Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

katerinakloudna

8.4.2019 18:59
katerinakloudna

XXX.XXX.92.122

Dobrý den,
mám pro někoho možná stupidní dotaz, ale trápí mě už pár dnů.
Mám štěně labradora (7 měsíců). Je na svůj věk hodný, věcí zničil jen minimum, ale s jeho boudou kamarád není. Bouda je krásná, prostorná, muž na ní dělal x měsíců, splňuje vše, aby se v ní cítil dobře, od začátku si na ní velmi rychle zvykl. Jde o to, že celou zimu byl klid, problémy začaly až poslední cca měsíc. Zničil nový pelíšek, který byl dost kvalitní a nebyl nejlevnější. Pelíšek jsme snad stokrát spravovali, bohužel to došlo do toho bodu, že odmítal spát v boudě s pelíškem, takže jsme ho museli dát pryč a nyní spí v boudě jen na "holé zemi". Druhým problémem byly dvířka. Neměl úplně dvířka, měl takové plastové pruhy, co se zavěsily do vchodu, aby mu tam nefoukalo. Ani s pelíškem, ani s těmito pruhy nikdy problém neměl, až teď. Pruhy začal kousat, tak jsme je taky sundaly, aby nežral plast. Takže teď mu do boudy fouká a ještě spí jen na zemi. Neříkám, není to žádný gaučák, ale pořád je to štěně a mají ještě přijít mrazíky, proto prosím o radu, jestli to máme nechat být, nebo se snažit něco mu tam podstrčit.
Děkuju moc za odpověď.

8.4.2019 19:30
karo2702

XXX.XXX.162.156

U nás spala malá odjakživa s plyšákem, nejdřív u nás doma a pak venku v boudě. Když jí byl rok, tak ho jedno odpoledne vytáhla na zahradu a rozcupovala na kousíčky. Prostě lovecký pes, co je měkké, to se cupuje.

Jinak pokud má bouda předsíňku, tak mu tam foukat nebude, nebojte. A pelech do boudy není dobrý, natáhne vlhkost a pak studí, tak mu to možná vadilo. Já stelu v zimě slámu a v létě spí v předsíňce nebo na holé zemi venku

8.4.2019 19:31
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

katerinakloudna napsal(a):
Dobrý den,
mám pro někoho možná stupidní dotaz, ale trápí mě už pár dnů.
Mám štěně labradora (7 měsíců). Je na svůj věk hodný, věcí zničil jen minimum, ale s jeho boudou kamarád není. Bouda je krásná, prostorná, muž na ní dělal x měsíců, splňuje vše, aby se v ní cítil dobře, od začátku si na ní velmi rychle zvykl. Jde o to, že celou zimu byl klid, problémy začaly až poslední cca měsíc. Zničil nový pelíšek, který byl dost kvalitní a nebyl nejlevnější. Pelíšek jsme snad stokrát spravovali, bohužel to došlo do toho bodu, že odmítal spát v boudě s pelíškem, takže jsme ho museli dát pryč a nyní spí v boudě jen na "holé zemi". Druhým problémem byly dvířka. Neměl úplně dvířka, měl takové plastové pruhy, co se zavěsily do vchodu, aby mu tam nefoukalo. Ani s pelíškem, ani s těmito pruhy nikdy problém neměl, až teď. Pruhy začal kousat, tak jsme je taky sundaly, aby nežral plast. Takže teď mu do boudy fouká a ještě spí jen na zemi. Neříkám, není to žádný gaučák, ale pořád je to štěně a mají ještě přijít mrazíky, proto prosím o radu, jestli to máme nechat být, nebo se snažit něco mu tam podstrčit.
Děkuju moc za odpověď.

dejte mu do boudy slámu - nenavlhne tak jako pelíšek, tepelně izoluje, a pro psa je mnohem přirozenější

8.4.2019 19:45
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Inspektor Pišišvor napsal(a):
dejte mu do boudy slámu - nenavlhne tak jako pelíšek, tepelně izoluje, a pro psa je mnohem přirozenější

Sláma jako univerzální stelivo určitě. A tuším někdo z mých známých dával i hobliny, ale to nevím, zda je vhodné...?

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.4.2019 20:17

fikovnice napsal(a):
Sláma jako univerzální stelivo určitě. A tuším někdo z mých známých dával i hobliny, ale to nevím, zda je vhodné...?

Teď jsem si představila, jak Nora vyleze obalená hoblinami a říkám, že vhodné to není

8.4.2019 20:50
b.k

XXX.XXX.210.238

Sláma se celkem špatně shání(aspon u nás ,ale kdyby byla podestýlala bych s ní ) ,já už x let dávám psům do boudy dřevitou vlnu.
Takže doporučuji dřevitou vlnu. Firem kde ji lze objednat je už celkem dost a není to drahá záležitost.

katerinakloudna

8.4.2019 22:09
katerinakloudna

XXX.XXX.92.122

Moc děkuji za rady.
Slámu měl celou zimu, sice ji hodně tahal ven, ale není problém mu ji ještě trochu sehnat. Spíše jsem měla strach aby nenastydl, přeci jen je ještě menší a navíc první pejsek, tak mám starosti.

8.4.2019 23:34
fikovnice

XXX.XXX.135.146

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Teď jsem si představila, jak Nora vyleze obalená hoblinami a říkám, že vhodné to není

Přesně to obalení jsem měla v myšlenkách i já, OK, beru zpět.

8.4.2019 23:35
fikovnice

XXX.XXX.135.146

b.k napsal(a):
Sláma se celkem špatně shání(aspon u nás ,ale kdyby byla podestýlala bych s ní ) ,já už x let dávám psům do boudy dřevitou vlnu.
Takže doporučuji dřevitou vlnu. Firem kde ji lze objednat je už celkem dost a není to drahá záležitost.

Jo, tak toto jsem myslela - dřevitou vlnu. I když tou se pes asi taky obalí, ne? Ale dle mě dobře hřeje.

9.4.2019 00:02
b.k

XXX.XXX.210.238

fikovnice napsal(a):
Jo, tak toto jsem myslela - dřevitou vlnu. I když tou se pes asi taky obalí, ne? Ale dle mě dobře hřeje.

Neobalí,ale je třeba ji měnit,jinak se po čase "rozláme" na menší kousky..
Ale to sláma taky. Prostě pravidelná údržba a potom problém není.

9.4.2019 03:51
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

udělejte psovi do boudy rošt, prach propadne.

9.4.2019 07:12
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Se slámou prolém nemám, takže psi měli v boudě vždycky 20cm vrstvu ušlapané slámy, + načechranou nahoře teď proto, aby se tam mohl se psem kutat kocour. Slámu tam nechávám až téměř do léta a zrovna dnes jsem ráno hledala, kde je pes a vyvaloval se v boudě. Žádná předsíňka, žádná dvířka. Psu to vadí, nemá přehled, co se šustne. My sice máme vchod téměř uprostřed, ale když máte bokem, pes je za rohem chráněný i před protahováním. Mámy hladkosrstá vořeška v boudě také tato spí. .

10.4.2019 14:19

Vždycky jsem dávala slámu, poslední 2 roky dřevitou vlnu. Nelze říct, co je lepší. Sláma mi přijde teplejší,míchám s vlnou v zimě, vlna je skoro bezprašná. Musí se ale více čechrat, já mám doma takovou hodně slisovanou do kostky. Měnit se musí obojí, Vyměňuju každých 14 dní max.3 týdny. Výborné je dvojité dno, jak psal jahodapavel o tom roštu. Tak doslova rošt asi ne, jak by ten psík odpočíval na roštu, ale něco v tom smyslu. Mám taky dvojité dno, když čistím boudu, zvednu střechu, vymetu vlnu ven, vyndám vrchní podlahu a to by jste koukali co je za 14 dní na spodní podlaze prachu.Ten vymetu a pak boudu ještě vytřu. Nechám chvíli vyschnout položím vrchní podlahu nastelu čistou vlnu a zavřu střechu.

11.4.2019 14:50
Anamor179

XXX.XXX.58.232

Kdysi jsme měli ovčáka,také v boudě nic nesnesl,tak jsme mu tam přibili lino a na to koberec...

KaterinaTre

5.5.2019 11:58
KaterinaTre

XXX.XXX.92.122

Děkuji všem za radu. Na vaši radu dostal splátky do boudy slámu. Bohužel, dostal do ocicek zánět, takže sláma šla hned ven. Dala jsem druhou šanci, koupila mu další pelíšek tentokrát ne tak drahý a stejně mi ho ještě tentýž noc vyndal na zahradu, už ho ale nerozkousal. Veterinář říkal, že by tam měl přeci jen něco mít, kvůli kloubum, ale koberec tam přitloukávat nechci, abych nezničila boudu.

5.5.2019 12:36
fikovnice

XXX.XXX.135.179

KaterinaTre napsal(a):
Děkuji všem za radu. Na vaši radu dostal splátky do boudy slámu. Bohužel, dostal do ocicek zánět, takže sláma šla hned ven. Dala jsem druhou šanci, koupila mu další pelíšek tentokrát ne tak drahý a stejně mi ho ještě tentýž noc vyndal na zahradu, už ho ale nerozkousal. Veterinář říkal, že by tam měl přeci jen něco mít, kvůli kloubum, ale koberec tam přitloukávat nechci, abych nezničila boudu.

Tenkýma hřebíkama přece nezničíte boudu. Jak to tedy budete řešit? Pelech je asi nesmyslné tam dávat. Co ta dřevitá vlna? - viz výše. Z té by se nemělo tak prášit.

KaterinaTre

5.5.2019 16:42
KaterinaTre

XXX.XXX.92.122

Mám to udělaný tak že tam prostě hřebíky dávat nebudu, nejsem si jistá jak by to dopadlo,takže bez nich. Nad vlnou jsem přemýšlela, ale pochybuju že by to mělo cenu, slámu taky vytahal ven a co každou hodinu jsem ji tam musela dávat zpátky.

5.5.2019 18:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

KaterinaTre napsal(a):
Mám to udělaný tak že tam prostě hřebíky dávat nebudu, nejsem si jistá jak by to dopadlo,takže bez nich. Nad vlnou jsem přemýšlela, ale pochybuju že by to mělo cenu, slámu taky vytahal ven a co každou hodinu jsem ji tam musela dávat zpátky.

Nevím, jestli jsem to už dříve nepsala, ale u baráku psi i kočky leží na umělé trávě. Nevím jakový a jestli je mezi nima rozdíl, ale my máme odstřižky z tenisového kurtu, je to asi hustší, než ta běžně kupovaná v marketech. Nevlhne to, je to celkem na ležení teplé. Jasně, je to umělina, ale zkusila jsem, aby neleželi na tvrdé břidlicové dlažbě a na tomhle leží rádi.

9.5.2019 23:12
Hans_242

XXX.XXX.41.193

Možná trochu offtopic ale nedá mi to.
Proč si pořizujete labradora, když ho chcete mít v boudě? Labrador je společenský, kontaktní pes, který miluje přítomnost svého pána, chce žít se svojí "smečkou", ne vedle ní. To není vlčák, pastevec atd ... Vůbec se nedivím, že se mu v té boudě nelíbí. To na ní váš mažel může dělat x+x měsíců, pelíšek vás může stát x+x peněz, ale daleko líp mu bude na koberci pod vaší postelí. Měl jsem labradora a představa, že by byl někde v boudě děsí mě, stejně jako by děsila jeho.

katerinakloudna

10.5.2019 06:10
katerinakloudna

XXX.XXX.92.122

Ano, je to offtopic. Znám spoustu lidí co mají labradora venku, to že je společenský neznamená že bude neustále jako koule u nohy :-). Od štěňatka měl možnost být s námi doma, nechtěl, vždy utíkal ven do boudy takže tak :-).

12.5.2019 07:54
Lucy13

XXX.XXX.98.170

Nevím jestli je to ještě aktuální, ale u nás se po opakovaných zánětech spojivek podestýlá na zimu suchou kapradinou. Seženete zadarmo, není problém se sušením a místem. Prostě zavěsím ve střapcích pod střechou a hlavně nepráší jako sláma, přičemž hřeje stejně.

katerinakloudna

12.5.2019 18:39
katerinakloudna

XXX.XXX.92.122

Děkuju moc s tou kapradinou, určitě zkusím :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík