Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.4.2019 19:46
Dalmatinek29

XXX.XXX.96.247

Zdravím,
Máme doma 9ti týdenní štěně dalmatína. Je moc šikovný, hygienu už celkem ovladáme a na zavolání většinou přijde. Hodně si s ním hrajeme, doma je to ocásek, všude chodí za náma.
Ale k problému... Když chceme jít na procházku, tak v naší ulici, než zajdeme do přírody se zastaví a dál nechce. Ale jakmile se dostaneme tak po půl hodine do přírody, tak je to lepší a potom ho pustím a už běhá normálně. S vodítkem ani obojkem problém nemá, jen s tou ulicí do toho ,,lesa” . Vždy se ho snažím lákat na pamlsky milým hláskem, přivoláním. Trochu se pohne, ale pak se zas zastaví. Když se dostaneme do lesa, je v pohodě.
Když jdeme z lesa, tak zas normálně až skoro tahá domů. Je to tak už od začátku, máme ho týden. S tím, že chodíme na procházky od druhého dne. Nic ho v ulici neděsí, jen se mu prostě nechce z domu, ale pak si to v lese šíleně užívá. :)
Chceme už pomalu začít socializovat a s tímhle to jde trochu hůř. Nevíte někdo co s tím? Děkuji.

17.4.2019 19:51
Terven

XXX.XXX.110.147

Dalmatinek29 napsal(a):
Zdravím,
Máme doma 9ti týdenní štěně dalmatína. Je moc šikovný, hygienu už celkem ovladáme a na zavolání většinou přijde. Hodně si s ním hrajeme, doma je to ocásek, všude chodí za náma.
Ale k problému... Když chceme jít na procházku, tak v naší ulici, než zajdeme do přírody se zastaví a dál nechce. Ale jakmile se dostaneme tak po půl hodine do přírody, tak je to lepší a potom ho pustím a už běhá normálně. S vodítkem ani obojkem problém nemá, jen s tou ulicí do toho ,,lesa” . Vždy se ho snažím lákat na pamlsky milým hláskem, přivoláním. Trochu se pohne, ale pak se zas zastaví. Když se dostaneme do lesa, je v pohodě.
Když jdeme z lesa, tak zas normálně až skoro tahá domů. Je to tak už od začátku, máme ho týden. S tím, že chodíme na procházky od druhého dne. Nic ho v ulici neděsí, jen se mu prostě nechce z domu, ale pak si to v lese šíleně užívá. :)
Chceme už pomalu začít socializovat a s tímhle to jde trochu hůř. Nevíte někdo co s tím? Děkuji.

Přejde to, pro štěňata v tomto věku je to úplně typické a už se to tu i několikrát řešilo. Mláďata psovitých šelem to mají takto naprogramované, aby se netoulala daleko od nory
U nás to bylo stejné, dostat se dál od domu bylo umění, ale když už se to podařilo, tak štěně bylo v pohodě a řádilo jak černá ruka...zrovna tak pokud jsme třeba někam vyjeli autem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.4.2019 21:50

Můj pes byl to samý....zkraje jsme se po ulici pohybovali tak, že jsem si sedla na bobek a zavolala k sobě a zase zásek, takže znova na délku vodítka, zase sednout na bobek..
Neříkám, že tohle je ta správná cesta, mě nic lepšího nenapadlo...pejsek byl sice od chovatelky socializovanej s dětma, s kočkama, ale bydleli na vesnici, takže městskou ulici neznal, navíc je od přírody bázlivka, no a taky to zvládnul.

To co píše Terven bylo u nás hodně podobný...dál od domu, nejlépe v přírodě procházkoval bez problémů.

17.4.2019 23:00

Dalmatinek29 napsal(a):
Zdravím,

Je to miminko, psí miminko. Přistupujte tak prosím k němu. Co byste chtěli a očekávali od půl ročního dítěte? To si vždy představte.

18.4.2019 05:56
Dalmatinek29

XXX.XXX.96.247

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to miminko, psí miminko. Přistupujte tak prosím k němu. Co byste chtěli a očekávali od půl ročního dítěte? To si vždy představte.

Vím, že je to psí miminko. Proto na něj v ničem nespěchám a vůbec nevíte, jak se k němu chovám. Ptala jsem se na problém.
Od ,,nory” nechce, ale pak si to užívá. Chodím s ním na krátké procházky. Nevím, co vám na tomhle přijde špatně.

18.4.2019 06:05
Dalmatinek29

XXX.XXX.96.247

Tak to se mi oddychlo, že se to změní. Možná ho(dokud ho unesu :D) přenést do přírody a domů už to zvládá.
Také ho máme z vesnice, takže na ruch není moc zvyklý, ale lepšíme se:-)
Už nejančí, když projede auto.

18.4.2019 08:49
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Dalmatinek29 napsal(a):
Tak to se mi oddychlo, že se to změní. Možná ho(dokud ho unesu :D) přenést do přírody a domů už to zvládá.
Také ho máme z vesnice, takže na ruch není moc zvyklý, ale lepšíme se:-)
Už nejančí, když projede auto.

Osobně bych to nošení moc nepraktikovala. To není řešení. A se štěnětem se lépe pracuje v tomto věku, než se starším, takže bych na tom začala pracovat hned. Mě na tohle fungovalo pustit vodítko a jít dál sama - pes pak po pár metrech okamžitě běžel za mnou, když se zase zasekl, tak jsem vodítko zase pustila. Ale neplatí to na všechna štěňata, některým bude jedno, kam jdete . A taky to nejde praktikovat všude - u silnice, kde je provoz atd... Ještě by mohl zafungovat druhý pes, který půjde s vámi.

18.4.2019 15:33

Dalmatinek29 napsal(a):
Vím, že je to psí miminko. Proto na něj v ničem nespěchám a vůbec nevíte, jak se k němu chovám. Ptala jsem se na problém.
Od ,,nory” nechce, ale pak si to užívá. Chodím s ním na krátké procházky. Nevím, co vám na tomhle přijde špatně.

Právě že na něj spěcháte a máte na něj přehnané nároky. Divíte se že nejde svižným tempem jako dospělák. Po půl hodině dojdete do přírody a teprve začíná procházka? V 9 týdnech je už přetížený po té půl hodině - všechno je pro něj nové, je to moc vjemů, pachů...

My jsme to se štěňátkem labradora dělali tak že buď jsme šli jen v okolí paneláků, na louku atd. Nebo autem jeli do přírody a tam se šli projít, pak jsem ho poponášela pokud už byl unavený. A zase ťapkal sám. 200m jsme šli kolikrát půl hodiny. Nebo do centra kvůli socializaci a taky jsem ho nesla část procházky, odpočívali jsme.

Nechte ho v klidu poznávat svět, ať si rychlost chůze určuje sám.

18.4.2019 16:53
Dalmatinek29

XXX.XXX.96.247

Právě že na něj spěcháte a máte na něj přehnané nároky. Divíte se že nejde svižným tempem jako dospělák. Po půl hodině dojdete do přírody a teprve začíná procházka? V 9 týdnech je už přetížený po té půl hodině - všechno je pro něj nové, je to moc vjemů, pachů...

My jsme to se štěňátkem labradora dělali tak že buď jsme šli jen v okolí paneláků, na louku atd. Nebo autem jeli do přírody a tam se šli projít, pak jsem ho poponášela pokud už byl unavený. A zase ťapkal sám. 200m jsme šli kolikrát půl hodiny. Nebo do centra kvůli socializaci a taky jsem ho nesla část procházky, odpočívali jsme.

NESPĚCHÁM NA NĚJ!
Ta půl hodina byla řečena obrazně, pardon, že to vyznělo jinak.

Dojdeme na louku, tam chvíli blbnem a jdem zase zpátky. Většinou procházka trvá tak 15-30 minut celkově. S přestávkami.
Začali jsme teď chodit blíž k silnici, aby si zvykal na auta, s kamarádčiným pejsek apod. Zas nejsem magor, abych byla někde hodinu venku se štěnětem.
Jen jsem se zeptala na problém s tou ulicí.

18.4.2019 16:56
Dalmatinek29

XXX.XXX.96.247

Chodíme na mini procházky, ale velmi často. Neznáte mojí situaci se štěnětem, tak mě hned prosím nesuďte. Děkuji

18.4.2019 17:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Dalmatinek29 napsal(a):
NESPĚCHÁM NA NĚJ!
Ta půl hodina byla řečena obrazně, pardon, že to vyznělo jinak.

Dojdeme na louku, tam chvíli blbnem a jdem zase zpátky. Většinou procházka trvá tak 15-30 minut celkově. S přestávkami.
Začali jsme teď chodit blíž k silnici, aby si zvykal na auta, s kamarádčiným pejsek apod. Zas nejsem magor, abych byla někde hodinu venku se štěnětem.
Jen jsem se zeptala na problém s tou ulicí.

Zas nejsem magor, abych byla někde hodinu venku se štěnětem.

a tak já jsem klidně se štěnětem byla venku dýl jak hodinu a nevidím na tom nic špatného. Jasně, že jsme nechodili hned na x km. Ale dojít (nebo dojet) třeba na nějakou louku a tam si na hodinu, dvě sednout, hrát si se štěndem, nechat ho zkoumat, nechat ho odpočívat - proč ne? Stejně tak jsem chodila třeba ke krávám ve výběhu, k rybníku, k řece, do parku, na zahrádku do hospody. Nebo se psím "kámošem" blbnout. Nikdy jsem se nijak neřídila tím, kolik minut mám být se štěnětem venku, nebo kolik km může ujít. Řídím se prostě podle psa. A pokud to štěně někde venku na louce nebo v parku baví - zkoumá si tam, hraje si tam se mnou - tak tam budeme klidně hodinu (když je hezky) a až bude unavené, tak si tam v klidu lehne a prospí se.

18.4.2019 23:05

200 metrů za půl hoďky???...to jste teda byli sprinteři ...my na roh ulice...cca 30 metrů za 20 minut

Tichošlápek

22.4.2019 15:17
Tichošlápek

XXX.XXX.173.3

Podle mne se jen "vzteká", nebo trucuje ale až zjistí že je to fajn rychle na to zapomene.Jinak asi to je normální štěněčí chování - později to přestane 😉

22.4.2019 15:34

Minulou fenu jsem měla od chovatele, který štěňata venčil spolu s fenou, v 7 týdnech, když jsme si jí brali, byla schopna ujít 5 km- tvrdil. Ta problém neměla, byla chodec.Nynější fena vyrostla v "odchovně" a dvorku, nebyla nikam venčena mimo a chovala se stejně jako vaše, já jsem štěně prostě na chvilku poponesla.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík