Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

katerinakloudna

8.5.2019 20:20
katerinakloudna

XXX.XXX.92.122

Dobrý den,
moc prosím o radu. Mám štěnátko (7 měsíců). Od příjezdu k nám je zvyklé v boudě, je to větší plemeno, doma se mu ani nelíbí, miluje být venku. Když jsme měli staré sousedy, měli jsme s nimi velké problémy. Vyvrcholilo to tím, že jim někdo hodil na pozemek uzeninu nacpanou jedem na krysy, a bohužel na to jejich hafan zemřel. Kvůli sporům to hodili na nás, což chápu - nesnášeli jsme se, každopádně se prokázalo, že jsme to my nebyli, ke všemu měl jejich pejsek vrozenou vadu, na kterou by stejně dříve či později zemřel. K věci. Sousedé se odstěhovali, a minulý týden s námi prohráli poslední soud, tím pádem musí zaplatit všechny výdaje. Kvůli mstě máme strach o naše štěně, aby mu také nehodili něco přes plot, jako odplatu. Bohužel, nejsme s ním celý den, opravdu je zvyklé být venku, a je malé, sežere cokoliv.
Poraďte mi prosím, jak ho uchránit. Jsem z toho fakt zoufalá.. Děkuji moc všem.

8.5.2019 22:56
EvaEva

XXX.XXX.51.200

Kotec?

katerinakloudna

8.5.2019 23:05
katerinakloudna

XXX.XXX.92.122

Taky mě napadl, bohužel, manžel bude doma až cca za 3 týdny, já sama bych to nezvládla a navíc na zahradě nejde nikam dát tak, aby se k němu nikdo cizí nedostal..

9.5.2019 07:56
inusanka

XXX.XXX.98.58

Když to jinak nejde zavřít doma, raději pár týdnů omezení než smrt.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.5.2019 08:14

katerinakloudna napsal(a):
Taky mě napadl, bohužel, manžel bude doma až cca za 3 týdny, já sama bych to nezvládla a navíc na zahradě nejde nikam dát tak, aby se k němu nikdo cizí nedostal..

..ty tři týdny než se manžel vrátí bych to řešila zavíráním doma........

9.5.2019 08:47

Pod dohledem ( do práce s vámi nemůže ? ) a bez dohledu zavřený doma. Na noc zavřený doma. Kdyby byl nemocný, taky by to muselo jít.

katerinakloudna

9.5.2019 16:30
katerinakloudna

XXX.XXX.92.122

Já bych ho domu dala hned, mám o něj šílený strach, je to moje zlato. Bohužel, jakmile je vevnitř, je nervózní, štěká, na všechny vyjíždí, je to k nevydržení, měli jsme ho takhle doma týden a kousek když byl po operaci a vážně se to nedalo, i kvůli dětem, proto hledám jiné řešení.
Máme větší altán, napadlo mě něco s ním, ale představa že ho uvazu na vodítko.. Nevím no.

9.5.2019 16:37

A ten altán se nedá nějak uzavřít a dát tam psovi boudu nebo pelech? Třeba jen nataženým a přidrátovaným pletivem. To byste zvládla i sama....

9.5.2019 16:42
conie

XXX.XXX.206.202

O jaké plemeno jde? To je docela důležité. Buď můžete zvyknout v domě - je to o výchově a o tom, aby bylo štěně (nebo spíš puberťák) vylítané a unavené a pak nebude doma zlobit. V nepřítomnosti zavřít na chodbu apod. U některých plemen by šlo i zvolit DOČASNĚ úvaz, určitě ne vodítko, ale vždy řetěz, aby nešel překousat. Zatarasit altán pletivem - to je právě o tom, jaké je to plemeno. Někteří by přeskočili, jiní se probourali a další v pohodě přijali omezení.

9.5.2019 16:52

Tak ona by se tam místo pletiva třeba dala přidrátovat i kari síť, když by bylo přichycení důkladné, vydrží to hodně. A pak by se možná využila i při budování kotce....

katerinakloudna

9.5.2019 18:22
katerinakloudna

XXX.XXX.92.122

Děkuji všem za radu. Altán jde uzavřít, je to jako takový domeček kde máme sezení a gril, ze všech 4 stran jsou šoupací dveře. Klidně mu tam pelech nebo cokoliv dám, jde o to že nemám moc za co přivázat řetěz, navíc on je takové trdlo, že by se na tom snad i uškrtil.
Je to labrador, ale dost hyperaktivní a opravdu to nejde ho zavřít doma, nezvládá to.

9.5.2019 18:38

Děkuji všem za radu. Altán jde uzavřít, je to jako takový domeček kde máme sezení a gril, ze všech 4 stran jsou šoupací dveře. Klidně mu tam pelech nebo cokoliv dám, jde o to že nemám moc za co přivázat řetěz, navíc on je takové trdlo, že by se na tom snad i uškrtil.
Je to labrador, ale dost hyperaktivní a opravdu to nejde ho zavřít doma, nezvládá to.

Jen taková technická...nic osobního...
tady jsou přesně vidět důsledky toho, když je pes striktně učen na ven a pak to "doma" nezvládá....
Já myslím, že není od věci i venkovního psa zvykat na domácí prostředí....když opomenu tady ten příklad...tak třeba v případě nemoci nebo v pooperační péči se to může hodit...

Já mám opačný případ...psy domácí...ale zvládli by i bydlení na zahradě, určitě alespoň po omezenou dobu....zase třeba z důvodu nějaké rekonstrukce fakty nepotřebuju, aby se dělníkům doma motali pod nohy...nedejbože, aby mi ty pracovníky zakousli.

katerinakloudna

9.5.2019 18:42
katerinakloudna

XXX.XXX.92.122

Děkuji za Vaši reakci. Chápu Vas, ale každý pes je jiný a ten náš je prostě zvyklý venku. Doma nechtěl být ani jako malý, vždy ležel u dveří a poté se vždy málem přerazil jak běžel ven. Venku v boudě je od 2 měsíců, prostě nám doma nevydrží. Každopádně to není tak, že bychom ho doma nechtěli, on sám to odmítá.

9.5.2019 18:56
conie

XXX.XXX.206.202

Děkuji za Vaši reakci. Chápu Vas, ale každý pes je jiný a ten náš je prostě zvyklý venku. Doma nechtěl být ani jako malý, vždy ležel u dveří a poté se vždy málem přerazil jak běžel ven. Venku v boudě je od 2 měsíců, prostě nám doma nevydrží. Každopádně to není tak, že bychom ho doma nechtěli, on sám to odmítá.

Mám to nastavené trochu jinak - pokud to jde, "vyhovím" psovi v jeho požadavcích, když ale potřebuji, tak se prostě se psem nedohaduji a je po mém. Ale s tím se musí začít od malého štěněte. Vzhledem k tomu, že mám doma mimo jiné 2 x 55 kg obříky, nějak si nedovedu představit diskutovat s nimi o běžných provozních záležitostech, jako kde teď budou - prostě v případě potřeby jim řeknu a jdou - domů, do kotce, z domu ven, z místnosti do chodby. Mohou za psí i lidský život nastat různé situace, kdy oceníte univerzální ovladatelnost svého psa.

9.5.2019 18:57
conie

XXX.XXX.206.202

A ještě - není to o tom, že každý pes je jiný, ale právě toto lze naučit!

9.5.2019 19:05
mojipsi

XXX.XXX.44.141

Taky mám venkovní psy, ale doma to znají a zvládají, KAO byla před třemi lety na dost velké operaci a musela být doma, dokonce v zimě, což s jejim kožichem i když zpola vyholeným to pro ni nebylo nic moc.Je nutné, aby to i venkovní pes doma znal a zvládl, třebaže i pro tento vaší případ. nicméně řešila bych to zavíráním doma.

katerinakloudna

9.5.2019 19:19
katerinakloudna

XXX.XXX.92.122

Asi jsem se špatně vyjádřila. Pes má drezuru od malička, rozhodně není po jeho, doma občas je, ale jak říkám, není to na dlouhou dobu, aby tam byl celý den. Porizovala jsem si ho jako venkovního psa, čímž se řídila i chovatelka, která mi ho vybírala a jsem spokojená.
Nicméně nechci tu řešit to kde je můj pes nejšťastnější, ale to, na co jsem se ptala. Děkuji

9.5.2019 19:54
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Máte, co jste chtěla !
Stopro venkovního.
Jste tak zásadoví
Teď je ještě problém řetěz.
Ale to zvládnete, věřím tomu, nenecháte ho přece volně

(jen nechápu, kdo může šoupnout v zimě dvouměsíční štěně ven)

9.5.2019 21:22

Už to psala conie..to není o diskuzi se psem
.. co kdyby nedejbože nastala situace, že se budete muset přestěhovat z baráku do bytu....jo člověk si řekne...tohle se mě stát nemůže, ale to si asi říkali i ti lidé, co darují psa z důvodu stěhování do bytu...
Co by takový pes dělal, kdyby se dostal k majitelům, co bydlí v bytě??
Chápu, že pes chce být venku...ale prostě o tom se v určitých momentech opravdu diskutovat nedá.....třeba moji pesani by taky radši v létě spali venku...ale prostě je to nemožné, protože prostě v noci vyštěkaj i zvuk, který by přes den nechali bez povšimnutí....a když teda nebudu brát ohled na sousedy, tak ani já fakty nechci, aby mi každou třeba hodinu-dvě řvali pod otevřeným oknem ložnice.....nechávám jim otevřené dveře do sklepa, protože je tam chladněji...ale jinak mají smůlu....
Naopak, když potřebuju, aby byli celý den venku, tak nedělají scény, že nemůžou do baráku...i když se jim to taky moc nelíbí.......

Nechci vám do toho kecat, ale psa bych to ještě naučila...opravdu nevíte do jaké situace se během jeho psího života dostanete a kdy se to bude hodit.
Navíc labíci bývají docela závisláci na pánících...ten by si naopak měl užívat, že může být doma s vámi....i když každý pes může být opravdu jiný.

Neberte to jako útok na vaší osobu a nějakou kritiku vašeho režimu, jen konstatování, že je opravdu výhoda mít psa naučeného tak, aby to zvládal. Nechci tady být za nějakýho chytrolína...mluvím jen z vlastní zkušenosti.

katerinakloudna

9.5.2019 22:00
katerinakloudna

XXX.XXX.92.122

Všem Vám rozumím, ale trošku se to tu zvrtlo v odpovědi, které jsem úplně nežádala.
Každopádně, pejsan celou zimu venku nebyl, měl to zařízené že měl svoji samostatnou místnost uvnitř, z které měl volný průchod do vyhřívané boudy a byl prostě radši v boudě - má to tak odmala a já jsem jen ráda, mám to co jsem chtěla.
Řetěz seženu a přivážu, snad to půjde tak, aby měl volnost a zároveň nebylo vidět od plotu kde se pohybuje - ti magoři jsou schopný přehodit třeba špekáček s něčím uvnitř přes celou zahradu. Spíše mám strach, aby se třeba nešli seznámit s novými sousedy, co přišli místo nich a nechtěli si prohlédnout třeba jak si zařídili baracek nebo zahradu, pak prostě není zbytí a dopadne to špatně.
Bohužel, dovnitř ho vzít nemůžu ani kdybych chtěla, mám dočasně v péči starého tatínka, má silnou alergii na chlupy. Navíc, jak říkám, on by to nesnesl.
Spíš přemýšlím jak dlouhodobě, protože nevím kdy ta situace nastane, abych sebe i psa zbytečně nestresovala X měsíců kdecim, spíše hledám nějaké jako nouzové řešení.

9.5.2019 22:39

Všem Vám rozumím, ale trošku se to tu zvrtlo v odpovědi, které jsem úplně nežádala.
Každopádně, pejsan celou zimu venku nebyl, měl to zařízené že měl svoji samostatnou místnost uvnitř, z které měl volný průchod do vyhřívané boudy a byl prostě radši v boudě - má to tak odmala a já jsem jen ráda, mám to co jsem chtěla.
Řetěz seženu a přivážu, snad to půjde tak, aby měl volnost a zároveň nebylo vidět od plotu kde se pohybuje - ti magoři jsou schopný přehodit třeba špekáček s něčím uvnitř přes celou zahradu. Spíše mám strach, aby se třeba nešli seznámit s novými sousedy, co přišli místo nich a nechtěli si prohlédnout třeba jak si zařídili baracek nebo zahradu, pak prostě není zbytí a dopadne to špatně.
Bohužel, dovnitř ho vzít nemůžu ani kdybych chtěla, mám dočasně v péči starého tatínka, má silnou alergii na chlupy. Navíc, jak říkám, on by to nesnesl.
Spíš přemýšlím jak dlouhodobě, protože nevím kdy ta situace nastane, abych sebe i psa zbytečně nestresovala X měsíců kdecim, spíše hledám nějaké jako nouzové řešení.

Tak já osobně bych se bála nechat psa přivázaného...trnula bych, jestli se do řetězu třeba něja nešťastně nezamotá.....možná na to bude mít někdo jiný názor, ale já to mám takhle. Buď bych zvolila zabezpečení toho altánu a nebo psa zavřela do té "samostatné místnosti". Ale opravdu jako dočasnou nouzovku s tím, že o to víc je potřeba se psovi věnovat, unavit ho, pohrát si, pomazlit... jeho věku už i formou hry pocvičit, vyprocházkovat atd.
A následně bych tedy hlasovala pro velký kotec...nebo boudu s větším výběhem, sice toho nejsem zastáncem, ale v zájmu zdraví psa, pokud bude mít dostatek vyžití mimo kotec....no ale je mi to fakty tak nějak proti srsti.
Chápu, že tedy doma psa mít nemůžete, kvůli tatínkovi...ale zároveň jsem pochopila, proč pes nechtěl být doma....on nebyl v kruhu rodinném, netrávil čas s rodinou v obýváku, nespal u postele popř. v posteli, neasistoval paničce při vaření v kuchyni, ale v samostatné místnosti a to je asi pro psa fakty nuda-pokud teda s ním v té místnosti netrávil většinu času někdo z rodiny a venku měl přinejmenším více podnětů.
Bylo mi to celý divný, že pes nechtěl být odmala doma, protože třeba i takový pastevec...tady se asi shodnem, že to je typicky venkovní pes....v hodně případech, co znám já, byl třeba do 4-6 měsíců, někteří i o chvilku déle, doma jako "gaučový mazlík", až pak sám chtěl být venku a i tak často chodí domů na "návštěvu"....zkontroluje, pomazlí, pobude a řekne "tak se tady zase mějte, já už musím jít, protože práce (hlídání) nepočká".

Tím se alespoň pro mě lecos vysvětluje.

10.5.2019 18:30
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No my jsme měli dříve zlatého retrívra (nejspíš v něm byl tedy víc hovawart) a ten taky nechtěl být doma. Jako štěně pár týdnu doma byl, pak to byl tedy pes venkovní a když jsem si ho chtěla někdy vzít domu - jakože na gauč, pomazlit do postele a aby tam se mnou chvíli byl - tak vydržel pár minut a hned už funěl a kňučel u dveří, chtěl ven. Pak se tedy naučil na chodbu - když hodně mrzlo tak tam chodil na noc a postupně tam začal na noc chodit po celý rok. Pak se přidali nějaké další zdravotní problémy a už na té chodbě byl i přes den... Byl tam rád, ale do baráku fakt nikdy nechtěla nevydržel... Je pravda, že byl i takový hodně samostatný, nevyhledával úplně těsný kontakt s člověkem... Ale znám víc psů, kteří jsou od mala venku a doma být prostě nechtějí. Ale souhlasím, že je dobré, aby i venkovní pes byl naučený na to, být tam, kde je potřeba.

11.5.2019 06:59
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Fakt si nedovedu představit nutit psa s takovým kožichem být doma. To není na zadavatelku, ale ostatní, co psali, že pes bude, kde řeknou. Není to asi jen o kožichu jako takovém, ale o otužilosti psa. Pes, který byl léta venku to doma nedává a nutit ho do toho, když vidím, že je mu očividně horko, to mi hraničí s týráním. Nesnáším horko taktéž a když si představím, že by mne v tom někdo nutil být...Možná máte chladněji, možná máte chodbu, která je studená, ale ne každý to tak má. My máme běžně v baráku 25-26st, topí podlahovky, pes to prostě nevydrží.

11.5.2019 07:04
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Pro zadavatelku: vůbec jsem nepochopila, proč řešíte v altánu uvázat psa na vodítko? Říkáte, že altán jde zavřít, tak ho prostě nechte v altánu. Dejte mu tam něco na zabavení. Bohužel si myslím, že pokud jsou sousedi takoví ma.oři, schopní otrávit chudáka psa, tak s tím neuděláte nic. Vrazí to někam, kde to neuvidíte, ani když na zahradě budete se psem

11.5.2019 08:50

My máme běžně v baráku 25-26st, topí podlahovky, pes to prostě nevydrží.

lesnížínka, už jsme o tom tady psaly......
1) u vás bychom nemohli bydlet ani jí + manžel, tohle už by bylo i pro nás týrání vedrem, to je brutální přetápění, objektivně....
2) jako majitel (bývalý) dvou huňatých medvědů mohu zcela zodpovědně prohlásit, že při normálním režimu (teplota max 20-22st.C, v noci méně) s pobytem doma nemají(neměl) žádný problém.

A v případě plemene labrador je nechuť pobývat s rodinou taková čudná.........

11.5.2019 09:08

25 °C v baráku, to bych šla ven spát i já :D

18°C je na noc akorát a přes den si člověk vezme mikinu, přece. Nejnižší teplotní rekord je 14 °C a dobře, to už chce zapnout v posteli elektrickou dečku.

11.5.2019 09:18
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No já teda musím říct, že v zimě máma taky přetopeno. Já jsem věčně zmrzlá a když v zimě topíme, tak v baráku máme taky kolem 26°C, akorát v ložnici ne, tam chladněji. Ale v obýváku máme teplo a psi si i přes to lezou pod deku, fena často spí přímo za kamny. Taky byli letos v zimě oba nastydlí, což trochu přikládám právě tomu teplu doma. Ale máme tady oybč kamna na dřevo a ta teplota tam nijak nejde regulovat, takže tu zatím máme buď zimu - než se zatopí a když se zatopí tak vedro . My jsme na to zvyklí, ale když přijede návštěva tak jim teplo je. Ono hlavně z těch kamen z ohně je úplně jiné teplo než z topení radiátorem.

11.5.2019 09:18
fikovnice

XXX.XXX.97.240

Pes, který nikdy nebyl na řetězu, bude nešťastný! Nezlobte se, že to píšu takto narovinu. Zkuste to vymyslet jinak.

11.5.2019 10:07
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Žínko, nesnášíte vedra, ale máte doma 26? 🤔
Já umírám, jakmile se přetopí na 23.
21 ideální, v noci 18.

11.5.2019 10:51
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Andrýsek3 napsal(a):
21 ideální, v noci 18.

V obyvču není podlahovka a jsou tam vysoké stropy, takže i když tam opravdu je podle teploměru 26, tak se to pocitově nezdá. Pravdou je, že chodíme doma v nátělníku, tričku popř. a krátkých kalhotách. Nějak si nedovedu představit chodit doma navlečená, je to prostě o komfortu stačí, že navlečená chodím v zimě venku, doma chci mít příjemně, ne se balit. A muž je zmrzlík, ten v tom opravdu i spí. Když to klesne na 24, tak roztápí krb. Máme oddělené ložnice, protože to bych nedala a mám téměř celou zimu otevřenou ventilačku. Nesnáším vedra, kdy je venku 40 a není tomu kam utéct, to se mi špatně dýchá. Zvláštní je, že krom angíny předloni(a tu tuším, proč jsem dostala) jsem za 15let nebyla nemocná, jako že nachlazená. Muž alergik s věčnou rýmou, už ani tu rýmu nemá. O teple doma to není, spíš o konstantním pobytu venku, za každého počasí.

11.5.2019 10:59
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

No já jsem taky zmrzlá. Mít doma 21, tak je mi fakt zima. Já i v těch 26 stupních na gauči ležím v dece. Zvládla bych v té teplotě asi i spát, nevadí mi to. Ale v ložnici tak netopíme a bude tam do 20. Mám péřovku, zahrabu se a spím. Ale stejně jako lesnížinka - doma chodíme v krátkém tričku a v kraťasech - i v zimě. Když jsme třeba u tchýně - tam topí plynem a obvykle tam mají nějakých 21, tak je mi tam opravdu zima - i v mikině. Většinou přidávají, když vědí, že máme přijet, takže pak je tam třeba 23 a i tak je to pro mě málo. Nevím, možná je to tím, že jsem vyrůstala v teple. Rodiče topili krbem a taky tam bylo okolo těch 25... Přítel by takové teplo nepotřeboval, ale zvyknul si na to . A nemocná (jako nachlazená) jsem taky nebyla dlouho..

11.5.2019 12:51
Andrýsek3

XXX.XXX.38.137

Taky nechodím navlečená 😁 chodím v triku, teplakách, spím polonahá i v zimě a vždy musím mít otevřenou ventilačku, bez toho neusnu 😁
Nemocná nejsem.
Ale pro zadavatelku už asi zbytečné informace...🤔

11.5.2019 13:58

lesnížínka napsal(a):
Fakt si nedovedu představit nutit psa s takovým kožichem být doma. To není na zadavatelku, ale ostatní, co psali, že pes bude, kde řeknou. Není to asi jen o kožichu jako takovém, ale o otužilosti psa. Pes, který byl léta venku to doma nedává a nutit ho do toho, když vidím, že je mu očividně horko, to mi hraničí s týráním. Nesnáším horko taktéž a když si představím, že by mne v tom někdo nutil být...Možná máte chladněji, možná máte chodbu, která je studená, ale ne každý to tak má. My máme běžně v baráku 25-26st, topí podlahovky, pes to prostě nevydrží.

Chápu, že je vašim psům doma vedro, my naštěstí podlahovky nemáme...v obýváku a v kuchyni kolem těch 25-26 stupňů budeme mít taky....doma taky nechodíme navlečený, v ložnici mám podstatně míň. Pesani u nás mají tu výhodu, že můžou odejít na chodbu, kde je dlažba a kde se netopí...v létě mám otevřený dveře do sklepa, kde je prádelna na zemi dlažba, je tam opravdu chladno, máme starý barák, tam je pes zalezlý pomalu nonstop, když jsou vedra.....já si zase neumím představit, že bych ho v létě "nutila" být v tom horku venku. Ono to je spíš o situaci.......a máte pravdu, nebudu ho nutit být venku, když mu tam teplotní podmínky nevyhovují. Na druhou stranu, když by to bylo nutné, tak má na zahradě dost stinných míst pod jehličnatými keři, kde mají pesani ještě vyhrabané "lehací" jámy, spoustu nádob s vodou..a i část dlažby je ve stínu a i když by to byl pro mého psa určitý diskomfort, tak by to na omezenou dobu prostě dát musel.

Ale o tom to přeci tady není, nutit psa být kde nechce, jde o to, že když je to prostě z nějakého důvodu nutné, tak i venkovní pes musí zvládnout pobyt v domě a naopak.
Já si třeba neumím představit, že budu mít venkovního psa po operaci a že si ho na pooperační péči nevezmu do baráku a nebo podobně.

12.5.2019 05:18
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Andrýsek3 napsal(a):
21 ideální, v noci 18.

Tak to já požaduji ještě míň! Jinak Andri po čase zdravím!

Přidejte reakci

Přidat smajlík