Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.7.2019 19:35
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Tak teď na Primě dávali příspěvek o činu " ochránců ". Paní rozstříhali plot a ukradli 6 psů.

Neregistrovaný uživatel

3.7.2019 20:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.15

Myslím, že toho bude přibývat! Přepnutých lidí typu "sluníčkář" kolem psů, koček a koní je hodně.
Co se tam těm psům dělo? Neviděla jsem to. Některým stačí, že nebyli na gauči.
Například člověk, aby se dneska pomalu bál mít starý zvířata. Oni prostě často nelahodí oku a je to o strach, kdy na člověka vlítne houf nanynek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2019 20:27

Bych tomu neřekla "sluníčkáři". Je to podle mě takovej dost rozšířenej druh zvrácenosti.

3.7.2019 20:42

Njn, často jsou to psychicky narušení šílenci, pro které je důvod "záchrany" psa už jen skutečnost, že je v kotci a ne doma na gauči a v posteli. Bez ohledu na plemeno.

3.7.2019 20:47

nebo je odvedla baba sama.....
ono se to stalo bezprostředně před oficiálním odběrem psů, z čehož i vyplývá, že problémem opravdu nebyla jenom absence gauče

3.7.2019 20:56
impact

XXX.XXX.34.221

Nebyla to ta kauza Brno - Boskovice? Psi za plotem, na řetězech, jeden trvale s náhubkem a postavený takový boudy neboudy?

3.7.2019 21:05

impact napsal(a):
Nebyla to ta kauza Brno - Boskovice? Psi za plotem, na řetězech, jeden trvale s náhubkem a postavený takový boudy neboudy?

Nevim kde...to jsem nezaznamenala, ale popis sedí.

3.7.2019 21:12
impact

XXX.XXX.34.221

Blansko, ne Boskovice. Jsem si to spletla. A ano, je to ono, uz na to koukam.

Tak tam verim, ze je ukradli. Jedna pani z jedne posahane organizace jim pred par dny velmi intenzivne hledala docasku. Uplne jsem si rikala, ze je urcite ukradou.

Velmi zajimave je, ze ten jeji prispevek o hledani docasek pro psy z Blanska z fejsbuku zmizel. Pritom jeste odpoledne jsem ho videla.

3.7.2019 21:45
Terven

XXX.XXX.160.10

impact napsal(a):
Blansko, ne Boskovice. Jsem si to spletla. A ano, je to ono, uz na to koukam.

Tak tam verim, ze je ukradli. Jedna pani z jedne posahane organizace jim pred par dny velmi intenzivne hledala docasku. Uplne jsem si rikala, ze je urcite ukradou.

Velmi zajimave je, ze ten jeji prispevek o hledani docasek pro psy z Blanska z fejsbuku zmizel. Pritom jeste odpoledne jsem ho videla.

Z fejsbuku toho aktuálně zmizelo hodně. Je totiž rozbitej...

3.7.2019 21:56
impact

XXX.XXX.34.221

Terven napsal(a):

To vim.

Ale tohle nebyl obrazek. Navic se jen nezobrazuji, ale jsou tam. Tohle byl normalni prispevek a druhej k tomu ma stale na profilu.

No, ono se to potvrdi, az se nekde objevi k adopci a ja aspon vim, kam koukat.

3.7.2019 22:04

Terven napsal(a):

Jsem zrovna teď nadávala na svůj mobil, že mi nechce nic ukázat, a šla se radši kouknout sem, jestli už tu funguje. :-) takže fejsbuk blbne celosvětově?

3.7.2019 22:06
Terven

XXX.XXX.160.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jsem zrovna teď nadávala na svůj mobil, že mi nechce nic ukázat, a šla se radši kouknout sem, jestli už tu funguje. :-) takže fejsbuk blbne celosvětově?

Vypadá to, že jo
Edit
https://www.novinky.cz/internet-a-pc/509551-facebook-resi-velky-vypadek-problemy-ma-whatsapp-instagram-i-messenger.html

4.7.2019 15:46
fikovnice

XXX.XXX.135.179

Terven napsal(a):
Vypadá to, že jo
Edit
https://www.novinky.cz/internet-a-pc/509551-facebook-resi-velky-vypadek-problemy-ma-whatsapp-instagram-i-messenger.html

Aha, tak tu mám vysvětlení, proč mi blbnul/blbne whatsapp...

4.7.2019 23:30

Trochu mimo tema.
Pes ma cip. Uz tak je hlasen tu i onde.
Pokud by ho nekdo ciste teoreticky ukradnul, nebo se ztratil - klidne jeho cip zaregistruju i do vsech ruznych - pro mne pochybnych EU evidenci...
Ale dotaz. Vyskoci tahle informace i na veta v Horni/Dolni?
Nebo tam ukradeneho/"adoptovaneho"/nalezeneho psa muze privest kde kdo a cip o realnem majiteli ani nepipne?
Co jsem tak vycetla, tak ani ctecky PCR nejsou zarukou navraceni k majiteli (resp. u psa napr. v utulku je info - cipovan, hleda se majitel...). Jak to tedy je?

5.7.2019 06:46
impact

XXX.XXX.28.62

Trochu mimo tema.
Pokud by ho nekdo ciste teoreticky ukradnul, nebo se ztratil - klidne jeho cip zaregistruju i do vsech ruznych - pro mne pochybnych EU evidenci...
Nebo tam ukradeneho/"adoptovaneho"/nalezeneho psa muze privest kde kdo a cip o realnem majiteli ani nepipne?
Co jsem tak vycetla, tak ani ctecky PCR nejsou zarukou navraceni k majiteli (resp. u psa napr. v utulku je info - cipovan, hleda se majitel...). Jak to tedy je?

Pokud má daný veterinář internet, tak ano, informace si najde i v Horní Dolní.

Pro mě osobně je ale podstatné zejména to, aby pes měl k čipu i pas, protože pak je vyšší šance, že při registraci čipu informace o novém majiteli naskočí. Úplně si totiž nemyslím, že by vet běžně čip lustroval v registrech. Když tam nekdo třeba přijde a řekne, že si vzal darovací psa..

Info v útulku je naprosto normální. Prostě psa odchytili, nafotili a zveřejnili, kdyby ho někdo poznal. V registrech to nefunguje tak, jako třeba v Backhome dřív, že si člověk zadal číslo čipu a vyskočily mu informace. Teď musíte v obou našich nejpoužívanějších registrech nahlásit nález a čekat, až se pracovníci dovolají. A to není hned..

5.7.2019 07:26
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

impact napsal(a):

Pro mě osobně je ale podstatné zejména to, aby pes měl k čipu i pas, protože pak je vyšší šance, že při registraci čipu informace o novém majiteli naskočí. Úplně si totiž nemyslím, že by vet běžně čip lustroval v registrech. Když tam nekdo třeba přijde a řekne, že si vzal darovací psa..

Info v útulku je naprosto normální. Prostě psa odchytili, nafotili a zveřejnili, kdyby ho někdo poznal. V registrech to nefunguje tak, jako třeba v Backhome dřív, že si člověk zadal číslo čipu a vyskočily mu informace. Teď musíte v obou našich nejpoužívanějších registrech nahlásit nález a čekat, až se pracovníci dovolají. A to není hned..

Ono je k ničemu čipování, když je více registrů. Už dávno měly být všechny zrušené a měl se zavést jeden celoevropský.

5.7.2019 10:33
impact

XXX.XXX.28.62

jahodapavel napsal(a):
Ono je k ničemu čipování, když je více registrů. Už dávno měly být všechny zrušené a měl se zavést jeden celoevropský.

Mě zas přijde k ničemu řešit něco, co nemůžu nijak ovlivnit.

5.7.2019 23:14

jahodapavel napsal(a):

Asi milion hlasů pro tenhle komentář. A nechápu, proč se tak už dávno nestalo.

7.7.2019 22:25

impact napsal(a):

Za vas tedy cip + pas = zapsano na vice "mistech" a pes mel byt prirazen k panovi?
Ja mam tedy psy (resp. jejich cipy) krom pasu hlaseny i na MC i na magistratu. To uz je snad neprustrelne. Nebo...?

To info u psa z utulku beru prave tak, ze je u nich. Ale neni k mani, protoze "neci je". Jen nedohledali majitele asi ani za pomoci PCR... Ale chapu asi i to. Spousta lidi je hlasena "nekde", ale realne ziji uplne jinde... Takze zase chudak pes - ceka co bude.

...to Ollie + jahodapavel = ano a ano - jeden statni funkcni registr by uplne stacil... Vic neni treba. No a mozna prave proto ten jeden neni.

BTW ...kdyz chteji nove cipovat i stenata, kam ta data pujdou? Do... "nikam"?

7.7.2019 23:08

ne možná, ale přesně proto ten jeden není
třeba sem by to šlo, o sloupec vedle, nahoru, dolu.. jako to má zbytek planety
https://www.svscr.cz/seznam-chovatelu-peti-a-vice-fen-starsich-12-mesicu/

když chce být majitel nalezen, tak si psa/čip zaregistruje, to všichni nedělají.. a také by to chtělo v něčem velkém jako NRMZ; Petmaxx a uvést platná tel. čísla a maily
proti krádeži to teda ale fakt neochrání..
takže data půjdou tam, kam si zvolí majitel, třeba právě do nikam, když to nikdo nevyžaduje
to by bylo fakt hrozné, kdyby někdo pohodil psa u silnice, přivázal v lese a tak, a majitel by se našel a hnal k odpovědnosti kvůli takové krávovince jako je registrace čipu :-)
chudáci lidé!
anebo hůře - kdyby platilo to, co u sousedů, že jsou tam psaní majitelé už od chovatele, tak by se na 99% zjistilo, že každý druhý opuštěný pes pochází od nějakého politika, to bude hafec legrace

koukám anonymně do NRMZ a ukáže mi to akorát plemeno, pohlaví, datum čipování a vakcinace vztekliny
aspoň něco.. abyste věděli, až vás pokouše můj pes, no

7.7.2019 23:48

NRMZ je prave ten jeden z mnoha pochybnych...
Pokud nemate ten ci onen cip - smolicek.
Platte. A za co? Vlastne za nic.

Od "celkoveho statniho registru" ocekavam, ze platim uz jinde - mesto, ctvrt, vesnice... (me jmeno, mail, adresu i telefon maji presne prirazenou k cipu).
Jsem se psem s cipem "svazana imaginarni pupecni snurou", takze nechat psa nekde v lese je zcela absurdni. Stat bude vzdy vedet ke komu psa priradit.
A pokud jsem chovatel - tak se snad tu "pupecni snuru" snazim odstrihnout sama a cekuju, zda novy majitel psa prehlasil na sebe? Pokud ne - ozvu se.
Auto, dum ci pozemek - si kazdy u prepisu hlida. Proc ne psa?

Jediny "problem" je, ze - ten opravdu statni centralni registr neni...

8.7.2019 07:51
impact

XXX.XXX.28.62

NRMZ je prave ten jeden z mnoha pochybnych...
Pokud nemate ten ci onen cip - smolicek.
Platte. A za co? Vlastne za nic.

Od "celkoveho statniho registru" ocekavam, ze platim uz jinde - mesto, ctvrt, vesnice... (me jmeno, mail, adresu i telefon maji presne prirazenou k cipu).
Jsem se psem s cipem "svazana imaginarni pupecni snurou", takze nechat psa nekde v lese je zcela absurdni. Stat bude vzdy vedet ke komu psa priradit.
A pokud jsem chovatel - tak se snad tu "pupecni snuru" snazim odstrihnout sama a cekuju, zda novy majitel psa prehlasil na sebe? Pokud ne - ozvu se.
Auto, dum ci pozemek - si kazdy u prepisu hlida. Proc ne psa?

Jediny "problem" je, ze - ten opravdu statni centralni registr neni...

Ad NRZM. Platite za to, ze nemate jejich cip. Me to prijde logicke. Ze podporuji prodej svych cipu, ve kterem mate i sluzbu registru.

Stejne tak to ma Backhome a jejich cipy Virbac.

Ted je otazka, kdyby byl jen jeden statni registr a prijde nejaky chytrolin ala Bures a rekne si, vzdyt tady mame penez na hromade. A za kazdou registraci se bude platit petset. Nebo tisic.. A co udelate? Nic. Monopol podle me neni dobre.

Ja osobne se pohybuji kolem opustenych psu roky a roky a jeste jsem nikdy nepotkala pripad, ktery by byl nejakym zpusobem komplikovany jen proto, ze je pes hlaseny v jednom z registru. Stejne se vzdycky hleda v NRZM, v Backhome a na Vetkomu. Minuta prace navic. Problem je vzdy jen nikde neregistrovany pes.

Takovy to, ze by mel byt jen jeden registr mi prijde jako ohrana pisnicka, co se stale slepe opakuje dokola. A vlastne uplne k nicemu.

14.7.2019 21:27

impact napsal(a):
Ad NRZM. Platite za to, ze nemate jejich cip. Me to prijde logicke. Ze podporuji prodej svych cipu, ve kterem mate i sluzbu registru.

Stejne tak to ma Backhome a jejich cipy Virbac.

Ted je otazka, kdyby byl jen jeden statni registr a prijde nejaky chytrolin ala Bures a rekne si, vzdyt tady mame penez na hromade. A za kazdou registraci se bude platit petset. Nebo tisic.. A co udelate? Nic. Monopol podle me neni dobre.

Ja osobne se pohybuji kolem opustenych psu roky a roky a jeste jsem nikdy nepotkala pripad, ktery by byl nejakym zpusobem komplikovany jen proto, ze je pes hlaseny v jednom z registru. Stejne se vzdycky hleda v NRZM, v Backhome a na Vetkomu. Minuta prace navic. Problem je vzdy jen nikde neregistrovany pes.

Takovy to, ze by mel byt jen jeden registr mi prijde jako ohrana pisnicka, co se stale slepe opakuje dokola. A vlastne uplne k nicemu.

...do problemu uplne nevidim.
Oba psi uz pri odberu cip meli. Proc takovy, ci makovy, nedokazu posoudit.

Od toho "jednoho statniho registru" bych cekala prave to, ze je bezplatny. Navzdy.
Vzdyt je to vyhodne prave pro stat.

Kazdy pes (stene) musi mit cip a tim padem musi byt kazdy pes dohledatelny minimalne k tomu, kdo mu cip dal (vet). Diky tomu i k tomu, kdo tam psa privedl.
Dle kupnich, darovacich ci jinych smluv i dal.

Proste "nici" pes uz jen tak existovat nemuze. Max. pes o ktereho majitel nestoji.
Ale to je jina kapitola.

15.7.2019 14:26
assil

XXX.XXX.225.195

Trochu mimo tema.

Čip vždycky o majiteli ani nepípne, čip pípne vždy jen číslo a pak už jen záleží na lidech, na majiteli, jak ho registruje a na nálezci jestli a kolik registrů bude ochoten prohlížet, jestli náhodou tu registraci nenajde. A teď bude ještě hůř, protože budou čipovaní všichni psi bez nutnosti registrace a až takový útulek nebo veterinář bude hledat registraci stopadesátého čipu a furt nikde nic, tak se na to příště vybodne. V podstatě je to tak, že bez jednotného registru je pořád nejjistější známka s telefonem na obojku.

17.7.2019 20:59

...tak ja zila v domneni, ze kdyz zvire vet cipuje, tak vi i komu ho cipuje...
Proste zvire s cipem + clovek co zvire cipovat nechal (tzn. u cipu i udaje z jeho OP). Od zacatku pekne spolu.

No nevadi.
Nasi zviraci si nosi i adresare...
Tak snad se jako ztraceni vzdy najdou a pokud je nekdo ukradne, snad je i smahem vrati, bo jsou to obcas pekna zvirata...

18.7.2019 09:18
LájošM

XXX.XXX.14.251

Trochu mimo tema.

Veterinář v Horní Dolní ( a kdekoli jinde) nemá důvod zjišťovat cokoli v jakékoli databázi, když si někdo přijde pouze kvůli očkování nebo ošetření. Takže pokud je pes ukraden schválně, není důvod čip prověřovat.
Čipování má přece smysl jen v případě, že nálezce chce majitele dohledat. Nebo pokud by majitel svého psa u někoho viděl, aby dokázal, že pes je jeho.
Kradeným a očipovaným psem klidně můžete i projít psími soutěžemi/zkouškami, kde se čip kontroluje. Jde jen o shodu čísla čipu s přihláškou, nic víc.

18.7.2019 09:48

můžete i projít psími soutěžemi/zkouškami, kde se čip kontroluje. Jde jen o shodu čísla čipu s přihláškou, nic víc.

Ne s prihlaskou, ale s PP a vykonostkou
Musite krast psa i temahle dokumentama...

18.7.2019 10:32
LájošM

XXX.XXX.14.251

můžete i projít psími soutěžemi/zkouškami, kde se čip kontroluje. Jde jen o shodu čísla čipu s přihláškou, nic víc.

Ne s prihlaskou, ale s PP a vykonostkou
Musite krast psa i temahle dokumentama...

I psi bez PP mohou na zkoušky. Stačí psa jen zaregistrovat, výkonostku vám pak vystaví.

http://www.kynologie.cz/plemenna-kniha/evidence-psu-bez-pp.htm

18.7.2019 11:40

LájošM napsal(a):
I psi bez PP mohou na zkoušky. Stačí psa jen zaregistrovat, výkonostku vám pak vystaví.

http://www.kynologie.cz/plemenna-kniha/evidence-psu-bez-pp.htm

to ano.
jen jsem nepředpokládala, ze se kradou psi bez PP aby se s nimi pak zavodilo.
a PP pes ma cip zaevidovany a je spojeny s jeho PP:

18.7.2019 15:52
LájošM

XXX.XXX.14.251

to ano.
jen jsem nepředpokládala, ze se kradou psi bez PP aby se s nimi pak zavodilo.
a PP pes ma cip zaevidovany a je spojeny s jeho PP:

Ale takové tady bylo téma :-) Ukradení týraní psi "záchranářema".

A i pes s PP může být ukraden, zaregistrovám jako pes bez PP a následně závodit. Neexistuje databáze čipů ukradených či ztracených psů. To by musel být výjimečný pes, kterého někdo pozná a půjde po tom, co je to za zvíře. Nikdo jen tak neporovnává, jestli ten čip už někde v nějakém PP figuruje.

18.7.2019 15:54

me se tady ty temata tady asi uz pletou

pro PP psy je databaze. kde lze cip dohledat.

18.7.2019 16:08
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

me se tady ty temata tady asi uz pletou

pro PP psy je databaze. kde lze cip dohledat.

Zajímalo by mne, jestli při vydávání duplikátu někdo zjištuje, jestli pes nebyl ukraden.Ale pochybuji o tom.

18.7.2019 16:11

jahodapavel napsal(a):
Zajímalo by mne, jestli při vydávání duplikátu někdo zjištuje, jestli pes nebyl ukraden.Ale pochybuji o tom.

tak rozhodne lze při kradezi PP psa jeho papiry "zablokovat" - duplikat se na nej nevyda

18.7.2019 16:32
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

tak rozhodne lze při kradezi PP psa jeho papiry "zablokovat" - duplikat se na nej nevyda

Ono se vlastně ani neví kdo je majitel, to ví jen chovatel.

18.7.2019 17:15

jahodapavel napsal(a):
Ono se vlastně ani neví kdo je majitel, to ví jen chovatel.

A někdy ani ten ne.

18.7.2019 17:53
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

tak ten snad ano, je to v Knize odchovů.

22.7.2019 00:13

...do pytle... Tak proc cipy, kdyz je to realne k nicemu?

22.7.2019 07:36
sisi58

XXX.XXX.191.1

Víte proč? Aby se vlk nažral a koza zůstala celá!
Lidi přestanou remcat, že poslanci nic nedělají a ti nemusí řešit další postupy při prosazování zákona.
Nějaká pojednání o tom jsem si načetla, dle právníka, který "dělá do zvířat", je problém v tom, že za týrání zvířat je stejná sazba jako za ukradenou bombošku. Dokud se hranice trestu neposune výš, budou týrání a vše s tím spojené, soudci řešit jako nezávažné přestupky. Čest výjimkám.
Mezi ty, kvůli kterým nebyl schválen návrh na fakt trestání týrání, patři i .Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.,poslankyně za ANO.
Podle ní není přípustné, aby trest za týrání zvířat byl vyšší, než je trest za neposkytnutí pomoci člověku.
Nechápu, jak to spolu souvisí.
My se tu můžeme dohadovat 100 x, co a jak. A jedna taková babizna, která na stará kolena chce být ještě zajímavá, pošle snahu tisíců lidí jedním návrhem do kopru.(sprosté slovo mi to nevzalo)

Napsala jsem jí, jako poslankyni, ani se neuráčila odpovědět.

22.7.2019 08:00
impact

XXX.XXX.41.254

Proc by meli byt cipy k nicemu? Realne jsou to nejlepsi, cim jde zvirata oznacit k identifikaci.

Jasne, vyzehy jsou taky super, ale myslim, ze to treba kone uplne neoceni.

22.7.2019 08:52
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):
Proc by meli byt cipy k nicemu? Realne jsou to nejlepsi, cim jde zvirata oznacit k identifikaci.

A neocení to ani majitelé koní. Má kobyla má výžeh v pravém "sedle" a dělá to problémy.Nikdy tedy neměla odřeniny do krve, ale v létě v místech výžehu chybí srst.

22.7.2019 10:11
LájošM

XXX.XXX.14.251

impact napsal(a):

Čip neidentifikujete, pokud nebude nahlášený v registru. Ale v kterém? Zákon nic o povinné registraci neříká, protože všechny registry jsou soukromé. A je jich moc. Takže naprosto k ničemu.
Také čipování až s očkováním na vzteklinu množení nezabrání. Správně by měl být pes čipován do určitého věku (např. 10 týdnů) a zároveň by měla být povinnost mít psa načipovaného už při prvním prodeji. A k tomu zřízený centrální registr. Jenže do toho stát peníze nedá. A soukromá firma by si to určitě některá vzala, ale zas ty byrokratické překážky... Všechno je tu na hlavu.

22.7.2019 10:25
Terven

XXX.XXX.110.147

U nás ve městě je čipování už dlouhá léta povinné, fena má čip. Vetka mě při čipování upozornila, že dohledatelná bude jenom v místním registru (městská policie, veti) a že doporučuje zaregistrovat čip i v BackHome, což jsem teda učinila. Domnívám se (možná naivně), že nějakej smysl to má.

22.7.2019 11:32
impact

XXX.XXX.41.254

LájošM napsal(a):
Čip neidentifikujete, pokud nebude nahlášený v registru. Ale v kterém? Zákon nic o povinné registraci neříká, protože všechny registry jsou soukromé. A je jich moc. Takže naprosto k ničemu.
Také čipování až s očkováním na vzteklinu množení nezabrání. Správně by měl být pes čipován do určitého věku (např. 10 týdnů) a zároveň by měla být povinnost mít psa načipovaného už při prvním prodeji. A k tomu zřízený centrální registr. Jenže do toho stát peníze nedá. A soukromá firma by si to určitě některá vzala, ale zas ty byrokratické překážky... Všechno je tu na hlavu.

Pracuji leta letouci v oboru ochrany zvirat a vzdy, kdyz byl pes nacipovany a pes byl zaregistrovany, tak se udaje obratem zjistily. Nikdy se mi nestalo, ze by s tim byl problem a to nejen u nas, ale napric vsemi organizacemi, zachytnymi kotci, utulky a podobne. Nevim, kolik ztracenych/nalezenych psu jste Vy sam dohledaval, ale pro me je to prakticky denni chleba. A nikdy s tim problem nebyl. Pres veterinare se sjede vetkom, pres plemenku konkretni plemeno a pres petmaxx rada nejbeznejsich Evropskych i mimoevropskych registru. Otazka asi maximalne peti minut. Samozrejme s ohledem na to, ze treba na plemence nesedi 24/7. Ale to stejne tak nesedi ani urednici skrz udaje na znamce.

Vas vyse uvedeny argument povazuji za naprosto zcestny vykrik laika, ktery se v dane oblasti sice nepohybuje a nezna to z praxe, ale potrebuje hlavne na neco nadavat. Bez urazky.

22.7.2019 11:34
impact

XXX.XXX.41.254

Terven napsal(a):
U nás ve městě je čipování už dlouhá léta povinné, fena má čip. Vetka mě při čipování upozornila, že dohledatelná bude jenom v místním registru (městská policie, veti) a že doporučuje zaregistrovat čip i v BackHome, což jsem teda učinila. Domnívám se (možná naivně), že nějakej smysl to má.

Samozrejme, ze to ma smysl. Jedine minus ma BH v tom, ze jsou na telefonu jen ve vsedni dny od 8 do 16h. A je take potreba myslet na to, ze nestaci jen registrovat, ale take udrzovat kontakty aktualni.

22.7.2019 11:40

Narazila jsem už poněkolikáté na problém prodeje štěňat od množitelů na tržištích....jak se třeba tohleto bude řešit? Jasně, někdo si to štěně koupí a bude ho muset naočkovat a načipovat, ale prodávat se to tímto způsobem bude jako pořád?

22.7.2019 11:42

"vzdy, kdyz byl pes nacipovany a pes byl zaregistrovany, tak se udaje obratem zjistily"

me by spis zajimal pomer nalezenych psu cipovanych a necipovanych?

22.7.2019 12:03

Narazila jsem už poněkolikáté na problém prodeje štěňat od množitelů na tržištích....jak se třeba tohleto bude řešit? Jasně, někdo si to štěně koupí a bude ho muset naočkovat a načipovat, ale prodávat se to tímto způsobem bude jako pořád?

v okolních státech je takový prodej zakázaný a už docela dlouho
když se chce..

22.7.2019 12:12

v okolních státech je takový prodej zakázaný a už docela dlouho
když se chce..

Mě docela šokovalo, když jsem se dozvěděla, že tady se to běžně děje, já teda na tržnice nechodím, takže nevím. Přijde mi divný, že na to policie nebo KVS nemají páky...nebo se jim spíš do toho nechce?

22.7.2019 12:26
impact

XXX.XXX.41.254

"vzdy, kdyz byl pes nacipovany a pes byl zaregistrovany, tak se udaje obratem zjistily"

me by spis zajimal pomer nalezenych psu cipovanych a necipovanych?

Pokud beru za nasi organizaci, tak cipovany je mozna tak jeden ze ctyriceti. Pravda je, ze nejsou nalezeni, ale odlozeni majiteli. Jsem zvedava, jak moc se to pod vlivem noveho zakona zmeni.

22.7.2019 12:48
LájošM

XXX.XXX.14.251

impact napsal(a):
Pracuji leta letouci v oboru ochrany zvirat a vzdy, kdyz byl pes nacipovany a pes byl zaregistrovany, tak se udaje obratem zjistily. Nikdy se mi nestalo, ze by s tim byl problem a to nejen u nas, ale napric vsemi organizacemi, zachytnymi kotci, utulky a podobne. Nevim, kolik ztracenych/nalezenych psu jste Vy sam dohledaval, ale pro me je to prakticky denni chleba. A nikdy s tim problem nebyl. Pres veterinare se sjede vetkom, pres plemenku konkretni plemeno a pres petmaxx rada nejbeznejsich Evropskych i mimoevropskych registru. Otazka asi maximalne peti minut. Samozrejme s ohledem na to, ze treba na plemence nesedi 24/7. Ale to stejne tak nesedi ani urednici skrz udaje na znamce.

Vas vyse uvedeny argument povazuji za naprosto zcestny vykrik laika, ktery se v dane oblasti sice nepohybuje a nezna to z praxe, ale potrebuje hlavne na neco nadavat. Bez urazky.

Ale já nenadávám, jen považuji zákon za nedotažený. Neřeší problém s množírnami a nezodpovědnými majiteli. I když bude pes povinně čipovaný, pokud ho někdo nezaregistruje, je zbytečný. Nebude dohledatelný ani chovatel, ani majitel.
Ani čipující veterinář ho nemusí zaregistrovat, je to jen o vůli majitele psa.
Nejde tady o psy ztracené, pokud je majitel aspoň trochu zodpovědný, pes registrovaný a dohledatelný je, ale spíš o ty schválně vyhozené nebo týrané, či prodávané na zmíněných trzích množkami.

22.7.2019 12:50
LájošM

XXX.XXX.14.251

impact napsal(a):
Pokud beru za nasi organizaci, tak cipovany je mozna tak jeden ze ctyriceti. Pravda je, ze nejsou nalezeni, ale odlozeni majiteli. Jsem zvedava, jak moc se to pod vlivem noveho zakona zmeni.

Právě o tom píšu. Sice jich pak bude čipovaných více, ale dohledatelnost bude podobná, jako by čipovaní nebyli.

Možná tedy o trochu více, pokud aspoň města dohlédnou, aby měli k přihlášeným psům doplněné číslo čipu. Ale také jim to žádný zákon nenařizuje.
Na vesnicích, kde kolikrát pes neopustí dvorek celý život, tam si nedělám iluze.

22.7.2019 13:31
impact

XXX.XXX.41.254

LájošM napsal(a):
Právě o tom píšu. Sice jich pak bude čipovaných více, ale dohledatelnost bude podobná, jako by čipovaní nebyli.

Možná tedy o trochu více, pokud aspoň města dohlédnou, aby měli k přihlášeným psům doplněné číslo čipu. Ale také jim to žádný zákon nenařizuje.
Na vesnicích, kde kolikrát pes neopustí dvorek celý život, tam si nedělám iluze.

Nic z toho, co jste vyslovil ale automaticky neznamena, ze jsou cipy k nicemu. 🤦‍♀️

22.7.2019 13:58
LájošM

XXX.XXX.14.251

K ničemu jsou nezaregistrované čipy.

Pokud nechci, aby někdo psa dohledal, registrovat nebudu.
Což platí i o množitelích, a intelektově a sociálně slabých.

22.7.2019 16:21
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

LájošM napsal(a):
K ničemu jsou nezaregistrované čipy.

Pokud nechci, aby někdo psa dohledal, registrovat nebudu.
Což platí i o množitelích, a intelektově a sociálně slabých.

No tak by bylo nejlepší, kdyby čipy zaregistrovali už veterináři.

22.7.2019 16:28
LájošM

XXX.XXX.14.251

Huskyjanina napsal(a):
No tak by bylo nejlepší, kdyby čipy zaregistrovali už veterináři.

To by sice bylo, ale žádný zákon ani předpis jim to neukládá.

22.7.2019 17:20
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

LájošM napsal(a):
To by sice bylo, ale žádný zákon ani předpis jim to neukládá.

A to je chyba :) I když moje vetka nám to zaregistrovala automaticky v národním registru, když jsme čipovali 11 psů.

22.7.2019 17:36
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Huskyjanina napsal(a):
A to je chyba :) I když moje vetka nám to zaregistrovala automaticky v národním registru, když jsme čipovali 11 psů.

náš veterinář nám ho taky zaregistroval a bez problémů. i s čipem a pasem jsme platili asi 500 (před 5lety)

Přidejte reakci

Přidat smajlík