Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2019 09:13
Petriarchát

XXX.XXX.113.2

Zdravím, mám tříměsíční fenku salašňáka. Byl jsem s ní na očkování a zhruba po půl hodině extrémně otekla. Po zákroku lékaře (dvě další injekce) další dva dny jen ležela, neudržela moč, totálně bez energie. Dnes nás čeká další očkování. Doktor si prý dá pozor na jiné látky. Ale i tak.. má s tím někdo zkušenosti? Předem díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2019 09:42

Stává se. Chápu, že se bojíte, ale po jiné značce vakcíny to většinou bývá naprosto ok.

23.5.2019 17:22
Petriarchát

XXX.XXX.113.2

Tak je to za náma, prcek zatím spí, tak uvidíme. Jinak nám doktor řekl, že má nějakou "speciální" alergii, kterou trpí 1 pes ze sta a že je pravděpodobné, že bude alergická i na hmyzí bodnutí, což mě docela odrovnalo. Při představě, že ráno odejdu do školy a jí píchne včela a pak tu bude ležet 5 hodin sama, nateklá? Achjo

23.5.2019 17:42
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Petriarchát napsal(a):
Tak je to za náma, prcek zatím spí, tak uvidíme. Jinak nám doktor řekl, že má nějakou "speciální" alergii, kterou trpí 1 pes ze sta a že je pravděpodobné, že bude alergická i na hmyzí bodnutí, což mě docela odrovnalo. Při představě, že ráno odejdu do školy a jí píchne včela a pak tu bude ležet 5 hodin sama, nateklá? Achjo

Každopádně se vybavte léky proti alergii, stačí ty volně prodejné. My dávali zyrtek a Dithiaden feně na hmyzí bodnutí alergické. Na očkování ovšem reakci neměla. Alergie na hmyzí bodnutí se zbavila sama tím, že neustále včely lovila a požírala. Zpočátku jsme se báli a čekali, že o bude jasná sebevražda, ale otekla jen dvakrát v životě, když byla mladá a pak už nikdy. Je jí 7.

23.5.2019 17:50
Petriarchát

XXX.XXX.113.2

Tyjo, vyzkoušíme. Snad to nebude nic hrozného a taky se z toho dostaneme. Děkuji za typ

23.5.2019 18:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Petriarchát napsal(a):
Zdravím, mám tříměsíční fenku salašňáka. Byl jsem s ní na očkování a zhruba po půl hodině extrémně otekla. Po zákroku lékaře (dvě další injekce) další dva dny jen ležela, neudržela moč, totálně bez energie. Dnes nás čeká další očkování. Doktor si prý dá pozor na jiné látky. Ale i tak.. má s tím někdo zkušenosti? Předem díky

Nevíte, na jakou vakcínu měla alergickou reakci?

23.5.2019 18:50
Petriarchát

XXX.XXX.113.2

Tyjo, úplně se v tom nevyznám. V očkovacím průkazu je NOBIVAC dhppi. Po půl hodině začala tahat zadek po zemi a pak jí dost natekl. Během 5ti min byla oteklá celá.

23.5.2019 18:57
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Petriarchát napsal(a):
Tyjo, úplně se v tom nevyznám. V očkovacím průkazu je NOBIVAC dhppi. Po půl hodině začala tahat zadek po zemi a pak jí dost natekl. Během 5ti min byla oteklá celá.

Díky!

24.5.2019 07:11
domi.t

XXX.XXX.131.130

Mojej predošlej fenke sa síce alergická reakcia po očkovaní nepritrefila,ale zato po poštípaní hmyzu jej hlava napuchla,až ju mala raz takú ako normálne. Zverolekár jej pichol nejaké injekciu,hlava sa zmenšila do pôvodnej velkosti. Tiež som sa bála,čo s ňou bude,ak ju niečo zasa poštípe a my nebudeme doma...ale našťastie ak sa tak aj stalo,tak už alergickú reakciu nemala

26.5.2019 19:02

Alergie jsou nevyzpytatelné a nepříjemné. Nám fena otekla a málem se udusila po ophtalmoframykoinu při zánětu očí.

26.5.2019 19:25

Petriarchát napsal(a):

Můj chrťák měl po prvním očkování u našeho veta to samé......akorát, že pes byl po "zákroku" veta ok, žádný problém, který popisujete jsme neměli.......nevím o jakou vakcínu se jednalo, ale po změně vakcíny už nikdy žádný problém nebyl.

26.5.2019 19:34
PumaCZ

XXX.XXX.255.0

Nám teď před pár dny Hachi opuchl po běžných očních kapkách
Vidím to na vyšetření MDR1.

26.5.2019 22:00

PumaCZ napsal(a):

Co jsou to běžné oční kapky ?

26.5.2019 23:45
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

PumaCZ napsal(a):

A ty kapky obsahovaly látky, na které jsou MDR1 pozitivní psi citliví?

27.5.2019 08:13

PumaCZ napsal(a):

MDR1 vám dělá neurologické příznaky.

otok je alergie. dvě naprosto nesouvisející věci.

27.5.2019 13:54
PumaCZ

XXX.XXX.255.0

MDR1 vím, že nemá s touto alergickou reakcí nic společného, ale říkám si, že pokud je citlivý na obyčejné kapky (účinná látka Sodium Hyaluronate), tak na co ještě. Proto raději test, než trnout. A na nic jiného tuším test není, než na gen MDR1.

27.5.2019 17:05

"Proto raději test, než trnout"

a co tech milion veci, na ktere nikdy neotestujete ??
rika se jim -zivot

27.5.2019 17:09
PumaCZ

XXX.XXX.255.0

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"Proto raději test, než trnout"

a co tech milion veci, na ktere nikdy neotestujete ??
rika se jim -zivot

Tak jasně, člověk nikdy neví, co se stane. Ale tedy mít opuchlého psa a bát se, jestli se náhodou nezačne dusit, není vážně moc hezký zážitek

27.5.2019 17:24

PumaCZ napsal(a):
Tak jasně, člověk nikdy neví, co se stane. Ale tedy mít opuchlého psa a bát se, jestli se náhodou nezačne dusit, není vážně moc hezký zážitek

to není.
ale test na MDR1 na tom nic nezmeni - coz treba o zyrtecu v kapse uz si tak uplne nemyslim

jako ano - je to vas pes, vase testy - jen proste nas to zarazilo, ze jako proc v tehle souvislosti o tom pisete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík