Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Chardoney

27.3.2019 23:49
Chardoney

XXX.XXX.110.100

Dobrý den, mám 9 měsíční fenku mopse a upřímně píšu že jsem si ji pořídila místo mimina 😂 nicméně i přes to jsem ve výcviku tvrdá a musí poslouchat. Bohužel jsem sama bez přítele a naučila jsem si ji spát semnou v posteli aby mi nebylo smutno.... Jenže trpím na atopický exem který jsem dostala pod kontrolu do té doby než jsem si pořídila psíka. Teď ji po 7 měsících musím odnaučit spát semnou v posteli ze zdravotních důvodů a vůbec nevím jak. 😪 Když jí vyhazuju myslí si že něco provedla. Nějaká rada jak ji to naučit rychle a co možná bezbolestně na jeji psí duši?

28.3.2019 04:38
rapotacka11

XXX.XXX.79.4

Mám u postele "psí" křeslo.

28.3.2019 08:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Můžu potvrdit, že pes se na spaní v posteli naučí opravdu rychle . Náš pes tam spí od štěněte, fena (štěně) spala vedle postele na křesle, ne že bychom ji v posteli nechtěli, ale ona tam nechtěla spát a otravovala psa. Na křesle spala naprosto v klidu a postele se nijak nedožadovala. No a teď co už je trochu "rozumná" a pochopila, že v noci se spí a že pes si s ní hrát nebude, tak jsme ji začali brát taky do postele . A už po prvním dni kdy spala v posteli - když jsme druhý den šli do ložnice tak automaticky vyskočila do postele - což se ji nepovede vždy, protože máme vysokou postel, takže někdy se dožaduje packama a čumákem ze země, abychom ji tam vzali.

Jak psala rapotacka11 - to křeslo u postele je dobrý nápad. Nevím, jestli vám fena do postele vyskočí nebo ne? Pokud vyskočí, tak to bude asi o to horší - známý takto odnaučovali fenu, ona moc dobře věděla, že do postele nesmí, ale vždycky si počkala než usnou a pak si tam stejně skočila.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2019 08:06

vyšší postel, buď vyloženě palandičku nebo takové ty zvýšené s úložnými prostory, tam mops nevyskočí :)

28.3.2019 12:39
inusanka

XXX.XXX.98.58

Když jsme chtěli, aby pes vysmahl z postele, prostě jsme ho začali hřát, to tomu fudlákovi nevyhovovalo. Momentálně pomáhá, když se začnu převalovat, to nesnáší a uraženě se vzdálí na svůj pelech před postelí

28.3.2019 12:59
fikovnice

XXX.XXX.135.170

inusanka napsal(a):
Když jsme chtěli, aby pes vysmahl z postele, prostě jsme ho začali hřát, to tomu fudlákovi nevyhovovalo. Momentálně pomáhá, když se začnu převalovat, to nesnáší a uraženě se vzdálí na svůj pelech před postelí

Teda ono se to sem moc nehodí, ale moje příbuzná má též grif na vyhnání psa z postele. A to s prominutím její vlastní uprdnutí. Pes se prý vždy naprosto znechuceně na ni podívá a seskočí na zem.

28.3.2019 13:28
Terven

XXX.XXX.110.147

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
vyšší postel, buď vyloženě palandičku nebo takové ty zvýšené s úložnými prostory, tam mops nevyskočí :)

To jo, ale mám tušení, že tazatelka neřeší, jak mu technicky zamezit.

28.3.2019 14:35

Pořiďte mu kámoše a nechte je spát spolu v jiné místnosti. Naše mopsle s náma taky nespí v posteli a ani ve stejné místnosti (manželovi to vadí). Mops je ale velmi vázaný buď na člověka nebo alespoň na dalšího člena domácnosti, prostě potřebuje mít téměř neustále fyzický kontakt s někým. Pořízením kámoše to vyřešíte

28.3.2019 16:52
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Někdy si psa domů dotáhnu na mazlení. On tedy přijde rád, chvíli poležet, ale na sedačku třeba nevyskočí, ani když ho ukecávám, ani na venkovní lehátko, ani na studnu. Tam všude berňák vylezl alespoň na chvilku, samojed ani omylem. Přijde mi, jako by se bál výšek, jako by chtěl být prostě uzemněný No a když zalehne někde v kuchyni, hale, nebo na parketách v obyvču, tak lehnu k němu a začnu ho hladit, opusinkovávat atd. Chvilku reaguje a je možná i rád nebo si říká: dobrá paničko, tak si to teda chvilku užij, ale po nějakých 5-10minutách se znechuceně zvedne a jde ven Takže ne, že bych ho vůbec nedokázala dostat do postele, ale stačilo by ho chvilku muchlovat a v tu ránu by byl na druhém konci bytu

28.3.2019 17:09
GAELLE

XXX.XXX.55.67

lesnížínka napsal(a):
Někdy si psa domů dotáhnu na mazlení. On tedy přijde rád, chvíli poležet, ale na sedačku třeba nevyskočí, ani když ho ukecávám, ani na venkovní lehátko, ani na studnu. Tam všude berňák vylezl alespoň na chvilku, samojed ani omylem. Přijde mi, jako by se bál výšek, jako by chtěl být prostě uzemněný No a když zalehne někde v kuchyni, hale, nebo na parketách v obyvču, tak lehnu k němu a začnu ho hladit, opusinkovávat atd. Chvilku reaguje a je možná i rád nebo si říká: dobrá paničko, tak si to teda chvilku užij, ale po nějakých 5-10minutách se znechuceně zvedne a jde ven Takže ne, že bych ho vůbec nedokázala dostat do postele, ale stačilo by ho chvilku muchlovat a v tu ránu by byl na druhém konci bytu

náš byl to samé. Do postele ani na gauč nešel a nechtěl i když jsme ho lákali. V posteli byl 2x vydržel to asi 5 minut. Ale pelíšek měl hned vedle postele (kromě dalšího v obyváku).

28.3.2019 21:21

Můj pes spal v posteli cca první 3 roky, hrozná přísavka. Pak jsem mu pořídila kukaně, jednu jsem mu dala do postele a od té doby pod peřinou nebyl. Když jsme někde na výletě v hotelu, tak je kukaň na zemi a vůbec to neřeší. V posteli nebo vedle, je to jeho nora a hlavně ať jsem blízko.

28.3.2019 22:04

Hm, hm, kukaňka by se mi líbila(psině na chatu- u země táhne a na křeslo se těžko vejde), nemáte někdo zkušenost- odkaz na nějakou větší (cca 30kg) než malou pro yorka.

k dotazu: ...a co gauč. Naše buli má 3 pelechy a gauč, do postele si jí nedávám- ona se vyspí kdy chce, ale já bych ráno šla do práce nevyspalá jako sůva. Když koukáme na TV mám jí někdy na gauči a když jdu "do svojí" ona si tam zůstane, na tom gauči a celou noc až do vstávání nesleze, když spí na pelechu občas mi chodí funět k hlavě nebo přelejzá z pelechu do pelechu- což ně taky někdy vzbudí

29.3.2019 00:41
b.k

XXX.XXX.210.199

Chardoney napsal(a):
Dobrý den, mám 9 měsíční fenku mopse a upřímně píšu že jsem si ji pořídila místo mimina 😂 nicméně i přes to jsem ve výcviku tvrdá a musí poslouchat. Bohužel jsem sama bez přítele a naučila jsem si ji spát semnou v posteli aby mi nebylo smutno.... Jenže trpím na atopický exem který jsem dostala pod kontrolu do té doby než jsem si pořídila psíka. Teď ji po 7 měsících musím odnaučit spát semnou v posteli ze zdravotních důvodů a vůbec nevím jak. 😪 Když jí vyhazuju myslí si že něco provedla. Nějaká rada jak ji to naučit rychle a co možná bezbolestně na jeji psí duši?

Asi bych vzala radu Olli - a přidala bych nějaký pamlsek co ji zabaví.. Hned to asi nebude,ale časem se k tomu dopracovat jistě dá..Přes den v posteli taky není..takže..
Navíc štěně.. Možná to sebere víc Vás než fenečku která se naučí velmi rychle ( to píšu s ohledem na Váš příspěvek,že ji máte místo dítěte)

29.3.2019 08:19

Mops je v tomto opravdu unikátní - pokud je v dohledu jeho člověk, musí s ním mít téměř pořád fyzický kontakt. V praxi to vypadá tak, že pokud sedíte na gauči, židli apod., mops bude otravovat tak dlouho, dokud si ho neusadíte na klín. Pokud vařím, sedí mi pod linkou na noze. Pokud jím u stolu, tak taky. Pokud na záchodě, tak taky Takže pokud bude s paničkou ve stejné místnosti, s ležením mimo postel tak, aby na ní nemohl být nalepený, se prostě nesmíří. Jistě, dá se to naučit, ale myslím, že bude nešťastný, je to proti jeho povaze, neležet páníčkovi v posteli na hlavě
Proto výše píšu, že vidím řešení v tom, pořídit někoho, na koho se lepit v noci může.

Na FCB jeden Američan kreslí naprosto úžasně výstižné cartoons ze života s jeho mopsem, vždy se musím smát, že jsou všichni fakt stejní :) kdyby někdo chtěl nahlédnout: "Humphrey Pug Cartoon"

4.5.2019 08:45
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mops je v tomto opravdu unikátní - pokud je v dohledu jeho člověk, musí s ním mít téměř pořád fyzický kontakt. V praxi to vypadá tak, že pokud sedíte na gauči, židli apod., mops bude otravovat tak dlouho, dokud si ho neusadíte na klín. Pokud vařím, sedí mi pod linkou na noze. Pokud jím u stolu, tak taky. Pokud na záchodě, tak taky Takže pokud bude s paničkou ve stejné místnosti, s ležením mimo postel tak, aby na ní nemohl být nalepený, se prostě nesmíří. Jistě, dá se to naučit, ale myslím, že bude nešťastný, je to proti jeho povaze, neležet páníčkovi v posteli na hlavě
Proto výše píšu, že vidím řešení v tom, pořídit někoho, na koho se lepit v noci může.

Na FCB jeden Američan kreslí naprosto úžasně výstižné cartoons ze života s jeho mopsem, vždy se musím smát, že jsou všichni fakt stejní :) kdyby někdo chtěl nahlédnout: "Humphrey Pug Cartoon"

Asi se k mým psům přimíchal mops .

Ne, vážně. Taky musí mít pořád ten kontakt. A u nás je teda pes ještě "úchylnej" na deky a peřiny. U nás to vypadá tak - jdeme si lehnout večer na gauč, já jsem věčně zmrzlá, takže si beru deku. Jakmile vezmu deku do ruky, oba psi stojí v úrovní mojí hlavy a čekají, až jim tu deku nadzvednu, aby se mohli zavrtat. Pak si tam teda oba vlezou, pes si vystrčí jen čumáček ven, fena ani to ne. Ale oba musí být nalepeni na mě - v zimě super kamna . Pes vydrží takto ležet až do té doby, než se přemístíme do ložnice. Fena většinou z pod deky vyleze ven a lehne si nejčastěji někam mě za hlavu, nebo klidně na hlavu - prostě aby se mě dotýkala a hlava je jediné viditelné, co kouká. Pokud ležím na zádech, tak si ráda lehá na moje břicho nebo nohy. Když už je to pro mě moc nepohodlné a moc se hýbu, tak se přesune k příteli, ideálně na něj . A občas si jde lehnout na psa - pes v klubíčku pod dekou, ona na něm v klubíčku na dece .

No a pak jdeme spát do postele - k tomu, kdo je jako první v posteli okamžitě vleze pod peřinu pes ,a namáčkne se něj. Ten kdo si lehne jako druhý vyhrává fenu . Ta si taky zaleze a přitiskne se - akorát, že ta si nedělá "větrací dírku" jako pes , takže většinou během noci vyleze a lehá na peřinu . A pokud je přítel na noční, tak se oba nacpou ke mě.

4.5.2019 19:32

marcelaamax napsal(a):
Asi se k mým psům přimíchal mops .

Ne, vážně. Taky musí mít pořád ten kontakt. A u nás je teda pes ještě "úchylnej" na deky a peřiny. U nás to vypadá tak - jdeme si lehnout večer na gauč, já jsem věčně zmrzlá, takže si beru deku. Jakmile vezmu deku do ruky, oba psi stojí v úrovní mojí hlavy a čekají, až jim tu deku nadzvednu, aby se mohli zavrtat. Pak si tam teda oba vlezou, pes si vystrčí jen čumáček ven, fena ani to ne. Ale oba musí být nalepeni na mě - v zimě super kamna . Pes vydrží takto ležet až do té doby, než se přemístíme do ložnice. Fena většinou z pod deky vyleze ven a lehne si nejčastěji někam mě za hlavu, nebo klidně na hlavu - prostě aby se mě dotýkala a hlava je jediné viditelné, co kouká. Pokud ležím na zádech, tak si ráda lehá na moje břicho nebo nohy. Když už je to pro mě moc nepohodlné a moc se hýbu, tak se přesune k příteli, ideálně na něj . A občas si jde lehnout na psa - pes v klubíčku pod dekou, ona na něm v klubíčku na dece .

No a pak jdeme spát do postele - k tomu, kdo je jako první v posteli okamžitě vleze pod peřinu pes ,a namáčkne se něj. Ten kdo si lehne jako druhý vyhrává fenu . Ta si taky zaleze a přitiskne se - akorát, že ta si nedělá "větrací dírku" jako pes , takže většinou během noci vyleze a lehá na peřinu . A pokud je přítel na noční, tak se oba nacpou ke mě.

4.5.2019 20:31
tero

XXX.XXX.237.77

Dejte povel dolů a odměňte. Nedovolte aby znovu vyskočila na postel, ale ani na křeslo, nebo gauč. Dejte jí pelíšek pokud vám to nebude vadit k posteli. Když budete důsledná a nebude psa litovat, tak se to povede.

4.5.2019 21:06
Markéta80

XXX.XXX.176.4

úplně stejné jako ty naše . Mladší už si na sebe asi beru automaticky a pak se divím co na mne dělá Mají to asi v povaze, přes dne v pelechu leží pod stolem kdy jsme v kuchyni,ale když si lehnu mam je na nohou hned a hned spí. Na wc jdou taky a čekají Dcera si často mladší k sobě vezme a dá pod peřinu a ona leží a ani se nehne Ale s tím jsme do toho šla a jejich povaha mne vyhovuje. Jiný pes by měl rád svůj klid a ony jsou nejštastnější u někoho

Přidejte reakci

Přidat smajlík