Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Pom

7.6.2019 20:10
Pom

XXX.XXX.167.119

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám 8 měsíční fenku Pomeraniana a máme problém s kobercem. V bytě máme podlahu, jen v ložnici máme koberec. Když je na podlaze, tak je šikovná, poslouchá a je moc hodná, ale když se dostane na koberec, tak je úplně nezvladatelná. Okusuje okraje koberce a ty vlákna žere, nedá se ji nijak odlákat jedině nějakým pamlskem a to dělat nechci aby si to nespojila s odměnou za to že ten koberec okusuje, vytahání za kůži taky nezabírá. Je to problém především když jsme na návštěvě, nemůžu ji spustit z očí. Zajímalo by mě proč to vůbec dělá a jak ji to odnaučit. Celkově je na koberci strašně divoká. Děkuji všem za odpovědi :)

7.6.2019 20:21
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A chodí se jí po té podlaze co máte vy v bytě dobře? Napadá mě, jestli se na tom nebojí "bláznit", že se ji to třeba klouže, a pak si tu energii nechává na místnost, kde je koberec.

Ale tak obecně - unavte ji venku, hodně si s ní hrajte a učte ji, že doma se odpočívá. Když už uvidíte, že se chystá trhat koberec - tak prostě vytáhněte hračku, něco lepšího - pohybujte s tou hračkou a ona si určitě radši půjde hrát s vámi, s "živou" hračkou. Na návštěvy si s sebou berte klidně taky hračky a zaměstnejte ji těmi hračkami (popřípadě třeba pamlsky na okusování), aby neměla potřebu trhat ten koberec. Na nějaké tahání za kůži se vykašlete. Nebo ji na té návštěvě klidně učte "odložení", vezměte ji s sebou třeba malou dečku a pošlete ji na to "místo" a postupně trénujte, aby na tom místě vydržela. Já mám psy trochu větší a i tak na návštěvy vozím deky .

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.6.2019 20:32

vytahání za kůži taky nezabírá
... lidičky, někdo fakt takovou hovadinu jako doopravdy dělá, dokonce i s tak malinkatým pejskem?

Normálně bych ji nechala tahat za sebou vodítko, a nežádoucí činnost bych pomocí vodítka přerušila. Můžete místo toho nabídnout nějakou žádoucí činnost, třeba kousání něčeho zajímavějšího, hraní si s hračkou, cvičení za pamlsky, atd. Nebo ji suše odeslat na místo. Nebo prostě cokoliv, co v sobě neobsahuje možnost kousání koberce.

Pom

7.6.2019 20:34
Pom

XXX.XXX.167.119

Ona se právě vyřádí i na podlaze, přijde mi že je strašně neúnavná 😄
Hračky ji moc nezajímají, někdy se mi ji podaří ji na tu hračku odlákat, ale jakmile si začneme hrát, vydrží tak deset vteřin a pak běží rovnou čarou tam kde má rozkousaný koberec.
To s těma pamlskama na okusování dělám, ale taky to dlouho nevydrží protože většinou jsou rychle pryč. 😄
S tou dečkou to můžu určitě zkusit, děkuji za radu :)

7.6.2019 20:40

Pom napsal(a):
Hračky ji moc nezajímají, někdy se mi ji podaří ji na tu hračku odlákat, ale jakmile si začneme hrát, vydrží tak deset vteřin a pak běží rovnou čarou tam kde má rozkousaný koberec.
To s těma pamlskama na okusování dělám, ale taky to dlouho nevydrží protože většinou jsou rychle pryč. 😄

jak ta hra vypadá, s Vámi?
pamlsky na okusování rychle pryč? z čeho jsou? vždyť to je pidipes a jako vlkodlak mi nepřijde teda... hovězí kost, paroh,..?
provazový uzel máte?
kromě nudných hračiček pro pidi pejsky, má, dělá ještě něco jiného?
tak asi nuda, ne?

7.6.2019 20:47

Pom napsal(a):

Tak špic se asi o hračku tahat moc dlouho nebude, pamlsky taky nebývají to nej, holt to není v jeho popisu práce. I když pomeranian, pořád špic? Vzít pořádně ven, plno vjemů, zážitků, pak nebude mít čas přemýšlet o rozkousaném koberci.
Ale jestli fenku tak moc zajímají nakousané koberce, kupte v pracovních potřebách nějaké rohože, přechodně je dejte na tu vaši dlažbu či podlahu v bytě. Ať se nesoustředí na jeden kobereček v ložnici, ten odstraňte a vyměňte také. Nebude vědět, kam dřív skočit a co hlodat. Zvykne si, bude klid.
Anebo si na přechodné období srolujte již načatý koberec a schovejte ho někam. Přeruší se zajetá činnost fenky, zapomene na to. Stačí místo něj dávat třeba její pelíšek nebo deku.
Ale taky mě napadlo, zda nemáte klouzavý typ podlahy, to se pak psům na koberci lépe skotačí.

7.6.2019 21:22

....máme doma pouze jeden malý prací kobereček, na podlahách jsou buď parkety, prkna nebo dlažba, když přijdeme ke komukoli, kdo má v celém pokoji koberec a mohou to být i kancelářské prostory, tak je nadšen, začne lítat, převalovat se a doslova rychlým příplazem, či jak to popsat projede celou místnost, koberec ale nekouše, netrhá a když ho celý projede, tak spokojeně zalehne a leží........

7.6.2019 21:26
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
....máme doma pouze jeden malý prací kobereček, na podlahách jsou buď parkety, prkna nebo dlažba, když přijdeme ke komukoli, kdo má v celém pokoji koberec a mohou to být i kancelářské prostory, tak je nadšen, začne lítat, převalovat se a doslova rychlým příplazem, či jak to popsat projede celou místnost, koberec ale nekouše, netrhá a když ho celý projede, tak spokojeně zalehne a leží........

To je zvláštní . My nemáme doma koberec nikde, ale když jsme u rodičů a spíme tam, tak v místnosti, kde je koberec všude a psi na to tedy nijak nereagují .

7.6.2019 21:30

marcelaamax napsal(a):
To je zvláštní . My nemáme doma koberec nikde, ale když jsme u rodičů a spíme tam, tak v místnosti, kde je koberec všude a psi na to tedy nijak nereagují .

....no on si takhle projede místnost i třeba s hračkou v hubě a pak je pokoj, ale tenhle rituál mít musí........chodí takhle i k jedné cvičitelce noseworku na práce do místnosti pokryté celé kobercem, letí k její cvičebně už od metra, já zazvoním, ona otevře a on prolítne celou místností, vytře jí a pak spokojeně ležíc čeká na další zaměstnání

Pom

7.6.2019 21:49
Pom

XXX.XXX.167.119

No teď jsme na návštěvě u rodičů, jsme tu už týden, všude mají koberce a nezajímá ji nic než jen okusování a žraní koberců.
Hrajeme si tak že ji házím míček, to miluje, pak se ještě přetahujeme, nebo jen tak blbneme a taky se ji snažím odlákat tím, že cvičíme nové triky, to má taky ráda, ale ať už ji vyčerpám tak že si lehne a už nemůže, tak vždycky najde tu sílu si zajít k tomu koberci a ukousnout si. Jinak nábytku si vůbec nevšímá, doma nic neničí, jediný problém je ten koberec. Tady u rodičů ji nemůžu ani nechat samotnou, bojím se že přijdu domů a ona bude ležet vzhůru nohama...

7.6.2019 21:50
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Pom napsal(a):
No teď jsme na návštěvě u rodičů, jsme tu už týden, všude mají koberce a nezajímá ji nic než jen okusování a žraní koberců.
Hrajeme si tak že ji házím míček, to miluje, pak se ještě přetahujeme, nebo jen tak blbneme a taky se ji snažím odlákat tím, že cvičíme nové triky, to má taky ráda, ale ať už ji vyčerpám tak že si lehne a už nemůže, tak vždycky najde tu sílu si zajít k tomu koberci a ukousnout si. Jinak nábytku si vůbec nevšímá, doma nic neničí, jediný problém je ten koberec. Tady u rodičů ji nemůžu ani nechat samotnou, bojím se že přijdu domů a ona bude ležet vzhůru nohama...

A má tam nějaký pelíšek, nějaké svoje místo?

ale ať už ji vyčerpám tak že si lehne a už nemůže

- přesně v tuhle chvíli bych ji prostě poslala na místo.

Pom

7.6.2019 22:17
Pom

XXX.XXX.167.119

Má tam svůj pelíšek, ale do toho přes den nechodí, jen večer když jde spát. Sama od sebe si do pelíšku nikdy přes den nevlezla, jedině když dostane dobrotu, tak si to jde sníst tam, ale jinak polehává radši na zemi.

7.6.2019 22:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Pom napsal(a):
Má tam svůj pelíšek, ale do toho přes den nechodí, jen večer když jde spát. Sama od sebe si do pelíšku nikdy přes den nevlezla, jedině když dostane dobrotu, tak si to jde sníst tam, ale jinak polehává radši na zemi.

Naučila bych ji povel "místo", což znamená, že půjde odpočívat právě do toho pelíšku, tím pádem nebude moct kousat koberec.

7.6.2019 22:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

V prvé řadě bych ji nepouštěla doma do ložnice, kde máte koberec. Ta místnost pro ni bude tabu. Možná časem na tento zlozvyk zapomene. Chtělo by to, aby nebyla ani nějakou dobu u rodičů, i když chápu, že to je asi problém. Tak jak doporučovala marcela, prostě tam bude na místě, v pelechu, žádné na koberci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík