Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

cyra

8.4.2019 07:54
cyra

XXX.XXX.183.112

Dobrý den,
mám 10 měsíční štěně německého ovčáka a o víkendu se mám zůčastnit celodenního výletu 25 km. Myslíte, že je na takový výlet ještě brzo? Že by to neušla se nebojím-je to torpédo..
Spíš jestli by to nebyla velká zátěž na klouby..?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2019 08:37

já bych nešla.

8.4.2019 08:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

cyra napsal(a):
Dobrý den,
mám 10 měsíční štěně německého ovčáka a o víkendu se mám zůčastnit celodenního výletu 25 km. Myslíte, že je na takový výlet ještě brzo? Že by to neušla se nebojím-je to torpédo..
Spíš jestli by to nebyla velká zátěž na klouby..?

Ono asi taky záleží "jak" ten výlet půjdete. Pokud to půjdete v kuse rychlým tempem, tak bych asi psa ještě nebrala. Ale pokud půjdete pohodovým tempem, případně s přestávkami, tak bych ho vzala. Nikdy jsem se neřídila počtem kilometrů, ale vždycky jsem výlety přizpůsobovala psům. Když bylo psovi asi stejně jako vašemu, tak jsme taky byli na pochodu cca 20 km - ale šli jsme si opravdu v pohodě, pomalu, zastavovali. A asi taky záleží na tom, jak moc je pes zvyklý chodit teď.

8.4.2019 08:40

JE to velká a nepřiměřená zátěž pro klouby

8.4.2019 08:40
GAELLE

XXX.XXX.55.67

já myslím že je to moc....................až bude pes v půlce unavený tak co pak? Ovčák se nese dost blbě

8.4.2019 08:46
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

GAELLE napsal(a):
já myslím že je to moc....................až bude pes v půlce unavený tak co pak? Ovčák se nese dost blbě

No tak to už je taky o tom, že vím jestli to pes ujde nebo ne. Já třeba u 6ti měsíční feny si sem jistá, že by 25 km ušla. Ale s ní bych to ještě nešla. Za 4 měsíce bych to s ní klidně už šla - ale jak jsem psala pohodovým tempem a s přestávkami.

Spíš bych to řekla asi tak - že my na takové delší výlety chodíme hlavně kvůli psovi/psům , takže to celé přizpůsobujeme jim. Kdyby to mělo být tak, že bych šla třeba ještě s někým a byla by přesně určena trasa 25 km a chtěli bychom to ujít prostě rychle - tak pak bych psa nebrala.

8.4.2019 08:49
xD4nik

XXX.XXX.180.211

Dobrý den, záleží hodně na tempu. Pro štěndo je to celkem záhul. Taky chodím na takové výlety a hodně se bojím o klouby a proto používáme kloubní výživu a zatím bez problému.

8.4.2019 09:33

Řekla bych, že 25 km je hodně...my teda taky hodně chodíme, ale protože s sebou vždy bereme i 9ti letou fenku xlabradora, tak většinou tak kolem 10 km a jen po měkkém povrchu, ne asfalt nebo beton. Na 25 km bych brala až tak dvouletýho psa a hodně bychom odpočívali.

8.4.2019 11:07
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

S půlročním samojedem (tedy psem na chůzi dělaným) jsem ušla nějakých 11km...přesně nevím, protože jsme zabloudili, bylo to omylem. Pes dostal panostitidu. Oba psi, druhý byl o dva měsíce starší berňák Nešla bych, 25km je na nehotového psa ještě moc.

8.4.2019 11:25
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):
S půlročním samojedem (tedy psem na chůzi dělaným) jsem ušla nějakých 11km...přesně nevím, protože jsme zabloudili, bylo to omylem. Pes dostal panostitidu. Oba psi, druhý byl o dva měsíce starší berňák Nešla bych, 25km je na nehotového psa ještě moc.

No jako "tůru" 25 km svižnou chůzí bych taky nešla. Ale zase - když to vezmu třeba tak - že někdy jdeme ráno 5 km, odpoledne 10 km, pak psi lítají po zahradě a pak jdeme třeba navečer 5 km. Tak to taky skoro dá těch 25 km. Pokud by to mělo být jako celodenní výlet přizpůsobený psům, tak já bych šla. Ale každý na to má jiný názor. Když si vezmu jak jsem chodila se štěndem retrívra a s kamarádkou jako dítě - o víkendu jsme ráno vyšly a vracely se až k večeru třeba. A to právě byl ten styl, že jsme šly pohodově, támhle na louce si na půl hoďky sedly, u rybníka zase. Pak jsme zastavily někde v lese atd... Ale kilometrů jsme nachodily taky dost.

Ale je dost rozdíl, jestli jdu 25 km pochod svižnou chůzí a nebo jestli celý den jen tak někde pohodově trajdáme s pauzami.

8.4.2019 11:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lesnížínka napsal(a):

A teda s půlroční fenkou teďka chodím 10 km běžně, někdy víc. Žádný problém s tím nemá. Ale nikam nespěcháme, jdeme pohodovým tempem, zastavujeme u vody atd...

8.4.2019 11:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

marcelaamax napsal(a):
A teda s půlroční fenkou teďka chodím 10 km běžně, někdy víc. Žádný problém s tím nemá. Ale nikam nespěcháme, jdeme pohodovým tempem, zastavujeme u vody atd...

My jsme měli 6km z kopce. Bohužel tam vykácely značky a já to neznala, těžce jsme zakufrovali, navíc padala tma(až spadla ) Když už jsem tušila, že jdeme snad sprácným směrem, šlapali jsme hodně, hodně svižně, aby jsme alespoň vylezli z hor. Jediné, co bylo vidět, byla štěrková cesta

8.4.2019 11:54
K...

XXX.XXX.245.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
já bych nešla.

Mohla bych se zeptat, jak je to se zátěží na klouby, jestli vadí dlouhodobé přetěžování, nebo jestli i takováhle jednorázová akce může mít vliv na vývoj? Samozřejmě za předpokladu, že pes má na to kondici a bez problému to ujde.

8.4.2019 12:10

K... napsal(a):
Mohla bych se zeptat, jak je to se zátěží na klouby, jestli vadí dlouhodobé přetěžování, nebo jestli i takováhle jednorázová akce může mít vliv na vývoj? Samozřejmě za předpokladu, že pes má na to kondici a bez problému to ujde.

vadí obojí. jak dlouhodobé přetěžování, tak přetížení jednorázové. každé škodí jinak. při dlouhodobém přetěžování rostoucí kostry se klouby mohou zdeformovat nadměrnými silami, které na ně působí a vznikne třeba dysplazie. jednorázové přetížení zase může třeba prasknout chrupavku a uděláte si osteochondrózu, navíc vazy a svalové úpony taky nebudou šťastné.

8.4.2019 12:12

vadí obojí. jak dlouhodobé přetěžování, tak přetížení jednorázové. každé škodí jinak. při dlouhodobém přetěžování rostoucí kostry se klouby mohou zdeformovat nadměrnými silami, které na ně působí a vznikne třeba dysplazie. jednorázové přetížení zase může třeba prasknout chrupavku a uděláte si osteochondrózu, navíc vazy a svalové úpony taky nebudou šťastné.

Teď mě tak napadlo, a co plavání? Může nějak třeba pomoct na ty klouby nebo při extrémním je třeba taky riziko nějakého poškození?

8.4.2019 12:30
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Teď mě tak napadlo, a co plavání? Může nějak třeba pomoct na ty klouby nebo při extrémním je třeba taky riziko nějakého poškození?

tak to by mne také zajímalo od kdy a kolik může štěně plavat? Nemyslím tím přes celé jezero samozřejmě

8.4.2019 12:47

GAELLE napsal(a):
tak to by mne také zajímalo od kdy a kolik může štěně plavat? Nemyslím tím přes celé jezero samozřejmě

Já mám právě fenku, která je hrozný vodomil, ostatní psi už znavení, leží na břehu, ona ne, potápí se a chce neustále házet aport. Vodu cítí snad na kilometr, za zvěří se skoro nerozběhne, to už ví, že nemá smysl, ale jakmile ucítí vodu, nevidí, neslyší.

8.4.2019 13:10
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Já mám právě fenku, která je hrozný vodomil, ostatní psi už znavení, leží na břehu, ona ne, potápí se a chce neustále házet aport. Vodu cítí snad na kilometr, za zvěří se skoro nerozběhne, to už ví, že nemá smysl, ale jakmile ucítí vodu, nevidí, neslyší.

no náš pes byl to samé. přeplaval do půlky jezera, ze břehu skákal za aportem šipky, aporty v pohodě v hubě přinesl dva (míček i peška) a mne ve vodě utáhl kdyzž jsem ho držela za zadní nohy (jen kousek samozřejmě) pes měl 34 kg a já 70 ............tak by mne zajímalo kdy a jak začít se štěnětem (zas to bude větší plemeno) abychom ho nepoškodili

8.4.2019 15:26

plavání je v pohodě, tam k žádnému přetěžování kloubů nedochází, ani k otřesům.

Tichošlápek

8.4.2019 15:46
Tichošlápek

XXX.XXX.173.3

Za mě asi ne. Je to opravdu velká zátěž na klouby i když jestli půjdete opravdu pohodovým tempem a budete dělat přestávky.... No já bych do toho asi nešla neriskuju pejskovo zdraví

8.4.2019 16:24
lupus4

XXX.XXX.205.61

Tak když u zkoušky SVP 1 stačí věk 12 měsíců, tož nechápu , proč by 10 měs štěně na pohodu neušlo blbejch 25 km
Na měkkém povrchu to klouby nijak poškodit nemůže....
V jaké je/není kondici tu nikdo neurčíme , to musí panička...

12.4.2019 23:50
b.k

XXX.XXX.210.235

lupus4 napsal(a):
Tak když u zkoušky SVP 1 stačí věk 12 měsíců, tož nechápu , proč by 10 měs štěně na pohodu neušlo blbejch 25 km
Na měkkém povrchu to klouby nijak poškodit nemůže....
V jaké je/není kondici tu nikdo neurčíme , to musí panička...

Taky to tak vidím..25km není žádná hrůza,ovšem za předpokladu,že se se psem pracuje a jeho denní aktivita je víc než ,že uběhne 2km denně.. Nicméně i kdyby ne - ani v tom případě bych si nemyslela,že taková jednorázová akce by mu mohla uškodit.

13.4.2019 08:43

jednorázová akce uškodit zcela jistě může a co je podstatné - co se jednou pos.ere, už se neods.ere.......

13.4.2019 09:03
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

jednorázová akce uškodit zcela jistě může a co je podstatné - co se jednou pos.ere, už se neods.ere.......

S tím souhlasím. Pokud se pes doteď jen válel na gauči a chodil vyvenčit a pak ho vezmu na 25 km procházku, tak to asi není dobré. Ale to nebude zadavatelčin případ když si je jistá, že to pes ujde.

Já jsem nikdy neměla nějaké limity v km kolik se psem ujdu, nikdy jsem to neměřila (až teď, poslední asi měsíc co mám fitness hodinky ). Ale s retrívrem jsem nachodila dost už od úplného štěňátka - s klouby problém neměl - teda měl, ale až někdy v 11ti letech, což je u retrívrů běžné. Nynější 3,5 roku pes taky neměl doteď problémy s klouby a taky jsme chodili od štěněte dost. Půl roční fena - tu bych ještě na 25 km nevzala, úmyslně. Ale chodíme tak 10, šla bych s ní třeba 15. Ale jak už jsem psala výš - pohodovým tempem podle psa a s přestávkami. A chodíme výhradně po loukách a "měkkých" cestách.

Ale samozřejmě každý podle svého uvážení .

13.4.2019 23:33
b.k

XXX.XXX.210.237

Přeháníte .
To by byl každej druhej mrzák dle Vašeho názoru..

14.4.2019 09:42

b.k napsal(a):
Přeháníte .
To by byl každej druhej mrzák dle Vašeho názoru..

jednorázová akce, jednorázové přetížení, způsobuje nevratné změny velice snadno, ale nemusí se to stát v 100% případů.

každý ať si riskuje nohy svýho štěněte podle vlastního uvážení. ale nedá se to pak vrátit.

14.4.2019 09:42

A mrzáků je mezi velkými plemeny fakt skoro každý druhý.

14.4.2019 23:36
b.k

XXX.XXX.210.168

A mrzáků je mezi velkými plemeny fakt skoro každý druhý.

To je možný - nevím sice co do těch "velkých " (zajímavé označení) plemen řadíte ,ale většinou platí pokud se psem nějak pracuji , v 10ti měsících s 25km nemá problém a poškodit ho to tedy nemůže.. A ted nechme stranou vše ostatní..
Koukám,že máte vcelku vyhraněný názor na "velká"plemena a ten stejný máte i třeba na malá resp.krátkolebá plemena psů.. No a tady já mám pochopitelně problém,protože mám obé a obé zdravé a schopné bez problému ujít 25km..

19.4.2019 13:27
PumaCZ

XXX.XXX.255.5

Ještě toto téma vytáhnu, ať to tu zbytečně nezapleveluji tématem podobným.

Všichni se zde schodujete na tom, že si štěně samo řekne, jaká vzdálenost je pro něj ideální.
Můj dotaz přesto je, zda to s tím naším obříkem nepřeháním.

Na procházky chodíme minimálně jednou denně, vždy cca 1-1,5 km. V úterý jsme byli ale na společné procházce v lese a ušli jsme opravdu pohodovým tempem 2,7 km. Ke konci byl už Hachi unavený, ale nést se nechtěl. Naštěstí jsme byli blízko auta.
Dnes to samé. Společná vycházka, opravdu velmi klidné tempo, dohromady 2,8 km s cca půlhodinovou přestávkou uprostřed (odpojili jsme se od skupiny, protože celá prochajda byla dvojnásobná). Ke konci Hachi už i lehal, ale k autu ještě došel (už jsme od něj byli opravdu kousek). Teď je samozřejmě úplně mrtvý.

Je taková vzdálenost v pořádku, nebo bychom měli zmírnit? Po prochajdě kolem těch 1,5 km není ani unavený a většinou ještě po příchodu domů řádí jako pominutý.

19.4.2019 13:44
janaa

XXX.XXX.36.52

PumaCZ napsal(a):
Ještě toto téma vytáhnu, ať to tu zbytečně nezapleveluji tématem podobným.

Všichni se zde schodujete na tom, že si štěně samo řekne, jaká vzdálenost je pro něj ideální.
Můj dotaz přesto je, zda to s tím naším obříkem nepřeháním.

Na procházky chodíme minimálně jednou denně, vždy cca 1-1,5 km. V úterý jsme byli ale na společné procházce v lese a ušli jsme opravdu pohodovým tempem 2,7 km. Ke konci byl už Hachi unavený, ale nést se nechtěl. Naštěstí jsme byli blízko auta.
Dnes to samé. Společná vycházka, opravdu velmi klidné tempo, dohromady 2,8 km s cca půlhodinovou přestávkou uprostřed (odpojili jsme se od skupiny, protože celá prochajda byla dvojnásobná). Ke konci Hachi už i lehal, ale k autu ještě došel (už jsme od něj byli opravdu kousek). Teď je samozřejmě úplně mrtvý.

Je taková vzdálenost v pořádku, nebo bychom měli zmírnit? Po prochajdě kolem těch 1,5 km není ani unavený a většinou ještě po příchodu domů řádí jako pominutý.

No dle mé zkušenosti si štěně neřekne,jaká vzdálenost je ideální,fakt ne. Pokud si už lehá,tak je to moc,zkraťte to. Pro mě je ideální u štěněte taková procházka, po které ještě doma chvílí lítá,čučí,co novýho a pak teprve padne :-) Zvlášť u takovýho prcka

19.4.2019 14:03

10 týdnů?
v takovém věku jsme chodili až 15x denně (číslo vím páč tolikrát kakal, jsme to počítali ), v řádu stovek metrů (tak kilometr taky jo), třeba jenom do popelnice, obejít lesíček, vyřádit se na louce, pokecat se sousedy, obejít náměstí, a tak...přitom pocvičit...

19.4.2019 15:51
PumaCZ

XXX.XXX.255.5

10 týdnů?
v takovém věku jsme chodili až 15x denně (číslo vím páč tolikrát kakal, jsme to počítali ), v řádu stovek metrů (tak kilometr taky jo), třeba jenom do popelnice, obejít lesíček, vyřádit se na louce, pokecat se sousedy, obejít náměstí, a tak...přitom pocvičit...

Tak těch milion čůracích "výletů" ven (nedá se to ani nazvat procházkou), kdy se psem lítáme po zahradě, přetahujeme se, házíme míčky či si užíváme společnosti sousedů a jejich psů, ani nepočítám.

Ale mimo ně chodíme právě cíleně po okolí. Někdy jen kolem bloku, jindy jdeme do parku, popřípadě vyrazíme do lesa mimo město. Tam se ta vzdálenost dá krásně regulovat, ale když jdeme na společnou procházku s dalšími lidmi, tak už je to holt horší.. Ale rozhodně se pokusím zmírnit, ať to nepřeháníme :)

19.4.2019 18:06
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

janaa napsal(a):
No dle mé zkušenosti si štěně neřekne,jaká vzdálenost je ideální,fakt ne. Pokud si už lehá,tak je to moc,zkraťte to. Pro mě je ideální u štěněte taková procházka, po které ještě doma chvílí lítá,čučí,co novýho a pak teprve padne :-) Zvlášť u takovýho prcka

Nejsem nijak úzkostlivá, chodili jsme hodně, ale souhlasím, že pokud štěně lehá, je to už opravdu moc. Radši víc kratších, než jedna špatně dlouhá...vlastní zkušenost

19.4.2019 19:26
PumaCZ

XXX.XXX.255.5

lesnížínka napsal(a):
Nejsem nijak úzkostlivá, chodili jsme hodně, ale souhlasím, že pokud štěně lehá, je to už opravdu moc. Radši víc kratších, než jedna špatně dlouhá...vlastní zkušenost

Já to měla právě dneska krásně vypočítané. Kilometr tam, pauza, kilometr zpátky. Jenže skupina se pak vracela jinou cestou - delší, a s tím jsem nepočítala.. :/

19.4.2019 21:00
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

PumaCZ napsal(a):
Já to měla právě dneska krásně vypočítané. Kilometr tam, pauza, kilometr zpátky. Jenže skupina se pak vracela jinou cestou - delší, a s tím jsem nepočítala.. :/

Ani nemluvte, já tak odvařila štěnda, když jsem zabloudila v horách Rozhodně to nebylo plánované. No...někdy se stane, úmysl v tom není. jen bych nešla se štěndem tak dlouhou trasu plánovaně...jak je tady počáteční dotaz.

20.4.2019 09:34
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

PumaCZ napsal(a):

Tak a já jsem asi jediný blázen, který se psema jako se štěňatama chodí víc . S fenou teda ne, protože v prvních týdnech byla zima, fena i nastydla - takže tam jsme to omezovali na kratší procházky. Ale se psem jsem v 10ti týdnech běžně denně chodila 6 km, když si tak vzpomínám. A když jsme přišli domů, tak vydržel ještě hodinu blbnout a unavený vůbec nebyl. Postupně jsme trasy prodlužovali. A nikdy se mi nestalo, že by si štěně na procházce unavené lehalo a nechtělo jít dál. Mě přijde 6 km jako nic, jeden kilometr - to jsme měli tak možná na venčení. Je pravda, že pes byl fakt hyperaktiv - nyní ve 3,5 letech už se konečně trochu uklidnil, ani jsem nečekala, že to přijde .

20.4.2019 09:50
PumaCZ

XXX.XXX.255.5

marcelaamax napsal(a):
Tak a já jsem asi jediný blázen, který se psema jako se štěňatama chodí víc . S fenou teda ne, protože v prvních týdnech byla zima, fena i nastydla - takže tam jsme to omezovali na kratší procházky. Ale se psem jsem v 10ti týdnech běžně denně chodila 6 km, když si tak vzpomínám. A když jsme přišli domů, tak vydržel ještě hodinu blbnout a unavený vůbec nebyl. Postupně jsme trasy prodlužovali. A nikdy se mi nestalo, že by si štěně na procházce unavené lehalo a nechtělo jít dál. Mě přijde 6 km jako nic, jeden kilometr - to jsme měli tak možná na venčení. Je pravda, že pes byl fakt hyperaktiv - nyní ve 3,5 letech už se konečně trochu uklidnil, ani jsem nečekala, že to přijde .

6 km? tak to by tomu našemu štěndu snad upadly nožičky :))
Po včerejší dopolední prochajdě spal až do večera, pak trochu zařádil a spal až do rána do osmi. Ráno hned začal řádit, tak jsem ho vzala na procházku, ale vůbec se mu nechtělo - sedal si, pak ke konci i lehal. A to jsme ušli jen 0,9 km. A teď už zase spí.
On si právě také dost sedá a lehá, když už se mu prostě nechce. Nejen, když už je unavený.

20.4.2019 10:00
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

PumaCZ napsal(a):
6 km? tak to by tomu našemu štěndu snad upadly nožičky :))
Po včerejší dopolední prochajdě spal až do večera, pak trochu zařádil a spal až do rána do osmi. Ráno hned začal řádit, tak jsem ho vzala na procházku, ale vůbec se mu nechtělo - sedal si, pak ke konci i lehal. A to jsme ušli jen 0,9 km. A teď už zase spí.
On si právě také dost sedá a lehá, když už se mu prostě nechce. Nejen, když už je unavený.

No nevím přesně, ale myslím, že zhruba těch 6 to bylo, a to lítal jak blázen. Ale chodili jsme pohodově, zkoumali, zastavovali se a tak. Ale samozřejmě je každé štěně jiné :-) . Naši byli zrovna oba takoví, že by nejradši byli pořád v pohybu a pes ten teda neuměl vůbec odpočívat, ten by se nezastavil snad nikdy, kdyby nemusel. No a zrovna u psa jsem fakt ráda, že už to štěněcí telecí období máme za sebou a je relativně "normální" .

20.4.2019 10:00

tak ono je to velmi o plemeni
a samozřejmě o jednotlivci
puma má tuším štěně s potenciálem na mohutného psa, temperamentu středního (hyperaktiv už byl odvolán, ne?), růst bude značný. Je třeba štěně respektovat, není kam spěchat a vývoj předcházet, však špacír se může natahovat každý den o kousek.

Ještě jsem chtěla dodat k těm 15ti procházkám - ono je to i o tom naučit štěně, že doma je odpočinek a venku aktivita, taky velmi užitečná věc.

20.4.2019 10:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

puma má tuším štěně s potenciálem na mohutného psa, temperamentu středního (hyperaktiv už byl odvolán, ne?), růst bude značný. Je třeba štěně respektovat, není kam spěchat a vývoj předcházet, však špacír se může natahovat každý den o kousek.

Ještě jsem chtěla dodat k těm 15ti procházkám - ono je to i o tom naučit štěně, že doma je odpočinek a venku aktivita, taky velmi užitečná věc.

Jo tak to určitě souhlasím, že záleží na plemeni a i na jednotlivci. Jak jsem psala - já mám hyperaktivky .

souhlasím, a že mi to dalo, tohle psa naučit. U feny bez problémů, ale pes nechtěl odpočívat nikdy a nikde .

Edit.: chodíme na procházky se stafbulkou a se známou, která má KAOxSAO - jsou stejně staří a tam je ten rozdíl v "aktivitě" hodně vidět. Pastevec je většinou po chvilce už vyřízený, udýchaný, lehá si a už jen číhá, někdy ani to ne. A naše fena je v tu chvíli teprve po jakési rozcvičce, kdy pak začne řádit ještě víc . To samé bylo když jsem se štěnětem xAST chodila na procházky s Boerboelem. Tam jsme nakonec z procházek udělali to, že jsme zůstali stát na louce na místě a psi si pohráli tam. Protože ten na to chození vůbec nebyl.

20.4.2019 11:00
PumaCZ

XXX.XXX.255.5

Hyperaktiv určitě není, ale na výstaváka je tedy aktivní více než dost, musím uznat :)

Každopádně sama se ho snažím šetřit, ale když jsme na socializační prochajdě, kde je on jediné štěně, není to tak jednoduché. Ale určitě se budu snažit, aby k autu ještě bez problémů došel sám :)

20.4.2019 11:36
janaa

XXX.XXX.36.52

Ono je to hodně i o tom,že člověk změří x kilometrů a pes naběhá dvakrát třikrát tolik. Jinak bych řekla,že momentálně to bude i o počasí, my se právě vrátili z venčení a kdyby byl srpen,řeknu normálka. Na půlku dubna šílený vedro.

20.4.2019 15:42
marushka

XXX.XXX.37.55

marcelaamax napsal(a):

Nejste.. Já už sedmitydenni štěňata brala na hodinové procházky a stejně tak bych neměla problém vzít moje 10 měsíční na celý den na výlet, ale záměrně se vyhýbám sdilenim těchto zkušeností, protože neznám kondici cizích štěňat, jejich zdravotní stav, plemenné predispozice apod. Já mám sportovní lehkonohe atletické psy, kteří každý den nabehaji x kilometrů, znám je a většinou poznám, co si s nimi mohu dovolit, ale u "virtuálních" štěňat na internetu prostě těžko říct.. To musí jejich majitel posoudit sám.

20.4.2019 15:48
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Souhlasím. A já bych asi "Pumě" doporučila ty čůrací "procházky" nebo vyběhnutí spojit fakt jen s vymočením. Mám pocit, že výše psala, že se chodí ven vždy vyčůrat a že si pak ještě pohrají. Ze začátku bych to vybíhání ven učila jen na čůrání.

21.4.2019 10:56
PumaCZ

XXX.XXX.255.5

fikovnice napsal(a):
Souhlasím. A já bych asi "Pumě" doporučila ty čůrací "procházky" nebo vyběhnutí spojit fakt jen s vymočením. Mám pocit, že výše psala, že se chodí ven vždy vyčůrat a že si pak ještě pohrají. Ze začátku bych to vybíhání ven učila jen na čůrání.

Kdybychom našeho Hachiho brali ven jen na "čůrání", tak by sežral nejen nás, ale i náš byt (už teď má super zábavu kousat dveře a dřevěnou podlahu, když má moc energie či jsou některé dveře zavřené a on tam "nutně" potřebuje jít), a hlavně bychom z něj jistojistě brzy skončili v blázinci :P

21.4.2019 17:37
GAELLE

XXX.XXX.55.67

PumaCZ napsal(a):
Kdybychom našeho Hachiho brali ven jen na "čůrání", tak by sežral nejen nás, ale i náš byt (už teď má super zábavu kousat dveře a dřevěnou podlahu, když má moc energie či jsou některé dveře zavřené a on tam "nutně" potřebuje jít), a hlavně bychom z něj jistojistě brzy skončili v blázinci :P

co mu trochu zaměstnat hlavu a nejen nohy? Se mi to kecá že?

21.4.2019 18:20
PumaCZ

XXX.XXX.255.5

GAELLE napsal(a):
co mu trochu zaměstnat hlavu a nejen nohy? Se mi to kecá že?

To samozřejmě děláme :) Určitě tak 5x denně 5-10 minut cvičíme + 2x týdně chodíme na cvičák. Už umí sedni, lehni, pac, ke mně, k noze (to ještě není nic moc :)), pac, hele (podívání se na obličej), místo a s pamlskem umí i pusť :) A pak samozřejmě několik provozních povelů jako "pocem", dolů, .. A pracujeme na přines, ale to zatím nic moc :)

Po cvičení se většinou zklidní, ale také ne vždy.

Ráda bych s ním též začala dělat stopy, to by ho mohlo též zabavit a hlavně bavit :))

21.4.2019 18:47
GAELLE

XXX.XXX.55.67

PumaCZ napsal(a):
To samozřejmě děláme :) Určitě tak 5x denně 5-10 minut cvičíme + 2x týdně chodíme na cvičák. Už umí sedni, lehni, pac, ke mně, k noze (to ještě není nic moc :)), pac, hele (podívání se na obličej), místo a s pamlskem umí i pusť :) A pak samozřejmě několik provozních povelů jako "pocem", dolů, .. A pracujeme na přines, ale to zatím nic moc :)

Po cvičení se většinou zklidní, ale také ne vždy.

Ráda bych s ním též začala dělat stopy, to by ho mohlo též zabavit a hlavně bavit :))

no super. to je šikula, už toho umí dost co zkusit ty čuchací koberečky? nic o tom nevím jen jsem to viděla ve zverimexu. Stopy by ho též mohly trochu vyšťavit. Doufám že ten náš budoucí takový zběsilec nebude musejí se narodit dva kluci jinak smůla :( tak uvidíme v půlce května

21.4.2019 18:56
PumaCZ

XXX.XXX.255.5

GAELLE napsal(a):
no super. to je šikula, už toho umí dost co zkusit ty čuchací koberečky? nic o tom nevím jen jsem to viděla ve zverimexu. Stopy by ho též mohly trochu vyšťavit. Doufám že ten náš budoucí takový zběsilec nebude musejí se narodit dva kluci jinak smůla :( tak uvidíme v půlce května

O koberečku jsem také přemýšlela, ale odrazuje mě ta cena (kolem 50 Euro). Viděla jsem nějaké tutorialy, jak si ho vyrobit doma, ale ještě jsem se k tomu nedostala :)

Docela by mě zajímalo, na jak dlouho to psa může reálně zaměstnat.

21.4.2019 19:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

PumaCZ napsal(a):
O koberečku jsem také přemýšlela, ale odrazuje mě ta cena (kolem 50 Euro). Viděla jsem nějaké tutorialy, jak si ho vyrobit doma, ale ještě jsem se k tomu nedostala :)

Docela by mě zajímalo, na jak dlouho to psa může reálně zaměstnat.

netuším..................viděla jsem jen videa. Zkus mu zamotat pamlsky třeba do ručníku srolovaného pro začátek. Ani nevím kolik to stojí u nás ale asi taky dost

21.4.2019 19:22
PumaCZ

XXX.XXX.255.5

GAELLE napsal(a):
netuším..................viděla jsem jen videa. Zkus mu zamotat pamlsky třeba do ručníku srolovaného pro začátek. Ani nevím kolik to stojí u nás ale asi taky dost

To se obávám, že by asi moc nefungovalo.
A s tou cenou jsem se spletla, za velkou 60x60 cm chce paní 70 Euro :)
Ale zní o opravdu zajímavě, to se musí nechat.

"Co to jsou čuchací dečky - Hersenwerk ?

Dečky jsou vyrobeny na základě poznatků Hersenwerku. Barvy, které jsou vybrány jsou pouze takové, které psi vidí a jejich kombinace. Při vývoji deček jsme si dali opravdu záležet a velký podíl na námětech a systémech mají právě holanďané. Ve 4dox máme licenční výrobu této značky a používáme logo Hersenwerk, které potvrzuje autenticitu schválených deček.

A jak dečky fungují?

Dečku rozložíte na neklouzavý povrch, ideálně nízký koberec. Necháte pejska přihlížet, ale aby zatím nezasahoval. Rozmístěte do skrýší v dečce malé pamlsky. (musí být výcvikové - tedy aby pejsek při práci nemusel kousat). Po rozmístění pamlsků ( například 8-10 míst), pokyneme pejskovi - čuchej, nebo vem si. Pejsek rychle pochopí, co má dělat. Cílem je, aby přišel na to, jak jednotlivé pamlsky získat. Čumákem i tlapkou si bude pomáhat odkrývat jednotlivé části dečky. Pejska nechte pracovat max 20 minut. Ať se to nezdá, je to pro něj mentálně velmi namáhavé. Pomáhá mu to silně rozvíjet mozkovou aktivitu. Pejsek bude spokojeně unaven, jako kdyby běžel.

Při čuchání pejska, buďte součástí a buďte s ním, cítí Vaší podporu a bude se cítit sebevědomě. Po nalezení pochoutky ho nechvalte. Kdyby nějakou nemohl najít, nevadí to, není cílem najít co nejvíc pamlsků, ale samotné čichání. Pokud tedy chcete pejska unavit a uklidnit, dečka je ta pravá."

21.4.2019 20:41
GAELLE

XXX.XXX.55.67

až vyzkoušíte tak dej vědět, vypadá to zajímavě.

21.4.2019 21:22

"Cuchej a najdi" je urcite prima hra. Nemyslim si, ze je pro to treba kupovat cokoli za 70 €.
Jen pozor, aby jste si na sebe neupletli bic.

Ja do pokoje pred kterym pes cekal odnasela trebas pet "odmen".
Dve jsem nechala nekde povalovat (at se namlsa a hleda dal...) a tri vazne schovala.
Pes tuhle hru miluje.
Ovsem - diky tem "schovanym" se naucil otevirat kde co, protoze jsem logicky "zvysovala obtiznost"....

No a ted uz neni kam..., bo si pes umi otevrit vse myslitelne...
Obcas i to, o co clovek nestoji, aby vedel jak na to....

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík