Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Catherina

26.6.2019 10:56
Catherina

XXX.XXX.30.234

Dobrý den,
Po přečtení různých diskuzí a článků o dlouhosrstý koliích jsem se nikde pořádně nedozvěděla, jak se dnes pohybují jejich ceny. Dost často jsem se dočitala, že se ceny pohybují kolem 7000 až 10000 a to si myslím, že je v dnešní době dost nereálné ( články byly např. z roku 2011 ). Proto jsem se chtěla poptat, jak se ceny pohybují dnes.
Moc děkuji za odpovědi

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.6.2019 12:09

Myslím, že bude rozumnější obepsat chovky, co právě nabízejí štěňata.
Mimochodem, ceny "dohodou" taky miluju a jsou u každého inzerátu.

26.6.2019 13:17
Markéta80

XXX.XXX.176.4

Poptala bych se přímo u zdroje . Osobně myslím že pod 20 000 to nebude Koukla bych na stránky klubů a kontaktovala stanice kde mají štěnátka, počítat že fenky jsou dražší. ted kde beru štěně- jiné plemeno tak rozdíl mezi pejskem a fenkou je 5000

26.6.2019 13:18
assil

XXX.XXX.84.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Myslím, že bude rozumnější obepsat chovky, co právě nabízejí štěňata.
Mimochodem, ceny "dohodou" taky miluju a jsou u každého inzerátu.

No ale ty ceny často dohodou opravdu jsou, tak co tam má pak chovatel napsat? Všechna vrhová štěňata se neprodávají za jednotnou cenu všem lidem.

26.6.2019 13:29

assil napsal(a):
No ale ty ceny často dohodou opravdu jsou, tak co tam má pak chovatel napsat? Všechna vrhová štěňata se neprodávají za jednotnou cenu všem lidem.

pokud to tak chovatel má, tak to snad do inzerátu může napsat. nestandard za x, nadějná fena za y, nadějný pes za z.

vtip je v tom, že je prostě rozdíl, jestli je dohodou asi pět, asi deset nebo asi dvacet tisíc. takže zájemce musí mít aspoň řádovou představu, jestli vůbec na toho psa má. a to se má dozvědět jak? když zase bude volat o cenu, tak ho chovatelé pomluví, že ho zajímají jen peníze, ale ty peníze jsou na tom děsně tajný a nechápu proč. všechno ostatní visí na netu, ale kolik asi takovej pes stojí aby člověk zjišťoval pokoutně a oklikou.

se pak nedivte, že lidi koupí bezpapíráka, protože tam cena je a to "dohodou" vzbuzuje akorát dojem, že je to taková raketa, že nemá cenu ani se ptát.a přitom pak ta cena za bezpapíráka může být stejná nebo někdy i vyšší.

Catherina

26.6.2019 13:48
Catherina

XXX.XXX.30.234

pokud to tak chovatel má, tak to snad do inzerátu může napsat. nestandard za x, nadějná fena za y, nadějný pes za z.

vtip je v tom, že je prostě rozdíl, jestli je dohodou asi pět, asi deset nebo asi dvacet tisíc. takže zájemce musí mít aspoň řádovou představu, jestli vůbec na toho psa má. a to se má dozvědět jak? když zase bude volat o cenu, tak ho chovatelé pomluví, že ho zajímají jen peníze, ale ty peníze jsou na tom děsně tajný a nechápu proč. všechno ostatní visí na netu, ale kolik asi takovej pes stojí aby člověk zjišťoval pokoutně a oklikou.

se pak nedivte, že lidi koupí bezpapíráka, protože tam cena je a to "dohodou" vzbuzuje akorát dojem, že je to taková raketa, že nemá cenu ani se ptát.a přitom pak ta cena za bezpapíráka může být stejná nebo někdy i vyšší.

Přesně jak píšete, aby se člověk bál zeptat.

26.6.2019 14:23

assil napsal(a):

Já teda mám zkušenost takovou, že se to tam nepíše proto, že štěňata jsou opravdu drahá a cena je pevně stanovená, žádná dohodou. Protože kdyby to tam napsali, skoro nikdo by se neozval. A kdo se zeptá nejdříve na cenu štěněte a ještě se nad ní podiví, je k němu leckterý chovatel hódně nepříjemný. Letos se v mém plemeni narodilo opravdu hodně psů (větší zájem je o fenky), FB je plný inzerátů, tak jsem zvědavá, jak moc dolů budou muset chovatelé jít.
Já osobně bych cenu jako chovatel, pokud jde čistě o tuzemské spojení, určitě zveřejnila. Ale taky bych hódně přemýšlela o tom, jakou si nasadit, protože za štěně, jehož rodiče jsou vzdálení příbuzní a mají uchovněno jen na 3 výstavách a zkoušce jen základní OVVR, bych nedala víc jak 20 tis., spíš míň.

26.6.2019 14:45

assil napsal(a):

Řekla bych, že většinou dohodou nejsou. Chovatel ví,kolik si za štěně řekne a smlouvat o ceně nehodlá. To není dohoda. Alespoň tolik moje zkušenost. A pokud hodlá za každé štěně mít jinou cenu, pak snad není problém napsat 15 - 20 tis.a člověk má aspoň rámcovou představu.

26.6.2019 15:16
assil

XXX.XXX.84.69

Řekla bych, že většinou dohodou nejsou. Chovatel ví,kolik si za štěně řekne a smlouvat o ceně nehodlá. To není dohoda. Alespoň tolik moje zkušenost. A pokud hodlá za každé štěně mít jinou cenu, pak snad není problém napsat 15 - 20 tis.a člověk má aspoň rámcovou představu.

Tak to snad ví každý, že cena za PP štěně je v dnešní době většinou 10-20 tisíc, až na nějaké výjimky a teda popravdě kdo ty peníze nemá, to znamená nebyl by schopný dát najednou 10-15 tisíc za léčbu například, tak by si to štěně snad ani kupovat neměl.

26.6.2019 15:22
Markéta80

XXX.XXX.176.4

kdo chce určité plemeno má představu o cenách takže to není žádné překvapení a když vidí za kolik se prodává za bez PP tak si nějakou představu udělá Já vždy psala dotaz jestli plánují v dohledné době štěně nebo jestli je ještě volné štěně. Cenu jsme nějak neřešila, cca vím jak se ceny pohybují a věděla jsme že to je zahraniční krytí takže bylo jasné že bude dražší a fenky jsou také dražší. Chovatelka řekla cenu na konci telefonátu sama a prý takhle se hodně zájemců vyřeší Pokud by to bylo fakt moc tak bych rovnou řekla že to už je moc když psa nechci na chov a výstavy Spíš zázrak že jsme se k chovatelce dostala přes jinou a byla jsme první zájemce

26.6.2019 15:30
karo2702

XXX.XXX.162.156

Tak z mé zkušenosti když má někdo zájem o štěně a napíše do chovky hned v prvním mailu "kolik stojí štěně", tak ho chovatelka pošle někam, že podle ceny se pes nevybírá a cenu nezjistí. A nebo řekne že záleží na chovce a na spojení a řekne vám velice vypovídající rozmezí třeba 10 - 30 tisíc, z čehož si taky odnesete houby.
Já jsem šla za chovatelkou promluvit si přímo na výstavu, po dvou hodinách skvělé zábavy jsme se dostali k ceně a sdělila mi, že i když všichni toto plemeno inzerují za 25, tak ona mi nabídla za 15. Jen proto, že jsem nezačínala "Kolik stojí tenhle pes" a šla si s ní promluvit a měla opravdový zájem o psa a jeho povahu.
Takže pokud máte možnost, jděte si popovídat na výstavu a začněte se vyptávat na trénink a povahu psa a povídat o tom, proč ho chcete, a pak teprve prohoďte něco o ceně.

26.6.2019 15:48

Takže tancovat kolem chovatele? A proč? Nabízí něco k prodeji a prodejní cena je toho obchodu součástí,ne?

Takže když se třeba ucházíte o místo, výše platu vás nezajímá? Sáhodlouze debatujete, vyptávate se na to a tamto, zodpovídate dotazy,abyste nakonec zjistili, že za ty peníze o tu práci nestojite?

Já prostě tyhle tanečky ohledně peněz nemám ráda. Když jsem se rozhodla pro určité plemeno,nikde jsem se nedohrabala k ceně. Nechtěla jsem chovat,vystavovat, chtěla jsem mazla. Super truper zahraničí spojení,kde byly štěňata za řádově tisíce vyšší ceny jsem opravdu nedocenila a tak pro mě byla i cena údaj směrodatný.

26.6.2019 15:51

Markéta80 napsal(a):
kdo chce určité plemeno má představu o cenách takže to není žádné překvapení a když vidí za kolik se prodává za bez PP tak si nějakou představu udělá Já vždy psala dotaz jestli plánují v dohledné době štěně nebo jestli je ještě volné štěně. Cenu jsme nějak neřešila, cca vím jak se ceny pohybují a věděla jsme že to je zahraniční krytí takže bylo jasné že bude dražší a fenky jsou také dražší. Chovatelka řekla cenu na konci telefonátu sama a prý takhle se hodně zájemců vyřeší Pokud by to bylo fakt moc tak bych rovnou řekla že to už je moc když psa nechci na chov a výstavy Spíš zázrak že jsme se k chovatelce dostala přes jinou a byla jsme první zájemce

a kde si vytvořím tu představu, prosímvás? třeba teď, rozhodnu se, že si chci pořídit třeba leonbergera. žádného chovatele neznám, v plemeni se neorientuji, tak jak si mám udělat představu?

26.6.2019 15:59

a kde si vytvořím tu představu, prosímvás? třeba teď, rozhodnu se, že si chci pořídit třeba leonbergera. žádného chovatele neznám, v plemeni se neorientuji, tak jak si mám udělat představu?

V tom případě nejste potenciálně vhodný kandidát na vlastníka leonbergera. Easy jak dva špízy.

Přece každý má představu o ceně leonbergera,ne?

Já teda mám,dohodou.

26.6.2019 16:06
Markéta80

XXX.XXX.176.4

stačí pročíst net a hned se zjistí cca cena. někdo prodává za méně ale většina prodáva skoro za stejné peníze takže max se stane že pak seženu levněji. Pokud naopak natrefím na odchov kde je zahraniční krytí a budu chtít takové štěně tak mne bude jasné že si připlatím. Viděla bych to na facebook, tam budou mít jistě skupinku a tam bych se poptala. Když jsme hledali poprvé tak jsem psala dod vou stanic a v jendé že holky za 20 000 a kluci za 17 000, v druhé CHS že je rozmezí 15-25 000 ale že vrh až za rok. Vzali jsme z první a mladší máme z druhé a ve výsledku obě za 20 000. Tu cenu napsala každá chovatelka hned v prvním mailu. Ted jsme se ani na ceny neptala. spíš sehnat určitou barvu a pohlaví byl dost velký problém. Chovatelka si fenku chtěla nechat takže jsem mohla jen doufat Kdo chce určité plemeno tak to cenu zjistí celkem rychle, kousek od nás paní prodává celkem levně a já pojedu pěkně daleko . Ale je to přesně štěně které jsem chtěla U jiných plemen je nadpočet štěnat tak tam cena kolikrát jde dost dolů A pokud si zjistím kolik chce někdo za bez PP tak i to dost napoví kolik bude s PP

26.6.2019 16:11

No všichni vás odkážou k tomu, ať se jdete podívat na nějakou výstavu, akci, tam pokecáte s chovateli o psech, vyberete si sympatické chovatele, které navštívíte a až potom řešíte cenu (tak si to opravdu hodně chovatelů představuje).
To samé u koček. Na přibližnou cenu jsme se chovatelky "odvážila" zeptat snad až v pátém emailu. Řekla mi, za kolik nabízí aktuálně narozená koťátka, na které se můžeme přijet podívat, ale cena za námi vybraného kocoura byla nakonec jiná a tu jsem se dozvěděla až těsně před návštěvou (napsala jsem to tak, že abych věděla, kolik si mám odložit na koťátko a kolik z toho mi zůstane na výbavu, kterou jsem chtěla nakoupit předem jako škrabadlo a podobně...). Případně přímo v psích skupinách na fb je často zmíněná orientační cena, která se ale může stejně lišit. Zase pak alespoŇ víte, jestli to bude spíš 10k, nebo 30k ... :D
Všichni vám řeknou že nekupujete mobil, ale pořizujete si parťáka, že cena není důležitá a měli byste ji řešit jako poslední.
Taky nechápu, proč jsou u těch cen takové tajnosti. Většina nezasvěcených lidí potom raději volá/píše na inzerát s uvedenou cenou, kterou jsou schopni akceptovat, i když je to potom zvíře bez PP. S tímto jsme se setkala ale jen u chovatelů psů a koček...všude jinde je cena většinou uvedená. Dlouho jsem chtěla papouška a u každé nabídky buď rovnou napsali cenu, nebo že cenu sdělí do zprávy a nikdo s tím neměl problém. Přitom taková Ara je parťák na mnohem víc let, než pes :D ...

26.6.2019 16:13

Takže se všude možně ptát na cenu je v pořádku,ale zeptat se nejpovolanějších - chovatelů od kterých štěně zvažuji,se prostě nemá? Asi jinej Matrix,tohle nejsem ochotná pochopit.

26.6.2019 16:18
Markéta80

XXX.XXX.176.4

já se zeptala normálně a dostala jsem odpověď

26.6.2019 16:29
janaa

XXX.XXX.9.180

Z opačné strany,já nevidím důvod,proč cenu neuvádět a moc tomu nerozumím. Naopak předem si tak vyselektuju lidi,kteří mají o ceně úplně jinou představu a vyhnu se debatám s blby,co si myslí,že jim štěně dám za cenu bezpapoše, a vlastně ještě můžu být ráda. Jasně,ozývá se míň lidí,ale ozývají se lidi,kteří s cenou nemají problém a to je pro mě priorita,protože s nima pak má cenu řešit další věci a představy,co chci pro štěňata já, a o očekávají oni. Přesně jsem to letos viděla,cenu jsem všude uváděla,pak jsem jednou aktualizovala fotky,nevšimla si,že se mi tam naklikla ta cena dohodou, a to zas byly telefonáty,že by člověk brečel. Oni jsou i tak,ale dost se to vyselektuje. N

26.6.2019 16:50
L(phi)

XXX.XXX.41.130

Oni by sa tym zverejnenim ceny chovatelia pripravili o moznost cenu operativne nastavit podla toho, ci napriklad zaujemca prisiel na drahom aute, alebo je zo zahranicia takze sa mu da uctovat viac.
Uz som to pocula od viacerych.

Ja vdaka tomu mam dost smutok z toho, ze ma casom caka tiez vyberanie PP psa a tieto tanceky okolo ceny.

26.6.2019 16:58
lufus

XXX.XXX.157.99

Já třeba do inzerátu cenu neuvádím, kdo má opravdu zájem o tohle plemeno, tak o pohybu cen +- ví. Navíc pokud zájemci jde jen o cenu tak je to takový, kterému bych štěně ani neprodala. Kdo má opravdu zájem tak si zavolá/napíše e-mail, kde ho zajímá povaha, zdraví atd....samozřejmě se na cenu zeptá, ale není to prvotní otázka.

26.6.2019 17:21

lufus napsal(a):
Já třeba do inzerátu cenu neuvádím, kdo má opravdu zájem o tohle plemeno, tak o pohybu cen +- ví. Navíc pokud zájemci jde jen o cenu tak je to takový, kterému bych štěně ani neprodala. Kdo má opravdu zájem tak si zavolá/napíše e-mail, kde ho zajímá povaha, zdraví atd....samozřejmě se na cenu zeptá, ale není to prvotní otázka.

v inzerátu je: zdr. vyšetření, ocenění rodičů, oficiální jména (takže projedu pár generací zpět a kouknu, jestli se snažili nebo co)
standard znám zpaměti a povahu také, historii plemene - proto přece toho psa chci
chybí mi jeden jediný údaj - cena

co teď?

26.6.2019 17:23

lufus napsal(a):

Já s tímhle samozřejmě souhlasím, ale spousta lidí, kteří si pořizují hlavně tedy prvního psa, tak právě pohyby cen vidí většinou jen na internetových inzercích a tam je valná většina psů bez pp...třeba si koupili knihy o daném plemeni, načetli si info o plemeni na chovatelských stránkách, ale myslím si, že vůbec nemají vlastně tušení, kolik papírový pes stojí.Takže (jistě, nemá se ptát jako PRVNÍ na cenu) vlastně první, kde se cenu mají dozvědět je ten daný chovatel. Pro někoho je strop třeba 15000kč a víc už dát za psa nechtějí/nemůžou a nakonec k vám třebas i pojedou, zamilujou se do štěnda a zjistí, že třeba chcete za štěně dvojnásobek, protože je po super ultra nejlepších rodičích na světě . Kdyby věděli cenu rovnou, tak si oba ušetříte čas a poohlíželi by se po psu v jejich finanční kategorii. Já se dozvěděla kolik stojí pes mého vyhlédlého plemene jen náhodou, když jsem ve skupině zaměřené na plemeno hledala v historii úplně něco jiného a jen tak mimochodem se to mihlo v komentáři ... takže si myslím, že běžný člověk, který plánuje vlastního psa do budoucna musí teda hodně hledat, aby věděl, jak se pohybují ceny za dané plemeno, když ještě žádné chovatele ani osobně nezná. On ten pes totiž s PP oproti bez PP může být dražší jen třeba o 2 - 3 tisíce, nebo taky o 10... :D. Třeba donedávna jsme si myslela, že štěně akita inu s PP stojí tak zhruba 20 - 25 000 a najednou inzerát, kde byla uvedená cena a bum..za 40 000 :D ...což je sakra rozdíl.
Edit: bez PP jsem to samé plemeno viděla za 12000...takže opravdu nevím, odkud si mám odvodit, že to je kolem 40k ... :D

26.6.2019 17:37

napíšu dvě tři věty ve smyslu "sleduji vaši chovku už 3 roky a jsem z toho úplně odvařená chci tohohle po tamtěch rodičích.. prosimvás řekněte mi jestli mi na to stačí dvě výplaty?"

a když mi odpoví takhle parádně, že myslím jen na prachy, a bude nějaký vostrý,
tak s takovým chovatelem pak budu řešit zdravotní trable psa a první výstavu?
hehe už to vidím

takový si nezaslouží mě :-)

psů je jak psů a co je málopočetné tady, je velkopočetné za rohem

26.6.2019 18:29

assil napsal(a):
Tak to snad ví každý, že cena za PP štěně je v dnešní době většinou 10-20 tisíc, až na nějaké výjimky a teda popravdě kdo ty peníze nemá, to znamená nebyl by schopný dát najednou 10-15 tisíc za léčbu například, tak by si to štěně snad ani kupovat neměl.

tak s tím nemohu souhlasit. tyto dvě věci spolu nijak nesouvisí. ani z jedné strany, můžu mít člověka, co si na psa dlouho šetřil a pak najednou 15 tisíc na léčbu prostě nemá, nebo člověka, pro kterého je pořizovací cena za štěně hodně, ale na průšvihy má doma odloženo nebo pravidelně odkládá, případně nechá psa pojistit.

nebo máte lidi jako třeba můj tatínek, pro kterého 20 tisíc není problém, ale za léčbu zvířete by je teda nedal nikdy.

26.6.2019 18:36

lufus napsal(a):

jenže kdo má opravdu zájem už má všechny ty věci kolem zjištěný:D a cena je jediný, co neví.

to si má s chovatelem dlouze dopisovat a ptát se na věci, které už dávno ví, a ptát se na cenu hlavně nenápadně a naznačovat?

may2s

26.6.2019 18:44
may2s

XXX.XXX.70.136

lufus napsal(a):

Tak s tímto tedy musím nesouhlasit. Celkem nedávno jsem vybírala nové štěně s PP. Výběr vrhu probíhal podle bonitačních kódů a zdravotních testů - tzn jsem + - věděla, že rodiče nejsou plachý, líný, agresivní a že potomci nebudou mít tu a tu dědičnou nemoc, které jsem se hodlala vyhnout. Plus DKK a DLK 0/0. Takže jediné na co jsem se potom všech chovatelů ptala bylo to, jestli vůbec mají ještě fenku volnou (před porodem si nic zamlouvat nehodlám) a její zbarvení. Jak tak čtu, jsem fakt ráda, že jsem se na cenu ptát nemusela. A to jen z důvodu, že toto plemeno se v podstatě dráž jak za 17 tisíc neprodává (alespoň jsem na vyšší cenu nenarazila) a nejsou tady žádné extrémně skvělé nadhodnocené vrhy.

Takže nechápu, PROČ by nemohla být moje první otázka na cenu? Povahu +- znám, zdraví taky, kdyby se mi něco nelíbilo, tak se ani neozvu. Protože o štěně po ultrašampionech, zahraničních modelkách ani super duper agiliťácích k mazlení nepotřebuju. Nechápu proč bych se měla zdržovat tlacháním o něčem, co vím z bonitačních kódů a zdravotních testů, když jediné co by mě pak zajímalo (když už bych se tomu danému chovateli ozvala) by byla už jen cena? Strávit hodinu každý den s 20 chovateli, abych se pak na konci dozvěděla, že mají super skvělou fenu a štěňata za 40 tisíc? A ano, takhle dlouho (často i déle) jsem se nakonec s chovatelem, od kterého mám štěně, bavila.

26.6.2019 18:46
Markéta80

XXX.XXX.176.4

jaké dlouze psát? 1 mail, 1 telefonát je moc? Jasně že jsme se neptala jen na cenu ale tak nějak na vše a ted s poslední chovatelkou tak ta dlouho mluvila sama a na konci telefonátu že mě ještě řekne cenu a pokud by byla fakt vysoká tak bych jí řekla rovnou že to je moc

U chovatelky budu déle než 24h tak se jí zeptám proč všichni píšou dohodou

27.6.2019 00:13

..."nakonec k vám třebas i pojedou, zamilujou se do štěnda a zjistí, že třeba chcete za štěně dvojnásobek, protože je po super ultra nejlepších rodičích na světě . Kdyby věděli cenu rovnou, tak si oba ušetříte čas a poohlíželi by se po psu v jejich finanční kategorii.".....
A to je přesně ono, proč tam ta cena není. Přijedete, zamilujete se do štěňátka a dáte za něj i to, o čem byste u inzerátu ani neuvažovala.
A štěně by zůstalo chovateli doma.
Normální marketingový tah, jako u každého jiného zboží.

Btw: však se i jedna obchodní praktika jmenuje "dejte mu do ruky štěně".

27.6.2019 07:33

Takže tancovat kolem chovatele? A proč? Nabízí něco k prodeji a prodejní cena je toho obchodu součástí,ne?

Takže když se třeba ucházíte o místo, výše platu vás nezajímá? Sáhodlouze debatujete, vyptávate se na to a tamto, zodpovídate dotazy,abyste nakonec zjistili, že za ty peníze o tu práci nestojite?

Já prostě tyhle tanečky ohledně peněz nemám ráda. Když jsem se rozhodla pro určité plemeno,nikde jsem se nedohrabala k ceně. Nechtěla jsem chovat,vystavovat, chtěla jsem mazla. Super truper zahraničí spojení,kde byly štěňata za řádově tisíce vyšší ceny jsem opravdu nedocenila a tak pro mě byla i cena údaj směrodatný.

Když se budete ucházet o zaměstnání, a první otázka nebo jedna z prvních, bude na výši mzdy, tak těžko u personalisty pochodíte a zaměstnání nezískáte.

27.6.2019 07:43

Když se budete ucházet o zaměstnání, a první otázka nebo jedna z prvních, bude na výši mzdy, tak těžko u personalisty pochodíte a zaměstnání nezískáte.

nenávidím pracovní inzeráty,kde není uvedený aspoň nástřel nabídky, protože není nic horšího, než když jedete někam na pohovor, proklikáte se třeba hromadou různých testů, nebo si hodinu povídáte o té práci a pak se dozvíte, že nabízený plat je tak nízký, že to pro vás nepřipadá do úvahy. ztracený čas všech účastníků, kdyby to napsali do inzerátu, vůbec tam neposíláte životopis

a se štěnětem je to stejný ale naopak, co když je cena nepřijatelně vysoká? ztráta času se prokousávat "pohovorem"

27.6.2019 07:48

a kupodivu většina personalistů nemá problém nějakou výšku platu do toho inzerátu napsat a zbytek je o dohodě. ale když je k zaplacení životních nákladů nutné mít 30 čistého je hloupé se dozvědět po hodinovém pohovoru, že zaměstnavatel má vyhrazeno max 30 hrubého. to pak k žádné dohodě nemůže dojít.

jediný případ,kdy je výška platu opravdu o dohodě je u manažerů (a ne úklidu) či it senior specialistů, kteří pracují na konkrétním projektu. u všech ostatních pozic by měl dotyčný hr teda napsat, že očekávají člověka, co bude pracovat za dvacku čistýho, aby nikdo ostatní neztrácel svůj čas a energii, ne?

27.6.2019 07:49

nenávidím pracovní inzeráty,kde není uvedený aspoň nástřel nabídky, protože není nic horšího, než když jedete někam na pohovor, proklikáte se třeba hromadou různých testů, nebo si hodinu povídáte o té práci a pak se dozvíte, že nabízený plat je tak nízký, že to pro vás nepřipadá do úvahy. ztracený čas všech účastníků, kdyby to napsali do inzerátu, vůbec tam neposíláte životopis

a se štěnětem je to stejný ale naopak, co když je cena nepřijatelně vysoká? ztráta času se prokousávat "pohovorem"

Máte pravdu, ale prostě to tak je. Dobře to není ani v inzerátech na práci, ani v inzerátech na štěňata. Ale jak to změnit??...

27.6.2019 07:51

Ještě lepší je někam dojíždět, absolvovat třeba dvě kola přijímacích nesmyslů a pak, potřetí jet na pohovor a zjistit, že člověk vyplácal dovolenou, platil cestu a marnil čas.

Myslím, že personalisté vědí, že se jim o práci nikdo neporve, pokud něco nenabídnou, alespoň při současné míře nezaměstnanosti. Za sebe, byla bych ochotná poslat přihlášku a jít na první kolo přijímacího řízení. Ale tam už chci vědět, co zaměstnavatel nabízí. Jeho také zajímá, co nabízím já, jako potenciální zaměstnanec. Jako u toho prodeje štěňat, jde o vzájemný obchod. Někdo nabízí, někdo bere a oba by měli vědět, za kolik je nabízeno a za kolik se dá brát.

27.6.2019 07:53

a kupodivu většina personalistů nemá problém nějakou výšku platu do toho inzerátu napsat a zbytek je o dohodě. ale když je k zaplacení životních nákladů nutné mít 30 čistého je hloupé se dozvědět po hodinovém pohovoru, že zaměstnavatel má vyhrazeno max 30 hrubého. to pak k žádné dohodě nemůže dojít.

jediný případ,kdy je výška platu opravdu o dohodě je u manažerů (a ne úklidu) či it senior specialistů, kteří pracují na konkrétním projektu. u všech ostatních pozic by měl dotyčný hr teda napsat, že očekávají člověka, co bude pracovat za dvacku čistýho, aby nikdo ostatní neztrácel svůj čas a energii, ne?

Dost často je to tak, že si musíte výši mzdy vyjednat. A záleží na vás, jak jste šikovní při vyjednávání a taky jak moc o vás firma stojí. Ani lidi na stejné pozici nemají stejnou mzdu.

27.6.2019 07:54

Máte pravdu, ale prostě to tak je. Dobře to není ani v inzerátech na práci, ani v inzerátech na štěňata. Ale jak to změnit??...

inzerátů na práci s uvedenou mzdou je už hafo a prostě stačí, když na ty ostatní nebude nikdo odpovídat už teď personalisti dobře vědí, že na ty s cenou reaguje víc lidí.

ono by se takhle naučili i ti chovatelé.koneckonců u koček ceny taky nebývaly a teď už leckdy ano.

27.6.2019 08:09

třeba tam ta cena není, protože se stydí, že je tak nízká :-)
a konkurence by je sežrala

naposledy jsem se ptala na štěně corgiho, ten by se mi do smečky také hodil
říkám zákazníkům, ať vezmou psa dovnitř, ať není v autě, chudák
a jeden sundal z karavanu takového zajímavého psa, přesně jak jsem si představovala psa jako vlak s velkou hlavou a strašně rozumného už v půl roce
a tak jsme se bavili dvě hodiny o tom plemenu, až nakonec řekl, že má jen jednu "chybu" - že byl hodně drahý
a já myslela tak 40.. a bylo to 17 :-)
tak si můžu vzít 2ks měsíčně :-)

a pak jsem měla jakýsi záchvat, že potřebuji bulíka v barvě bílé kávy s černou maskou
zrovna neměli, ale na můj ohromně blbovtipný mail (viz výše) mi přišla odpověď, že je to moc potěšilo a cena je vyšší - 17 tisíc

bezpapírák (každý má rage syndrom) 12
jenže já čekala cenu papíráčka kolem 30
a čekala jsem ty divné řeči, co se tu pořád omílají
ale nic, nepřišly ani žádné výmluvy, proč je to plemeno jen pro vyvolené a proč musí být tak "drahé"

z toho plyne, že pppsi stojí 17, protože ve 100% pokusů jsem dostala odpověď 17
a také, že stačí jeden jediný mail, kde v začátku chovce tolik pohladíte ego, že ke konci zprávy už ani neví, že tam ta otázka o ceně je, ale plynule na ni odpoví :-)
líná huba = holé neštěstí
nelíná huba = větší neštěstí, protože teď znám ceny a nevím, co pořídit dřív

neprodávám živé tvory (ale chtěla bych, zrzoun neustále zapíná induk. plotýnku, ale neuvaří), ale mít v inz. "cena dohodou", tak zemřeme hlady, mám to vyzkoušené
volá/píše hodně lidí, kteří mají celkem jasné požadavky - dvě zařízení do 8 tisíc např. a co/jakou výbavu za to mohou teda dostat
no a pak teprve se můžeme bavit o zařízení určeným pro zábavu - pet kvalita - a zařízení pracovním (ale s pp je vše)
ale že bych ztrácela hodinu tím, že budu vyprávět o něčem, co si vzít nemohou?
takhle mimo ještě nejsem a to už mě tu 16x obvinili, že beru drogy :-)

27.6.2019 08:19
janaa

XXX.XXX.9.180

Přesně,ztráta času pro obě strany. Viz jak jsem psala výše,letos jsem cenu uváděla a přesně se tím eliminovali lidi, kteří prostě měli o ceně úplně jinou představu. Pak se člověk vyhne přesně těm mailům, dobrý den,jaká je cena, a může hned rozjet "pohovor", co od štěněte,psa očekáváte,jaké máte podmínky atd

27.6.2019 12:00

Dost často je to tak, že si musíte výši mzdy vyjednat. A záleží na vás, jak jste šikovní při vyjednávání a taky jak moc o vás firma stojí. Ani lidi na stejné pozici nemají stejnou mzdu.

vyjednávání je pěkné, ale funguje jen když je firma ochotná taky něco zaplatit. není vyjednávání, když se na konci pohovoru dozvíte, že firma o vás stojí, ale na danou pozici má rezervováno tak málo, že vy si prostě nemůžete dovolit za tu almužnu u nich pracovat.

27.6.2019 12:08

třeba tam ta cena není, protože se stydí, že je tak nízká :-)
a konkurence by je sežrala

naposledy jsem se ptala na štěně corgiho, ten by se mi do smečky také hodil
říkám zákazníkům, ať vezmou psa dovnitř, ať není v autě, chudák
a jeden sundal z karavanu takového zajímavého psa, přesně jak jsem si představovala psa jako vlak s velkou hlavou a strašně rozumného už v půl roce
a tak jsme se bavili dvě hodiny o tom plemenu, až nakonec řekl, že má jen jednu "chybu" - že byl hodně drahý
a já myslela tak 40.. a bylo to 17 :-)
tak si můžu vzít 2ks měsíčně :-)

a pak jsem měla jakýsi záchvat, že potřebuji bulíka v barvě bílé kávy s černou maskou
zrovna neměli, ale na můj ohromně blbovtipný mail (viz výše) mi přišla odpověď, že je to moc potěšilo a cena je vyšší - 17 tisíc

bezpapírák (každý má rage syndrom) 12
jenže já čekala cenu papíráčka kolem 30
a čekala jsem ty divné řeči, co se tu pořád omílají
ale nic, nepřišly ani žádné výmluvy, proč je to plemeno jen pro vyvolené a proč musí být tak "drahé"

z toho plyne, že pppsi stojí 17, protože ve 100% pokusů jsem dostala odpověď 17
a také, že stačí jeden jediný mail, kde v začátku chovce tolik pohladíte ego, že ke konci zprávy už ani neví, že tam ta otázka o ceně je, ale plynule na ni odpoví :-)
líná huba = holé neštěstí
nelíná huba = větší neštěstí, protože teď znám ceny a nevím, co pořídit dřív

neprodávám živé tvory (ale chtěla bych, zrzoun neustále zapíná induk. plotýnku, ale neuvaří), ale mít v inz. "cena dohodou", tak zemřeme hlady, mám to vyzkoušené
volá/píše hodně lidí, kteří mají celkem jasné požadavky - dvě zařízení do 8 tisíc např. a co/jakou výbavu za to mohou teda dostat
no a pak teprve se můžeme bavit o zařízení určeným pro zábavu - pet kvalita - a zařízení pracovním (ale s pp je vše)
ale že bych ztrácela hodinu tím, že budu vyprávět o něčem, co si vzít nemohou?
takhle mimo ještě nejsem a to už mě tu 16x obvinili, že beru drogy :-)

jo jo, každý má přece nějaké požadavky a nějaké představy. a žádné dohodou nefunguje, ten prodávající přece jasně ví, kolik peněz za štěně chce. kdyby byla auta dohodou, tak se dozvím, že si nemůžu koupit nové porche až v autosalonu po zkušební jízdě nebo jak? rozhodně se mi nepovede dohodnout se, že bude stát jako fabie, protože se o něj budu dobře starat a bude bydlet v garáži.

27.6.2019 12:10

Uchazeč: "...a kolik na této pozici nabízíte?"
Zaměstnavatel: "15.000 později až 30.000"
Uchazeč: "OK, tak já nastoupím později."

27.6.2019 19:57

jo jo, každý má přece nějaké požadavky a nějaké představy. a žádné dohodou nefunguje, ten prodávající přece jasně ví, kolik peněz za štěně chce. kdyby byla auta dohodou, tak se dozvím, že si nemůžu koupit nové porche až v autosalonu po zkušební jízdě nebo jak? rozhodně se mi nepovede dohodnout se, že bude stát jako fabie, protože se o něj budu dobře starat a bude bydlet v garáži.

:-) vtipné je, že oni to nepůjčí každému, takže třeba já nikdy nezjistím, kolik to auto stojí
:-)
zkusme v sobotu všichni zajít do nějaké chovky vyvenčit psy
vezměme to od .. ježiš nevíte někdo, co je nejdražší plemeno?

27.6.2019 20:28

:-) vtipné je, že oni to nepůjčí každému, takže třeba já nikdy nezjistím, kolik to auto stojí
:-)
zkusme v sobotu všichni zajít do nějaké chovky vyvenčit psy
vezměme to od .. ježiš nevíte někdo, co je nejdražší plemeno?

Pomeranč, takový ten chlupatý,dokulata stříhaný? Ten stojí raketu myslím.

27.6.2019 20:40
dark

XXX.XXX.26.87

Úplně po cenách psů v zahraničí nepídím, ale párkrát jsem zahlédla nabídku štěňat přímo s cenou uvedenou na fotce u každého štěněte. Ceny různé, ale hned jasné.
Cena předem by určitě zjednodušila celý proces prodeje, bylo by více času věnovat se debatě o povaze rodičů, o povaze štěněte, o zdraví atd. I když toho hodně načtu, chci detailní info o rodičích ne jen o všeobecných znacích plemene.
Neuvedené ceny nebo mzdy důvěru nevzbuzují a buď se někdo až moc bojí závisti, nebo neunese kritiku svých cen nebo já fakt nevím. Některé chovky s tím problém nemají a chovají. Tak o co jde???

Přidejte reakci

Přidat smajlík