Německý ovčák - štěňátka s PP

Prodám Německého ovčáka - Chovatelská stanice Adnyr Bohemia nabízí k prodej...
Dohodou
Dobrý den, chystám se s pejskem na první výstavu (oblastní výstava) ve třídě dospívající. Máme natrénovaný běh v kruhu a postoj, když se zadaří, tak i ukázku zubů a prohlídku varlat :-D. Poradíte mi, prosím, na co dalšího bych se ještě měla připravit? V kruhu běží nejlíp, když běží prostě u nohy a nikdo na něj nekřičí ani ho neláká, to asi není problém? Když ho postavím do postoje, tak ho můžu přidržet, nebo od něj musím poodstoupit? Krom toho, že ho pořádně učešu, tak jsou nutné nějaké kosmetické procedury? :-D Na foto je po koupání v řece, šamponem jsme ho ještě nikdy nemyli.
Děkuji :-)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Vše se naučíte pozorováním od ostatních .Jsou věci které prostě musíte odkoukat.Chtělo by to ale tzv vodiče on vodí psa Vy za kruhem psa jemně zavoláním povzbuzujete.Na první výstavě vše poznáte.pokud nedopadnete podle Vaších představ poučte se ze svých chyb a jedte na další výstavu.
marcelaamax
napsal(a):
Tak jsme shlédla nějaká videa z výstav NO, teda docela jsem se pobavila, to je opravdu komedie .
Hrozné. Moji rodiče vždy měli NO, chtěla jsem si vždycky toto plemeno pořídit, až vypiplám děti. Nakonec jsem se rozhodla pro jiný plemeno, když vidím, kam se NO řítí. Já celkově výstavy moc nemusím, ale s tím goldenem to na nějaké venkovní hravě a v tichosti zvládnu.
napsal(a):
Hrozné. Moji rodiče vždy měli NO, chtěla jsem si vždycky toto plemeno pořídit, až vypiplám děti. Nakonec jsem se rozhodla pro jiný plemeno, když vidím, kam se NO řítí. Já celkově výstavy moc nemusím, ale s tím goldenem to na nějaké venkovní hravě a v tichosti zvládnu.
Jo, mě taky výstavy nelákají a u těch NO je to teda vůbec extrém.
B.
napsal(a):
Jako mi přijdou všechny psí výstavy komediální, v čem Vám připadá u NO jiná/horší? :-D
Hlavně v tom, jak tam všichni pobíhají kolem kruhu a řvou 😃. Na některém videu běhali přímo i v kruhu.
https://www.youtube.com/watch?v=OVa84rca8Mc&t=612s
No celkově mi i to předvedení těch NO přijde takové zvláštní - oni vyloženě musí, nebo mají tahat?
Probíhá to tak ještě u nějakého plemene, nebo jen u NO?
https://www.youtube.com/watch?v=_K181WLKOSA
nemůžu si pomoct - ale vidím tam hrozný zmatek, jak všichni pobíhají a řvou. Mě to připadá spíš jako parodie na výstavu .
https://www.youtube.com/watch?v=fL62kOJOm7c
Jo, vypadá to spíš jak nějaké společné venčení:D
přece když to má být výstava, tak ti psi by měli být ohodnotitelní, tzn. chodit jeden za druhým a ne v chumlu jak to zrovna komu vyjde, neskákat u toho jak kozy... je pak už fuk, jestli ten pes má jít u nohy klusem nebo před psovodem klusem v tahu, ale ti NO u toho prostě dělají bordel
napsal(a):
přece když to má být výstava, tak ti psi by měli být ohodnotitelní, tzn. chodit jeden za druhým a ne v chumlu jak to zrovna komu vyjde, neskákat u toho jak kozy... je pak už fuk, jestli ten pes má jít u nohy klusem nebo před psovodem klusem v tahu, ale ti NO u toho prostě dělají bordel
No přesně, zmatek nad zmatek. Navíc ti psi teda vypadají strašně, si nemůžu pomoct. Já si takhle hrbatýho psa - goldena přivezla před 2 měsíci, neměl žádnej pohyb, žádný svaly. Teď už je to daleko lepší, jen bych teda potřebovala fígl, jak ho dostat do vody, protože nejlepší na kondičku by bylo to plavání a on mně potvora do tý vody furt nechce.
B.
napsal(a):
Ani když tam hodíte oblíbenou hračku?
Ne, počká, až ji někdo přinese blíž, kam dosáhne nohama, je vyčůranej
Až bude teplo, tak vlezu do přehrady já a zkusím, jestli poplave za mnou. Už teď mám hrůzu z té špíny
napsal(a):
Ne, počká, až ji někdo přinese blíž, kam dosáhne nohama, je vyčůranej
Až bude teplo, tak vlezu do přehrady já a zkusím, jestli poplave za mnou. Už teď mám hrůzu z té špíny
Snad vás nezklamu ale byť máme přivolání prakticky stoprocentni, do vody max metr od břehu řeky 😄, radši bude tajtrlikovat na břehu než aby si namocil kožíšek 😄
B.
napsal(a):
To my, když jdeme poblíž vody, tak musíme udržovat minimální vzdálenost aspoň 100 metrů od břehu, jinak je tam hned, i kdyby mrzlo třeba :-D
U fenky to mám stejně, akorát u nás není ta vzdálenost 100 metrů, ale kde to zná, tak i 2 kilometry.
napsal(a):
Néé, to není společné venčení - to jsou závody v canicrossu spojené s výstavou
To tahání je fakt normální? Oni neumí chodit u nohy? Navíc koukám, že chodí střídavě u levé i u pravé.....
napsal(a):
To tahání je fakt normální? Oni neumí chodit u nohy? Navíc koukám, že chodí střídavě u levé i u pravé.....
Oni když nejsou v tahu, tak těma šmatlavýma nohama pletou vánočku, a vypadá to, že každou chvíli upadnou - ten tah jim dává stabilitu ...
... ale chovatel exteriérových NO vám bude tvrdit, že takto je to správně 🤫
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Oni když nejsou v tahu, tak těma šmatlavýma nohama pletou vánočku, a vypadá to, že každou chvíli upadnou - ten tah jim dává stabilitu ...
... ale chovatel exteriérových NO vám bude tvrdit, že takto je to správně 🤫
Ale vypadá to jako nějaká hromadná rehabilitace psů po výhřezu plotýnky
Výstavy N.O. byly vždycky, už i dříve šokující podívaná a zážitek. Ovčouny mám od mládí na výstavě s N.O. jsem byla celkem 2x. To se fakt nedá. Sama mám exterieračku na výstavy( po matce šampionce) a ještě když byla mladší, mi chovatelka nabízela, že mi ji předvede a pomůže v kruhu. Už při odběru štěnda jsem jí řekla, že na výstavy ani chov ji nechci. Na výstavy jsem hodně jezdívala s barzojkou, to bylo úplně o něčem jiném, než je to u N.O. Vždycky jsme se setkali s chovatelkou, pokecali i s lidma, kteří měli barzoje s té stejné chovky i s jinými barzojkáři. Bylo to moc fajn, takové setkání s těmi lidmi. V kruhu to probíhalo v pohodě a bez komedie. Hezké časy. Nevím, jak je to teď u barzojků, budu se muset taky někam podívat. Pokud půjdete na výstavu s N.O. bude rozhodně lepší,když bude pes v tahu. Motání se okolo nohy,vpravo, vlevo vám sníží hodnocení. Lidé, kteří chodí s N.O. na výstavy, už připravují od štěňete.
https://www.youtube.com/watch?v=UtxE8MyJ3iA
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, úplně přesně jsou to závody v paracanicrossu, protože ti hrbatí chudáci vypadají jak postižení ...
No vypadá to trošku pohybově jako útok zombie Ale jako že dělají bugr, tak dělají no. Myslím že rozhodčí by měl být schopen poznat kvality a chyby i když ten pes zlobí, ne?
TyVed
napsal(a):
No vypadá to trošku pohybově jako útok zombie Ale jako že dělají bugr, tak dělají no. Myslím že rozhodčí by měl být schopen poznat kvality a chyby i když ten pes zlobí, ne?
To asi jo, ale mě to nepřijde jako dobré předvedení psa. A to bych to ještě chápala u nějakého "přírodního" primitivního plemene - ale u NO? U toho přece musí být snadné ho to naučit.
Ale jako přiznám se, že výstavy nejsou nic pro mě a loni jsem vystavovala fenu (štěně) poprvé. Nijak extra jsem ji teda na to nepřipravovala, ale tak na vodítku umí, na jméno slyší, pozornost mi věnuje a to nám stačilo. K mému překvapení se rozhodčímu to předvedení opravdu líbilo, na poprvé a bez tréninku jsem to nečekala . Takže nevím jak je to u NO, ale u našeho plemene se hodnotilo i předvedení, nebo prostě jakýsi celkový dojem.
Edit.: ale zase na druhou stranu - neměl by se na nejvyšších místech umístit dokonale předvedený "hrbáč" a na spodních krásný představitel plemene, který nebyl tak dobře předveden...
TyVed
napsal(a):
No jo, no, ale je to trošku ostuda...snadno cvičitelné, léty prověřené služební plemeno s tradicí a není schopné kultivovaného předvedení
Terven
napsal(a):
No jo, no, ale je to trošku ostuda...snadno cvičitelné, léty prověřené služební plemeno s tradicí a není schopné kultivovaného předvedení
A k tomu ještě dodávám, že zdejší oblíbené doporučení těm, kteří vybírají plemeno -"zajeďte se podívat na výstavy", je ve světle tohoto celkem vtipné
zkouška reakce na střelbu je součástí výstavy
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
On celý chov NO se tak trochu vymyká všem pravidlům, a ČKNO je takový stát ve státě - to je prostě jiná galaxie
No, to první video z tý parodie na výstavu je šílený. Už chápu, proč maj NO výstavy svoje. :-) Nedovedu si představit, že takovejhle rachot by byl u všech kruhů na výstavě.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
On celý chov NO se tak trochu vymyká všem pravidlům, a ČKNO je takový stát ve státě - to je prostě jiná galaxie
Jen pro zajímavost - pokud to tedy není klubovka, ale výstava, kde jsou i jiná plemena a kde jeden a ten samý rozhodčí hodnotí více plemen - v případně jiného plemene je tedy double handling zakázaný a handler může být diskvalifikován a potom v případě NO je to v pořádku a rozhodčí to neřeší? A oficiálně je to jak? Může to být, nebo by nemělo?
marcelaamax
napsal(a):
Ja myslela, ze povaha se řeší jen u pracovní třídy. Jinak teda na těch videích je zřetelné, že ten bordel se dělá proto, aby pes koukal po tom, kdo běží vedle kruhu a tahnul.
OT -ale vybornou u NO nedostanete bez zkousky z vykonu a bez reakce na strelbu - to k tomu, ze se povaha na výstavách neresi
marcelaamax
napsal(a):
Jen pro zajímavost - pokud to tedy není klubovka, ale výstava, kde jsou i jiná plemena a kde jeden a ten samý rozhodčí hodnotí více plemen - v případně jiného plemene je tedy double handling zakázaný a handler může být diskvalifikován a potom v případě NO je to v pořádku a rozhodčí to neřeší? A oficiálně je to jak? Může to být, nebo by nemělo?
nemelo by.
ale NO na FCI kasle...
marcelaamax
napsal(a):
Podle výstavního řadu FCI je double handling zakázaný, ale praxe je taková, ze i na mezinarodkách se dá kruh s NO někam bokem, aby to nebylo na očích, a double handling se tam dělá (i když ve výrazně mírnější formě)
... když předseda ČMKU chová exteriérové NO, tak se na nějaký řády nehledí 🤫
když předseda ČMKU
ne CKS ??
marcelaamax
napsal(a):
To asi jo, ale mě to nepřijde jako dobré předvedení psa. A to bych to ještě chápala u nějakého "přírodního" primitivního plemene - ale u NO? U toho přece musí být snadné ho to naučit.
Ale jako přiznám se, že výstavy nejsou nic pro mě a loni jsem vystavovala fenu (štěně) poprvé. Nijak extra jsem ji teda na to nepřipravovala, ale tak na vodítku umí, na jméno slyší, pozornost mi věnuje a to nám stačilo. K mému překvapení se rozhodčímu to předvedení opravdu líbilo, na poprvé a bez tréninku jsem to nečekala . Takže nevím jak je to u NO, ale u našeho plemene se hodnotilo i předvedení, nebo prostě jakýsi celkový dojem.
Edit.: ale zase na druhou stranu - neměl by se na nejvyšších místech umístit dokonale předvedený "hrbáč" a na spodních krásný představitel plemene, který nebyl tak dobře předveden...
náhodou haskouni choděj vedle nohy na šňůrce vedený jedním prstem
to je rozdíl https://www.youtube.com/watch?v=WCKTMozbMaE
marcelaamax
napsal(a):
No právě, i u těchto plemen to nějak vypadá, jde to naučit. Tak o to víc mě zaráží, jak to vypadá u NO .
no mě známá řikala, že v tahu vynikne ten zkosenej hřbet a úhlení. Proto maj psi běžet v tahu. A moje domněnka, proč tam všichni vyřvávaj je, že většinou pes v tahu hodí uši nazad, aby věděl co za ním páníček no a to zas vypadá, jak de.il, takže všichni hulákaj, aby ten jejich pes byl našpicovanej i za běhu a táhnul
Huskyjanina
napsal(a):
no mě známá řikala, že v tahu vynikne ten zkosenej hřbet a úhlení. Proto maj psi běžet v tahu. A moje domněnka, proč tam všichni vyřvávaj je, že většinou pes v tahu hodí uši nazad, aby věděl co za ním páníček no a to zas vypadá, jak de.il, takže všichni hulákaj, aby ten jejich pes byl našpicovanej i za běhu a táhnul
Jenže oni se tam motají jak ožralí, a ječí jak v Rumunsku na aukci dobytka - to je prostě pro nepostiženého touto "výstavní kulturou" dost těžko uchopitelné ... 😀
juhaj
napsal(a):
Tak po shlédnutí tohoto videa naprosto chápu, když si někdo vybere haskouna místo NO, zvláště pokud shlédne videa výše. Krásní psi, krásně oblečení lidé, kultivované předvedení...fakt chápu
Jenže ani jedno neobráží skutečný každodenní život. Takže pokud by se někdo rozhodl jen na základě těchto videí, bude nešťastný.
Prosím uvědomte si že to co se stalo s německým ovčákem je věcí Německa! Je to jejich plemeno oni určují jak vypadá a má vypadat!!! Nám taky nikdo nekecá do standardu Českého fouska!
napsal(a):
Jenže ani jedno neobráží skutečný každodenní život. Takže pokud by se někdo rozhodl jen na základě těchto videí, bude nešťastný.
Tak určitě, ale stále se tu řeší vhodnost i nevhodnost toho kterého psa. A pořád je vidět, že hodně lidí dá na první dojem z elegantního, krásného a dobře se chovajícího psa, který je samozřejmě naprosto nevhodný pro, troufnu si, 90% populace, než universální NO.
a však můžu ale říct, že se mi nelíbí, ne? je celkem jedno, čí je to věc. von Stephanitz musí rotovat jak turbína.
Lexaurin
napsal(a):
Jak kde, na fb se za to dostavaji letenky😄😄😄
Na fb se dějou věci.. tento reklamní portál jsem definitivně opustila poté, co jsem dostala 30 dní ban za tvrzení, že člověk je pohlaví samčího a pohlaví samičího, k reprodukci je potřeba jeden samec a jedna samice a že přeoperovaní se do toho nepočítají.
Proti tomu je nějakej hrbatej NO úplně čajíček.
napsal(a):
Na fb se dějou věci.. tento reklamní portál jsem definitivně opustila poté, co jsem dostala 30 dní ban za tvrzení, že člověk je pohlaví samčího a pohlaví samičího, k reprodukci je potřeba jeden samec a jedna samice a že přeoperovaní se do toho nepočítají.
Proti tomu je nějakej hrbatej NO úplně čajíček.
To jste tam napsala? No to jste si dovolila moc!
Svět je naruby!
napsal(a):
To jste tam napsala? No to jste si dovolila moc!
Svět je naruby!
To je prosím nenávistný projev. Transfobie, kdybyste nevěděla.
napsal(a):
To je prosím nenávistný projev. Transfobie, kdybyste nevěděla.
Díky za osvětu. Trpím jí též.
Jo jo takový je svět!Pravda se nesmí říkat! Je to nekorektní!!! A nenávistný projev..