Americký stafordšírský teriér

Prodám Amerického stafordšírského teriéra - Chovatelská stanice Star of my...
27000 KčZdravím, měla bych dotaz. Před týdnem se ke mě přistěhoval přítel s ročím americkým stafordem. Po 5ti dnů bydlení spolu jsem si já pořídila štěně fenku taky staforda, první dva dny úplně v pohodě spolu vycházeli jak doma tak venku, ale ten třetí tak venku v pohodě ale pak jsme přišli domu a stěně začalo kňučet v kuchyni(bylo tam zavřené) a ten roční pes začal vrčer a a chtěl kousat. Po chvíli jsme je zkusili dát k sobě ale pes po stěněti hned vyjel. A nechápu co tak najednou. ( bylo to mimo misky, ty si chrání)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Nejlepší je pořídit si co nejvíc stafordů, pitbulů a podobných plemen současně.
A hlavně - pes je v novém, teprve týden a vy mu tam do toho hned přivedete ještě štěně. Nechala bych nejdřív psa pořádně rozkoukat a štěně pořídila až déle, a k ročnímu psovi asi ještě ne,ale tak to už je teď jedno. No a jak vychází ten pes s jinými psy, štěňaty? Někteří psi nemají prostě štěňata rádi, jiní psy se je zase snaží vychovávat...
Psa, kterej jde po štěněti, bych nechtěla ani zadarmo. Natož bulla. Natož "nafurt" a snažit se ho s tím štěnětem nějak mít pohromadě. Natož v tomhle prostředí mít to štěně.
...
Dejte mu náhubek, prostornej.
A sežeňte si odborníka, kterej vám poradí osobně. Tohle po netu těžko vyřešíte.
Anndyna
napsal(a):
Zdravím, měla bych dotaz. Před týdnem se ke mě přistěhoval přítel s ročím americkým stafordem. Po 5ti dnů bydlení spolu jsem si já pořídila štěně fenku taky staforda, první dva dny úplně v pohodě spolu vycházeli jak doma tak venku, ale ten třetí tak venku v pohodě ale pak jsme přišli domu a stěně začalo kňučet v kuchyni(bylo tam zavřené) a ten roční pes začal vrčer a a chtěl kousat. Po chvíli jsme je zkusili dát k sobě ale pes po stěněti hned vyjel. A nechápu co tak najednou. ( bylo to mimo misky, ty si chrání)
...tak pes ještě nestačil vydýchat stěhování, změnu prostředí, režimu, rodinného uspořádání a vy mu jako bonus vrazíte pod nos malé štěně.....dle mého bych počkala až se vše usadí a zajede a pak možná teprve........
a ten roční pes začal vrčer a a chtěl kousat. Po chvíli jsme je zkusili dát k sobě ale pes po stěněti hned vyjel.
no, ono je taky otázka, co přesně znamená, že chtěl kousat a že hned vyjel. Protože si myslím, že pokud by takový pes opravdu kousnout a ublížit chtěl, tak už dávno řešíte "zdravotní" následky štěněte.
Každopádně s tím náhubkem souhlasím a můžu na tohle doporučit náhubek baskerville - je plastový, takže s tím pes štěněti neublíží a nesundá ho.
Jinak z tohoto popisu fakt nejde odhadnout, co se tomu psovi nelíbilo, co se dělo okolo, co jste dělali vy, kde přesně štěně a pes byli a co dělali a jak přesně vyjel atd... Bude lepší, když to nějaký odborník uvidí naživo.
napsal(a):
...tak pes ještě nestačil vydýchat stěhování, změnu prostředí, režimu, rodinného uspořádání a vy mu jako bonus vrazíte pod nos malé štěně.....dle mého bych počkala až se vše usadí a zajede a pak možná teprve........
Já osobně bych ještě počkala, než ten mladý pes tak nějak dospěje.... Ale to už jim teď nepomůže, nad tím měli přemýšlet dřív.
marcelaamax
napsal(a):
Já osobně bych ještě počkala, než ten mladý pes tak nějak dospěje.... Ale to už jim teď nepomůže, nad tím měli přemýšlet dřív.
..já bych navíc napřed počkala jak se vůbec sžiji ve společné domácnosti s partnerem a jeho psem a pak teprve, když už bych nevěděla co s časem a roupama, šla do dalšího psa......
napsal(a):
..já bych navíc napřed počkala jak se vůbec sžiji ve společné domácnosti s partnerem a jeho psem a pak teprve, když už bych nevěděla co s časem a roupama, šla do dalšího psa......
Ještě není všem dnům konec. Příští dotaz možná bude : Co mám dělat, vyjíždí po mně přítelův staford.
napsal(a):
Ještě není všem dnům konec. Příští dotaz možná bude : Co mám dělat, vyjíždí po mně přítelův staford.
...do klece s ním - anebo s oběma - psem i přítelem tak dělám si legraci, ale místo ňunání psího mimina být v nervech, to by mi za to tedy fakt stálo
Anndyna
napsal(a):
Zdravím, měla bych dotaz. Před týdnem se ke mě přistěhoval přítel s ročím americkým stafordem. Po 5ti dnů bydlení spolu jsem si já pořídila štěně fenku taky staforda, první dva dny úplně v pohodě spolu vycházeli jak doma tak venku, ale ten třetí tak venku v pohodě ale pak jsme přišli domu a stěně začalo kňučet v kuchyni(bylo tam zavřené) a ten roční pes začal vrčer a a chtěl kousat. Po chvíli jsme je zkusili dát k sobě ale pes po stěněti hned vyjel. A nechápu co tak najednou. ( bylo to mimo misky, ty si chrání)
Já si myslím, že se ještě usadí. Chce to dávat majzla, aby k něčemu nedošlo, usměrňovat oba psy, chodit co nejvíc ven (třeba se jen plácat na louku) a věnovat se jim spravedlivě oběma, aby nebyl důvod k žárlivosti.
Pořídit štěně takhle rychle po stěhování byl sice unáhlený krok, ale zvládnout se to podle mě dá. Navíc je to kombinace pes - fena, to je snazší než 2 jedinci stejného pohlaví.
Anndyna
napsal(a):
Promiňte, ale vraťte to štěně, dokud je čas a dokud se neuděje něco velmi vážného!
Tady nikdo neporadí. Třeba si jen potřeboval pes zklidnit štěně a vy tu hned píšete jak kdyby jej chtěl zabít
já myslím, že je to v pohodě
ten malý je totiž labrador