Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.6.2019 16:03
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Dobrý den ptám se za svou kamarádku která neumí s počítačem. U její fenky (asi bez pp) boxera byla zjištěna spondyloza. Fence je cca 4-5 let. Je nějaké řešení a čím to bylo způsobeno ? (dědičná nemoc, špatná výživa, špatný pohyb atd.) všem děkuji za odpovědi.

1.6.2019 16:15
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):
Dobrý den ptám se za svou kamarádku která neumí s počítačem. U její fenky (asi bez pp) boxera byla zjištěna spondyloza. Fence je cca 4-5 let. Je nějaké řešení a čím to bylo způsobeno ? (dědičná nemoc, špatná výživa, špatný pohyb atd.) všem děkuji za odpovědi.

Spondyloza je dědičná nemoc, a boxeři patří k nejvíce postiženým plemenům.

1.6.2019 16:15
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Spondyloza je dědičná nemoc, a boxeři patří k nejvíce postiženým plemenům.

myslela jsem si to. a co s ní tedy dál? Je ještě mladá

1.6.2019 16:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

GAELLE napsal(a):
myslela jsem si to. a co s ní tedy dál? Je ještě mladá

Záleží na stupni a tomu, jaký má klinický příznaky - tohle jí řekne ortoped

1.6.2019 16:37
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Záleží na stupni a tomu, jaký má klinický příznaky - tohle jí řekne ortoped

ok díky myslím že zatím byla jen tady u nás na rádoby "klinice" ortopeda doporučím

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.6.2019 19:44

https://www.veterinarni-lekari.cz/tema/kazuistiky-puvodni/detail/spondylosis-nase-rtg-prokleti-8143 - zajímavý článek, stojí za přečtení

Nám rentgenovali Andí asi ve dvou letech, kvůli kulhání na zadní nohy. Diagnostika srůstání obratlů bederní a křížové. Nevím jestli je to spondyloza, nebo něco jiného, ale doporučená léčba se shoduje s tím co čtu o spondyloze - omezit pohyb jako skákání, hry se psy (zrovna to co nejvíc milují) atd. a kloubní výživa. Teď je jí šest a půl, a poslední půlrok už je na tom hůř, občas nechce vyjít po schodech, nechce vyskočit na sedačku, radši si lehne na zem. Když je na tom špatně, dávám Meloxicam, bere kloubní výživu s MSM. Nejvíc jí vadí nachlazení - třeba koupat se v rybníku jí nechám jen dopoledne a následně procházka na sluníčku dokud neuschne, nenechávám ji ležet v průvanu, i třeba když jedeme autem tak mám přivřené okýnka. A pak ty prudké pohyby do stran, to ji taky odrovná, takže omezujeme hraní se psy, aport. Ale třeba delší běh u kola, pokud je to opravdu v klusu po rovné cestě, žádné blbnutí, s tím problémy nemá.

2.6.2019 20:11

Já se zeptám trochu OT, ale - to se toto plemeno tak zhoršilo během posledních dejme tomu za 15 - 20 let?

Jako dítě jsem měla fenku boxera - byla tedy tzv. "čistokrevná bez PP" (výběr rodičů, já do tohodle tehdy mluvit nemohla a popravdě stejně jsem prd věděla), ale nějakým zázrakem to skutečně boxer byl, a i povahou naprosto odpovídal standardu plemene - prostě povahově naprosto úžasný pes.

Odešla ve svých 9 letech, což mi tehdy přišlo krutě brzo, ale čím víc se dozvídám o boxerech, tím víc si říkám, že to snad ještě bylo nadstandard...?

Na procházkách jsme tehdy potkávali celkem dost dalších boxerů, přijde mi že byli běžnější než dnes, boxerů i staršího věku, a prostě žádný z nich nebyl chcípák, a už vůbec ne v tak mladém věku jako popisuje zadavatelka...

Bylo to fakt štěstí, nebo se tohle plemeno stihlo za těch cca 15 let (naše fenka zemřela před 13 lety) tolik zdravotně změnit a zmršit?

Přidejte reakci

Přidat smajlík