Štěňátka Cane Corso s PP

Prodám Cane Corso - Chovatelská stanice Cane Corso Hanytar Corit přijímá re...
DohodouSimackova999
XXX.XXX.171.107
Po úmrtí posledního pejska zvažuji pořízení štěňátka. Měla jsem vždy lovecká plemena, konkrétně jezevčíky, maďarské a německé ohaře, zkušenost mám i s malými španěly. Těmto plemenům se však již nevěnuji a ráda bych měla více všestranného psa. Přes bývalého přítele jsem se dostala k molossům, kteří mě velice zaujali, konkrétně plemeno cane corso, kterého jsem poznala i u kamarádky, jako hlídače stáje, a hrozně se mi to plemeno zalíbilo. Mám o cane corso hodně načteno a myslím, že je to pes pro mě, nicméně bych si ráda nechala poradit i od zkušenějších chovatelů. Ráda bych měla většího psa, který bude v bytě. Byt mám menší, ale jsme s přítelem dost aktivní, tudíž by měl pes hodně pohybu. Zároveň bych chtěla, aby pes uměl být občas i povaleč Domácnost s námi obývá hodná a společenská kočka, která je na psy zvyklá. Často jezdíme k rodičům, kteří mají starší fenu loveckého plemene. Chtěla bych psa, který bude jen "pro rodinu," což znamená, že by měl bezmezně milovat svoji rodinu, nicméně cizí lidi ignorovat. (Nebýt zlý, prostě jen aby to nebyl mazlík, který běhá za cizími lidmi pro pohlazení) Aby neměl agresivní sklony k cizím psům ani lidem! ale aby dokázal v případě zakročit a taky hlídat. Povahou by měl být pejsek veselý, hravý,učenlivý, poslušný, ale zároveň vyrovnaný, a také aby byl flexibilní, tzn aby dobře snášel cestování a případné změny. Hlavně aby nebyl tvrdohlavý, po mých zkušenostech s jezevčíky tvrdohlavého psa rozhodně nechci! Aby rád spolupracoval s lidmi a dělala mu práce s lidmi radost, ráda bych se s pejskem věnovala nějakému psímu sportu, třeba obraně. Zároveň aby se pejsek uměl chovat ke starším lidem, protože jezdíme navštěvovat prarodiče. Zkušenosti se psy mám, začátečník nejsem. Budu ráda, pokud mi napíšete vaše zkušenosti s plemenem a případně doporučíte fajn chovku :
Uživatel s deaktivovaným účtem
Spousta věcí se Vàm v tom rozporuje, něco z toho CC splňuje, něco ne.
Pro mě jako chovatele je z vašich přání a požadavků a z toho co nabízíte - nejdůležitější informace, že bydlíte v bytě. Já osobně, a znám i víc takových chovatelů, bych Cane Corso do bytu neprodala. Udělala jsem to pouze 2x v životě.. a to sl. co chodila do práce pouze na 2h, a mladému páru, co se střídali na směnách, takže měli na psy hromadu času.
Když pominu, že to není ideální ani pro fyzický, či psychický vývoj, tak nejdůležitější pro mě je... co s ním, když bude ničit???
Když si zavzpomínám na povahy všech našich dosavadních psů, od štěněte po dospělost - jeden jediny, by v bytě nic nezničil... snad. Zbytek by z něj udělali kulničku na dříví.
"Aktivita" - 8-9 h doma zavřený sám, a pak jsme "hodně aktivní"- takže mu za par odpol. chcete "vynahradit" že byl půl zavřený, z mého pohledu taky není ideální... hlavně tedy v době růstu psa.
Jinak viz. výše, společních je to super, jak pro děti, jiné psy, zvířata...atd, jak si ho naučíte tak bude.
Ale za mě do bytu ne, samozřejmě se najdou chovatelé co to neřeší, a je jim jedno co se psem bude, když se neco nepodaří, nebo že bude x hodin zavřený v kleci. A veřte mi, že dokáži "nemožné" ... doškrabané zdi na cihlu, vyrvané podlahy, lina, rozškubané gauče, pelechy, dohryzaný nábyte, atd..atd
🐶 Cane corso je staré italské plemeno, původně používané k ochraně majetku a lovu velké zvěře.
Je to silný, atletický pes s dobře vyvinutými svaly. Nedoporučuje se pro začínající nebo nezkušené chovatele, protože od malička potřebuje důsledný výcvik, ale bez použití násilí nebo tvrdých metod. Vůči cizím lidem a zvířatům bývá lhostejný, ale svou rodinu včetně dětí miluje a rád se s nimi mazlí. Vůči všem členům rodiny je tento pes laskavý, pozorný a loajální. Nikdy neváhá se rázně postavit na obranu majitele nebo jeho majetku, ale nikdy neútočí jako první. Cane corso potřebuje každodenní pohyb a duševní stimulaci. Pokud se bude nudit, najde si vlastní práci a zábavu v podobě štěkání na kolemjdoucí, hrabání děr nebo kousání nábytku.
https://www.spokojenypes.cz
Nevím, nevím, jste si jistá, že to je to pravé ořechové?
I ta nejvetsi nuklearni hovada, pokud pes nema zdravotni problem nebo pokud psovod neco nepodela, prospi a prodrimaji 14-20 hodin denne a je uplne jedno, zda v kotci, v byte, na zahrade.
Dulezite jsou ty 4-10 hodin, kdy pes nepodrimuje.
Pokud chcete CC, doporucuju zacit studovat si o jejich zdravi (nebyva to zadna hitparada), povahovych vlastnostech psu z konkretnich chovek, jet se podivat na psy zijici v podminkach co nejvice podobnym tem vasim, navstivit vystavy, srazy plemene...
A tyhlety charakteristiky z wikipedie - porad cekam na to, az si prectu, ze nejaky pes nepotrebuje duslednost a vyhovuje mu nasili na nem spachane