Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Myšinec

28.3.2019 16:55
Myšinec

XXX.XXX.212.26

Ahoj. Jdu si pro radu. Máme doma v bytě 4 měsíční fenku labradora. V poslední době se stává, že na na mě doma štěká. Ráno, přes den i večer. Přijdeme z venčení a nebo i dlouhé procházky, já si sednu a štěně na mě štěká. To samé v noci, když jdu spát. Vyžití má, věnuji se mu, nestrádá, jídlo ji nechybí. Nechci aby mi to přerostlo přes hlavu a hlavně kvůli sousedům. Máte nějaký návrh nebo radu jak na to ? Ještě se stává, že nás sem tam venku kouše do nohou u venčení. Děkuji za vaše rady a názory.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2019 17:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nerada bych se pletla, ale mě to přijde, že máte akční štěndo.....že to štěkání je výzva, jak ještě něco dělat.......já osobně preferuji u štěňat hned jak je přivezu domů, režim a to neznamená jen nějaké krmení, venčení, hraní, ale i odpočinek, protože i to je u některých štěňat nutno naučit. Takže z mého pohledu vidím několik možností, pokud budu chtít štěně naučit, že třeba po procházce se spinká resp. odpočívá, tak budu striktně trvat na tom, aby bylo na místečku.....moji pesani, přestože můžou ležet a spát kde chtějí, tak při tom "učení" odpočívat jsem je ukládala na pelíšky do chodby, když by bylo potřeba, tak bych dala štěněti klíďo něco na okusování, třeba i velkou hovězí kost, protože tu jen tak nezdolá a kousání by ho mohlo zabavit a unavit......nebo jsem si je vzala do postele s tím, že jdeme spát všichni......dodnes používám povel "dobrou, spinkáme", to znamená že už nic nebude, ani jídlo, ani činnost a jde se odpočívat......
Další, co mě napadá je víc zaměstnat hlavinku, pes, který musí přemýšlet je z toho pak kolikrát víc unavený, než jen ze samotného pohybu..

Edit: ohledně toho kousání do nohou.....když jsme měli ovčandu-štěndo, tak naše babča za sebou tahala koště, protože jinak by měla štěně permanentně zakouslé do nohou......což chápu je na prochajdě dost nepraktické....ovčanda z toho vyrostla, nevím za jak dlouho, ale v pěti měsících už to určo nedělala....

Přidejte reakci

Přidat smajlík