Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
DohodouDobrý den , co se dá dělat když mám podezdření na množírnu ? Byli jsme před měsícem se podívat na štěňátko a nevypadalo to tam vůbec hezky , a teď na bazosi pán dal stejný inzerát se stejnými fotky . Ty na které jsme se byli koukat se narodili 10.1 a tyhle co znovu nabízí se prý narodili 10.2 a ze má poslední 2 .
Uživatel s deaktivovaným účtem
Google?
Prvni vyleti trebas toto.
https://www.handipet.org/2018/02/10/co-delat-kdyz-odhalite-mnozirnu/
Dave1001
napsal(a):
Dobrý den , co se dá dělat když mám podezdření na množírnu ? Byli jsme před měsícem se podívat na štěňátko a nevypadalo to tam vůbec hezky , a teď na bazosi pán dal stejný inzerát se stejnými fotky . Ty na které jsme se byli koukat se narodili 10.1 a tyhle co znovu nabízí se prý narodili 10.2 a ze má poslední 2 .
Pokud máte odvahu, písněte to i sem - o jaké místo/město se jedná. Nemyslím přímo jméno těch lidí... Pokud by tam byla množka, třeba se ozve i víc lidí.
Dave1001
napsal(a):
Dobrý den , co se dá dělat když mám podezdření na množírnu ? Byli jsme před měsícem se podívat na štěňátko a nevypadalo to tam vůbec hezky , a teď na bazosi pán dal stejný inzerát se stejnými fotky . Ty na které jsme se byli koukat se narodili 10.1 a tyhle co znovu nabízí se prý narodili 10.2 a ze má poslední 2 .
Jo, a o jaké "plemeno" se jedná? O nějaké malé společenské ("čivava")...?
Zlatý retrívr , Havlíčkův brod , volal jsem dnes a ptal se pokolikate fena má stenata, řekl mi že po druhé jako před měsícem . Nevypadá to tam hezky, majitel neřekl ani značku granulí kterými krmil . Měl tam pouze fenku "zlatyho" retrivra dost malá a i otce asi . Štěně donest z takový "boudy" v krabici s pocuranou a pokaděnou slámou , nejspíš mělo i blechy .
Dave1001
napsal(a):
Zlatý retrívr , Havlíčkův brod , volal jsem dnes a ptal se pokolikate fena má stenata, řekl mi že po druhé jako před měsícem . Nevypadá to tam hezky, majitel neřekl ani značku granulí kterými krmil . Měl tam pouze fenku "zlatyho" retrivra dost malá a i otce asi . Štěně donest z takový "boudy" v krabici s pocuranou a pokaděnou slámou , nejspíš mělo i blechy .
Já té první větě nerozumím. Jak "štěňata podruhé jako před měsícem." Ale možná si sedím na vedení.
Pardon, nejak mi blbne tahle stránka na mobilu , před měsícem jsem jel se podívat na štěně od něj a ptal se ho na místě kolikrát měla fenka štěňata , řekl mi že po druhé ,a dneska jsem volal z jiného čísla že bych měl "zájem" o stěně a řekl mi ze má poslední dvě , a já se zeptal po kolikaté fena má stenata a on opět řekl že po druhé a že se narodila 10.2
Nejsem jejich soused , ani nebydlim ve stejným městě jako pán, ani sousedy asi nemají , je to v takovém "statku" kde není živáčka, rozpadlý barák , štěňata od narození venku v krabici jen pod střechou. Jediný důkaz co mám je e-mail kde mě pan poslal fotku posledního štěňátka na které jsme se jeli podívat a datum 5.3.2019 , dnes je 5.4.a na inzerátu jsou ty a samé fotky. Je mi líto že tohle někdo muže dělat, a prochází jim to ., a když jsem to uviděl chtěl jsem to nejak řešit, že by se třeba ozval někdo kdo tam byl také a podtvrdil to, proto jsem napsal jsem kde je to prozatím anonymní
Dave1001
napsal(a):
Bohužel nemuzu zaplatit naráz 25tisic za psa s pp:)) tak jsem hledal i křížence třeba jen parťáka abych nebyl sám)
v útulcích je psů hafo a určitě by se pro vás našel vhodný parťák. a nebo vyberte plemeno kde není cena tak vysoká. a nakonec - pořizovací cenu zaručeně převýší náklady na výživu, veterinu a další potřeby pro psa za celý jeho život
Ano v utulcich jsou starý psi většinou , štěně které jsem si představoval jsem nakonec našel . Jelikož budu pozbytek života sám , chtěl jsem nejmladšího psa a povahy kde je "závislí" na svém páničku stejně jako já ☺️ Je skvělá ,užasná , a příští měsíc jdeme na kurz na cvičák. A pěkně plavání v bazénku:)
Ale tady preci nejde o to, ze nekdo hleda ci nehlada "pp".
Tady jde snad o to, ze nekdo nasel spinu a neda mu to spat.
Psa nebrat. Mnozku hlasit.
Hledat jinde a lepe.
Dave1001
napsal(a):
Ano v utulcich jsou starý psi většinou , štěně které jsem si představoval jsem nakonec našel . Jelikož budu pozbytek života sám , chtěl jsem nejmladšího psa a povahy kde je "závislí" na svém páničku stejně jako já ☺️ Je skvělá ,užasná , a příští měsíc jdeme na kurz na cvičák. A pěkně plavání v bazénku:)
tak to je fajn. no zrovna my měli psa z útulku který se tam jako štěně narodil a nedávno jsem taky narazila na inzerci štěňat narozených v útulku ale bylo to velké plemeno. my teď naopak hledáme psa s pp a vybrané plemeno máme problém štěně sehnat. Tak ať jste s psicí spokojený a přeju jí krásný šťastný a dlouhý psí život
Dave1001
napsal(a):
Bohužel nemuzu zaplatit naráz 25tisic za psa s pp:)) tak jsem hledal i křížence třeba jen parťáka abych nebyl sám)
Rozumím. Ale mám dotaz .
Máte jinak finanční rezervu? Pro případ,že pes onemocní? A ano týká se to všech i těch s pp i bez.. To lidi jaksi vypouští a já dost dobře nechápu proč...
Ano , šetřim si na ní bokem. Ona mě po smrti jedné osoby. vyhrabala nahoru. Jen si chvilu nemohu dovolit větší finanční utratu, protože nebudu lhát všechny úspory jsem propil a byl na tom vážně špatně , až když jsem sedel v parku a přibehl ke mně pes zlatyho retrivra a položil mi hlavu na koleno..to mě dalo důvod se postavit na nohy a dalo mi to důvod žít ... vím jak se starat o psy i o to kolik to stojí ,o to strach nemějte.... jenom proste "zamiloval" jsem se do tohodle plemene a když jsem viděl další inzerát sotva po měsíci že má ten "pán" další štěňata bylo mě to líto , nechci aby se takhle zacházelo se psy.
Dave1001
napsal(a):
Ano , šetřim si na ní bokem. Ona mě po smrti jedné osoby. vyhrabala nahoru. Jen si chvilu nemohu dovolit větší finanční utratu, protože nebudu lhát všechny úspory jsem propil a byl na tom vážně špatně , až když jsem sedel v parku a přibehl ke mně pes zlatyho retrivra a položil mi hlavu na koleno..to mě dalo důvod se postavit na nohy a dalo mi to důvod žít ... vím jak se starat o psy i o to kolik to stojí ,o to strach nemějte.... jenom proste "zamiloval" jsem se do tohodle plemene a když jsem viděl další inzerát sotva po měsíci že má ten "pán" další štěňata bylo mě to líto , nechci aby se takhle zacházelo se psy.
OK.
K původnímu dotazu - pokud máte pochybnosti,nebrat ani z lítosti.
Hledejte dál. Víc k tomu asi nemám co říct.
Nechápu teď?:/ já další psy nechci a už vůbec ne od toho množitele. Já už našel Taru posílal jsem i fotku, rodiče má s pp , je dobře socializovaná, byla v suprovych podmínek . Jenom jsem sotva před měsícem jel jako k prvnímu majiteli štěnatek" pánovi" z H.brodu, a dnes jsem viděl inzerát ze má další štěňátka na té samé fence:(( to každý měsíc má štěňata a prodává je za 9000..
Dave1001
napsal(a):
Nechápu teď?:/ já další psy nechci a už vůbec ne od toho množitele. Já už našel Taru posílal jsem i fotku, rodiče má s pp , je dobře socializovaná, byla v suprovych podmínek . Jenom jsem sotva před měsícem jel jako k prvnímu majiteli štěnatek" pánovi" z H.brodu, a dnes jsem viděl inzerát ze má další štěňátka na té samé fence:(( to každý měsíc má štěňata a prodává je za 9000..
nahlašte na policii a na veterinární správu
Dave1001
napsal(a):
Ano mám to doložené od CHS:) sice jsem psal jen na jednu ale ceny furt budou od 15-25 tisíc :) a nevím proč se do mě teď navážíte
aha, takže z 25000 je najednou 15000...a těch 25000 podle infa jedné (kupodivu) nejmenované CHS .... mne vždycky baví, jak najednou začnou ty výmluvy na ceny haprovat jinak to je běžná cena při náročnosti odchovu takového plemene.
Co se do mě navažite?! V tu dobu co jsem ji sháněl žádná chs volnou fenku neměla ! Jste pěkná kráva tak akorát a vůbec pod můj příspěvek nepište když to nesouvisí s tématem .
A je úplně jedno jestli to bylo 15, 19 nebo 25 tisíc stejně bych si to nemohl dovolit , všichni nemají miliony jaký vy paní milá , někdo se zhroutil tak že ho zachránil pes za 5000 no bez PP, ale jak tak vidím u všech příspěvku neumíte nic jinyho bez každyho osocovat. Nepište vůbec děkuji , přeji vám krásný a nudný život jako máte teď nadále , naschle
Dave1001
napsal(a):
Vy si myslíte, že jedna fena může mít šťěňata každý měsíc? Tak to fakt není. Přečtěte si něco o rozmnožování psů. Máte fenu, tyto znalosti se vám budou hodit.
A nenadávejte zde lidem, jejichž názor se vám nelíbí.
Dave1001
napsal(a):
A je úplně jedno jestli to bylo 15, 19 nebo 25 tisíc stejně bych si to nemohl dovolit , všichni nemají miliony jaký vy paní milá , někdo se zhroutil tak že ho zachránil pes za 5000 no bez PP, ale jak tak vidím u všech příspěvku neumíte nic jinyho bez každyho osocovat. Nepište vůbec děkuji , přeji vám krásný a nudný život jako máte teď nadále , naschle
Klasika... dojdou argumenty, tak se vytahnou urazky. Na tohle jsem u mnozaku, a jejich klientu - jedincu s nizsi mozkovou kapacitou - zvykla.
Takze 1) diskuze je od slova diskutovat, vime? Pokud mas problem se srovnat s pravdou, tak nikam verejne nepis
2) ono 15000 jsou miliony? :D tady nekdo neumi zakladni matematiku. Zrejme proto neni schopen z vyplaty odlozit cca 1400 mesicne, coz za 1 rok tech 15000 krasne da... nehlede na to, ze porizovaci cena je jen prvni vydaj, ktery u psa nastava. Kvalitni strava, dalsi potreby, cvicak/cvicitel, atd atd... to mnohonasobne porizovaci cenu prevysi.
3) k zachrane nepotrebujete psa za 5000. Ani za 20000. Ani za milion. Kazdy pes je ten nejlepsi na svete. Staci si k nemu najit cestu a vnimat jej, dat mu co potrebuje, zodpovedne jej vest. Proste partaci, co si rozumi. Nepotrebujete radobyplemeno, u nejz podporujete byznys se psim utrpenim. Kdyz uz plemeno, tak prislusnika rasy s PP a dobre vybirat CHS. Anebo to muze byt treba opelichany maly vorech z ulice s mohutnym podkusem, jako muj prvni pes Idefix, to byl panecku PAN PES. Uzasny ke vsem, nepotreboval vubec voditko, temer nestekal, nikdy neutekl, nic neznicil, milionovy. Ted mam zase vorecha pres utulek a vsichni dalsi psi budou nejake adoptovane vorechoidni obludy, mne naplnuje s nimi pracovat, fungovat, jsou to proste osobnosti. At ziji voresi
No tak když jeden vrh se mu narodil 10.1 a teď nabízí další stenata ktera se narodila údajně 10.2 , má tam ty samé fotky , jinou fenku když jsem tam přijel jsem neviděl , tak jich má třeba víc co já vím ? .. a ne nedošli mi žádné argumenty jen nechápu proč mě nedávate za to ze jsem proste před měsícem neměl 25 000 které jsem mohl dát pryč:.potreboval jsem parťáka k sobě co nejdříve , jelikož jsem vdovec,přišel jsem i o své nenarozené dítě .... nevím jak by bylo vám . Ona je moje spása a je nám teď skvěle .
Hele inzerát snese všechno a ty fotky můžou být stažený z netu, nebo používá stejný leta.
No, parťáka zlaťák bez PP, radši si odkládejte, až vás bude stát 25 tisíc operace loktů...
Na moji fence naplanuji žádný rozmnožovaní , je to jen parťák do života , nechtěl jsem jiné plemeno než je zlaty retrívr , děkuji ..dále se už nebudu vyjadřovat , jen jsem myslel ze by se tu našel někdo kdo má štěně od toho pána nebo ho zná a řekl mi k tomu svý ...
Rodiče má s pp oba DKK negativní , a i kdyby ji pak něco v budoucnu bylo tak to peníze už budu mít..
Dave1001
napsal(a):
Na moji fence naplanuji žádný rozmnožovaní , je to jen parťák do života , nechtěl jsem jiné plemeno než je zlaty retrívr , děkuji ..dále se už nebudu vyjadřovat , jen jsem myslel ze by se tu našel někdo kdo má štěně od toho pána nebo ho zná a řekl mi k tomu svý ...
Rodiče má s pp oba DKK negativní , a i kdyby ji pak něco v budoucnu bylo tak to peníze už budu mít..
No, nemluvím o DKK. To u zlaťáků není problém, respektive může to být problém ve stáří, ale ty jejich lokty a ramena, to jsou kulhači už od mladého či mladého dospělého věku.
Dave1001
napsal(a):
No tak když jeden vrh se mu narodil 10.1 a teď nabízí další stenata ktera se narodila údajně 10.2 , má tam ty samé fotky , jinou fenku když jsem tam přijel jsem neviděl , tak jich má třeba víc co já vím ? .. a ne nedošli mi žádné argumenty jen nechápu proč mě nedávate za to ze jsem proste před měsícem neměl 25 000 které jsem mohl dát pryč:.potreboval jsem parťáka k sobě co nejdříve , jelikož jsem vdovec,přišel jsem i o své nenarozené dítě .... nevím jak by bylo vám . Ona je moje spása a je nám teď skvěle .
Nejste první ani poslední člověk, kterému se zbortil svět po odchodu nejbližšího člověka. Vaše touha po psím parťákovi je pochopitelná. Ale už není moc pochopitelné, že - když nemáte peníze na psa s PP - jste ochoten investovat do psa bez PP. Pes z útulku by vám udělal stejnou službu, zadarmo nebo za symbolickou částku, a ještě byste udělal dobrý skutek. V útulcích je fůra psů různého stáří a vzhledu, a tak by asi nebyl problém najít mladého jedince vzhledu zlatého retrívra.
Dave1001
napsal(a):
Přeji vám ať je štěně zdravé a ať je povahově opravdu jako zlatý retrívr. Teď už štěně máte tak nezbývá nic jiného, než doufat.
A jen se zeptám - když jsou oba rodiče s PP a oba mají DKK negativní - proč tedy nebyli uchovnění? Na mě to působí divně, trošku jako podvod. Když už si dám práci s tím, že psa nechám zrentgenovat tak proč ho i neuchovním? Nevím, jaké jsou podmínky zrovna u retrívrů, ale asi to nebude nic "hrozného". Působí to na mě tak, že je to jen "kec", že buď psi mají PP, ale nemají zdravotní vyšetření, nebo nemají ani PP. A nebo tedy mají obojí, ale mají jiný zdravotní problém, nebo nějakou "nestandardní" povahu?
Já nevím proč zase řešíte že si pán nevzal psa z útulku, když chtěl jen poradit co dělat při podezření na množírnu. Pán si odtamtud štěně nevzal tak se vlastně zachoval správně, a teď chce radu na koho se obrátit a vy tu probiráte jeho soukromý život a finanční situaci, opravdu bezva. Některé příspěvky nahoře byly k věci, uvědomit KVS a policii.
marcelaamax
napsal(a):
Přeji vám ať je štěně zdravé a ať je povahově opravdu jako zlatý retrívr. Teď už štěně máte tak nezbývá nic jiného, než doufat.
A jen se zeptám - když jsou oba rodiče s PP a oba mají DKK negativní - proč tedy nebyli uchovnění? Na mě to působí divně, trošku jako podvod. Když už si dám práci s tím, že psa nechám zrentgenovat tak proč ho i neuchovním? Nevím, jaké jsou podmínky zrovna u retrívrů, ale asi to nebude nic "hrozného". Působí to na mě tak, že je to jen "kec", že buď psi mají PP, ale nemají zdravotní vyšetření, nebo nemají ani PP. A nebo tedy mají obojí, ale mají jiný zdravotní problém, nebo nějakou "nestandardní" povahu?
Co je na tom divného, taky mám fenu s pp ma udělané rtg negativní a není uchovněna. Ale je pravda že na ní nechávám, neuchovnila jsem z důvodu své lenosti, je to NO.
Moyda
napsal(a):
Já nevím proč zase řešíte že si pán nevzal psa z útulku, když chtěl jen poradit co dělat při podezření na množírnu. Pán si odtamtud štěně nevzal tak se vlastně zachoval správně, a teď chce radu na koho se obrátit a vy tu probiráte jeho soukromý život a finanční situaci, opravdu bezva. Některé příspěvky nahoře byly k věci, uvědomit KVS a policii.
Děkuji, také to nechápu , ale u většiny v dotazu se vše dostane jinam . V pondělí budu to nejspíš řešit , protože je divny aby pan prodával štěňata narozené v lednu a teď prodává další narozené v únoru .
Moyda
napsal(a):
Co je na tom divného, taky mám fenu s pp ma udělané rtg negativní a není uchovněna. Ale je pravda že na ní nechávám, neuchovnila jsem z důvodu své lenosti, je to NO.
Jo ale nechováte. Pokud někdo chce chovat a ma k tomu vse potřebné, tak je trochu divné, ze neuchovni ne?
Dave1001
napsal(a):
Děkuji, také to nechápu , ale u většiny v dotazu se vše dostane jinam . V pondělí budu to nejspíš řešit , protože je divny aby pan prodával štěňata narozené v lednu a teď prodává další narozené v únoru .
No ono to klidně můžou byt porad ta sama štěňata. Jen starší se budou hůře prodávat a tak si pan vymysli "nový" datum narození.
Ježíš a proc tady řešite věci na které se zadavatel neptal?
Já si jdu prečíst info o tom co dělat v tomto případě. .
A abych tu strávila hodinu hledáním mezi příspěvky, které s tím vůbec nesouvisí. 👎
Mezi x příspěvky ve finále 2-3 odovědi k tématu, jinak spekulace o ničem co by kdyby.... 😣
Pán je svéprávný, svého pejska už má - tak není třeba mu radit ať si vezme psa s PP nebo z utulku.a jak si má šetřit penize 😨 Asi má k tomu své důvody proc to udělal, jak udělal...
A teda ať jsem proti vulgarismům, ani se nedivím, že jej použil 😉 trollem bych nazvala někoho jiného ☺ pokud pan seká štěňata bude mít asi víc fen (nedávno zrovna jste tu mluvili o stodolach plných fen a štěňat 😃 - opět k úplne jinému tématu 👍)
ZADAVATELI přeji Vam i pejsičce už jen šťastné chvíle - špatne máte vybrané - a sklánim velkou poklonu, že jste vše zlé zvládl překonat ❤
udělal jste dobře, že jste si vybral pejska svého srdce.
Řešit bych to zkusila přes policii nebo se poptat na veterině. Jste dobrý člověk,snažíte se něco zkusit 👍
,zatím co tady se jen planě plká svoje "pravda" a rada od VĚTŠINY žádná 👎
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
A abych tu strávila hodinu hledáním mezi příspěvky, které s tím vůbec nesouvisí. 👎
Mezi x příspěvky ve finále 2-3 odovědi k tématu, jinak spekulace o ničem co by kdyby.... 😣
Pán je svéprávný, svého pejska už má - tak není třeba mu radit ať si vezme psa s PP nebo z utulku.a jak si má šetřit penize 😨 Asi má k tomu své důvody proc to udělal, jak udělal...
A teda ať jsem proti vulgarismům, ani se nedivím, že jej použil 😉 trollem bych nazvala někoho jiného ☺ pokud pan seká štěňata bude mít asi víc fen (nedávno zrovna jste tu mluvili o stodolach plných fen a štěňat 😃 - opět k úplne jinému tématu 👍)
ZADAVATELI přeji Vam i pejsičce už jen šťastné chvíle - špatne máte vybrané - a sklánim velkou poklonu, že jste vše zlé zvládl překonat ❤
Řešit bych to zkusila přes policii nebo se poptat na veterině. Jste dobrý člověk,snažíte se něco zkusit 👍
Samozřejmě to pan může zkusit řešit. Ale myslím si, ze to, ze ma nekdo dva odchovy měsíc po sobě asi nikomu vadit nebude. Pokud vůbec jde o dva odchovy a není to jeden a ten samý. Ale samozřejmě pokusit se o něco může.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Děkuji vám moc ❤️ Více takových lidí jako vy ❤️
Sehnal jsem nejspíš člověka co od nej má štěně které prej neustále zvrací?? Nemuzu jít do toho sám jinak by to bylo tvrzení proti tvrzení a nic by se asi nevyřesilo , kdyby jste samy viděli jak to tam vypadá , fakt hrůza , jinak stěně údajně dovezl někam na benzinku , u mě neměl možnost a byl jsem asi jediný kdo viděl kde ty štěňata žijí.
jak už jsem psala výše nahlašte na policii a na veterinární správu. Zabývat se tím musí, na správu jsem už jednou psala a přišli psa řešit v doprovodu policie. Nešlo o množírnu ale o týraného psa v bytě. A jedna fena opravdu nemůže mít po měsíci další štěňata, obvykle fena hárá 2x do roka. Vzhledem k tomu že jste si pořídil fenku a ne psa bylo by dobré si o tom něco zjistit.
GAELLE
napsal(a):
jak už jsem psala výše nahlašte na policii a na veterinární správu. Zabývat se tím musí, na správu jsem už jednou psala a přišli psa řešit v doprovodu policie. Nešlo o množírnu ale o týraného psa v bytě. A jedna fena opravdu nemůže mít po měsíci další štěňata, obvykle fena hárá 2x do roka. Vzhledem k tomu že jste si pořídil fenku a ne psa bylo by dobré si o tom něco zjistit.
No tak tam musí mít fenek víc které zavřel předemnou .
Dave1001
napsal(a):
Volal jsem znova pánovi a štěňata mají 8 neděl , na inzerátu má samé fotky jako předtím stou jednou fenkou co jsem viděl . Rikal jsem jestli mě pošle fotku a prý má už poslední ze teď je "odjetej" asi veze štěně na benzinku .
To, že má poslední štěně může být taky jen nějaký "trik" , nátlak na kupujícího aby se rychleji rozhodnul. Stejne fotky může dávat klidně několik let, vůbec to nemusí být "aktuální" štěňata.
RozaTonda-mopsi
napsal(a):
Toto není poradna, ale diskuze. A tak se stává, že původní téma poněkud sklouzne jinam, stejně jako v rozhovoru naživo.
Pán vyžádanou radu dostal. A taky rady nevyžádané. Ty tazateli nepomůžou, ale třeba někomu, kdo to zde čte, ano.
marcelaamax
napsal(a):
To, že má poslední štěně může být taky jen nějaký "trik" , nátlak na kupujícího aby se rychleji rozhodnul. Stejne fotky může dávat klidně několik let, vůbec to nemusí být "aktuální" štěňata.
Ano , určitě ty fotky používá několik let , ale je normální aby každý měsíc prodával štěňata ? Je to snad dovolené ? Štěňata v hrozném stavu, celé to tam bylo otřesné , ukázal mi fenku z fotky co tam má i teď ale přece není možný aby na jedný fence měl další měsíc další štěňata , nebo ano ? Mám tedy to nechat být , a hledět si svýho nebo někam napsat a oni to "třeba" prošetří když nemám žádný materiální důkaz než jen jeden e-mail z 5.3. a včerejší screen nového inzerátu s dalšími štěňaty .
Podezření na množírnu se píše na příslušnou Krajskou veterinární správu. Můžete se taky obrátit třeba na aktivitu "Blesk tlapky". Docela se množíren chytaj a řešej to. Případně na aktivitu "Hlas zvířat".
Co se týče té koupě štěněte bez PP, tak z těch Vašich argumentů fakt rostu. Vy jste se zamiloval do zlatého retrívra a přitom jdete a koupíte si křížence. Nemáte na vyšší finanční výdaje, ale přitom absolutně nehledíte na zdravotní stránku. Ona taková DKK nebo DLK není zrovna sranda za pětikilo. A jestli si myslíte, že jste to vyhrál se psem někde z rodiny od vymazlených rodičů, tak to jste možná taky na hlubokým omylu. Množírenská mafie má dneska už takový finty, že by Vám lezly oči z důlku..
Ten argument, že jsou v útulcích jen staří psi, tak za ten bych Vás s chutí plácla. V útulcích jsou mraky právě takový ala labradořích nebo ovčouních štěňat. Teď jich bylo v jednom útulku k adopci třináct.
Určitě je smutný, jestli se Vám stala nějaká nepříjemná životní událost. Ale tak jestli jste chtěl bezpapíráka a všechno okolo Vám bylo jedno, tak to na férkovku napište. Bylo mi to jedno. A neplácejte se tady ve směšných výmluvách...
impact
napsal(a):
Podezření na množírnu se píše na příslušnou Krajskou veterinární správu. Můžete se taky obrátit třeba na aktivitu "Blesk tlapky". Docela se množíren chytaj a řešej to. Případně na aktivitu "Hlas zvířat".
Co se týče té koupě štěněte bez PP, tak z těch Vašich argumentů fakt rostu. Vy jste se zamiloval do zlatého retrívra a přitom jdete a koupíte si křížence. Nemáte na vyšší finanční výdaje, ale přitom absolutně nehledíte na zdravotní stránku. Ona taková DKK nebo DLK není zrovna sranda za pětikilo. A jestli si myslíte, že jste to vyhrál se psem někde z rodiny od vymazlených rodičů, tak to jste možná taky na hlubokým omylu. Množírenská mafie má dneska už takový finty, že by Vám lezly oči z důlku..
Ten argument, že jsou v útulcích jen staří psi, tak za ten bych Vás s chutí plácla. V útulcích jsou mraky právě takový ala labradořích nebo ovčouních štěňat. Teď jich bylo v jednom útulku k adopci třináct.
Určitě je smutný, jestli se Vám stala nějaká nepříjemná životní událost. Ale tak jestli jste chtěl bezpapíráka a všechno okolo Vám bylo jedno, tak to na férkovku napište. Bylo mi to jedno. A neplácejte se tady ve směšných výmluvách...
Aha:) tak tohle mě je už fakt k smíchu , jo jasný bylo mi to jedno proto teď řeším něco protože mi je to vlastně jedno ?aha dobře . Křiženca?dobře no myslel jsem ze křížení je dvou různých plemen, ale tak asi mám doma vlastně čivavu:) díky moc , mám už dost těhle vašich keců , zprávu jsem poslal a uvidí se jestli se něco vyřeší:) naschle
Dave1001
napsal(a):
Ano , určitě ty fotky používá několik let , ale je normální aby každý měsíc prodával štěňata ? Je to snad dovolené ? Štěňata v hrozném stavu, celé to tam bylo otřesné , ukázal mi fenku z fotky co tam má i teď ale přece není možný aby na jedný fence měl další měsíc další štěňata , nebo ano ? Mám tedy to nechat být , a hledět si svýho nebo někam napsat a oni to "třeba" prošetří když nemám žádný materiální důkaz než jen jeden e-mail z 5.3. a včerejší screen nového inzerátu s dalšími štěňaty .
již potřetí vám píši nahlaste to na veterinární správě. jsou povinni to řešit!!! ne "třeba" ............... nevím proč to stále dokola píšete tady. jedna fenka nemůže mít za měsíc další štěńata. a zopakuji - sám jste si pořídil fenku zjistěte si jak to chodí. jistě byste na štěňata ala retrivr narazil i v útulku ale holt by nebyla druhý den.jen jste podpořil jiného množitele to je celé. takže za mne buď prověřené psy s pp a nebo z útulku.
"ale přece není možný aby na jedný fence měl další měsíc další štěňata , nebo ano ?"
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pes_dom%C3%A1c%C3%AD#Rozmno%C5%BEov%C3%A1n%C3%AD
se asi někdo baví......
GAELLE
napsal(a):
již potřetí vám píši nahlaste to na veterinární správě. jsou povinni to řešit!!! ne "třeba" ............... nevím proč to stále dokola píšete tady. jedna fenka nemůže mít za měsíc další štěńata. a zopakuji - sám jste si pořídil fenku zjistěte si jak to chodí. jistě byste na štěňata ala retrivr narazil i v útulku ale holt by nebyla druhý den.jen jste podpořil jiného množitele to je celé. takže za mne buď prověřené psy s pp a nebo z útulku.
Kdyby ta majitelka dala ty štěňata do útulku a já si ji vzal , tak je to to stejné tak mě furt nekamentujte. A nebyli množitele! měli štěňata jednou a naposledy , protože si jedno štěně nechali pro svoji tetu kde ji její čtyřnohý kamarád umřel , fenka teď půjde nespise na kastraci kvůli rakovině . Majitele mě slušně pozvali dál nabídli kafe dali nějaké věci a granulky do začátku pro malou , kupní smlouvu a v pořádku čisté zdravé štěně. S majitelkou jsem pořad v kontaktu
Jo už jsem to nahlásil , nevím jak to chodí když nemám žádný důkaz než jen moje tvrzení a zprávu z e-mailu .
Dave1001
napsal(a):
Aha:) tak tohle mě je už fakt k smíchu , jo jasný bylo mi to jedno proto teď řeším něco protože mi je to vlastně jedno ?aha dobře . Křiženca?dobře no myslel jsem ze křížení je dvou různých plemen, ale tak asi mám doma vlastně čivavu:) díky moc , mám už dost těhle vašich keců , zprávu jsem poslal a uvidí se jestli se něco vyřeší:) naschle
Máte doložen původ štěněte? Nemáte. Takže máte křížence.
Janae1
XXX.XXX.160.6
GAELLE
napsal(a):
A ono je někde psáno, že "chovatel" má pouze jednu fenku?
Klidně může prodávat na stejné fotky štěňata od několika fen.
napsal(a):
"ale přece není možný aby na jedný fence měl další měsíc další štěňata , nebo ano ?"
https://cs.wikipedia.org/wiki/Pes_dom%C3%A1c%C3%AD#Rozmno%C5%BEov%C3%A1n%C3%AD
se asi někdo baví......
Samozřejmě ze se nebavím , bylo no psáno ironicky , když majitel si schovává fenky a ukáže mi jen tu udajnou z fotky a pak další měsíc to stejně . Vím ze fena hará 2x do roka a ze nemůže mít každý měsíc štěňata , bylo to psáno ironicky :) jestli jste to nepochopila tak mě to mrzí :)
Dave1001
napsal(a):
Samozřejmě ze se nebavím , bylo no psáno ironicky , když majitel si schovává fenky a ukáže mi jen tu udajnou z fotky a pak další měsíc to stejně . Vím ze fena hará 2x do roka a ze nemůže mít každý měsíc štěňata , bylo to psáno ironicky :) jestli jste to nepochopila tak mě to mrzí :)
tak to mi odlehlo
chovatel může mít x fen = může mít štěňata třeba týden po sobě....
a tohle nemusí být ani chovatel, ale jenom prodejce
u bPP nejsou žádná pravidla, žádný klub, žádné kontroly vrhů, prostě nic nic a nic
"A to je dovolené ??"
mít víc chovných fen je samozřejmě zcela v pořádku i v organizovaném PP chovu
tam ale platí nějaká pravidla (od kdy, jak často může mít fena štěńata, probíhají kontroly vrhů)
napsal(a):
tak to mi odlehlo
chovatel může mít x fen = může mít štěňata třeba týden po sobě....
a tohle nemusí být ani chovatel, ale jenom prodejce
u bPP nejsou žádná pravidla, žádný klub, žádné kontroly vrhů, prostě nic nic a nic
"A to je dovolené ??"
mít víc chovných fen je samozřejmě zcela v pořádku i v organizovaném PP chovu
tam ale platí nějaká pravidla (od kdy, jak často může mít fena štěńata, probíhají kontroly vrhů)
Takže bylo zbytečné to hlásit ? Když jich muže mít kolik chce a pak prodávat kolik jich chce za jakýkoliv podmínek ?
Dave1001
napsal(a):
A to je dovolené ??
Jako si myslíte, že nějaký zákon určuje, jaké fotky můžete použít u svého inzerátu?
Radši nechoďte na drůbež, tam jsou běžně fotky stažený z netu
Mě by zajímalo, co s tím ta doporučovaná policie jako udělá?
Neexistuje zákon, který by zakazoval rozmnožování psů bez pp, ani který by přikazoval, s jakou obrazovou dokumentací mají být taková zvířata nabízena, tak přemýšlím, jak si s tím příslušníci v rámci pomáhání a chránění poradí.
Přeji na služebně hodně štěstí.
Tohle vám přijde hezké ?... tohle je foto aktuálních nabízených štěňat .
Dave, odpověď, co můžeš dělat, máš hned v první reakci na úvodní příspěvek.
Nerozumím tomu dalšímu vývoji, pokud to nemá být provokace.
Dave1001
napsal(a):
Jenže tu někdo psal ze mít více fen je v pořádku , a já neprovokuji :) jen ukazuji jak na tom ty štěňata jsou .
Tak vyloženě to, že někdo chová na více fenach nijak divné není. Pokud je o feny dobře postaráno, tak v tom nevidím problém. V některých chovkach třeba kreji i dvě feny najednou - pokud na to maji podmínky a cas, tak proč ne?
Dave1001
napsal(a):
Jenže tu někdo psal ze mít více fen je v pořádku , a já neprovokuji :) jen ukazuji jak na tom ty štěňata jsou .
počet fen není v žádném případě v přímé úměře k životním podmínkám a možnému týrání zvířat, neboli týrání zvířat není dáno počtem, ale životními podmínkami
pořád dokola a dokola....proto mi to přijde jako provokace
Dave1001
napsal(a):
a přesto jste tam jel Proč? Pokud u mne něčím vadí sepsání inzerátu, fotka tak tam ani nepojedu. Když nebudou kupující nebude ani prodávající. Tak asi má fen víc nebo neprodal tak je bude vydávat za mladší. Já taky hledám štěně, je to složitější ne jsme čekala ale ty chci kolem 8-10 týdne.
Markéta80
napsal(a):
a přesto jste tam jel Proč? Pokud u mne něčím vadí sepsání inzerátu, fotka tak tam ani nepojedu. Když nebudou kupující nebude ani prodávající. Tak asi má fen víc nebo neprodal tak je bude vydávat za mladší. Já taky hledám štěně, je to složitější ne jsme čekala ale ty chci kolem 8-10 týdne.
Jel jsem tam 5.3 se podívat na štěně tu první fotky mě poslal dneska z aktuálních štěňat , ale dne 5.3 to znamená před měsícem kdy jsem scháněl štěňátko a měl jsem vybrány 3 majitele a bylo to poblíž byl jsem se podívat všude , dne 5.3 kdy jsem chtěl fotku tak mě pán poslal tuhle , kde štěně nevypadalo hrozně jak nyní ale realita byla jiná, na inzerátu má a měl "hezké fotky , požádal jsem ho dnes aby mi poslal fotku toho posledního štěňata a padl jsem na zadek , a fotku o kterou jsem požádal před měsícem vypadala takhle
fikovnice
napsal(a):
25 tis. za zlaťáka?
Já myslím, že se ty ceny tak nějak pohybují. Před pár měsíci jsem se o zlaťáky zajímala a ceny štěňat byly okolo 18 - 22 000, takže si myslím, že zlaťák za 25 není žádná výjimka.
Co si pamatuji dříve - ale to už bude minimálně 15 let, tak v tu dobu byl zlaťák (s PP) za 8 000 - po zdravých a úspěšných rodičích. Za 8 000 dnes možná stěží seženu zlaťáka bez PP.
marcelaamax
napsal(a):
Já myslím, že se ty ceny tak nějak pohybují. Před pár měsíci jsem se o zlaťáky zajímala a ceny štěňat byly okolo 18 - 22 000, takže si myslím, že zlaťák za 25 není žádná výjimka.
Co si pamatuji dříve - ale to už bude minimálně 15 let, tak v tu dobu byl zlaťák (s PP) za 8 000 - po zdravých a úspěšných rodičích. Za 8 000 dnes možná stěží seženu zlaťáka bez PP.
Asi tak, letos golden i za 35 tisíc, případně do zpráv.
Nečetla jsem úplně všechny příspěvky, ale vyplívá mi z toho, že pán byl psychicky špatně a potřeboval zvířecího kamaráda, aby se nezhroutil..
Pokud dobře vím, tak nikde nebylo psáno, že je v nějaké příšerně špatné finanční situaci. Jen potřeboval pejska co nejdřív. Už nemohl rok šetřit na psa s PP.
Tak proč tady řešíte, že si měl koupit psa s PP nebo si psa adoptovat?
Vždyť už štěně má. Tady je hlavním tématem množírna. Né to, kde si měl koupit štěně.
Teď se mnou bude asi hodně nesouhlasit, ale tohle je názor můj.
Já bych být pánem koupila psa klidně i bez PP. Hlavně štěně, které se mi líbí.
Teď v útulku se Vám bude hledat štěně, které je vhodné na adopci asi hodně špatně.
Štěňátko máte roztomilé a přeji krásné chvilky Vám i pejskovi .
Phyllobatesvittatus12
napsal(a):
Nečetla jsem úplně všechny příspěvky, ale vyplívá mi z toho, že pán byl psychicky špatně a potřeboval zvířecího kamaráda, aby se nezhroutil..
Pokud dobře vím, tak nikde nebylo psáno, že je v nějaké příšerně špatné finanční situaci. Jen potřeboval pejska co nejdřív. Už nemohl rok šetřit na psa s PP.
Tak proč tady řešíte, že si měl koupit psa s PP nebo si psa adoptovat?
Vždyť už štěně má. Tady je hlavním tématem množírna. Né to, kde si měl koupit štěně.
Teď se mnou bude asi hodně nesouhlasit, ale tohle je názor můj.
Já bych být pánem koupila psa klidně i bez PP. Hlavně štěně, které se mi líbí.
Teď v útulku se Vám bude hledat štěně, které je vhodné na adopci asi hodně špatně.
Štěňátko máte roztomilé a přeji krásné chvilky Vám i pejskovi .
Naprostý souhlas 😊
Dave1001
napsal(a):
Doporučuji urychleně vyhledat psychiatrickou pomoc a ne se starat o to, kolik má kdo inzerátů.
fikovnice
napsal(a):
A tak pán tady napsal o sobě celkem diskrétní věci a myslím, že se ze dna již hrabe, netřeba jej posílat do cvokhausu.
Pomoc psychiatra se přece nerovná "cvokhaus". Psychiatr je doktor jako každej jinej. Léčit se se zlomenou nohou taky není žádná ostuda. Proč by měla být ostuda léčit se se zlomenou duší?
Tyhle předsudky jsou fakt nebezpečný.
Pán tady o sobě opravdu prozradil mnohé, taky některé jeho reakce byly dost ... zjitřené. Myslím, že konzultace s odborníkem by byla užitečná. To štěně mu asi taky pomůže, ale i štěně si zaslouží vyrovnaného páníčka.
Šarina
napsal(a):
Pomoc psychiatra se přece nerovná "cvokhaus". Psychiatr je doktor jako každej jinej. Léčit se se zlomenou nohou taky není žádná ostuda. Proč by měla být ostuda léčit se se zlomenou duší?
Tyhle předsudky jsou fakt nebezpečný.
Pán tady o sobě opravdu prozradil mnohé, taky některé jeho reakce byly dost ... zjitřené. Myslím, že konzultace s odborníkem by byla užitečná. To štěně mu asi taky pomůže, ale i štěně si zaslouží vyrovnaného páníčka.
Tak to pozor, já nemám žádné předsudky a termín "cvokhaus" jsem psala s nadsázkou.
Vadí mi, že pán se ptal na konkrétní dotaz a dostane se mu rady, aby navštívil psychiatra. To, zda jej navštívil nebo navštíví, beru za jeho ryze soukromou věc. Do té mi nic není. To, nač se ptal na kynologickém fóru, sem naopak patří. A odpovědii se mu dostalo, jen třeba "Gaelle" odpovídala několikrát.
Vážený pane pokud budete brát štěňata od takových lidí jako uvádíte Pak se nedivte.Kde není poptávka není nabídka!!!Pokud nemáte na štěně s PP z řádné chovné stanice vemte si pejska z útulku. Ty jsou přeplněné
Michelle3455
XXX.XXX.29.142
Našel by jste jen by jste nemohl koukat na bazos ale na záchranné organizace