Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

30loco03

11.6.2019 23:35
30loco03

XXX.XXX.240.54

Dobry den

Rad bych zjistil, kolik kg je normalni nabirani stenete za tyden. Mam 3 mesicni stendo a tydne mi nabere skoro kilo. Ted vazi 8,5kg je to normalni?

Dekuji moc

12.6.2019 00:22
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

nedívejte se na to, kolik váží, ale jak vypadá. Mělo by mu být vidět poslední žebro.

12.6.2019 07:11
domi.t

XXX.XXX.131.130

Aké je to plemeno? Koľko má vážiť v dospelosti? Má veľa pohybu alebo je skôr kludnejšie a často polihuje?

Moje šteňa GR by malo naberať cca. 1 kilo za týždeň. Predminulý týždeň pribralo 1,7 kila,minulý 1,2 kila. Vážim ho raz týždenne a zapisujem si to,zmerať výšku sa mi bohužiaľ nedarí-štendo neobsedí ani 3 sekundy,nieto ešte v klude stáť...

12.6.2019 09:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ono opravdu nejde říct úplně přesně, kolik by mělo vážit nebo přibrat štěně určitého plemene za týden. I v rámci štěňat z jednoho vrhu se to může lišit. A i pokud by v tuto chvíli štěně vážilo nějak výrazně méně nebo více, tak s tím stejně nic neuděláte - překrmovat ho nemůžete, týrat hlady taky ne...

Jak už tu bylo napsáno, řídila bych se tím, jak štěně vypadá.

12.6.2019 09:20
janaa

XXX.XXX.38.34

Velké plemeno - kilo za týden do půl roka - naprosto normální

30loco03

12.6.2019 10:38
30loco03

XXX.XXX.183.52

Je to STB. Je hrozne pazravej, byl posledni z vrhu. Dostava masicko podle vahy, trosku vic jak je pazravej, aby nezral vse co najde na zemi, a vypada dobre. Jen me zarazi, jak moc rychle pribral.

Dik moc

12.6.2019 10:55
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

30loco03 napsal(a):
Je to STB. Je hrozne pazravej, byl posledni z vrhu. Dostava masicko podle vahy, trosku vic jak je pazravej, aby nezral vse co najde na zemi, a vypada dobre. Jen me zarazi, jak moc rychle pribral.

Dik moc

Neberte to špatně, ale je s PP? Na SBT je to ve třech měsících dost bych řekla. Kolik vážil na dvou měsících?

Edit.: i když jak poslední dobou sleduji SBT tak psi v dospělosti mají dost často i kolem 20ti kg, někdy přes, takže pokud je po velkých rodičích...

30loco03

12.6.2019 21:07
30loco03

XXX.XXX.161.227

Ano je s PP. Prave jsme se snim vratily z veteriny, rozkousal a sezral molitan z gauce. Je neuveritelne pazravej. Ikdyz dostava o neco vic nez by mel, stale by neco zral, at je to cokoliv. Proto zjistuji kolik by mel tak pribirat tydne. Zatim je to kolem 1kg.

13.6.2019 07:19
domi.t

XXX.XXX.131.130

Pokiaľ je Váš havinko zdravý a rastie,neriešila by som jeho váhu. A ako niekto správny podotkol,teraz môže naberať rýchlejším tempom a potom sa to spomalí,resp. zastaví.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.6.2019 09:17

tady píší, že tento pes bude mít dospělý 18,4kg :-)
http://www.puppyweights.com/breeds.html?i=277&age=12+weeks&w_pri=8.5&w_dec=0&units=kg

teď tam budu celý den zkoušet psy z celé vsi :-)
trefilo se to do mého psa - ve 12 týdnech 12kg, dospělý 26,1kg (občas má 25)

kilo za týden je normální i u středních..SBT není střední :-) tak nevím
větší staff asi úplně nevadí, horší by bylo, kdyby se miniaturizovali
máme tu jedno téměř roční štěně a to vypadá, že sežere i paničku, čekám každým dnem, že přijde sám
má furt výraz "doma jsem už všecko sežral dejte mi najíst"

13.6.2019 09:27

U mě to nefunguje, Noře to tvrdošíjně předpovídá 35 kg.

Teď má k šedesáti.

Janae1

13.6.2019 10:30
Janae1

XXX.XXX.160.6

Nefunguje to.
Už jsem to zkoušela před pár měsíci. Pes měl v 6 měsících 17kg, předpovídalo to v dospělosti 21kg a nakonec má 31kg.

13.6.2019 11:48

Za mě taky nefunguje. Tibetská doga v 10 týdnech 15 kg, v dospělosti ukazalo 39. Předpokládaná váha je 60 kg... 🤔

13.6.2019 12:05

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Za mě taky nefunguje. Tibetská doga v 10 týdnech 15 kg, v dospělosti ukazalo 39. Předpokládaná váha je 60 kg... 🤔

no jo, ale TD má 20 kilový rozptyl u psa i feny
myslím, že tyhlety tabulkové váhy fungují jen do velikosti středních psů
protože ti velcí chlupatí jako pastevci mohou mít 50, ale také 80

13.6.2019 12:15

no jo, ale TD má 20 kilový rozptyl u psa i feny
myslím, že tyhlety tabulkové váhy fungují jen do velikosti středních psů
protože ti velcí chlupatí jako pastevci mohou mít 50, ale také 80

To mě právě překvapilo, že tam nechcou pohlaví štěněte, protože to taky hodně dělá...

13.6.2019 12:15

tak pyrenejákovi to dalo 21,6 kg v dospělosti
a hovík měl mít 26,4 kg

takže fakt ne, na velké se nedívat

13.6.2019 12:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

30loco03 napsal(a):
Ano je s PP. Prave jsme se snim vratily z veteriny, rozkousal a sezral molitan z gauce. Je neuveritelne pazravej. Ikdyz dostava o neco vic nez by mel, stale by neco zral, at je to cokoliv. Proto zjistuji kolik by mel tak pribirat tydne. Zatim je to kolem 1kg.

Mám taky SBT, ale fenu. Ve dvou měsících v době odběru měla 4 kg, ve třech měsících měla 5,8, ve čtyřech měsících pak 8 kg. Teď je jí necelých devět měsíců a má už 13,5 kg, poslední dobou už to jde nahoru pomalu, spíš vůbec, předpokládám, že max ještě tak kg dvě a už to bude stálá váha.

Ale každé štěně roste trochu jinak. Jen bych dávala pozor na překrmování.

Na tom odkazu mi to ukázalo podle váhy ve 2 měsících, že v dospělosti by měla 11,8. Má už teď o něco víc.

13.6.2019 12:40

Tenhle mi přijde přesnější - http://www.puppychart.com/

Ale taky to vychází o něco míň.

Janae1

13.6.2019 12:51
Janae1

XXX.XXX.160.6

Tenhle mi přijde přesnější - http://www.puppychart.com/

Ale taky to vychází o něco míň.

Ani ten nefunguje.
Stále předpovídá 21kg a v reálu má pes 31kg.

Asi těžko předpovídat, já jsem tu zakladala téma, že mám podměrečného psa. V 8 měsících mu chybělo 10cm v kohoutku a 10kg. Asi všichni se shodli, že už nevyroste, max pár cm. A vyrostl a mám pocit, že v 16 měsících stále ještě mírně roste.

13.6.2019 12:57

Janae1 napsal(a):
Ani ten nefunguje.
Stále předpovídá 21kg a v reálu má pes 31kg.

Asi těžko předpovídat, já jsem tu zakladala téma, že mám podměrečného psa. V 8 měsících mu chybělo 10cm v kohoutku a 10kg. Asi všichni se shodli, že už nevyroste, max pár cm. A vyrostl a mám pocit, že v 16 měsících stále ještě mírně roste.

Možná v tom to vězí, každý jedinec roste různě dlouho, a to ty kalkulačky neumí zohlednit.
Mě to tedy u psa celkem sedí, výpočet dospělé váhy se v různých obdobích pohyboval kolem 12kg. Teď má pes necelý rok a 11,5kg.

13.6.2019 13:07
domi.t

XXX.XXX.131.130

U nás(trojmesačné štendo GR) tá prvá stránka ukázala váhu 25,1 kg v dospelosti,čo sa mi zdá a teda nielen zdá,ale na GR to je málo. Tá druhá 30,3 kg, čo sa mi zdá už možné a ok

30loco03

14.6.2019 01:30
30loco03

XXX.XXX.161.227

Dostava vic nez by mel. Jinak fakt sezere vse co kde vidi a je mu jedno, jestli je to k jidlu. Ale ne o moc. Psi byvaji vetsi. Fenka pribirala 0,5kg, ten muj necely kg, tak snad z nej nebude medved. Dik moc za info

14.6.2019 09:30

země původu říká:
chyba je - odchylka taková, že brání ve vykonávání práce
a mají takovou pěknou poznámku pro potencionální kupce, že pes může být větší menší, než je uvedeno ve standardu

trochu jiný pes (a něco i vyhrál, se tam píše)
http://thestaffordshirebullterrier.co.uk/wp-content/uploads/2017/03/gentlemanjim2.jpg

14.6.2019 09:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ve standardu je uvedena hmotnost - Hmotnost:

psi 12,71 – 17,25 kg
feny 10,89 – 15,43 kg (https://staffbullclub.cz/plemeno/standard.html).

Ale fakt poslední dobou vídám čím dál tím větší staffbulíky a mě osobně se teda stafbul, který má 20 kg moc nelíbí. Pokud se budou pouštět do chovu tak velcí psi (jakože asi budou, protože na výstavě ho vážit nebudou), tak zachvíli bude SBT stejně velký jako AST.

14.6.2019 09:45

marcelaamax napsal(a):
Ve standardu je uvedena hmotnost - Hmotnost:

psi 12,71 – 17,25 kg
feny 10,89 – 15,43 kg (https://staffbullclub.cz/plemeno/standard.html).

Ale fakt poslední dobou vídám čím dál tím větší staffbulíky a mě osobně se teda stafbul, který má 20 kg moc nelíbí. Pokud se budou pouštět do chovu tak velcí psi (jakože asi budou, protože na výstavě ho vážit nebudou), tak zachvíli bude SBT stejně velký jako AST.

nebude, mají za těch sto let rozdělení už jinou stavbu
SBT krátká hlava, krátké buclaté nohy, krk skoro nic....AST je též tak svalnatý, ale pořád vysoký atlet, ti fakt těžcí mají do 30kg.. může mít až 35kg, to jo, ale to bude právě odporovat tomu, že by při této váze mohl pracovat, takže by se takoví množit neměli a neměli vyhrávat výstavy, tím se nebudou množit,...
myslím, že trvání na každém cm a kile vede jen do pekla......ten pes musí být především funkční
teriér tak lehce (snad) zničit nejde (až na klabonos bulíka, chudák malý)

14.6.2019 09:57
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

nebude, mají za těch sto let rozdělení už jinou stavbu
SBT krátká hlava, krátké buclaté nohy, krk skoro nic....AST je též tak svalnatý, ale pořád vysoký atlet, ti fakt těžcí mají do 30kg.. může mít až 35kg, to jo, ale to bude právě odporovat tomu, že by při této váze mohl pracovat, takže by se takoví množit neměli a neměli vyhrávat výstavy, tím se nebudou množit,...
myslím, že trvání na každém cm a kile vede jen do pekla......ten pes musí být především funkční
teriér tak lehce (snad) zničit nejde (až na klabonos bulíka, chudák malý)

Já nepíšu, že bude stejný, ale že bude vážit stejně. Znám AST, kteří mají okolo 25 kg, to už není takový rozdíl. Neříkám, že trvat na každém cm a kg, to zase ne, ale zase jako 17 nebo 20 už mi přijde jako větší odchylka. A zachvíli to fakt bude 25...

ten pes musí být především funkční - tak s tím naprosto souhlasím. znám SBT okolo 11ti kg, pracovně a sportovně vedené a funkční jsou :-)

Edit: a ono taky záleží na kondici psa, některý pes ma těch 20 jen proto, ze je prostě tlustý a kdyby se s nim zacalo něco dělat a dostal se dokondice, tak těch ma v pohodě těch 15😁

14.6.2019 11:09

marcelaamax napsal(a):
Já nepíšu, že bude stejný, ale že bude vážit stejně. Znám AST, kteří mají okolo 25 kg, to už není takový rozdíl. Neříkám, že trvat na každém cm a kg, to zase ne, ale zase jako 17 nebo 20 už mi přijde jako větší odchylka. A zachvíli to fakt bude 25...

ten pes musí být především funkční - tak s tím naprosto souhlasím. znám SBT okolo 11ti kg, pracovně a sportovně vedené a funkční jsou :-)

Edit: a ono taky záleží na kondici psa, některý pes ma těch 20 jen proto, ze je prostě tlustý a kdyby se s nim zacalo něco dělat a dostal se dokondice, tak těch ma v pohodě těch 15😁

a ono taky záleží na kondici psa, některý pes ma těch 20 jen proto, ze je prostě tlustý a kdyby se s nim zacalo něco dělat a dostal se dokondice, tak těch ma v pohodě těch 15

1/4 z celkove vahy se jen na kondici neuhraje. resp. ano - ale z chorobne toustky do chorobne podvyzivy.

meni se ti psi.

14.6.2019 11:34
PumaCZ

XXX.XXX.219.250

Za nás ten druhý odkaz tvrdí: Adult weight: 37.3 kg, což by mohlo být docela dost blízko realitě, jelikož Hachiho táta má 36 kg a máma snad dokonce pod 30 kg. Pokud by se tohle naplnilo, tak budu skákat radostí :))
První odkaz je úplně mimo, protože 33 kg náš pes tedy opravdu mít nebude :D

Přidejte reakci

Přidat smajlík