Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Tyna1996

14.5.2019 18:51
Tyna1996

XXX.XXX.50.36

Dobrý den,
Mám problém s pejskem. Poslední dobou se naučil vencit večer . Chodíme s nim ráno 8:00, odpoledne17:00, večer 21:00a teď si vynucuje venceni o půlnoci , ve 3 ráno a v 5 ráno. Knuci, ničí věci a nenechá toho dokud nejdeme. Dřív tohle vůbec nedělal. Budu rada za každou radu

14.5.2019 19:24
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

Dle mého chodíte hodně málo a naposledy ve 21h je brzy.
Zkuste se zamyslet nad zmenou rezimu... Nevím jakou máte situaci, ale určite se dá něco změnit vždycky.
Pejsek knuci a ničí věci jistě z nervozity, že potřebuje ven.

Jit ven jeste kolem 23h a pejsek určite do rána vydrží. ...to by nešlo?

V 8h ráno - dřív by to nešlo? 6-7h?

A pak rozmezi 8-17 h nelze s nim jít? Nebo nemá kdo ? Na me je to dlouhá prodleva

Jak dlouhe mate procházky?

Nepisete jak je pejsek starý? Jak dlouho ho máte?

Tyna1996

14.5.2019 19:53
Tyna1996

XXX.XXX.232.163

Bohužel oba děláme na 12h směny a musíme odcházet z práce. Přes ten den je úplně v pohodě nikdy se nevyčůrá doma nic. I když s nim jdeme v tu půlnoc není takový problém jako to, ze stejně chce ven ve 3 ráno a hned v 5 a pak zase v 8 ráno . Máme ho 3 roky z toho 2 roky byl zvykli na zahradu. Máme ho půl roku v bytě. tohle začal dělat poslední půl rok . Je 3/4 roku po kastraci a operaci ledvinovych kamenů. Spis si myslím, ze to souvisí s psychykou.

14.5.2019 20:08
RozaTonda-mopsi

XXX.XXX.229.104

A nemůže mít nějaký zdravotní problém? Ledviny , zánět, či to souviset s tou kastraci ? Při zánětu by mohl víc potřebovat čůrat. Protoze v noci je ten interval velmi častý. ..

Vzala bych ho v tom případě na vyšetření...

Jinak píšete ze ho mate pul roku v byte a dela to pul roku tj= od te doby co je doma ?

Tyna1996

14.5.2019 20:39
Tyna1996

XXX.XXX.232.163

Zánět mě také napadl. Určitě s nim skočíme ať máme jistotu. Jinak procházky máme vždy jednu hodně dlouho a snažíme se každý den, aby se vybil :) . Bylo to tak, ze jsme si ho vzali asi 3 měsíce po operaci do bytu. Tak měsíc úplně v pohodě a teď to takhle je asi druhy měsíc. Našla jsem i něco, o tom ze pes muže z ničeho nic přepnout a začne se stresovat, ze například pan odejde do práce a může mu to dráždit i močový měchýř ..

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2019 20:51

Viděla bych to na zdravotní problém. Ale ta doba od 21:00 do 8 ráno je opravdu dost dlouhá a určitě to takhle nepůjde dlouhodobě.

14.5.2019 20:54

A opravdu chce čůrat? Není to jen tím, že se oproti zahradě doma nudí? Mě tohle dělala pitbulka.
Jinak ale 11 hodin mezi venčením je dost, být vámi tak beru o půlnoci automaticky. Zvlášť jestli má problémy s ledvinami. To by naopak měl chodit co nejčastěji, ne?

14.5.2019 20:55
Markéta80

XXX.XXX.176.4

píštet e to trvá půl roku a půl roku je doma . Když byl zvyklý venku mohl se kdykoliv vyvenčit a ted jen 3x denně. Venkovní pes žije jinak, třeba se chce jen proběhnout

14.5.2019 20:57

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A opravdu chce čůrat? Není to jen tím, že se oproti zahradě doma nudí? Mě tohle dělala pitbulka.
Jinak ale 11 hodin mezi venčením je dost, být vámi tak beru o půlnoci automaticky. Zvlášť jestli má problémy s ledvinami. To by naopak měl chodit co nejčastěji, ne?

Edit: 11 hodin mezi venčením je dost, být vámi tak ho beru ven o půlnoci automaticky.

Nějak mi tam vypadaly slovíčka a nešlo to editovat

14.5.2019 21:01
Terven

XXX.XXX.160.10

Připojuju se k těm, kterým oba od 21.00 do 8.00. připadá moc dlouhá. I když moje fena by to, stejně jako spousta jiných psů, zřejmě v pohodě vydržela.
Ještě mě napadá, jestli se mu opravdu chce čůrat. Jestli to nemůže být tak, že se jen nudí, využívá toho, že má doma pánečky, které většinu dne nevidí...no a venku se pochopitelně vyčůrá, když už tam je, ale primárně to kvůli tomu není.
Mojí feně se občas, zejména, když je málo unavená a nevybitá, stane, že v noci nespí, chodí po bytě a sem tam zakňourá. Jelikož to nevydržím s nervama, jdu s ní ven a tam obvykle zjistím, že se jí nic nechtělo...běhá, dovádí, sbírá klacky a časem se i vyčůrá, ale žádná akutka se nekoná

Tyna1996

14.5.2019 21:40
Tyna1996

XXX.XXX.232.163

Souhlasím s tím ze ta doba večer je dlouhá, ale jak říkám chodíme s nim o té půlnoci a to vůbec nevadí spis jde o ty intervaly jako je 3 ráno a hned 5 ráno .
Určitě to s tím vybitim není od věci .. na anglického bulldoka je opravdu dost akční .. ale bohužel to děla i třeba o víkendu když se mu oba dny věnujeme a snažíme se ho vybít. Už to je asi návyk možná :)

14.5.2019 21:50
Šarina

XXX.XXX.231.146

máme čtyři psy, velké plemeno - 45 kg (sice větší močová soustava, ale zase více vody a žrádla - syrové maso - nechci psát barf, protože mi to připadá jako módní škatluka). Psové (samci 9, 6 a 5 let a fena 2 roky) večeře kolem 20:00, pak ani nechtěj moc jít ven. Ráno spíš jak je vytáhneme ven--- kolem 08:00? Ale vydrželi by i dýl (hluboce spící). Řekla bych, tak jak to píšete, že to je zlozvyk. Vyloučila bych onemocnění močové soustavy pochopitelně... ale aby si z vás nedělal onuci

15.5.2019 00:47

Kolem 3 a 5 rano to v tuhle dobu venku zacina zit. Kolem 3 se probouzi ptactvo a kolem 5 je svetlo. Pro kohokoli jineho, nez pro toho co dela 12ky - by to byl impulz k zivotu.

Vy muzete psa naucit max. na to, ze v X hodin pujde curat pred barak a v X. hodin dostane snidani. Jinak ma byt v klidku, pred min. prvni super prochazkou plnou her, vjemu, poznani, akce.... atd. Aby pak vydrezel zas x hodin doma sam.

15.5.2019 07:38

A nemůže mít znovu ty ledvinové kameny? Já bych to viděla na ty ledviny, mám roční fenku s vrozenou vadou ledvin a přes noc (rozmezí 21h poslední venčení - 5:30 první venčení) prostě nevydrží nečůrat kvůli těm ledvinám bohužel. Naštěstí nás teda nebudí, prostě se vyčůrá na lino a já to ráno vytřu. Není to ideální, ale jsem za to radši, než aby nás budila v noci, to bych asi nedávala. Chudák za to nemůže, tak to prostě utřu.

15.5.2019 18:16
fikovnice

XXX.XXX.135.179

A nemůže mít znovu ty ledvinové kameny? Já bych to viděla na ty ledviny, mám roční fenku s vrozenou vadou ledvin a přes noc (rozmezí 21h poslední venčení - 5:30 první venčení) prostě nevydrží nečůrat kvůli těm ledvinám bohužel. Naštěstí nás teda nebudí, prostě se vyčůrá na lino a já to ráno vytřu. Není to ideální, ale jsem za to radši, než aby nás budila v noci, to bych asi nedávala. Chudák za to nemůže, tak to prostě utřu.

A proč s fenkou nejdete ještě o půlnoci? Jen vycvrknout a hned zpět. Ale možná to z nějakého důvodu není pro Vás realizovatelné, nevím. Asi bych se bála, že fenka začne doma močit i mimo lino, a taky že i pro ni to může být nepříjemné, když musí dělat potřebu doma.

16.5.2019 07:57

fikovnice napsal(a):
A proč s fenkou nejdete ještě o půlnoci? Jen vycvrknout a hned zpět. Ale možná to z nějakého důvodu není pro Vás realizovatelné, nevím. Asi bych se bála, že fenka začne doma močit i mimo lino, a taky že i pro ni to může být nepříjemné, když musí dělat potřebu doma.

Máme lino všude v bytě, takže nemá možnost čůrat jinam než na lino. A přiznám se, že radši vytírám, než abych šla v deset spát, o půlnoci vstávala, abychom šli čůrat a v pět ráno následně vstávala do práce. Jsem hodně špatný spáč a po tom půlnočním venčení bych asi už neusla. Tak proto :-). Nepříjemné to pro ní asi není, jak říkám, je nemocná už od malička a takhle to má prakticky od štěněte. Kromě toho se venčí značně nepravidelně, takže odhadnout, kdy se jí chce nebo ne je dost těžké, ona ani nemá potřebu si o to říkat. Samozřejmě nedostává nijak vyhubováno, ona za to nemůže. Zkoušela jsem i inkontinenční podložky do veliké prostorné klece přes noc, ale přiznám se, že nakonec pro mě je jednodušší to vytřít, zatím musím zaťukat, že lino je kvalitní a cítit to po vytření taky není. Ven do kotce fenu skrze ty ledviny dát bohužel nemůžu, asi by se jí stav o dost zhoršil.

16.5.2019 14:34
fikovnice

XXX.XXX.135.131

Máme lino všude v bytě, takže nemá možnost čůrat jinam než na lino. A přiznám se, že radši vytírám, než abych šla v deset spát, o půlnoci vstávala, abychom šli čůrat a v pět ráno následně vstávala do práce. Jsem hodně špatný spáč a po tom půlnočním venčení bych asi už neusla. Tak proto :-). Nepříjemné to pro ní asi není, jak říkám, je nemocná už od malička a takhle to má prakticky od štěněte. Kromě toho se venčí značně nepravidelně, takže odhadnout, kdy se jí chce nebo ne je dost těžké, ona ani nemá potřebu si o to říkat. Samozřejmě nedostává nijak vyhubováno, ona za to nemůže. Zkoušela jsem i inkontinenční podložky do veliké prostorné klece přes noc, ale přiznám se, že nakonec pro mě je jednodušší to vytřít, zatím musím zaťukat, že lino je kvalitní a cítit to po vytření taky není. Ven do kotce fenu skrze ty ledviny dát bohužel nemůžu, asi by se jí stav o dost zhoršil.

OK, děkuji za odpověď.

18.5.2019 22:43
Hans_242

XXX.XXX.41.193

Tenhle problém řešil kamarád a nešlo ani tak o to, že pejsek chce čůrat, ale o to, že se probudil a chtěl společnost. A když k tomu dostane jako bonus procházku, tím lépe. Píšete, že od 8 do 17 vydrží v pohodě, takže zdravotní problém bych v tom nehledal (i když pro svůj klid bych si to nechal potvrdit).
Problém vidím v tom, že pejsa si zakňučí po třech hodinách po tom, co byl na procházce a vy se seberete a jdete ho vyvenčit. (ve dne vydrží 9 hodin a večer nevydrží 3??) No a když vidí, že to funguje, proč by to nedělal? Je jen na vás, jestli sebou necháte orat či ne. On se to nenaučil, to jste ho naučili vy, že když si "houkne", vy se seberete a jdete. Takže:
1) Evidentně není dost utahaný na to, aby tu noc v klidu prospal.
2) Necháte sebou orat a chováte se alespoň pro mě dost nepochopitelně. Ničí věci a vy ho za to odměníte procházkou??

Jediné, co může fungovat je to, že pochopí, že si tu procházku tímto způsobem nevynutí. Prostě ho v ten moment ignorovat (ze začátku to asi nebude jednoduché) , případně odměnit jeho nevhodné chování nikoliv procházkou, ale odložením někde, kde jeho případné devastační vlohy nemohou napáchat žádnou škodu. Pokud budete důslední, dřív nebo později to pochopí.

19.5.2019 08:20
rapotacka11

XXX.XXX.79.124

Bohužel oba děláme na 12h směny a musíme odcházet z práce.
Přes ten den je úplně v pohodě

V pohodě ?!
Chudák.
Potřebuje ven, trochu žít.
A v noci otravuje ?
Fakt zvláštní.
Koho má asi tak "otravovat" za dne, na samotce
v prázdným bytě?
Popřemýšlejte. . .

19.5.2019 18:36
Fatia

XXX.XXX.64.240

Já bych to zas nedramatizovala. odchází kvůli psovi z práce, evidentně se snaží... jak se pes chová o víkendu (ve dnech volna), když je přes den jiný režim? taky pak v noci vyvádí a vynucuje si noční procházky?

Přidejte reakci

Přidat smajlík