Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2019 17:45
veruxxx

XXX.XXX.212.22

Dobry den.

Rada bych zjistila,zda ma nekdo podobny problem jako ja a jak ho resi..

Nase stafbulka(4roky)pred rokem prodelala operaci zadniho kol.kriz.vazu..je to pry vrozene...pred par dny si natrhla druhou zadni a pri trg nam zjistili dysplazii prednich loktu.Na artroskop.vysetreni ma jit za mesic. Takze celkove to chuderka odnesla jak mohla.Nemuzeme pretezovat zadnou nohu...
Co ale resim a nevim jak to vyresit-bydlim ve 3.patre bez vytahu.Nemohu ji nosit jako u 1.operace(ma 19kg-vim,musime zhubnout) protoze jsem tehotna,pritel do vecera v praci.
Kdyz ji naucim po schodech chodit pomalinku(bude to drina),da se to prezit ve zdravi nebo to bude pro psa znicujici?
Vytah ci podobnou vec nam nikdo nezainvestuje,premyslim o jine vychytavce...Nenapada nekoho neco?:) Postroj na zadni nohy,ktery jsem mela v planu v tomto pripade asi moc nepomuze..

Moc dekuji za nazory,rady...

Veronika

27.3.2019 17:50
PumaCZ

XXX.XXX.139.31

Bud bych ji dala postroj a snazila se ji do schodu alespon co nejvice nadlehcovat (jsou na to i spevialni postroje), nebo jeste lepe bych ji naucila na nejaky “batoh”, ve kterem bych ji vynesla. Tezko zde clovek vymysli neco lepsiho..

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.3.2019 18:03

Postroj s držadlem. Nebo holt nosit. Pokud nejste čerstvě před slehnutím, tak to taky půjde, když nebude zbytí.

27.3.2019 18:06
saola

XXX.XXX.58.54

Nebo prkna na schody, čubu na vodítko a pomalu to scházet a vycházet.

27.3.2019 18:06

veruxxx napsal(a):
Dobry den.

Rada bych zjistila,zda ma nekdo podobny problem jako ja a jak ho resi..

Nase stafbulka(4roky)pred rokem prodelala operaci zadniho kol.kriz.vazu..je to pry vrozene...pred par dny si natrhla druhou zadni a pri trg nam zjistili dysplazii prednich loktu.Na artroskop.vysetreni ma jit za mesic. Takze celkove to chuderka odnesla jak mohla.Nemuzeme pretezovat zadnou nohu...
Co ale resim a nevim jak to vyresit-bydlim ve 3.patre bez vytahu.Nemohu ji nosit jako u 1.operace(ma 19kg-vim,musime zhubnout) protoze jsem tehotna,pritel do vecera v praci.
Kdyz ji naucim po schodech chodit pomalinku(bude to drina),da se to prezit ve zdravi nebo to bude pro psa znicujici?
Vytah ci podobnou vec nam nikdo nezainvestuje,premyslim o jine vychytavce...Nenapada nekoho neco?:) Postroj na zadni nohy,ktery jsem mela v planu v tomto pripade asi moc nepomuze..

Moc dekuji za nazory,rady...

Veronika

Vemte široký pruh pevnéh látky (třeba kus starého závěsu nebo ubrusu), prostřihněte otvory pro nohy. Vždycky před schodama jí do toho prostrčte packy, volné konce chyťte do ruky (nebo si je můžete svázat uzlem či sešít) a tímto závěsným zařízením ji při chůzi po schodech nadlehčujte. Vlastně tím vytvoříte takovou "tašku", ze které bude psovi koukat dopředu hlava, dozadu ocásek a dolů nohy, hrudník a břicho mu bude podpírat ta látka. Tím ulevíte jejím kloubům a současně se tolik nenadřete a neohrozíte svoje mimčo.

Chápete, nebo to mám zkusit nakreslit?

27.3.2019 18:07
veruxxx

XXX.XXX.212.22

na netu jsem moc celotelo postroju nemasla.jen v zahranici..vite o nejakem kvalitnim nebo o nekom kdo to sije?
postroj mi to moc neulehcuje,ale lepsi tohle nez nic.

27.3.2019 18:09
veruxxx

XXX.XXX.212.22

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vemte široký pruh pevnéh látky (třeba kus starého závěsu nebo ubrusu), prostřihněte otvory pro nohy. Vždycky před schodama jí do toho prostrčte packy, volné konce chyťte do ruky (nebo si je můžete svázat uzlem či sešít) a tímto závěsným zařízením ji při chůzi po schodech nadlehčujte. Vlastně tím vytvoříte takovou "tašku", ze které bude psovi koukat dopředu hlava, dozadu ocásek a dolů nohy, hrudník a břicho mu bude podpírat ta látka. Tím ulevíte jejím kloubům a současně se tolik nenadřete a neohrozíte svoje mimčo.

Chápete, nebo to mám zkusit nakreslit?

chapu a pokusim se neco podobneho vykoumat :)

27.3.2019 18:10

veruxxx napsal(a):
na netu jsem moc celotelo postroju nemasla.jen v zahranici..vite o nejakem kvalitnim nebo o nekom kdo to sije?
postroj mi to moc neulehcuje,ale lepsi tohle nez nic.

S tím "závěsem" samodomo výroby máte výhodu v tom, že si to můžete vyrobit velikostně tak, abyste se nemusela k psovi ohýbat.

27.3.2019 18:13

veruxxx napsal(a):
chapu a pokusim se neco podobneho vykoumat :)

Dobrý materiál na takovéhle počiny je taky fleece - netřepí se a mírně pruží, takže to pejska ani vás nebude nikde tlačit. Materiál seženete levně v každém sekáči (stará mikina nebo fleecová deka)

27.3.2019 18:18
saola

XXX.XXX.58.54

Pro zadavatelku:
Kočárek už máte? Jestli by to nešlo se psem uvnitř nějak zdrncat dolů a zas nahoru, nebo nějaký jiný jakobyvozíček.
Kamarádka takhle drncala po schodech se starou kříženkou greykou v Libertě. Ono když máte minimálně třikrát denně toho už skoro nemohoucího psa nosit po patrech v činžáku, tak ten vozíček/kočárek je fakt lepší.

27.3.2019 18:37
veruxxx

XXX.XXX.212.22

saola napsal(a):
Pro zadavatelku:
Kočárek už máte? Jestli by to nešlo se psem uvnitř nějak zdrncat dolů a zas nahoru, nebo nějaký jiný jakobyvozíček.
Kamarádka takhle drncala po schodech se starou kříženkou greykou v Libertě. Ono když máte minimálně třikrát denně toho už skoro nemohoucího psa nosit po patrech v činžáku, tak ten vozíček/kočárek je fakt lepší.

dolu by to slo,ale jak nahoru?
premyslim i o nejaky kladce a postroji dohromady.jsem tepeve v 1.trimestru a mam fakt strach ji xx krat denne tahat prekerka trosku:)

27.3.2019 18:49

veruxxx napsal(a):
dolu by to slo,ale jak nahoru?
premyslim i o nejaky kladce a postroji dohromady.jsem tepeve v 1.trimestru a mam fakt strach ji xx krat denne tahat prekerka trosku:)

Jsou ženské, co do 40. týdne zvedají obr činky ve fitku

27.3.2019 18:51
veruxxx

XXX.XXX.212.22

Jsou ženské, co do 40. týdne zvedají obr činky ve fitku

a jsou zenske,ktere v 8.tydnu zvedly 10ti kg balik a potratily

27.3.2019 18:54

veruxxx napsal(a):
a jsou zenske,ktere v 8.tydnu zvedly 10ti kg balik a potratily

V osmém týdnu se potrácí docela běžně, s tím nemá balík vůbec nic společného...Spontánním potratem končí obrovské množství těhotenství. 15% těch, kde už žena ví, že je těhotná a mnoho, mnoho, mnoho těch, kde to nikdo netuší, protože se prostě vajíčko nezačalo dělit, nebo hned přestalo, nebo nedošlo vůbec k implantaci do děložní stěny

27.3.2019 18:55

A věřte, že vzhledem k tomu, co všechno se může pokazit a taky se kazí, nechcete počet těch spontánních potratů nijak snižovat

27.3.2019 19:03
veruxxx

XXX.XXX.212.22

V osmém týdnu se potrácí docela běžně, s tím nemá balík vůbec nic společného...Spontánním potratem končí obrovské množství těhotenství. 15% těch, kde už žena ví, že je těhotná a mnoho, mnoho, mnoho těch, kde to nikdo netuší, protože se prostě vajíčko nezačalo dělit, nebo hned přestalo, nebo nedošlo vůbec k implantaci do děložní stěny

sorry ale tohle tu resit nechci

27.3.2019 19:08

veruxxx napsal(a):
sorry ale tohle tu resit nechci

tak neřešte. potraty v prvním trimestru těhotenství jsou způsobené chromozomálními aberacemi a s životem neslučitelnými morfologickými vadami, ne zvedáním čehokoliv.

27.3.2019 19:11
veruxxx

XXX.XXX.212.22

tak neřešte. potraty v prvním trimestru těhotenství jsou způsobené chromozomálními aberacemi a s životem neslučitelnými morfologickými vadami, ne zvedáním čehokoliv.

resim tu pomoc a ne stupidni kometare od chytrolinu jako jste vy kteri me hodlaji poucovat o tom co je potrat.hledam nekoho,kdo ma podobnou zkusenost jako ja,kdo ma napr.spatny zada nebo neco podobneho a sveho psa tahat nemuze.

27.3.2019 19:13

veruxxx napsal(a):
resim tu pomoc a ne stupidni kometare od chytrolinu jako jste vy kteri me hodlaji poucovat o tom co je potrat.hledam nekoho,kdo ma podobnou zkusenost jako ja,kdo ma napr.spatny zada nebo neco podobneho a sveho psa tahat nemuze.

No a co chcete? Návod na stavbu domácího výtahu?

Kdo má špatný záda a nemůže tahat psa taky třeba toho psa musí dát pryč, nebo se přestěhovat do přízemí nebo tam, kde výtah je.

27.3.2019 19:26
Terven

XXX.XXX.160.10

Bodlinko, co se týče časných potratů, víceméně s vámi souhlasím.
Ale na druhou stranu, skoro 20 kg břemeno pro těhotnou v kterémkoli trimestru je fakt hodně. Běžně nosím tak těžké pytle se žrádlem, takže mám zhruba představu a žádné těhotné bych to nedoporučovala.
Prakticky to nelze zvednout bez použití břišního lisu, zadavatelka by psa nosila několikrát denně nahoru a dolů, teď je v 1. trimestru, ale brzy bude ve druhém...ono to dporučení, že těhotné nemají zvedat těžká břemena, jisté opodstatnění má.

27.3.2019 19:30

saola napsal(a):
Pro zadavatelku:

Kombinace nápadů Saoly se mi líbí. Prkna + kočárek? Na stafbulku by stačily nějaké úzkorozchodné "golfky" nebo jiný, co nejlevnější kočárek klidně z bazaru. Naučit ji v něm sedět i při naklonění. A domluvit se se sousedy, zda by jim nevadila na schodech položená prkna nebo "kolejničky" z lehčího materiálu, co by se daly srovnat bokem těsně k zábradlí třeba. Odpadlo by drncání, šikmá plocha je fyzikálně pro člověka, zejména těhotnou ženu, rozhodně příjemnější, než nadzdvihávat fenku v nějakém postroji, Dolů pohodlně sjet a nahoru kočárek vytáhnout za sebou. Ono vlastně tohle řešení by se mohlo zadavatelce hodit i do budoucnu kvůli miminku.

27.3.2019 19:44

Jestli je to takový ten starý panelák bez výtahů, třeba G40, tak to má schody dost prudké a úzké. Novější paneláky s výtahem mají schody v tomto směru o hodně lepší. Nedokážu si moc představit po tom sešupu tahat cokoliv s kolečky.

27.3.2019 19:46
saola

XXX.XXX.58.54

Jojo, v některých panelácích jsou schody skoro na kolmo, to už by bylo lepší čubu slaňovat a vytahovat přes kladku oknem.
Ale v činžáku to šlo, mě se hrozně líbilo, jak si to ten pes užíval, jí vůbec nevadilo nějaké drncání a sklon toho kočárku, prostě věděla, že je to lepší než šlapat po svých.

27.3.2019 19:49
Terven

XXX.XXX.160.10

A nešlo by, že by se pes po tom prkně prostě klouzal dolů?
Kdyby bylo širší než na kolečko kočárku... přinejhorším by stačilo jedno, které by zadavatelka použila na všechna schodiště.
Vedle našeho domu jsou celkem dlouhé schody, taky nechci, aby je moje fena často sbíhala, je polojezevčík. Naučila se sjíždět po zadku po nájezdu pro kočárky
Muselo by se to vyzkoušet.

27.3.2019 21:06
veruxxx

XXX.XXX.212.22

myslim,ze to vyresim s pomoci kladky:) nevite prosim nekdo o sikovnem celotelopostroji pro psa?na netu jich moc neni..

27.3.2019 21:11
Terven

XXX.XXX.160.10

veruxxx napsal(a):
myslim,ze to vyresim s pomoci kladky:) nevite prosim nekdo o sikovnem celotelopostroji pro psa?na netu jich moc neni..

Koukněte tady
http://www.vetcentrum.cz/stodulky/lekar/922/podpurne-pomucky-pri-chuzi-rehabilitacni-postroje-

27.3.2019 21:24
veruxxx

XXX.XXX.212.22

No a co chcete? Návod na stavbu domácího výtahu?

Kdo má špatný záda a nemůže tahat psa taky třeba toho psa musí dát pryč, nebo se přestěhovat do přízemí nebo tam, kde výtah je.

po vas nechci vubec nic,protoze zadne kloudne reseni neprinasite.jen kritiku.a ano,videla jsem i napady na pojizdny vozicek pro psa..takze kdyby se nasel nekdo,kdo by ho realizoval,nemam problem se nas tim zamyslet.musi byt fura lidi,kteri podobnou situaci nejak resi a nemusi to byt zrovna stehovani,potrat nebo utraceni psa

27.3.2019 21:30
blackberry

XXX.XXX.61.47

A co takhle vzít Ikea tašku, prostřihnout do ní díry na nožky? Bylo by to levnější než všechny postroje a máte tam dvojí ucha.

27.3.2019 21:46
veruxxx

XXX.XXX.212.22

Přidejte reakci

Přidat smajlík