Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.6.2019 20:40
Eva10

XXX.XXX.60.67

Dobrý den, doufám že nebudete zhořčeni z mé otázky. Ale, již řadu let od svého útlého mládí sním o sportovním parťakovi. Proto jsem váhala mezi husky a něm.ovčákovi ( Toužim po Pejskovi s ouškami nahoru... neukamenujte mně).. vím že toto je dětinské jako např to že velice lidí chce husky kvůli vzhledu ..

Nyní přímo l otázce zvažují o koupi huskyho štěňátka a na inzercích jsem jich našla ale bez PP ceny jsou od 6500 do 8000kč .. přeci jenom je to dost peněz i když se dá rict že to je “voříšek”
Proto se ptám investovat raději 15 tisíc možná že už i více do husky s pp?
Moje myšlenka zní že i voříšek vás udělá šťastným. Nemocný pejsek může být jakýkoliv.. i přes to že u pp víte že žádné chron. Onemocnění pejsek nemusí mít diky skvělému rodokmeni.
Pejska. Chci jen jako mazlíka který bude zbožňovat běhání po loukách a toulky v lesích!
Prosím poraďte

28.6.2019 20:51
GAELLE

XXX.XXX.55.67

já bych šla raděj do NO a samozřejmě s PP ! Nebo vyberte pěkného vořecha z útulku někdy se dají najít i štěňátka

28.6.2019 20:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

nepíšete kde a jak bude ubytován a kolik času bude muset trávit o samotě

bez PP, hrozí vady očí, DKK, těžké chyby v povaze i anatomii
s PP se tomuto vyhnete
Jinak je to smečkový pes, těžce snáší samotu. nemá-li dostatečné vyžití, začně buď ničit věci nebo např ze zahrady zdrhat a nevyhnete se "pojistným událostem"
pro začátek si přečtěte třeba jen toto
https://www.ifauna.cz/psi/diskuse/detail/3570290/husky-kolik-casu-a-pohybu-potrebuje?from-list=1#a3585848

je to specifická povaha a hlavně lovec tělem i duší (čest vyjímkám)
1) páník k tomu musí "bejt", mít "dar" (žádnej nablblej drezér), laskavě DŮSLEDNEJ a s NEKONEČNOU TRPĚLIVOSTÍ a i tak viz 2)
2) ztráví tím min 5x tolik času, za který by v poho vychoval 5 "normálních" psů
3) 99% slečen (pánů) , co chtějí rozkošného modroočku nesplňují za 1)

28.6.2019 21:04
Eva10

XXX.XXX.60.67

Odepisuji nazpět. Štěně by bylo v bytu s možností zahrady a s přítomností štěněte typu bull.
Čas sám bude trávit pouze např kvůli nákupům jelikož já a můj přítel má každý jinak směny jeden z nás je vždy doma

A pejska kvůli modrým očím nechci. Pouze se mi libí psy typu s ouškami nahoru. Ale neberu to jako velikou prioritu.

28.6.2019 21:06
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Eva10 napsal(a):
Odepisuji nazpět. Štěně by bylo v bytu s možností zahrady a s přítomností štěněte typu bull.
Čas sám bude trávit pouze např kvůli nákupům jelikož já a můj přítel má každý jinak směny jeden z nás je vždy doma

A pejska kvůli modrým očím nechci. Pouze se mi libí psy typu s ouškami nahoru. Ale neberu to jako velikou prioritu.

Jestli chcete psa jen s ouškama nahoru, tak bych se poohlídla po něčem ovladatelnějším :)

28.6.2019 21:07
Terven

XXX.XXX.110.147

NO má se sibiřským husky společný leda ty ouška nahoru, jinak je to nebe a dudy.

Pejska. Chci jen jako mazlíka který bude zbožňovat běhání po loukách a toulky v lesích!

tak to na huskyho zapomeňte, na 99% by mohl běhat po loukách a toulat se po lesích pouze na šňůře.
Jinak ouška nahoru má třeba i francouzskej buldoček a toho si myslím, že na loukách i v lesích klidně pustit můžete.

28.6.2019 21:12
lupus4

XXX.XXX.205.61

přítomností štěněte typu bull.

přítomností štěněte typu bull.

tudíž opačného pohlaví, aby po dosažení dospělosti nedocházelo k šarvátkám...vyřešeno oddělení při hárání ? Nebo zase jedna zbytečná kastrace jednoho z nich ?

Navíc, kde bude bulík při několika hodinových a mnoha km aktivitách v zimě ?
Raději toho NO. Daleko méně nároků na pohyb i výchovu. Věřte mi, měl jsem SH 30 let.

28.6.2019 21:16
lupus4

XXX.XXX.205.61

já a můj přítel má každý jinak směny jeden z nás je vždy doma

tak to ale nemusí být dalších 15 let

28.6.2019 21:21
Eva10

XXX.XXX.60.67

Všem děkuji za odpovědi. Když vidím tyto komentáře, nebudu pořizovat šteňe huskyho bez pp. I ldyž by to mělo daleko od těch co PP mají.
Velice děkuji za odražení asi to bylo to co jsem potřebovala. hehe.
Krasný večer přeji všem kteří zde odpověděli! :)

28.6.2019 21:25
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Nestačí vám jedno štěně dohromady?

28.6.2019 21:29
lupus4

XXX.XXX.205.61

Eva10 napsal(a):
Všem děkuji za odpovědi. Když vidím tyto komentáře, nebudu pořizovat šteňe huskyho bez pp. I ldyž by to mělo daleko od těch co PP mají.
Velice děkuji za odražení asi to bylo to co jsem potřebovala. hehe.
Krasný večer přeji všem kteří zde odpověděli! :)

dobré rozhodnutí

28.6.2019 21:33
Eva10

XXX.XXX.60.67

Píší výše nic pořizovat raději nebudu..
Odpuste toto byla jenom zvědavost.

- můj pritel si své stene cvičí a krmí sám. Ja do výchovy atd zasahovat nesmím jsem pouze ten kdo venčí když není doma. Proto jsem rozmýšlela na aktivním partakem/parťáckou.

To že SH je velice náročný vím. Přeci jenom už jsem na diskuze a články četla dost často.
O sh jsem se dozvěděla jako malé dítě protože ve vesnici toto plemeno bylo. Bylo v rodině s kterou se bavil muj otec. Ten Pes byl velice vyrovnané povahy. Ale kdo ví zdali to nebyla jen nějaká napodobenina že.. :)

Doufám že touto pro vás hloupou otázku nějak nepohoršila.. doopravdy jsem to nemyslela zle. Mé uvažování je nejspíše stále moc dětské.

28.6.2019 22:31
blackberry

XXX.XXX.110.35

Eva10 napsal(a):

- můj pritel si své stene cvičí a krmí sám. Ja do výchovy atd zasahovat nesmím jsem pouze ten kdo venčí když není doma. Proto jsem rozmýšlela na aktivním partakem/parťáckou.

To že SH je velice náročný vím. Přeci jenom už jsem na diskuze a články četla dost často.
O sh jsem se dozvěděla jako malé dítě protože ve vesnici toto plemeno bylo. Bylo v rodině s kterou se bavil muj otec. Ten Pes byl velice vyrovnané povahy. Ale kdo ví zdali to nebyla jen nějaká napodobenina že.. :)

Doufám že touto pro vás hloupou otázku nějak nepohoršila.. doopravdy jsem to nemyslela zle. Mé uvažování je nejspíše stále moc dětské.

Pokud si to v budoucnu rozmyslíte, tak se koukněte třeba pod chodském psovi nebo třeba špicovi. Kdybyste mermomocí chtěla seveřana, tak by možná šla i lapinkoira, určitě bude v lese ovladatelnější než SH.

28.6.2019 22:32
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Eva10 napsal(a):

Skoro 30 let chovám husky, ale na starý kolena si pak chci pořídit něco ovladatelnýho. Můj favorit je švýcar.... myslím, že je to ideální rodinný pes. A má i ty ušiska nahoru :)
https://www.google.cz/search?hl=cs&tbm=isch&source=hp&biw=1920&bih=937&ei=UngWXY3ZHsfz6QTi-qa4BA&q=b%C3%ADl%C3%BD+%C5%A1v%C3%BDcarsk%C3%BD+ov%C4%8D%C3%A1k&oq=b%C3%ADl%C3%BD+%C5%A1&gs_l=img.1.0.0l10.2096.9430..12436...3.0..0.164.1049.5j5......0....1..gws-wiz-img.....0..35i39j0i8i30j0i24.AtBuuqLsZ7Q

28.6.2019 22:40
Eva10

XXX.XXX.60.67

Ano Švýcar je moc krásný! Plemeno vzhledově velice blízko k SH není nic, že? Když tedy vynechávám psy typu malamut, samojed atd..

28.6.2019 22:49
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

Eva10 napsal(a):
Ano Švýcar je moc krásný! Plemeno vzhledově velice blízko k SH není nic, že? Když tedy vynechávám psy typu malamut, samojed atd..

Jedině ta lapinkoira :) a vypadá, že by se k vám i hodila povahově. Píšou, že je to ideální pes pro začátečníky, nekonfliktní atd.
https://www.google.cz/search?hl=cs&tbm=isch&source=hp&biw=1920&bih=937&ei=HX0WXdCuMueumwWq3KuICQ&q=lapinkoira&oq=lapinkoira&gs_l=img.3..0l3j0i30j0i5i30j0i30l5.3002.5231..6066...0.0..0.108.1059.8j3......0....1..gws-wiz-img.....0..35i39.zXVkRMs1NK4

28.6.2019 22:54
assil

XXX.XXX.121.3

Ale lapinkoira není pro někoho, komu se zdá 8 tisíc za štěně moc.

28.6.2019 22:59
Eva10

XXX.XXX.60.67

Myslím že 8 tisíc je za voříška ( křížence ) moc.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.6.2019 09:22

Možná, už dříve zmíněný, špic? Vlčí ?

http://www.celysvet.cz/nemecky-spic-vlci.php

29.6.2019 09:37
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Do bytu ?

29.6.2019 11:36
Fatia

XXX.XXX.134.127

Eva10 napsal(a):

Já bych si před pořízením dalšího psa udělala jasno s přítelem. Jak nemohu zasahovat do výchovy psa, který se mnou sdílí domácnost? Ok, ať si ho cvičí a krmí sám, i když i to mi přijde stupidní, ale kdyby ode mě přítel čekal jen a jen pouhé venčení, chtěla bych snad po něm 200 Kč za hodinu, aby pochopil, jak absurdní je tohle rozdělení. Když pes při venčení nebo doma něco provede /je třeba ho usměrnit, tak vy nesmíte? Za těchto podmínek bych nikomu psa nevenčila, protože když mám nějakého psa na starosti, tak s ním musím fungovat a ne pouze držet vodítko.

29.6.2019 18:29

Fatia napsal(a):
Já bych si před pořízením dalšího psa udělala jasno s přítelem. Jak nemohu zasahovat do výchovy psa, který se mnou sdílí domácnost? Ok, ať si ho cvičí a krmí sám, i když i to mi přijde stupidní, ale kdyby ode mě přítel čekal jen a jen pouhé venčení, chtěla bych snad po něm 200 Kč za hodinu, aby pochopil, jak absurdní je tohle rozdělení. Když pes při venčení nebo doma něco provede /je třeba ho usměrnit, tak vy nesmíte? Za těchto podmínek bych nikomu psa nevenčila, protože když mám nějakého psa na starosti, tak s ním musím fungovat a ne pouze držet vodítko.

Tak nevím...taky nechci, aby se mi rodina pletla do výchovy a eventuelního výcviku.
Takže tady je spíš otázka, zda je přítel zadavatelky ochoten se o psa v tomto "podělit", za druhé, jestli by v tom případě zadavatelka vůbec výchovu a výcvik zvládala...nevíme jaké má zkušenosti se psy a za třetí, jestli by to vůbec chtěla.....tím myslím, každý může mít jinou představu o psu...ne pro každého je každý pes to pravé ořechové.
Já třeba bych se o bull psa postarala...krmení, venčení, mazlení atd atd, ale vychovávat bych ho nechtěla, povahově to není můj šálek kávy.....to bych s klidným svědomím klidně přenechala příteli.

30.6.2019 12:59
Fatia

XXX.XXX.134.127

Možná jen nepochopení pojmů. Taky nechci, aby se mi "někdo" pletl do výcviku a výchovy mého psa. Ale aby se tak nedělo vůbec, musela bych žít sama, případně si vše okolo psa řešit uplně sama samotinká. žádné pravidelné venčení od "někoho". Ve chvíli, kdy od spolubydlícího, a je jedno, zda je to rodič, manžel, přítel nebo kamarádka, potřebuji spoluúčast při postarání se o psa, ten koncept čistě mé výchovy a výcviku padá. Pokud je jasně dané vlastnictví psa, lze samozřejmě nastavit nějaké meze a základní pravidla. Například psa nikdy nebít, nedávat tenhle typ pamlsků, nekrmit od stolu. Tyhle pravidla a meze nastaví majitel a budu je dodržovat. Ale usměrnit psa musí umět každý pravidelný venčič či pečovač o psa. Já třeba nesnáším tahání na vodítku, takže pokud držím vodítko nějakého psa častěji než dvakrát za rok, prostě mě netahá. I když svého pána vláčí za sebou jak kačenku na provázku. a ani nemusím s tím psem žít, rozhodně tím zasahuji do jeho výchovy. Samozřejmě dodržím základní požadavky majitele, ale pokud venčím já, platí moje pravidla. Kdyby mi majitel zakázal usměrnit psa tak, aby mě netahal, vrátím mu vodítku a jdu místo venčení jeho psa na pivo.

Když čtu "já do jeho výchovy zasahovat nesmím, jen ho venčím", vidím do budoucna velký průšvih, nejen proto, že se jedná o bull psa. Navíc se jedná o štěně, to je třeba vychovávat v reálněm čase, ne po příchodu přítele domu žalovat, že dneska venku sežral hovno, utekl za kočkou a doma rozkousal mé oblíbené boty. Jak výchovně zasáhne přítel, když v té době nebyl u toho? To má slečna nedělat nic, protože ona přece vychovávat nesmí?

30.6.2019 15:19

Fatia napsal(a):
Možná jen nepochopení pojmů. Taky nechci, aby se mi "někdo" pletl do výcviku a výchovy mého psa. Ale aby se tak nedělo vůbec, musela bych žít sama, případně si vše okolo psa řešit uplně sama samotinká. žádné pravidelné venčení od "někoho". Ve chvíli, kdy od spolubydlícího, a je jedno, zda je to rodič, manžel, přítel nebo kamarádka, potřebuji spoluúčast při postarání se o psa, ten koncept čistě mé výchovy a výcviku padá. Pokud je jasně dané vlastnictví psa, lze samozřejmě nastavit nějaké meze a základní pravidla. Například psa nikdy nebít, nedávat tenhle typ pamlsků, nekrmit od stolu. Tyhle pravidla a meze nastaví majitel a budu je dodržovat. Ale usměrnit psa musí umět každý pravidelný venčič či pečovač o psa. Já třeba nesnáším tahání na vodítku, takže pokud držím vodítko nějakého psa častěji než dvakrát za rok, prostě mě netahá. I když svého pána vláčí za sebou jak kačenku na provázku. a ani nemusím s tím psem žít, rozhodně tím zasahuji do jeho výchovy. Samozřejmě dodržím základní požadavky majitele, ale pokud venčím já, platí moje pravidla. Kdyby mi majitel zakázal usměrnit psa tak, aby mě netahal, vrátím mu vodítku a jdu místo venčení jeho psa na pivo.

Když čtu "já do jeho výchovy zasahovat nesmím, jen ho venčím", vidím do budoucna velký průšvih, nejen proto, že se jedná o bull psa. Navíc se jedná o štěně, to je třeba vychovávat v reálněm čase, ne po příchodu přítele domu žalovat, že dneska venku sežral hovno, utekl za kočkou a doma rozkousal mé oblíbené boty. Jak výchovně zasáhne přítel, když v té době nebyl u toho? To má slečna nedělat nic, protože ona přece vychovávat nesmí?

Já bych to teda pochopila spíš tak, že by neměla praktikovat jiné výchovné metody, než bylo řečeno od přítele, ne že nesmí psa nikdy bez jeho přítomnosti ani usměrnit...teda doufám, že to tak je, jinak by to mohl být asi průser.
Já sice vlastního psa nemám, ale občas jsem venčila strejdovi německého ovčáka, když byl ještě pes naživu anebo kamarádce kříženku stafbulla. Vlastně jsem do výchovy těch psů taky nikdy nezasahovala, ale na procházce mě ten pes přece taky musel alespoň trochu poslouchat a ne táhnout po všech čertech. Přiznávám, že NO byl starší a vychovaný, ale stafinka byla ještě odrostlejší štěně. Na druhou stranu by mě třeba nenapadlo cizího psa učit nové povely, nebo ho vzít někam cvičit třeba agility . Vyžadovala jsem jen poslušnost při venčení.

Zadavatelka psala, že chce svého psa, aby se mohla věnovat různým sportovním aktivitám, které se psem přítele prostě dělat nemůže. Zároveň nevidím nic špatného ani na tom, že si majitel psa nepřeje, aby jeho pes dělal aktivity, kterým se on sám věnovat nechce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík