Whippet/Vipet s PP

Prodám Vipeta - Uvolnil se nám z rezervace krásný pejsek DALLAS STARS Dayla...
DohodouUživatel s deaktivovaným účtem
Vipet je sice elegantní domácí povaleč, ale potřebuje si někdy zasprintovat. Máte kde?
Cena se motá kolem 15 000, někdy méně, ale i více.
Já se vyjádřím jen k tomu, že se zadavatel ptá na cenu. Tak já tomu naprosto rozumím. Samozřejmě, že nejdůležitější je znát vlastnosti a potřeby plemene a až potom cenu. Ale třeba už ty vlastnosti zná a chápu, že chce znát i cenu. Upřímně moc nechápu, proč většina chovatelů na svých stránkách nebo v inzerci normálně nezveřejní cenu? To se za tu cenu stydí? Nebo nechce, aby to věděla "konkurence"? Nebo jaký je k tomu důvod? Možná by si ušetřili i pár telefonátů, kde se někdo zeptá a po sdělení ceny má hned jasno, že psa nechce. Ono pro někoho je rozdíl jestli 15 nebo 30 tisíc. Já když jsem sháněla štěně, tak jsem si připadala jak blbec - vždycky jsem popsala jaké štěně chceme, pohlaví, preferovaná barva atd... , pak co štěněti nabízím, co s ním mám v plánu dělat a pak nakonec jakoby "mimochodem" jaká je cena? O plemeni jsem věděla všechno. Ale kdybych napsala jen požadavky na barvu a pohlaví, a zeptala se na cenu, tak mám takový pocit, že pro spoustu chovatelů nebudu seriózní zájemce a štěně mi nedají.
Co si tak pamatuji, tak dříve bývala cena normálně uvedena, ještě když jsme sháněli štěně retrívra, tak u většiny nabídek byly i ceny. A dneska? Dneska je celkem nemožné zjistit jen tak informačně cenu, bez toho, aby jste se zeptali chovatele nebo majitele daného plemene.