani pamlsek k odnaučení nepomohl. Kojení si vynucuje kňouráním a štěkotem. Nechci ho za to trestat, jelikož cítím, ze to není jeho chyba. Nejdříve to zkoušel na celou rodinu, teď to vyžaduje hlavně po mně. Do toho se nam začali prořezávat druhé zoubky. Prosím o radu a tip, jak se tohoto zbavit a jak mu pomoci při přezubování. Děkuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
...posledni stene jsem zazila za siciku...
Co si vzpomenu, misto ruky se daval steneti kus hadru. To si zmoulalo.
Kdyz si zacalo chtit hrat, tak se o hadr tahalo a pomohlo mu tu i se zuby...
Ale trebas je to dnes vse jinak... A obycejnej hadr uz nestaci...
Bych si i myslela,že štěně fakticky 3 měsíce nemá..
Tudíž jen předpokládám,že je pes bez pp a bohužel asi bud z množírny nebo od nezodpovědných chovatelů..
Píšu to proto,že se mě něco podobného právě děje/dělo.. Naprosto neplánovaně se k nám dostalo - prý 2měsíční štěně - a dělalo to samé akorát ,že ne na mě,ale hledalo struky u starého 11ti letého psa /PSA !.. Dnes by ofiko měla mít 5 měsíců..Myslím si,že má s bídou 4 .. Chvilku trvalo než jsme ji "rozežrali" ale zadařilo se.. Dnes baští všechno - syrové maso,granulky a hlavně takové ty kapsičky (neznala jsem doposud - je to zn.Cezar a ty ji fakt jedou)..
A jak se toho zbavit? Vlastně na to jdete správně - nabídnout něco jiného,ty "žvýkačky"uši,kosti z "buvolí kůže"..sleduji,že je toho na trhu fakt hodně..pochopitelně i hra třeba s tím hadrem o přetahovanou jak píše paní výše..
No a taky pejska zaměstnat.. Ta moje malá- s tím našim starým dá celkem v pohodě každý den 4km procházku a fakt má co dělat aby mu stačila.. Sice ji to i tak navečer chytne a rapluje,ale hlavně už nehledá co najít nemlže.
Cas
XXX.XXX.222.97
rennie111
napsal(a):
Napadlo mi presne to čo b.k že ešte nemá tie 3 mesiace.. Ak si nie ste istý vekom kúpila by som šteňacie mlieko, fľašku s dudlom a 2-3x denne mu ešte dopriala troška cumlíku.
Štěně je s PP. Je jediným z vrhu, který měl tyto náznaky. Tři měsíce mu budou přesně za dva dny. Zkoušeli jsme také ručník, do které jsem se utřel, aby mně z něj cítil. Chovatelka mi nepřišla špatná ba naopak sama má cvičitelský kurz a dost se o psy zajímá a pomáhá mi z výchovou. Bohužel s tímto se ještě nesetkala, tak jsem se zkusil obrátit na toto fórum. Chyba byla mu to dovolit. To vím. Ale jak jsem již psal hračky ho od sání neodtrhnou. Ven chodíme často, jen co můžem, v týdnu je to méně, ale o víkendu co dvě hodiny jsme venku i kvůli cvičení vykonání potřeb venku. Samozřejmě každé štěňátko je individuální a je možné, že se mu dostalo méně mléko a teď ho potřebuje. Zkusím koupit náhražku mléka a podat mu to z flašky.
rennie111
napsal(a):
Napadlo mi presne to čo b.k že ešte nemá tie 3 mesiace.. Ak si nie ste istý vekom kúpila by som šteňacie mlieko, fľašku s dudlom a 2-3x denne mu ešte dopriala troška cumlíku.
Tak to bych určitě nedělal! Není nejmenší důvod vracet psa na cumel a sání mléka, pokud už má zuby a bez potíží se nažere tuhé potravy. I v případě, že by mu byl o měsíc míň než deklarované 3 měsíce, je nesmysl vracet se k „flašce“.
Podle mého názoru jde hlavně o zlozvyk - pes to dělal od začátku a majitel takové chování nijak nekorigoval. V literatuře se sice uvádí, že to dělají brzo odstavená a psychicky deprivovaná štěňata. Z vlastní zkušenosti ale vím, že to dělá poměrně dost psů bez ohledu na způsob a dobu odstavu. (Jen teda většinou cumlají polštář a ne majitelovy končetiny.)
Myslím, že jediné řešení je prostě ignorovat psovy požadavky, nenabízet mu cumel, ruku ani hračky. Nechat ho na takové chování „zapomenout“.
Nora z toho samovolně vyrostla, respektive cucala palec, ale pak měla už tak velkou hlavu, že už palec byl moc malý. Nijak jsem to nekorigovala ani neomezovala, ani ale nepodporovala a nechválila a prostě se samo přešlo na jiné věci.
a teď si místo toho štěněte představ 6ti letého pastevce, a máš to jako u nás doma ....no ne, protože už i manželovi došlo, že tudy cesta nevede...
jenom se zakusuje/zakusoval manželovi do podkolení, noha byla nahrazena dekou (tuším už je čtvrtá, on je hezky cupuje), vždy po jídle
jako byly to takové hezké, intimní chvilky, problém byl v tom, že sice někdy pes v zákusu hyperventiloval, odbrknul si a odešel na kutě, ale jindy se jenom vytáčel a šel do agresivity = nutná procházka ven = uklidnění
jinak takhle hezky a něžně žužlá ruku v rámci mazlení, a to je zcela v klidu a pohodě