Zlatý retriever šteniatka s PP

Prodám Zlatého retrívra - Chovateľská stanica,,Diamond in the heart,, ponúk...
Dohodou
Ahoj,
mám tady dotaz pro zlaťáčkáře :-) chtěla bych si pořídit druhé štěně zlatáka, ale zarazila mě cena. Je pravda, že jsem se koukala no dobrou chovku. Paní chová více než deset let, u psů a fen má velké množství testů na nemoci s výbornými výsledky. Cena tam za fenku je 30 tis., je to reálné? Já si kupovala papírovou fenku tehdy za 10 tis. s dobrý původem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Letos fena i za 35 tisíc, ale dá se sehnat i do 20ti, chce to hledat, mrkněte na FB, teď má nebo bude mít štěňata spousta chovatelů.... od Chlumeckého rybníka, z Boticskych meandrů, Měsíční pláně, Fidela Amiko a další. Je taky sezona výstav, zajeďte si třeba na nějakou a zkuste si s majiteli zlaťáků popovídat, jsou vstřícní, poradí vám. Já čekám na štěňátko od loňského roku, už je na cestě, narodí se kolem 20. května
Ta cena je opravdu přemrštěná, pokud se nejedná o exkluzivní zahraniční krytí, ale cenu nastavuje trh a dokud je poptávka,tak si tyhle sumy nárokují i chovatelé, kteří mají zvířata uchovněná na minimu. Nedávno se právě o cenách vedla velká diskuze na FB, ani většina normálně myslících chovatelů tyhle částky nechápe, a bohužel to pak nahrává množitelům bez pp. Dá se sehnat kvalitní štěně o deset tisíc (někdy i víc) levnější
janaa
napsal(a):
Ta cena je opravdu přemrštěná, pokud se nejedná o exkluzivní zahraniční krytí, ale cenu nastavuje trh a dokud je poptávka,tak si tyhle sumy nárokují i chovatelé, kteří mají zvířata uchovněná na minimu. Nedávno se právě o cenách vedla velká diskuze na FB, ani většina normálně myslících chovatelů tyhle částky nechápe, a bohužel to pak nahrává množitelům bez pp. Dá se sehnat kvalitní štěně o deset tisíc (někdy i víc) levnější
Taky to tak vnímám. Prodávat štěně, které není ze zahraničního krytí a nemá ani žádnou jinou zkoušku než OVVR a případně canisterapeutickou, mně přijde přes čáru. I 25 tisíc mně přišlo před 2 lety moc, ale budiž, 35 bych nedala. Bohužel je to tak, že pokud je poptávka, je i nabídka, štěňata jsou většinou rezervovaná už před porodem, hlavně fenky. A takoví chovatelé to obhajují tím, že všechno zdražilo, tak i psi. A pak se člověk diví, že spousta lidí obhajuje chov psů bez PP.
GAELLE
napsal(a):
35 bych tedy za retrívra nedala....................strašný
Taky ne. Člověk by za tu cenu třeba očekával nějaký servis navíc, paradoxně ho spíš poskytují ti, kteří prodají štěně za rozumnější cenu, pomůžou třeba s výstavami a s výcvikem.
napsal(a):
Taky to tak vnímám. Prodávat štěně, které není ze zahraničního krytí a nemá ani žádnou jinou zkoušku než OVVR a případně canisterapeutickou, mně přijde přes čáru. I 25 tisíc mně přišlo před 2 lety moc, ale budiž, 35 bych nedala. Bohužel je to tak, že pokud je poptávka, je i nabídka, štěňata jsou většinou rezervovaná už před porodem, hlavně fenky. A takoví chovatelé to obhajují tím, že všechno zdražilo, tak i psi. A pak se člověk diví, že spousta lidí obhajuje chov psů bez PP.
no plemeno které máme v plánu my (též se mají štěňata narodil v půlce května a chceme naopak pejska) loni 500 eur, letos 600 eur. Pes je import z ciziny ale asi ani to není záruka úspěchu - tady mám na mysli spíše zdraví, vystavovat nemíníme.
v čr cena kolem 10tis. 35 bych nedala ani omylem a to za žádného psa. A zrovna ti retrívři na tom zdravotně nic moc nejsou. U nás jsou vidět jen oni, jorkšíři a jrt. Kam zmizeli ostatní plemena netuším...................
Kto by "nedal za psa toľko" - to napríklad čakáte napr pol roka na vrh, a keď sa zistí koľko ich je a teda aj cena, tak poviete nie ďakujem budem čakať pol roka inde?
Alebo viete cenu už pred narodením?
Alebo proste moc nevyberate?
Lebo ja si zas neviem predstaviť, že by ma hoci aj 10000 navyše oproti očakávanej cene odradilo od šteňaťa, ktoré bude zdravotne aj pracovnými vlastnosťami rodičov spĺňať to čo hľadám a ja by som mala čakať ďalší rok kým bude ďalší taký vrh niekde inde.
L(phi)
napsal(a):
Kto by "nedal za psa toľko" - to napríklad čakáte napr pol roka na vrh, a keď sa zistí koľko ich je a teda aj cena, tak poviete nie ďakujem budem čakať pol roka inde?
Lebo ja si zas neviem predstaviť, že by ma hoci aj 10000 navyše oproti očakávanej cene odradilo od šteňaťa, ktoré bude zdravotne aj pracovnými vlastnosťami rodičov spĺňať to čo hľadám a ja by som mala čakať ďalší rok kým bude ďalší taký vrh niekde inde.
cenu víme už před narozením a už jsme měli štěňátko vyhlídnuté v jiné stanici ale narodila se jen jedna fenka a my chceme kluka. 35 bych opravdu za psa nedala. A v našem případě se moc vybírat nedá, stanic je málo a štěňata skoro nikde neplánují. Pokud to dopadne pojedem z Polabí až za Košice ..................
L(phi)
napsal(a):
Tak člověk si musí určit priority. Dřív jsem se na to dívala stejně jako vy. Časem jsem dospěla k tomu, že na štěně si radši počkám, třeba i rok, ale budu mít záruku nejen toho zdraví. Dopředu stejně nic nevíte.....jestli bude mít pes v dospělosti korektní skus, klouby nulové nebo sestoupla varlata či něco jiného. Štěně můžete mít zamluvené a fenka třeba po krytí vůbec nezabřezne, nebo se nenarodí pohlaví, které chcete, nebo se narodí třeba jen tři a na vás už podle pořadniku nezbyde.
Jako běžný zájemce o štěně bych prostě přes třicet za štěně, které chci "jen" jako společníka a je z průměrného vrhu a jedná se o hodně početné plemeno nedala. Dala jsem přes třicet tisíc za štěně labradora ze Slovenska, ale tam se jednalo o exkluzivní krytí veleúspěšným psem s maximálními předpoklady zdraví, exteriéru,povahy a pořizovala jsem si ho na chov a na práci. Fena je megaúspěšná, zrovna má taky štěňátka,ale prodávám je za průměrnou cenu labíků u nás. Protože pro mě je apriori důležité,aby se štěnda dostali do rukou majitelé, pro které to bude parťák a člen rodiny na celý život. Nebudu prodávat samozřejmě pod cenou, jednak pro nějakou záruku,že si štěňata zájemci nebudou vybírat jen podle ceny, jednak samozřejmě nebudu na vrhu prodělávat, ale nebudu cenu ani šroubovat,abych si potenciální super majitele odradila jen cenou. Protože to pak opravdu nahrává množákům bez pp. On si normální člověk nechá vysvětlit a pobere fakt, že když množák prodává bezpapoše za deset, tak kvalitní štěně s pp bude za patnáct, osmnáct, ale dát o dvacet víc, to už je o něčem jiném. A nemusí jít těm lidem jen o peníze. Třicet za štěně, to už opravdu musí být něco extra a musí tomu odpovídat kvalita a předpoklady
No je to perfektní spojení, vybírala jsem chovku,tak abych měla předpoklad co nejlepší povahy a hlavně zdraví. U zlaťáků to zdraví nei úplně super, js se koukala po chovce která své svěřence testuje nejen na dysplazii. Děkuji za reakce. Apropo, kolik z vás co tu přispívalo se kolem zlaťáků motá a příspěvky jste psali ze své zkušenosti?
Karin.sehn
napsal(a):
No je to perfektní spojení, vybírala jsem chovku,tak abych měla předpoklad co nejlepší povahy a hlavně zdraví. U zlaťáků to zdraví nei úplně super, js se koukala po chovce která své svěřence testuje nejen na dysplazii. Děkuji za reakce. Apropo, kolik z vás co tu přispívalo se kolem zlaťáků motá a příspěvky jste psali ze své zkušenosti?
Karin,jak jsem psala v prvním příspěvku, o problematických a nadhodnocených cenách se momentálně vedou velké diskuze i mezi chovateli a velká část seriozních chovatelů je z toho dost znechucená,jakým směrem se to ubírá
janaa
napsal(a):
Karin,jak jsem psala v prvním příspěvku, o problematických a nadhodnocených cenách se momentálně vedou velké diskuze i mezi chovateli a velká část seriozních chovatelů je z toho dost znechucená,jakým směrem se to ubírá
jj, je to paradox - třeba u našeho plemene se na horní hranici běžné ceny nabízí často štěňata po naprosto podprůměrných matkách, bez zkoušek, bez nepovinných zdravotních testů, které prolezly bonitací často jen s boží pomocí (hlavně pokud jde o povahu). prostě si majitel napíše inzerát, že prodává TOP kvalitu pro náročné, a přitom nikdo příčetný, kdo se v plemeni orientuje by si po takové feně nevzal štěně ani s pistolí u hlavy
Člověk až kouká, kam sahá odvaha až drzost těchto lidí - přitom zrovna ten člověk, kterého mám na mysli chtěl ode mě štěně, po opravdu kvalitních rodičích ze zahraničního krytí, a cena (za stejnou teď nabízí ty svoje hrůzy z krytí v ČR), se mu zdála vysoká, a myslel si, že mu prodám fenu za 9 tis. . Poslala jsem ho do háje, a pak ze mě tahal štěně ještě jeho otec, ale stejně bych jim nic neprodala, protože měli doma 2 uchovněné feny, a další 2 mladé ze svého odchovu, takže na první pohled množitelé ...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
jj, je to paradox - třeba u našeho plemene se na horní hranici běžné ceny nabízí často štěňata po naprosto podprůměrných matkách, bez zkoušek, bez nepovinných zdravotních testů, které prolezly bonitací často jen s boží pomocí (hlavně pokud jde o povahu). prostě si majitel napíše inzerát, že prodává TOP kvalitu pro náročné, a přitom nikdo příčetný, kdo se v plemeni orientuje by si po takové feně nevzal štěně ani s pistolí u hlavy
Člověk až kouká, kam sahá odvaha až drzost těchto lidí - přitom zrovna ten člověk, kterého mám na mysli chtěl ode mě štěně, po opravdu kvalitních rodičích ze zahraničního krytí, a cena (za stejnou teď nabízí ty svoje hrůzy z krytí v ČR), se mu zdála vysoká, a myslel si, že mu prodám fenu za 9 tis. . Poslala jsem ho do háje, a pak ze mě tahal štěně ještě jeho otec, ale stejně bych jim nic neprodala, protože měli doma 2 uchovněné feny, a další 2 mladé ze svého odchovu, takže na první pohled množitelé ...
No,ono co si budeme povídat, ceny totiž převážně určují množky s PP, které produkují xx vrhů ročně. A ty ve většině případů nabízejí průměrnou kvalitu s hezkým pozlátkem a obrázky. Chovatelé,co dělají jeden vrh za rok,dva,tři, ti tu cenu tak neovlivňují. Ale z mého pohledu je to stejně jako u všeho v chovu vždy na konkrétním chovateli a jeho svědomí, ať se jedná o cenu, kvalitu spojení, genetické testy atd. Ale fakt je,že nad nehorázností cen (a taky tvrzení o daných psech) člověku občas spadne brada. Takovou drzost já bych si nedovolila, a to si myslím mám feny, které mají chovu opravdu co nabídnout a prokázaly svoji kvalitu a potenciál mnohokrát. Akorát já jsem hovno chovatel, pro mě je priorita spokojená rodina, kde pes šťastně prožije 15 let života, jestli ho vezmou na výstavy, zkoušky atd. to už je pro mě jen třešnička na dortu. A je pravda, že chovám,jen když si chci nechat něco doma,protože ty nervy okolo, to je na mě vždycky moc :-))))
Karin.sehn
napsal(a):
Ale u zlaťáků se už dnes testuje běžně na OCD ramene i na genetické vady očí. Já budu po zkušenostech dělat i vyšetření srdce.
No já se právě koukala, že hodně chovatelům stačí, že udělají dysplazii a konec. A v takovych testech nejsou rodiče úplně čistí a stejně za jejich štěňata chtějí kolem dvaceti no. Jak jsem projížděla inzerci, tak jsem se nestačila divit. Ještě se mi zdála dobrá chovka z karpentné. Máte někdo zkušenosti? Mám to sice dál, ale líbí se mi jak jsou testovaní ti psi a charakterové suproví, viděla jsem nějaké odchovance jednou na nějaké výstavě...
Karin.sehn
napsal(a):
No já se právě koukala, že hodně chovatelům stačí, že udělají dysplazii a konec. A v takovych testech nejsou rodiče úplně čistí a stejně za jejich štěňata chtějí kolem dvaceti no. Jak jsem projížděla inzerci, tak jsem se nestačila divit. Ještě se mi zdála dobrá chovka z karpentné. Máte někdo zkušenosti? Mám to sice dál, ale líbí se mi jak jsou testovaní ti psi a charakterové suproví, viděla jsem nějaké odchovance jednou na nějaké výstavě...
Poslala jsem vám zprávu, veřejně to tady propírat nechci.
Karin.sehn
napsal(a):
No uprimne - kolem chovu GR se pohybuji uz hezkou radku let a nestacim se posledni dobou divit.
V CR jsou v soucasnosti lide, kteri si klidne reknou za odchov 30-35 tisic i pres to, ze je to domaci kryti a po psovi je tu treba 20 vrhu. Take jsou tu lide, kteri dokazi novym majitelum sdelit, ze pes BUDE CHOVNY a nechaji si to radne zaplatit. Zajimalo by me, kde fasuji kristalove koule ...
Add vysetreni. Znam celkem dost chovek, kde je naprostym standartem krom povinneho DKK a povinne nepovinneho DLK i OCD (ramena) a dale geneticke testy na oci (GR PRA1, GR PRA2, PRA-prcd) a dale testuji i napriklad MD, ICT, NCL a podobne. Vetsina z nich kryje v zahranici, snazi se vyhnout oblibenemu plemenikovi a presto vybrat zajimavou krev, ktera nese zdravi, exterier i pracovni vlohy. A presto maji 20 tisic za stene jako strop. Protoze vetsina z nich to dela jako konicka a chov psu je nezivi.
Pokud ma byt stene jako partak na prochazky, prijde mi cena dost premrstena. Pokud si vybiram stene na chov, da se za tuhle cenu dovezt zajimave zvire z renomovanych chovek v zahranici ...
domi.t
napsal(a):
Ja som za šťeňa zaplatila 1000 eur a to nebolo žiadne zahraničné krytie-fenka zo Slovenska, otec z Čiech...Ako teraz čítam,asi som sa napálila a cena bola riadne premrštená Uvidíme, čo z psíka vyrastie
Fenka ze Slovenska, otec z Čech - zahraniční krytí :-)).
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.15
domi.t
napsal(a):
Ja som za šťeňa zaplatila 1000 eur a to nebolo žiadne zahraničné krytie-fenka zo Slovenska, otec z Čiech...Ako teraz čítam,asi som sa napálila a cena bola riadne premrštená Uvidíme, čo z psíka vyrastie
Proč - napálila? Chovatel nabídl prodejní cenu a Vy jste ji přijala. To je normální obchod.
Kromě toho tisíc Euro není nijak přemrštěná cena.
Přeji ať jste s pejskem spokojená!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.150.15
Proč - napálila? Chovatel nabídl prodejní cenu a Vy jste ji přijala. To je normální obchod.
Kromě toho tisíc Euro není nijak přemrštěná cena.
Přeji ať jste s pejskem spokojená!