Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Scopex

7.4.2019 11:39
Scopex

XXX.XXX.148.89

Dobrý den, před týdnem nám fenka (am.staford.terier) porodila 8 štěňátek. Ihned po porodu žrala normálně asi 3x za den. Musela jsem ji to dát do porodní bedny. Od pátého dne skoro nežere. Zkouším jí nabízet všechno možné. Vývar, těstoviny s masem/ryzi, granule s konzervou, pomletou rybu, štěněcí mlíko, tvaroh, vajíčko... Po celodenním nabízení zobne večer jen trošku (asi čtvrtinu normální denní dávky). Nemluvě o tom, že by toho měla sežrat 2x až 3x víc, než normálně. Štěňátka zatím přibírají, ale nevím, jak dlouho může trvat, než přijde o mlíko. Musím upřesnit, že s jídlem měla vždy problémy. Teď je to ale extrém. Jsem už na pokraji sil a jsem z toho opravdu zoufalá. O štěňata se stará, ale už chce chodit častěji ven na zahradu a když přijde domu, tak se jí za nimi do bedny moc nechce a začne chodit do jiných pokojů po domě. Prosím o jakékoliv rady. Předem moc děkuji.

7.4.2019 11:53
lupus4

XXX.XXX.205.61

Placenty vyšly všechny ?

k DOBRÝMU vetovi jestli nemá zánět...HNED

7.4.2019 12:26
janaa

XXX.XXX.51.68

Nechte jí zkontrolovat vetem, spíš než ta nežravost, by mi bylo divné,že nechce k miminům. Mě čuba taky asi týden po porodu začala stávkovat se žrádlem, pažravá fena najednou začala vymýšlet. Já se navymýšlela i navařila, nakonec žrala pouze hovězí zadní krájené na kousíčky, a když měla hooodně dobrou náladu telecí. Čím se cpala, byly rohlíky a vánočka a naštěstí mi žrala aspoň trochu kozí výrobky - tvaroh, mléko, zákys. Přesto měla mléka, že by ukojila druhý vrh. Musíte zkoušet a vymýšlet,co bude považovat za poživatelné

Scopex

7.4.2019 13:38
Scopex

XXX.XXX.148.89

Ano, placenty vyšly všechny. Veterinářce jsem volala včera. Říkala, že jí mám zkoušet nabízet všechno možný, aby něco snědla. Teď venku žrala trávu, pak se vyzvracela a z okna jsem viděla, že má průjem. Asi ji je špatně, jak ji cpu všechno možný. Dneska zatím nesnědla vůbec nic. Ani piškoty nechce. Už ji jdou vidět žebra, jak je hubená. Jen jednou se napila. Zítra ráno s ní zajedu k vetovi. Děkuji za rady.

10.4.2019 21:20
b.k

XXX.XXX.210.182

Něco nového u fenky? Je ok?

Jinak taky jsem zažila - pažravá fena na barfu - ne týden,ale za den,dva po porodu taky nic nechtěla..
Vlastně chtěla - granule.. Takže nějakou dobu dostávala jen granule,než se vrátila do normálu..

Scopex

10.4.2019 23:06
Scopex

XXX.XXX.76.3

Fena pořád nežere, nebo žere, ale strašně málo. Zkouším jí nabízet všechno možné. Včera za celý den vypila pouze vývar, když jsem ji tam dala rohlík, tak na mě koukala a už nechtěla ani ten vývar. Nakonec jsem ji to dávala z ruky, tak si dala říct. Dneska za celý den snědla pouze trochu vařeného masa a to jsme ji museli povzbuzovat, jak je šikovná, tak trochu sežrala. Granulí se ani netkne. Nabízím jí syrové maso, vařené maso s těstovinami/rýží, granule smícháné s konzervou, syrové ryby, vývary, ale marně. Všechno akorát vyhazuji. Je vyhublá jak chrt.... Už jsem vážně na prášky. Veterinář řekl, že je hubená a že by měla žrát jinak přijde o mlíko a že ji mám nabízet, co bude chtít. Nechce nic a mě to trhá srdce, protože nevím, co s ní mám dělat :-(

10.4.2019 23:25
K...

XXX.XXX.245.2

A nežere ani ochucené pro lidi? Jasně, není to zdravé, ale připadalo by mi to lepší než nic. Nebo pastu Calopet?

Scopex

11.4.2019 03:20
Scopex

XXX.XXX.148.89

Ani to nechce. Zkoušela jsem ji už taky dávat omáčku s těstovinami a hovězím masem. Tu pastu jsem nezkoušela. Ta se asi nedá koupit ve zverimexu, že? Jediný co si dá jsou zbytky mateřského mléka, co můj malý synek nevypije a pak štěněcí. Někdy si dá tvaroh nebo lipánek. Přijde mi to, ale pořád málo. Nechápu, že nechce žrát. Vždyť přece 8 štěňat je hodně a musí to být pro ni náročný.

11.4.2019 07:15
K...

XXX.XXX.245.2

Scopex napsal(a):
Ani to nechce. Zkoušela jsem ji už taky dávat omáčku s těstovinami a hovězím masem. Tu pastu jsem nezkoušela. Ta se asi nedá koupit ve zverimexu, že? Jediný co si dá jsou zbytky mateřského mléka, co můj malý synek nevypije a pak štěněcí. Někdy si dá tvaroh nebo lipánek. Přijde mi to, ale pořád málo. Nechápu, že nechce žrát. Vždyť přece 8 štěňat je hodně a musí to být pro ni náročný.

Calopet - ve zverimexu nevím, spíš u veterináře nebo objednat přes internet.
Když chce mléčné výrobky, napadá mě, jestli by nechtěla taky kosti - pokud není zvyklá, třeba kuřecí křídla se dají rozemlít v mlýnku na maso.
Mléko můžete zkusit taky kozí. Snad se brzo umoudří.

11.4.2019 08:15
janaa

XXX.XXX.51.68

Zkuste to kozí mléko nebo mléko pro štěňata. Do toho glukopur,aby to bylo sladké a hodně energie. Pokud by žrala kozí mlíko,tak bych zkusila i kozí tvaroh,zákys atd. Držím palce

11.4.2019 09:08
saola

XXX.XXX.168.44

Jediné, co veterinář řekl, že je hubená a že by měla žrát?
to je dost smutné, ne?
Co jiný veterinář?

Jak to zvládají štěňata? Nemají hlad?
Pokud je feně nedobře, tak možná mají taky hlad.

Scopex

11.4.2019 09:37
Scopex

XXX.XXX.148.89

Tohle mi řekl už druhý veterinář. Štěňátka vážím každý den a přibírají. Včera jsem je všechny ještě večer přikrmila z flašky. Budu do ní zkoušet dál cpát všechno možný. Dnes jsem ji vyndala rybu z mrazáku, tak třeba si dá. Všem moc děkuji za rady.

11.4.2019 10:05
janaa

XXX.XXX.51.68

Scopex napsal(a):
Tohle mi řekl už druhý veterinář. Štěňátka vážím každý den a přibírají. Včera jsem je všechny ještě večer přikrmila z flašky. Budu do ní zkoušet dál cpát všechno možný. Dnes jsem ji vyndala rybu z mrazáku, tak třeba si dá. Všem moc děkuji za rady.

Jak jsem psala výše,jednou jsem tohle taky měla s čubou po porodu. Taky spíš nežrala než žrala cca týden a pak byla velmi vybíravá. Přesto měla mléka na rozdávání a devět štěňat hravě ukojila. A to byla po těžkým porodu,který trval dva dny a nakonec stejně šla poslední dvě štěnda císařem.Přidávala jsem různý doplňky, aby měla všechno alespoň v tom málu,co sežrala. Držte se, ono se to zlomí a zas žrát začne

Scopex

11.4.2019 10:45
Scopex

XXX.XXX.76.3

Děkuji za podporu :-) Dneska si dala trochu granulí a v tom zamíchaný 2 kapsičky. Za chvíli ji zkusím dát tu rybu. Snad máte pravdu a bude to jen lepší ;-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.4.2019 11:47

Scopex napsal(a):
Děkuji za podporu :-) Dneska si dala trochu granulí a v tom zamíchaný 2 kapsičky. Za chvíli ji zkusím dát tu rybu. Snad máte pravdu a bude to jen lepší ;-)

muze ji byt spatne z toho, jak uklizi po stenatech.

jestli pije steneci mleko - urcite ji ho doprejte.
je to na urovni te calopetky -a da se sehnat i v tech. chov potřebách.

11.4.2019 12:49

b.k napsal(a):
Něco nového u fenky? Je ok?

Jinak taky jsem zažila - pažravá fena na barfu - ne týden,ale za den,dva po porodu taky nic nechtěla..
Vlastně chtěla - granule.. Takže nějakou dobu dostávala jen granule,než se vrátila do normálu..

Jo přesně tohle byla moje mopsle...

Zadavatelka: dělal jí ten druhý veterinář nějaké vyšetření? Aspoň sono, krev? Nebo jen řekl, že je hubená?

11.4.2019 13:19

mi to připomnělo mého nemocného nežravce.....toho jsem rozjedla kotěcím mlékem (stříkačkou do pusy) a kočičími kapsičkami

Scopex

11.4.2019 14:12
Scopex

XXX.XXX.148.89

Dělal ji sono a vše v pořádku. Krev ji nebral. Zkoušela jsem ji dát tu rybu a nechce. Zkusím ji to dát ještě později. Myslím, že pro dnešek má s tím jídlem vystaráno.... trochu granulí s kapsičkami a už do ní nic nedostanu. Aspoň, že si dá to mlíko, ale i to mi vypije pouze z malé lahvičky, kde to musí vylizovat. Jakmile ji to přeliji do misky, tak se toho ani nedotkne. Myslím, že z ní brzo skončím na psychiatrii :-D

11.4.2019 14:20
saola

XXX.XXX.250.214

Syrové mleté hovězí s vajíčkem?
Tomu neodolá žádný pes.

11.4.2019 14:27
Anamor179

XXX.XXX.58.232

Zdravím -už je fenečka dobrá???Teď právě očekávám porod,dává si na čas,blbne ,tak se od ní nehnu a čtu..Myslím na Vás..

11.4.2019 14:31
Anamor179

XXX.XXX.58.232

Vzpomínám,že takhle mi jednou fenka u štěnat baštila jen a jen z ruky!Nechtěla zaboha vylézt od nich z bedny..

11.4.2019 15:05
janaa

XXX.XXX.51.68

Anamor179 napsal(a):
Vzpomínám,že takhle mi jednou fenka u štěnat baštila jen a jen z ruky!Nechtěla zaboha vylézt od nich z bedny..

Jsem se zasmála,právě jsem feně sebrala misku z porodní bedny,protože nechce vylízat ven,ani kvůli žrádlu,ani kvůli vodě. Na venčení musím štěnda vzít,dát do košíčku,počkat,až se uklidní,pak si je zkontroluje a jde, vyhodí to hned za dveřma a letí zas domů ale tak to má být a je to v pořádku. Díky bohu za feny,které mají instinkty stále v pořádku

11.4.2019 15:25
Anamor179

XXX.XXX.58.232

To tedy ano!!Některé lidské "matky" by si z nich měly brát příklad!!!!

Scopex

11.4.2019 17:18
Scopex

XXX.XXX.148.89

Já jsem ji taky před porodem sledovala. Při každým hrabání už jsem si říkala, že už to bude. Hrabala týden dopředu. Když z ní odcházely takový hleny, tak už jsem plašila, že bude rodit. Omyl.... Každej den z ní nějakej odešel, takhle to šlo taky týden. Pak v neděli ráno zase hlen, který za ní venku vlál, tak z toho byla nervózní. Tak jsem jí to otřela a vzala jsem ji zpátky domů. Doma se vyzvracela (světle zelenou vodu) do porodní bedny a než jsem to stačila uklidit, tak z ní lezlo štěně. Byla to sranda.... Manžel odjel na ryby, protože většina psů přece rodí v noci. Do toho mi tady brečel 7měsíční syn, protože chtěl spinkat a asistovaly dvě dcerky (4 a 6 let), takže si to asi dovedete představit :-D Zvládly jsme to všechno skvěle, holky šly uspávat malýho a naše psí maminka si se vším poradila sama. Překousala pupeční šňůry, bleskurychle sežrala placenty. Všechny štěňatka se rodily bez těch plod.obalů. jen jedno poslední se narodilo v tom obalu, tak jsem ho vyndala ven a vysála jsem mu vodu z čumáčku a tlamičky. Štěňátka jsem dávala postupně k cecíkům a všechna se krásně chytla. První štěně se narodilo 9:30 a poslední osmé štěňátko ve 12:50, takže to bylo docela rychlý. Já jsem před tím porodem přečetla snad taky úplně všechno co šlo.. Přeji Vám bezproblémový porod, krásná a hlavně zdravá štěňátka a ať máte žravou fenu :-)

Scopex

11.4.2019 17:46
Scopex

XXX.XXX.148.89

Nevím, jak tady mám reagovat na konkrétní příspěvěk. To, co jsem psala před chvílí bylo pro Anamor179. Jinak za chvíli jede manžel s fenkou opět k veterináři, protože když jsem byla s malým v ložnici a přišla jsem do obyváku, tak fena nikde. Hledala jsem ji a slyšela jsem ji u holek v pokoji, ale tam jsem ji nikde neviděla, ona byla zalezlá pod postelí. Jsem zvědavá s jakou přijedou... Ach jo. Prvních pár dnů (asi tak čtyři) se od nich taky nechtěla hnout. Dávala jsem ji napít i najíst do porodní bedny. Nevím, co se s ní stalo. Teď chce chodit často ven a když přijde, tak se jí za nimi moc nechce. Chodí do ostatních místností a ikdyž štěňata kňučí, tak ona nic. Musím jí řict, aby tam šla, tak jde a pak se zase stará normálně..... Je to ale divný. Vím, že tohle jsou naše první a zároveň poslední štěňátka.

11.4.2019 17:47
Anamor179

XXX.XXX.58.232

To je hezký příběh ….My zatím od 4 hod od rána hrabeme a zvracíme...a kadíme.. .Jme obě klidné,mám na to dovču.. Za 30 let,co chovám pejsky,jsem jich pár zažila a ještě víc jsem jich prožila se známými chovateli..Někdy se feny chystají dlouho,jindy naopak na nich nic moc nepoznáte,zalehnou,tlačí a rodí..Jsou taky velké rozdíly mezi plemeny...původní rasy většinou rodí přirozeně,bez větších problémů...zato vyšlechtěné rasy mají dost potíží-hlavně ty s velkými kulatými hlavami/typ buldok..mops…/ ,pak tzv."mini" fenečky /čivavy,jorci../a také i překvapivě plemena s hlubokými dělohami /salašnici/..Je to samý císař...Za to ale můžou hlavně lidi-přešlechťování plemen,příbuzenské plemenitby atd..
Je to pokaždé malý zázrak!! Pokud mohu poradit-základ u porodu je zajistit klid,vetrináře v pohotovosti..Fenku hlídat/stačí 2 minuty a nevybalené štěně z plod.obalu se udusí/ , počítat obaly/ fena by prý měla sežrat cca 2-3 pro v nich prospěšné pro ni látky...více není zase prý dobré sežrat pro velké množství bakterií..a taky pak ten černý průjem,který vše zatřísní .
..Co mne ještě napadá- pozor na průvan,přílišné horko či zima a důležitá je podložka,na které štěnda jsou!Musí být pevná,aby fena štěnda nezahrabala a ta pak buď zastydnou anebo se udusí nebo mají hlad....

11.4.2019 17:53
Anamor179

XXX.XXX.58.232

Ajej..Nemá ztvrdé cecíky?? Je dobře odčervena??

11.4.2019 18:25
janaa

XXX.XXX.51.68

Achjo,držím palce, ať už konečně přijdou na to,co feně je :-(

11.4.2019 18:28
janaa

XXX.XXX.51.68

Anamor179 napsal(a):
To je hezký příběh ….My zatím od 4 hod od rána hrabeme a zvracíme...a kadíme.. .Jme obě klidné,mám na to dovču.. Za 30 let,co chovám pejsky,jsem jich pár zažila a ještě víc jsem jich prožila se známými chovateli..Někdy se feny chystají dlouho,jindy naopak na nich nic moc nepoznáte,zalehnou,tlačí a rodí..Jsou taky velké rozdíly mezi plemeny...původní rasy většinou rodí přirozeně,bez větších problémů...zato vyšlechtěné rasy mají dost potíží-hlavně ty s velkými kulatými hlavami/typ buldok..mops…/ ,pak tzv."mini" fenečky /čivavy,jorci../a také i překvapivě plemena s hlubokými dělohami /salašnici/..Je to samý císař...Za to ale můžou hlavně lidi-přešlechťování plemen,příbuzenské plemenitby atd..
Je to pokaždé malý zázrak!! Pokud mohu poradit-základ u porodu je zajistit klid,vetrináře v pohotovosti..Fenku hlídat/stačí 2 minuty a nevybalené štěně z plod.obalu se udusí/ , počítat obaly/ fena by prý měla sežrat cca 2-3 pro v nich prospěšné pro ni látky...více není zase prý dobré sežrat pro velké množství bakterií..a taky pak ten černý průjem,který vše zatřísní .
..Co mne ještě napadá- pozor na průvan,přílišné horko či zima a důležitá je podložka,na které štěnda jsou!Musí být pevná,aby fena štěnda nezahrabala a ta pak buď zastydnou anebo se udusí nebo mají hlad....

Já nechávám feně sežrat,co chce a kolik chce a s průjmem problém nemáme. Napadá mě,jestli to není jako u všeho - feny na mase a všem můžou sežrat cokoli, i ty placenty, a nic ji není, feny na granulích, které se poto po všem,logicky budou srajdit i po tomhle. Já si teď užila krásný porod, sice první doba dlouhá,čuba funěla od sedmi večer do tří odpoledne, ale pak šla štěnda po 20-30 minutách, takže jsme začali ve tři a v sedm jsme měli devět krásnejch štěňat. Jen prvního chlapečka,kterej to protlačoval,jsem musela rozdýchávat,ale během pár minut řval jak prorvanej a dneska jsem kontrolovala váhu,jestli není rozbitá,protože přibírá rychlostí blesku

11.4.2019 18:36
Anamor179

XXX.XXX.58.232

Jojo to máte pravdu s těmi granulemi a masem..V přírodě to taky sežerou všechno..a dobrý... To gratuluji k 9 miminám!!Super porod,,Co máte za rasu??Já grifonku a ty maj právě problémy s porody-císař 1:1..Tahle moje fenka už měla mimi- 8 kousků,ale živé jen 3..Vysoká mortalita štěňat je u nich.. Takže se snažím být klidná a pozitivní,ale…... Očekávám cca 4 mimina..

11.4.2019 19:28
janaa

XXX.XXX.34.118

Tak to moc držím palce,aby to dobře dopadlo. Chovám labradory, naštěstí obecně problémy při porodech nebývají, ale vždycky se může něco posr... U posledního vrhu mi rodila fena dva dny a stejně poslední dvě štěnda šla ven císařem. O to víc si vážím toho,jak to šlo tentokrát bezvadně a rychle

Scopex

11.4.2019 20:44
Scopex

XXX.XXX.148.89

Já si to taky myslím..... V přírodě by to udělala přesně jako teď. Sežrala by vše, aby po sobě uklidila. Snědla všechny placenty a průjem neměla. Tak ta naše feňule dostala 4 injekce. Antibiotika, protože má zánět v jednom cecíku. Proto možná za nimi nechtěla chodit, protože ji to kojení bolelo. Pak dostala ještě vápník a něco na rozproudění metabolismu..... Má to něco do sebe, už snědla 2 misky granulí s kapsičkami a teď mi ještě "sežrala" jablko, který jsem si nakrájela pro sebe. Kéž by ji ta žravost vydržela :-)

11.4.2019 23:15
Anamor179

XXX.XXX.58.232

Jeee tak to máte vyhráno!!A já Vám psala,jestli nemá ztvrdlé cecíky..To se stane 2-3 dny po porodu,když z něho nepijí.Bolelo ji to,proto zdrhala..Musej se odstřkat a přikládat k nim mimča….No my jsme ted dorazili z veteriny/musela jsem řídit se sádrou /,protože to první se seklo za nožičku.Oxytocin nezabral,ale naštěstí ho vytáhli kleštěma-mrtvé..Vyplázla jsem tisícovku a frčela domů..Před bránou začala mamka tlačit a hed nna chodbě z ní vylítla luxusní holčinka..Tak ufuf-snad už to zdárně dokončíme!!Má tam už jen jedno,maz dvě....Tak ať Vám i nám dělají pejsánci jen už radost!!!

Scopex

12.4.2019 02:08
Scopex

XXX.XXX.76.3

To je mi líto, že jste měly komplikace hned ze začátku, ale snad jste si to už vybraly a už bude jen dobře. Přeji Vám, ať Vam štěňátka dělají jen samou radost
:-) Já je mám místo TV. Jsou tak krásný a srandovní. Člověk se na ně může dívat furt. Já jsem nepřišla na to, jaký cecík to je... Mě přijdou na pohmat všechny stejný. Manžel říkal, že je to nějakej vzadu, ale jakej přesně to neví. Dneska přijede veterinář, tak mi to řekne. Je mi záhadou, že tam má zánět, protože štěňátka pijí každou chvíli a většinou z těch zadních cecíků. Mám ji na to dávat obklad, tak jak se to dělá u ženských? Před kojením teplý a po kojení studený?

12.4.2019 06:20
Anamor179

XXX.XXX.58.232

Uvidíte,co řekne veter..ale já mám doma Octanovou mast a ta je skvělá...Je výborná i po odstavu a odchodu štěnat,kdy se ještě dělá mlíko…..My ještě neskončili s trablema..O půlnoci druhé,to jsem rozdýchala,ale do ted brečí nepřeetržitě,nemůže pít asi..A fena nechtěla vůbec žrát ani pít-až ted….byla skoro bez mleziva...Tak nevím,jestli tuhle druhou malou zachránm….Jdu shánět odsávačku,má v sobě ještě plodovku...

Scopex

12.4.2019 07:14
Scopex

XXX.XXX.76.3

Ach jo.....To je hrůza :-( Myslim naVás. Držte se a pak dejte vědět.

12.4.2019 10:04
janaa

XXX.XXX.34.118

Scopex, no tak super, škoda,že to vet neodhalil dřív, už mohla být v pořádku. Určitě můžete dávat třeba obklad z tvarohu nebo něco jiného, aby se to chladilo. A opatrně odkojovat,aby se tam mlíčko nedrželo. Hlavně,že už baští, už bude líp.
Anamor-tak jak? Myslím na vás, tyhle průšvihy jsou o nervy. Se přiznám,že i z tohohle důvodu bych nechovala plemena,co mají s porodu obvykle problémy,mě by hráblo. Držím palce, ať je aspoň ta jedna holčička a mamka v pořádku

12.4.2019 10:06
janaa

XXX.XXX.34.118

Scopex, a zkuste nějakého homeopata. Určitě můžete dávat Arnicu montanu, dvakrát denně tři kuličky, ta pomáhá mimo jiné i proti popraskání vemínka a problémům s bradavkami, a je proti krvácivosti,pomáhá hojit vnitřek

12.4.2019 10:13
Anamor179

XXX.XXX.58.232

Nojono -děkuju...Grifonci jsou suproví,všestranní,absulutně bezkonfliktní atd..Ale ty porody..Zatím i ta druhá se drží,dělám co můžu..Ale je trochu desorientovaná-asi jak byla po porodu chvíli bez kyslíku..Odsávačka je ale perfektní!
Tu Arniku určitě zkusím -i já díky..

12.4.2019 10:26
janaa

XXX.XXX.34.118

Anamor179 napsal(a):
Nojono -děkuju...Grifonci jsou suproví,všestranní,absulutně bezkonfliktní atd..Ale ty porody..Zatím i ta druhá se drží,dělám co můžu..Ale je trochu desorientovaná-asi jak byla po porodu chvíli bez kyslíku..Odsávačka je ale perfektní!
Tu Arniku určitě zkusím -i já díky..

Jj,jsou úžasní,já mám doma kromě labin zachráněného mopsíka a to je taky šašek kouzelnej, ale prostě chovat to, tak mě jebne.
Tak hlavně,jestli malinká pije. Držím palce

Přidejte reakci

Přidat smajlík