Štěňata plemene Hobawart s PP

Prodám Hovawarta - CHS Lafarr Star z Liberce nabízí předběžné rezervace na...
DohodouJankuss
XXX.XXX.21.219
Dobrý den, co si myslíte o tom že jsme si pořídily fenu hovawarta s PP a hned při prvním hárání už měla štěňata? Neměli jsme zkušenosti s fenou před tím jsme měli hovawarta psa, ale teď jsme si pořídily krásnou fenu aj jsme ji zaviraly přes dobu hárání a stejně se tam k ní dostal pes, fena měla 10 měsíců kdy začínala březost teď už má 11mesicu 5 štěňat krásné porodila bez problémů dokrmujeme, a tak se chci zeptat jestli ji to nezarazi růst nebo tak něco? Jinak žádná množirna nejsme jenom jsme neměli takou zkušenost. Děkuji za odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ptáte se, co si o tom myslím? Že jste nezodpovědní lidé, kteří si neumí ohlídat fenu při hárání. Natož prvním. A že z vás chovatel feny musí mít velkou radost, pochlubili jste se mu/jí?
"jenom jsme neměli takovou zkušenost" - jakože fena při prvním hárání může mít štěňata a je třeba ji zabezpečit důkladně, aby se k ní žádný pes nedostal? To je snad základní pravidlo každého majitele feny, nebo by mělo být. Teď už zkušenost máte, jak ji zabezpečíte do budoucna při dalším hárání?
Mladá fena při prvním hárání a hned štěňata - ano, může ji to do budoucna negativně ovlivnit. Sama je nedorostlý dospělec, vydává teď ze sebe do mléka látky, které by sama potřebovala na růst. Takže se jí růst nějak zastavit může nebo "tak něco". A hlavně, je to psychicky nedospělé zvíře, které mělo skotačit někde na výletech a s parťáky a ne kojit a odrodit 5 krásných štěňat.
Se tu na vás slítne asi víc čarodejnic. Berte to tak, že jste si fenku s PP podrazili svou hloupostí v růstu, a že vás tu nikdo chválit za 5 štěňat nebude. Pokud fenu plánujete uchovnit, zabezpečte si ji. Když to nebude ve vašich silách, radši ji po dalším hárání nechte vykastrovat, ať nevzniká více takových takových štěňátek z nezkušenosti.
Vím o feně (NO), která byla nechtěně nakrytá v tomhle věku, a měla do budoucna a vlastně napořád velké problémy s kostrou, potažmo s končetinami. Prý kvůli odvápnění z důvodu březosti právě v tomhle období, kdy ještě nebyla "hotová". Je to dlouho, PP pracák se záměrem pracovního využití a byl z ní lazar, něco ve stylu současných výstaváků. Vždycky se ježím nad hláškou, že fena je s prvním háráním dospělá, čímž nemyslím souvislost s kastrací.
Myslím si, že pro fenu to následky(zdravotní) mít nebude. Já vás nebudu kamenovat, protože mé mámě se stalo totéž s rozdílem, že to byla vořeška, takže nic hrozného. Nešlo o to, že by nevyrostla, nešlo o nevím co, jen o to, že štěňata rozhodně nechtěla. Na rozdíl od vás tedy dala kastrovat okamžitě, jak zjistila březost. Jak se to řeší s chovatelem PP feny netuším. Ani, jestli se dá taková fena ještě uchovnit. Ve vašem případě bych kastrovala a rozhodně nemnožila voříšky.
lesnížínka
napsal(a):
Myslím si, že pro fenu to následky(zdravotní) mít nebude. Já vás nebudu kamenovat, protože mé mámě se stalo totéž s rozdílem, že to byla vořeška, takže nic hrozného. Nešlo o to, že by nevyrostla, nešlo o nevím co, jen o to, že štěňata rozhodně nechtěla. Na rozdíl od vás tedy dala kastrovat okamžitě, jak zjistila březost. Jak se to řeší s chovatelem PP feny netuším. Ani, jestli se dá taková fena ještě uchovnit. Ve vašem případě bych kastrovala a rozhodně nemnožila voříšky.
No... Já pana taky kamenovat nebudu, je to jeho zodpovědnost, on ponese následky, ať už co se týče udavani štěňat, tak co se týče případných zdravotních následků, nicméně hovawart v 10 měsících rozhodně není dospělý pes a místo růstu musí dávat energii do vývinu a teď i krmení štěňat, takže to rozhodně na její růst vliv mít může. Měla jste někdy březí a kojící fenu? Víte kolikanasobek krmné dávky do sebe kojící fena dostane, aby štěňata ukrmila? A teď si vemte, že by se do toho měla ještě sama vyvíjet a růst.
Tak mi hovawartku s papírama máme, teď bude mít rok, hárat začala před pár dny a stále je to neřízená střela, velké štěně, plné štěněcí radosti. A předchozí hovina, ač ta hárala v 6 měsících, byla to samé. Nejen podle mého názoru je hovawart hotový fyzicky až po druhém roce života, psychicky někdy kolem třetího.
Moc nerozumím tomu, že zadavatelkea neměla zkušenosti. Ještě bych to pochopila, kdyby si vzali ze dne na den voříška od souseda, kterému se nechtěně narodili, ale koupit si fenu s PP, investovat nemalý peníz a pak čekat, co se stane při prvním hárání? Vzhledem k tomu, že je dotaz na internetu, bude zadavatelka gramotná a alespoň uživatelsky ovládá počítač, kde lze info dohledat, pokud už tedy neinvestuje čas přečíst si něco třeba v knihovně.
Omlouvám se, že jsem neprognózovala co bude, ale nemusí být nic,nebo může být malér. Ale nejde ani o to, že když se nestane nic, jedeme dál, jde o to, že koupit si živého tvora, čekat jestli naprší a když naprší, tak pak steprve shánět holinky je dost obvyklý postup, ačkoli naprosto hrozná vizitka aktérů.
juhaj
napsal(a):
Tak mi hovawartku s papírama máme, teď bude mít rok, hárat začala před pár dny a stále je to neřízená střela, velké štěně, plné štěněcí radosti. A předchozí hovina, ač ta hárala v 6 měsících, byla to samé. Nejen podle mého názoru je hovawart hotový fyzicky až po druhém roce života, psychicky někdy kolem třetího.
Moc nerozumím tomu, že zadavatelkea neměla zkušenosti. Ještě bych to pochopila, kdyby si vzali ze dne na den voříška od souseda, kterému se nechtěně narodili, ale koupit si fenu s PP, investovat nemalý peníz a pak čekat, co se stane při prvním hárání? Vzhledem k tomu, že je dotaz na internetu, bude zadavatelka gramotná a alespoň uživatelsky ovládá počítač, kde lze info dohledat, pokud už tedy neinvestuje čas přečíst si něco třeba v knihovně.
Omlouvám se, že jsem neprognózovala co bude, ale nemusí být nic,nebo může být malér. Ale nejde ani o to, že když se nestane nic, jedeme dál, jde o to, že koupit si živého tvora, čekat jestli naprší a když naprší, tak pak steprve shánět holinky je dost obvyklý postup, ačkoli naprosto hrozná vizitka aktérů.
Ona možná myslela(píšu to ze zkušenosti mámy) že fenu stačí někam zavřít, jen jim nedošlo, jak moc je vynalézavý roztoužený nápadník. Máma fenu zavřela za velká vrata. Bytelná venkovská vrata, která vydržela bez újmy 60let. Jezdilo se tudy ven s vozy s kravama atd. A jeden roztoužený vořech do rána vrata uštípal v rohu, aby se tam dostal
To, nebudu psát, co si myslím, protože bych byla za tu zlou, to vám nepřeje.
Růst jí to teda zarazí, o tom vůbec nepochybuju.
Jankuss
napsal(a):
Dobrý den, co si myslíte o tom že jsme si pořídily fenu hovawarta s PP a hned při prvním hárání už měla štěňata? Neměli jsme zkušenosti s fenou před tím jsme měli hovawarta psa, ale teď jsme si pořídily krásnou fenu aj jsme ji zaviraly přes dobu hárání a stejně se tam k ní dostal pes, fena měla 10 měsíců kdy začínala březost teď už má 11mesicu 5 štěňat krásné porodila bez problémů dokrmujeme, a tak se chci zeptat jestli ji to nezarazi růst nebo tak něco? Jinak žádná množirna nejsme jenom jsme neměli takou zkušenost. Děkuji za odpověď
Myslím si, že jste hloupí a nezodpovědní lidé.
Jankuss
napsal(a):
No mě by také zajímalo, co tomu říká chovatelka??? Ví to???
A ostatní dotaz na vás - bývá ve smlouvě nějak ošetřena tato věc?
Já ji ve smlouvě ošetřenou mám, kdybych něco takového vyvedla, tak je to pod těžkou pokutou (i když nevím jak snadno vymahatelnou), ale já vlastním kočku s PP. Tak by mě docela zajímalo, jak je toto ošetřeno v těch "psích smlouvách"....?