Francouzský buldoček spp

Prodám Francouzského buldočka - CHS V. I. Puppy z nejlepší adresy Matka: Fa...
DohodouFr.bul.
XXX.XXX.243.241
Dobrý den,
minulý týden v sobotu jsme si přivezli 8 týdenní štěně francouzského buldočka. První noc zvládla úplně v pořádku, celou noc spala nekňučela, své potřeby vykonala na místo určené. Z neděle na pondělí také, ale od včera začíná v noci kňučet a štěkat a potřeby nevykonává tam kam má ( což chápu je malinká a hold to nestihne). Pelíšek ve kterém spinká má hned u dveří do ložnice, má i otevřené dveře, do postele se nehrne (nechceme jí do postele učit), jen kňučí a štěká. Když jsem před pár lety měla štěně německého ovčáka, tak jsem to u ní vůbec nezažila. Ale vím že každé štěně i rasa je jiná. Tak Vás chci jen poprosit o radu i nápady jak zkusit uspat malou aspoň na půl noci.
Děkuji moc.
Fr.bul.
napsal(a):
Dobrý den,
minulý týden v sobotu jsme si přivezli 8 týdenní štěně francouzského buldočka. První noc zvládla úplně v pořádku, celou noc spala nekňučela, své potřeby vykonala na místo určené. Z neděle na pondělí také, ale od včera začíná v noci kňučet a štěkat a potřeby nevykonává tam kam má ( což chápu je malinká a hold to nestihne). Pelíšek ve kterém spinká má hned u dveří do ložnice, má i otevřené dveře, do postele se nehrne (nechceme jí do postele učit), jen kňučí a štěká. Když jsem před pár lety měla štěně německého ovčáka, tak jsem to u ní vůbec nezažila. Ale vím že každé štěně i rasa je jiná. Tak Vás chci jen poprosit o radu i nápady jak zkusit uspat malou aspoň na půl noci.
Děkuji moc.
Pokud ji nechcete učit do postele, tak bych s ní spala první dny na zemi. Moji psi do postele mohou, takže tam s námi spali od mala, akorát se štěnětem fenky jsem spala pár dní na gauči, protože máme dost vysokou postel a bála jsem se, aby nespadla. Jinak i když jsme si pořizovali čistě venkovního psa (ten teda nesměl do postele ani na gauč), ale prvních pár dní byl taky doma a spala jsem s ním na matraci na zemi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jo tak to my, kteří přivezou štěně a šup s ním do postele, neznáme, štěňátka se přitulí a hezky a spokojeně usnou, když se vzbudí, tak to člověk okamžitě zaregistruje, štěně popadne a letíme ven, uděláme čůranda a šupky zase do teplího pelíšku. Já neříkám, aby si každej tahal psa do postele, ale já jsem ve své podstatě lenoch a chci se v noci vyspat i když mám štěně a nechci ráno uklízet loužičky....což mi spaní se štěndem v posteli umožní.
Navíc neznám hezčí pocit, než když se k vám štěndo v posteli přitulí a vy ho hladíte a ono hezky usne.......
rapotacka11
napsal(a):
Dudáka a houpat.
Když se s ní netulíte, mohli jste ji
nechat ještě 2 týdny u mámy - dozrát.
Tak o 2 týdny bych štěně zbytečně u chovatele nenechala, nový majitel se tím připravuje o velmi důležité období socializační. Dnešní móda dle rad mnohých rádobymilovníků psů - nechat štěně u matky co nejdéle, může taky zavinit různé problémy se psem v dospělosti, zvláště, pokud třeba nemá chovatel možnost věnovat se intenzivně socializaci a výchově každého štěněte, ideálně individuálně. Dříve se štěně bralo v 7. týdnu věku, dnes podobně mluví zákon na ochranu zvířat - po dovršeném 50. dni věku u štěněte je možné štěně odebrat. A ono to vážně má svůj smysl. Tak lidi nebalamuťte hloupostmi. Není třeba brát štěně do postele, to je každého věc. Určitě bych nenechala malé štěně úplně samo, ale v pelíšku u postele, kam se mu dá starý svetr nové paničky a "načichlá" deka z pelíšku od mámy a sourozenců, mu taky nebude zle. Jinak já, pokud si pořizuji nové štěně, chci ho mít
doma co nejdříve, ideálně hned v těch 7. týdnech kvůli lepšímu začlenění do domácí smečky, výjimku bych udělala pouze u skutečně trpasličího plemena a to mi nehrozí.
Tichošlápek
XXX.XXX.173.3
Řekla bych že je to normální, pejsek je teď ve věku kdy se všeho bojí a stýská se mu, přestane to
reaguji na změnu názvu tématu: štěně - jak uspat
no přesně tak, jak píše sardullah:
"Navíc neznám hezčí pocit, než když se k vám štěndo v posteli přitulí a vy ho hladíte a ono hezky usne....... "
conie
Tak lidi nebalamuťte hloupostmi.
""""""""""""""""
Já osobně jsem si brala NO ve 3 měs , nebyl to záměr, jen náhoda.
Pes byl neplánovaný. Přechod zvládl naprosto perfektně.
Sestra brala malého pinče - vánoční dárek synkovi
taky na 3 měs. Štěně neplakalo ani jinak očividně
nestrádalo. Vím to, ještě 3 dny do vánoc bylo u mně.
Vidím bezradnost zadavatelky, řekla jsem svou zkušenost.
Vám nebudu radit, jak máte radit. Nevadí mi, když to tu
zaplavíte svými moudrostmi.
Já jsem měla psa od prvního dne v posteli. Jedináček a silně smečkové plemeno, jsou to taková klíšťata. Ani nepípl, spal v kuse 6 h, nikdy méně. Pohoda. Teď už spí v kukani, ale spaní pod peřinou mi nevadilo, není to žádný neskladný pes, počítala jsem s tím.
Že osmitýdenní štěně v noci kňučí, je-li ponecháno bez kontaktu ve vedlejší místnosti, považuju za úplně normální.
Často žasnu, co vše by lidi po těch psích miminech chtěli (teď to není jen na zadavatelku)- nekousat, nekňučet, neničit věci, udržet moč, zvládat samotu, umět na vodítku...ideálně, kdyby i znali povel "nesmíš".
Ono prostě - téměř všechno, na co štěňata mají v mozku program, je z našeho pohledu blbě.
Jak píše marcelamax- já se štěndou spala na zemi cca 3 týdny, možná i déle a pak u jejího pelechu na gauči nebo mám i u postele další pelech a stačila hladící ruka, ale todle štěně opravdu nezakňouralo ani po cestě od chovatele, natoš doma.
Můj první pes se probojoval do postele až někdy v roce, začal ho tam pouštět přítel, přes moje velké protesty. Dalších 11 let jsem litovala, že jsem přišla o to nejhezčí štěněčí období Další štěně šlo automaticky rovnou do postele. Přivezla jsem si ji večer a ráno už se tvářila, že se známe odjakživa. A když se na ni přišla v poledne podívat kamarádka - supermatka, která si zakládá na napojení se na miminko už v břiše, tak mi nevěrila, že ji nemám ani 24 hodin, že prý jsme neuvěřitelně sehrané
(Přiznám se, že když mi na podzim zbyly doma z vrhu už jenom 3 štěňata, šoupla jsem si je na posledních pár nocí do postele všechny. Jednak jsem si je chtěla ještě užít a jednak byl v noci konečně klid, spaly celou noc a ráno jsem nemusela nic uklízet.)
Dotaz "Štěně - jak uspat?" je jak dotaz na euthanasii...
K...
napsal(a):
Můj první pes se probojoval do postele až někdy v roce, začal ho tam pouštět přítel, přes moje velké protesty. Dalších 11 let jsem litovala, že jsem přišla o to nejhezčí štěněčí období Další štěně šlo automaticky rovnou do postele. Přivezla jsem si ji večer a ráno už se tvářila, že se známe odjakživa. A když se na ni přišla v poledne podívat kamarádka - supermatka, která si zakládá na napojení se na miminko už v břiše, tak mi nevěrila, že ji nemám ani 24 hodin, že prý jsme neuvěřitelně sehrané
(Přiznám se, že když mi na podzim zbyly doma z vrhu už jenom 3 štěňata, šoupla jsem si je na posledních pár nocí do postele všechny. Jednak jsem si je chtěla ještě užít a jednak byl v noci konečně klid, spaly celou noc a ráno jsem nemusela nic uklízet.)
Naše štěně si na postel lomeno gauč zvyklo hned, po prvním dnu už se sám zkoušel dostat nahoru 😅
Horší je, že je to malý tibetak a asi máme malou postel 😅
rapotacka11
napsal(a):
conie
Tak lidi nebalamuťte hloupostmi.
""""""""""""""""
Já osobně jsem si brala NO ve 3 měs , nebyl to záměr, jen náhoda.
Pes byl neplánovaný. Přechod zvládl naprosto perfektně.
Sestra brala malého pinče - vánoční dárek synkovi
taky na 3 měs. Štěně neplakalo ani jinak očividně
nestrádalo. Vím to, ještě 3 dny do vánoc bylo u mně.
Vidím bezradnost zadavatelky, řekla jsem svou zkušenost.
Vám nebudu radit, jak máte radit. Nevadí mi, když to tu
zaplavíte svými moudrostmi.
No já bych zase naopak s tím pozdějším odběrem byla opatrnější.....moc dobře si pamatuju, jak si známí přivezli cca 3 měsíční afgánku, to pouto, který jsem měla se svým afgánem já (odebraný cca v 7,5 týdnu) se s tím nedal srovnat......oni prostě prošvihli to období, kdy je štěně nesamostatné a kdy se ještě jakž takž drží "máminy sukně" a rovnou přivezli samostatnou psí holku, která už tak nějak vzala za svojí smečku rodinu chovatelky. Takže prostě myslím, že je to pes od psa, plemeno od plemene....takové ty samostatné psí jednotky bych já osobně odebírala nejpozději v 8 týdnech.......a obecně si myslím, že když bydlím ve městě, tak není úplně dobré odebrat tříměsíční štěně, které třeba do té doby více méně poznalo jen kotec a zahradu.....kolik je chovatelů, kteří mají čas štěňata socializovat tak, aby toho poznala co nejvíc???
Neregistrovaný uživatel
Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!