Bišonek s PP

Prodám Bišonka - Štěňátka bišonků narozená 22.3.2025, k zadání dvě holčičky...
DohodouZdravím všechny, mám dotaz - co Vám nejvíce pomohlo při léčení/prevenci kvasinek u psa? Mudr nám řekla, že je to tím, že je prostě alergik a je na to citlivější, změnit stravu však zřejmě nemůžeme, protože trpí opakovaně na močové kameny, takže musí mít speciální granule.. Dříve je měl mezi tlapkami, pomohl balzám od Natural Dog Company, na chvíli mu to zmizelo, teď se však vrátily, má je v podpaží strašně rozlezlé, jak si to líže tak se mu to potom rozleze všude, kde se olízne. Masticka která pomohla předtím nyní nepomáhá, zkousela jsem octovou vodu, ta také nic, okamžitě si to slíže, šampon s chlorhexidinem také nic. Kdyby tedy někdo měl nějaký tip alespoň na zmírnění, nebo aby se mu to nešířilo dál, budu ráda, už jsem z těch malých potvor zoufalá.
Uživatel s deaktivovaným účtem
co je to za granule, na co, to fakt nikdo nevymyslel nic lepšího?
je alergický přímo na kvasinky? na které? nebo odkud se to bere?
vyhnout se sacharidům .. a to na granulích nejde
nevzniká to jinde, např. v uchu? nikdo jiný za to nemůže, než že "je alergik" ? to teda neberu jako důvod.......alergik na co?
víte jestli prach, plíseň, jídlo, čistící prostředky, peří, pyl?
a obyčejné vlhko se sluníčkem udělá to samé
ale infekce a alergie je rozdíl .. a i zdravý pes bude mít červené tlapky, když se přežere chleba
začíná to ve střevě - sacharidy z jídla se přemění na potravu pro kvasinky
stres, chemikálie z okolí, alergeny,......útočí na imunitní systém
a je přemnoženo
takže vy musíte tenhle nepořádek nahradit něčím užitečným zpět na normální hladinu.....
probiotika, omega 3, oleje jako např. brutnákový... a ne ze zverimexu
třeba dubová kůra, umýt a pořádně vysušit, nelézt na sluníčko zbytečně, udržovat psa v suchu, a když bude nejhůř, tak pyžamo bavlněné neprané v arielu nebo límec
napsal(a):
nevzniká to jinde, např. v uchu? nikdo jiný za to nemůže, než že "je alergik" ? to teda neberu jako důvod.......alergik na co?
ale infekce a alergie je rozdíl .. a i zdravý pes bude mít červené tlapky, když se přežere chleba
a je přemnoženo
takže vy musíte tenhle nepořádek nahradit něčím užitečným zpět na normální hladinu.....
třeba dubová kůra, umýt a pořádně vysušit, nelézt na sluníčko zbytečně, udržovat psa v suchu, a když bude nejhůř, tak pyžamo bavlněné neprané v arielu nebo límec
atopická dermatitida je nemoc kožní bariéry. ta zvířata jednak alergicky reagují na všelicos ze vzduchu, jednak se na jejich kůži snadněji a lépe množí jak stafylokoky, tak malassezie. což jsou ty kvasinky, o které se jedná. nemá to co dělat se sacharidy z potravy.
napsal(a):
atopická dermatitida je nemoc kožní bariéry. ta zvířata jednak alergicky reagují na všelicos ze vzduchu, jednak se na jejich kůži snadněji a lépe množí jak stafylokoky, tak malassezie. což jsou ty kvasinky, o které se jedná. nemá to co dělat se sacharidy z potravy.
no to je taková nemoc, jistě, ale tady ten pes má diagnozu "je prostě alergik", tak se ptám, na co nebo z čeho se to stalo a z čeho zhoršuje... jestli je atopik, tak jim poví dermatolog vet a ne ifauna......u takových psů se prostě musí vysledovat, co ještě jde a jak to udržovat..a podpořit imunitu včetně psych. stránky ...
jinak na toto téma je tu hooodně příspěvků, i alergiků, i atopiků a tak
napsal(a):
no to je taková nemoc, jistě, ale tady ten pes má diagnozu "je prostě alergik", tak se ptám, na co nebo z čeho se to stalo a z čeho zhoršuje... jestli je atopik, tak jim poví dermatolog vet a ne ifauna......u takových psů se prostě musí vysledovat, co ještě jde a jak to udržovat..a podpořit imunitu včetně psych. stránky ...
jinak na toto téma je tu hooodně příspěvků, i alergiků, i atopiků a tak
je prostě alergik ale často znamená "má atopickou dermatitidu", případně může být ještě alergický na krmení nebo třeba blechy nebo aviváž nebo píchnutí hmyzem, ale alergie na roztoče a pyly = atopická dermatitida.
a svědění v podpaží nebo v meziprstí je oblíbené místo, kde se alergie objeví jako první.
napsal(a):
je prostě alergik ale často znamená "má atopickou dermatitidu", případně může být ještě alergický na krmení nebo třeba blechy nebo aviváž nebo píchnutí hmyzem, ale alergie na roztoče a pyly = atopická dermatitida.
a svědění v podpaží nebo v meziprstí je oblíbené místo, kde se alergie objeví jako první.
já to chápu, ale tak přece musí vědět, co to horší, dělali nějaké testy nebo jak na to přišli?
aby věděli, čemu se vyhnout
zadavatelka: počtěte si např.
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3118758/hypersenzitivita-na-kvasinky-malassezia-u-psa-krmeni?from-list=1#a3131079
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2901018/atopicka-dermatitida-potlacni-projevu-rady-zkusenosti
napsal(a):
a je přemnoženo
Z toho co říkala jsem nic nepochopila, pouze mu na týden dala léky Apoquel, které mají potlačovat svědění, když jsme přišli na kontrolu, ptala se, jestli se míň oblizoval a po odpovědi že ano pouze řekla "no tak to je jasné, že má alergii". Neřekla na co, ani nedělala žádné jiné testy, řekla že si myslí, že je atopik. Začali jsme to řešit až teď, celou dobu jsme si mysleli, že se prostě kvasinky už nevrátí. Teď zkoušíme přidávat do granulí oleje, jestli mu to s kůží nějak nepomůže.. kdyby to byla alergie na složku potravy, tak to bude asi horší, právě kvůli těm granulim.. Zatím mu to nezhoršuje nic, zřejmě proto, že proti nim tak usilovně bojuju, problémem je spíš to, že si infikovaná místa líže, potom si olízne třeba tlapku a za pár dní už má kvasinky i na tlapce.
napsal(a):
já to chápu, ale tak přece musí vědět, co to horší, dělali nějaké testy nebo jak na to přišli?
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3118758/hypersenzitivita-na-kvasinky-malassezia-u-psa-krmeni?from-list=1#a3131079
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/2901018/atopicka-dermatitida-potlacni-projevu-rady-zkusenosti
To první jsem už četla, to druhé jsem však nenašla, díky, mrknu na to.
napsal(a):
Diskuze jsem pročetla ale bohužel jsem nenašla nic, co by nám mohlo pomoct. Není na tom tak špatně, jako pejsek o kterém se píše v diskuzi (nevykusuje si srst ani nic podobného, olizuje se pouze na místech, kde má kvasinky), takže dávat mu kortikoidy a podobně mi přijde zbytečné, za ty vedlejší účinky. Kdyby tedy měl někdo tip na nějaký přípravek, který alespoň zabraňuje těm malým potvoram se dal rozlezat, budu ráda.. Vyzkoušeny máme šampony s chlorhexidinem, masticky a octovou vodu. Přemýšlela jsem nad tou houbou, o které se píše, jenže on si všechno okamžitě slíže, mělo by to vůbec nějaký účinek?
no, jak víte, že problém jsou kvasinky a ty ho svědí, a není to tak, že ho kůže svědí kvůli alergii a na vlhké kůži se přemnožují kvasinky?
kor když ocet ani chlorhexidin nemá efekt.
czdann
napsal(a):
Diskuze jsem pročetla ale bohužel jsem nenašla nic, co by nám mohlo pomoct. Není na tom tak špatně, jako pejsek o kterém se píše v diskuzi (nevykusuje si srst ani nic podobného, olizuje se pouze na místech, kde má kvasinky), takže dávat mu kortikoidy a podobně mi přijde zbytečné, za ty vedlejší účinky. Kdyby tedy měl někdo tip na nějaký přípravek, který alespoň zabraňuje těm malým potvoram se dal rozlezat, budu ráda.. Vyzkoušeny máme šampony s chlorhexidinem, masticky a octovou vodu. Přemýšlela jsem nad tou houbou, o které se píše, jenže on si všechno okamžitě slíže, mělo by to vůbec nějaký účinek?
jedna věc - medrol a tak podobně, o kterých se tam hovoří, byly dnes nahrazeny apoquelem, takže..
jde použít bajazin a další zinkové masti - vysušují a obsahují nějaké další antibakteriální věci
ta paní to tam vše píše... a má pravdu a má na to i vzdělání, mimochodem...dodat psovi výživu pro kůži a podporu celého psa zevnitř - biotin, zinek, omega 3.......tyhle věci totiž pomáhají s alergií a vůbec se vším, stejně třeba hořčík, toho není nikdy dost
chytrá houba - vykoupat nebo do rozstřikovače a nechat psa oschnout...takže musíte hlídat
pokud je to tak hrozné, tak psa vykoupat, oschnout...obléct...nebo tamtím namazat a obléct, když se nedá uhlídat, to se nedá nic dělat
dokud nezjistíte, z čeho to je, tak s tím asi nic neuděláte, a třeba ani pak, jen to takhle různě zkoušet, po čem bude lepší
třeba má alergii na jednu jedinou součást granulí, to také nevíte
napsal(a):
no, jak víte, že problém jsou kvasinky a ty ho svědí, a není to tak, že ho kůže svědí kvůli alergii a na vlhké kůži se přemnožují kvasinky?
kor když ocet ani chlorhexidin nemá efekt.
To si myslím, že by ty kvasinky měl i na jiných místech, než jen v jednom podpaží a na jedné tlapce.. přeci jen v tomto počasí, kdy si chodí venku tlapky chladit do kde jaké vody, je má vlhké často i přesto, že po procházce se snažím co nejvíc vysušit. A také mě tahle možnost doteď nenapadla z toho důvodu, že předtím žádný problém neměl, pouze se u něj vyskytly kvasinky, ty jsme vylecili a cca půl roku mu nic nebylo, až teď to všechno přišlo.. Taky mi přijde zvláštní, že ho svedi opravdu jen dvě místa, pokud má dermatitidu
napsal(a):
jedna věc - medrol a tak podobně, o kterých se tam hovoří, byly dnes nahrazeny apoquelem, takže..
jde použít bajazin a další zinkové masti - vysušují a obsahují nějaké další antibakteriální věci
ta paní to tam vše píše... a má pravdu a má na to i vzdělání, mimochodem...dodat psovi výživu pro kůži a podporu celého psa zevnitř - biotin, zinek, omega 3.......tyhle věci totiž pomáhají s alergií a vůbec se vším, stejně třeba hořčík, toho není nikdy dost
chytrá houba - vykoupat nebo do rozstřikovače a nechat psa oschnout...takže musíte hlídat
pokud je to tak hrozné, tak psa vykoupat, oschnout...obléct...nebo tamtím namazat a obléct, když se nedá uhlídat, to se nedá nic dělat
dokud nezjistíte, z čeho to je, tak s tím asi nic neuděláte, a třeba ani pak, jen to takhle různě zkoušet, po čem bude lepší
třeba má alergii na jednu jedinou součást granulí, to také nevíte
To je pravda, nevíme. Před granulemi měl konzervy, ty nejlevnější, v tu dobu mu (alespoň co si vzpomínám) nic nebylo, pouze jednou přišly ty kvasinky. Přešli jsme na granule, kvasinky se vrátily, chtěla jsem s vet řešit, jestli nemá alergii na něco z těch granulí, jenže zrovna v tu chvíli mu také zjistila problémy s mocovymi cestami, kvůli kterým MUSÍ mít granule speciální, se sníženým obsahem bílkovin a různými minerály, které rozpouští močové kameny, ve kterých bohužel je i spousta potenciálních alergenů. Tudíž nevím, jak vyzkoušet, jestli třeba nemá alergii na kuřecí, na obiloviny apod.. Oleje už zkoušíme, zkusíme i ten biotin, snad se alespoň trochu zlepší.
czdann
napsal(a):
To je pravda, nevíme. Před granulemi měl konzervy, ty nejlevnější, v tu dobu mu (alespoň co si vzpomínám) nic nebylo, pouze jednou přišly ty kvasinky. Přešli jsme na granule, kvasinky se vrátily, chtěla jsem s vet řešit, jestli nemá alergii na něco z těch granulí, jenže zrovna v tu chvíli mu také zjistila problémy s mocovymi cestami, kvůli kterým MUSÍ mít granule speciální, se sníženým obsahem bílkovin a různými minerály, které rozpouští močové kameny, ve kterých bohužel je i spousta potenciálních alergenů. Tudíž nevím, jak vyzkoušet, jestli třeba nemá alergii na kuřecí, na obiloviny apod.. Oleje už zkoušíme, zkusíme i ten biotin, snad se alespoň trochu zlepší.
no a je určitě i jasné, že se nemůže máchat ve všem, co potká.. takové sezonní problémy, zdá se .. anebo to jídlo, určitě se dají najít jiné, ale ony jsou všecky tak nějak hrozné..
jo ty kameny, záleží na druhu, pak hromada hořčíku je špatně... ještě by to šlo domácí dietou...brambory, krůta, řepa, vejce, hodně přílohy
ale tak když podle vet "je alergik", tak to je těžké.. to si jen tak hádáme
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.100.70
Mám AST alergika
Je na mase, bez příloh.
Pomohli nám koupele v intim gelu Lactacyd a homeopatika poumon histamine 15ch.
Dvojfotka je po 14 dnech na homeo a co třetí den kopaná v Lactacyd.
Drahé šampony od vety mi zatím nikdy nepomohli
Co vyzkoušet klasiku, Pevaryl, Canesten, Clotrimazol........
Edit: naše buli má mezi tlapkama a mezi cecíkama u zadních nohou taky červeno, ale nikdy si to nelízala....docela mě zaujalo co píše megí...chleba-pečivo žere denně, u koní se tomu neubráníme, najde kde co i já jí dám rohlíček na svačinku
napsal(a):
Co vyzkoušet klasiku, Pevaryl, Canesten, Clotrimazol........
Edit: naše buli má mezi tlapkama a mezi cecíkama u zadních nohou taky červeno, ale nikdy si to nelízala....docela mě zaujalo co píše megí...chleba-pečivo žere denně, u koní se tomu neubráníme, najde kde co i já jí dám rohlíček na svačinku
a my máme rohlíček k snídani a chlebíček k večeři a to je v pořádku, ale víc nelze
nohy si nelíže, jsem jí to zakázala, to se musí, jinak rychle teče krev
ale než mi došlo, že za to můžu já a našich 8 svačinek..
clotrimazol a podobné nedoporučuji, radši třísloviny se zinkem /tanno hermal/, protože clotr. sice zabije nějaké ty bakterie přemnožené, ale také ty dobré
chce to spíše rozmnožit ty užitečné, takový kefír třeba, zelené dršťky, koníčkové koblihy
kdyby to někoho zajímalo, tak takové jídlo je dobré i pro domácí dietu kamenovou
ty koblihy nevím, ale bakterie tam jsou
vznešeně řečeno fermentované potraviny
kvasinky na jedné tlapě měla svačinková megí také, jen tam, protože je to její oblíbená noha, tlama furt na ní, jako je člověk pravák
k tomu sliny - mokro - horko - chlupy mezi prsty = hejno kvasinek
kdo ví, jestli nemá původní problém jinde a jak si škrábe ucho...
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám AST alergika
Je na mase, bez příloh.
Pomohli nám koupele v intim gelu Lactacyd a homeopatika poumon histamine 15ch.
Dvojfotka je po 14 dnech na homeo a co třetí den kopaná v Lactacyd.
Drahé šampony od vety mi zatím nikdy nepomohli
Který lactacyd prosím jste použili? Mají víc druhů.. a nemůže mu to nějak ublížit? Přeci jen je to gel pro ženské intimní partie 😅 Přidávám fotku, jak to má teď, na fotce to vypadá mnohem víc červené, než to má doopravdy, ve skutečnosti má kůži zbarvenou do růžova, zkreslují to ty zbarvené chlupy. Ještě mě napadlo, že třeba kvasinek už jsme se zbavili, jelikož to měl mnohem horší a teď to má takhle červené protože si to pořád líže a tím pádem dráždí, nevím..
czdann
napsal(a):
To si myslím, že by ty kvasinky měl i na jiných místech, než jen v jednom podpaží a na jedné tlapce.. přeci jen v tomto počasí, kdy si chodí venku tlapky chladit do kde jaké vody, je má vlhké často i přesto, že po procházce se snažím co nejvíc vysušit. A také mě tahle možnost doteď nenapadla z toho důvodu, že předtím žádný problém neměl, pouze se u něj vyskytly kvasinky, ty jsme vylecili a cca půl roku mu nic nebylo, až teď to všechno přišlo.. Taky mi přijde zvláštní, že ho svedi opravdu jen dvě místa, pokud má dermatitidu
to zase pozor, ono zrovna takovéhle ošklivé podpaží, to zase kříčí atopická dermatitida, je to typické predilekční místo, prostě proto, že je tam tenká citlivá málo osrstěná kůže, navíc je to směrem k zemi a když má pes alergii na pyly, třeba, tak zrovna do podpaží se jim leze snadněji než na záda, vůbec záda při atopické dermatitidě většinou olézají jako poslední až jako důsledek celotělové (druhotné) infekce kůže
jaké že měl ten pes kameny?
to nejsou kvasinky
/můžu si říkat, co chci, protože ta veterinářka a majitel psa také jen hádají/
slintá si tam
vzorek? kromě kvasinek tam nic nežije?
jak se kůže naruší, máte zánět, ATB, kolotoč
dělá se to tak - vycházky týden pořád stejné po chodníku, žádné jídlo bokem, zákaz vstupu do bažince, omýt čistou vodou po každé vycházce a osušit, triko nebo límec
musíte to vysledovat, zapisovat, až nakonec přijdete na ten správný režim
omýt čistou vodou po každé procházce je vynikající způsob tlumení alergie, prostě se ty alergeny opláchnou, že. akorát bílého chlupatého bych ještě dala ostříhat, ať rychle schne.
napsal(a):
omýt čistou vodou po každé procházce je vynikající způsob tlumení alergie, prostě se ty alergeny opláchnou, že. akorát bílého chlupatého bych ještě dala ostříhat, ať rychle schne.
:-) je to způsob, jak omýt to, co po cestě nachytal, jen taková rychlá pomoc....... ale není to divné, že ocet atd. nezabírá? proč se to drží na tom jednom místě tolik a ne i na druhé straně?
napsal(a):
:-) je to způsob, jak omýt to, co po cestě nachytal, jen taková rychlá pomoc....... ale není to divné, že ocet atd. nezabírá? proč se to drží na tom jednom místě tolik a ne i na druhé straně?
no právě když nezabírá ocet, tak to nebude problém kvasinek. atopická dermatitida je svědivý onemocnění kůže, který svědí i když na kůži žádná brebera není, prostě kůže svědí, protože alergie. a na svědění ocet nefunguje.
a rychlá pomoc omytí sice je, ale někdy to může být skoro veškerá pomoc, jakou potřebujete, případně taková blbost stáhne dávky prednisonu třeba na desetinu
czdann
napsal(a):
Kameny měl struvitové
a zánět k tomu?
napsal(a):
no právě když nezabírá ocet, tak to nebude problém kvasinek. atopická dermatitida je svědivý onemocnění kůže, který svědí i když na kůži žádná brebera není, prostě kůže svědí, protože alergie. a na svědění ocet nefunguje.
a rychlá pomoc omytí sice je, ale někdy to může být skoro veškerá pomoc, jakou potřebujete, případně taková blbost stáhne dávky prednisonu třeba na desetinu
ještě mám jednu OT: proč se dočítám, že psi typu buldok (asi kožich se myslí?) jsou nejúspěšnější v domácím množení stafylokoka?
neměli jsme to nikdy - fila, argentýna, pit, stafford, nic nikdy
je toho teď moc a nebo co se změnilo?
vím o bílém zbarvení, jako že tam se to dá čekat, no tam se dá čekat vše.. ale proč jsme to neměli před 20 lety u žádného psa, i bílých bylo hodně, a teď každý druhý problém?
tady u toho psa aspoň testy na alergii, ať to není jen takové střílení od boku?
a je někde nějaká statistika úspěšnosti autovakcíny? a na kolik taková legrace cca přijde?
zadavatelka: na svědění fakt pomáhá ta zinková mast, a vím, že psovi neublíží... jenom je potřeba se oprostit od toho, že pes s límcem je chudák
Strihame ho právě teď dost často, aby bylo snazší ho usušit. Začali jsme to pořádně řešit až před cca 14 dny, ale začínám si díky této diskuzi uvědomovat, že už teď nebojuju proti kvasinkam, ale proti té dermatitidě.. nemáte někdo zkušenost například s nějakými šampony, gely nebo podobnými přípravky, které by mu alespoň trochu ulevili, teď v létě, kdy to zřejmě bude mít nejhorší? Vet nám říkala o nějaké pěně, ve které se má pes koupat 2-3x týdně a že většinou pomáhá.. Taky mluvila o kortikoidech a jiných lécích, ale ty nasazovat nechceme, zaprvé kvůli těm vedlejším účinkům, zadruhé už není nejmladší, má 10 let.
czdann
napsal(a):
Kameny měl struvitové
Struvitová dieta NEMUSEJÍ být granule. Měla jsem fenu šest let na barfu, kameny ani zánět se nikdy nevrátily. A daleko líp se vám bude zacházet i s tou dermatitidou.
struvitová dieta úplně sedí na krmení domácí stravou, jsou tam dokonce potřeba stejné věci jako na řešení té kůže - omega 3, vitaminy B, hořčík, málo sacharidů, .......zdroj důležitého methioninu je maso
protože se moč má okyselovat, tak se krmí maso, vejce, vyhýbá se příliš škrobnatým přílohám, jogurty jo, mraky probiotik a vitaminu C, doplňky jako Uropet a anti zánětlivé věci jako omega 3......tahle dieta zrovna není vůbec složitá
s masem dostane i tu potřebnou vodu
tady granule vůbec nejsou dobré, i kvůli té kůži
Je to už hodně let, tak si nepamatuju, v jakém rozmezí má být při struvitech pH moči (možná poradí Bodlinka) - ale pořídila jsem tenkrát lakmusové papírky a jednou za čas (1x měsíčně cca) měřila pH moči. Pokud bylo nad normu, přidala jsem jitrocelák nebo jablka, hrušky apod. (vit. C), pokud byla moč moc kyselá, ubrala jsem. Po pár měsících jsem to už měla v oku a už jsem nic neměřila.
roztok Tanno hermal vážně funguje, patlají se tím i dětem neštovice a podobné mrchy, aby se neškrábalo a udržení v suchu (a nervy dál od kyblíku, to je důležité)
dubová kůra,...to vše jsou třísloviny ....zinek.......brusinky (zas pomoc pro další problémy toho psa, trošku), borůvky
pěna Poxclin?
napsal(a):
ještě mám jednu OT: proč se dočítám, že psi typu buldok (asi kožich se myslí?) jsou nejúspěšnější v domácím množení stafylokoka?
neměli jsme to nikdy - fila, argentýna, pit, stafford, nic nikdy
je toho teď moc a nebo co se změnilo?
vím o bílém zbarvení, jako že tam se to dá čekat, no tam se dá čekat vše.. ale proč jsme to neměli před 20 lety u žádného psa, i bílých bylo hodně, a teď každý druhý problém?
tady u toho psa aspoň testy na alergii, ať to není jen takové střílení od boku?
a je někde nějaká statistika úspěšnosti autovakcíny? a na kolik taková legrace cca přijde?
zadavatelka: na svědění fakt pomáhá ta zinková mast, a vím, že psovi neublíží... jenom je potřeba se oprostit od toho, že pes s límcem je chudák
testy na alergii neexistují! respektive ano, ale nedají se použít k diagnóze, protože máte spoustu psů, co můžou mít protilátky proti alergenům nebo reagují při kožním testu ale ve skutečnosti ALERGICI NEJSOU, respektive in vivo nereagují a místo toho se vám zrovna drbou, protože mají stafylokokový zánět kůže. Třeba. Atopická dermatitida je typická nemoc s diagnostickými kritérii, vyloučíte všechno okolo a řeknete si, hmm, vidím predisponované plemeno, drbe se v létě, líže si podpaží a když dám prednison, problém zmizí, to sedí.
autovakcína je docela fajn, ale neléčí. zase jen tlumí, dává se klidně doživotně a ze psa, který by žral hromadu prednisonu vám udělá psa, který žere prednisonu výrazně méně. U zvířete, kterého stačí po procházce opláchnout vodou, pohrát si s krmením a občas ho do podpaží stříknout slabým kortikoidem je zase autovakcína ekonomický nesmysl.
A s tím buldokem.. není to o typu srsti. Atopická dermatitida je dědičná záležitost.
já bych teda odhodila granule někam do dáli, zapomeňte na struvity. Na struvity spoustu psů dietu nepotřebuje,stačí, když budou mít kyselé pH a kyselé pH budou mít když budou žrát dietu s vyšším obsahem bílkovin, tzn. maso.
A normálně bych najela na eliminační dietu, klokan a vařenej brambor, třeba, k tomu lžičku slunečnicovýho oleje a nic jinýho.
napsal(a):
a zánět k tomu?
Zánět neměl. Zezacatku to byly kvasinky, to jsme měli potvrzené od vet. Začala jsem to řešit když "kvasinky" nechtěly po asi týdnu ustoupit (což jsem prisuzovala tomu, že bral antibiotika, protože byl na operaci), což právě přivedlo vet k myšlence, že má buď alergii na něco ze stravy, nebo dermatitidu
napsal(a):
Je to už hodně let, tak si nepamatuju, v jakém rozmezí má být při struvitech pH moči (možná poradí Bodlinka) - ale pořídila jsem tenkrát lakmusové papírky a jednou za čas (1x měsíčně cca) měřila pH moči. Pokud bylo nad normu, přidala jsem jitrocelák nebo jablka, hrušky apod. (vit. C), pokud byla moč moc kyselá, ubrala jsem. Po pár měsících jsem to už měla v oku a už jsem nic neměřila.
Ty pH papírky mě už taky napadly, díky, pohledám a vyzkoušíme, teoreticky bych se mohla odrazit od hodnoty pH kterou má teď s těmi granulemi
czdann
napsal(a):
Zánět neměl. Zezacatku to byly kvasinky, to jsme měli potvrzené od vet. Začala jsem to řešit když "kvasinky" nechtěly po asi týdnu ustoupit (což jsem prisuzovala tomu, že bral antibiotika, protože byl na operaci), což právě přivedlo vet k myšlence, že má buď alergii na něco ze stravy, nebo dermatitidu
myslela jsem zánět močových cest
Nemáte někdo zkušenosti se šamponem od Beaphar, přesněji s názvem hypoallergenic? Má být určen pro psy s alergiemi a podobně.. Přemýšlím zdali ho nevyzkouset, koupat třeba 2-3x týdně, aby se mu to alespoň zmirnilo.. mám pocit, že se mu to začíná zhoršovat, z podpaží se to pomalu rozlézá na krk, pod tlamičku a do jejího okolí.
zkusit můžete, ale není to nic extra, výrobce v podstatě slibuje jen vyvážené pH.
vy potřebujete něco víc, něco protisvědivého, takže aby v tom byl škrob, třeba a nebo kyselina mléčná jako vzvlčovadlo a zároveň jemná dezinfekce. je mnoho mnohem lepších šamponů bez beaphar, prostě.
napsal(a):
zkusit můžete, ale není to nic extra, výrobce v podstatě slibuje jen vyvážené pH.
vy potřebujete něco víc, něco protisvědivého, takže aby v tom byl škrob, třeba a nebo kyselina mléčná jako vzvlčovadlo a zároveň jemná dezinfekce. je mnoho mnohem lepších šamponů bez beaphar, prostě.
díky! vůbec jsem netušila podle čeho hledat, co by měl šampon obsahovat.. když jsem hledala podle škrobu, našla jsem spoustu šamponů na atopii 😊