Parvoviróza -štěně přežilo,nasledky...Vaše zkušenost..

Německý ovčák
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.5.2019 12:47
MUCHA

XXX.XXX.19.34

Dobrý den,mám otázku...štěně po očkování(1očkování) asi 4den zvrací-není krev. Zjištěn parvavirus,kapačky ,antibiotika.... zlepšení,vypadá,že přežije. Moje otázka zní,máte zkušenost,jak pes prospívá dál,zdravotní komplikace-jaké... Děkuji

15.5.2019 13:27
PumaCZ

XXX.XXX.255.31

Váš dotaz bohužel nezodpovím, ale zajímalo by mne, zda víte, jak se štěně nakazilo. Jak bylo staré? Jak dlouho bylo u Vás? Chodilo ven? Pokud ano, tak kam (park, les, ..). Stýkalo se s dalšími psy?
Parvoviróza je zde hodně probírané téma a lidé se většinou dělí na dva tábory - se štěnětem ven hned, nebo až po úplném očkování, proto by mne zajímalo, jak se Váš pesan nakazil. Snad se za můj dotaz nebudete zlobit.
Každopádně přeji Vašemu štěndu brzké uzdravení a bez následků. Podle mého jste to podchytili zavčas, pokud štěně nezvracelo a neprůjmovalo krev, tak snad se plně zotaví.

15.5.2019 13:54
mojipsi

XXX.XXX.48.120

Bylo teď někdy odčervené? Test na parvu vyjde pozitivní i když je v trávicím traktu krev z červů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.5.2019 14:04

To těžko. Parvotest detekuje antigen parvoviru, není to test na okultní krvácení. Je úplně fuk, jestli v trusu je krev nebo ne, parvotest zajímá přítomnost viru.

15.5.2019 14:21
MUCHA

XXX.XXX.19.34

Test pozitivní,stěně očkované BIOCAN DHPPi. 7.5 a 11problém.CHci vědět zda, když přežije co mám očekávat- třeba za problém a nebo bude zdravé,j eště dodám na pohotovosti infuze NaCl+Duphalyte
Quamatel 0,8 ml iv
Canglob P2,5ml iv
Enroxil 0,7ml s.c
antibiot. Canglob P -bere

15.5.2019 14:51
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Bohužel neporadím, jaké to může mít pro štěně následky, ale nedá mi to se nezeptat - neměl vám právě ty následky říct veterinář, u kterého se štěně léčí?

Jinak přeji ať je v pohodě

15.5.2019 15:06
juhaj

XXX.XXX.11.45

Když byla kdysi v Praze epidemie parvovirozy, náš roční, očkovaný pes ji chytil a přežil bez následků, dožil se krásných 16 let. Tehdy nejmladší, co znám, jí chytil půlroční hrubosrstý králičí jezevčík, taky přežil, ale byl pak takový slabší konstituce, ale to nemuselo být od nákazy, samozřejmě, čiperný byl dost a dožil se také pěkného věku.

15.5.2019 15:08

Střevní parvoviróza je sice hnusná nemoc, ale pořád je to jen hodně silný akutní střevní zánět. Když se neumře na dehydrataci a otravu krve, tak se zvíře zcela vyléčí. Tak max může zůstat menší, pokud ho to chytne v rychlé fázi růstu a trvá delší dobu.

15.5.2019 15:59
impact

XXX.XXX.27.131

MUCHA napsal(a):
Test pozitivní,stěně očkované BIOCAN DHPPi. 7.5 a 11problém.CHci vědět zda, když přežije co mám očekávat- třeba za problém a nebo bude zdravé,j eště dodám na pohotovosti infuze NaCl+Duphalyte
Quamatel 0,8 ml iv
Canglob P2,5ml iv
Enroxil 0,7ml s.c
antibiot. Canglob P -bere

Ten test jste delali jak? V laboratori a nebo terennim testem v ordinaci veterinare?

15.5.2019 16:02
impact

XXX.XXX.27.131

mojipsi napsal(a):
Bylo teď někdy odčervené? Test na parvu vyjde pozitivní i když je v trávicím traktu krev z červů.

Blbost.

15.5.2019 16:07
lupus4

XXX.XXX.205.61

Mě propukla parvo u štěňat (někdy v r. 93 - 4 , nechce se mi to hledat) po 1.očkování, měli to z vrhu 6 štěňat jen 2,1 - klucí jako buci byli během 2 dnů pryč Fenečka na kapačkách přežila, byla už jen kost a kůže, no dostala se z toho a byla z ní normálně rostlá a později i chovná fena. Dožila se 15,5 roku, ve 14 oslepla...
Usoudil jsem, že pravděpodobně už byli "chycení" a vakcinace oslabeným virem to propuknutí jen urychlila, proč jen 3 z 6ti netuším...
Nebo nějaká zrovna "blbá" šarže, špatně skladovaná...nevím, vše jen dohady

15.5.2019 16:28
MUCHA

XXX.XXX.19.34

impact napsal(a):
Ten test jste delali jak? V laboratori a nebo terennim testem v ordinaci veterinare?

V ordinaci

15.5.2019 16:43
impact

XXX.XXX.27.131

MUCHA napsal(a):
V ordinaci

Hm, tak pak bych se uplne nestresovala. I kdyz vyrobci testu radi rikaji opak, tak ja mam tu zkusenost, ze terenni test neni schopnej rozeznat virus z vakciny od skutecneho viru. Takze pokud po terennim testu nenasledovalo potvrzeni z laboratore, pes dost mozna ani parvu nema. Cemuz by odpovidalo i to, ze nema "krvavy" prujem...

15.5.2019 17:09

Já měla nakaženou ovčandu-štěndo v roce 1991, naštěstí přežila....po uzdravení se žádné zdravotní následky neprojevily.

17.5.2019 08:29
jezicek

XXX.XXX.94.7

Stene, onemocnelo mi asi 14 dni po osvojeni.
Nevypadalo to dobre, 6 dni na kapackach, draha intivirotika, hopsitalizace ale prezilo.
Bez nasledku.

Imunologicke okno.
Chodilo od 7 tydnu normalne ven, centrum mesta, psi vsude.
A ackoli to bylo velmi neprijemne pro vsechny zucastnene a drahe (cena lecby byla temer 3x drazsi nez porizovaci cena stenatka (s PP, samozrejme)), tak bych ve stejne situaci postupoval stejne a bral ho ven.
Co stene pozna bez uhony a strachu mezi 7-8 tydnem bere pak jako normalni soucast zivota.

17.5.2019 08:50
sufle

XXX.XXX.153.58

Tří měsíční dobrman - přežil bez následků.
Štěňátku přeji brzké uzdravení.

17.5.2019 12:07

jezicek napsal(a):
Stene, onemocnelo mi asi 14 dni po osvojeni.
Nevypadalo to dobre, 6 dni na kapackach, draha intivirotika, hopsitalizace ale prezilo.
Bez nasledku.

Imunologicke okno.
Chodilo od 7 tydnu normalne ven, centrum mesta, psi vsude.
A ackoli to bylo velmi neprijemne pro vsechny zucastnene a drahe (cena lecby byla temer 3x drazsi nez porizovaci cena stenatka (s PP, samozrejme)), tak bych ve stejne situaci postupoval stejne a bral ho ven.
Co stene pozna bez uhony a strachu mezi 7-8 tydnem bere pak jako normalni soucast zivota.

Moje ovčanda nevytáhla paty z domova a naší zahrady, kde se předtím nepohyboval žádný pes a ani sousedi v té době psy neměli, opravdu jsme v té době jako naprostí začátečníci hodlali dodržet lhůtu doporučenou veterinářem....parvo chytla stejně.....to bychom museli mít asi u vchodu desinfekční rohože (ty mimochodem měla instalovány chovatelka, ke které jsme si jeli pro chrťáka) a bůh ví, jestli by to bylo co platné.

17.5.2019 13:17
jezicek

XXX.XXX.94.7

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Moje ovčanda nevytáhla paty z domova a naší zahrady, kde se předtím nepohyboval žádný pes a ani sousedi v té době psy neměli, opravdu jsme v té době jako naprostí začátečníci hodlali dodržet lhůtu doporučenou veterinářem....parvo chytla stejně.....to bychom museli mít asi u vchodu desinfekční rohože (ty mimochodem měla instalovány chovatelka, ke které jsme si jeli pro chrťáka) a bůh ví, jestli by to bylo co platné.

On ten virus je odolny, jak prave rikate, na botach, na obleceni, i vzduchem se siri..

17.5.2019 13:33

jezicek napsal(a):
On ten virus je odolny, jak prave rikate, na botach, na obleceni, i vzduchem se siri..

No a právě proto mi přijde nesmysl kvůli tomu štěně držet doma.....paradoxně ovčanda, co nevytáhla paty byla jediná, která parvo měla....ostatní štěňata ven hned druhý den po tom, co jsme je přivezli 7-8 týden a byly v pohodě.

17.5.2019 23:50
MUCHA

XXX.XXX.19.34

Také chodím ven,karanténu nedodržuji-tedy ,když si přivezu štěně domů.Ted jsme doma,berem antibiotika a fakt netuším,kdy tak asi můžeme ven. Jinak štěndo se asi nakazilo u chovatele -což se může stát. Průběh u nás byl zvracení,nejedl,nepil....jeden den umíral,druhý v pohodě a pak zase zvracel. Krev ani velký průjem nebyl. Ted už jsme roštáci,jen ta socializace asi zatím nic moc.

18.5.2019 06:59
impact

XXX.XXX.36.149

Tak tohle opravdu nebyla parvoviroza...

A dejte si velky pozor na dalsi ockovaci schema, protoze Canglob to nejspis vsechno vychytal, takze je ted stene naprosto bez ochrany.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík