Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2019 09:26
Eva27

XXX.XXX.154.11

Dobrý de, nevíte někdo, co by to mohlo být? Hnědá skvrna na tlamě u 11 leteho německého ovčáka. Má to ve stejném místě i na druhé straně. Neboli ho to, žere normálně, už to má delší dobu. Na veterine pořádně taky nevědí. Dostali jsme masticku. Děkuji za tipy 🙂

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.4.2019 09:39

Buď blbě koukám, nebo prostě zabarvené chlupy od slin?

1.4.2019 09:57
Eva27

XXX.XXX.154.11

Taky mě to napadlo, že by to tak mohlo být. On vůbec neví, že to má. Prý, že by to mohlo být od zubů, ale to by se mu to přeci neudělalo ve stejném místě i na druhé straně. A myslím, že by ho to i bolelo a zuby má krásné, dásně nejsou oteklé. Vážně nevím. Dekuju za reakci.

1.4.2019 10:14

No, laickým okem bych v tom nic víc nehledala. Je to v místě, kde jsou pysky nejníže, logicky tudy vytékají sliny a pokud to má stejnoměrně na obou stranách, vsadila bych si právě na zabarvení od slin.

1.4.2019 10:29
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Na veterině nevěděli? To snad nemyslíte vážně?! Co to je probůh za veterinu! A ještě mu na to dají mastičku, doufám, že ne rovnou kortikoidy?!? Tam už bych se psem nešla Ano, je to od slin, přesně jak píše espiro. Mému psu se to začalo také dělat až ve starším věku, asi už jsou ty pysky víc povolené.

1.4.2019 10:33
Eva27

XXX.XXX.154.11

Na druhé straně to teprve začíná, tam to má malinko. Strasila mě nádorem nebo nemocnými zuby, ale to mi přijde jako nesmysl, když je to na obou stranách. A tím, že už to má delší dobu a nic ho neboli a žere normálně, tak o tom pochybuji. Takže byste se tím nějak neznepokojovala? 🙂

1.4.2019 10:39
Eva27

XXX.XXX.154.11

Dostal antibiotika. Tak mě vyděsili rakovinou nebo špatnými zuby, že jsem poctivě mazala a mazala a dnes mě napadlo to dát sem 🙂 tím, že je to můj první hafan, tak jsem tomu opravdu věnovala pozornost. A hlavně proto, že už je to senior. Dojedu na veterinu a bez pejska jim ukázat fotku. Určitě mi ho budou chtít rentgenovat a dělám cytologii 🙄

1.4.2019 11:06

No ty kráso... antibiotika na zbarvené chlupy od slin...
By mu mohli nasadit třeba kortikoidy na ty podivně bílé chlupy na mordě, což? Co kdyby se pod nimi skrývala rakovina kůže?

Ne, vážně, tohle mi přijde jako hloupý vtip a taková veterina by ve mně moc důvěry nebudila. Za předpokladu, že v tlamě není jinak nic špatně a jde vážně jen o to zabarvení.

1.4.2019 11:17
Eva27

XXX.XXX.154.11

Tlama je absolutně v pohodě, zuby má krásné, na to, že mu je 11,tak jsou vážně bílé. Dásně oteklé nemá, bradu také ne, normalne si hraje a žere. Zadny problem. Jednalo se mi jen o to, že mu ty chlupy zhnedly nebo zrezrly. Poznala bych, kdyby ho to bolelo. A on nemá žádný problém. Zbytečně jsem plasila. Moc Vám děkuji za odpovědi 🙂

1.4.2019 11:24
Eva27

XXX.XXX.154.11

Tady jsem našla ještě jednu fotku

1.4.2019 14:25
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Bavíme se o tom flíčku, zhruba uprostřed tlamy, těsně pod pyskem...tady sotva viditelném? Ano, opravdu si nemusíte dělat starosti. Kdyby jste měla bílého psa jako já, ani vám to nepřijde. Samozřejmě jsem se nad tím také pozastavila, proč to teď má, když to nikdy neměl, ale je to asi jak už jsem psala. Je stejně starý jako váš. Detail tlamky ale nemám.

1.4.2019 14:38
Eva27

XXX.XXX.154.11

Ano, přesně o tom. Samozřejmě, když tu tlamu otevře, tak je to vidět lépe a je to větší. Tím, že je jinak v naprostém pořádku, hraje si, žere, tak jsem vše vyloučila. Asi jsem se, nevím proč, vyblaznila. Když ho neboli, nepřekáží mu to... Moc Vám děkuji za pochopení a vysvětlení 🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík