Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.7.2019 12:27
Staford1234

XXX.XXX.214.30

Dobrý den ,
Mám problém s mým 4 měsíčním štěňetem Amerického staf. Teriera . Je to mazel ,ale když spi nebo usina a někdo ho pohladi tak začne hrozně vrčet a pak i kousne co v takovém případě dělat ?jinak s nim problém není

7.7.2019 13:05
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Dejte ho pryč, nebo to špatně dopadne. Na to by měl být zkušený psovod.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.7.2019 13:11

Nehlaďte ho, když usíná nebo spí.

7.7.2019 13:18
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nehlaďte ho, když usíná nebo spí.

to nemáte debilnější radu?

7.7.2019 13:21

jahodapavel napsal(a):
to nemáte debilnější radu?

Co se Vám zdá na mojí radě debilního? To, že má štěně svůj pelech a nikdo ho na něm nikdy neotravuje, navíc, když usíná nebo spí, tak beru jako něco normálního. Taky bych kohokoliv rafla, kdyby mě rušil ze spánku.

7.7.2019 13:36

to není amstaff hlavně

jinak rájka to říká dobře
ale je divné, že by mě štěně kousalo, to neznám
asi nějaká vyrovnaná povaha po vyrovnaných rodičích
ať si kouše hračku, samo
jíst, ven, spát.. takhle jednoduše

7.7.2019 13:38

Co se Vám zdá na mojí radě debilního? To, že má štěně svůj pelech a nikdo ho na něm nikdy neotravuje, navíc, když usíná nebo spí, tak beru jako něco normálního. Taky bych kohokoliv rafla, kdyby mě rušil ze spánku.

Mám to stejně.......i děti byli vždycky učené, že na spícího psa se nesmí sahat, stačí, že se pes lekne a ještě ve spánku ožene...takovej reflex, to může udělat i ten nejhodnější pes na světě.

Prostě nechápu, proč sahat na psa, který šel spát nebo ho otravovat...pokud teda neusíná přitulenej u mě. A pokud je to nutné a po spícím psu něco chci, tak na něj prostě nejdřív promluvím, aby se vzbudil.

7.7.2019 14:09
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Mám to stejně.......i děti byli vždycky učené, že na spícího psa se nesmí sahat, stačí, že se pes lekne a ještě ve spánku ožene...takovej reflex, to může udělat i ten nejhodnější pes na světě.

Prostě nechápu, proč sahat na psa, který šel spát nebo ho otravovat...pokud teda neusíná přitulenej u mě. A pokud je to nutné a po spícím psu něco chci, tak na něj prostě nejdřív promluvím, aby se vzbudil.

Protože ve 4 měsících mu vadí, když na něj někdo sahá, za pár týdnů mu bude vadit stříhání drápů nebo něco jiného,. Vždy může nastat situace, která se psovi nebude líbit. A bude ji řešit agresí.

7.7.2019 14:15

jahodapavel napsal(a):
Protože ve 4 měsících mu vadí, když na něj někdo sahá, za pár týdnů mu bude vadit stříhání drápů nebo něco jiného,. Vždy může nastat situace, která se psovi nebude líbit. A bude ji řešit agresí.

Ach ta Vaše věštecká koule, bla bla bla...

7.7.2019 14:20
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Ach ta Vaše věštecká koule, bla bla bla...

je vidět, že jste takového psa ještě nepoznala. Oni ale takoví psi jsou. Sice sporadicky, ale jsou.

7.7.2019 14:44

Možná jsou, ale proč zrovna ten zadavatelky ? Když jsme naši čtyřměsíční fenečku poprvé obraceli na záda, že jí budeme tahat klíště z bříška, taky na nás vrčela. Varovala, jestli jí budeme ubližovat, tak ona už je velký pes a třeba nás rafne. Pochopila, že my jí ubližovat nebudeme a když bylo potřeba ji ošetřovat a někdy hodně bolestivě, ani nešpítla.

7.7.2019 14:47

jahodapavel napsal(a):

Ráda bych řekla, že jsem takové štěně-psa, kterému by vadilo, že na něj sahám, když usíná nebo spí, že na to reaguje vrčením, že jsem takového nikdy neměla....ale vlastně nevím, když přivezu malé mimi, tak určitě prvních pár dnů...týdnů, podle štěněcího uvážení, večer usíná se mnou v posteli, přitulené ke mě a hlazené...vlastně až do usnutí.....takže tam se vrčení nekoná...pokud štěně o takový kontakt nestojí, tak ho prostě nehladim resp. uložim, pohladim, řeknu dobrou a už na něj nesahám...a rozhodně to nesahání není o tom, že bych se bála, že by na mě pes mohl být agresivní, ale nevidím jediný důvod proč spícího psa rušit.......to samé, když učím štěňata dennímu režimu...teď si hrajeme, teď se venčíme, teď papáme a teď jdeme spát, takže šup na pelíšky a dobrou......

A děti měli vždycky striktní zákaz sahat na spícího psa...měli jsme vždycky velké psy...když vezmu psa, který spí a k němu si na bobek dřepne malý dítě, sáhne na něj pes se lekne a stačí jen, že prudce otočí hlavu, nedejbože má k tomu všemu pootevřenou tlamu a v tu chvíli dostane dítě takovou ránu do hlavy třeba zubem..

Prostě tak nějak jsme doma zvyklí celá rodina, že nelozíme za psem, který se odebral odpočívat....jak píšu, ne že bychom se ho báli, ale není k tomu jediný důvod a pokud po psu budu něco chtít, tak ho zavolám....když to není nutné a já budu psa otravovat jen proto, že jsem pán a pes si musí nechat všechno líbit, tak mi to přijde fakt divný

7.7.2019 14:52

No já když vidím, že pes usnul třeba uprostřed kuchyně, tak radši nechám mytí nádobí na pozdějc. Ať se prospinká! Natož na něj šahat :D

Každopádně, na spícího psa zbytečně nešahám, a když už nutně musím, nejdřív ho upozorním, promluvím na něj, aby se neleknul. Někteří psi se prostě při leknutí nebo ze spánku automaticky oženou a přitom to nemyslí zle.

7.7.2019 14:56

..."ale nevidím jediný důvod proč spícího psa rušit".......

No, to jste vy. Ale : přijde, přitáhne si domů návštěvu, jé, on spí - to je nuda, neva-vzbudíme ho. Když to tak udělá po stopadesáté - divíte se, že ji rafne?
I když štěně usne třeba tam, kde překáží - oslovím ho a opatrně přendám - nebude mít potřebu vrčet. I štěně pochopí, co je z nutnosti a co je z rozmařilosti.
(Nedávno tu bylo, že štěně kouše, protože nechce ležet na klíně a mazlit se).

7.7.2019 15:21
impact

XXX.XXX.28.62

to není amstaff hlavně

jinak rájka to říká dobře
ale je divné, že by mě štěně kousalo, to neznám
asi nějaká vyrovnaná povaha po vyrovnaných rodičích
ať si kouše hračku, samo
jíst, ven, spát.. takhle jednoduše

Co není amstaf milá megí?

Jako americký stafordšírský teriér není AMSTAF? To je vtip, že?

7.7.2019 15:32

impact napsal(a):
Co není amstaf milá megí?

Jako americký stafordšírský teriér není AMSTAF? To je vtip, že?

nesmím sahat na svého psa, když usíná, je myšleno vážně? amstaff, který si vyleze na lidi a spí, a nikdy nechce být sám, kromě žrádla? a to někteří chcou jíst u stolu..
a furt má 4 měsíce, asi rok
a nemá chovatele, to mu neřekl, jak se má chovat k psovi?
nebo komu se dnes rozdávají psi?
vždy jak se tu něco poto, přijde téma "pes kouše", nejlépe amstaf kouše a malinký, to je tady totiž jak červený hadr na býčka, každých 14 dní
a ne, není to AMSTAF, zarásmečkujte si to :-)

7.7.2019 16:08
impact

XXX.XXX.28.62

nesmím sahat na svého psa, když usíná, je myšleno vážně? amstaff, který si vyleze na lidi a spí, a nikdy nechce být sám, kromě žrádla? a to někteří chcou jíst u stolu..
vždy jak se tu něco poto, přijde téma "pes kouše", nejlépe amstaf kouše a malinký, to je tady totiž jak červený hadr na býčka, každých 14 dní

Jo ahaaaa. Tak ty už dopředu předpokládáš, že má psa od množitele, co ho napálil a prodal mu amstaffa, i když to amstaff není? Nu tak to je jiná potom.

7.7.2019 18:41
fikovnice

XXX.XXX.135.131

No, mně můj pes nekousne, když na něj jako na spícího sáhnu. Ale v podstatě nechápu, proč bych to dělala... Snad jen kvůli přesunu, když chrní někde, kde nemá. A proč není americký stafordšírský teriér AMSTAF?

7.7.2019 19:06
sisi58

XXX.XXX.42.54

Staford1234 napsal(a):
Dobrý den ,
Mám problém s mým 4 měsíčním štěňetem Amerického staf. Teriera . Je to mazel ,ale když spi nebo usina a někdo ho pohladi tak začne hrozně vrčet a pak i kousne co v takovém případě dělat ?jinak s nim problém není

Kdybyste sahla na mne,kdyz usinam,tak vas prastim a to i bez zavrceni. Co to jsou za móresy,nekoho budit ze spanku?

7.7.2019 19:10
impact

XXX.XXX.28.62

sisi58 napsal(a):
Kdybyste sahla na mne,kdyz usinam,tak vas prastim a to i bez zavrceni. Co to jsou za móresy,nekoho budit ze spanku?

To bude tim, ze nejste amstaf.

8.7.2019 00:13
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Taky zastávám ten názor, že spící pes se prostě neotravuje, neruší a nehladí. Ale na druhou stranu mi přijde divné, že 4měsíční štěně někoho kousne, když na něho člověk ve spánku sáhne. Ale tak třeba je extrémně lekavé?

Já sice psy nijak neotravuji když spí - jenže u nás psi spí většinou na gauči, nebo v posteli, nalepení na nás, nebo přímo na nás. Takže se jich prostě automaticky dotýkám, klidně je v tom spánku i pohladím. A pokud se jim něco zdá a vydávají zvuky a kopou do mě, tak na ně promluvím a klidně do nich "žďuchnu". A vím, že nic neudělají. Ale to všechno na gauči, v posteli. Pokud si pes z gauče odejde do pelechu - někdy je to i z toho důvodu, že se s ním moc mazlím a on na to není zvědavý - tak do pelechu za ním prostě nelezu a nehladím ho. Vím jistě, že by mi neudělal nic, ani by nezavrčel, ale nevidím důvod, proč tam za ním chodit. Něco jiného by bylo, kdyby pes usnul někde, kde překáží - mezi dveřma nebo tak - to bych ho pak ale normálně oslovila a poslala na místo, případně po oslovení až se probudí tak na něho třeba sáhla.. Ale to u nás nehrozí, u nás psi na zemi nespí .

Zadavatelka nepíše, kde ten pes spí - pokud je to na jeho pelíšku - tak jak psali ostatní, prostě bych tam psa vůbec nerušila. Ale co když je to třeba na gauči, v posteli, nebo třeba usíná na klíně?

Nemyslím si, že bych psy nějak zbytečně buzerovala - ale když prostě leží někde nevhodně, tak je normálně pošlu pryč - u nás teda fakt jen leží, protože spaní se koná výhradně na gauči,v křesle, v posteli a v pelíšcích. Na tohle máme povel "vypadni" - to platí i na gauči, když se začnou roztahovat - pes si sice občas "zabrblá", ale jde. A myslím si, že každý pes (i spící) by měl být schopný se přesunout, pokud leží někde, kde překáží. A to bez nějakého vrčení a kousání (to naše brblání není ani vrčení, určitě to spousta z vás znáte), ale určitě bych psa nejdříve oslovila, vzbudila hlasem a případně až potom na něho sahala, je-li to potřeba....

Ovšem tady v tom případě to na mě z toho popisu působí spíše tak, že zadavatelka má tendenci hladit spící roztomilé štěňátko...

8.7.2019 10:28
sisi58

XXX.XXX.191.1

impact napsal(a):
To bude tim, ze nejste amstaf.

Nejsem. Ale spící tvor se má budit jen v ohrožení života.

8.7.2019 11:05
impact

XXX.XXX.28.62

sisi58 napsal(a):
Nejsem. Ale spící tvor se má budit jen v ohrožení života.

Tak s tim bezezbytku souhlasim.

A od te doby, co jsem skoncila s dirou v noze a rozskubnutou rukou, si to taky dobre pamatuju. Ale to holt taky nebyl amstaff.

8.7.2019 13:11

..u nás se psi odjakživa nebudili a už vůbec ne jako štěňata, právě proto, že by se chudinky mohli leknout a mohli by v úleku i ňafnout......pro dceru to bylo pravidlo č. 1 a sankce by byly bývaly bolestivé, ale dodržovala to a tak to má i u svých psů.........nenapadlo by mně ani budit nynějšího psa....prostě jsem ráda když spí a my s kočkami máme klid........

8.7.2019 15:41

Zažila jsem psa, kterého jako štěně tahali všude s sebou. Sice měl třeba v kavárně pelíšek, ale jak ho všichni otravovali a snažili se oňufávat, tak byl nonstop nevyspalý. Známá si to nenechala vymluvit. Skončilo to tak, že začal bez varování zle startovat na lidi, jen se k němu přiblížili. Nevím, jak je na tom teď, ale bylo to peklo.

8.7.2019 15:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

Zažila jsem psa, kterého jako štěně tahali všude s sebou. Sice měl třeba v kavárně pelíšek, ale jak ho všichni otravovali a snažili se oňufávat, tak byl nonstop nevyspalý. Známá si to nenechala vymluvit. Skončilo to tak, že začal bez varování zle startovat na lidi, jen se k němu přiblížili. Nevím, jak je na tom teď, ale bylo to peklo.

Chudinek. Takové pokusy dělali za války Němci na zajatcích, že je nenechali vyspat.
Možná si to trošičku umí představit mámy od ubrečených miminek.

8.7.2019 16:02
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

BÓŽE !!!!

8.7.2019 20:55

sisi58 napsal(a):
Chudinek. Takové pokusy dělali za války Němci na zajatcích, že je nenechali vyspat.
Možná si to trošičku umí představit mámy od ubrečených miminek.

Klasika i u dospělých - přetažený = nafraný. Mívala jsem to štěně párkrát na hlídání, a když se začalo z únavy vztekat, tak jsem ho vzala na klín a i přes počáteční protesty prostě uspala. Nakonec padnul totálně do bezvědomí a hoďka a půl stačila, aby se probudil milouš. Na mě nikdy protivný nebyl, ani jako starší, když se z něj stal startovací neurotik bez režimu a jistot, který byl schopen rafnout i známé.

8.7.2019 20:56

Terven napsal(a):
Takové k věci...ale někteří holt to nepoberou...
https://www.facebook.com/295644713850332/photos/a.295652527182884/2317710354977081/?type=3&theater

a teď to ještě hodit do tématu "liška" a četných jiných........

8.7.2019 21:04
Terven

XXX.XXX.110.147

a teď to ještě hodit do tématu "liška" a četných jiných........

Na liščí téma nemám nervy.

8.7.2019 23:11
Staford1234

XXX.XXX.214.30

Rozumím ,že chce mít klid ,ale jednou nastane situace až mu budou 3 roky a já ho budu chtít vyhodit z postele a on se po mě ožene a něco někomu udělá ? Toho se bojím nejvíce .Meli jsme před nim stafordy a žádný z nich to nedela .+ začal vrcet i když mu beru jídlo ,které najde na zemi

8.7.2019 23:29
Staford1234

XXX.XXX.31.156

marcelaamax napsal(a):
Taky zastávám ten názor, že spící pes se prostě neotravuje, neruší a nehladí. Ale na druhou stranu mi přijde divné, že 4měsíční štěně někoho kousne, když na něho člověk ve spánku sáhne. Ale tak třeba je extrémně lekavé?

Já sice psy nijak neotravuji když spí - jenže u nás psi spí většinou na gauči, nebo v posteli, nalepení na nás, nebo přímo na nás. Takže se jich prostě automaticky dotýkám, klidně je v tom spánku i pohladím. A pokud se jim něco zdá a vydávají zvuky a kopou do mě, tak na ně promluvím a klidně do nich "žďuchnu". A vím, že nic neudělají. Ale to všechno na gauči, v posteli. Pokud si pes z gauče odejde do pelechu - někdy je to i z toho důvodu, že se s ním moc mazlím a on na to není zvědavý - tak do pelechu za ním prostě nelezu a nehladím ho. Vím jistě, že by mi neudělal nic, ani by nezavrčel, ale nevidím důvod, proč tam za ním chodit. Něco jiného by bylo, kdyby pes usnul někde, kde překáží - mezi dveřma nebo tak - to bych ho pak ale normálně oslovila a poslala na místo, případně po oslovení až se probudí tak na něho třeba sáhla.. Ale to u nás nehrozí, u nás psi na zemi nespí .

Zadavatelka nepíše, kde ten pes spí - pokud je to na jeho pelíšku - tak jak psali ostatní, prostě bych tam psa vůbec nerušila. Ale co když je to třeba na gauči, v posteli, nebo třeba usíná na klíně?

Nemyslím si, že bych psy nějak zbytečně buzerovala - ale když prostě leží někde nevhodně, tak je normálně pošlu pryč - u nás teda fakt jen leží, protože spaní se koná výhradně na gauči,v křesle, v posteli a v pelíšcích. Na tohle máme povel "vypadni" - to platí i na gauči, když se začnou roztahovat - pes si sice občas "zabrblá", ale jde. A myslím si, že každý pes (i spící) by měl být schopný se přesunout, pokud leží někde, kde překáží. A to bez nějakého vrčení a kousání (to naše brblání není ani vrčení, určitě to spousta z vás znáte), ale určitě bych psa nejdříve oslovila, vzbudila hlasem a případně až potom na něho sahala, je-li to potřeba....

Ovšem tady v tom případě to na mě z toho popisu působí spíše tak, že zadavatelka má tendenci hladit spící roztomilé štěňátko...

Vlastně bych si toho vůbec nevsimla ,jen proste celá rodina nechceme ,aby ležel na gauci v posteli .. už jen když si lehne ještě ani neusina a někdo se přiblíží a dobře je to ještě stěně ale co udela za rok ?

8.7.2019 23:31

Staford1234 napsal(a):
Vlastně bych si toho vůbec nevsimla ,jen proste celá rodina nechceme ,aby ležel na gauci v posteli .. už jen když si lehne ještě ani neusina a někdo se přiblíží a dobře je to ještě stěně ale co udela za rok ?

Začněte chodit na dobrý cvičák (=žádné vycukávání a mlácení psů).

8.7.2019 23:34

Staford1234 napsal(a):
Rozumím ,že chce mít klid ,ale jednou nastane situace až mu budou 3 roky a já ho budu chtít vyhodit z postele a on se po mě ožene a něco někomu udělá ? Toho se bojím nejvíce .Meli jsme před nim stafordy a žádný z nich to nedela .+ začal vrcet i když mu beru jídlo ,které najde na zemi

Naučte ho hru “něco za něco”, musíte mít oči na šťopkách a vždycky u sebe mít mnohem chutnější pamlsek než to, co on najde. Tuhle hru můžete i cíleně trénovat.
Edit: zapomeňte na to, že vaše štěně je dominantní a chce vás sežrat!

8.7.2019 23:35
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

nechceme ,aby ležel na gauci v posteli

Pořiďte mu JEHO (staré) křeslo, nepoleze do vašeho.

8.7.2019 23:35
Staford1234

XXX.XXX.31.156

Ještě pro vysvětlenou Amerického staf. Teriera mám s PP . Nechci ho rusit když spi a nic takové ,jen ho chci přemístit do svého pelechu napr ze sedačky kde NESMI A děla to i když nespí a jen leží a my se k němu ani nesmíme přiblížit . A nepřijde mi normální ,aby takhle malé stěně tak ostré vyjelo zítra přidám video .. + I když něco žere ze země napr mrtvou mys a já to chci vydělat tak je nepricetny a vše se jen stupňuje NENECHÁ SE POKARAT když to uděláme začne ještě více dorazet vrcet a stekat

8.7.2019 23:37

Staford1234 napsal(a):
Ještě pro vysvětlenou Amerického staf. Teriera mám s PP . Nechci ho rusit když spi a nic takové ,jen ho chci přemístit do svého pelechu napr ze sedačky kde NESMI A děla to i když nespí a jen leží a my se k němu ani nesmíme přiblížit . A nepřijde mi normální ,aby takhle malé stěně tak ostré vyjelo zítra přidám video .. + I když něco žere ze země napr mrtvou mys a já to chci vydělat tak je nepricetny a vše se jen stupňuje NENECHÁ SE POKARAT když to uděláme začne ještě více dorazet vrcet a stekat

Proboha! Vy ho ale nesmíte kárat!
Jinak by mě zajímalo, který inteligent prodal laikovi zrovna ast.

8.7.2019 23:37
Staford1234

XXX.XXX.31.156

Začněte chodit na dobrý cvičák (=žádné vycukávání a mlácení psů).

Na cvičák již chodíme a neví co s nim ,zatím na nej nic nezabírá .

8.7.2019 23:41
Staford1234

XXX.XXX.31.156

Prvního psa jsme měli pitbula a byl hodný a vychováný poté brazilskou filu . takže LAIK nejsem .

8.7.2019 23:59
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Znal jsem dobrmana ( A vrh ch.s.Šídlo), kolem kterého chodili po špičkách, pes mohl všechno, spal na kožené sedačce. Ve dvou letech sebral paničce nový svetr z Tuzexu. Když mu ho chtěla vžít, skončila s 25stehy v obličeji v nemocnici.

.

9.7.2019 00:04

Staford1234 napsal(a):

Pokud psa na sedačce a v posteli nechcete, tak ho tam prostě nepouštějte........mě třeba psi na gauči nevadí-naopak, ale pokud je tam nechci, tak prostě slézt musí.....pokud bych je tam nechtěla NIKDY tak už budu od štěněte učit, že se tam nesmí a fertig....já jsem ten, kdo doma nastavuje pravidla, co se může a co ne.

Nebudu tady radit, co s vrčícím štěnětem.........ono záleží na tom proč a jak štěně vrčí. Mám doma fenu, co si klidně vrkne, když se jí něco nelíbí....nejsem člověk co by se hroutil z toho, že pes zavrčí, ale vím, že nikdy se svého psa nesmím bát a musím to udělat tak, abych si nezadala jako "šéfíček" a zároveň, aby to pro fenu bylo schůdné, ale nikdy jsem se nebála, že by mi fena ublížila, ale zároveň nesmím "stáhnout ocas" a psovi ustoupit....tím neříkám, že to máte dělat stejně, jen mi přijde, že už se teď bojíte, že když vrčí štěně, tak co bude až vyroste......bojím se, aby to neskončilo tak, že budete chtít psa učinit nevrčivým takovým způsobem, že to pak může být ještě horší....

9.7.2019 00:21
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Pokud psa na sedačce a v posteli nechcete, tak ho tam prostě nepouštějte........mě třeba psi na gauči nevadí-naopak, ale pokud je tam nechci, tak prostě slézt musí.....pokud bych je tam nechtěla NIKDY tak už budu od štěněte učit, že se tam nesmí a fertig....já jsem ten, kdo doma nastavuje pravidla, co se může a co ne.

Nebudu tady radit, co s vrčícím štěnětem.........ono záleží na tom proč a jak štěně vrčí. Mám doma fenu, co si klidně vrkne, když se jí něco nelíbí....nejsem člověk co by se hroutil z toho, že pes zavrčí, ale vím, že nikdy se svého psa nesmím bát a musím to udělat tak, abych si nezadala jako "šéfíček" a zároveň, aby to pro fenu bylo schůdné, ale nikdy jsem se nebála, že by mi fena ublížila, ale zároveň nesmím "stáhnout ocas" a psovi ustoupit....tím neříkám, že to máte dělat stejně, jen mi přijde, že už se teď bojíte, že když vrčí štěně, tak co bude až vyroste......bojím se, aby to neskončilo tak, že budete chtít psa učinit nevrčivým takovým způsobem, že to pak může být ještě horší....

9.7.2019 00:30

Staford1234 napsal(a):
Na cvičák již chodíme a neví co s nim ,zatím na nej nic nezabírá .

Najděte jiný, pokud si tam s tímhle nevědí rady, je ten cvičák k ničemu, jelikož základní povely ho naučíte i podle knížky. A promiňte, ale laik jste, jste začátečník, který měl jen štěstí na povahy předešlých psů, nic víc.
Četl/a jste, to, co jsem Vám psala?

9.7.2019 07:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

Proboha! Vy ho ale nesmíte kárat!
Jinak by mě zajímalo, který inteligent prodal laikovi zrovna ast.

Zase ty psy nedémonizujte. Všude píší,že zrovna toto plemeno je vhodné do rodiny. Samozřejmě, a to jako u všech psů, za určitých podmínek.
Pes není hračka, je to šelma, má zuby a zrovna AST i velkou sílu.
Myslím, že v tomto případě jsou dvě možnosti, nekvalitní chov (šlechtění na vzhled) nebo někde udělali soudruzi z NDR chybu. Tedy majitelé.
Početla jsem si na stránkách https://www.klubast.cz a při dodržení několika málo pravidel, má z AST vyrůst přátelský, živý a veselý pes.

9.7.2019 07:40

jahodapavel napsal(a):
Dejte ho pryč, nebo to špatně dopadne. Na to by měl být zkušený psovod.

Tohle je asi nejlepší rada! Ne kvůli tomu zkušenému psovodovi, ale kvůli tomu, že už teď se štěněte majitelé bojí. Čím dřív štěně půjde k někomu s rozumem a citem, tím líp. Než se stačí z jeho projevů stát zlozvyk !

9.7.2019 07:45

Znala jsem vipeta. Když si přinesl do pokoje na koberec kost, jen koulel očima a ohrnoval nos. Na kost se hodil hadr, na vipeta deka a všechno se to odneslo do kuchyně. Během minuty s tím byl zpátky a dívadlo se opakovalo. To samé, když měl uvolnit místo na křesle. Na psa deka a odnést.
Nevím, jak se to majitelům povedlo, začátky jsem neviděla, až výsledek.
Stejně tak jsem znala starou paní s bílým trpasličím pudlem. Venku v pohodě, milý psík. Doma majitelku šikanoval.

9.7.2019 10:32

sisi58 napsal(a):
Zase ty psy nedémonizujte. Všude píší,že zrovna toto plemeno je vhodné do rodiny. Samozřejmě, a to jako u všech psů, za určitých podmínek.
Pes není hračka, je to šelma, má zuby a zrovna AST i velkou sílu.
Myslím, že v tomto případě jsou dvě možnosti, nekvalitní chov (šlechtění na vzhled) nebo někde udělali soudruzi z NDR chybu. Tedy majitelé.
Početla jsem si na stránkách https://www.klubast.cz a při dodržení několika málo pravidel, má z AST vyrůst přátelský, živý a veselý pes.

To, že to všude píší, ale neznamenà, že je to pravda.
Můžete hodit přímo odkaz na ten článek? Na stránkách jsem ho nenašla.

9.7.2019 10:43

Staford1234 napsal(a):

prosím, odkud je ten psík?
tohle opravdu normální není, naopak bývá problém ty psy odlepit od lidí
i když se chovají spíše na výstavy, tohle se neděje
jasně, pes se nebudí a zbytečně neotravuje
ale abych ho nemohla odnést jinam, postrčit od dveří?
co jeho rodiče, jak jste psa vybírali?

když najde myš, jeho nej kořist, tak za ním nechoďte, ale volejte k sobě

já to moc nechápu, kde se stala chyba, mám spíše problém se toho psa zbavit, než že by na mě vrčel
ještě to může teoreticky být z nějaké pracovní chovky, kde psi ještě pořád loví, což je skvělé, ale ne pro vás
každopádně bude potřebovat hodně práce
ne uběhnout 20km, ale zaměstnat hlavu, a stereotyp - rozvrh dne, pořád dokola to stejné, co v které situaci dělat
z gauče se pes neshazuje, ale volá.. asi nemáte nacvičeno "místo" nebo tak něco
naučte ho hlavně čekat, to je nej "problém", je to rychlý pejsek, neumí čekat, být v klidu, odpočívat, ... neví, co se kdy dělá, nikdo mu to neřekl
šlo by učit povely a za odměnu pustit k myším, asi ho bude bavit tahání se o větev, hledání míčku v křoví, ...prostě něco zajímavého....tohle vypadá, že se celkem nudí
zakazovat nemá smysl, spíše ukažte, co po něm chcete místo toho prohřešku
žrádlo na zemi = čekám na paničku
já jsem laik a naučila jsem psa, že před rybníkem se čeká, u přechodu se čeká, neskáče se na návštěvy, na staré lidi a děti, nevletí do misky a nerozbije mi cestou ústa.. takže to jde, jen to vyžaduje naprostý KLID
když chce tenhle pes "kousat" majitele, tak to už musí být dost vytočený
potřebujete se naučit hlavně klidu
zapomeňte na slova, která začínají tím "NE-"
a jen učte - dělej tohle, když vidíš tohle
musíte na to mít čas a klid.. ten pes se chová podle toho, co cítí z vás, a to nejdůležitější - neví, co má dělat, tak mu to prostě klidně řekněte a vesele pochvalte za každé milimetrové přiblížení se správným směrem
https://www.youtube.com/results?search_query=susan+garrett+it%27s+yer+choice

9.7.2019 10:45
sisi58

XXX.XXX.188.8

Ano. Az se vratim domu. Na mobilu to neumim.
Ja bych si treba takoveho psa nekoupila. Ne kvuli povaze,ale kvuli te sile. I nevinne hrani muze byt " o zivot".

9.7.2019 10:47

sisi58 napsal(a):
Ano. Az se vratim domu. Na mobilu to neumim.
Ja bych si treba takoveho psa nekoupila. Ne kvuli povaze,ale kvuli te sile. I nevinne hrani muze byt " o zivot".

Ok, ona všechna bull plemena mají např svůj styl hry, tzv bulldozer. Sílu mají neuvěřitelnou.

9.7.2019 15:32
sisi58

XXX.XXX.191.1

https://cs.wikipedia.org/wiki/Americk ý_stafordširský_teriér
... je to pes vhodný k dětem i do bytu....
Přestože je příslovečně odvážný, pokud je správně vychován, není nikdy agresivní.

9.7.2019 15:54

Nechci ho rusit když spi a nic takové ,jen ho chci přemístit do svého pelechu napr ze sedačky kde NESMI
pokud někam pes nesmí, tak v prvé řadě se mu to nesmí dovolit, umožnit a samozřejmě musí mít místo/a jiné/á

A děla to i když nespí a jen leží a my se k němu ani nesmíme přiblížit .
tohle lehce pořeší např. povel dolů naučený zcela po dobrém a nejprve mimo gauč (když pominu výše psané)

A nepřijde mi normální ,aby takhle malé stěně tak ostré vyjelo zítra přidám video .. + I když něco žere ze země napr mrtvou mys a já to chci vydělat tak je nepricetny a vše se jen stupňuje NENECHÁ SE POKARAT když to uděláme začne ještě více dorazet vrcet a stekat
holt to nebude nejpevnější povaha a vy jste tomu svým přístupem "dobře pomohli"....
stejně jako s gaučem tohle pořeší např. povel pusť opět naučeno ryze po dobrém jako výměnu za něco dobrého

+bych mu nechala trvale couračku, ať s ním můžu manipulovat "na dálku"
+ chce ho to učit poslušnost včetně funkčních povelů jako to dolů vypadni, pusť a co koho napadne, ryze po dobrém, nechť mu můžete v různých situacích říkat, CO MÁ DĚLAT a ne ho trestat za chyby!

9.7.2019 15:58
Staford1234

XXX.XXX.84.154

Myslím ze když pes který doráží a já ho Plesknu proutkem tak se nic nestane a žádnou ujmu v nem nevyvolam ale samozřejmě to jen po zlem nejde .Snazime se vždy jako první řešit vše po dobrém a nejsme zadní agresori

9.7.2019 15:59
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Staford1234 napsal(a):
Myslím ze když pes který doráží a já ho Plesknu proutkem tak se nic nestane a žádnou ujmu v nem nevyvolam ale samozřejmě to jen po zlem nejde .Snazime se vždy jako první řešit vše po dobrém a nejsme zadní agresori

plesknu proutkem??

9.7.2019 16:00
Staford1234

XXX.XXX.84.154

Nebo novinami. Proste někdy už je to moc a ten pes ještě takový silný si to nesmí dovolit .

9.7.2019 16:02

staford, tak teď jsi to pohnojil.......a své štěně naučil se této agresi bránit, preventivně
prostě klasika......

9.7.2019 16:02
impact

XXX.XXX.28.62

Staford1234 napsal(a):
Nebo novinami. Proste někdy už je to moc a ten pes ještě takový silný si to nesmí dovolit .

Priklanim se k p. Jahodovi. Vratte toho psa chovateli, nez na nem napachate nezvratne skody. Vy ho totiz zcela evidentne trestate za svoji neschopnost a to je proste spatne. Priste si misto toho dejte proutkem pres prsty.

9.7.2019 16:04
Staford1234

XXX.XXX.84.154

Jaké nevratné škody ?! Tak mi řeknete co uděláte když po vás ostré vyjede stěně a je v amoku a nedá si vůbec říct ? Ani po dobrém a nechat si to nemůžu jinak mi bude šedovat cely život

9.7.2019 16:06
sisi58

XXX.XXX.191.1

Staford1234 napsal(a):

Kdo už má po ruce proutek, aby usměrňoval štěně?!
Na štěně proutek, na dospělého psa lopata?
Tak už je mi jasné, proč vás váš vlastní pes nemusí.
Kupte si psa plyšového, do něj můžete bušit jak do festuňku. A tomu, co máte, sežeňte milujícího páníčka, co ví, jak se chovat ke zvířátkům.
Můj ty Bože! Na štěně s prutem!!!

9.7.2019 16:07
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Pořídila jste si teriéra
a nemáte na něj. Dejte ho někomu schopnému.

9.7.2019 16:08
Staford1234

XXX.XXX.84.154

A viděla jste někdy 4 měsíční stěně tak agresivně vyvadet? Ani ruku jsme nad nim před tím nevztahli a on začal tak hnusne dorazet

9.7.2019 16:11
sisi58

XXX.XXX.191.1

Staford1234 napsal(a):
A viděla jste někdy 4 měsíční stěně tak agresivně vyvadet? Ani ruku jsme nad nim před tím nevztahli a on začal tak hnusne dorazet

Dáte ruku do ohně za každého člena rodiny?
Pokud jste schopná tvrdit, že se pes trestá prutem (vařečkou, novinami,páskem), nevěřím, že se to ve vaší rodině neví a nevěřím, že to už někdo nezkusil.

9.7.2019 16:12
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Staford1234 napsal(a):

štěně není agresivní. navíc jste evidentně zvolili špatné plemeno pro vás. dejte ho pryč než vás pokouše a ani se mu nedivím.

9.7.2019 16:14
Staford1234

XXX.XXX.84.154

STĚNĚ není agresivní ? Když vás bez varování pokouše? To není agrese ?

9.7.2019 16:19

Staford1234 napsal(a):

Předtím jste psal, že vrčí a ožene se, když ho otravujete u spaní, jinak je mazel a teď zase, že vás pokouše bez varování?
Pokud ho šviháte proutkem, tak se ani nedivím, že po vás vyjíždí...každopádně tím, že ho "usměrňujete" novinami, proutkem, atd, to bude akorát jen horší.

9.7.2019 16:20
GAELLE

XXX.XXX.55.67

žádné štěně není agresivní. kouše protože si hraje. ovšem ve vašem případě se brání vašemu hnusnému chování. Pes se nebije - NIČÍM !!! ani se po něm nekřičí. Neleze se mu do pelechu atd. atd. Co jste si vlastně zjistili než jste si ho pořídili? Je to živá bytost ne plyšová hračka

9.7.2019 16:20
Staford1234

XXX.XXX.84.154

Nedela mu problem vyjet bez upozornění kdxz se mu něco nelíbí

9.7.2019 16:21
Staford1234

XXX.XXX.84.154

Na sedačku nesmí tak tak chodit proste nebude a nebudu mu to tolerovat takže nehrabu do něho když si leží v pelechu svym

9.7.2019 16:22
sisi58

XXX.XXX.191.1

Staford1234 napsal(a):

Štěňata jsou divoká, nevycváláná, nevychovaná a plná života. To je na nich to krásné!
Kdo si neužívá tohoto období s láskou k těmto mrňousům, neměl by je mít. Strašně rychle to uteče a pes je dospělý.
Jo, jsou psi,co si hrají i jako dospělí, ale ta bezbřehá, živočišná radost štěňat, ta už to není ani náhodou.

9.7.2019 16:24

Staford1234 napsal(a):

Pokud takhle válčíte už se 4 měsíčním štěnětem, ještě takového plemene, bude opravdu lepší, když ho vrátíte, nebo dáte někomu, kdo má pro psa cit a ví, jak se psem zacházet. Budete nešťastní vy i pes, pokud to takhle bude pokračovat a nakonec bude jen otázkou času, kdy vás bude chtít doopravdy kousnout.
Jestli jste ho trestali za to, že vrčel, tak teď už opravdu nemá jinou možnost, než se ohnat, pokud se mu něco nelíbí.

9.7.2019 16:25
Staford1234

XXX.XXX.84.154

Ano ale jak by vám bylo kdyby jste mu dávalo VŠE a nikdy ho neplacla a on udělá tohle a není to jeden případ děla to opakovaně ! A hlavně pak půjde malé dítě něco mu spadne a on ho zabije. ? Bavila jsem se s lidmi co CHOVAJÍ. stafordy a tohle nezažili

9.7.2019 16:28
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Staford1234 napsal(a):
Ano ale jak by vám bylo kdyby jste mu dávalo VŠE a nikdy ho neplacla a on udělá tohle a není to jeden případ děla to opakovaně ! A hlavně pak půjde malé dítě něco mu spadne a on ho zabije. ? Bavila jsem se s lidmi co CHOVAJÍ. stafordy a tohle nezažili

je s pp?

9.7.2019 16:28
Staford1234

XXX.XXX.84.154

Nejsem agresor nemám to rada nesnáším mlácením psu a takové věci tak ze mě nedělejte tyrana co nemůže mít psa

9.7.2019 16:29
Staford1234

XXX.XXX.84.154

Ano s pp

9.7.2019 16:29

Tak ono i záleží, od koho jste si psa bral, kolikrát jste tam před odběrem byl, abyste viděl prostředí a povahu štěňat, co na to chovatelka? Ta by vám měla říct, jak se štěně doma chovalo a jak se projevovalo, jak se k němu máte chovat vy...
Řekla vám, jakou povahu mají rodiče štěněte? Nebo alespoň jeden z nich...
Nevšimla jsem si, jestli jste vlastně psal, odkud štěně máte, možná bude MIMO JINÉ zakopanej pes i tady, ačkoliv vaším chováním to ještě zhoršujete.

9.7.2019 16:31
Staford1234

XXX.XXX.84.154

Rodiče klidní hodni

9.7.2019 16:38

Staford1234 napsal(a):
Nejsem agresor nemám to rada nesnáším mlácením psu a takové věci tak ze mě nedělejte tyrana co nemůže mít psa

.....nezlobte se, ale pokud tohle nesnášíte, tak jak pak můžete jakkoli fyzicky trestat malé štěně - proutek, noviny.......

9.7.2019 16:39
impact

XXX.XXX.28.62

Staford1234 napsal(a):

Tohle delaji psi, ktere nekdo bil za varovani. Pak se odnauci varovat a rovnou startuji. Zasadni otazka je, proc jste stene donutili varovat vas? Delaji to psi, kteri nerozumi majitelum, protoze jim majitel nerozumi a snazi se z nich vsechno vytlouct. Naprosto typicke je to pro majitele, ktere trestaji stene za to, ze si hraje. On ma ten bull hru totiz posunutou trochu jinam. Novopeceny majitel ji nerozumi, zacne preventivne psa trestat, aby mu ukazal, kdo je doma panem a protoze je podle nej lepsi v psovi vsechno utlouct, aby nahodou v dospelosti nekoho nesezral. A pak uz se v te vzajemne agresi toci oba.

Agrese plodi jen dalsi agresi.

9.7.2019 16:40

Staford1234 napsal(a):
Rodiče klidní hodni

...protože s láskou v klidu vychováni někým, kdo plemeni opravdu rozumí.......jděte za chovatelem od kterého štěně máte a domluvte se s ním ať Vás naučí se štěnětem zacházet, vychovávat ho.......

9.7.2019 16:43
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Jestliže se takto 4 měsíční štěně máte 3 možnosti: tu první jsem psal na začátku, druhá je nechat to tak jak o je a celý život se úzkostlivě vyhýbat všemu co by mu mohlo vadit, což však nikdy nemůžete dodržet (vakcinace, nastupování do auta, atd.), třetí možnost je psa zlomit. Ale udělat to tak, aby vás respektoval a zárověn miloval je obrovské umění a zvládne to jen několik psovodů. Většinou to dopadne opačně.

9.7.2019 16:45

Mně to celé přijde teda nějaké divné...štěně od chovatele po supr rodičích, Staford1234 se tu brání, že se k němu vlastně chovají dobře, ale že chyba je asi v tom štěněti, které je bezdůvodně agresivní...
Řekla bych, že to štěně není vůbec agresivní a vykládáte si normální štěněcí projevy jako agresi, za což ho pak trestáte a jak už tu padlo, bull štěně je jako obrněnej tank a má dost sílu (ono i hra od ne-bull štěněte je docela drsná - každou chvíli tu někdo brečí, jak ho štěně šikanuje), nebo prostě děláte něco hodně blbě...
Nejspíš se psem nemáte ani vybudovaný žádný vztah a podle toho, co píšete, tak vůbec nevíte, jak se k němu chovat. Psal jste tyto věci chovateli? Co vám na to odpověděli?
Pokud štěně má perfektní rodiče (povahově), vyrůstalo v dobrém prostředí s láskou chovatelů a vy byste se k němu chovali správně, tak ten pes nemá nejmenší důvod po vás vyjet...a žádný pes nevyjíždí jen tak pro srandu...

9.7.2019 16:54
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Právě. Vztah.
Ten se sám od sebe "zadarmo" nenarodí.
Chce to ven, do přírody, děti sebou a lítat, hledat se vzájemně,
vyblbnout se do syta. Společná aktivita vyrobí vztah.
Osobně bych do teriéra nešla. Vím, že na jeho energii
bych neměla ani fyzicky ani mentálně. Neměla bych
radost z otrávenýho psa.

9.7.2019 16:57

Staford1234 napsal(a):

Nemám žádný bull plemeno, ale pokud bych mojí fenu jako malou-štěndo pleskla proutkem nebo novinama, tak by se z ní stalo tak max naštvané "agresivní" monstrum, ona opravdu není pes, který by si nechal něco podobného líbit.

Takže u mě to muselo být vždycky po dobrém.

9.7.2019 16:59
Staford1234

XXX.XXX.214.30

Nápisu to naspoled a shrnu to k pejskovi se chováme s láskou a vše okolo toho má vše co chce .. Hrajeme si pretahujeme se on vrci při hře ale to je normální to vše chápu .Ale štve mě to proste když máme jinak dobrý vztah ze ho chci ze sedačky dat do pelechu a on takhle vyjede AGRESIVNĚ .To same pří tom jídle .Jinak se s námi mazli chodí za námi smutní když odejdeme do obchodu . Umím rozeznat hru a to když vyjíždí

9.7.2019 17:03
Staford1234

XXX.XXX.214.30

Hrajeme si od rána do večera je vidět ze je spokojený
Nevíte co s tím žrádlem ? Sahat mu do misky nebo nesahat ?

9.7.2019 17:04

Staford1234 napsal(a):
Nápisu to naspoled a shrnu to k pejskovi se chováme s láskou a vše okolo toho má vše co chce .. Hrajeme si pretahujeme se on vrci při hře ale to je normální to vše chápu .Ale štve mě to proste když máme jinak dobrý vztah ze ho chci ze sedačky dat do pelechu a on takhle vyjede AGRESIVNĚ .To same pří tom jídle .Jinak se s námi mazli chodí za námi smutní když odejdeme do obchodu . Umím rozeznat hru a to když vyjíždí

......no a proč ho prostě nenalákáte k sobě z té sedačky a neodvedete hravou formou do toho pelechu, vše formou hry - povelů - odměny........pokud pes tvrdě spí a vy po něm hrábnete tak prostě asi nějak zareaguje ne?.......na mně někdo šmátnout v plném spánku, tak mu v leknutím přinejmenším urazím sanici - jsem totiž lekavá.......

9.7.2019 17:06

Staford1234 napsal(a):

Ještě bych chtěla napsat k tomuto.......naše fena nás nejen bez varování kousala, ale dokonce na nás klidně zaútočila, byla to, co zde někteří nazývají "agresivním štěnětem", co vy nazýváte agresivním štěnětem a to je asi to vaše ještě zlatíčkovaté.....usnula...vzbudila se, rozlepila oči a už koukala koho zakousne teď a už se s hrozivým vrčením vrhla na nejbližšího člověka, popřípadě na toho, kdo měl tu smůlu a zrovna na ní kouknul a navázal oční kontakt, tak to bylo jasný....

No vidíte, teď u mě leží, má na mě položenou hlavu, objímá mě svojí tlapajznou a když jsem na ní jukla a řekla "vidíš Sárino, ty jsi byla agresivní štěndo" a ona??...řekla mi "ale jdi ty kecko" a dostala jsem pořádnýho hudlana......

9.7.2019 17:23
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Staford1234 napsal(a):
Hrajeme si od rána do večera je vidět ze je spokojený
Nevíte co s tím žrádlem ? Sahat mu do misky nebo nesahat ?

Do misky mu dejte málo a po troškách mu
přidávejte. On tu ruku nesežere .

9.7.2019 17:26
GAELLE

XXX.XXX.55.67

část dávky možno krmit i z ruky

9.7.2019 17:27

Nápisu to naspoled a shrnu to k pejskovi se chováme s láskou a vše okolo toho má vše co chce ..

v prvé řadě si to chce sundat ty růžové brýle, když se díváte do zrcadla
a až pochopíte, že se ke štěněti chováte hovadsky, tak pak to možná půjde.....

9.7.2019 17:28
Staford1234

XXX.XXX.214.30

Když mu misku držím v ruce nic neudělá ani nevrkne ale jakmile i polozim na zem je zle .proc to takhle je??

9.7.2019 17:29
Staford1234

XXX.XXX.214.30

Můžete se do mě přestat pouštět když vůbec nevíte co děláme? Jednou jsem ho pleskla proutkem Proroze to bylo neúnosné . Tak ze mě nedělejte agresora

9.7.2019 17:30
Staford1234

XXX.XXX.214.30

Hovadsky se chová člověk co psa bije mlátí úvaze u stromu a nechá ho tam já se o nej starám od rána do večera snažím se jak mužů .

9.7.2019 17:31

Staford1234 napsal(a):
Když mu misku držím v ruce nic neudělá ani nevrkne ale jakmile i polozim na zem je zle .proc to takhle je??

..a nebylo by prostě nejrozumnější přivézt štěně za chovatelem a vše mu ukázat, a na vše se zeptat, anebo ještě lépe pozvat si chovatele k sobě domů ať vše u Vás vidí....klidně bych mu i cestu zaplatila....

9.7.2019 17:34
Staford1234

XXX.XXX.214.30

..a nebylo by prostě nejrozumnější přivézt štěně za chovatelem a vše mu ukázat, a na vše se zeptat, anebo ještě lépe pozvat si chovatele k sobě domů ať vše u Vás vidí....klidně bych mu i cestu zaplatila....

Ano už to máme domluvené . Snad to dobře dopadne

9.7.2019 17:38
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Mně to celé přijde teda nějaké divné...štěně od chovatele po supr rodičích, Staford1234 se tu brání, že se k němu vlastně chovají dobře, ale že chyba je asi v tom štěněti, které je bezdůvodně agresivní...
Řekla bych, že to štěně není vůbec agresivní a vykládáte si normální štěněcí projevy jako agresi, za což ho pak trestáte a jak už tu padlo, bull štěně je jako obrněnej tank a má dost sílu (ono i hra od ne-bull štěněte je docela drsná - každou chvíli tu někdo brečí, jak ho štěně šikanuje), nebo prostě děláte něco hodně blbě...
Nejspíš se psem nemáte ani vybudovaný žádný vztah a podle toho, co píšete, tak vůbec nevíte, jak se k němu chovat. Psal jste tyto věci chovateli? Co vám na to odpověděli?
Pokud štěně má perfektní rodiče (povahově), vyrůstalo v dobrém prostředí s láskou chovatelů a vy byste se k němu chovali správně, tak ten pes nemá nejmenší důvod po vás vyjet...a žádný pes nevyjíždí jen tak pro srandu...

Může mít super rodiče a samo může stát za prd. Po saquinicích může klidně choletik. Nekritizujte, když psa neznáte. Chybou majitele je, že nepotlačil známky agrese hned zpočátku a má ze psa strach

9.7.2019 17:40

Staford1234 napsal(a):

protože to je rozdíl mezi "jídlo přichází od člověka" a "hele, člověk mi chce vzít moje jídlo"

9.7.2019 17:40

..."Nápisu to naspoled a shrnu to k pejskovi se chováme s láskou"....

Jen občas dostane "s láskou" prutem nebo novinami.
Měl u nás ve městě jeden bull plemeno. Nevím, jestli to byl amstav nebo pitbul. Ale vím, že ho jako štěně zlobil hadicí. Pes dorostl, člověk šel zalívat, vzal hadici do ruky a pak už se jen stačil schovat ve skleníku a psa odvážela odchytová služba.

9.7.2019 17:42
Staford1234

XXX.XXX.214.30

jahodapavel děkuji za zastání , snažíme se to z nej dostat od toho co jsme si ho přivezli po DOBRÉM ale nějak se nedaří a to u nás byli i odborníci .

9.7.2019 17:43
Staford1234

XXX.XXX.214.30

Placla jsem ho jen jednou . Nebiju ho!!

9.7.2019 17:46
Staford1234

XXX.XXX.214.30

A jak tu píšete vrátit chovateli ,tak on si to stěně vzít nemusi ne ? Muže se na mě “vyprdnout”

9.7.2019 17:48

Staford1234 napsal(a):
A jak tu píšete vrátit chovateli ,tak on si to stěně vzít nemusi ne ? Muže se na mě “vyprdnout”

Za zkoušku to rozhodně stojí.

9.7.2019 17:50

Staford1234 napsal(a):

Záleží, co máte ve smlouvě, ale většina chovatelů má svůj odchov na prvním místě a psa si raději vezme zpět, pokud byste ho nezvládali. Netuším, jaká je vaše chovatelka.

9.7.2019 17:56

Staford1234 napsal(a):

Vždycky jsem měla velké psy k většinou malým dětem a i když člověk děti hlídá a učí, že pejskovi nesmí lézt do misky, tak stejně učím psy, kdyby jim děti do misky přeci jen vlezly, aby nebyl průser...
Takže od mala do misek přidávám...přidávají tam i děti.....aby pes věděl, že se o jídlo nemusí hrdlit, že mu ho nikdo nechce vzít, ale naopak mu jdu dát nášup....ne že bych stála nonstop u misky, ale prostě během jídla mu tam jdu přihodit...

9.7.2019 18:06
GAELLE

XXX.XXX.55.67

dobrý chovatel si jistě psa v případě problémů rád vezme zpět a nabídne někomu jinému - ZKUŠENÉMU ....................rozhodně doporučuji ho kontaktovat

9.7.2019 18:17

K tomuto tématu bych chtěla ještě napsat, že před všemi, kteří bull plemeno zvládnou, mají psy příjemné a vychované, já osobně smekám a teď nemyslím to, že bych se psa bála, ale tito úžasní psi na mě působí jako gejzír nevyčerpatelné energie a já se svojí povahou si neumím představit s takovou energií pracovat. Asi by to šlo, ale z mé strany s velkým sebezapřením.

9.7.2019 18:26
impact

XXX.XXX.28.62

Staford1234 napsal(a):

Az se na nej obratite s tim, ze byste ho chteli vratit, tak pak poznate, jestli jste si vzali stene od chovatele nebo od mnozitele.

9.7.2019 18:55

to je hromada keců
nebyla by nějaká fotografie?

9.7.2019 18:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
Může mít super rodiče a samo může stát za prd. Po saquinicích může klidně choletik. Nekritizujte, když psa neznáte. Chybou majitele je, že nepotlačil známky agrese hned zpočátku a má ze psa strach

Známky agrese u štěněte? A potlačit něco, co štěně dělá? Já si vždycky myslela, že mláďata se mají vychovávat. Ukazovat jim, co mohou a co už ne, jak je to všechno okolo zajímavé a co se dá dělat různého. S páníčkem i bez něj. A hlavně s laskavou přísností.

9.7.2019 18:58
sisi58

XXX.XXX.191.1

Staford1234 napsal(a):
jahodapavel děkuji za zastání , snažíme se to z nej dostat od toho co jsme si ho přivezli po DOBRÉM ale nějak se nedaří a to u nás byli i odborníci .

Moment! Snažíte se ze štěněte dostat agresi od chvíle, kdy jste ho přivezli? Chcete tvrdit, že jste si přivezli dvouměsíční agresivní štěně?

9.7.2019 19:09
Staford1234

XXX.XXX.214.30

Od 8 týdnu

9.7.2019 19:38
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

sisi58 napsal(a):
Známky agrese u štěněte? A potlačit něco, co štěně dělá? Já si vždycky myslela, že mláďata se mají vychovávat. Ukazovat jim, co mohou a co už ne, jak je to všechno okolo zajímavé a co se dá dělat různého. S páníčkem i bez něj. A hlavně s laskavou přísností.

Ale výchova je přece o tom vysvětlit co může a co ne. Ale co je to laskavá přísnost?
a jaká je její míra?
mám fenu RTW, při hře po mně vystartuje s vrčením. vyceněnými zuby, chytí ruku do zubů ALE NIKDY NESKOUSNE. Štěně se zase rozvášní a kouše do krve. dnes již reaguje na povel NE, a zklidní se. A nemusíte je ani plácat , sdačí je přitisknout na tělo a hladit tak dlouho až se zklidní.

9.7.2019 19:49
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

impact napsal(a):
Az se na nej obratite s tim, ze byste ho chteli vratit, tak pak poznate, jestli jste si vzali stene od chovatele nebo od mnozitele.

posuzovat chovatele podle toho jestli si vezme štěně zpět je blbost. štěně je zkažené, nevíte jestli na to mé podmínky, a jak by to vypadalo, kdyby každý chtěl,když se mu pes znelíbí, po chovateli aby si jej vzal zpět.

9.7.2019 19:55
Terven

XXX.XXX.110.147

Staford1234 napsal(a):
Od 8 týdnu

U osmitýdenního štěněte ještě nelze hovořit o agresivitě, nicméně nesmyslně razantní výchovou takového prcka si na ni můžete úspěšně zadělat.

9.7.2019 20:08
impact

XXX.XXX.195.92

jahodapavel napsal(a):
posuzovat chovatele podle toho jestli si vezme štěně zpět je blbost. štěně je zkažené, nevíte jestli na to mé podmínky, a jak by to vypadalo, kdyby každý chtěl,když se mu pes znelíbí, po chovateli aby si jej vzal zpět.

Je mi úplně jedno, co si o tom myslíte nebo jaká měřítka máte.

Dobrý chovatel by si štěně okamžitě vzal. Ten, komu šlo jen o shrábnuté prachy, se na to vyprdne a dělejte si, co chcete.

9.7.2019 20:40

Terven napsal(a):
U osmitýdenního štěněte ještě nelze hovořit o agresivitě, nicméně nesmyslně razantní výchovou takového prcka si na ni můžete úspěšně zadělat.

s tím nemohu souhlasit

pokud přijmu definici agresivity jako "tendence k útočnému jednání", pak se bavíme o záležitosti vrozené (a jsme opět u mé oblíbené nervové soustavy). Nakolik se to projeví agresí (samotným útočným chováním) už dále bude záležet na vlivu prostředí. No, a pokud jde někdo proti více agresivnímu jedinci (a uvědomme si, že agresivitou jsme nadáni všichni, jen v různé míře) agresí, pak "sil vítr, sklidil bouři".

Když jsme dovezli malinkého pyrenejáka a poprvé v jeho přítomnosti dali druhému psu jídlo, jen jsem chytala běsnící kouli řítící se na pokojně k jídlu se dostavivšího psa......a tak řešil vše, co mu nešlo pod čumák. Ale opravdu mě nenapadlo na něj brát proutek, ani ho kárat, ani trestat. Jeho labilitu beru jako nemoc a nemocného léčím a pomáhám mu, za jeho nemoc netrestám!

9.7.2019 20:43
b.k

XXX.XXX.210.180

Já si myslím,že si tady někdo dělá prču a žádné takové štěně reálně nemá/neexistuje..
Vždyt zadavatel si hrozně protiřečí .. Nechápu,že má někdo potřebu toto dělat.

9.7.2019 20:47

I to je možné. Třeba soutěží o to, kdo bude mít víc reakcí.

9.7.2019 20:47
dark

XXX.XXX.20.35

Třeba to bude štěně, které brzy začlo zkoušet co může, třeba šikanovalo i sourozence a dovoluje si.
Jak píšete, že se staráte od rána do večera a děláte co můžete atd. Neobskakujete to štěně až moc? Jaké má nastavené hranice? Co všechno a kam všude doma může? Jak s ním cvičíte? Jaké povely už umí?
Na mě moje půlroční štěně zavrčelo když dostal žvýkací dobrůtku, šel s ní na postel a já prošla kolem. Ani už nevím jak, jen jsem jsem ho okamžitě dostala dolů a poslala na místo. Bylo to rychlé, ale ne agresivní, nestačil o tom moc přemýšlet a šlapal jak hodinky. Ještě 2x během tří let to zkusil, nepochodil. Po takové události jsem byla důslednější ve výchově a výcviku, dávala si pozor na rozmazlování.
Potřeboval hranice, ujasnit pozici, ale vše klidně. A čím více povelů se naučil, tím byla spolupráce snažší.
Kdyby na mě vrčel pokaždé co by jen ležel na gauči, tak by se na gauč nepodíval ani v televizi. Je váš a vy určíte kdy na něm může ležet, nyní vůbec.
Jídlo dáváte vy a proto rozhodnete kdy a kolik dostane. Naučte ho jíst na povel, ne že mu dáte misku s jídlem, on se k ní přihrne a žere a vrčí. Posaďte si ho vedle sebe, před sebe prázdnou misku, do ní dejte trošku jídla a až s povelem ho k ní pusťte. Až to málo sní, zavolejte si ho, zase trochu dejte do misky a zase s povelem pusťte jíst. Později by měl zvládnout sedět před plnou miskou a jíst až na váš povel. Je to trochu buzerace, ale brzy to pochopí.

9.7.2019 21:16
Terven

XXX.XXX.110.147

s tím nemohu souhlasit

pokud přijmu definici agresivity jako "tendence k útočnému jednání", pak se bavíme o záležitosti vrozené (a jsme opět u mé oblíbené nervové soustavy). Nakolik se to projeví agresí (samotným útočným chováním) už dále bude záležet na vlivu prostředí. No, a pokud jde někdo proti více agresivnímu jedinci (a uvědomme si, že agresivitou jsme nadáni všichni, jen v různé míře) agresí, pak "sil vítr, sklidil bouři".

Když jsme dovezli malinkého pyrenejáka a poprvé v jeho přítomnosti dali druhému psu jídlo, jen jsem chytala běsnící kouli řítící se na pokojně k jídlu se dostavivšího psa......a tak řešil vše, co mu nešlo pod čumák. Ale opravdu mě nenapadlo na něj brát proutek, ani ho kárat, ani trestat. Jeho labilitu beru jako nemoc a nemocného léčím a pomáhám mu, za jeho nemoc netrestám!

Myslela jsem agrese, napsala jsem agresivita

9.7.2019 21:20

Staford1234 napsal(a):
Ano už to máme domluvené . Snad to dobře dopadne

.....tak držím palce a už žádný proutek a noviny prosím.....

9.7.2019 21:54
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
Ale výchova je přece o tom vysvětlit co může a co ne. Ale co je to laskavá přísnost?
a jaká je její míra?
mám fenu RTW, při hře po mně vystartuje s vrčením. vyceněnými zuby, chytí ruku do zubů ALE NIKDY NESKOUSNE. Štěně se zase rozvášní a kouše do krve. dnes již reaguje na povel NE, a zklidní se. A nemusíte je ani plácat , sdačí je přitisknout na tělo a hladit tak dlouho až se zklidní.

No ano. Vychováváte své psy s láskou a nedovolíte jim, nic závadného. Víte dopředu, co nechcete,aby váš pes dělal a nepřipustíte to. Trváte na mantinelech, ale nemusíte kvůli tomu štěně bít. Máte je rád a proto je vychováváte. Nevychovanec to má ve světě těžké.Nikdo ho nemá rád a on sám je se sebou nespokojený.

9.7.2019 21:59
Staford1234

XXX.XXX.84.154

b.k napsal(a):
Já si myslím,že si tady někdo dělá prču a žádné takové štěně reálně nemá/neexistuje..
Vždyt zadavatel si hrozně protiřečí .. Nechápu,že má někdo potřebu toto dělat.

A asi si tu vymyslim jsem z toho zoufalá obvolavam koho mohu a vy napíšete tohle pošlu vám video .

9.7.2019 22:00
Staford1234

XXX.XXX.84.154

Jinak děkuji všem co píšou rady a nenavazi se do mne

10.7.2019 01:32

Staford1234 napsal(a):
A asi si tu vymyslim jsem z toho zoufalá obvolavam koho mohu a vy napíšete tohle pošlu vám video .

Pokud to dokazete, video sem urcite dejte
Kolikrat lepsi jak tisice slov...

10.7.2019 01:58
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

impact napsal(a):
Je mi úplně jedno, co si o tom myslíte nebo jaká měřítka máte.

Dobrý chovatel by si štěně okamžitě vzal. Ten, komu šlo jen o shrábnuté prachy, se na to vyprdne a dělejte si, co chcete.

10.7.2019 13:25
lupus4

XXX.XXX.205.61

impact napsal(a):
Tohle delaji psi, ktere nekdo bil za varovani. Pak se odnauci varovat a rovnou startuji. Zasadni otazka je, proc jste stene donutili varovat vas? Delaji to psi, kteri nerozumi majitelum, protoze jim majitel nerozumi a snazi se z nich vsechno vytlouct. Naprosto typicke je to pro majitele, ktere trestaji stene za to, ze si hraje. On ma ten bull hru totiz posunutou trochu jinam. Novopeceny majitel ji nerozumi, zacne preventivne psa trestat, aby mu ukazal, kdo je doma panem a protoze je podle nej lepsi v psovi vsechno utlouct, aby nahodou v dospelosti nekoho nesezral. A pak uz se v te vzajemne agresi toci oba.

Agrese plodi jen dalsi agresi.

přesně tak , pro štěně jste NEČITELNÁ , proto se brání

a tohle si dejte na transparent, který si vyvěste ve všech místnostech

Agrese plodi jen dalsi agresi

... ale nějak mám z vás pocit, že to "nepoberete"

1. možnost od jahody je pro vás oba asi nejlepší - vraťe ho než to špatně dopadne, než psíka totálně zničíte

Přidejte reakci

Přidat smajlík