Dobry den, pred par tydny naseho Shibaka srazilo auto, a to tak ze mel vnitrni krvaceni, vyhozenou kycel, zlomeny obratel a zlomenou stehenni kost nad kolenem... skoda na aute zhruba 80.000Kc...
Nastesti se ho podarilo zachranit, mel neuveritelne stesti v nestesti. Kycel se nahodila a usekla chrupavka, obratle sesroubovaly a noha se take sroubovala nad kolenem. Po par dnech po operaci se zacal stavet a pomalinku chodit i kdyz byl dost slaby pochopitelne a nejakych 10 dni po operaci zacly problemy...
Po vysazeni prasku na bolest a ziskani sily do operovane kycle se vyhyba zatizeni te zlomene nohy (momentalne pres tri tydny po operaci). Byli jsme na kontrolnim rentgenu vse se hoji jak ma ALE... pes silene jeci pokazde, kdyz ma udelat neco co sam nechce, nebo kdyz ho clovek vezme do ruky a chce vzit ven, nebo kdyz vstava ci se pretaci v pelisku ci na koberci. Toto vse zacal delat az po nejakych 15 dnech od operace.
Dodavam ze jakmile je venku a muze cuchat, pohyb skoro bez problemu, po stenani nebo kriku ani pamatku. Pohyb sice stale omezeny ( coz se da pochopit ), ale na prohmatani nebo zmacknuti zadna reakce nebo bolest.
Davam nam to pekne sezrat Doma, zu jsme pomalu zoufaly a tak nejak mame tuseni ze na nas hraje herce! Kdo zna Shiby asi vi ceho sou schopny a to nemluvim o tok jak je neprijemnej a zlej na druhou Shibu doma, aniz by mu neco delala... Dodavam ze prasky na bolest jsme opet nasadily ale tyhle sceny bohuzel pokracuji
Proto muj dotaz zni jestli ma nekdo po operacich podobne zkusenosti nebo ma aspon malou radu co s tim ... polovina ctvrti si mysli ze ho bijeme a tyrame snad jak se to rozleha vsude a jde to slyset.
Dekuji moc za tipy a rady a omlouvam se za tu diakritiku pisu z nemecke klavesnice.
Určite by som nehľadala vysvetlenie v tom, že simuluje a pokiaľ sa veterinár ktorý ho operoval tvári, že je to v poriadku asi by som sa to snažila skonzultovať aj s niekým iným. Je možné, že je to proste ešte len skoro a nejaký blbý pohyb mu zrovna robí zle, ale ak má také bolesti ako popisujete "polovina ctvrti si mysli ze ho bijeme a tyrame snad jak se to rozleha vsude a jde to slyset" tak ja by som sa určite neuspokojila s práškami na bolesť.
rennie111
napsal(a):
Určite by som nehľadala vysvetlenie v tom, že simuluje a pokiaľ sa veterinár ktorý ho operoval tvári, že je to v poriadku asi by som sa to snažila skonzultovať aj s niekým iným. Je možné, že je to proste ešte len skoro a nejaký blbý pohyb mu zrovna robí zle, ale ak má také bolesti ako popisujete "polovina ctvrti si mysli ze ho bijeme a tyrame snad jak se to rozleha vsude a jde to slyset" tak ja by som sa určite neuspokojila s práškami na bolesť.
Pes určitě nesimuluje, ale ty jeho hysteráky nemusí znamenat, že má nějaký extra bolesti, ale je to ze stresu - pes si zažil spoustu vyšetření, polohování, ošetřování i hospitalizaci v době kdy ho to ještě bolelo (navíc od cizích lidí, v cizím prostředí), a to se na psovi většinou podepíše, a pak může mít přehnaný reakce, i když se mu nic moc neděje
Jinak ano, určitě ho to ještě bolí, a je potřeba se tomu přizpůsobit. Já bych ho třeba nebrala vůbec do ruky kvůli venčení - je to malej pes, tak bych ho nosila ven v přepravce. Ona ta manipulace, pokud je pes po takovém úraze pro něj asi asi není nic moc
Uživatel s deaktivovaným účtem

tak tak, nehledala bych v tom strašlivou akutní bolest, kor jestli rentgeny vypadají dobře.
ale psi takhle reagují běžně, pokud si myslí, že by to BOLET MOHLO. A tři týdny po úrazu je všechno ještě dost čerstvé, jak vzpomínka na to, jak to bolelo, tak ani kost, ani měkké tkáně ještě zahojené nejsou a ono to opravdu může v určitým pohybu třeba píchnout nebo zabolet trochu a pes se lekne, že je to jen předstupeň větší bolesti.
Konzultovali jsme to s dvěma veterináři, řekli že se mu nemáme divit po tom co se mu stalo a vše se hojí jak má prostě...
Nicméně si nedokážu představit, že bych ho soukal do přepravky, opravdu křičí jen ho zvednu do vzduchu opatrně a snesu z přízemí 5 metrů před barák... a malý pes to zrovna není, má v roce 15kg a je skoro jednou takovej jak nasě druhá shiba fenka a ostatní shiby.
I díky tomu to asi přežil a měl tolik sil.
Tak se zřejmě budem muset obrnit trpělivostí a doufat že ho to přejde a nezůstane mu to