Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tson

22.5.2019 17:42
tson

XXX.XXX.169.97

Dobrý den, chtěla jsem se tady zeptat někoho, kdo se vyzná ve složení psích granulí, která značka těchto granulí je na tom lépe? Konkrétně Brit Care Dog Adult Small Breed Lamb & Rice X BARKING HEADS Bowl Lickin’ Chicken. Mám doma dvouletého psa sheltie, Britem krmíme už asi rok a půl, ale nijak zvlášť se do nich nehrne - ale to se nehrne ani do dalších, snad jen do granulí Platinum, ale co jsem zjišťovala, tak jsou pouze navoněné, tak to bylo možná i tím. Nedávno mi byly doporučeny Barking Heads, ale hlavní otázka tedy je, jestli jsou na tom vůbec lépe, jak Brit Care?
Předem děkuji těm, co si najdou čas na odpověď.

22.5.2019 18:14
lupus4

XXX.XXX.205.61

Barking: Složení:
55 % kuře (34 % kuřecí maso, 21 % sušené kuřecí), 19 % hnědá rýže, oves, bílá rýže, pstruh, vojtěška, 4 % hrášek, slunečnicový olej, kuřecí tuk, mořské řasy, glukosamin 355 mg/kg, MSM 355 mg/kg, chondroitin sulfát 250 mg/kg, 0,4 % rajčata, 0,4 % mrkev, 0,4 % směs bylin (majoránka, bazalka, oregano, šalvěj, tymián, petržel), minerály

Brit: Složení:
Jehněčí masová moučka (40 %), rýže (36 %), kuřecí tuk (chráněno tokoferoly), sušená jablka, lososový olej (2 %), přírodní chuť, pivovarské kvasnice, schránky mořských korýšů (zdroj glukosaminu, 260 mg/kg), extrakt z chrupavky (zdroj chondroitinu, 160 mg/kg), mannan-oligosacharidy (150 mg/kg), ovocný a bylinný extrakt (rozmarýn, hřebíček,
citrusy, kurkuma, 150 mg/kg), fruktooligosacharidy (100 mg/kg), juka
schidigera (100 mg/kg), inulin (90 mg/kg), ostropestřec mariánský
(Silybum marianum) (75 mg/kg).

oboje na h...., brit na 2

pro pochopení, co jsou ty "britské dovozové" ohledně surovin zač by vám
mohl otevřít oči jen letmý výpočet "nákladů" při ceně 1457Kč/12 kg tj,121Kč/kg
odečti DPH 20% tj 24,- jsme na 97Kč, pak marži obchodníka min 25% tj 24 Kč, jsme na 73 Kč, profit výrobce cca 25% to je zase 18 Kč dolů a jsme na 55Kč, pak obal, náklady na výrobu - fabrika, platy, energie..., distribuci, reklamu atd.atp. - min.50%, a to jsem optimista a jsme na 27 Kč
Tj suroviny na 1 kg suprtruper granulí vychází v ideálním případě (včetně dopravy..) na - 27, -Kč/kg. Pokud vezmeme, že vstupní suroviny mají vlhkost 80% a výsledný produkt 10%, pak 1 kg před zpracováním vychází do 8, -/kg, z čehož tak polovinu tvoří náklady na logistiku...
Za 1 kg všech surovin vč. deklarovaných minerálů, vitamínů, bylinek, chonroprotektiv zaplatí vrobce cca 5, -/kg. No a teď si zkus představit, co se za takový peníz asi tak dá nakoupit, byť ve velkém. Co asi tak za tuhle cenu lze pořídit? Jedině takový odpad, který už opravdu, ale opravdu nelze zpeněžit jinde a jinak, tak ho raději dají za odvoz (i ten něco stojí).
Proto navrhuji zkusit

https://www.radaveterinare.cz/pes/clanky/barfovani-a-krmeni-psa-je-o-zdravem-selskem-rozumu-rika-veterinar-milan-stourac-94.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.5.2019 20:47

V Britu masová moučka...

Barkingy jsou lepší.

Nicméně jak píše lupus, keksy jsou ve srovnání se syrovým dost drahá záležitost, i ty průměrné.

22.5.2019 21:02

Chicken meal 75c.

http://www.ga-petfoodpartners.co.uk/ga-direct

"..design, manufacture, pack, store and distribute premium quality pet food for over 800 partner brands across the world.."

"..fresh meat in premium dry pet foods without the use of dry meat meals.."

Turnover
£85,706,000.00
Profit after Tax
£387,000.00

Přidejte reakci

Přidat smajlík