Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

EvaV

6.5.2019 22:13
EvaV

XXX.XXX.250.34

Ahoj,poradite mi.Dneska mi pejsek zacal kulhat.Mrkla jsem na tlapku a nevypada,ze by ji mel poranenou,ale kdyz zmacknu v miste mezi prstnimi polstari (B)a metakarpalnim polstarem(C) tazne knucet,co by to mohlo byt?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2019 07:42

Jela bych k vetovi.

7.5.2019 07:58

a) to místo je citlivé
b) kulhání nemusí (a většinou asi nemá) mít nic společného s tlapou ale s jinou částí končetiny, či třeba i s páteří....

lidové moudro říká, když pes kulhá i 3. den = veterina (jako ne že měl úraz, kde lze čekat třeba zlomeninu a já budu čekat dny, jestli to rozchodí......)

7.5.2019 09:23
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Pokud tlapku nemá poraněnou a ani tam nemá nic vraženého, tak bych jela na veterinu.

Mě takhle nedávno začal pes kulhat venku, když běhal po louce. Nejdřív jsem taky na tlapce nic neviděla, ale když jsem se podívala pořádně, tak jsem našla malinký trn vražený mezi polštářky.

7.5.2019 12:41
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Řekla bych, že tam je problém v nějakém úrazu. Třeba špatně na něco skočil. Např. na kámen, který se mu jako-by zapíchnul mezi ty polštářky. Jistě je to bolestivé, ale myslím, že to za pár dní přejde. Poranil si možná šlachy, možná kůstky, ale stejně se s tím nedá nic dělat. Nebo je tam něco vražené, ono tam se to špatně hledá. Stejně jsme my měli problém ve velkém polštářku. Už jsem to tu psala víckrát. Pes kulhal a já prohlížela packu horem dolem a nic. Když to nepřestávalo, určitě kulhal tři dny(už si vůbec nepamatuju, jak dlouho) a spíš se to horšilo, tak jsem tedy jela na veterinu. Vet mu nohu prohlédnul, zrentgenoval, velice pečlivě pod lampou prohlédnul tlapku, protože to pořád vypadalo jak v tlapce, na nic jiného nereagoval, dal mu něco od bolesti a uvidíme, kam se to vyvine. Na druhý den ťapal pes kolem baráku a najednou dřepnul a začal lízat tlapku a čichat kolem. Naštěstí jsem zrovna myla nádobí, tak jsem to viděla, jinak bych netušila doteď. Vyběhla jsem ven a už jsem viděla pod tlapkou kaluž hnisu ve které plaval centimetrový trn z trnky. Ve velkém polštářku vyhnitá díra. Vyčistili jsme, poslala jsem fotku vetovi. Takže za mne: počkala bych určitě víc, než tři dny, protože pokud je tam něco vražené, tak se to nasbírá a vyteče. Pokud je to jiný problém(třeba natažená šlacha) nejde s tím dělat nic a přejde to samo. Pokud by to trvalo déle než týden, jela bych, jestli tam není nějaký vážnější problém.

7.5.2019 12:54

počkala bych určitě víc, než tři dny, protože pokud je tam něco vražené, tak se to nasbírá a vyteče.

to jako nejsou uplne bezpecne rady...
jako prvni me napada osina, ktera vubec "vytect" nemusi.

7.5.2019 13:28
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
počkala bych určitě víc, než tři dny, protože pokud je tam něco vražené, tak se to nasbírá a vyteče.

to jako nejsou uplne bezpecne rady...
jako prvni me napada osina, ktera vubec "vytect" nemusi.

Trávy ještě nekvetou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík