Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2019 10:07

Dokážete prosím někdo odhadnout, jak velký náhubek koupit našemu bíglošpicovi? Ve zverimexu jsem neuspěla (malý výběr). Obvod huby má 22-23cm (podle utažení) a délku čumáku od očí 8cm. Nechci kovový ani tvrdý plastový náhubek, nebude ho nosit běžně, zvíře je nekonfliktní. Náhubek chci vyloženě jen pro případ krátkého přejezdu vlakem či autobusem (cca 10-15 minut), případně pro fixaci huby u veterináře, pokud by někdy v budoucnu bylo třeba. Ideální by byl nějaký, co po použití strčím do kapsy. Psovi je aktuálně 9 a 1/2 měsíce, tak se možná velikost hlavy ještě trochu zvětší.

10.4.2019 10:16
Terven

XXX.XXX.110.147

Myslím, že na fixaci huby u veterináře vám nemůže posloužit tentýž náhubek jako na cestu autobusem. Protože ten na fixaci musí být opravdu fixační, tj. nedovolit otevřít tlamu a to na cestování, byť 15 minut použít nemůžete. Pes v něm musí mít možnost dýchat s otevřenou tlamou, případně zívnout.

10.4.2019 10:19

Terven napsal(a):
Myslím, že na fixaci huby u veterináře vám nemůže posloužit tentýž náhubek jako na cestu autobusem. Protože ten na fixaci musí být opravdu fixační, tj. nedovolit otevřít tlamu a to na cestování, byť 15 minut použít nemůžete. Pes v něm musí mít možnost dýchat s otevřenou tlamou, případně zívnout.

Dobře, tak fixaci u veta vynechme, možnost popojet kousek dopravním prostředkem a projít se někde jinde, než obvykle, má přednost. U toho veta to byla spíš teoretická možnost využití, navíc psa od malička učím, že si má nechat sahat všude, dokonce si teď ode mne nechal vytáhnout klíště zahryzlé v očním víčku, přímo na té hraně mezi okem a řasami. Trpělivě držel, ani necekl.

Takže hledáme náhubek pro krátké cestování...

10.4.2019 10:33
GAELLE

XXX.XXX.55.67

k veterináři fixační náhubek nylonový na suchý zip, který tlamu dokonale obepne. Nikdy nevíte jaký zákrok bude potřeba.
A na cestování bohužel opravdu košík kovový. Ty plastové jsou velmi úzké, pes v nich nemůže otevřít tlamu a zívat.

10.4.2019 10:52

GAELLE napsal(a):
k veterináři fixační náhubek nylonový na suchý zip, který tlamu dokonale obepne. Nikdy nevíte jaký zákrok bude potřeba.
A na cestování bohužel opravdu košík kovový. Ty plastové jsou velmi úzké, pes v nich nemůže otevřít tlamu a zívat.

Psala jsem, že kovový ani plastový nechci, to je pak i neskladné, přijde mi to zbytečné. Neplánuju cestovat nikam daleko, jen si autobusem či vlakem popojet pár km za město a vracet se domů pěšky. Jinak jezdím autem, pes v něm má svůj box. Možná by to na hubě neměl ani těch 15 minut, spíš tak 5-10 i s čekáním na nástupišti.
Myslela jsem právě nějaký ten nylonový, něco takového, jako v odkaze, ale nevím velikost, víceméně u tohoto konkrétního váhám mezi velikostmi 3, 4, 5.

https://www.akva-exo.cz/detail/pro-psy/nahubky/nylonove/6357/M-3/?gclid=EAIaIQobChMIkPjMipLF4QIVguR3Ch2OhQMZEAQYASABEgLQCPD_BwE

10.4.2019 11:10
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Psala jsem, že kovový ani plastový nechci, to je pak i neskladné, přijde mi to zbytečné. Neplánuju cestovat nikam daleko, jen si autobusem či vlakem popojet pár km za město a vracet se domů pěšky. Jinak jezdím autem, pes v něm má svůj box. Možná by to na hubě neměl ani těch 15 minut, spíš tak 5-10 i s čekáním na nástupišti.
Myslela jsem právě nějaký ten nylonový, něco takového, jako v odkaze, ale nevím velikost, víceméně u tohoto konkrétního váhám mezi velikostmi 3, 4, 5.

https://www.akva-exo.cz/detail/pro-psy/nahubky/nylonove/6357/M-3/?gclid=EAIaIQobChMIkPjMipLF4QIVguR3Ch2OhQMZEAQYASABEgLQCPD_BwE

ten jsme taky měli a je úplně naprd

10.4.2019 11:13

GAELLE napsal(a):
ten jsme taky měli a je úplně naprd

A my ho měli na předchozí fenku a naprostá spokojenost
Jenom je na mlaďocha už malý a v obchodě je nemají, tak musím koupit velikost naslepo....

10.4.2019 11:42

Teď jsem našla ještě tenhle, co vy na to? Měl někdo?

https://nahubky-pro-psy.heureka.cz/trixie-nylon-nahubek-podlozeny-l-18-30-cm/#

10.4.2019 11:53
GAELLE

XXX.XXX.55.67

to je myslím styl jako "halti" ohlávka. Obávám se že přepravci by s tím mohli mít problém. a psovi to taky asi moc příjemné nebude. Vždyť košík kovový se dá zavěsit za pásek nebo na batoh. Je fakt nejlepší i když se vám to nelíbí. Nebo možná takový ten kožený jak dávají bul psům ale nevím za by na dlouhý čumák vašeho psa pasoval............

10.4.2019 11:59

Dokážete prosím někdo odhadnout, jak velký náhubek koupit našemu bíglošpicovi? Ve zverimexu jsem neuspěla (malý výběr). Obvod huby má 22-23cm (podle utažení) a délku čumáku od očí 8cm. Nechci kovový ani tvrdý plastový náhubek, nebude ho nosit běžně, zvíře je nekonfliktní. Náhubek chci vyloženě jen pro případ krátkého přejezdu vlakem či autobusem (cca 10-15 minut), případně pro fixaci huby u veterináře, pokud by někdy v budoucnu bylo třeba. Ideální by byl nějaký, co po použití strčím do kapsy. Psovi je aktuálně 9 a 1/2 měsíce, tak se možná velikost hlavy ještě trochu zvětší.

Vždycky, když čtu takové požadavky, tak si říkám - copak zadavatel nemyslí?

Fixační náhubek je určen pro zákrok u veta a není asi ani úplně běžné si ho pořídit. Aspoň my jsme ho v životě k vetovi ani u jednoho psa nepotřebovali.

Jiný, tzv. měkký náhubek, bude vždycky pro psa méně pohodlný než vhodně zvolený náhubek kovový. Nedívejte se na své pohodlí, ale na to, jak se bude cítit pes. A ten se bude dobře cítit jen v náhubku, který bude vzdušný (na rozdíl od plastových) a v kterém bude moci široce rozevřít tlamu - zívnout si, tedy v kovovém.

Nekupujte náhubek aniž byste ho psu vyzkoušela. Vezměte psa s sebou, zajeďte jinam, když v nejbližším obchodě neuspějete.

10.4.2019 12:09
Varaxi

XXX.XXX.1.226

To je ohlávka, ne náhubek, s tím pes může kousat a tím pádem to nesplňuje bezpečnostní předpis.

Náhubek, který má být bezpečný, pohodlný a má psu umožnit volně dýchat s otevřenou tlamou, prostě musí být z pevného materiálu, tj. kovový či kovový s plastovou povrchovou úpravou, vždy však takový, který se ve směru k nosu rozevírá a kopíruje tak tvar otevřené tlamy.
Pokud pes nebude moci dýchat s otevřenou tlamou, omezujete mu jeho jedinou možnost, jak se ochladit. To se mu může šeredně vymstít, 10 min k přehřátí organismu může klidně stačit.
Jiný typ náhubku je pro cestování zkrátka nevhodný až nebezpečný.

10.4.2019 12:11

Fixační náhubek je určen pro zákrok u veta a není asi ani úplně běžné si ho pořídit. Aspoň my jsme ho v životě k vetovi ani u jednoho psa nepotřebovali.

Jiný, tzv. měkký náhubek, bude vždycky pro psa méně pohodlný než vhodně zvolený náhubek kovový. Nedívejte se na své pohodlí, ale na to, jak se bude cítit pes. A ten se bude dobře cítit jen v náhubku, který bude vzdušný (na rozdíl od plastových) a v kterém bude moci široce rozevřít tlamu - zívnout si, tedy v kovovém.

Nekupujte náhubek aniž byste ho psu vyzkoušela. Vezměte psa s sebou, zajeďte jinam, když v nejbližším obchodě neuspějete.

Zadavatelka myslí, možná až moc. Někde jsem slyšela, že existují náhubky použitelné a uznávané i v MHD, které jsou stavitelné a s možností dotažení napevno pro fixaci u veta. Proto ta původní formulace otázky.

Mám zkušenost s tím prvním páskovým, co jsem vkládala. Našila jsem na horní pásek polstrování na čumák, aby to bylo feně příjemnější a pro náš účel - tedy občasnou krátkou jízdu vlakem, byl náhubek naprosto vyhovující. Současnému mlaďochovi seděl do cca 6 měsíců, teď už je natěsno délkou a nemohl by v něm zívnout (plazit jazyk a pít ano). Tvarově tedy odpovídá, ale nevím, o kolik větší velikost potřebuje.

U toho druhého odkazu na Trixie psali, že je s tím do MHD berou, tak snad do vlaku nebo couravého autobusu by to prošlo taky - a tam je právě ta možnost dotažení až k fixaci... asi ho zkusím a pak poreferuju

10.4.2019 12:15

Zadavatelka myslí, možná až moc. Někde jsem slyšela, že existují náhubky použitelné a uznávané i v MHD, které jsou stavitelné a s možností dotažení napevno pro fixaci u veta. Proto ta původní formulace otázky.

Mám zkušenost s tím prvním páskovým, co jsem vkládala. Našila jsem na horní pásek polstrování na čumák, aby to bylo feně příjemnější a pro náš účel - tedy občasnou krátkou jízdu vlakem, byl náhubek naprosto vyhovující. Současnému mlaďochovi seděl do cca 6 měsíců, teď už je natěsno délkou a nemohl by v něm zívnout (plazit jazyk a pít ano). Tvarově tedy odpovídá, ale nevím, o kolik větší velikost potřebuje.

U toho druhého odkazu na Trixie psali, že je s tím do MHD berou, tak snad do vlaku nebo couravého autobusu by to prošlo taky - a tam je právě ta možnost dotažení až k fixaci... asi ho zkusím a pak poreferuju

Nechápu...

Psovi takové pseudonáhubky nejsou příjemné. Jak by bylo vám, kdybyste nemohla otevřit pusu a nemohla dobře dýchat? Kdyby vám bylo teplo a nemohla jste se aspoň trochu ochlazovat?
Chápejte - náhubek má být tak velký, že si v něm pes zívne, to jest otevře tlamu doširoka.

10.4.2019 12:16

Varaxi napsal(a):
To je ohlávka, ne náhubek, s tím pes může kousat a tím pádem to nesplňuje bezpečnostní předpis.

Náhubek, který má být bezpečný, pohodlný a má psu umožnit volně dýchat s otevřenou tlamou, prostě musí být z pevného materiálu, tj. kovový či kovový s plastovou povrchovou úpravou, vždy však takový, který se ve směru k nosu rozevírá a kopíruje tak tvar otevřené tlamy.
Pokud pes nebude moci dýchat s otevřenou tlamou, omezujete mu jeho jedinou možnost, jak se ochladit. To se mu může šeredně vymstít, 10 min k přehřátí organismu může klidně stačit.
Jiný typ náhubku je pro cestování zkrátka nevhodný až nebezpečný.

Takže ani ten první páskový? Pohodlný je, pes v něm dýchat s otevřenou tlamou může, do dopravních prostředků nás s fenou normálně pouštěli, tak proč ne? Chápu, že kovový koš je bytelnější, přes tento by pes možná mohl "štípnout", ale na druhou stranu nekupuju ho pro dogu, ale pro malého psa...

10.4.2019 12:22

Nechápu...

Psovi takové pseudonáhubky nejsou příjemné. Jak by bylo vám, kdybyste nemohla otevřit pusu a nemohla dobře dýchat? Kdyby vám bylo teplo a nemohla jste se aspoň trochu ochlazovat?
Chápejte - náhubek má být tak velký, že si v něm pes zívne, to jest otevře tlamu doširoka.

Já ty parametry správného náhubku chápu, ale jak jsem psala, jde mi o občasné krátkodobé přesuny, ne o pravidelné nošení nebo dlouhé cestování. V tom páskovém fena zívat mohla, směrem k čumáku se sice nerozšiřuje, ale ani nezužuje - vlastně tím, že měla koupený větší a našité to polstrování navíc, se i mírně rozšiřoval.

Ale zkusím ten Trixie, stojí pár Kč, za vyzkoušení to stojí.

10.4.2019 12:47

Takže ani ten první páskový? Pohodlný je, pes v něm dýchat s otevřenou tlamou může, do dopravních prostředků nás s fenou normálně pouštěli, tak proč ne? Chápu, že kovový koš je bytelnější, přes tento by pes možná mohl "štípnout", ale na druhou stranu nekupuju ho pro dogu, ale pro malého psa...

jenže berte to tak, že košík do mhd by neměla být jen formalita, ale opravdu koš funkční. protože ten pes ho nenosí proto, aby řidič neměl blbý kecy, ale aby nemohl kousnout ani když na něj třeba někdo omylem šlápne, spadne, nebo nedej bože při autonehodě...

10.4.2019 13:01
bobina65

XXX.XXX.124.148

Psala jste, že máte desetiletou dceru. Pes Vám vydrží 15 let. Holka s ním může až bude starší chodit ven sama. Bude dobře když bude naučen na náhubek.

10.4.2019 13:08
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Potřebujete přibližně tento tvar:
https://citydog.cz/wp-content/uploads/2018/03/Pogumovan%C3%BD-n%C3%A1hubek-N%C4%9Bmeck%C3%BD-ov%C4%8D%C3%A1k-fena.jpg
Tedy horní linie je víceméně rovná, spodní linie náhubku se směrem k čumáku otevírá. Jakmile jsou horní a spodní linie náhubku rovnoběžné, pes v náhubku nemůže pořádně otevřít tlamu.
Druhá věc je, že sehnat takový náhubek pro menšího či netypického psa online je docela utopie. Proto je třeba náhubky zkoušet, neboť i na pohled špatný tvar náhubku může být způsoben mizernou fotkou. A i pak musíte mít štěstí.
Nicméně já jsem nikdy na vlastní oči neviděla měkký náhubek, který by splňoval všechny podmínky.
Jinak ohledně bezpečnosti malých psů - už je to pár let, co jsem četla statistiku důvodů, proč lidé podstupovali plastickou operaci. Pokousání malými psy bylo na prvních příčkách. I jedno blbé náhodné a nešťastné štípnutí Vašeho psa může někoho poslat na operační sál.

10.4.2019 13:09
manitschka

XXX.XXX.35.124

Souhlasím s bodlinkou. A fixační náhubky mívají na veterině v ordinaci v mnoha velikostech, případně se dá huba zavázat obinadlem, myslím, že není třeba mít vlastní.

Taky bych vzala kovový. Nosím ho na batohu nebo tašce, nevadí mi ani na čundry, pes je s ním nejvíc v pohodě. Mám teda i ten kožený s dírama (říkám mu Hannibal), pořízený na zkoušku právě z důvodu, že se vejde do kabelky, ale je to spíš nouzovka, když nemůžu rychle najít ten kovový. V létě ho nepoužívám vůbec. Jo a když není nasazený, tak v našem kovovém se báječně nosí otevřený lahváč a vedle toho smotané vodítko, přijdu si pak skoro jako Karkulka. :-)

10.4.2019 13:47

Tak tak, fixáky mají na každé veterině. To fakt neřešte, opravdu málo lidí potřebuje fixační náhubek svůj. On není dobrej k ničemu jinými než opravdu k fixaci, nasadím, udělám, co je potřeba, sundám. Doma to mají lidi občas ke stříhání drápků a vytahování klíšťat.

Do MHD je to nejlepší způsob, jak si přehřát psa, nebo si představte, že se psovi ve fixačním náhubku třeba zvedne kufr a začne se vám dusit zvratky.

V koši pro Norinku by se dal odnést celý nákup, nejen lahváč

10.4.2019 13:54
Čajda

XXX.XXX.44.117

Já nosím kovový náhubek (největší velikost) v době, kdy v něm není ani pes, ani houby, ani šišky, ani mlíčí pro králíci atd , na hlavě - páskem přes čelo, košem dozadu. Drží perfektně, nepřekáží a ani o něm nevím. A že občas někdo zasměje? No a? U nás prostě kouše panička

10.4.2019 14:03

Hlavně kupte správnou velikost.

Správná velikost košíku není taková, kam nacpete čumu a ještě to jde zapnout. Jako tady, třeba.

Aneb když jedete na výlet a před odjezdem nezkontrolujete, jestli pes z koše už nevyrostl, že.

10.4.2019 14:04

Tak jo, díky za reakce.

Máte aspoň odhad, kterému plemeni se ten čumák našeho psa podobá? Kokr? Ten má asi čumec kratší, bígl zase širší....

10.4.2019 14:08

Hlavně kupte správnou velikost.

Správná velikost košíku není taková, kam nacpete čumu a ještě to jde zapnout. Jako tady, třeba.

Aneb když jedete na výlet a před odjezdem nezkontrolujete, jestli pes z koše už nevyrostl, že.

No a to je další věc. Do kdy vlastně ta psí hlava roste? Abych za 3 měsíce nekupovala další koš, to bych radši počkala, zatím ho nijak nutně nepotřebuju.

10.4.2019 14:19

No a to je další věc. Do kdy vlastně ta psí hlava roste? Abych za 3 měsíce nekupovala další koš, to bych radši počkala, zatím ho nijak nutně nepotřebuju.

Hovawartkám stačily dva koše. Jeden malý a jeden definitivní.

Do kdy roste hlava Noře netuším. Vyrostla z malýho hovawartího, z velkýho hovawartího, z tohohle na berňáka a teď má nový koš. Ale větší koš už ve zverimexu neměli, takže...

10.4.2019 14:27

Tenhle by šel? Nechápu ty rozměry... Náš pes obvod huby cca 22cm a délka čumáku od očí cca 8 cm, od místa, kde začíná náhubek samozřejmě o něco kratší.

https://www.labet.cz/nahubek-kovovy-kokrspanel-fena-chrom-95-x-95-x-85-mm-px1108802/

10.4.2019 14:36

Hovawartkám stačily dva koše. Jeden malý a jeden definitivní.

Do kdy roste hlava Noře netuším. Vyrostla z malýho hovawartího, z velkýho hovawartího, z tohohle na berňáka a teď má nový koš. Ale větší koš už ve zverimexu neměli, takže...

A kolik je Noře?

10.4.2019 14:40

A kolik je Noře?

Rok a jeden měsíc

10.4.2019 14:47

Rok a jeden měsíc

Takže u nás možná bude lepší ještě chvíli počkat...

10.4.2019 14:55

Tenhle by šel? Nechápu ty rozměry... Náš pes obvod huby cca 22cm a délka čumáku od očí cca 8 cm, od místa, kde začíná náhubek samozřejmě o něco kratší.

https://www.labet.cz/nahubek-kovovy-kokrspanel-fena-chrom-95-x-95-x-85-mm-px1108802/

Tenhle by určitě šel tvarově. Rozměrově vám to nikdo neřekne, chce to psovi vyzkoušet.

10.4.2019 15:04

Tenhle by určitě šel tvarově. Rozměrově vám to nikdo neřekne, chce to psovi vyzkoušet.

Díky, teď koupím ten Trixie, ať máme aspoň provizorně něco, navíc jestli funguje i jako ohlávka proti tahání, tak se hodí.
A budu se pomalu rozhlížet po padnoucím kovovém, zhruba tedy typ kokr, tam asi s koupí počkám cca do roka, až bude jistější, že už mu ta hlava moc nevyroste. Jak jsem psala, zatím ho nutně nepotřebujeme.

10.4.2019 15:13
rapotacka11

XXX.XXX.79.98

- ohlávka proti tahání, tak se hodí ...

10.4.2019 16:06

rapotacka11 napsal(a):
- ohlávka proti tahání, tak se hodí ...

Sice se v chůzi na vodítku pomalu zlešuje, v klidném prostředí už chodí pěkně, ale pokud potkáme psího kamaráda nebo člena rodiny, vrhá se bezhlavě vpřed . Třeba nám s tím ta ohlávka pomůže, uvidíme.

10.4.2019 16:21
lupus4

XXX.XXX.205.61

Sice se v chůzi na vodítku pomalu zlešuje, v klidném prostředí už chodí pěkně, ale pokud potkáme psího kamaráda nebo člena rodiny, vrhá se bezhlavě vpřed . Třeba nám s tím ta ohlávka pomůže, uvidíme.

to jako v tom bude kdo ví jak dlouho čekat , jestli náhodou někoho nepotkáte...?
Z tý fotky to je přímo mučící nástroj
Navíc beagle má otevřenou mordu pořád

10.4.2019 16:59
Terven

XXX.XXX.110.147

Díky, teď koupím ten Trixie, ať máme aspoň provizorně něco, navíc jestli funguje i jako ohlávka proti tahání, tak se hodí.
A budu se pomalu rozhlížet po padnoucím kovovém, zhruba tedy typ kokr, tam asi s koupí počkám cca do roka, až bude jistější, že už mu ta hlava moc nevyroste. Jak jsem psala, zatím ho nutně nepotřebujeme.

Řekla bych, že označení náhubek je tam omylem, je-li tedy myšleno toto
je to opravdu ohlávka. Nicméně na svýho psa bych to nikdy nedala, viděla jsem to párkrát v reálu, shodou okolností vždy na bordeře...a ti psi z toho byli strašně nešťastní a měli jedinou myšlenku a to jak se toho zbavit. Patrně to pro ně nebude nic příjemnýho.
Mimochodem, ten popisek mě teda dostal, konkrétně tohle spojení "...dává jednoznačně najevo, kdo je pánem.Současně tak pes získá pocit důvěry"

10.4.2019 17:05

lupus4 napsal(a):
to jako v tom bude kdo ví jak dlouho čekat , jestli náhodou někoho nepotkáte...?
Z tý fotky to je přímo mučící nástroj
Navíc beagle má otevřenou mordu pořád

Bavíme se o tom stejném výrobku? Píšou (i v recenzích uživatelů), že to psovi nijak nebrání v dýchání i se s tím normálně může napít. Já jsem to pochopila tak, že utažené to funguje jako náhubek a povolené jako halti ohlávka... proto je tam tak velké rozmezí stavitelnosti, ne? I když úplně široké otevření huby jako při zívání to asi neumožní, to je fakt...

No uvidím, až to dorazí, rozhodně psa nehodlám týrat, třeba nás to příjemně překvapí. A i kdyby ne, těch 98Kč mě nezabije, stejně jsem v tom e-shopu objednávala granule

10.4.2019 17:12

Terven napsal(a):
Řekla bych, že označení náhubek je tam omylem, je-li tedy myšleno toto
je to opravdu ohlávka. Nicméně na svýho psa bych to nikdy nedala, viděla jsem to párkrát v reálu, shodou okolností vždy na bordeře...a ti psi z toho byli strašně nešťastní a měli jedinou myšlenku a to jak se toho zbavit. Patrně to pro ně nebude nic příjemnýho.
Mimochodem, ten popisek mě teda dostal, konkrétně tohle spojení "...dává jednoznačně najevo, kdo je pánem.Současně tak pes získá pocit důvěry"

Jo, popis je fakt divnej. Já to zatím naživo neviděla, už je objednáno a zaplaceno, tak nezbývá, než počkat, co to vlastně dorazí. Pak napíšu referenci.

10.4.2019 17:18
Terven

XXX.XXX.110.147

Bavíme se o tom stejném výrobku? Píšou (i v recenzích uživatelů), že to psovi nijak nebrání v dýchání i se s tím normálně může napít. Já jsem to pochopila tak, že utažené to funguje jako náhubek a povolené jako halti ohlávka... proto je tam tak velké rozmezí stavitelnosti, ne? I když úplně široké otevření huby jako při zívání to asi neumožní, to je fakt...

No uvidím, až to dorazí, rozhodně psa nehodlám týrat, třeba nás to příjemně překvapí. A i kdyby ne, těch 98Kč mě nezabije, stejně jsem v tom e-shopu objednávala granule

Vzhledem k tomu, že většina eshopů z toho odkazu to označuje jako fixační náhubek, moc prostoru na otvírání huby tam asi nebude.
Uvidíte, co vám dorazí.

10.4.2019 17:19
rapotacka11

XXX.XXX.79.98

To s tím vylezete na ulici ?
Popis je divnej ?
Divnej je ten, kdo to na psa navleče.

10.4.2019 17:19

Terven napsal(a):
Vzhledem k tomu, že většina eshopů z toho odkazu to označuje jako fixační náhubek, moc prostoru na otvírání huby tam asi nebude.
Uvidíte, co vám dorazí.

No vidíte a v recenzích se poměrně často opakuje něco v podobném významu:

Krásně psu sedí
Neomezuje ho v dýchání
Může krásně otvírat tlamu, jak potřebuje

Náhubek jsem koupila pro svou dobrmanku, která neustále pobíhá a potřebuje dobře dýchat a to on splňuje na 100%

10.4.2019 17:25

rapotacka11 napsal(a):
Popis je divnej ?

Ještě nevím, to se teprve ukáže

10.4.2019 18:06
GAELLE

XXX.XXX.55.67

rapotacka11 napsal(a):
Popis je divnej ?

já bych to tedy na psa nedala. Ten fixační jsme párkrát použili doma protože pes chtěl při kapání do uší a kontrole pacek naostro kousat. Na cestu do vlaku a busu jsme měli klasický kovový.

10.4.2019 18:09

No vidíte a v recenzích se poměrně často opakuje něco v podobném významu:

Krásně psu sedí
Neomezuje ho v dýchání
Může krásně otvírat tlamu, jak potřebuje

Náhubek jsem koupila pro svou dobrmanku, která neustále pobíhá a potřebuje dobře dýchat a to on splňuje na 100%

jéžiš, vždyť ty "recenze" jsou jenom reklama......

10.4.2019 19:36

jéžiš, vždyť ty "recenze" jsou jenom reklama......

Je to možné, uvidíme. Ale najdou se tam i negativní připomínky, hlavně o neodpovídající velikosti. Posoudím to sama, až ho uvidím na psovi.

10.4.2019 19:57

Toto NENÍ NÁHUBEK! Kdy už to pochopíte? To, že se pes napije a může dýchat, ještě neznamená, že se může účinně chladit!!! A když se napije a může dýchat, znamená, že může i kousnout. A náhubek má jaký účel? Zamezit pokousání okolí psa. Když to utáhnete, nebude pes moct ani dýchat, ani se napít, a ani se chladit. Máte vůbec svého psa ráda? Ano? Tak proč ho chcete trápit?

10.4.2019 20:28

Toto NENÍ NÁHUBEK! Kdy už to pochopíte? To, že se pes napije a může dýchat, ještě neznamená, že se může účinně chladit!!! A když se napije a může dýchat, znamená, že může i kousnout. A náhubek má jaký účel? Zamezit pokousání okolí psa. Když to utáhnete, nebude pes moct ani dýchat, ani se napít, a ani se chladit. Máte vůbec svého psa ráda? Ano? Tak proč ho chcete trápit?

A čtete vy vůbec, co píšu?
Psala jsem, že jsem to už stejně objednala, tak počkám a uvidím, co přijde. Buď to bude k něčemu, nebo k ničemu

Přinejhorším to vyhodím, zas takový majlant jsem za to nedala.

Průběžně se budu rozhlížet po kovových, až najdeme nějaký, který bude pohodlný a s mírnou rezervou, aby z něj pes za pár měsíců nevyrostl, koupíme pořádný.

10.4.2019 21:06

A čtete vy vůbec, co píšu?
Psala jsem, že jsem to už stejně objednala, tak počkám a uvidím, co přijde. Buď to bude k něčemu, nebo k ničemu

Přinejhorším to vyhodím, zas takový majlant jsem za to nedala.

Průběžně se budu rozhlížet po kovových, až najdeme nějaký, který bude pohodlný a s mírnou rezervou, aby z něj pes za pár měsíců nevyrostl, koupíme pořádný.

Čtu a vy? Přece nemůžete uvěřit, že něco takového je dobrý náhubek!

No nic...

Náhubek můžete koupit i na výstavě psů. Na větších výstavách bývá dost velký výběr a psa můžete vzít s sebou, abyste mu ho vyzkoušeli.

10.4.2019 21:38

Čtu a vy? Přece nemůžete uvěřit, že něco takového je dobrý náhubek!

No nic...

Náhubek můžete koupit i na výstavě psů. Na větších výstavách bývá dost velký výběr a psa můžete vzít s sebou, abyste mu ho vyzkoušeli.

Ale já přece nikde nepíšu, že je to dobrý náhubek.

Náhubek chci vyloženě jen pro případ krátkého přejezdu vlakem či autobusem (cca 10-15 minut), případně pro fixaci huby u veterináře, pokud by někdy v budoucnu bylo třeba. Ideální by byl nějaký, co po použití strčím do kapsy.

To je můj úvodní dotaz (část). Chtěla jsem něco jakž takž použitelného pro občasnou krátkou cestu veřejnou dopravou, po dobré zkušenosti s nylonovým páskovaným jsem původně hledala něco podobného. Při hledání na mě vyskočil i tento výrobek a zaujal mě, chci ho vyzkoušet, co je na tom špatného. Když uvidím, že je to pitomost, tak ho prostě používat nebudu. Proč s tím máte takový problém? V nejhorším případě jsem vyhodila stovku, tak si holt 2x nedám v hospodě kafe, no...

Fixace huby u veta mi byla rozmluvena, stejně to zatím nepotřebujeme a dá se to případně řešit převázáním huby obinadlem.

11.4.2019 08:17

Ale já přece nikde nepíšu, že je to dobrý náhubek.

Náhubek chci vyloženě jen pro případ krátkého přejezdu vlakem či autobusem (cca 10-15 minut), případně pro fixaci huby u veterináře, pokud by někdy v budoucnu bylo třeba. Ideální by byl nějaký, co po použití strčím do kapsy.

To je můj úvodní dotaz (část). Chtěla jsem něco jakž takž použitelného pro občasnou krátkou cestu veřejnou dopravou, po dobré zkušenosti s nylonovým páskovaným jsem původně hledala něco podobného. Při hledání na mě vyskočil i tento výrobek a zaujal mě, chci ho vyzkoušet, co je na tom špatného. Když uvidím, že je to pitomost, tak ho prostě používat nebudu. Proč s tím máte takový problém? V nejhorším případě jsem vyhodila stovku, tak si holt 2x nedám v hospodě kafe, no...

Fixace huby u veta mi byla rozmluvena, stejně to zatím nepotřebujeme a dá se to případně řešit převázáním huby obinadlem.

Mám problém s lidmi, kteří nechápou základní potřeby svého psa. Bohužel, potkávám příliš mnoho psů v nevyhovujících náhubcích.

11.4.2019 08:35
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ta ohlávka opravdu není náhubek. Slouží k vodění psa na obojku i na ohlávce zároveň, slouží jako pojistka.
Když máte psa na vodítku na obojku a on Vás předbíhá a ani po obvyklé korekci se neopraví, lehce si ho přitáhnete vodítkem za ohlávku zpět k noze. Protože tlak jde od brady psa dolů a zpět, zavřete mu tlamu a sklopíte hlavu, on nevidí před sebe, tak se sám zastaví. Za mě je ohlávka bezva věc, při správném užití mnohem šetrnější než neustálé vycukávání psa na obojku, jak to někteří dělají (neříkám, že Vy, mluvím obecně).
Nicméně užití ohlávky je mnohem náročnější než užití obojku. Jednak nesmíte psa na ohlávce vodit nonstop, protože pak znecitliví a naučí se do ohlávky opírat stejně jako do vodítka, takže jste zase v loji. Jednak slouží výhradně k vodění psa u nohy (takže žádné čuchání, odbíhání a podobně, takže na takový volnější pohyb tu ohlávku nesmíte používat, z čehož vyplývá, že ten pes musí být ovladatelný i bez ohlávky), protože při tahu z jiného směru než zpět (když pes předbíhá) ohlávka moc nefunguje. Za třetí je dost ostrá, což naopak znamená, že psovod musí být jemný, musí mít přesné načasování a hlavně musí zamezit nechtěnému působení ohlávkou (třeba uvázat za ohlávku psa k obchodu a odejít je svinstvo - když se pes lekne a cukne hlavou nebo se ohlídne, psovod vodítko vedoucí k ohlávce povolí, pes uvázaný u kandelábru si nepěkně trhne s hlavou). A také je třeba si uvědomit, že při cuknutí nebo třeba rozběhnutí psa a zároveň nepovolení ohlávky může dojít k vážnému úrazu v oblasti krční páteře. Z čehož také vyplývá, že vodit psa na ohlávce prakticky znamená nespustit z něj oči, hlídat si okolí a být neustále připraven pustit vodítko k ohlávce. Za ohlávku se pes nikdy netrestá, na to je moc ostrá, ohlváka složí výlučně ke korekci.
Ohledně těch psů, co se na tom kroutí a jsou viditelně nešťastní, tak buďto majitelé neumí používat ohlávku, nebo ji mají psi moc utaženou, nebo ji mají malou. Správná ohlávka psa nijak neomezuje, může skutečně jíst, pít, štěkat, zívat, co chce, a to přesně do té doby, dokud psovod nevezme za vodítko vedoucí k ohlávce a nezatáhne. Pokud šli psi na prověšeném vodítku a ohlávka jim vadila v otevření tlamy, byla blbě nasazená.
Ohlávky jsou opravdu bezva věc, jen se musí správně používat a nezneužívat. A na rovinu - tohle dokáže málokdo.

11.4.2019 08:54
saola

XXX.XXX.168.44

ir.mo, na ohlávku a jakékoliv podobné zbastliny prostě zapomeňte. Potřebujete košík, tak prostě pořiďte košík.
Neomlouvejte nijak své pohodlí, že potřebujete, aby ho pes nosil jen na krátkou chvíli 10-15 minut v buse, vlaku, když jedete pár stanic - to je hnusný alibismus - to jako ten pes těch 15 minut nebude moct volně dýchat a chladit se? Nezívne si? Jen proto, že vy z nějakého důvodu chcete, aby se cítil nepohodlně?
Taky vašemu postoji nerozumím, jako balu.

Nejpohodlnější z pohledu psa jsou padnoucí kovové košíky - viz fotky bobiny, bodlinky apod.
Měřit obvod huby psa je k ničemu - míry, které musíte znát, je délka horní linie nosu, výška přirozeně otevřené huby psa a její šířka, to jsou údaje, kterými se při nákupu řiďte.
Kovový nechcete, že je neskladný a nepohodlný na nošení pro vás - ach jo, a co ten pes?
Když jdu se psy, osobně košíky, když je nemají nasazené, připínám karabinkou dolů k ramennímu popruhu k batohu -nijak tam nevadí, mám volné ruce a nezabírají žádné místo.

11.4.2019 09:10

Mám problém s lidmi, kteří nechápou základní potřeby svého psa. Bohužel, potkávám příliš mnoho psů v nevyhovujících náhubcích.

Ale stále vám uniká mnou opakovaná informace - když to bude k prdu, tak to vyhodím.
Navíc běžně s náhubkem pes nechodí, nepotřebuje ho. Není agresívní, ani popelnice. Tak jaképak trápení pořád. To vyzkoušení a (možná) chvilka nepohodlí?

11.4.2019 09:14
saola

XXX.XXX.168.44

Varaxi, ohlávka je výcviková pomůcka, nijak nenahrazuje košík, k čemu je o ní zmínka v tomto vlákně?

Osobně ji považuji za prasárnu vůči psovi a pomůcku pro líného majitele, ale v mhd ani ve vlaku vám ohlávka nijak nepomůže, aby váš pes někoho nekousl nebo i jen neštípl, což je hlavní požadavek, proč psi musejí mít v mhd, vlaku apod košíky.
Být průvodčím, tak vás se psem s ohlávkou z vlaku nekompromisně vyhodím, protože to prostě není košík.

11.4.2019 09:17

saola napsal(a):
Varaxi, ohlávka je výcviková pomůcka, nijak nenahrazuje košík, k čemu je o ní zmínka v tomto vlákně?

Osobně ji považuji za prasárnu vůči psovi a pomůcku pro líného majitele, ale v mhd ani ve vlaku vám ohlávka nijak nepomůže, aby váš pes někoho nekousl nebo i jen neštípl, což je hlavní požadavek, proč psi musejí mít v mhd, vlaku apod košíky.
Být průvodčím, tak vás se psem s ohlávkou z vlaku nekompromisně vyhodím, protože to prostě není košík.

Osobně ji považuji za prasárnu vůči psovi a pomůcku pro líného majitele...

11.4.2019 09:25

Varaxi napsal(a):
Ta ohlávka opravdu není náhubek. Slouží k vodění psa na obojku i na ohlávce zároveň, slouží jako pojistka.
Když máte psa na vodítku na obojku a on Vás předbíhá a ani po obvyklé korekci se neopraví, lehce si ho přitáhnete vodítkem za ohlávku zpět k noze. Protože tlak jde od brady psa dolů a zpět, zavřete mu tlamu a sklopíte hlavu, on nevidí před sebe, tak se sám zastaví. Za mě je ohlávka bezva věc, při správném užití mnohem šetrnější než neustálé vycukávání psa na obojku, jak to někteří dělají (neříkám, že Vy, mluvím obecně).
Nicméně užití ohlávky je mnohem náročnější než užití obojku. Jednak nesmíte psa na ohlávce vodit nonstop, protože pak znecitliví a naučí se do ohlávky opírat stejně jako do vodítka, takže jste zase v loji. Jednak slouží výhradně k vodění psa u nohy (takže žádné čuchání, odbíhání a podobně, takže na takový volnější pohyb tu ohlávku nesmíte používat, z čehož vyplývá, že ten pes musí být ovladatelný i bez ohlávky), protože při tahu z jiného směru než zpět (když pes předbíhá) ohlávka moc nefunguje. Za třetí je dost ostrá, což naopak znamená, že psovod musí být jemný, musí mít přesné načasování a hlavně musí zamezit nechtěnému působení ohlávkou (třeba uvázat za ohlávku psa k obchodu a odejít je svinstvo - když se pes lekne a cukne hlavou nebo se ohlídne, psovod vodítko vedoucí k ohlávce povolí, pes uvázaný u kandelábru si nepěkně trhne s hlavou). A také je třeba si uvědomit, že při cuknutí nebo třeba rozběhnutí psa a zároveň nepovolení ohlávky může dojít k vážnému úrazu v oblasti krční páteře. Z čehož také vyplývá, že vodit psa na ohlávce prakticky znamená nespustit z něj oči, hlídat si okolí a být neustále připraven pustit vodítko k ohlávce. Za ohlávku se pes nikdy netrestá, na to je moc ostrá, ohlváka složí výlučně ke korekci.
Ohledně těch psů, co se na tom kroutí a jsou viditelně nešťastní, tak buďto majitelé neumí používat ohlávku, nebo ji mají psi moc utaženou, nebo ji mají malou. Správná ohlávka psa nijak neomezuje, může skutečně jíst, pít, štěkat, zívat, co chce, a to přesně do té doby, dokud psovod nevezme za vodítko vedoucí k ohlávce a nezatáhne. Pokud šli psi na prověšeném vodítku a ohlávka jim vadila v otevření tlamy, byla blbě nasazená.
Ohlávky jsou opravdu bezva věc, jen se musí správně používat a nezneužívat. A na rovinu - tohle dokáže málokdo.

No hurá, děkuji, konečně po delší době věcný příspěvek.

Nějak takhle jsem si představovala, že by to asi mohlo fungovat + když se to malinko přitáhne, tak i příležitostně do toho dopravního prostředku na krátký přesun místo náhubku (a v dotazech lidé potvrzovali, že to přepravci akceptují).

Vyzkouším to na psovi, jak mu to bude či nebude sedět a co to s ním dělá a podle toho se rozhodnu, jestli je to pomůcka vhodná pro nás. A zkusím, jestli by nás s tím pustili do toho vlaku či autobusu, když by se to na chvilku trochu víc utáhlo.

11.4.2019 09:25
Varaxi

XXX.XXX.1.226

saola napsal(a):

No, zadavatelka o ní psala, tak to uvádím na pravou míru.

Osobně ji považuji za prasárnu vůči psovi a pomůcku pro líného majitele

Ohlávka je často zneužívaná právě k tomuto, ale ve správných rukou funguje dobře a šetrně k psovi. Že jen jeden pes s ohlávkou ze sta má příčetného a schopného majitele, to je taky fakt.

v mhd ani ve vlaku vám ohlávka nijak nepomůže, aby váš pes někoho nekousl nebo i jen neštípl, což je hlavní požadavek, proč psi musejí mít v mhd, vlaku apod košíky.

Ano, souhlasím. Však taky v tom elaborátu výše píšu, že to není košík a že pes se správnou ohlávkou může otevírat tlamu po libosti.

Ano, souhlasím.

11.4.2019 09:29
Varaxi

XXX.XXX.1.226

No hurá, děkuji, konečně po delší době věcný příspěvek.

Nějak takhle jsem si představovala, že by to asi mohlo fungovat + když se to malinko přitáhne, tak i příležitostně do toho dopravního prostředku na krátký přesun místo náhubku (a v dotazech lidé potvrzovali, že to přepravci akceptují).

Vyzkouším to na psovi, jak mu to bude či nebude sedět a co to s ním dělá a podle toho se rozhodnu, jestli je to pomůcka vhodná pro nás. A zkusím, jestli by nás s tím pustili do toho vlaku či autobusu, když by se to na chvilku trochu víc utáhlo.

když se to malinko přitáhne, tak i příležitostně do toho dopravního prostředku na krátký přesun místo náhubku (a v dotazech lidé potvrzovali, že to přepravci akceptují).

Ne.
Dopravci to někdy akceptují z jednoho jediného důvodu - nevědí, že to není košík. Rozhodně to nikdy neutahujte, tomu psu to zamezí volně dýchat, hýbat volně hlavou a chladit se, o komfortu nemluvě. Je to ohlávka, není to košík a jako košík se nemá používat. Není to bezpečné ani pro psa, ani pro cestující.

11.4.2019 09:35

Osobně ji považuji za prasárnu vůči psovi a pomůcku pro líného majitele...

Fajn, už to píšete poněkolitáté, tedy váš názor znám. Tak se třeba přesuťte do jiného vlákna, když vás tohle téma tak čílí

Stále vám nedocvaklo, že jsem tu ohlávku nazvanou náhubkem již přihodila k nákupu granulí, možná unáhleně, to teprve poznám. Jestli ji budu nebo nebudu používat, to teprve uvidím po vyzkoušení. Tak už mě přestaňte pranýřovat, žádný učený z nebe nespadl, každý se částečně učíme systémem pokus/omyl.

Já osobně považuju za prasárnu váš styl diskuze.

11.4.2019 09:50

Varaxi napsal(a):
když se to malinko přitáhne, tak i příležitostně do toho dopravního prostředku na krátký přesun místo náhubku (a v dotazech lidé potvrzovali, že to přepravci akceptují).

Ne.
Dopravci to někdy akceptují z jednoho jediného důvodu - nevědí, že to není košík. Rozhodně to nikdy neutahujte, tomu psu to zamezí volně dýchat, hýbat volně hlavou a chladit se, o komfortu nemluvě. Je to ohlávka, není to košík a jako košík se nemá používat. Není to bezpečné ani pro psa, ani pro cestující.

Tak já nemyslela úplně mu sešněrovat hubu, jen mírně, aby nebylo riziko, že by např. při nehodě někoho pokousal naplno. A myslím, že při přesunu 1-2 stanic lokálkou (max 5-10minut), je riziko nehody vcelku zanedbatelné.
Nemám psa agresora ani nerváka, je to pohodář, ještě štěně (9 měsíců) menšího vzrůstu (cca 12kg). Nekouše, nechá si líbit prakticky cokoli, při nechtěném přišlápnutí packy či ocasu se neožene, max kvíkne a vyčítavě se podívá. Pro nás je ten "něcojakonáhubek" fakt jen formalita. Do budoucna košík pořídím, klasický kovový, jak mi bylo doporučeno výše, teď na přechodnou dobu několika měsíců jsem myslela, že to zkusím s tou ohlávkou.

11.4.2019 09:55

no, uvidíte, co přijde.

jde spíš o to, že používat ohlávku místo košíku je prostě je prostě jen pro oko, funkci koše to nemá.

a kovovýho košíku se fakt nebojte, do kapsy se nevejde, ale možností, jak ho pověsit někam na tělo je spoustu a za chvilku ani nevíte, že ho máte.

11.4.2019 09:56
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Tak já nemyslela úplně mu sešněrovat hubu, jen mírně, aby nebylo riziko, že by např. při nehodě někoho pokousal naplno. A myslím, že při přesunu 1-2 stanic lokálkou (max 5-10minut), je riziko nehody vcelku zanedbatelné.
Nemám psa agresora ani nerváka, je to pohodář, ještě štěně (9 měsíců) menšího vzrůstu (cca 12kg). Nekouše, nechá si líbit prakticky cokoli, při nechtěném přišlápnutí packy či ocasu se neožene, max kvíkne a vyčítavě se podívá. Pro nás je ten "něcojakonáhubek" fakt jen formalita. Do budoucna košík pořídím, klasický kovový, jak mi bylo doporučeno výše, teď na přechodnou dobu několika měsíců jsem myslela, že to zkusím s tou ohlávkou.

Aby nebylo riziko, že pes někoho pokouše, musíte mu tlamu stáhnout téměř úplně. To se vylučuje se solidním jednáním ke psovi.
I těch 5-10 min může způsobit např. v letních vedrech přehřátí organismu, a to i při mírnějším stažení tlamy.
Nedělala bych to, fakt ne.
V případě, že dojde k nějaké nenadálé situaci (nemusí to být nutně havárka, ale třeba cestující vonící po háravé feně, co má doma), můžete zjistit, že Váš mírumilovný pes je jako vyměněný. A stále riskujete, že Vás se psem vyhodí revizor, řidič či průvodčí, který pozná ohlávku od košíku - a že jich je víc a víc.
Pro bezpečné a spolehlivé cestování se psem je klasický košík nutností. Tak to prostě je.

11.4.2019 10:02
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nemám ráda když ve vlaku, busu a MHD vídám lidi se psy, kteří mají "jen" ohlávky místo náhubku. Ono ve vlaku je vůbec spíš rarita i to, že pes má nějakou ohlávku, většinou nemá vůbec nic, průvodčí to neřeší. Několikrát nám i řekl, ať košík psovi klidně sundáme. Tohle mě dokáže vytočit - v přepravním řádu je, že pes má mít náhubek (náhubek je něco, co psovi zabraňuje v tom, aby někoho kousnul) a tak jsem zodpovědná a psovi náhubek dám. A ti co zodpovědní nejsou a snaží se tomu vyhnout nějakýma ohlávkama (i když nechápu proč, protože ten náhubek je pro psa snad i pohodlnější) akorát dělají špatnou pověst pejskařům. Berte to tak, že jsou lidi co nemusí psy, co se jich panicky bojí - a pokud vidí psa s košem - tak jsou možná trochu klidnější. Pokud má jen ohlávku, tak asi tak klidní nebudou. Ale o to ani tak nejde - prostě má mít náhubek, konec tečka. A je jedno jestli tím vlakem jedete 5 minut nebo tři hodiny. A jestli je váš pes konfliktní nebo nekonfliktní a nekouše. V řádu není uvedeno, že má mít náhubek pouze pes, který kouše a pojede vlakem víc jak 10 minut. Má ho mít každý pes, tak proč to nějak obcházet? Jezdila jsem se psema vlakem od nějakých 3 měsíců - kdy byla úplně malá štěnda, která by nikomu neublížila, přesto ten náhubek měli. A vím, že pravděpodobnost, že se něco ve vlaku stane zrovna když pojedete vy 10 minut je malá, ale i tak se to stát může. To si může říkat každý.

Chápu, že se vám nechce kupovat náhubek, když z něho pes ještě vyroste, ale zase taková velká investice to není. Koupila bych klidně větší, aby tam měl rezervu. Po psovi mám doma asi celkem 5 náhubků - teda měla jsem, něco už jsem rozdala mezi známé. Na fenu mám zatím jeden, ale už taky budeme potřebovat větší.

Ono je taky problém v tom, že i ve zverimexech vám právě na cestu do vlaku a busu doporučí zmiňované ohlávky - že je to lepší, lehčí a psovi to déle vydrží. Někdo pak ani netuší, že jezdí s něčím, co není náhubek - protože mu tak bylo prodáno. Ten řád nijak nepopisuje přesně jak má náhubek vypadat - ale logicky je náhubek něco, co zabraňuje kousnutí.

11.4.2019 10:12

Varaxi napsal(a):
Aby nebylo riziko, že pes někoho pokouše, musíte mu tlamu stáhnout téměř úplně. To se vylučuje se solidním jednáním ke psovi.
I těch 5-10 min může způsobit např. v letních vedrech přehřátí organismu, a to i při mírnějším stažení tlamy.
Nedělala bych to, fakt ne.
V případě, že dojde k nějaké nenadálé situaci (nemusí to být nutně havárka, ale třeba cestující vonící po háravé feně, co má doma), můžete zjistit, že Váš mírumilovný pes je jako vyměněný. A stále riskujete, že Vás se psem vyhodí revizor, řidič či průvodčí, který pozná ohlávku od košíku - a že jich je víc a víc.
Pro bezpečné a spolehlivé cestování se psem je klasický košík nutností. Tak to prostě je.

Díky za srozumitelné odpovědi. Nepovažovala jsem tu ohlávku za plnohodnotnou náhradu košíku, ani necestuji veřejnou dopravou běžně. Buď chodím pěšky, nebo popojedu kousek autem. Ráda bych se psem tu jízdu vlakem aspoň zkusila. Vyberu nějaký málo obsazený spoj (běžně se na té trati stává, že jede motorák se 3 cestujícími) a kousek se svezem.
To riziko čehokoli je prakticky nulové, v zásadě bych nemohla jít se psem bez košíku ani po chodníku nebo přes přechod - tam je větší srocení lidí než v té čugálce.

11.4.2019 10:17

Víte, já nechápu, co řešíte:D

V čem konkrétně je problém ten koš? I na kousek svezení málo obsazeným spojem?

11.4.2019 10:17
saola

XXX.XXX.168.44

ir.mo, jste na diskuzi o psech, takže prosím jako psí začátečník předpokládejte, že ostatní diskutující, pokud už vašemu dotazu věnují svůj čas, prezentují vlastní názory, vzešlé z dlouholetých praktických zkušeností se psy a že ten jejich vztah se psy je pozitivní a na psech jim záleží.

Takže když čtou, ajk si umíněně jako kolovrátek trváte na svém, i když vám bylo ikskrát vysvětleno, proč ohlávka, fixační náhubek nebo měkký nylonový, umělohmotný či kožený košík do mhd ne, že pro psa je nejlepší a nejpohodlnější kovový, pro vás z hlediska hygieny i bezpečnosti přepravy taky, že si prostě trváte stejně na svém, protože už jste to přece koupila, tak je to nevysvětlitelné, a vaše slepá lhostejnost vůči pohodlí a welfare vlastního psa prostě ostatní dráždí.

Ale nenapadejte diskutující s jiným názorem - na rozdíl od vás to se psy myslí dobře.

11.4.2019 10:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Díky za srozumitelné odpovědi. Nepovažovala jsem tu ohlávku za plnohodnotnou náhradu košíku, ani necestuji veřejnou dopravou běžně. Buď chodím pěšky, nebo popojedu kousek autem. Ráda bych se psem tu jízdu vlakem aspoň zkusila. Vyberu nějaký málo obsazený spoj (běžně se na té trati stává, že jede motorák se 3 cestujícími) a kousek se svezem.
To riziko čehokoli je prakticky nulové, v zásadě bych nemohla jít se psem bez košíku ani po chodníku nebo přes přechod - tam je větší srocení lidí než v té čugálce.

Ale ono nejde jen o to riziko. Jde taky o to, že to prostě nařizuje přepravní řád. A proč bychom ho měli jako pejskaři obcházet? Já se se svým psem snažím, abychom lidem v okolí co nejméně "vadili", aby nemuseli mít proti pejskařům žádné výhrady, a mezi to patří taky to, že dodržuji vyhlášky a řády...

11.4.2019 10:21

Fajn, už to píšete poněkolitáté, tedy váš názor znám. Tak se třeba přesuťte do jiného vlákna, když vás tohle téma tak čílí

Stále vám nedocvaklo, že jsem tu ohlávku nazvanou náhubkem již přihodila k nákupu granulí, možná unáhleně, to teprve poznám. Jestli ji budu nebo nebudu používat, to teprve uvidím po vyzkoušení. Tak už mě přestaňte pranýřovat, žádný učený z nebe nespadl, každý se částečně učíme systémem pokus/omyl.

Já osobně považuju za prasárnu váš styl diskuze.

Zlobíte se na mne, ale měla byste se zlobit na sebe, že jste vůbec o té prasárně uvažovala a objednala ji.

Vy jste zřejmě jeden z těch lidí, kterým je třeba vše opakovat tak dlouho, než pochopí. A všimněte si, že můj názor zde není ojedinělý. Jen jsem ho napsala tvrději než ostatní.

11.4.2019 10:29

marcelaamax napsal(a):
Nemám ráda když ve vlaku, busu a MHD vídám lidi se psy, kteří mají "jen" ohlávky místo náhubku. Ono ve vlaku je vůbec spíš rarita i to, že pes má nějakou ohlávku, většinou nemá vůbec nic, průvodčí to neřeší. Několikrát nám i řekl, ať košík psovi klidně sundáme. Tohle mě dokáže vytočit - v přepravním řádu je, že pes má mít náhubek (náhubek je něco, co psovi zabraňuje v tom, aby někoho kousnul) a tak jsem zodpovědná a psovi náhubek dám. A ti co zodpovědní nejsou a snaží se tomu vyhnout nějakýma ohlávkama (i když nechápu proč, protože ten náhubek je pro psa snad i pohodlnější) akorát dělají špatnou pověst pejskařům. Berte to tak, že jsou lidi co nemusí psy, co se jich panicky bojí - a pokud vidí psa s košem - tak jsou možná trochu klidnější. Pokud má jen ohlávku, tak asi tak klidní nebudou. Ale o to ani tak nejde - prostě má mít náhubek, konec tečka. A je jedno jestli tím vlakem jedete 5 minut nebo tři hodiny. A jestli je váš pes konfliktní nebo nekonfliktní a nekouše. V řádu není uvedeno, že má mít náhubek pouze pes, který kouše a pojede vlakem víc jak 10 minut. Má ho mít každý pes, tak proč to nějak obcházet? Jezdila jsem se psema vlakem od nějakých 3 měsíců - kdy byla úplně malá štěnda, která by nikomu neublížila, přesto ten náhubek měli. A vím, že pravděpodobnost, že se něco ve vlaku stane zrovna když pojedete vy 10 minut je malá, ale i tak se to stát může. To si může říkat každý.

Chápu, že se vám nechce kupovat náhubek, když z něho pes ještě vyroste, ale zase taková velká investice to není. Koupila bych klidně větší, aby tam měl rezervu. Po psovi mám doma asi celkem 5 náhubků - teda měla jsem, něco už jsem rozdala mezi známé. Na fenu mám zatím jeden, ale už taky budeme potřebovat větší.

Ono je taky problém v tom, že i ve zverimexech vám právě na cestu do vlaku a busu doporučí zmiňované ohlávky - že je to lepší, lehčí a psovi to déle vydrží. Někdo pak ani netuší, že jezdí s něčím, co není náhubek - protože mu tak bylo prodáno. Ten řád nijak nepopisuje přesně jak má náhubek vypadat - ale logicky je náhubek něco, co zabraňuje kousnutí.

Jo, máte pravdu, k vašim argumentům nemám co dodat. Taky proto jsem se od původního záměru koupit páskový náhubek, který jsem mívala na předchozí fenku, posunula k plánu pořídit klasický koš.

Jen jsem mezitím natrefila na tu ohlávku, co ji nazývali náhubkem, a přihodila ji k nákupu. S očekáváním provizorního použití na krátký přesun vlakem či busem v málo vytížených spojích (hlavně proto, aby si pes vyzkoušel jízdu něčím jiným, než autem). Souhlasím, že pro jízdu v MHD, kde je hlava na hlavě, je to naprosto nevyhovující. Ale v motoráčku či autobuse, kde je víc prázdných míst než cestujících, v tom prostě problém nevidím. Nikoho tím neohrozím ani nebudu obtěžovat. A cesta fakt jen 1 až 2 stanice, protože zpátky domů chci jít se psem pěšky.

11.4.2019 10:33
saola

XXX.XXX.168.44

Než to psovi nasadíte, tak si za domácí úkol představte z fyzikálního pohledu všechny ty síly, které působí, když to utáhnete (nebo přitáhnete, míra je na vás), a místa na která působí na hlavě a těle psa a s tím související pohodlí/nepohodlí, které pes pociťuje, a taky plán B, až vás průvodčí vyhodí.

11.4.2019 10:35

Víte, já nechápu, co řešíte:D

V čem konkrétně je problém ten koš? I na kousek svezení málo obsazeným spojem?

Budu upřímná.
Problém je trochu v mém pohodlí, nechce se mi s ním pak nosit v ruce nebo kvůli němu brát batoh.
Dále je problém v tom, že pes ještě roste a nemusela bych trefit správnou velikost.
A hlavně v tom, že mu ve zverimaxu žádný neseděl a shánění vyhovujícího bude asi chvíli trvat.

A já už chtěla brzy vyzkoušet tu jízdu vlakem, když mu chodím ukazovat na nádraží mašinky a slibuju mu, že se sveze

11.4.2019 10:38
GAELLE

XXX.XXX.55.67

přesně řidič ani průvodčí to nemusí akceptovat. Také nechápu v čem je problém. Kovový košík též nestojí majlant a píšete že více méně vlak nevyužíváte často. I my našeho 9ti letého psa na košík (kovový) naučili a vše bylo bez problémů, na cesty se těšil a do vlaku i busu skákal radostně sám od sebe. Už Vám to napsali všichni i já nejméně 3x co je na tom tak těžkého pochopit. Zkuste se někdy vžít do pozice psa

11.4.2019 10:49

Zlobíte se na mne, ale měla byste se zlobit na sebe, že jste vůbec o té prasárně uvažovala a objednala ji.

Vy jste zřejmě jeden z těch lidí, kterým je třeba vše opakovat tak dlouho, než pochopí. A všimněte si, že můj názor zde není ojedinělý. Jen jsem ho napsala tvrději než ostatní.

Podívejte:

Diskutovali jsme o tom, jaký koš. Nechala jsem si poradit a budu pořizovat kovový.

Mezitím jsem, možná unáhleně, objednala tu ohlávku. Tak když už jsem to koupila, tak se doprčic snad podívám, co to vlastně je a jestli se to dá použít. V recenzích si to lidé chválili, přišlo mi to v tu chvíli jako dobrý nápad.

Nic z toho neznamená, že nemám hlavu na krku a neumím ji používat. Z názorů zde vidím, že jsem nejspíš sáhla vedle, ale chci to rostě vidět na vlastní oči a posoudit sama.

Z vašich reakcí přímo čiší pocit nadřazenosti, a to je to, co mi vadí.

Věcné komentáře, jako napsali např. bodlinka, varaxi a marcelamax, jednoznačně vítám.

11.4.2019 10:51
Varaxi

XXX.XXX.1.226

A já už chtěla brzy vyzkoušet tu jízdu vlakem, když mu chodím ukazovat na nádraží mašinky a slibuju mu, že se sveze

Ta ohlávka to asi moc neuspíší - pes se na ní taky musí naučit chodit a reagovat, než mu ji nasadíte naostro do běžného provozu, byť to u klidného vnímavého psa a při rozumném a citlivém přístupu majitele nemusí trvat dlouho.

11.4.2019 10:55

saola napsal(a):
Než to psovi nasadíte, tak si za domácí úkol představte z fyzikálního pohledu všechny ty síly, které působí, když to utáhnete (nebo přitáhnete, míra je na vás), a místa na která působí na hlavě a těle psa a s tím související pohodlí/nepohodlí, které pes pociťuje, a taky plán B, až vás průvodčí vyhodí.

Tak fyzikální působení jsem si představila hned, jak jsem to viděla. Při použití jako ohlávka to rozhodně bude chtít jemné plynulé pohyby. Taky to určitě nejde nechat psovi celou procházku, na to je ale jednoduché řešení - přepnout vodítko zpátky na očko na obojku a ohlávku třeba i úplně sundat a strčit do kapsy.

A jestli nás průvodčí vyhodí, tak plán B bude stejný, jako plán A - dojít domů.

11.4.2019 10:56

GAELLE napsal(a):
přesně řidič ani průvodčí to nemusí akceptovat. Také nechápu v čem je problém. Kovový košík též nestojí majlant a píšete že více méně vlak nevyužíváte často. I my našeho 9ti letého psa na košík (kovový) naučili a vše bylo bez problémů, na cesty se těšil a do vlaku i busu skákal radostně sám od sebe. Už Vám to napsali všichni i já nejméně 3x co je na tom tak těžkého pochopit. Zkuste se někdy vžít do pozice psa

Ale vždyť já mu ten kovový košík chci pořídit, vždyť to píšu taky už poněkolikáté....

11.4.2019 11:01
šavlozubka

XXX.XXX.76.116

S dovolením se vetřu do diskuse. Nemá tu někdo zkušenost a tip na obchod v Praze, kde by se dal sehnat vhodný kovový náhubek pro trpasličího jezevčíka. Případně tip na konkrétní výrobek, i když bez vyzkoušení to nepůjde. Máme plast, ale neni to zdaleka ideální. Bohužel mě vždycky v obchodech odbyli, že na tak malej čumák kovový nevedou a přes net na slepo se mi objednávat nechce. Díky.

11.4.2019 11:57
rapotacka11

XXX.XXX.79.98

Ale vždyť já mu ten kovový košík chci pořídit, vždyť to píšu taky už poněkolikáté....

Až ho koupíte, dobře ho uvnitř zkontrolujte prstama.
I ten (koženkový?) nánosník, zda nemá ostré konce.
Ohlávka svědčí ne jen o lenosti ...

11.4.2019 12:48

ale tak když se jede vlakem, stejně někde musíte mít peněženku nebo mobil nebo třeba sváču, takže prostě něco s sebou stejně máte. třeba batůžek a k popruhu se dá koš nádherně připnout. nebo ledvinku a k té taky jde koš připnout...

11.4.2019 13:09
K...

XXX.XXX.245.2

ale tak když se jede vlakem, stejně někde musíte mít peněženku nebo mobil nebo třeba sváču, takže prostě něco s sebou stejně máte. třeba batůžek a k popruhu se dá koš nádherně připnout. nebo ledvinku a k té taky jde koš připnout...

Nebo k poutku u kalhot, k vodítku, které máte přes rameno.

Spíš bych se bála toho, že ohlávkou udělám psovi z cesty vlakem špatný zážitek.

11.4.2019 13:14
Terven

XXX.XXX.110.147

K... napsal(a):
Nebo k poutku u kalhot, k vodítku, které máte přes rameno.

Spíš bych se bála toho, že ohlávkou udělám psovi z cesty vlakem špatný zážitek.

Jj, zpočátku bývají psi v hromadné dopravě poněkud nesví a dýchají s otevřenou tlamou i z nervů, nejenom z horka.

11.4.2019 13:19

jo, a další výhoda normálního prostornýho koše je taky ta, že se dá psovi strkat skrz koš dobrota na lepší náladu.

11.4.2019 13:30

Děkuju za další postřehy, s pevným košem zatím nemám zkušenosti, tak se nápady hodí. Batoh na procházky běžně nenosím, pamlsky strkám do jedné kapsy, stopovačku do druhé, pár drobných na jízdenku by se někam vešlo též. Je fakt, že na delší procházku a zvlášť v létě, budu brát psovi i sobě vodu, takže na ten batoh stejně dojde.

Ohledně objednané ohlávky teď chvíli reagovat nebudu, už bych se jen opakovala dokola. Počkám, až zásilka dorazí, pak to psovi vyzkouším a třeba i nafotím a napíšu, jak mu to sedí či nesedí.... a uvidíme.

11.4.2019 13:40
Terven

XXX.XXX.110.147

Děkuju za další postřehy, s pevným košem zatím nemám zkušenosti, tak se nápady hodí. Batoh na procházky běžně nenosím, pamlsky strkám do jedné kapsy, stopovačku do druhé, pár drobných na jízdenku by se někam vešlo též. Je fakt, že na delší procházku a zvlášť v létě, budu brát psovi i sobě vodu, takže na ten batoh stejně dojde.

Ohledně objednané ohlávky teď chvíli reagovat nebudu, už bych se jen opakovala dokola. Počkám, až zásilka dorazí, pak to psovi vyzkouším a třeba i nafotím a napíšu, jak mu to sedí či nesedí.... a uvidíme.

Tak to jste šťastnej člověk, že vám vystačí dvě kapsy. Já se momentálně poohlížím po něčem, co je ještě prostornější než můj pamlskovník, kterej sice má kapsičku na mobil, ale přestává mi stačit.
Běžně nosím pamlsky, stopovačku, klíče, mobil, hračku, sáček na bobky...teď nám přibyly propriety na nosework a už se to pomalu nevejde.
Pokud bych cestovala busem nebo vlakem, přibyly by jistě doklady (vy je nevozíte? nerejpu, fakt mě to zajímá), voda pro mě a případně i pro psy, nejedeme-li zrovna k rybníku.
Plus někdy beru foťák a tak.

11.4.2019 13:51

Terven napsal(a):
Tak to jste šťastnej člověk, že vám vystačí dvě kapsy. Já se momentálně poohlížím po něčem, co je ještě prostornější než můj pamlskovník, kterej sice má kapsičku na mobil, ale přestává mi stačit.
Běžně nosím pamlsky, stopovačku, klíče, mobil, hračku, sáček na bobky...teď nám přibyly propriety na nosework a už se to pomalu nevejde.
Pokud bych cestovala busem nebo vlakem, přibyly by jistě doklady (vy je nevozíte? nerejpu, fakt mě to zajímá), voda pro mě a případně i pro psy, nejedeme-li zrovna k rybníku.
Plus někdy beru foťák a tak.

Tak já mám ty kapsy celkem 4, takže se to dá poskládat. Občanka i prachy se dají šoupnout do pouzdra k mobilu, foťák mám v mobilu, celé to strčím do náprsní kapsy. Do boční kapsy v bundě strkám pamlsky a přetahovadlo, do druhé pytlíky na bobky a stopovačku. Mám velké a hluboké kapsy. Vodu teď na jaře nenosím, napijem se doma. Klíč nosím s sebou jen jeden na šňůrce, na venčících kalhotech mám kapsu na zip, tak ztráta nehrozí.

Všechno se vejde

11.4.2019 19:05

Tak já mám ty kapsy celkem 4, takže se to dá poskládat. Občanka i prachy se dají šoupnout do pouzdra k mobilu, foťák mám v mobilu, celé to strčím do náprsní kapsy. Do boční kapsy v bundě strkám pamlsky a přetahovadlo, do druhé pytlíky na bobky a stopovačku. Mám velké a hluboké kapsy. Vodu teď na jaře nenosím, napijem se doma. Klíč nosím s sebou jen jeden na šňůrce, na venčících kalhotech mám kapsu na zip, tak ztráta nehrozí.

Všechno se vejde

A v létě když máte tričko a kraťasy? 😅

11.4.2019 20:07
Terven

XXX.XXX.110.147

A v létě když máte tričko a kraťasy? 😅

Asi tak...pokud nosím bundu, jakoukoliv- zimní, podzimní - dá se to, mám k dobru dvě kapsy a ještě pod ní schovám na krk klíče
Jakmile je to na tričko, mám honičku a to jsem v předchozích letech ještě netahala ven věci na nosework. Letos mi přibyla sklenička se skořicí coby náčich, vzorky, klikr...sháním tipy na pejskařské brašny, co mají hodně přihrádek. Ideálně, aby se někam vešla i tráva pro morčata
Pokud jdu na běžnou prochajdu (1-2 hodiny), vodu neberu, není-li extrémní hic. Jedu-li někam autem, autobusem, vlakem, čili je to na dýl, vodu beru každopádně. Sobě i psům.

11.4.2019 20:09

Pes má 9 měsíců, léto jsme ještě nestihli.
Ale předpokládám, že s sebou budu nosit vodu, tak se bez batohu nebo brašny neobejdu.

11.4.2019 21:34
saola

XXX.XXX.55.18

Dámy, dokážete vyjít z domu se psem s rukama v kapsách, bez pamlsků, maximálně s vodítkem přes rameno, a absolvovat dvouhodinovou vycházku jen s kapesníkem a pytlíkem na ouvna v kapse?

Umíte si to představit? Jako že by ten pes uspokojivě fungoval, aniž by dvě hodiny dostal pamlsek nebo skořici? Že by se na té vycházce zabavil jen vlastním počucháváním a tím, že je venku s vámi?

To už je snad obsese tahat s sebou tolik krámů - na co proboha přetahovadlo? To se venku válí málo klacků?

11.4.2019 21:51

saola napsal(a):
Dámy, dokážete vyjít z domu se psem s rukama v kapsách, bez pamlsků, maximálně s vodítkem přes rameno, a absolvovat dvouhodinovou vycházku jen s kapesníkem a pytlíkem na ouvna v kapse?

Umíte si to představit? Jako že by ten pes uspokojivě fungoval, aniž by dvě hodiny dostal pamlsek nebo skořici? Že by se na té vycházce zabavil jen vlastním počucháváním a tím, že je venku s vámi?

To už je snad obsese tahat s sebou tolik krámů - na co proboha přetahovadlo? To se venku válí málo klacků?

S rukama v kapsách jsem mohla chodit s předchozími psy, tento mě zatím zaměstnává velmi.

Navolno běhat nemůže, zdrhnul by za zvěří nebo za psím kámošem, takže stopovačka je nutnost.
Cvičíme zatím za pamlsky, tedy potřebuji pamlsky.
Přetahovadlo nosím proto, že ho občas chytne rapl a chce se se mnou přetahovat o stopovačku. Dostala jsem zde radu (a funguje to), předcházet tomu občasným potaháním se o hračku, aby si tu potřebu hry na přetahovanou naplnil povoleným způsobem.
Mobil se hodí pro případ nenadálé události (napadení jiným psem, podvrtnutí nohy, případně přepadení úchylem).
V létě přibude voda a při přesunech dopravou košík.

11.4.2019 21:52
Terven

XXX.XXX.110.147

saola napsal(a):

A umíte vy si představit, že mě ten nosework prostě baví a fenu taky, stejně jako mě třeba baví focení, tak beru foťák. A nemám tím pádem potřebu si dokazovat, že to zvládneme bez toho...beru si ty věci ven z vlastní vůle, neměl to být povzdech
Někdo chodí na houby, někdo jezdí na kole, někdo hledá skořici, mimo jiné.
Samozřejmě, že jí nemáme s sebou pokaždý a většinou to bez ní nějak přežijem

11.4.2019 22:07

saola napsal(a):

Netaham s sebou nic extra. Ale "jen tak" davame taky jen v zime, kdyz mam kabat a kapsy.
Mobil, klice, kapesenik, pytle - je vsedni prochajda po okoli a kabat to unese.
Ale kdyz chce clovek jit o trochu dal, tak proste pribude i penezenka, nahubek, delsi voditko, zaklad z lekarny, beru i hadr na otreni pracek - kdyz mame jet MHD. A pokud je navic tepleji i voda. To uz "jen tak" nosit nejde.

12.4.2019 09:24

tak hlavně je každého věc, jak a s čím z toho domu vychází, že.........

12.4.2019 09:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jojo, já bych byla za ještě většího blázna - kolikrát beru udičku, pešky, karabiny, lana, tenisák s "házečkou" a prostě si dáme trénink někde v přírodě. Jdu s narvaným báglem, ze kterého mi kouká "tyč", většinou beru vodu, mobil, klíče, pamlsky, náhubek, někdy šňůru... A co? Hlavně, že psi budou spokojení.

12.4.2019 09:50

Tak já toho s sebou moc nenosím, ale dobroty a hračku teda mít musím. Palice na slovní pochvaly moc není. Dobrota je na odměnění za poslušnost, hračka je odměna za odvolání od psa či jakéhokoliv vzrůša nebo prostě na upuštění páry, když člověk potřebuje klacek, jako na potvoru žádný nikde není a navíc takový klacek zapíchnutý v tlamě někde v lese představa nic moc.

No a do dopravních prostředků nebo do davů lidí se ten koš už někam vejde. Ono nevím proč, ale Norinka některým lidem připadá prostě strašně velká a nebezpečná.

12.4.2019 10:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak já toho s sebou moc nenosím, ale dobroty a hračku teda mít musím. Palice na slovní pochvaly moc není. Dobrota je na odměnění za poslušnost, hračka je odměna za odvolání od psa či jakéhokoliv vzrůša nebo prostě na upuštění páry, když člověk potřebuje klacek, jako na potvoru žádný nikde není a navíc takový klacek zapíchnutý v tlamě někde v lese představa nic moc.

No a do dopravních prostředků nebo do davů lidí se ten koš už někam vejde. Ono nevím proč, ale Norinka některým lidem připadá prostě strašně velká a nebezpečná.

No u nás jak kdy. Na "běžné" procházky nosím výcvikovou vestu - v té mám pamlsky, pytlíky, balonek nebo malého peška. Pak do ní dám mobil, klíče. Vejde se tam i šňůra a další věci. Bez té vesty téměř nechodím, to už je automatika. A když mě napadne, že venku budeme i něco dělat, trénovat - tak vezmu batoh a naházím do něj co se dá .

12.4.2019 10:25
saola

XXX.XXX.31.19

Ale Božíčku, no, samozřejmě, že je každého věc, co je pro jeho vycházku se psem pro něj to nepostradatelné....

Ale hodně to vypovídá o tom vztahu,no....pokud není majitel schopen vyjít z domu na psí vycházku bez pamlsků pro svého psa (a je jedno, zda proto, že to nepovažuje za nutné, protože z jeho pohledu je normální odměňovat obratem psa za cokoliv, či proto, že si to prostě nemůže dovolit, protože pes by se na vzájemnou komunikaci po opakovaném ujištění, že fakt nic dobrého nevypadne, v budoucím časovém horizontu vybodl), je to zase v mém vidění psího světa poměrně úsměvné.

Ale očekávám, že je to taky každého věc, že.

12.4.2019 10:48
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

saola napsal(a):
Ale Božíčku, no, samozřejmě, že je každého věc, co je pro jeho vycházku se psem pro něj to nepostradatelné....

Ale hodně to vypovídá o tom vztahu,no....pokud není majitel schopen vyjít z domu na psí vycházku bez pamlsků pro svého psa (a je jedno, zda proto, že to nepovažuje za nutné, protože z jeho pohledu je normální odměňovat obratem psa za cokoliv, či proto, že si to prostě nemůže dovolit, protože pes by se na vzájemnou komunikaci po opakovaném ujištění, že fakt nic dobrého nevypadne, v budoucím časovém horizontu vybodl), je to zase v mém vidění psího světa poměrně úsměvné.

Ale očekávám, že je to taky každého věc, že.

O vztahu vypovídá to, že majitel si chce se psem na procházce třeba hrát? cvičit? To si nemyslím.

A myslím, že to není ani tak o tom, že majitel není schopen vyjít třeba bez pamlsků. Ono kdyby šel někdy bez pamlsků a bez hraček tak se nestane vůbec nic - já třeba se starším psem pamlsky i hračky venku většinou mám a třeba je ani nepoužiji, ale už ze zvyku je beru. Když jedeme třeba na celodenní výlet (třeba na Sněžku), tak hračku neberu, pamlsky jo. Ale ani mu je třeba nedávám, a funguje i tak. Nebo někdy třeba jedeme k rodičům a až tam se rozhodneme, že tam přespíme. Nemám u sebe pro psy skoro nic a taky tam jdeme na procházku - bez ničeho - i když teda u štěněte se snažím něco na odměnu mít (i když bych to ani tak nepotřebovala - fena se u mě drží, nevzdaluje se a sama mě chodí "kontrolovat", stačí ji odměna pochvalou a pohlazením).. A procházku si užijeme i tak. Jde spíš o to, že jsem tak zvyklá, jsem zvyklá i na procházce se psem cvičit, hrát si, blbnout, trénovat. Ale někdy jdu taky třeba s kamarádkou a "jen" jdeme. Jindy jdu třeba jen kousek venčit a nakonec je z toho procházka - bez ničeho. Akorát že většinou jdu na tu procházku právě kvůli psům a jsem zvyklá tam ty hračky a pamlsky používat.

Ale tak to má každý nastavený jinak. Mám třeba kamarádku, která si s sebou ven se psem nebere nic - ani vodítko. Vyjde z baráku rovnou na polňačku a jde - a to si nemyslím, že by měla se psem lepší vztah než lidi, kteří si s sebou berou hračky a pamlsky. Jen ona po psovi prostě nic nechce a nikdy nechtěla, psa venku pamlsky, hračky a vlastně ani panička nezajímají - prostě se jen drží u ní a jde.

12.4.2019 11:26

Ale hodně to vypovídá o tom vztahu,

o vztahu to vypovídá míň než prd

a pokud bych chtěla použít stejně úsměvnou konstrukci, jaká je uplatněna v textu následujícím výše uvedenou citaci, tak bych taky mohla dojít k tvrzení, že to svědčí o lhostejnosti majitele ke psu......

12.4.2019 11:45

Ale prd. Můj pes není blbej. Když potkáme jinýho psa a Nora by logicky chtěla běžet k němu a hrát si, tak prostě tak nějak funguje líp "Stůj" následované připnutím na vodítko a skvělou hrou s uzlíkem, co byl v kapse, než "Stůj" následované připnutím na vodítko a ... ničím. Nebo možná bych měla cvičákově škubat stahovákem, aby šla pěkně k noze?

12.4.2019 13:06
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ať si každej bere co chce
Jen mi to připomnělo spoustu zejména dívčin, co třeba před 80 km trekem řeší na netu min měsíc "výbavu" nejlépe "značkovou", litry batohu, boty, trika, kalhoty, sedáky, bundy,postroje, náplasti, "kalorické bomby" a kdo ví co ještě...
Pak většinou vzdaj, nebo se doplouží olepené náplastmi od hlavy až k patě a vyžadují pomalu invalidní důchod a melou o tom min půlroku
Zatímco "Junior" +75let je předbíhá v chatrné bundičce a botkách za 200 od Ťamanů, přelepenýma leukoplastí, se splasklým baťůzkem jen s nejnutnější povinnou výbavou...a těch 80 km dá za 20 hod a po cestě se jen párkrát zastaví na pivo a polívku... po doběhu vezme kytaru a hraje do rána

12.4.2019 14:16
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

lupus4 napsal(a):
Jen mi to připomnělo spoustu zejména dívčin, co třeba před 80 km trekem řeší na netu min měsíc "výbavu" nejlépe "značkovou", litry batohu, boty, trika, kalhoty, sedáky, bundy,postroje, náplasti, "kalorické bomby" a kdo ví co ještě...
Pak většinou vzdaj, nebo se doplouží olepené náplastmi od hlavy až k patě a vyžadují pomalu invalidní důchod a melou o tom min půlroku
Zatímco "Junior" +75let je předbíhá v chatrné bundičce a botkách za 200 od Ťamanů, přelepenýma leukoplastí, se splasklým baťůzkem jen s nejnutnější povinnou výbavou...a těch 80 km dá za 20 hod a po cestě se jen párkrát zastaví na pivo a polívku... po doběhu vezme kytaru a hraje do rána

Tak ale ono je taky něco jiného 80 km trek a běžná pár km procházka - kde třeba chci se psem blbnout, hrát si, trénovat. Je jasný, že když se psem jdu na celodenní výlet několik desítek km tak s sebou netáhnu plný batoh pešků, lan, karabin hraček atd... Ale když jdu ven tady v okolí, tak si to klidně vezmu. A myslím si, že to o mém vztahu se psem nevypovídá vůbec nic .

Ale jinak to co popisujete, ta druhá část - to musí být hrozně fajn :-).

13.4.2019 13:02
tapina

XXX.XXX.225.85

lupus4 napsal(a):

Ten úvod mi připomněl spoustu zejména drsných mužů... ;-)

Teď čerstvě vyslechnuto ohledně několikadenního výletu - chudák, jedny boty, teď se z toho léčí po operaci. Na chirurgii. Několikaminutový popis, útrap, zákroku, útrap z následné péče, vyžraná díra v noze, pomalu už nikdy žádné výlety. Ptám se nevěřícně: "A to jste si jako vyrobil dekubit, to jste si ty boty vůbec nesundával nebo jak?" - "Nevím, co je to dekubit." - já, popis - "Ne, to ne, doktor říkal, že kuří oko."

"Juniorům" maximální respekt, o tom žádná.

13.4.2019 18:34
Andrýsek3

XXX.XXX.110.105

Jen ještě přidám svůj pohled, i když diskuze o náhubku už je téměř u konce.
Tak nějak jsem měla stejné požadavky jako vy, když byl pes dorostenec. Nikam jsme MHD nejezdili, všude autem, maximálně se svést dvě zastávky někde vlakem, busem párkrát za rok. Pořídila jsem psovi nylonový náhubek, z kterého byl celkem nešťastný, nešlo mi ho na to naučit. Později plastový, nakonec pes náhubek vůbec neměl, protože si ho stále sundával. Nepotřebovali jsme ho.
V jeho skoro 4 letech jsem se přestěhovala a pes zde "musí" nosit náhubek každý den..zase jsem tupec koupila plastový, který si urputně sundával z tlamy po celou procházku. Konečně jsem prozřela a koupila kovový náhubek a hele pes ani nemrknul a nosí ho úplně v klidu. Je mu to pohodlné.
Koš nosím zavěšený na kabelce. 😁
Situace se může změnit a pak se vám pořádný náhubek bude hodit, navíc pohodlí psa dávám vždy před své.
Btw. Budeme pořizovat ještě o chlup hlubší.

13.4.2019 21:21

Ad ty dopravní prostředky - na vlastní oči jsem viděla, jak se člověk se psem s ohlávkou musel fofrem pakovat z metra. A ještě mu za ní vynadali, někdo s pánů byl asi znalý pejskař.

Jinak můj pes si náhubek nosí sám na vodítku, já bych ho tak akorát někde ztratila.

26.4.2019 12:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ir.ma
Tak jak to dopadlo s ohlávkou ? Pes doufám přežil ...
Nějak zapomínáte, co slíbíte...

26.4.2019 17:11

Pardon, byli jsme odjetí a zapomněla jsem, máte pravdu. Tak nakonec je to mnohem víc náhubek než ohlávka. Psovi z toho vepředu kouká čenich, může se olíznout, žrát pít, dýchat, jen neotevře hubu úplně dokořán a nemůže naplno rafnout. Štípnout by šlo, to jo. Je to uvnitř měkké, nic netlačí ani nedře, myslím, že pro ten občasný krátký přesun to poslouží, dle komentářů tady jsem čekala, že to bude horší.

Dole je sice očko jako u ohlávky, ale je tam napevno, ne na provléknutém popruhu jako u hatiny. Takže funkci halti ohlávky to nemá. Zatím jsem to psovi zkusila nasadit jen párkrát na chviličku, vodítko jsem měla připlé normálně na obojku. Asi to ani jako ohlávku používat nebudu.

Zítra to vezmu s sebou ven a vyfotím na psovi.

26.4.2019 17:53

Pardon, byli jsme odjetí a zapomněla jsem, máte pravdu. Tak nakonec je to mnohem víc náhubek než ohlávka. Psovi z toho vepředu kouká čenich, může se olíznout, žrát pít, dýchat, jen neotevře hubu úplně dokořán a nemůže naplno rafnout. Štípnout by šlo, to jo. Je to uvnitř měkké, nic netlačí ani nedře, myslím, že pro ten občasný krátký přesun to poslouží, dle komentářů tady jsem čekala, že to bude horší.

Dole je sice očko jako u ohlávky, ale je tam napevno, ne na provléknutém popruhu jako u hatiny. Takže funkci halti ohlávky to nemá. Zatím jsem to psovi zkusila nasadit jen párkrát na chviličku, vodítko jsem měla připlé normálně na obojku. Asi to ani jako ohlávku používat nebudu.

Zítra to vezmu s sebou ven a vyfotím na psovi.

Takže je to přesně to, před čím jsem vás varovala a snažila se vám vysvětlit, že to NENÍ náhubek. Nezabrání kousnutí, takže nesplňuje přepravní podminky, a zároveň nedovoluje psovi otevřít pořádně tlamu a tím se účinně chladit. Na úrodnou půdu moje slova zjevně nepadla, vy nemáte na to, abyste pochopila. Škoda je to především pro vašeho psa. Je mi ho líto.

26.4.2019 21:59

A já se divím, že se o uživatelích i-fauny mluví jako o podivné skupině fanatiků....

A proto mi některé z vás posílají do SZ tipy, které by si zde veřejně prezentovat netroufly, konkrétně na látkové náhubky tohoto tipu:

26.4.2019 22:06

To, co jsem koupila já, je pro psa výrazně komfortnější a pro popojetí těch 5km poloprázdnou čugálkou za město to zcela dostačuje. Něco jiného by bylo jezdit denně narvanou šalinou přes půl Brna, ale to v plánu fakt nemám.

Berte to jako názor té, co nemá na to, aby pochopila....

26.4.2019 22:10
GAELLE

XXX.XXX.55.67

A já se divím, že se o uživatelích i-fauny mluví jako o podivné skupině fanatiků....

A proto mi některé z vás posílají do SZ tipy, které by si zde veřejně prezentovat netroufly, konkrétně na látkové náhubky tohoto tipu:

toto bych dala na psa maximálně u veterináře kdy by byl agresivní. Strašný. A kupte fakt kovový košík nestojí majlant a neváží 10 kg. Naučila jsem na něj psa v 9 letech výchovou nepolíbeného. Do busu nastoupil bez tréninku na první dobrou.

26.4.2019 22:25

Ale však já hodlám koupit kovový košík, ale až na léto, jednak pes zatím stále roste a hlavně je to kříženec (čtěte originál), tak je složitější najít, co mu padne. Kov se na rozdíl od látky tvarově nepřizpůsobí.

To, co jsem koupila, vypadá na psovi v reálu zhruba takto (foto1), jen máme pásky za hlavu delší, tak mu to tolik neleze do očí, a čumák kratší, tak to končí na hraně čenichu. Fotku jsem si vypůjčila z netu, oproti produktovým fotkám (foto 2 a 3) je to kolem huby mnohem volnější.

26.4.2019 22:31
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Ale však já hodlám koupit kovový košík, ale až na léto, jednak pes zatím stále roste a hlavně je to kříženec (čtěte originál), tak je složitější najít, co mu padne. Kov se na rozdíl od látky tvarově nepřizpůsobí.

To, co jsem koupila, vypadá na psovi v reálu zhruba takto (foto1), jen máme pásky za hlavu delší, tak mu to tolik neleze do očí, a čumák kratší, tak to končí na hraně čenichu. Fotku jsem si vypůjčila z netu, oproti produktovým fotkám (foto 2 a 3) je to kolem huby mnohem volnější.

i náš pes byl kříženec (velký) chce to jít do krámu s ním a zkoušet. To se fakt po netu kupovat nedá. Právě proto píšu že to nestojí majlant holt se koupí druhý až mu tlama a hlava doroste. Toto je fakt naprd a chudák pes. a když bude průvodčí zásadový tak vám s tím psa nevezme.

26.4.2019 22:38

U nás na maloměstě jsem neuspěla, musím počkat, až naskladní nové zboží, nebo vyjet nakupovat jinam. A tolik na to zase nespěchám z důvodu rostoucího zvířete.

A pes fakt chudák není, zatím ho na procházkách po chvilkách přivykám na to, že může mít něco na hubě. Toť vše.

26.4.2019 22:54
Terven

XXX.XXX.110.147

A to má být důkaz čeho?
Že někdo nerozlišuje mezi fixačním náhubkem a náhubkem pro běžné nošení, to je bohužel smutnej fakt. Toto může dát psovi na cestu autobusem fakt jedině idi.ot.

27.4.2019 04:30
rapotacka11

XXX.XXX.79.98

A to má být důkaz čeho?
""""""""""""""""""

Absolutního úpadku všeho . . .

27.4.2019 06:45

Svatá prostoto!
Tak znovu a pomalu - toto není náhubek! Je to jakási podivná ohlávka. Jestliže je kolem tlamy volnější, tak nemůže sloužit jako náhubek, protože nesplňuje účel náhubku - zabraňovat kousnutí. A jste v rozporu s přepravními podmínkami. Jestliže to utáhnete, pes se nebude moct chladit a to v nastávajícím teplém počasí může mít pro něj fatální následky.
Výmluvy na to, že nemůžete koupit kovový náhubek hned, protože máte křížence, jsou jenom výmluvy. Náhubek se nedá kupovat na blind, bez vyzkoušení, a to ani typickým představitelům plemene, pokud nekupujete úplně stejný, co už máte a psovi sedí, jen se z nějakého důvodu poškodil. Proč? Protože výrobci náhubků označují vhodnost náhubků pro plemena podivně a rozhodně se na to nedá spolehnout.

27.4.2019 06:52

Opravdu vám toto někdo z pravidelných přispěvatelů ifauny poslal? Pak doufám, že si přečte spolu s vámi tento příspěvek.

I jedinec mdlejšího rozumu, ale milovník psů, nemůže tyto předměty označit jako náhubky vhodné na běžné nošení venku. Člověk, co ví něco málo o psech, ví, že se pes chladí otevřenou tlamou, a když nemůže, může se velice rychle přehřát s fatálními následky.

27.4.2019 07:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No, mám taky křížence, navíc s hodně širokou "hubou" a vím co to je sehnat na něho náhubek. Dokonce mu neseděl ani žádný z těch, který prodávají přímo na akcích pro bull plemena. A hodně lidí právě ze závodů používá náhubek Baskerville, tak jsem ho pořídili taky a jsme spokojení. My jsme ho původně chtěli kvůli seznamování se psy - aby kovovým neublížil a aby si ho nesundal. Ten Baskerville je totoiž plastový, lehký a nejde psovi sundat. Dá se ponořit do horké vody a tvarovat, takže většině psů sedí. Vím, že některým tady se taky nelíbil, ale určitě je to lepší než ten, který máte teď. Jinak tedy doma mám spoustu náhubku z dob, kdy byl štěně - prostě roste, to se nedá nic dělat, snažila jsem se brát vždy o něco větší, aby chvíli vydržel, ale stejně na jedno štěněčí období nestačí jeden náhubek - ale ona to zas není tak velká investice. Některé jsem měla od známých, pak jsem zase já některé poslala dál známým....

Jinak kovový máme taky, už několikátý - ale to jsme objeli fakt spoustu zverimexů, než jsme sehnali. A nevím, jestli mu zase vyrostla huba, ale už se mi zdá zase malý . A to byl ten nejširší, který jsme kde sehnali a ještě jsme ho doma roztahovali. Takže si nejsem jistá, jestli vůbec nějaký vhodný seženu

Přidávám fotku - ale upozorňuji, že ten "ilustrační" pes má náhubek rozhodně malý.

27.4.2019 08:46

marcelaamax napsal(a):
No, mám taky křížence, navíc s hodně širokou "hubou" a vím co to je sehnat na něho náhubek. Dokonce mu neseděl ani žádný z těch, který prodávají přímo na akcích pro bull plemena. A hodně lidí právě ze závodů používá náhubek Baskerville, tak jsem ho pořídili taky a jsme spokojení. My jsme ho původně chtěli kvůli seznamování se psy - aby kovovým neublížil a aby si ho nesundal. Ten Baskerville je totoiž plastový, lehký a nejde psovi sundat. Dá se ponořit do horké vody a tvarovat, takže většině psů sedí. Vím, že některým tady se taky nelíbil, ale určitě je to lepší než ten, který máte teď. Jinak tedy doma mám spoustu náhubku z dob, kdy byl štěně - prostě roste, to se nedá nic dělat, snažila jsem se brát vždy o něco větší, aby chvíli vydržel, ale stejně na jedno štěněčí období nestačí jeden náhubek - ale ona to zas není tak velká investice. Některé jsem měla od známých, pak jsem zase já některé poslala dál známým....

Jinak kovový máme taky, už několikátý - ale to jsme objeli fakt spoustu zverimexů, než jsme sehnali. A nevím, jestli mu zase vyrostla huba, ale už se mi zdá zase malý . A to byl ten nejširší, který jsme kde sehnali a ještě jsme ho doma roztahovali. Takže si nejsem jistá, jestli vůbec nějaký vhodný seženu

Přidávám fotku - ale upozorňuji, že ten "ilustrační" pes má náhubek rozhodně malý.

Tento tvar náhubku není dobrý - zužuje se směrem k čenichu a přitom by měl kopírovat ortevřenou tlamu - tedy se směrem k čenichu dolů rozšiřovat. Nebo by měl být alespoň stejně hluboký u krku jako u čenichu - tak moc, aby si pes mohl zívnout.

27.4.2019 09:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tento tvar náhubku není dobrý - zužuje se směrem k čenichu a přitom by měl kopírovat ortevřenou tlamu - tedy se směrem k čenichu dolů rozšiřovat. Nebo by měl být alespoň stejně hluboký u krku jako u čenichu - tak moc, aby si pes mohl zívnout.

Já vím, když ono je to těžké. Našemu psovi tenhle náhubek sedí nejlíp ze všech, které jsme kdy zkoušeli. Všechny kovové, které by byly tak akorát hluboké a velké tak byly prostě úzké. A když už byl širší, že by ho netlačil - tak byl zase tak hluboký, že psovi pomalu přepadával z čumáku , nevím jak to přesně popsat. Ale fakt jsme byli za poslední rok asi v 15ti zverimexech, něco jsme zkusili objednat na netu, zkoušela jsem všechno možné od známých a od lidí na závodech - a prostě jsem nenarazila na kovový košík, který by seděl.

Je pravda, že v tom baskerville náhubku si pes asi nezívne na plnou hubu. Ale bez problému v něm dýchá s otevřenou hubou. Jen se zeptám - proč by si měl vlastně pes moci v náhubku zívnout na plnou hubu? Protože přeci i když dýchá (třeba když je vedro, nebo po nějaké aktivitě) tak tu hubu taky nemá úplně dokořán, jako při zívnutí. To jen tak ze zvědavosti. Snažím se fakt dlouho najít náhubek, který by byl takový jaký být má - aby si v něm mohl pořádně zívnout, ale zatím jsem ho prostě nesehnala.

27.4.2019 09:47

marcelaamax napsal(a):

Na Baskerville jsem taky koukala, ale nevyhovuje nám poměr šířka hloubka. Asi to bude i tím tvarem.

27.4.2019 10:09

Můj pes už 9 let nosí venku vždy náhubek. Tak přidám pár postřehů z dlouhodobýho sledování:
- plastové nebrat nikdy (blbý tvar, smrdí, psům vadí a sundávají si to)
- řemínkové či kožené se mi neosvědčily, a to ani na míru vyrobený (některé nezabrání pokousání, ty pořádnější mají tendenci ztvrdnout a psa odírat)
- halti ohlávka a všechny podobné věci nejsou náhubek
- fixační náhubek jedině k veterináři, brání psovi volně dýchat a chladit (u veta nechávám psovi kovovej náhubek, pes není zlej)

Argument, že kovovej náhubek zabírá místo, mi připadá bezpředmětnej. Prostě to připnete zvenku na batoh a nevíte o tom. Taková cesta autobusem v letních vedrech může být pro psa dost náročná, natož když mu zavřete hubu nevhodným košíkem.

Při shánění novýho náhubku obcházím se psem všechny dostupný obchody a zkoušíme a zkoušíme. Nikdy to není jednoduchý a ledaskdy jsem se smířila s ne úplně dokonalým náhubkem.
Pokud by žádný místní obchod neměl dostatečnou nabídku, zkusila bych poprosit prodavačku, aby objednala několik konkrétních, který vybereme z kataolgu, a přijdu je pak vyzkoušet.

A pár fotek, co pes nosil:
1 - příliš malý
2 - sice tlamu otevře, ale chtělo by to větší
3 - pogumovaný, aby to míň bolelo, když s tím někoho praští - neosvědčil se, náhubek byl příliš těžký a psovi odíral čumák; navíc je taky moc malý
4 - zase moc malý
5 - konečně správný tvar, košík se dopředu rozšiřuje, stejně jako se rozšiřuje otevřená psí tlama - nevýhodou je, že je těžší oproti těm, co míval dřív; ale zase si může hezky zívnout a chladit dle potřeby

27.4.2019 16:48
bobina65

XXX.XXX.124.148

Ty pogumovaný, jsme měli na zimu ,aby se nelepil sníh.

27.4.2019 19:40

Děkuji keriton za konkrétní praktické rady i za názorné fotky. Docela čučím nad tou správnou velikostí, já bych považovala 2 a 4 za padnoucí a 5 mi příde obří.

27.4.2019 20:09

Ohlavka neni kosik.
Nahubek neni kosik.
Kosik, je kosik.

Do MHD staci nahubek.

A jen postreh z MHD.
V narvanem metru pri ranni ci vecerni spice jede pes s textilnim nahubkem.
Ve stejnem vlaku jede pes s kovovym kosikem.

Pri vystupovani pes hlavou chte nechte veme par lidi po lejtkach.
Na ktereho majitele, si myslite, ze se lidi budou tvarit vic nazurene?

27.4.2019 20:23

Kdybych se s Norou cpala do narvanýho metra během špičky, tak by lidi koukali blbě bez ohledu na příslušenství

27.4.2019 20:51
GAELLE

XXX.XXX.55.67

měla jsem za to že velcí psi do metra nesmí?

27.4.2019 20:56

GAELLE napsal(a):
měla jsem za to že velcí psi do metra nesmí?

mhd jako mhd. normálně můžou.

27.4.2019 21:17
GAELLE

XXX.XXX.55.67

mhd jako mhd. normálně můžou.

fakt ? já měla za to že jen malí psi ve schránce nebo v tašce. Možná jsem si to spletla s cizinou

27.4.2019 21:53

Děkuji keriton za konkrétní praktické rady i za názorné fotky. Docela čučím nad tou správnou velikostí, já bych považovala 2 a 4 za padnoucí a 5 mi příde obří.

Komfortní náhubek z hlediska psa je ten, který se ho na čumáku dotýká jen horním polstrem, tj. reálně vůbec. I když otevře tlamu dokořán. Psi to pak nejméně řeší, i když to vypadá, že mají na nose monstrum. V podstatě tohle se většina snaží celou dobu vysvětlit. Radši investujte snahu a finance do jednoho takového náhubku, může se stát, že ho budete muset využít i jindy, než na krátké přejezdy MHD apod.

27.4.2019 22:19

Ohlavka neni kosik.
Nahubek neni kosik.
Kosik, je kosik.

Do MHD staci nahubek.

A jen postreh z MHD.

Ohlávka není košík - správně.
Náhubek je košík, je to označení jednoho a téhož.

Do narvané MHD bych se se psem necpala hlavně kvůli němu a počkala na další spoj nebo šla pěšky, nebo naplánovala cestu na jinou denní dobu než ve špičce.

27.4.2019 22:23

GAELLE napsal(a):
fakt ? já měla za to že jen malí psi ve schránce nebo v tašce. Možná jsem si to spletla s cizinou

normálně.koneckonců je to nejlepší způsob, jak dostat psa na výstaviště v letňanech.

28.4.2019 06:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Jak zabít svého psa snadno a rychle.
http://www.prvnipomocpropsy.cz/fixacni-nahubek-pro-bezne-pouziti-jak-si-zabit-psa-snadno-a-rychle/?fbclid=IwAR1O7OhvcRNeydUe6ex6d3cFm2GhAqjVjWTscSTNJh6feA3kJaAL7NbikA4

28.4.2019 07:45

sisi58 napsal(a):
Jak zabít svého psa snadno a rychle.
http://www.prvnipomocpropsy.cz/fixacni-nahubek-pro-bezne-pouziti-jak-si-zabit-psa-snadno-a-rychle/?fbclid=IwAR1O7OhvcRNeydUe6ex6d3cFm2GhAqjVjWTscSTNJh6feA3kJaAL7NbikA4

Souhlas, s jednou výhradou - oba náhubky, označené v článku jako vhodné, bych vyměnila za hlubší, aby si psi mohli opravdu pořádně otevřít tlamu.

28.4.2019 07:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ohlavka neni kosik.
Nahubek neni kosik.
Kosik, je kosik.

Do MHD staci nahubek.

A jen postreh z MHD.

To jsou zase úvahy. Takže začneme se psy všichni jezdit s ohlávkami, aby náhodou pes někoho nebouchnul košem do nohy?

Se psem (30 kg) jsme párkrát jeli narvaným MHD a nikdy se mi nestalo, že by někoho bouchnul košem. I když chápu, že někteří psi jsou trochu nemotorní. Ale zase - rána kovovým košem třeba v plném běhu bolí fakt hodně, ale při vystupování, kdy jde pes pomalu - to se můžeme bavit o nějakém spíš otření, než opravdu o ráně.

Já nevím, proč mají lidi potřebu si pořád hledat nějaký výmluvy. Jakože dám psovi do vlaku radši ohlávku, aby košíkem někoho neuhodil.

Docela mi na to sedí takové to známé: "kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce hledá důvody."

28.4.2019 08:06
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Můj pes už 9 let nosí venku vždy náhubek. Tak přidám pár postřehů z dlouhodobýho sledování:
- plastové nebrat nikdy (blbý tvar, smrdí, psům vadí a sundávají si to)
- řemínkové či kožené se mi neosvědčily, a to ani na míru vyrobený (některé nezabrání pokousání, ty pořádnější mají tendenci ztvrdnout a psa odírat)
- halti ohlávka a všechny podobné věci nejsou náhubek
- fixační náhubek jedině k veterináři, brání psovi volně dýchat a chladit (u veta nechávám psovi kovovej náhubek, pes není zlej)

Argument, že kovovej náhubek zabírá místo, mi připadá bezpředmětnej. Prostě to připnete zvenku na batoh a nevíte o tom. Taková cesta autobusem v letních vedrech může být pro psa dost náročná, natož když mu zavřete hubu nevhodným košíkem.

Při shánění novýho náhubku obcházím se psem všechny dostupný obchody a zkoušíme a zkoušíme. Nikdy to není jednoduchý a ledaskdy jsem se smířila s ne úplně dokonalým náhubkem.
Pokud by žádný místní obchod neměl dostatečnou nabídku, zkusila bych poprosit prodavačku, aby objednala několik konkrétních, který vybereme z kataolgu, a přijdu je pak vyzkoušet.

A pár fotek, co pes nosil:
1 - příliš malý
2 - sice tlamu otevře, ale chtělo by to větší
3 - pogumovaný, aby to míň bolelo, když s tím někoho praští - neosvědčil se, náhubek byl příliš těžký a psovi odíral čumák; navíc je taky moc malý
4 - zase moc malý
5 - konečně správný tvar, košík se dopředu rozšiřuje, stejně jako se rozšiřuje otevřená psí tlama - nevýhodou je, že je těžší oproti těm, co míval dřív; ale zase si může hezky zívnout a chladit dle potřeby

No taky jsme obcházeli spoustu obchodů, objížděli akce, v "našem" zverimexu nám pán objednával asi 8 náhubků - takže jsme zkoušeli a zkoušeli.... Jenže - když už byl koš tak hluboký, aby si pes zívnul, tak byl zase hrozně dlouhý dopředu před čumák, fakt hodně. A nebo zase úzký a nepomohlo ani roztahování - zase taková vůle tam není.

Jinak ten váš poslední náhubek je super - ale mám dotaz, leží v něm pes? Nebo tedy spí? Protože můj pes je zvyklý většinu cestování ve vlaku nebo MHD prospat a nějak si moc nedokážu představit, jak si v tomhle náhubku položí hlavu?

28.4.2019 16:43

Problém u 2 a 4 je, že pes sice může chladit otevřenou tlamou, ale ne dle libosti. Náhubek ho v nějaké chvíli zastaví, a víc tu hubu neotevře. Sledujte psa bez náhubku, jak moc má otevřenou tlamu, když je 20 stupňů, 25, 30, a uvidíte, jak moc potřebuje místa. A v autobuse bude daleko větší horko, plus u některých autobusů je u země ještě větší horko od motoru.
S tím náhubkem na 5. obrázku si do něj pes dokonce někdy ťukne předníma tlapama, když jde s hlavou u země. Ale přijde mi to rozhodně lepší, že může dostatečně chladit, než aby byl uvězněnej v něčem menším.
Ve výsledku to není ani tolik o velikosti, ale o tvaru náhubku - musí se směrem od čumáku rozšiřovat.

28.4.2019 16:46

marcelaamax napsal(a):
No taky jsme obcházeli spoustu obchodů, objížděli akce, v "našem" zverimexu nám pán objednával asi 8 náhubků - takže jsme zkoušeli a zkoušeli.... Jenže - když už byl koš tak hluboký, aby si pes zívnul, tak byl zase hrozně dlouhý dopředu před čumák, fakt hodně. A nebo zase úzký a nepomohlo ani roztahování - zase taková vůle tam není.

Jinak ten váš poslední náhubek je super - ale mám dotaz, leží v něm pes? Nebo tedy spí? Protože můj pes je zvyklý většinu cestování ve vlaku nebo MHD prospat a nějak si moc nedokážu představit, jak si v tomhle náhubku položí hlavu?

Už jsme dlouho necestovali hromadnou dopravou, ale mám pocit, že s tím už někde ležel. On je zvyklej ležet i s náhubkem, prostě si dá tlamu na "dno" košíku a nějak se tam srovná. Neměl by to být žádný problém ani u tohohle. To si můžete konec koneců vyzkoušet, když dáte psovi náhubek a zkusíte mu ho ručně zvednout nad čumák tak, aby měl tlamu "na dně", a uvidíte, jestli to půjde.

28.4.2019 16:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Už jsme dlouho necestovali hromadnou dopravou, ale mám pocit, že s tím už někde ležel. On je zvyklej ležet i s náhubkem, prostě si dá tlamu na "dno" košíku a nějak se tam srovná. Neměl by to být žádný problém ani u tohohle. To si můžete konec koneců vyzkoušet, když dáte psovi náhubek a zkusíte mu ho ručně zvednout nad čumák tak, aby měl tlamu "na dně", a uvidíte, jestli to půjde.

Jasně no, no budeme shánět dal a snad na nějaký, co bude fakt sedět, narazíme.

Jinak teda za sebe musím říct, ze "na zivo" potkávám většinu psu v malych kosikach, malokdy vidím psa, který by mel koš, ve kterém by si dokazal na plnou hubu zivnout.

28.4.2019 17:05

marcelaamax napsal(a):
Jasně no, no budeme shánět dal a snad na nějaký, co bude fakt sedět, narazíme.

Jinak teda za sebe musím říct, ze "na zivo" potkávám většinu psu v malych kosikach, malokdy vidím psa, který by mel koš, ve kterém by si dokazal na plnou hubu zivnout.

Já teda málokdy potkávám psa s náhubkem :D Naživo potkávám kvanta nevyhovujících přístupů, obojků, vodítek, psů, páníčků, ... ::P

28.4.2019 17:14
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já teda málokdy potkávám psa s náhubkem :D Naživo potkávám kvanta nevyhovujících přístupů, obojků, vodítek, psů, páníčků, ... ::P

Jo to máte pravdu 😂. Ale když uz ten pes košík ma, tak většinou malý 😁

29.4.2019 22:21

Keriton: Ohlávka není košík - správně.

Muj nazor. Nahubek neni "uzavren" i ze predu. Pouze "ze stran" a byva textilni.
Kosik - je uzavren i ze predu (kov, plast...).

Kazda ta vec plni trochu jinou funknci.
Asi stejne, jako bych rekla "sportovni obuv", ale pohorky si proste do haly nevemete (ani naopak).

Marecelaamax: To jsou zase úvahy. Takže začneme se psy všichni jezdit s ohlávkami, aby náhodou pes někoho nebouchnul košem do nohy?

Prave proto pisu, ze nahubek do MHD staci. Ohlavka opravdu ne.

Na zaver - souhlasim s Keriton. Clovek vida bizardni veci... Posledni ulet - pes privazan k obojku na tkanicce mel misto kosiku neco jako ponozku.

29.4.2019 22:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Asi stejne, jako bych rekla "sportovni obuv", ale pohorky si proste do haly nevemete (ani naopak).

Marecelaamax: To jsou zase úvahy. Takže začneme se psy všichni jezdit s ohlávkami, aby náhodou pes někoho nebouchnul košem do nohy?

Na zaver - souhlasim s Keriton. Clovek vida bizardni veci... Posledni ulet - pes privazan k obojku na tkanicce mel misto kosiku neco jako ponozku.

Tak já to tedy beru taky tak - že náhubek je totéž jako košík - ať už plastový nebo kovový, prostě uzavřený, ve kterém pes není schopný kousnout. Tedy klasický náhubek.

To co popisujete vy - není uzavřen i zepředu - to je nejspíš taky náhubek, ale fixační a z mého pohledu tedy pro jízdu MHD absolutně nevhodný - vždyť v tom pes nemůže dýchat. To už je z hlediska pohodlí psa lepší ta ohlávka - která je při povoleném vodítku volná a pes může dýchat - ale ani jedno prostě není náhubek, který by měl v MHD být - a to takový, přes který pes není schopný kousnout.

29.4.2019 22:57

Pes ma do mestske MHD textilni nahubek a fixacni opravdu neni.

Ale to co nosi do MHD by na cvicaku jako "kosik" opravdu neproslo...

29.4.2019 22:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No tak dle mě by tohle ani do MHD být nemělo. Může v tom pes kousnout? Edit.: nějak postrádám smysl, k čemu ta věc na fotce vlastně je . Asi aby se zavřela pusa spolucestujícím a řidiči, že ten pes "něco" na čumáku má.

29.4.2019 23:01
Terven

XXX.XXX.110.147

A jakou to má plnit funkci?

29.4.2019 23:12

Pes splnuje prepravni rad.

Beze schrány mohou cestující vzít s sebou do vozidla psa, který má bezpečný náhubek, je držen na vodítku nakrátko a nesmí být přepravován na sedadle. Za takto přepravovaného psa se platí přepravné podle tarifu.

Nebo snad mate pocit, ze zvire v tasce splnuje do puntiku "Živá zvířata jako ruční zavazadlo nebo spoluzavazadlo lze přepravovat jen pod dohledem cestujícího a jsou-li splněny podmínky zajišťující, aby živá zvířata nepoškodila nebo neznečistila cestující nebo vozidlo, neohrozila bezpečnost a zdraví osob a nebyla ostatním cestujícím při přepravě na obtíž."

Pravdila jsou takova. O "nemoznosti kousat" se v prepravnich podminkach vazne nic nepise. Ale snad kazdy rozumny clovek necemu podobnemu predchazi uz z podstaty.
Nez ze pes nekoho rafne, mam daleko vetsi vitr z toho, ze se poblije - rano "vonavky" a vecer se misi pach potu a alkoholu. I pro cloveka sila.

29.4.2019 23:33
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Pes splnuje prepravni rad.

Beze schrány mohou cestující vzít s sebou do vozidla psa, který má bezpečný náhubek, je držen na vodítku nakrátko a nesmí být přepravován na sedadle. Za takto přepravovaného psa se platí přepravné podle tarifu.

Nebo snad mate pocit, ze zvire v tasce splnuje do puntiku "Živá zvířata jako ruční zavazadlo nebo spoluzavazadlo lze přepravovat jen pod dohledem cestujícího a jsou-li splněny podmínky zajišťující, aby živá zvířata nepoškodila nebo neznečistila cestující nebo vozidlo, neohrozila bezpečnost a zdraví osob a nebyla ostatním cestujícím při přepravě na obtíž."

Pravdila jsou takova. O "nemoznosti kousat" se v prepravnich podminkach vazne nic nepise. Ale snad kazdy rozumny clovek necemu podobnemu predchazi uz z podstaty.
Nez ze pes nekoho rafne, mam daleko vetsi vitr z toho, ze se poblije - rano "vonavky" a vecer se misi pach potu a alkoholu. I pro cloveka sila.

Dle me je tím "bezpečný" myšleno právě to, ze pes nemůže kousnout.

29.4.2019 23:47

Muze byt.
Ale definujte "kousnout". Zakousnout se nemuze. Stipnout ano.

Stejne tak uz jen pritomnost psa muze spouste lidem vadit. Alergie, fobie...

Prave proto je snad moudre behem cesty koukat na reakce okoli.
To ze je pes ukazneny, je na voditku a ma "neco na hube" je zacatek.
Je treba uklidit ho do koutu "na misto" a nechat ho zalehnout. Pokud je v okoli nekdo, komu viditelne vadi hned, neni problem poodejit jinam.

Myslim, ze preprava psa neni o kousani, ale o jiste empatii a slusnem vychovani.

30.4.2019 00:12

Ujasněte si pojmy - náhubek rovná se košík. Je to označení téhož. Košík je jen poněkud laický výraz. (Mimochodem, to, co citujete jako že to napsala keriton, jsem původně napsala já)

Jsou náhubky fixační, to je ta hrůza, kterou používáte na svého psa vy. Ale fixační náhubky jsou určeny pro krátkou dobu ošetření u veterináře, ne na běžné nošení, protože psovi neumožňují otevřít tlamu a účinně se chladit. Do jakéhokoliv hromadného dopravního prostředku nejsou vhodné, protože krom toho, že může v krátké době dojít k přehřátí psa v důsledku nemožnosti se účinně chladit, nezabraňují pokousání lidí psem. Štípnutí je také kousnutí. Fixační náhubek tedy nevyhovuje přepravním podmínkám žádné dopravní společnosti. Je to jen neznalost či benevolence zaměstnanců přepravce, že akceptují tento náhubek jako plnohodnotný náhubek.

Pak jsou náhubky pro běžné nošení z různých materiálů a různých tvarů. Zde v diskuzi, a vlastně nejen v této diskuzi ale i v nějakých starších, je dostatečně popsáno, jakého tvaru a jak velký má být vyhovující náhubek.

A pak jsou ohlávky, které neplní funkci náhubku - ani nemohou, to je jasné na první pohled - a které vymyslel nějaký chytrák, který nedokázal vychovat svého psa tak, aby netahal.

30.4.2019 00:14

Chudák pes! Tlamu neotevře, chladit se nemůže. A kousnutí to nezabrání. Na co to teda je?

30.4.2019 00:34

Ujasněte si pojmy - náhubek rovná se košík. Je to označení téhož. Košík je jen poněkud laický výraz. (Mimochodem, to, co citujete jako že to napsala keriton, jsem původně napsala já)

Jsou náhubky fixační, to je ta hrůza, kterou používáte na svého psa vy. Ale fixační náhubky jsou určeny pro krátkou dobu ošetření u veterináře, ne na běžné nošení, protože psovi neumožňují otevřít tlamu a účinně se chladit. Do jakéhokoliv hromadného dopravního prostředku nejsou vhodné, protože krom toho, že může v krátké době dojít k přehřátí psa v důsledku nemožnosti se účinně chladit, nezabraňují pokousání lidí psem. Štípnutí je také kousnutí. Fixační náhubek tedy nevyhovuje přepravním podmínkám žádné dopravní společnosti. Je to jen neznalost či benevolence zaměstnanců přepravce, že akceptují tento náhubek jako plnohodnotný náhubek.

Pak jsou náhubky pro běžné nošení z různých materiálů a různých tvarů. Zde v diskuzi, a vlastně nejen v této diskuzi ale i v nějakých starších, je dostatečně popsáno, jakého tvaru a jak velký má být vyhovující náhubek.

A pak jsou ohlávky, které neplní funkci náhubku - ani nemohou, to je jasné na první pohled - a které vymyslel nějaký chytrák, který nedokázal vychovat svého psa tak, aby netahal.

Za omyl s citaci se omlouvam.

Dle fota je snad jasne, ze pes tlamu muze otevrit vic nez dost.

Nicmene to nic nemeni na tom, ze do (prazske) MHD ma mit pes nahubek.
Jaky - neni specifikovano (jinak nez "bezpecny").
Pokud mate odkaz na link - kde se pise vylozene o takovem "ktery zabranuje kousani do lidi" - sem s tim.

30.4.2019 07:42

Pokud mate odkaz na link - kde se pise vylozene o takovem "ktery zabranuje kousani do lidi" - sem s tim.

Z vaší fotky je naopak jasné, že pes nemůže otevřít tlamu dostatečně - tak, aby si zívl. Až budete vy sama zívat, všimněte si, že rozevřete čelisti na maximum. Pes také. A pro intenzívní chlazení - protože pes se chladí jen otevřenou tlamou a vypĺazeným jazykem - potřebuje tlamu pořádně otevřít. To byste jako majitelka psa měla vědět. Kdybyste se zajímala o pocity svého psa, musela byste uznat, že tento "náhubek" není a nemůže být pro psa příjemný. On vám to sám neřekne, protože neumí mluvit.

No a tím, že může tlamu trošku pootevřít, nesplňuje tento "náhubek" bezpečnostní funkci - nezabrání psovi v tom, aby někoho nekousl. Smyslem vyžadování náhubku v hromadné dopravě není buzerace majitelů, ale bezpečnost přepravovaných osob. Mimo jiné zajištění psa tak, aby nemohl za žádných okolností nikoho kousnout, či poranit svými zuby (ani při nehodě, kdy je v šoku a chová se nepředvídatelně).
Přepravní podmínky si prostudujte sama. Zcela jistě tam nebude uvedeno, jaký. Ale z logiky věci vyplývá, že takový, který zabraňuje poranění cestujících pokousáním. Jinak by neměl smysl. To normálnímu člověku stačí k tomu, aby vyhodnotil, že nejsou vhodné různé ohlávky, poněvadž nezabraňují psovi v tom, aby kousl. Mohlo by se tedy zdát, že fixační náhubek, který, když je utažený, pokousání zabrání, vhodný je. Ale není, viz první odstavec.
Není to tak těžké pochopit, stačí jen chtít.

30.4.2019 07:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No a co si vy konkrétně představíte pod pojmem bezpečný náhubek? Ten váš vám připadá jako bezpečný? Pokud ano, tak v jakém smyslu je bezpečný? Pro koho?

30.4.2019 14:46
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Ohlavka neni kosik.
Nahubek neni kosik.
Kosik, je kosik.

Do MHD staci nahubek.

A jen postreh z MHD.

Na toho s textilním náhubkem, protože budou poslintaní durch.

1.5.2019 23:32

marcelaamax napsal(a):

No a co si vy konkrétně představíte pod pojmem bezpečný náhubek? Ten váš vám připadá jako bezpečný? Pokud ano, tak v jakém smyslu je bezpečný? Pro koho?

Bezpecny - pro mne osobne znamena prave takovy, ktery vyhovuje nejen psovi (muze dychat, olizovat se..., je na nej zvykly), ale i okoli (neudela modrinu). Takze bezpecny pro vsechny.

Z jedne strany se tu docitam, ze se v nem pes ani neoblizne, bo je fixacni a hned na to, ze v nem pes nekoho pokouse do krve.

Realita je takova, ze nam do metra pro dojezd do prace maximalne vyhovuje. Pes ho ma na cume 15 minut.

lupus4 - nejde o denni noseni...

Balu - muj pes mluvit umi, kdyby s tim mel probel, vim to jako prvni...

1.5.2019 23:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Bezpecny - pro mne osobne znamena prave takovy, ktery vyhovuje nejen psovi (muze dychat, olizovat se..., je na nej zvykly), ale i okoli (neudela modrinu). Takze bezpecny pro vsechny.

Z jedne strany se tu docitam, ze se v nem pes ani neoblizne, bo je fixacni a hned na to, ze v nem pes nekoho pokouse do krve.

Realita je takova, ze nam do metra pro dojezd do prace maximalne vyhovuje. Pes ho ma na cume 15 minut.

lupus4 - nejde o denni noseni...

Balu - muj pes mluvit umi, kdyby s tim mel probel, vim to jako prvni...

Nezlobte se na mě - ale pokud by při přepravě v dopravních prostředcích pojem "bezpečný náhubek" znamenal to, že s ním pes nemá "uhodit" spolucestující a vyhovuje psovi - může dýchat, olizuje se atd - tak proč by v těch podmínkách ten náhubek vůbec byl? . To by tam pak mohlo rovnou být, že není potřeba nic - pes může dýchat, olizovat se a nikomu nemá jak udělat modřinu...

- asi proto, že buď je ten náhubek stažený tak, že pes nemůže kousnout, ale tím pádem zároveň ani nemůže pořádně dýchat. A nebo je tedy povolený tak, že si pes může v pohodě dýchat, ale zároveň může i kousnout. A podle mě jsou oba dva způsoby pro přepravu špatně...

2.5.2019 00:01

V prepravnich podminkach je to dle meho prave proto, ze nekteri lide se psu boji celkove (ale prepravovat psi musi byt umozneno). Takze se to resi tim, ze pes ma byt na voditku (majitel je blizko) a s necim na hube (pro lidi co se boji, lepsi nez bez toho).
Kousnout muze pes i s kosikem.

Je to o lidech.

Ale prepravce musi mit paragraf, na ktery se odvolavat, kdyz je treba.

2.5.2019 00:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

V prepravnich podminkach je to dle meho prave proto, ze nekteri lide se psu boji celkove (ale prepravovat psi musi byt umozneno). Takze se to resi tim, ze pes ma byt na voditku (majitel je blizko) a s necim na hube (pro lidi co se boji, lepsi nez bez toho).
Kousnout muze pes i s kosikem.

Je to o lidech.

Ale prepravce musi mit paragraf, na ktery se odvolavat, kdyz je treba.

Ne, pes s "normálním" vhodným košíkem opravdu kousnout nemůže. A dle mě právě logicky právě proto ten košík v podmínkách je...

Ano, je to o lidech, v tom souhlasím. Mě teda přijde naprosto logické, že ten náhubek je v podmínkách právě proto, aby pes nemohl nikoho kousnout, ne proto, aby se lidi méně báli, protože přece na hubě něco má - něco s čím může kousnout. Když si teda teoreticky představím, že bych měla panickou hrůzu ze psů a jel vedle mě někdo se psem, který by měl fixační náhubek, ve kterém normálně dýchá - tudíž v něm otevře hubu a může kousnout - asi by mě to moc neuklidnilo. Mám třeba kamarádku, která se bojí větších psů - vždycky když se vidíme,tak svému psovi dávám náhubek - pak je kamarádka v pohodě. Ale nedokážu si představit, že by ji nějak uklidnilo to, že má pes ohlávku nebo povolený fixační náhubek.

A docela by mě zajímalo - kdyby došlo k nějaké nehodě a pes s tím fixačním náhubkem někoho pokousal - jak by se to asi řešilo? Podle mě by to teda byla vina majitele, protože ten za psa zodpovídá a pes má být zabezpečen tak, aby se to nestalo.

2.5.2019 00:24

Opet - je to o lidech...

A jiste. Za psa v MHD zodpovida majitel, takze to jak si ho zabezpeci, je jeho vec (pokud splnuje prepravni podminky...).

Kdyby se stal fakt karambol (v metru...), pes s nahubkem vazne bude to nejmensi, co by kluci zachranari museli resit...

2.5.2019 07:20

Je to marný, je to marný, je to marný!

2.5.2019 08:05
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Jak u blbejch na dvorečku.
Člověku je těch psů se svázanou hubou líto.
No a ohlávka místo koše ...
Aby pes "ve špičce" neuhodil ... až pokouše, snad se na
"moudré hvězdě" poškozený pořádně zahojí. Pořádně.
A dnes to jde.

2.5.2019 08:24

No nevím, jela jsem se psem narvaným MHD milionkrát, a pes neudělal kovovým košíkem modřinu nikomu, a to přitom není žádnej drobeček. Modřiny se dělají, když pes do někoho přímo vrazí, skočí, vběhne. Určitě ne když ho mám na vodítku na krátko v davu lidí a dávám pozor na to, aby na něj nikdo nešlápl.

2.5.2019 09:50

No nevím, jela jsem se psem narvaným MHD milionkrát, a pes neudělal kovovým košíkem modřinu nikomu, a to přitom není žádnej drobeček. Modřiny se dělají, když pes do někoho přímo vrazí, skočí, vběhne. Určitě ne když ho mám na vodítku na krátko v davu lidí a dávám pozor na to, aby na něj nikdo nešlápl.

..celá léta jsem jezdila s ovčouny a potom maliňákem MHD a to velice často, prakticky denně - auta nemajíc.....pes byl vždy opatřen klasickým kovovým košem......nikdy nikoho neuhodil a to jsem jezdila často v dopravní špičce........když vidím v MHD psa s ohlávkou nebo obdobně fixovanou tlamou, tak je mi ho líto........

4.5.2019 22:01

No tak ja mela pro zacatek plastaka. Pes - nemyslim si, ze by do nekoho vylozene vrazil... (byl u nohy na kratkem voditku), ale pani se ozvala... Bylo s tim dost potahovacek. Pokud to neznate, dobre pro Vas. Ale od te doby, radsi nic, co muze "ublizit"....

5.5.2019 08:42

No tak ja mela pro zacatek plastaka. Pes - nemyslim si, ze by do nekoho vylozene vrazil... (byl u nohy na kratkem voditku), ale pani se ozvala... Bylo s tim dost potahovacek. Pokud to neznate, dobre pro Vas. Ale od te doby, radsi nic, co muze "ublizit"....

Paní se ozvala... A co? Jak jí pes s náhubkem - plastovým - ublížil?

Myslím, že si akorát potřebujete obhájit svůj nevhodný výběr, když jste se v této diskuzi dočetla jaký náhubek volit a proč.

9.5.2019 23:39

:)
No pani se ozvala a resila to u provozovatele. Plastovy kos ji zpusobil "ujmu".
Neznate? Budte rada.

Zdejsi diskuse nic nemeni na tom, ze do MHD od te doby nosime textilaky a plastaky nechavame do vlaku, kde si mistenkove zabirame mista tak, aby byl kazdy daleko.

10.5.2019 06:35
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

A proč nám to říkáte ?

16.5.2019 14:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jdu se "pochlubit" s dnešní zkušeností při vybírání náhubku ve zverimexu. Chceme jet o víkendy se psy vlakem - čubina (štěně SBT) mi z náhubku vyrostla, mám jich doma asi 6, ale buď velký, malý, prostě žádný nesedí. Tak jsme jeli zkoušet do našeho oblíbeného zverimexu. Tam v pohodě, pánovi jsem vysvětlila, že chci nejlépe kovový, hodně prostorný. Žádný neseděl. Tak jsem zkusila druhý zverimex, do kterého moc nechodíme. Když jsem prodavačce řekla, že chci ideálně kovový, tak na mě hned spustila, že kovový pro takhle malé štěně vůbec není vhodný, a že do vlaku je nejlepší ten super látkový (čímž myslela fixační) a začala mi ho vyloženě vnucovat. Dohadovala jsem se s ní, že to není vhodný náhubek a že ho nechci. Ona pořád naléhala, ať ho aspoň zkusíme, že uvidím, že bude sedět. Dobře, náhubek jsem feně nandala - úplně těsný, hubu v něm otevřela minimálně, spíš vůbec - tak jsem ji to ukazovala a říkala ji, že se mi v tom ve vlaku udusí, že nebude moct dýchat. Na to mi začala paní povídat, že právě do vlaku takovýhle typ musí být, že jakmile budu mít nahubek, ve kterém je prostor na otevření huby, tak mě s tím můžou vyhodit atd... Nechtěla jsem se sní dohadovat, řekla jsem ji, že ten náhubek prostě nechci a jestli si můžeme vyzkoušet ty kovové. Na to ona došla pro ohlávku a začala mi nabízet ohlávku . Holky já už chytala nervy a chtěla jsem odejít, ale ten náhubek jsem fakt potřebovala . Takže jsem ji opět, teď už důrazněji řekla, že chci prostě kovový. Tak konečně jsme mohli zkusit kovový. Ale bohužel - měla jich jen pár a obrovské. Zahlédla jsem tam ještě takové ty "nylonové", z těch úzkých černých nylonových popruhů. Tak jsem říkala, že to by na tu cestu mohlo stačit. Dala mi ten nejmenší- fena v něm byla narvaná, úplně ji kopíroval čumák. Zase se mi paní snažila vysvětlit, že do vlaku je tohle přesně to, co potřebuji. Pak mi nabídla ještě podobný plastový. Zase jsme se dohadovali o tom, jestli je nebo není malý. Nakonec jsem zkusila asi 3krát větší (ten nylonový) - konečně takový, ve kterém fena naplno otevře hubu. Vím, není to ideální, ale shánět náhubek na štěně SBT je ještě horší, než když jsem sháněla na xAST . Já myslela, že mi ho paní snad neprodá, jak mi pořád dokola tvrdila, že je jí obrovský a že mě s tím vyhodí. Nakonec prodala.

S tím, že ve zverimexu doporučují fixační náhubky a ohlávky do vlaku už jsem se setkala, ale s tím, že mi to někdo bude vyloženě vnucovat a tvrdit, že pes má mít náhubek, ve kterém neotevře hubu a že pokud ji otevře tak nás můžou vyhodit - tak to jsem ještě nezažila . Náhubek jsme vzali, rychle jsem zaplatila a šla pryč. v tomhle zverimexu už mě neuvidí . Kdybych ten náhubek fakt nepotřebovala hned, tak bych odešla asi už potom, co se mi snažila vnutit ten fixační .

16.5.2019 19:28
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A ještě k těm nahubkum, co říkáte na tenhle? Mam ho doma uz dlouho, ale zdálo se mi, ze nesedí a nepoužívali jsme ho. Ted jsem ho zkusila a možná to nebude tak hrozný? Co myslíte? Ale přijde mi zbytečne dlouhy vepředu, a celkově divný tvar 🤔.

16.5.2019 20:17

Netlačí ho to svrchu do čumáku? Myslela jsem, že má náhubek opírat jen nánosníkem, ale já tomu moc nerozumím

16.5.2019 20:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Netlačí ho to svrchu do čumáku? Myslela jsem, že má náhubek opírat jen nánosníkem, ale já tomu moc nerozumím

Jo tam je to špatně, musel by se podlepit. Ale stejně se mi zdá dlouhý.

16.5.2019 20:22

marcelaamax napsal(a):
Jo tam je to špatně, musel by se podlepit. Ale stejně se mi zdá dlouhý.

No on mu právě proto tolik "padá na čumák". Té hmoty před je hodně... a asi s ním bude i narážet o zem při čuchání...

16.5.2019 20:27
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No on mu právě proto tolik "padá na čumák". Té hmoty před je hodně... a asi s ním bude i narážet o zem při čuchání...

Jo, asi ho zase uložím a kouknu ještě po jiném 😁. Jinak dneska jsem stendu "naklikala" nahubek, který mela poprvé a jsem nadšená. Sama si do neho přijde dat čumák a po chvilkach jsem klikala, ze si ho nechá a je to super 😃

16.5.2019 20:27

marcelaamax napsal(a):
A ještě k těm nahubkum, co říkáte na tenhle? Mam ho doma uz dlouho, ale zdálo se mi, ze nesedí a nepoužívali jsme ho. Ted jsem ho zkusila a možná to nebude tak hrozný? Co myslíte? Ale přijde mi zbytečne dlouhy vepředu, a celkově divný tvar 🤔.

Tenhle náhubek je opravdu nevhodný ve smyslu příliš prostorný a divný, druhý extrém od příliš malého náhubku. Lícnice by měly jít přes tváře psa a ne někde pod lebkou psa. Spodní hrana košíku by neměla nasedat na krk psa, ale být těsně pod tlamou, s mezerou od krku. Nos psa by se neměl dotýkat horní strany košíku a košík by neměl ani zasahovat do očí psa. Tenhle náhubek je prostě moc velký.
Ale šlo by s ním krásně zapracovat, pokud máte někoho šikovného po ruce a zkusíte experimentovat. Chce to dát předělat tak, aby se zkrátil řemínek pod očima (klidně tenhle řemínek i vypodložit), snížila se celková hloubka košíku (přičemž by se ale hloubka rozšiřovala tak, že by pes mohl pohodlně dýchat s otevřenou hubou), a aby boky náhubku byly opravdu na tvářích psa. Jako, kdyby jste ubrala košíku jedno celé patro, v tomhle případě prostřední dva dráty.
Nebo košík prodejte. Tohle bych psovi nedávala, nesedí to a nebude spokojený.

16.5.2019 20:36
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tenhle náhubek je opravdu nevhodný ve smyslu příliš prostorný a divný, druhý extrém od příliš malého náhubku. Lícnice by měly jít přes tváře psa a ne někde pod lebkou psa. Spodní hrana košíku by neměla nasedat na krk psa, ale být těsně pod tlamou, s mezerou od krku. Nos psa by se neměl dotýkat horní strany košíku a košík by neměl ani zasahovat do očí psa. Tenhle náhubek je prostě moc velký.
Ale šlo by s ním krásně zapracovat, pokud máte někoho šikovného po ruce a zkusíte experimentovat. Chce to dát předělat tak, aby se zkrátil řemínek pod očima (klidně tenhle řemínek i vypodložit), snížila se celková hloubka košíku (přičemž by se ale hloubka rozšiřovala tak, že by pes mohl pohodlně dýchat s otevřenou hubou), a aby boky náhubku byly opravdu na tvářích psa. Jako, kdyby jste ubrala košíku jedno celé patro, v tomhle případě prostřední dva dráty.
Nebo košík prodejte. Tohle bych psovi nedávala, nesedí to a nebude spokojený.

Díky, máte pravdu. Asi nemám nikoho, kdo by mi ho takto "razantně" upravil. Zitta zajedem ještě do jednoho většího zverimexu a když nic neseženu, tak nechám udělat na míru, dostala jsem na fb nějaké odkazy na paní, co kovové koše dělá na míru.

16.5.2019 21:17

marcelaamax napsal(a):
Díky, máte pravdu. Asi nemám nikoho, kdo by mi ho takto "razantně" upravil. Zitta zajedem ještě do jednoho většího zverimexu a když nic neseženu, tak nechám udělat na míru, dostala jsem na fb nějaké odkazy na paní, co kovové koše dělá na míru.

Neděkujte, pohodlí pro psí tlamu je to nejdůležitější. Zítra přeji štěstí, ať natrefíte na správný náhubek. Mimochodem, tenhle "velký" není vůbec špatný, jen holt nesedí na danou psí hlavu. Pro zajímavost, najdete, co to bylo za typ náhubku?
Nezkoušela jste náhubky od Gappay místo zverimexů? Třeba by mu mohl paradoxně sedět pogumovaný či jen drátěný košík "rotvajler fena" - široká hlava, ne až tak dlouhý čumec... Ale chce to ozkoušet...

16.5.2019 21:29
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Neděkujte, pohodlí pro psí tlamu je to nejdůležitější. Zítra přeji štěstí, ať natrefíte na správný náhubek. Mimochodem, tenhle "velký" není vůbec špatný, jen holt nesedí na danou psí hlavu. Pro zajímavost, najdete, co to bylo za typ náhubku?
Nezkoušela jste náhubky od Gappay místo zverimexů? Třeba by mu mohl paradoxně sedět pogumovaný či jen drátěný košík "rotvajler fena" - široká hlava, ne až tak dlouhý čumec... Ale chce to ozkoušet...

Tenhle byl ze zverimexu a myslím, ze to byl právě rotvajler pes. Ale jistě uz to nevím. Ono taky každá značka to ma jinak. Gappay jssm nezkoušela, nechce se mu objednávat z netu a pak případně vracet 😁. Ještě mam jeden Chopo pitbul, ale ten je zase malý, malo hluboký a i krátký. Hodně lidí s bullama mi radilo zkusit "boxera", že docela sedí, ale ty co jsme zkoušeli byly zase krátký😁. Zitra tomu davam poslední šanci a pak nechám udělat ten na míru :-). A az vyroste fena tak nas dost možná čeká to samé 😃. I když uz mam objednaný jeden pro SBT, který jim pry v dospělosti většinou fakt sedí, tak treba se zadari :-)

16.5.2019 22:31
TyVed

XXX.XXX.53.13

marcelaamax napsal(a):
Tenhle byl ze zverimexu a myslím, ze to byl právě rotvajler pes. Ale jistě uz to nevím. Ono taky každá značka to ma jinak. Gappay jssm nezkoušela, nechce se mu objednávat z netu a pak případně vracet 😁. Ještě mam jeden Chopo pitbul, ale ten je zase malý, malo hluboký a i krátký. Hodně lidí s bullama mi radilo zkusit "boxera", že docela sedí, ale ty co jsme zkoušeli byly zase krátký😁. Zitra tomu davam poslední šanci a pak nechám udělat ten na míru :-). A az vyroste fena tak nas dost možná čeká to samé 😃. I když uz mam objednaný jeden pro SBT, který jim pry v dospělosti většinou fakt sedí, tak treba se zadari :-)

Mohl bych poprosit o odkaz na náhubky na míru? Máme jakž tak padnoucí "novofudlanďan pes", náhubek šel naštěstí roztáhnout, ale ten řemínek co na to šijou mi přijde absolutně k ničemu. Navíc bych chtěl náhubek, který půjde za oka přichitit k nějakému obojku, abych měl jistotu. A takový bude potřebovat i fena, speciálně u ní potřebuju vědět, že si to nesundá, alespoň ne rychle.

16.5.2019 22:40
pprochi

XXX.XXX.237.233

Mám doma fenku AB. Potřeboval jsem náhubek na cestu vlakem a MHD. Nechci dělat reklamu, ale nechal jsem si udělat náhubek na míru v Hofero
http://www.hofero.cz/index.php?page=hledej&kid=1&strana=1

Máme to cca 20 km od baráku, zajel jsem tam. Paní si vzala míry a za týden jsem si tam sjel pro náhubek. Spokojenost.

16.5.2019 22:52
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

TyVed napsal(a):
Mohl bych poprosit o odkaz na náhubky na míru? Máme jakž tak padnoucí "novofudlanďan pes", náhubek šel naštěstí roztáhnout, ale ten řemínek co na to šijou mi přijde absolutně k ničemu. Navíc bych chtěl náhubek, který půjde za oka přichitit k nějakému obojku, abych měl jistotu. A takový bude potřebovat i fena, speciálně u ní potřebuju vědět, že si to nesundá, alespoň ne rychle.

https://m.fler.cz/maxipes-shop bylo mi doporučeno toto, ale zatím jsem to nezkoumala. A pak prý i chopo dělá kovaky na míru, jejich nahubky se mi libi, tak bych zkusila tam asi.

16.5.2019 22:53
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

pprochi napsal(a):
Mám doma fenku AB. Potřeboval jsem náhubek na cestu vlakem a MHD. Nechci dělat reklamu, ale nechal jsem si udělat náhubek na míru v Hofero

Máme to cca 20 km od baráku, zajel jsem tam. Paní si vzala míry a za týden jsem si tam sjel pro náhubek. Spokojenost.

Dělají na míru i kovové?

16.5.2019 23:00

Marcelo a co Chopo velký knírač pes, jestli ho mají? Já jsem té mojí (17kg skorobitbull) koupila střední knírač pes. Není to ideální, ale použitelné. Nechám foto ke kritice.

17.5.2019 08:51

pprochi napsal(a):

Tak z toho výběru by šel tak akorát Na13...

17.5.2019 08:52

marcelaamax napsal(a):
https://m.fler.cz/maxipes-shop bylo mi doporučeno toto, ale zatím jsem to nezkoumala. A pak prý i chopo dělá kovaky na míru, jejich nahubky se mi libi, tak bych zkusila tam asi.

Nevím... mrkla jsem a jsou to náhubky pro chrty na coursing...

17.5.2019 08:53

Marcelo a co Chopo velký knírač pes, jestli ho mají? Já jsem té mojí (17kg skorobitbull) koupila střední knírač pes. Není to ideální, ale použitelné. Nechám foto ke kritice.

Hlubší by byl lepší...

17.5.2019 09:11

Netlačí ho to zespod?

17.5.2019 09:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nevím... mrkla jsem a jsou to náhubky pro chrty na coursing...

Mají tam i normální "vycházkové", ale zdají se mi z takového tenkého drátu, třeba to jen vypadá, nevím.

17.5.2019 10:26

marcelaamax napsal(a):
Mají tam i normální "vycházkové", ale zdají se mi z takového tenkého drátu, třeba to jen vypadá, nevím.

No právě... to jsou ty coursingové, i když popsané jako vycházkové. Do toho bych nešla. Obrátila bych se na Chopo.

17.5.2019 10:54
pprochi

XXX.XXX.237.233

marcelaamax napsal(a):
Dělají na míru i kovové?

Asi ano, protože paní se ptala, na co náhubek potřebuju. Zavolejte tam a uvidíte, paní je ochotná dělat věci na míru. Měl jsem to na nácvik jízdy vlakem a MHD, kdyby byl potřeba přesun tímto způsobem. Fenka je dost submisivní a lekavá. Matylda má jako každý AB malý nos, tak paní říkala, že by doporučila látkový. I tak v tom vypadá jak Hanibal Lester. Je to nastavitelné ve všech směrech. Drží jí to, tlapkama to nesundá. Hubu v tom otevře celou, což jsem chtěl. Na AB není moc výběr náhubků, s tímto jsem spokojený. Jezdili jsem v tom vlakem a MHD a v pohodě. Prostrčím tím pamlsek, takže si náhubek nechá líbit. Jídlo a balonky, to je její.

17.5.2019 17:56
Fatia

XXX.XXX.64.240

uplně OT, ale Victoria, co to máte za psa? Jako by z oka vypadl mojí křížence :D

17.5.2019 18:56
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak ve velkém zverimexu, kde jsem čekala vyber byly samé malé nahubky, největší kokr 😃. Ale objevili jsme tam jeden jediný větší, uz takový "zašlý", asi tam byl dlouho 😂. Boxer pes. Váhala jsem, ale nakonec ho vzala, co myslíte? Začínám mít pocit, ze si můžu doma otevřít obchod s nahubky 😂. Hluboký je asi dost, je i široký, netlačí. Ma sice divný tvar, je vysoky, zvedlý, ale ve výhledu to psovi nebrání 🤔 i když to tak na fotkách vypadá. A vůbec jak je kulatý tak vypadá hrozně 😂.

Edit. : na té poslední fotce ho měl dost utažený, pak jsem povolila a bylo to lepší.

17.5.2019 19:14

Gratuluji k boxerovi!

17.5.2019 19:19

marcelaamax napsal(a):
Tak ve velkém zverimexu, kde jsem čekala vyber byly samé malé nahubky, největší kokr 😃. Ale objevili jsme tam jeden jediný větší, uz takový "zašlý", asi tam byl dlouho 😂. Boxer pes. Váhala jsem, ale nakonec ho vzala, co myslíte? Začínám mít pocit, ze si můžu doma otevřít obchod s nahubky 😂. Hluboký je asi dost, je i široký, netlačí. Ma sice divný tvar, je vysoky, zvedlý, ale ve výhledu to psovi nebrání 🤔 i když to tak na fotkách vypadá. A vůbec jak je kulatý tak vypadá hrozně 😂.

Edit. : na té poslední fotce ho měl dost utažený, pak jsem povolila a bylo to lepší.

Neměl by mít pásek za ušima o fous víc přitažený? Ptám se, nekritizuji, víte, že tomu moc nerozumím

Také jsem dnes se psem obíhala zverimexy, ale opět jsem neuspěla. Tedy - částečně možná ano. Zjistila jsem, že tvarově by psovi seděl náhubek pro knírače, ale měli jen pro malého knírače a potřebovali bychom o velikost větší. Ale aspoň vím, kterému plemenu se ten náš čumec podobá. Nevíte někdo, o kolik větší je náhubek pro středního knírače oproti malému? A jak se velikostně liší náhubky pro psa a fenu? Budu to asi muset risknout a koupit na internetu

Na psovi jsem ho nefotila, ale pro ilustraci foto produktu.

17.5.2019 19:24
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Gratuluji k boxerovi!

Tak myslíte, ze je v pohodě?

Ir.ma - pokud bude malo utažený pásek jediný "problém" tak budu nejšťastnější 😂.

17.5.2019 19:30

marcelaamax napsal(a):

Ir.ma - pokud bude malo utažený pásek jediný "problém" tak budu nejšťastnější 😂.

Já se spíš ptám, jak to má být... v kovových náhubcích jsem tabula rasa

17.5.2019 19:36

marcelaamax napsal(a):

Ano, dle mého v pohodě. Sice to vypadá zvláštně a šlo by to ještě doladit, ale psovi nic nepřekáží, oproti té předchozí "pasti na mamuta" tohle dokonce psovi docela sedí. Tak ať slouží.
Ir.ma
Nevíte někdo, o kolik větší je náhubek pro středního knírače oproti malému? A jak se velikostně liší náhubky pro psa a fenu?
Radši objednat košík větší, s tím se dá nějak čarovat. S menším nenaděláte nic. Když si vezmete standard malého a středního knírače, tak jsou zřejmé poměry mezi variantami plemene.
Malý: Kohoutková výška: U psů a fen mezi 30 a 35 cm.
Váha: U psů a fen asi 4,5 až 7 kg.

Střední: Kohoutková výška: U psů i fen mezi 45 a 50 cm.
Váha: U psů i fen mezi 13 a 20 kg.

Košík v rámci jednoho plemene velikost pes a fena se liší v šířce, hloubce, zkrátka velikost fena bude vždy o něco menší než velikost pes.

17.5.2019 19:42

Ano, dle mého v pohodě. Sice to vypadá zvláštně a šlo by to ještě doladit, ale psovi nic nepřekáží, oproti té předchozí "pasti na mamuta" tohle dokonce psovi docela sedí. Tak ať slouží.
Ir.ma
Nevíte někdo, o kolik větší je náhubek pro středního knírače oproti malému? A jak se velikostně liší náhubky pro psa a fenu?
Radši objednat košík větší, s tím se dá nějak čarovat. S menším nenaděláte nic. Když si vezmete standard malého a středního knírače, tak jsou zřejmé poměry mezi variantami plemene.
Malý: Kohoutková výška: U psů a fen mezi 30 a 35 cm.
Váha: U psů a fen asi 4,5 až 7 kg.

Střední: Kohoutková výška: U psů i fen mezi 45 a 50 cm.
Váha: U psů i fen mezi 13 a 20 kg.

Košík v rámci jednoho plemene velikost pes a fena se liší v šířce, hloubce, zkrátka velikost fena bude vždy o něco menší než velikost pes.

Díky, takže teoreticky by mohl pasovat košík pro fenu středního knírače. Tak to jsem zvědavá, jestli se nám povede sehnat někde k vyzkoušení, nebo to budu muset risknout z eshopu.
To je teda anabáze

17.5.2019 19:42

Trochu OT, tak jsem dnes při cestování přes hlavní nádraží v praze měla hotovou přehlídku naprosto nevhodných náhubků. Nepotkala jsem jediný případ, kdy by si mohl pes v náhubku normálně otevřít tlamu.

17.5.2019 20:16

Díky, takže teoreticky by mohl pasovat košík pro fenu středního knírače. Tak to jsem zvědavá, jestli se nám povede sehnat někde k vyzkoušení, nebo to budu muset risknout z eshopu.
To je teda anabáze

Teoreticky ano, ale všimla jsem si, že máte psího mlaďocha, je mu nějakých 10 měsíců? Je nutné počítat s tím, že mu bude ještě dorůstat hlava, jak bude dospívat. Takže než shánět za pár měsíců zase další koš, vzala bych radši třeba střední knírač - pes. Pokud mu tenhle typ bude sedět.
Na vyzkoušení náhubků jsou nejlepší výstavy. Tam bývá řada prodejců a můžete zkoušet a zkoušet...

17.5.2019 21:24

Teoreticky ano, ale všimla jsem si, že máte psího mlaďocha, je mu nějakých 10 měsíců? Je nutné počítat s tím, že mu bude ještě dorůstat hlava, jak bude dospívat. Takže než shánět za pár měsíců zase další koš, vzala bych radši třeba střední knírač - pes. Pokud mu tenhle typ bude sedět.
Na vyzkoušení náhubků jsou nejlepší výstavy. Tam bývá řada prodejců a můžete zkoušet a zkoušet...

Ano, je mu 10 a 1/2 měsíce.
Nápad s výstavami je dobrý, ale teď jsem hledala a výhledově se v okruhu 100km od nás nic nekoná. Zkusím ještě chvíli počkat a výpravu po zverimexech zopakovat zase za měsíc. Třeba obchody naskladní.

17.5.2019 21:32
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ano, je mu 10 a 1/2 měsíce.
Nápad s výstavami je dobrý, ale teď jsem hledala a výhledově se v okruhu 100km od nás nic nekoná. Zkusím ještě chvíli počkat a výpravu po zverimexech zopakovat zase za měsíc. Třeba obchody naskladní.

A přímo do zverimexu by vam je ne objednali? Me takhle u nas ve zverimexu pan několikrát objednaval několik velikosti, aby jsme mohli zkoušet. Ale stejně žádný nesedel.

Jinak od 10 měsíců jsme nahubek u meho psa menili ještě několikrát - pořád mu hrozně "mohutněla" hlava. Asi tak do dvou let.

17.5.2019 21:52

marcelaamax napsal(a):
A přímo do zverimexu by vam je ne objednali? Me takhle u nas ve zverimexu pan několikrát objednaval několik velikosti, aby jsme mohli zkoušet. Ale stejně žádný nesedel.

Jinak od 10 měsíců jsme nahubek u meho psa menili ještě několikrát - pořád mu hrozně "mohutněla" hlava. Asi tak do dvou let.

V jednom mi řekli, že můžu objednat z jejich eshopu zdarma na prodejnu, ale na eshopu jich mají na výběr hrozně málo. Zkusila jsem si nechat poslat 2 - typ kokršpaněl a německý špic, dle obrázku se zdály podobně tvarované, jako na toho knírače, naživo je uvidím v přístím týdnu.
Ale ten typ knírač fakt seděl tvarem skvěle, ani mlaďochovi na hubě nijak nevadil, akorát byl celkově o něco menší. Nouzově by šel, ale rozhodně by byl lepší větší, zvlášť s ohledem na to, že psovi ještě poroste hlava.

V ostatních zverimexech jsem se na objednání neptala, ale můžu to zkusit. Díky za tip.

17.5.2019 22:54
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Davala jsem nahubek i na FB, tam tedy byly spíše negativní ohlasy - ze je obrovský a ze ho bude dřít na nose a ze to proste neni dobré. Ze jsem si moc vzala k srdci to, ze v nahubku pes musi otevřít hubu. Ale davam foto nahubku, který jsme meli teď. Ten plastový používám pořád na coursing a na kontakt se psy - na to je nejlepší. Ale ten kovový mi přišel uz prostě malý, co myslíte?

17.5.2019 23:04
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Pro ir.ma (i další) -,ještě mi doporučili stránky grel.cz - mají tam u nahubků i rozměry, my zkoušeli takových plemen, že uz to vidím fakt na ten na míru jedině, ale vam by to třeba mohlo pomoct.

17.5.2019 23:46

Fatia napsal(a):
uplně OT, ale Victoria, co to máte za psa? Jako by z oka vypadl mojí křížence :D

Pejsek je z utulku.
Ale pokud mate typ na prima padnouci kos na takovej cumec (dloooouhej nos a velmi utlej krcek) - sem s tim. Zatim jsme nic lepsiho nez textilaka a plastaka nenasli...

17.5.2019 23:56

Trochu OT, tak jsem dnes při cestování přes hlavní nádraží v praze měla hotovou přehlídku naprosto nevhodných náhubků. Nepotkala jsem jediný případ, kdy by si mohl pes v náhubku normálně otevřít tlamu.

Pokud jsou podminky nastavene tak jak jsou, tak se neni cemu divit.

18.5.2019 07:07

marcelaamax napsal(a):
Davala jsem nahubek i na FB, tam tedy byly spíše negativní ohlasy - ze je obrovský a ze ho bude dřít na nose a ze to proste neni dobré. Ze jsem si moc vzala k srdci to, ze v nahubku pes musi otevřít hubu. Ale davam foto nahubku, který jsme meli teď. Ten plastový používám pořád na coursing a na kontakt se psy - na to je nejlepší. Ale ten kovový mi přišel uz prostě malý, co myslíte?

Jasně, ten na těchto fotkách je malý. Z názorů na fb si nic nedělejte. Vidíte to tady sama. Někteří nemyslící lidé by nejraději psovi svázali tlamu tak, že by ji vůbec neotevřel.

18.5.2019 07:08

Neměl by mít pásek za ušima o fous víc přitažený? Ptám se, nekritizuji, víte, že tomu moc nerozumím

Také jsem dnes se psem obíhala zverimexy, ale opět jsem neuspěla. Tedy - částečně možná ano. Zjistila jsem, že tvarově by psovi seděl náhubek pro knírače, ale měli jen pro malého knírače a potřebovali bychom o velikost větší. Ale aspoň vím, kterému plemenu se ten náš čumec podobá. Nevíte někdo, o kolik větší je náhubek pro středního knírače oproti malému? A jak se velikostně liší náhubky pro psa a fenu? Budu to asi muset risknout a koupit na internetu

Na psovi jsem ho nefotila, ale pro ilustraci foto produktu.

Pátrala bych ještě trochu a když tedy náhubek na středního knírače, tak ten, co se směrem k čenichu prohlubuje.

18.5.2019 07:16

Nevím o podmínkách, které by znemožňovaly dát psovi náhubek, ve kterým bude moct dýchat.

18.5.2019 08:36

Pátrala bych ještě trochu a když tedy náhubek na středního knírače, tak ten, co se směrem k čenichu prohlubuje.

Docela by mě zajímalo, proč výrobci dělají pro jedno plemeno různé tvary košů, když to má pasovat na stejný čumák...
Ale chápu, co myslíte, mám hledat tento tvar.

18.5.2019 08:44
TyVed

XXX.XXX.7.198

Docela by mě zajímalo, proč výrobci dělají pro jedno plemeno různé tvary košů, když to má pasovat na stejný čumák...
Ale chápu, co myslíte, mám hledat tento tvar.

No když on ten čumák právě často stejný není. Třeba naše plemeno má 3 typy hlavy a ještě feny mají jinou hlavu než psi. Pak myslím výrobce bez znalosti udělá koš pro jeden typ a jiný výrobce třeba zase podle jiného psa stejného plemene udělá jiný. A pak se to vezme podle nějakých velikostních tabulek bych čekal. Máme koš pro novofudlanďana a tak tak, že s roztažením těch postranních částí není malej. Přijde mi že žádný novofudlanďan se do takového koše nemůže vejít.

18.5.2019 09:07
Terven

XXX.XXX.110.147

Vy jako myslíte, že ti lidi mají obavy, aby pes kovovým košem někomu neublížil a proto používají jiné? Nebo jaké podmínky máte na mysli?
Řekla bych, že to má co dělat pouze s lidskou neznalostí - prostě jim ty látkové či plastové přijdou příjemnější, lehčí, skladnější, levnější...já taky vyhovující náhubek vidím zcela výjimečně.

18.5.2019 13:15
TyVed

XXX.XXX.7.198

Terven napsal(a):
Vy jako myslíte, že ti lidi mají obavy, aby pes kovovým košem někomu neublížil a proto používají jiné? Nebo jaké podmínky máte na mysli?
Řekla bych, že to má co dělat pouze s lidskou neznalostí - prostě jim ty látkové či plastové přijdou příjemnější, lehčí, skladnější, levnější...já taky vyhovující náhubek vidím zcela výjimečně.

zase aby to bylo spravedlivé, tak naši psi třeba jsou opravdu schopní pokud se třeba rychle otočí, košem dát docela velkou ránu. Myslím, že někdo kdo má obecně se psy problém, by to určitě považoval za ohrožení a nějak to hrotil.

18.5.2019 13:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

TyVed napsal(a):
No když on ten čumák právě často stejný není. Třeba naše plemeno má 3 typy hlavy a ještě feny mají jinou hlavu než psi. Pak myslím výrobce bez znalosti udělá koš pro jeden typ a jiný výrobce třeba zase podle jiného psa stejného plemene udělá jiný. A pak se to vezme podle nějakých velikostních tabulek bych čekal. Máme koš pro novofudlanďana a tak tak, že s roztažením těch postranních částí není malej. Přijde mi že žádný novofudlanďan se do takového koše nemůže vejít.

Je pravda, ze i v rámci plemene se často hlavy liší. Ale me přijde, ze ty nahubky přímo na plemeno jsou obecně tomu plemenu prostě malý. Včera jsem se ještě pak stavila v super zoo, jestli náhodou nebudou mit lip padnoucí nahubek. Meli rotvajler pes - a ja ho na psa prostě nenarvala, ani roztáhnout by tolik nešel. Jinak by tvarem snad i seděl(délka, hloubka) , ale byl celkove hrozně uzký. Když porovnám hlavu mého psa s rtw - tak si fakt nedokážu představit, jak ten kos sedí na rtw.

No a na stěně SBT mám aktuálně nahubek dalmatin - a to ma fakt kratouckej cumak a sedí ji. To dalmatinovi prostě musí byt krátké.

Nevím podle ceho to vyrábějí, ale zda se mi, že ta plemena prostě nesedí.

18.5.2019 14:08

TyVed napsal(a):
zase aby to bylo spravedlivé, tak naši psi třeba jsou opravdu schopní pokud se třeba rychle otočí, košem dát docela velkou ránu. Myslím, že někdo kdo má obecně se psy problém, by to určitě považoval za ohrožení a nějak to hrotil.

No jo, ale s kavkazany se zas jaksi nejezdí v narvané MHD... Ránu dokáže dát náhubkem i menší pes než kavkaz. A co teprve ocasem... např. taková doga, ridgeback, a další. To by se člověk musel bát pohybovat s velkým psem kdekoliv, protože se vždycky vyskytne nějaká citlivka, které zaručeně něco vadit bude.

20.5.2019 00:48

Nejde o plemeno (ale asi i to jde - cim vetsi, tim vetsi "zabijak") - jde o to, ze jiste skupine lidi vadi, ze psi vubec jezdi MHD, vlaky ci autobusy. Podle nich by tam vubec byt nemeli a jakakoli prkotina se stava duvodem, proc agituji, aby byli z prepravy vylouceni.
Pokud ma clovek psa za partaka a jezdi s nim i do prace, tak to zna.
Ranni ani vecerni spicce se proste nevyhne. A proti blbejm kecum se da obrnit.
Nastesti pes je hodnej. Vychovanej. Zvyklej. Lidi ho vetsinou na prvni dobou milujou.
No a jezdime porad ve stejnej cas uz x let, takze ho taky znaj...

20.5.2019 08:02

Nejde o plemeno (ale asi i to jde - cim vetsi, tim vetsi "zabijak") - jde o to, ze jiste skupine lidi vadi, ze psi vubec jezdi MHD, vlaky ci autobusy. Podle nich by tam vubec byt nemeli a jakakoli prkotina se stava duvodem, proc agituji, aby byli z prepravy vylouceni.
Pokud ma clovek psa za partaka a jezdi s nim i do prace, tak to zna.
Ranni ani vecerni spicce se proste nevyhne. A proti blbejm kecum se da obrnit.
Nastesti pes je hodnej. Vychovanej. Zvyklej. Lidi ho vetsinou na prvni dobou milujou.
No a jezdime porad ve stejnej cas uz x let, takze ho taky znaj...

Myslím, že to zbytečně dramatizujete.

21.5.2019 12:40
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tak dneska nam přišel kosik na fenu - riskla jsem to a objednala z netu přímo na plemeno - s tím, ze jsem od majitelů plemene věděla, že na většinu psu fakt sedí, čekala jsem ze ted ji bude ještě velký, ale on celkem sedí. Uvidíme, jestli vydrží do dospělosti, volnější je, tak možná i jo. To bylo super 😁

21.5.2019 16:28

marcelaamax napsal(a):
Tak dneska nam přišel kosik na fenu - riskla jsem to a objednala z netu přímo na plemeno - s tím, ze jsem od majitelů plemene věděla, že na většinu psu fakt sedí, čekala jsem ze ted ji bude ještě velký, ale on celkem sedí. Uvidíme, jestli vydrží do dospělosti, volnější je, tak možná i jo. To bylo super 😁

Mám otázku - do kdy roste psovi hlava? Jde mi o to odhadnout, jak velkou rezervu u náhubku potřebuji, zítra jdeme zkoušet ty objednané.
A jak je to s šířkou krku? Aktuálně má štěně obvod krku 34cm, je to konečná velikost? Zvířeti je 10 a 1/2 měsíce.
Díky předem

21.5.2019 16:31
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Mám otázku - do kdy roste psovi hlava? Jde mi o to odhadnout, jak velkou rezervu u náhubku potřebuji, zítra jdeme zkoušet ty objednané.
A jak je to s šířkou krku? Aktuálně má štěně obvod krku 34cm, je to konečná velikost? Zvířeti je 10 a 1/2 měsíce.
Díky předem

No ono asi jak který pes. Mému rostla hlava do dvou let, možná o něco déle. Nahubek, který mu ve dvou letech byl, byl ve 2,5 úzký. A s krkem talhle přesně nevím, obojky jsem mela nastavitelné a pak jsem povolovala. Ale řekla bych, ze konečná to není, ze pes ještě zmohutni.

21.5.2019 16:39

marcelaamax napsal(a):
No ono asi jak který pes. Mému rostla hlava do dvou let, možná o něco déle. Nahubek, který mu ve dvou letech byl, byl ve 2,5 úzký. A s krkem talhle přesně nevím, obojky jsem mela nastavitelné a pak jsem povolovala. Ale řekla bych, ze konečná to není, ze pes ještě zmohutni.

Taky právě myslím, že se ještě změní. Docela se mu teď prohloubil hrudník a hlava trochu zaostává, tuším, že bude ještě dorůstat.

21.5.2019 16:42
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky právě myslím, že se ještě změní. Docela se mu teď prohloubil hrudník a hlava trochu zaostává, tuším, že bude ještě dorůstat.

To určitě. Když se podívám na fotku psa v 10ti měsících, tak je to takovy nohaty stihlik s malou hlavou, oproti tomu jak vypadá ted 😂

21.5.2019 18:31

marcelaamax napsal(a):
To určitě. Když se podívám na fotku psa v 10ti měsících, tak je to takovy nohaty stihlik s malou hlavou, oproti tomu jak vypadá ted 😂

Nepovídejte, to bych do toho vašeho krasavce neřekla, že by někdy měl malou hlavu.

21.5.2019 18:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Nepovídejte, to bych do toho vašeho krasavce neřekla, že by někdy měl malou hlavu.

On byl jako štěně takovej "vykuk" . Na fotkách je teda mladší než 10 měsíců, akorát na té poslední mu okolo těch 10 m. bude.

21.5.2019 20:02
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
On byl jako štěně takovej "vykuk" . Na fotkách je teda mladší než 10 měsíců, akorát na té poslední mu okolo těch 10 m. bude.

je krásný

21.5.2019 21:02

marcelaamax napsal(a):

Já bych řekla, že byl fotogenickej odmalička a v dospělosti je přímo impozantní.

Jsem docela zvědavá na naši konečnou podobu. Když byl miminko, měl vyzáž plyšáka, pak to byl král všech rošťáků, teď už je to takový polodospělec, chováním i vyzáží

21.5.2019 21:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Já bych řekla, že byl fotogenickej odmalička a v dospělosti je přímo impozantní.

Jsem docela zvědavá na naši konečnou podobu. Když byl miminko, měl vyzáž plyšáka, pak to byl král všech rošťáků, teď už je to takový polodospělec, chováním i vyzáží

Je moc pěknej, originální . Špice v něm teda vůbec nevidím , ale zase oproti bíglovi má delší srst .

A v 10ti měsících polodospělec i chováním? Tak to vám upřímně závidím . Cooprovi budou v létě 4 a připadá mi, že dospěl teprve nedávno, občas mi připadá, že ještě ani nedospěl . No a o Ejbí ani nemluvím, té bude 8 měsíců a do dospělosti má hodně daleko .

21.5.2019 21:09

marcelaamax napsal(a):
Je moc pěknej, originální . Špice v něm teda vůbec nevidím , ale zase oproti bíglovi má delší srst .

A v 10ti měsících polodospělec i chováním? Tak to vám upřímně závidím . Cooprovi budou v létě 4 a připadá mi, že dospěl teprve nedávno, občas mi připadá, že ještě ani nedospěl . No a o Ejbí ani nemluvím, té bude 8 měsíců a do dospělosti má hodně daleko .

Jojo, dneska měl "dospělé" dopoledne. Odpoledne byl na zabití....
Ono se to tak vyvažuje

21.5.2019 21:43
GAELLE

XXX.XXX.55.67

fešák !

10.8.2019 14:24

Přidávám ještě k mýmu příspěvku z 27.4.2019 (10:09) fotku z dnešní ranní procházky. Bylo zataženo, 20°C, trochu dusno. Pes odmítl vesele běhat na místech, kde jindy běhává i za vyšších teplot. Velkej a prostornej náhubek dává možnost otevřít tlamu tolik, kolik zrovna potřebuje. Cokoliv menšího už by ho omezovalo.
Tuhle jsme šli třeba jen na veterinu, tj. 10 minut chůze, bylo kolem 25°, a nedovedu si představit, že bych mu zabránila byť na tak krátkou dobu chladit dle potřeby.
Taky jsem mezitím zkontrolovala, že když si s náhubkem chce položit hlavu a podřimovat, nijak mu náhubek nebrání.

10.8.2019 14:35
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Přidávám ještě k mýmu příspěvku z 27.4.2019 (10:09) fotku z dnešní ranní procházky. Bylo zataženo, 20°C, trochu dusno. Pes odmítl vesele běhat na místech, kde jindy běhává i za vyšších teplot. Velkej a prostornej náhubek dává možnost otevřít tlamu tolik, kolik zrovna potřebuje. Cokoliv menšího už by ho omezovalo.
Tuhle jsme šli třeba jen na veterinu, tj. 10 minut chůze, bylo kolem 25°, a nedovedu si představit, že bych mu zabránila byť na tak krátkou dobu chladit dle potřeby.
Taky jsem mezitím zkontrolovala, že když si s náhubkem chce položit hlavu a podřimovat, nijak mu náhubek nebrání.

krásný pes

Přidejte reakci

Přidat smajlík