Jak odnaučit štěně "útočit" na děti

Německý ovčák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.4.2019 14:57
turistka

XXX.XXX.245.153

Dobrý den, ráda bych požádala o radu. Mám 3,5 měsíční fenku NO po pracovně vedených rodičích. Je hodně temperamentní, jako každé štěně se snaží kousat do rukou a do nohou při chůzi. Tento zlozvyk se nám daří úspěšně odbourávat (zmáčknutí čumáku nebo přitlačení hrudníku k zemi, jako ve smečce, doprovázené povelem "nesmíš"), nicméně problém je u dětí (máme téměř pětiletá dvojčata). Jakmile je totiž vidí běžet či jinak se rychle pohybovat (jízda na lanovce, houpání), okamžitě běží se jim zakousnout do nohy(nohavice) nebo rukávu. V podstatě to vypadá jako klasické "zadržení pachatele" policejním psem. Na povel "nesmíš" nereaguje, pustí až v okamžiku, kdy přiběhneme k nim. Snažíme se děti vést k tomu, aby nekřičely a neutíkaly, ale to je taky trochu oříšek v jejich věku. Jinak je šikovná a chápavá, ale tohle mi přijde skorojako "pudové" chování. Cvičák je samozřejmě v plánu co nejdřív. Předem děkuju za rady.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.4.2019 15:58

Naprosto normální štěněcí chování......naše bábi za sebou tahala koště, když byla ovčanda štěndo, protože jinak by jí měla zakouslou v noze....akorát nás teda nikdy nenapadly metody typu...zmáčknu čumák, přitlačím k zemi...moje současná fena byla děsnej kousavej.......no světe div se obě z toho prostě vyrostly

19.4.2019 16:41

jo, je to pudové ve smyslu pro štěně zcela přirozené.

nemá cenu za to štěně trestat, akorát si kazíte vztah.

19.4.2019 16:56

Přesně, štěně nijak nepacifikujte, dělá to pudově a nerozumí Vašemu “nesmíš”, noste u sebe, i děti ať nosí pletený uzel, https://www.spokojenypes.cz/bavlnene-pretahovadlo-trojuzel-500g-60cm/ jakmile se štěně přiřítí, tak začne před ním pohybovat tím uzlem a jakoby se s ním perte, přes pamlskek učte “pusť”.

19.4.2019 17:12
bobina65

XXX.XXX.124.148

Děláte chybu , ve smečce by ji nikdo za takové chování nemačká k zemi. Asi jste neměli nikdy štěňata, fena je tak nikdy netrestá klidně se nechá tahat za ocas a když se jí to nelíbí vyskočí třeba na boudu.
Měla jsem štěňata i vnoučata ,která si s nimi hrají a říkám jim, že je to čest když je koušou, protože je berou za kamarády. Buď dát dětem něco co budou tahat a malá to může kousat, nebo dát štěněti postroj a vodítko a držet ji a učit, že si může hrát na kousání jen s vámi. Mám to doma nyní to samé,máme nového pejska, který skáče z radosti a samozřejmě nejmladší vnouče je oběť. Protože piští běží a má z toho samozřejmě legraci. Buď se musí zavřít nebo ho musím zatím dávat na vodítko v jeho přítomnosti. Děti tak miluje , až je tím nebezpečný.

19.4.2019 17:26

Nechci být kousavá, ale nedá mi to:

.Snažíme se děti vést k tomu, aby nekřičely a neutíkaly, ale to je taky trochu oříšek v jejich věku.

U pětiletých dětí je to oříšek a to mají jistě víc rozumu a samozřejmě už i spoutě věcí rozumí na rozdíl od 3,5 měsíčního psího mimina, které naopak za jeho přirozené chování trestáte??.....jak to, že ještě po pěti letech nemáte děti vychované tak, aby na povel přestaly s činností, kterou jim zakážete...a jak dlouho máte štěndo...6 týdnů??...a to už to má ovládat.
Tohle není nic ve zlém, tím nemyslím, že máte nevychované děti...ale přesně jak píšete...jsou to děti.....no a štěně je prostě štěně...zkuste se nad tím zamyslet.

Pro moje současné psy byla největší oběť moje mladší dcera...přesně ten případ, jak píše Bobina...jakmile se na ní štěňata rozeběhla, tak začala pištět a utíkat....štěňata z toho byla celá hin, protože ta super hra.....to je ta legrace.......no a když už si fakty nechtěla hrát na babu, tak si kecla na gauč, nohy dala nahoru, kam se ještě v tý době štěnďata nevyškrábala......

Jinak bych zkusila to, co píše Rájka, na vyzkoušení je to nejrozumější způsob.

19.4.2019 19:04
primule

XXX.XXX.50.162

Bože můj, vždyť je to mimino, tohle chování je pro něj naprosto přirozené. Sorry, ale pokud takhle malé štěně trestáte za to, co dělají všechna štěňata, tak jste si ho vůbec pořizovat neměli.

19.4.2019 19:54
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechci být kousavá, ale nedá mi to:

.Snažíme se děti vést k tomu, aby nekřičely a neutíkaly, ale to je taky trochu oříšek v jejich věku.

U pětiletých dětí je to oříšek a to mají jistě víc rozumu a samozřejmě už i spoutě věcí rozumí na rozdíl od 3,5 měsíčního psího mimina, které naopak za jeho přirozené chování trestáte??.....jak to, že ještě po pěti letech nemáte děti vychované tak, aby na povel přestaly s činností, kterou jim zakážete...a jak dlouho máte štěndo...6 týdnů??...a to už to má ovládat.
Tohle není nic ve zlém, tím nemyslím, že máte nevychované děti...ale přesně jak píšete...jsou to děti.....no a štěně je prostě štěně...zkuste se nad tím zamyslet.

Pro moje současné psy byla největší oběť moje mladší dcera...přesně ten případ, jak píše Bobina...jakmile se na ní štěňata rozeběhla, tak začala pištět a utíkat....štěňata z toho byla celá hin, protože ta super hra.....to je ta legrace.......no a když už si fakty nechtěla hrát na babu, tak si kecla na gauč, nohy dala nahoru, kam se ještě v tý době štěnďata nevyškrábala......

Jinak bych zkusila to, co píše Rájka, na vyzkoušení je to nejrozumější způsob.

zadavatelko, tady to máte krásně vysvětlené ....... je to prostě štěndo, teď je hodně malinký, tak hru přesměrujte na něco, co kousat může, takže děcka povinně hadr do ruky :) ....... nebo místo přimáčknutí na zem, ho můžete obejmout a uhladit do klidu, ale to půjde u pracáka asi těžko :)

20.4.2019 17:11

Děti se určitě chtějí na zahradě vyřádit. Úplně nejjednodušší je, nechat je chvíli řádit se psem a potom odvést unavené štěně do klidu (nebo ho zabaví dospělí), aby děti měly zahradu zas pro sebe.

20.4.2019 17:39

tak snad je tady na řadě smysluplná výchova/výcvik........

20.4.2019 21:30

Když byli pesani štěňata, tak jsme dost často pronášli doma říkanku..
"Chodí štěně okolo, nedívej se na něho, kdo se na něj koukne, toho Sára kousne"
což myslím, že asi hovoří za vše a byla to pravda...ani nikdo nemusel běhat a křičet, s feňulí stačilo, když teda zrovna nekousala a neútočila sama od sebe, navázat oční kontakt a stalo se z ní "útočítcí zuřivé monstrum"

No a teď ta moje nejhodnější, nejpřítulnější psí holka, která i při hře na boj "kouše" s citem i v tom největším zápalu, leží vedle mě a já se tady při vzpomínce na to, jakej byla malej ďábel, musím usmívat.......to miminkovský období u pejsků tak strašně rychle uteče, že mi s odstupem času vždycky přijde, že jsem si to štěndo ani neužila a to se štěňaty trávím každou volnou minutu.

20.4.2019 22:08

Naše děti žily na nábytku(křesla gauč, hopsaly po tom jako tarzanky ) jak daly nohu na zem, měly tam zakouslou malou piraňu kříženou s krokodýlem- mladou erdelu, a neustále mě peskovaly: "my jsme nechteli eldelteliela".....vláčené odrostlé batole po podlaze za punčocháčky byla zábava pro psa i dceru....psa to výměnou zubů přejde, jen je opravdu potřeba na hry dohlížet a štěně korigovat(kousání do obličeje, prostě přetáčení psa, tzn. že se hrou rozdovádí a.t.d.) psa netrestejte jen ho naučte jak moc může stisknou a jak se bude hra hrát....dítě dostane uzel do ruky a pes se muže snažit dítě táhnout, přetahovat se., jen opět opakuji, u her musí být rozhodčí, vy, jsou to "děti".
Nynější fena. bulina, taky kousala, dělaj to prostě všechna štěňata, jen to už děti odrostly a prostě se zavřely do pokojíku a štěně je "nezajímalo" až se vyhajaly, byly ochotné se štěňátkem poňuchat....

21.4.2019 21:14
21.4.2019 21:20
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
:-))

Tak to je bomba 😂

23.4.2019 13:43
inusanka

XXX.XXX.98.58

Děkuji za téma, zase vidím svého dnes už 34 letého synka jak ho rostoucí fudlák tahá po dost velkém domě za nohavici. Okusoval obě děti a obě děti byly šťastné jako blechy.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík