Americký stafordšírský teriér

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice Star of my...
27000 KčDobrý den, chci vas poprosit o radu a zkusenosti. Moje fena mela v polovine prosince po prvním harani. O dva měsíce jsem s ni byla na vete a dozvedela jsem se, ze ma skrytou falesku. Mela natekle ceciky a sel z nich slaby sekret. Jinak nic velkeho, ze by si tahala plysaky do pelíšku atd., jak jsem si cetla. Ale dale mi vete rekla, ze mohlo probehnout skryte harani a zacala tam na me chrlit spoustu informací. Je možné ze fena může DVA MESICE po svém prvim normalnim harani ZNOVA harat ale skyrte? Ted je to pry po tom udajnem skrytem harani cca pres mesic. Ceciky zplaskly, sekret se vytratil a je uplne ok. Ale trosku se bojim i nechtěného nakryti, jelikoz jsme zrovna měli na cca 2 mesice v bytě na hlidani psa. Ptam se tedy, jestli tedy tak brzo po prvnim harani mohlo přijít dalsi a zda muze byt v brezi? Prijde mi ze dost zmohutnela ma přes rok a je to staford, ale je pravda, ze jsme presli na nove granule, ktere ji moc sedi. Moc děkuji za rady a zkusenosti. Je to muj prvni pes, tak se vse učím a poznavam :-) . Dekuji
Já asi moc nechápu, v čem je problém. Faleška dva měsíce po hárání je úplně normální včetně nateklých cecíků. Fena je normálně březí dva měsíce, pak porodí, kojí...falešná březost v podstatě tohle časově kopíruje, aspoň u obou mých fen to tak bylo.
Takže pokud moje současná fena hárala v prosinci, v únoru začala kňučet a nosit si plyšáky do pelechu- tou dobou by zhruba porodila, pokud by byla skutečně březí. No a nějakou dobu to trvá, takže zjednodušeně řečeno, projevy falešky úplně klidně lze pozorovat i tři měsíce po hárání.
Terven, žínko, já myslím, že špatně chápete dotaz. Slečna se bojí, že fena měla 2 měsíce po normálním hárání další - skryté - hárání a až při něm zabřezla. Údajně tuhle blbost řekla veterinářka. (Aspoň já tomu tak rozumím z textu.)
Zadavatelko, veterinářku jste nejspíš špatně pochopila, nebo Vás ta paní zbytečně straší! U mladých fen po prvním hárání je naprosto normální a běžné, že se cecíky zvětší, můžou i promodrat, může z nich něco téct... Je to podobné jako u lidí (i když to srovnávání nemám rád) - děvčatům taky v určitém věku narostou prsa a tělo začne vyspívat. Skryté hárání je poměrně vzácné a pravděpodobnost, že ho prodělala Vaše fena 2 měsíce po normálním, běžném hárání, se limitně blíží nule.
Osobně se domnívám, že Vaše fenka neměla ani falešnou březost ani skryté hárání. Zkrátka jen dospěla. Pokud byste se ale měla zbytečně stresovat, raději spočítejte, kdy zhruba k tomu údajnému nakrytí došlo, a přibližně měsíc po tom zajděte na veterinu na ultrazvuk. Veterinář Vám jistě stoprocentně vyvrátí, nebo potvrdí Vaši obavu.
A ještě si neodpustím poznámku na závěr. :-) Já osobně bych asi změnil veterináře. Člověk, který není schopen vysvětlit srozumitelně, kde je problém a zbytečně klienty zahltí nesmyslnými informacemi, by nebyl moje „krevní skupina“. :-)
Dasvo, moc děkuji za příspěvek a odpověďi na mé dotazy. Mě se to zdálo nemyslitelné, aby měla opět hárání, tak brzo. Ale určitě jít na ultrazvuk je jistota :-). Ale i tak mi to přijde nelogicke, aby fena měla plodné období hned dva měsíce po prvním h. Pes jak tady byl, neprojevoval nějaké náznaky, že by fenu chtěl, aspoň mě to tak přišlo..
Já myslím, že jsme to pochopily správně viz věta: Moje fena mela v polovine prosince po prvním harani. O dva měsíce jsem s ni byla na vete a dozvedela jsem se, ze ma skrytou falesku. Mela natekle ceciky..... - takže ne skryté hárání, ani skrytou falešku, ale dva měsíce po hárání jde o normální falešku, ne? Netřeba v tom hledat vědu.
Takže, šlo dejme tomu o falesku, ale v mensi mire, nez mají třeba jine feny?
Ale tedy podle vas všech, co jste mi reagovali žádné skryté harani neprobehlo?
To byla ma hkavni otazka, jestli je vůbec možné, aby měla za tak krátkou dobu po svém prvním harani další, ale skryte? :-)
Děkuji :-)
anika2010
napsal(a):
Takže, šlo dejme tomu o falesku, ale v mensi mire, nez mají třeba jine feny?
Ale tedy podle vas všech, co jste mi reagovali žádné skryté harani neprobehlo?
To byla ma hkavni otazka, jestli je vůbec možné, aby měla za tak krátkou dobu po svém prvním harani další, ale skryte? :-)
Děkuji :-)
Ne, určitě neproběhlo. Falešku má každá fena jinou, některá žádnou, jedna jen zvětšené cecíky, další pokníkává - prostě ufňukaná jiná dělá pelechy a nosí tam hračky. Feny nemám, ale co tak čtu, čím znuděnější fena, tím horší projevy
lesnížínka
napsal(a):
Ne, určitě neproběhlo. Falešku má každá fena jinou, některá žádnou, jedna jen zvětšené cecíky, další pokníkává - prostě ufňukaná jiná dělá pelechy a nosí tam hračky. Feny nemám, ale co tak čtu, čím znuděnější fena, tím horší projevy
Tak radikální být nemůžete. skryté hárání není fake news..