Fenka německého ovčáka

Prodám Německého ovčáka - Harmony z Ditčina dvora 4 měsíční fenka německého...
12000 KčNOLuboš
XXX.XXX.18.172
Dobrý den, pokukuji po fóru a bohužel nemohu dohledat info co by mne naplnila. Máme roční fenu NO manželka mě přivedla na myšlenku pořízení 2. psa. A k jádru věci je možné už takhle brzo , nebo počkat? Pes/fena ? Stejné plemeno?
Děkuji všem za rozumné komentáře.
Nic proti ničemu pokud jste si jistí,že druhého psa zvládnete.. Pokud chcete radu poskytujete málo informací..např.o tom co od druhého psa očekáváte..
Málo info jak vedete dosavadní fenu,málo info o ní samotné- jak s ní pracujete,kolik času ji věnujete,jak to má povahově k jiným psům.. Jaké plemeno by jste si k té stávající fence chtěli pořídit.. A je ta stávající fenka natolik vychovaná,že se bez bázně můžete pustit do výchovy druhého psa? Kolik času jim můžete věnovat? Je to dvojnásobek..Dvoj všeho - výchova,výcvik,krmení,veterinární péče.. pohyb..
Pokud jste tady v pohodě pak myšlenka pořízení druhého psa nestojí ani tak na tom,že má rok a jestli stejné či jiné plemeno..psa/fenu .. ale jestli jste si jisti,že to dáte..
NOLuboš
napsal(a):
Dobrý den, pokukuji po fóru a bohužel nemohu dohledat info co by mne naplnila. Máme roční fenu NO manželka mě přivedla na myšlenku pořízení 2. psa. A k jádru věci je možné už takhle brzo , nebo počkat? Pes/fena ? Stejné plemeno?
Děkuji všem za rozumné komentáře.
Osobně bych určitě počkala,ale hodně záleží na výchově první fenky. Když to vezmu podle sebe, tak na roce se psem bylo ještě spoustu práce .Štěně jsem si pořídila když byli psovi tři roky - a i tak občas štěněte "zneužívá" , velmi rychle pochopil, že když jsem venku s oběma, tak se musím věnovat taky štěněti a tím pádem jeho až tolik nehlídám . A pak taky štěně odkouká od starší feny všechny zlozvyky - takže jestli máte nějaký problém s fenou, tak bych nejdříve vyřešila to :-) .
K feně bych druhou fenu nebrala, je sice možnost, že budou nejlepší kámošky a snesou se,ale je taky možné, že se do sebe jednoho dne pustí a pokud to přežijou, tak už se nikdy nesnesou. A plemeno - pokud vám NO vyhovuje, tak klidně stejné plemeno. Jinak bych volila plemeno alespoň temperamentem podobné. A nešla bych do úplně malého psa.
Musíte si sám zhodnotit, kolik času budete mít na výcvik dvou štěňat. Většinou je lepší mít odstup aspoň 3 nebo 4 roky.
Ale my nevíme, co se psy chcete dělat, jestli intenzivní výcvik, jestli jednoho psa budete cvičit vy a druhého manželka, jaké máte celkově podmínky pro dva psy atd.
Dvě feny NO bývají větší problém než dva psi NO. Už jsem párkrát zažil, že se feny chytly a už navždy se musely hlídat, aby nevyprovokovaly další rvačku.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Obecné pravidlo říká, druhého psa k prvnímu hotovému, vychovanému, vycvičenému...
Každý větší počet zvířat než 1 přináší také možnost konfliktů, to je třeba si uvědomit, přičemž konflikty mezi fenami(jako ne že mezi psy by to nebylo možné) mohou být až jaksi definitivní. Záleží na povaze každého zúčastněného, včetně člověka, a na tom, jak je se psy pracováno, jak jsou zaměstnáni.
Jenom pro jistotu - není dobrý nápad pořizovat druhého psa, notabene NO, aby se první pes nenudil.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
A když budou náhodou dominantní obě, tak bude masakr ...
na masakr stačí, když bude jedna labilní
NOLuboš
XXX.XXX.18.172
Děkuji všem. S fenkou chodíme na cvičák zatím je hrava se psi vychází dobře. Má PP a nechtěl bych kastrovat kdybych poridil psa. Spíš si neumím představit jak ohlídat aby se nestalo že by ji obskocil😉proto se ptam na fenku. máme ji jako partaka základní výcvik má.
Druhym psem bych určitě kompenzoval čas kdy je sama, ale je ho minimum (dopoledne) odpoledne je rodinné prochazky s detma a cvičák 1x někdy 2x v týdnu.
Určitě si z vašich info neco vyberu díky všem.
NOLuboš
napsal(a):
Děkuji všem. S fenkou chodíme na cvičák zatím je hrava se psi vychází dobře. Má PP a nechtěl bych kastrovat kdybych poridil psa. Spíš si neumím představit jak ohlídat aby se nestalo že by ji obskocil😉proto se ptam na fenku. máme ji jako partaka základní výcvik má.
Druhym psem bych určitě kompenzoval čas kdy je sama, ale je ho minimum (dopoledne) odpoledne je rodinné prochazky s detma a cvičák 1x někdy 2x v týdnu.
Uniká mi smysl pořízení dalšího psa - feny.
NOLuboš
napsal(a):
Je sice fajn, že druhým psem byste "zabavil" fenu když nebudete doma. Ale vzpomeňte si taky, kolik času a péče potřebuje štěně. Že všechno to, co vaše fena už umí ho budete muset postupně naučit. A bude potřeba s ním cvičit a chodit na procházky někdy i samostatně.
a porad je tu ta varianta, ze si feny nesednou -a bude po "zabavovani se" spolecnem