Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ajgou

9.7.2019 00:29
Ajgou

XXX.XXX.130.25

Dobry den,

Poridili jsme si 4 mesicni stene belgickeho ovcaka a neustale dorazi na druheho starsiho psa. Psy jsme seznamili na neutralni pude, socializace probehla bez problemu, ale jakmile jsme doma, stene neustale dorazi, steka a kouse toho druheho. Jeste horsi to je, kdy se starsi pes pohne nebo rozebehne. Sice se starsi pes snazi dat najevo "autoritu" ale je to nekonecne a neunosne. Chapu, ze jde o hru stenete, neni to agresivita, ale druhemu psikovi je to jiz velmi neprijemne a nedokaze si zjednat poradek. Mohli byste mi prosim doporucit vhodny postup jak dosahnout harmonie? Dekuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.7.2019 00:37

Iniciativu musíte převzít Vy, Vy si s ním musíte hrát, zabavit ho, Vy jste šéf smečky, starší pes si nemá co zjednávst pořádek. Takže si vezměte uzel nebo starý hadr a se štěnětem se přetahujte, k tomu (pamlsky)a při hře ho zároveň učte základní povely (pusť, ke mně, sedni, lehni, zůstaň, atd). A staršímu psovi vyhraďte jeho místo k odpočinku tak, aby na něj štěně nemohlo. Plus štěněti kupte kousací hračky, uzly, sušené kosti (hovězí noha je super), ty štěně na chvíli zabaví.

9.7.2019 02:10
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

mám taky 3,5 měs. štěně a vypadá to stejně. Mám 5 dalších psů Když toto mají dost, sjednají si pořádek. Na nějaké hračky se vykašle, chce si hrát.
Nechte je at si udělají sami pořádek.

9.7.2019 07:32

jahodapavel napsal(a):
mám taky 3,5 měs. štěně a vypadá to stejně. Mám 5 dalších psů Když toto mají dost, sjednají si pořádek. Na nějaké hračky se vykašle, chce si hrát.
Nechte je at si udělají sami pořádek.

Přece záleží na tom, jakého plemene je starší pes, jak je starý......i na tom, že si prostě pořádek sjednávat sám nechce. A je třeba, aby pořádek sjednal majitel.
(btw : U známých menší, ale ostrá fena si dělala sama pořádek se štěnětem většího plemene, taky žádný mazlík. To když dorostlo, utopilo malou fenu v bazénu. Ono nechat psy ať si dělají pořádek, může být ošemetné a když se potom role obrátí.....)

9.7.2019 07:43

ajgou, přečti si rájku, přečti si rájku a přečti si rájku
pak si vzpomeň, kdo že to pořídil štěně a kdo je zcela zodpovědný za výchovu a výcvik a život štěněte i druhého psa
a pak začni něco dělat
ne druhý pes, ale člověk

jahodo, velmi věřím, že smečka 6ti psů dokáže fungovat poměrně samospádem
ale dva psi smečka nejsou
to by se taky velice lehce mohlo stát, že si to sami vyřeší do stavu, kdy budou muset být trvale odděleni, aby se nepozabíjeli

a upřímně, čekala bych, že belgičáka si pořídí někdo, kdo s ním chce pracovat, tak kde ta práce je? tohle je velice dobrá příležitost ......

ajgou

9.7.2019 08:31
ajgou

XXX.XXX.253.162

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ajgou, přečti si rájku, přečti si rájku a přečti si rájku
pak si vzpomeň, kdo že to pořídil štěně a kdo je zcela zodpovědný za výchovu a výcvik a život štěněte i druhého psa
a pak začni něco dělat
ne druhý pes, ale člověk

jahodo, velmi věřím, že smečka 6ti psů dokáže fungovat poměrně samospádem
ale dva psi smečka nejsou
to by se taky velice lehce mohlo stát, že si to sami vyřeší do stavu, kdy budou muset být trvale odděleni, aby se nepozabíjeli

a upřímně, čekala bych, že belgičáka si pořídí někdo, kdo s ním chce pracovat, tak kde ta práce je? tohle je velice dobrá příležitost ......

Ano, četl jsem, četl jsem, četl jsem. Pracovat s ním rozhodně chci a také pracuji, není v plánu v žádném případě gaučák. Trpělivost růže přináší, jen jsem hledal vhodný a efektivní způsob. Prozatím zůstávám u zabavení štěněte, roptýlení, unavení a do toho jedeme cvičení zatím základních povelů. Snad se pesan brzo uklidní.

9.7.2019 08:33

ajgou napsal(a):
Ano, četl jsem, četl jsem, četl jsem. Pracovat s ním rozhodně chci a také pracuji, není v plánu v žádném případě gaučák. Trpělivost růže přináší, jen jsem hledal vhodný a efektivní způsob. Prozatím zůstávám u zabavení štěněte, roptýlení, unavení a do toho jedeme cvičení zatím základních povelů. Snad se pesan brzo uklidní.

Neuklidní, bude hůř.

9.7.2019 13:59

Prozatím zůstávám u zabavení štěněte, roptýlení, unavení a do toho jedeme cvičení zatím základních povelů

no však takto ano
využít jeho hravosti, akčnosti a v rámci hry ho učit a učit

štěně by se mělo naučit, že ta správná zábava je s psovodem, a že je to psovod, který ho umí vést, že psovod je v jeho životě ten nejdůležitější, že se má v prvé řadě se vším obracet na něj

jinak je to prcek, energie bude narůstat, podstatné je co píšu výše, vštípit mu princip, že "otravovat" má člověka

jinak, samozřejmě, když si psi spolu budou hrát = hra pro OBA, tak nechť si hrají.....

9.7.2019 14:25
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

smečka je i jeden pes, žijící s lidmi. A právě nerespektování etologie vede k problémům. Ale to zastánci tutu mutu, a uplácení hračkami nechápou. Nechápou, že pes by měl být pro potěchu a ne přítěží. Radit někomu, že se má stár objektem psích her- no budiž, ale do ve chvíli,když u toho psovod nebude? Nebo se to nebude hodit. jJe třeha nechat psy aby si postavení ve smečce určili sami i s tím, že se postavení časem změní. Dominantní zvíře, bez příčiny nenapadne podřízené.

9.7.2019 18:31

ale do ve chvíli,když u toho psovod nebude?
asi tak - chování, které není realizováno (otravování staršího psa) vyhasíná
a naopak

Nebo se to nebude hodit.
?

jJe třeha nechat psy aby si postavení ve smečce určili sami i s tím, že se postavení časem změní. .
ale oni si to určí a budou určovat i bez "ať si to vyřídí sami", o to žádný strach

Dominantní zvíře, bez příčiny nenapadne podřízené
no, dominátor napadne kohokoliv a pročkoliv, o to taky žádný strach

9.7.2019 18:58
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ale do ve chvíli,když u toho psovod nebude?
asi tak - chování, které není realizováno (otravování staršího psa) vyhasíná
a naopak

Nebo se to nebude hodit.
?

jJe třeha nechat psy aby si postavení ve smečce určili sami i s tím, že se postavení časem změní. .
ale oni si to určí a budou určovat i bez "ať si to vyřídí sami", o to žádný strach

Dominantní zvíře, bez příčiny nenapadne podřízené
no, dominátor napadne kohokoliv a pročkoliv, o to taky žádný strach

BOŽE, JAK JSTE INTELIGENTNÍ !

Neregistrovaný uživatel

9.7.2019 19:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.148

jahodapavel napsal(a):
BOŽE, JAK JSTE INTELIGENTNÍ !

Narozdil od vas dikybohu.

9.7.2019 19:09
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Narozdil od vas dikybohu.

O vás ani nemluvě, VY JSTE PRONIKAVĚ INTELIGENTNÍ !

Přidejte reakci

Přidat smajlík