Stafordšírský bulteriér s PP

Prodám Stafordšírského bulteriéra - Hledáme nový milující domov pro našeho...
11999 Kč
Ahojte 😊
Ako najjednoduchšie naučiť šteňa chodiť bez vodítka?
Má 6 mesiacov o pár dní, je to staffbullík. Už ovláda sadni, ľahni, daj labku. "Ku mne" tiež, ale to ho zatiaľ učíme na 8m vodítku. To príde stále. Občas sa len stane, že nie, lebo ho niečo zaujme, ale to potom zvykne na druhé, tretie zavolanie.
"Zostaň" sa učíme, zatiaľ nám to ešte veľmi nejde. (Bývame v paneláku, okolo nás sú cesty, takže keď ideme tam okolo na prechádzku, nemôže ísť na voľno).
Ďakujem za rady a prajem pekný deň 😊
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jak se vám může stát, že pes přijde až na třetí ke mně, když je na šňůře? To postrádá veškerý princip šňůry. Ke mně, počkat dvě sekundy a pak jde ke mně bez ohledu na to, jestli ho něco zaujalo nebo ne. Cokoliv jinýho, jako ke mně a nechat čuchat, to není žádný učení. Respektive učíte ho, že na ke mně se může vykašlat a dodělat si svoje a pak možná přijít.
Jinak nejjednodušší způsob jak to naučit psa je chodit s ním na volno už od malého štěněte.
napsal(a):
Jak se vám může stát, že pes přijde až na třetí ke mně, když je na šňůře? To postrádá veškerý princip šňůry. Ke mně, počkat dvě sekundy a pak jde ke mně bez ohledu na to, jestli ho něco zaujalo nebo ne. Cokoliv jinýho, jako ke mně a nechat čuchat, to není žádný učení. Respektive učíte ho, že na ke mně se může vykašlat a dodělat si svoje a pak možná přijít.
Jinak nejjednodušší způsob jak to naučit psa je chodit s ním na volno už od malého štěněte.
ako náhle nepríde na prvé zavolanie, zatiahneme za šnúru a zopakujeme povel ku mne. Potom už príde.
tete
napsal(a):
ako náhle nepríde na prvé zavolanie, zatiahneme za šnúru a zopakujeme povel ku mne. Potom už príde.
stačí jednom ke mně a pak přitáhnout a rovnou pochválit, ne?
tete
napsal(a):
tete, jenom pro jistotu......šňůra je jenom mechanické jištění, neslouží k primárnímu výcviku. Ten musí být řízený = pes je soustředěn, prostředí klidné, respektive přiměřené stupni vycvičenosti, respektive vhodné (např. malé štěně by mělo člověka přirozeně následovat v cizím prostředí = nácvik přivolání), máš odměny a patřičně odměňuješ......
Tak musíte být prostě lepší a zajímavější, jak to okolí. Cest je spousta. Já bych třeba nevydávala povel ke mě, pokud bych si nebyla na 100% jistá, že mě pes vnímá. Čili napřed ho musím zaujmout. Můžete zavolat jásavě jméno, můžete tlesknout, vzít si do kapsy pískací hračku a písknout, můžete se jakoby rozběhnout směrem od štěněte. A teprve, když jsem si naprosto jistá, že je psova pozornost upřena na mě, tak vydám povel ke mě, případně zacouvám, mávnu rukou s pamlskem. Jakmile se pes vydá směrem ke mě, tak ho slovně povzbudím, pochválím, motivuju, aby běžel ke mě.
Jinak já teda velice málokdy za stopovačku tahám. Většinou jen psa na šňůře oslovím jménem, řeknu povel a pokud pes pokračuje v ignoraci, pak šňůru jen ve správný moment přišlápnu, pes maximálně dodrcne na konec, otočí se, co se děje a v ten moment motivuju a povzbuzuju, aby opravdu přišel. K tahání za šňůru mě dokáže donutit jen dlouhodobá ignorace mé osoby, zpravidla zapříčiněna bíglem.